The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2011, 22:35
[QUOTENiektórym chyba zimny kubeł na głowę by się przydał.][/QUOTE]

Szczególnie tym, którzy za byle kopacza płacą 1 mln. euro, i po pół kubełka dla tych co uważają, że gość z takim dorobkiem (6 bramek) jest godzien takich pieniędzy i jeszcze się nim zachwycają.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 03.03.2011, 22:54
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie tym, którzy za byle kopