The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki
Zwycięstwo Wisły 249 98,81%
Remis 3 1,19%
Zwycięstwo Ruchu 0 0%
Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2011, 12:35
Szarny napisał(a):Wyświetl post
- Kirm wyprowadza kontrę, mija 2 rywali w środku i rzuca piłkę Patrykowi na wolne pole,
Kirm mija 2 rywali ? Nie no to niemożliwe ! Nie widziałem w ostatnich miesiącach z jego strony jakiejś sytuacji, żeby minął dryblingiem 2 rywali, on ma problem z jednym a co dopiero 2 ? A to tak w zasadzie nie był drybling niestety tylko zwykły sprint gdzie i tak się gubił ;/
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2011, 12:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I co z tego, ze mu kilka akcji wyjdzie, jak co chwilę stwarza zagrożenie pod własną bramką? Przyjdą puchary (oby), mecz z jakąś słabą drużyną (dla nas pewnie za mocną) i będzie płacz, bo nagle błędy Bunozy nie pozostaną bez konsekwencji. Jak on jest przyszłością Wisły, to kiepsko to wygląda...
Jeśli w pucharze Polski Bunoza popełnia takie szkolne błędy w kryciu Malinowskiego, a później za nim truchta jakby się nic nie stało, to strach pomyśleć co będzie w pucharach -> http://www.youtube.com/watch?v=bOk0iQyr--A
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.03.2011, 12:43
mic napisał(a):Wyświetl post
Propaganda rusza na nowo....
Niektórzy po prostu nie mogą się pogodzić z tym, że Małecki przestał być "fair game" dla każdego frustrata. Musiał wziąć na siebie odpowiedzialność za grę Wisły i to zrobił. Brożkowi zajęło to znacznie więcej czasu ( tyle, że on miał o wiele trudniej - nowy trener co trzy miesiące ).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.03.2011 o godz. 13:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

Od: 11.2010

Stary 05.03.2011, 12:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy po prostu nie mogą się pogodzić z tym, że Małecki przestał być "fair game" dla każdego frustrata. Musiał wziąć na siebie odpowiedzialność za gę Wisły i to zrobił. Brożkowi zajęło to znacznie więcej czasu ( tyle, że on miał o wiele trudniej - nowy trener co trzy miesiące ).
Jeśli pijesz do mnie to bynajmniej mnie to nie boli. Fajnie, że ciągnie grę do przodu ! Wyjaśniłem Ci na pw o co mi konkretnie chodzi.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2011, 13:07
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Kirm mija 2 rywali ? Nie no to niemożliwe ! Nie widziałem w ostatnich miesiącach z jego strony jakiejś sytuacji, żeby minął dryblingiem 2 rywali, on ma problem z jednym a co dopiero 2 ? A to tak w zasadzie nie był drybling niestety tylko zwykły sprint gdzie i tak się gubił ;/
18 minuta 20 sekunda pierwszej połowy

Jeszcze raz obejrzałem tą sytuacje i szkoda tu Genkova. Mały podnosi głowę, widzi go w polu karnym, widzi że obrońcy są spóźnieni i że nie będzie spalonego, ale zamiast dośrodkować do zupełnie nie krytego Bułgara to wypuszcza sobie piłke i idzie na przebój. Później w wywiadzie w przerwie meczu mówi, że nieważne kto strzela, ważne że drużyna wygrywa. Ta akcja i kilka innych świadczą raczej o tym, że kolejność wg. Małego jest nieco inna.

Oczywiście nie mówię o tym, że Mały ma Wisłę gdzieś i skupia się tylko na sobie bo wiemy, że jest inaczej. Po prostu kocha Wisłę i dla kibiców chce być zawsze tym numerem 1, ale z mocniejszym przeciwnikiem może się to nie udać tak jak wczoraj (chociażby ostatni mecz w Poznaniu). Chce strzelać jak najwięcej bramek, zawsze być w centrum uwagi, ale życzyłbym mu, żeby w takich jak w.w sytuacjach jednak zagrywał do kolegi, który po podaniu od Małego ma przed sobą tylko bramkarza.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.03.2011, 13:24
Szczerze mówiąc byłem swego czasu za pozbyciem się Małeckiego z klubu - przyznaję się do błędu, to byłby samobój. Małecki to połowa wartoście obecnego zespołu.

Mecz z Ruchem taki sobie, nadal gramy kiszkę. Jedynymi zawodnikami którym piłka przy nodze nie przeszkadza są Małecki i Melikson. Bardzo dobrym ruchem wydaje się Pereiko - wstrzymam się jednak z oceną nowych, niech jeszcze z pół rundy pograją i będzie można zrobić pierwsze podsumowania.

Najgorzej wygląda nasza obrona - Jaliensowi dałbym jeszcze czas (choć od zawodnika tak rutynowanego oczekiwałem dużo lepszej gry od samego początku jego pobytu w Wiśle). To co prezentują Cikos i Bunoza w defensywie (Paljicovi dam spokój, chłopak się stara a że obrońcą nie jest i nie ma o defensywie bladego pojęcia widać niestety w każdym meczu) nie wystarczałoby kilka lat temu na podstawowy skład rezerw Wisły. Przepraszam, że piszę tak o zawodniku Wisły - Gordan to największy paralityk w Wiśle od wielu lat. Za transferem Bośniaka stoi jednak Zdzisiu K., więc cudów po chłopaku od początku się nie spodziewałem.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 05.03.2011, 13:29
Bunoza w obronie jest dobrym zawodnikiem akurat gorzej w wyprowadzaniu piłek do ofensywy u niego.. gorzej czyści pole wg mnie Jaliens..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.03.2011, 13:38
brawo Mały, brawo cała drużyna

ale ale...

Po meczu z Arka po ktorym myslalem ze w obronie jest spokoj, znowu dzieci we mgle.Z wszystkich bramek najładnijszą strzelił Ruch, po dobrej wymianie podan i wejscu Grzyba z drugiej linii (powinien go kryć Sobol)
Ten mecz mógł sie roznie potoczyc,przy 2-1 Ruch miał wysmienita okazje by wyrównac, dobrze ze szczęcie było po naszej stronie.
Dobrze ze Mały ma nowych kolegów, dojrzał jego gra wyglada coraz lepiej, a przede wszytskich gra dla druzyny nie dla Siebie. Na razie to on jest motorem napędowym Wisły,oby tak dalej.

Ruch oddał wiecej strzałow niż My,u Siebie na boisku. Niby głupia statystyka ale z Lechią oddali z 2 strzały z nami ponad 10. Takie glupie cyferki, ale ten mecz mógł wyglądać naprawde róznie, mi osobiscie przez chwile przypominał mecz z Lechią.
Niepokojące jest to ze bojdaze od 60minuty przez jakies 10 panował chaos i kopanie przed siebie kazdego z naszych graczy.
To "Think" które krzyczał Maaskant,kierowane było do Erika.

Ogólnie,bardzo sie ciesze, 3punkty tylko to sie liczy jednak mimo tego nie czuje sie super pewnym naszego zwycięstwa w następnym meczu. Oby było tak jak Jirsak mowil, druzyna sie zgrywa i jak sie zgra bedzie śmigało.

ale zeby nie bylo ze same minusy to z plusów :Messi Melikson najepiej operuje pięta w lidze, Genkow jest do gry kombinacyjnym na małym obszarze a nie na dzidy Bunozy(po raz kolejny walił swoje jebane wykopki)
Jirsak super zmiana,moze w koncu ruszy,a moze po prostu to jego mecze w tym sezonie i reszta kicha.

Największy spokoj, daje mi Nasz bramkarz. Przez kilka lat drżałem jak piłka szybowała w Nasze pole karne,a tutaj Pareiko wyglada naprawde na kota. I Ci co sie smiali ze Estonczyk,ze z Rosji....Roznica pomiedzy nim a Mariuszem jest ogromna.Zaczynając od jego spokoju, kończąc na grze nogami. Ktos tam pisał ze kilka wykopów niecelnych - a nikt nie przypomina sobie ze kilka razy zagrano mu piłke gdzie atakowalo go 3 piłkarzy Ruchu.
Jaliens słabiej,ale ok.
Maaskant mowil ze stawia na Bunoze zamiast Chaviego gdyż Bośniak potrafi lepiej wyprowadzać piłke.(z tym trzeba sie zgodzic,bo Osman świetnie udaje żelbetonowy słup
I tak najgorszym chamem był Stawarczyk.To przez niego Tsvetanowi odechciało sie grać,powinien od razu ujrzeć żółty kartonik, wieśniak .......ony harpagan..

uff.

WISŁA PANY!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.03.2011, 13:45
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Bunoza w obronie jest dobrym zawodnikiem akurat gorzej w wyprowadzaniu piłek do ofensywy u niego.. gorzej czyści pole wg mnie Jaliens..
A nie jest przypadkiem odwrotnie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.03.2011, 14:28
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc byłem swego czasu za pozbyciem się Małeckiego z klubu - przyznaję się do błędu, to byłby samobój. Małecki to połowa wartoście obecnego zespołu.

Mecz z Ruchem taki sobie, nadal gramy kiszkę. Jedynymi zawodnikami którym piłka przy nodze nie przeszkadza są Małecki i Melikson. Bardzo dobrym ruchem wydaje się Pereiko - wstrzymam się jednak z oceną nowych, niech jeszcze z pół rundy pograją i będzie można zrobić pierwsze podsumowania.

Najgorzej wygląda nasza obrona - Jaliensowi dałbym jeszcze czas (choć od zawodnika tak rutynowanego oczekiwałem dużo lepszej gry od samego początku jego pobytu w Wiśle). To co prezentują Cikos i Bunoza w defensywie (Paljicovi dam spokój, chłopak się stara a że obrońcą nie jest i nie ma o defensywie bladego pojęcia widać niestety w każdym meczu) nie wystarczałoby kilka lat temu na podstawowy skład rezerw Wisły. Przepraszam, że piszę tak o zawodniku Wisły - Gordan to największy paralityk w Wiśle od wielu lat. Za transferem Bośniaka stoi jednak Zdzisiu K., więc cudów po chłopaku od początku się nie spodziewałem.
Co ty chcesz od Cikosa ? Wziąl sie za siebie i wg mnie od 8 meczow - z meczu na mecz - jest lepiej i to jest naprawde nieźle.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 05.03.2011, 14:49
Bardzo cieszy zwycięstwo, ale martwią "stare problemy". Czyli obrona i atak. W pomocy bowiem dzięki transferom i większej konkurencji sytuacja drgnęła na plus.

Genkow znów zagrał na poziomie Żurawskiego z Podbeskidziem. Napastnik nie jest tylko od skakania do górnych piłek i wygrywania jakiejś od czasu do czasu, a do tego właśnie sprowadza się gra Bułgara. Na razie w dwóch meczach ligowych nie oddał ani jednego strzału na bramkę rywala, nie stworzył ani jednej bramkowej okazji dla zespołu. To nie może nie martwić.

Obrona - bardzo rozczarowuje mnie Jaliens, który popełnia mnóstwo poważnych błędów, podobnie jak Bunoza. A można było oczekiwać, że będzie przewyższał Bośniaka znacznie w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Niestety, nie gra pewniej. Dlatego Chavez powinien szybko wrócić do składu, bo w defensywie nadal jest najlepszym zawodnikiem Wisły.

Boczni obrońcy też jak nie zabezpieczali, tak nadal nie zabezpieczają właściwie skrzydeł. Bardzo ławo dośrodkować w nasze pole karne. Szalenie wymowne są tu okrzyki Maaskanta do Cikosa: "Think!". On faktycznie momentami ewidentnie ma problem z myśleniem.

Dobrze, że w życiowej formie i sile fizycznej jest Małecki, nasz najlepszy obecnie piłkarz. A także, że Melikson faktycznie jest jak na polskie warunki wybitnym zawodnikiem. Głównie dzięki nim i wreszcie pewnemu bramkarzowi wygrywamy w lidze. Ale to za mało, by wygrywać bez końca.

Mogą cieszyć jeszcze dwie sprawy: że Jirsakowi powoli kończy się kontrakt i w związku z tym zależy mu znacznie bardziej na pokazaniu się niż wcześniej. "Syndrom Pawełka" znów działa. I zależy mu o wiele bardziej niż Gargule. Dlatego gra i wreszcie jest przydatny zespołowi.

A druga sprawa, że zawodnicy, którym "brakło serducha" i w kompromitujący sposób zaprzepaścili szansę dobrego pokazania się z Podbeskidziem nie powąchali nawet murawy. To prawidłowa decyzja Maaskanta, w każdym normalnym klubie tacy delikwenci na długo lądują na ławie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.03.2011, 14:50
Panowie, a znacie stronę gdzie można pobrać meczy, lub go obejrzeć, bo ja wczoraj wieczorem w robocie byłem i nie mogłem oglądać:/
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 05.03.2011, 15:06
Bramkarz : Od razu widać po nim , że grał w lepszej lidze i reprezentacji swojego kraju.
Obrona : Cikos - Szukać lepszego do pierwszej 11
Bunoza - Hej dzida wprzód , bo może komuś spadnie przed oczyma i popędzi z nią do bramki
Jaliens - hmm... Liga holenderska , europejskie puchary , reprezentacja czy na pewno to ten sam zawodnik z AZ Alkmaar ?
Paljić - Nasz etatowy lewy pomocnik , który nie ma bladego pojęcia o grze defensywnej , ale wygląda w tym elemencie lepiej od Cikosa
Pomocnicy: Małecki - Czapki z głów bez niego byłoby o wiele trudniej wywalczyć te 6 punktów , które mamy na koncie na starcie ligi.
Sivakov - Typowy zawodnik , który myśli jak to zrobić ,żeby zatrzymać rywala przynajmniej takie wrażenie mam po tym spotkaniu
Sobolewski - To samo co wyżej , ale to EL Capitano ma poważniejszą fuchę na boisku niż tylko hamowanie zapędów niebieskich
Melikson - Miodzio , cud idę się zapytać kto go znalazł ?
Jirsak - Z Meliksonem + jakiś defensywny pomocnik ( Sobol , Wilk , Sivakov ) + dużo miejsca i sposobność biegania pomiędzy liniami przeciwnika to biorą każdego na ring i go odprawiają po 90 minutach z KO
Kirm - Bramka , bieganie i oczywiście jego wbieganie w pole karne z lewej do zamknięcia akcji , do których nasz napastnik nie dobiega
Napastnicy: Genkov - Kilka razy się zastawił , odegrał piłkę raz skiksował i ogólnie musi przemyśleć dlaczego jest na szpicy.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.03.2011, 15:27
Mały owszem robi wiatr ale wg mnie dalej gra bardzo pod siebie dużo nie potrzebnych kiwek zamiast prostego podania na wyjście parę razy załatwił tak Genkova że mi by się grać odechciało niestety musi nauczyć się myśleć na boisku od piłki szybszy nigdy nie będzie jak się nauczy porządnych podań to będzie pełnowartościowym zawodnikiem inna sprawa jego wrzutki to dalej kalectwo. Dla mnie Mały gra na poziomie 50% swojego potencjału jak naprawdę zacznie grać pod drużynę to będzie robił kolosalną różnicę. Wpuszczania Łobodzińskiego nie rozumiem. Paljic wczoraj fatalnie po prostu dramat. Cikos robi duży progres i myślę że będą z niego ludzie. Ogólnie niezły mecz ale potrzeba więcej spokoju i ogrania ale idziemy ku lepszemu. I jedna absolutna nie do podważenia sprawa Pereiko i Maor to są zawodnicy robiący różnicę.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.03.2011, 15:29
Bekas napisał(a):Wyświetl post
Co ty chcesz od Cikosa ? Wziąl sie za siebie i wg mnie od 8 meczow - z meczu na mecz - jest lepiej i to jest naprawde nieźle.
To znaczy co poprawił? Możesz konkretnie?

Cikos nie stanowi zapory nawet dla naszych ligowych rzemieślników. Nasi przeciwnicy nie mają problemów ze stwarzaniem sytuacji po jego stronie, dośrodkowują bezkarnie. Gdyby Erik nadrabiał chociaż dobrą grą ofensywną... Słowak jest elementem, który trzeba wymienić. Zresztą kogo w tej chwili nie trzeba byłoby wymienić z naszej obrony?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.03.2011, 15:30
Pareiko , nie wiadomo skąd się wziął , za darmo , i co najważniejsze Pewny punkt w bramce w końcu.

Kasa za Jovanicia poszła w błoto.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 05.03.2011, 15:50
dokladnie.Malecki gdyby mial wieksza inteligencje boiskowa bylby juz dawno na zachodzie.przy lepszym przeciwniku te jego samolubne kiwki beda strasznie wnerwiajace.teraz jeszcze ratuja go bramki i asysty ale na tle slabego przeciwnika.z kims o 2 klasy lepszym najwazniejsza jest taktyka i dobro druzyny a nie tsubasowanie i wtedy zacznie to byc bardziej widoczne, bo z lepszym przeciwnikem sytuacji klarownych bedzie mniej i wtedy Maly znow zamiast podac zacznie sie kiwac a matematyki nie oszukasz jak przy tobie jest 2och albo 3ech to znaczy ze nie ma ich gdzies nasz 1en lub 2och jest wolnych i jesli sa lepiej ustawieni to trzeba podac.niestety Maly jak ma pilke to glowa mu sie grzeje, zapala czerwona lampka i sunie na bramke nie patrzac co sie dzieje wokolo.a pilka jest jak szachy, jest wiele rozwiazan danej sytuacji i wybitny pilkarz (a Maly ma predyspozycje, zeby takim sie stac) powinien znajdowac ten najlepszy ruch w danej sytuacji.Ja rozumiem, ze tu i tam mu sie uda raz na jakis czas kogos przejsc, ale na tle lepszej druzyny to dyscyplina taktyczna jest najwazniejsza moim zdaniem
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.03.2011, 16:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
niechciałbym Ci wchodzic w słowo ale w takim razie naszej gry nie da się oglądać od 7 lat z przerwą półroczną na przyjście Kosowskiego. Nasza gra nie jest porywająca ale w dwóch ostatnich ligowych meczach pokazujemy i tak lepszą grę niż w 3/4 spotkań rundy jesiennej . Jest progress , a jak mówił Maaskant drużyna w takim kształcie pracuje z sobą 3-4 tygodnie w pełnym rytmie więc wkońcu i super gra przyjdzie .

Co do tej dzidy to moim zdaniem jest jeden główny winowajca - Bunoza . Niewiem co ma ten chłopak w głowie , ale nawet partnerzy już mają do niego pretensje za te wykopy na afere . I wcale nie chodzi o to że mu się nie wystawiają , tylko Bunoza czasami zachowuje się jak koń z klapką na oczach . Raz mu wyszło z Cracovią i teraz musi w każdym meczu wykonać takich prób 10 . Takie zagrania mają sens w ostatnich 5 minutach , ale nie czasie normalnej gry , gdzie z przodu stoi osamotniony Genkov .

Zdecydowanie wolę gre Chaveza niż Bunozy .
1. Właśnie tak się składa, że od siedmiu lat nie osiągnęliśmy niczego wielkiego w pucharach. W sumie to nie wiem, jaką filozofię gry ma Maaskant. Holendrzy stawiają zazwyczaj na idealną organizację i skuteczność.
2. Bunoza oczywiście, jest winny, ale moim zdaniem masę piłek nasi środkowi pomocnicy wycofują do obrony, obrona widzi, że sobol i siva nie dają rady to leci "dzida". Nie mamy super fizycznie piłkarzy z przodu i takie piły kończą się od razu stratami.
Ostatnio edytowane przez Gradzik : 05.03.2011 o godz. 16:21.
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.03.2011, 16:44
Póki co to Genkov sprawia wrazenie wywalonych pieniedzy w błoto, i znakomitego kontynuatora chlubnej tradycji zatrudniania pierdół do ataku Wisly. Matusiak, Beto, Christov i Genkov.
To mial byc facet ktory wchodzi do zespolu i zastepuje Brozka. Nie zastapil.

Ja od napastnika oczekuje czegos wiecej niz “zastawiania sie”.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.03.2011, 16:49

Bunoza pozdrawia nas środkowym palcem
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.03.2011, 16:50
Dlatego w następnym meczu wypadałoby dać szansę Riosowi od początku. Pozostali napastnicy już takie szanse w tej rundzie dostali. Nie ma gwarancji, że Rios spisze się lepiej, ale słabiej nie zagra na pewno.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 05.03.2011, 16:52
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
Bunoza pozdrawia nas środkowym palcem
Próbuj dalej, może w końcu trafisz.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.03.2011, 17:11
Ok mecz wygrany,sa 3 pkt ,ale sa tez nasze stałe kłopoty

Bramka---nareszczie spokoj,tym az bije po oczach jak sie widzi Pareike.To ogromna zaleta jak sie widzi ze ma sie doswiadczonego,pewnego siebie bramkarza.Na plus

Obrona-Cikos dobrze,Palijc dobrze,Jailens z Bunoza zle.Wogole Jaliens mnie na razie zawodzi ,co chwila spozniony,zle ustawiony,na razie daje mu jescze czas choc czy to nie tylko wymowka ? Na minus.

Pomoc-tu na razie jest dobrze.Melikson i Mały na razie sa motorami napedowymi i najlpszymi pilkarzami.Robia roznice,sami moga zrobic rajd i strzelic bramke.Jirsak pozytywnie mnie zaskoczyl,mamy nareszczie ludzi kreatywnych,za wyjatkiem nieroba Garguły.Na plus.

Atak-- no niestety Genkov to na razie kolejny Hristov.Ale jak z Jaliensem -daje mu czas ,choc nie wiem czy to nie tylko taka beznadziejna wymowka.Mozemy miec klopot jak ten gosc nie zacznie cos grac,zostaje jescze Rios-tez taki niby talent itd.na razie na minus

Jak widac na razie pozytywnie bramka i pomoc.Obrona i Atak na minus.
Ufam ze ci pilkarze ktorzy te minusy zrobili zaczna cos grac i zwlaszcza atak wygladac bedzie inaczej.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.03.2011, 18:06
Może Genkov nie powala, ale przy bramce Tomka to on zaabsorbował dwóch obrońców i swoim zachowaniem spowodował błąd jednego z nich, który podał wprost do naszego Czecha. Tym samym jednak stworzył okazję.
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 05.03.2011, 18:45
Dużo o Kirmie moi milusińscy piszecie więc i ja wtrącę kilka groszy. Słowieniec sprawia wrażenie wypalonego, jakby nie za bardzo miał ochotę na grę w Wiśle. Tak mi się wydaję
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.03.2011, 18:50
alberto napisał(a):Wyświetl post
Dużo o Kirmie moi milusińscy piszecie więc i ja wtrącę kilka groszy. Słowieniec sprawia wrażenie wypalonego, jakby nie za bardzo miał ochotę na grę w Wiśle. Tak mi się wydaję

To żeś opinie wyrażił...ho ho hooo. Jakoś jeszcze niedawno np. po meczu z Lechią wszyscy zachwycali się jego talentem a teraz zagrał dwa średnie mecze i juz jest 'bee'.Jeszcze będziemy mieć z niego pociechę. Zobaczycie.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.03.2011, 18:59
alberto napisał(a):Wyświetl post
że niby jesteśmy zwierzętami? słowa "milusińscy" używa się, mówiąc o zwierzętach, powinieneś był napisać "moi mili".

Poza tym Kirm nie jest wypalony. Ma umiejętności, ma siłę i wydolność, ale po prostu podejmuje na boisku złe decyzje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.03.2011, 19:03
Markus napisał(a):Wyświetl post
A druga sprawa, że zawodnicy, którym "brakło serducha" i w kompromitujący sposób zaprzepaścili szansę dobrego pokazania się z Podbeskidziem nie powąchali nawet murawy. To prawidłowa decyzja Maaskanta, w każdym normalnym klubie tacy delikwenci na długo lądują na ławie.
Na trybunach, na ławkę nie zasługują.
Garguła powinien zacząć sobie szukać jakiegoś innego klubu, najlepiej oldbojów. Byle nie Wisły.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 05.03.2011, 19:05
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
że niby jesteśmy zwierzętami? słowa "milusińscy" używa się, mówiąc o zwierzętach, powinieneś był napisać "moi mili".

Poza tym Kirm nie jest wypalony. Ma umiejętności, ma siłę i wydolność, ale po prostu podejmuje na boisku złe decyzje.
Tak atomek21 napisałem tak dlatego, że jesteście zwierzętami. To było poważne pytanie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów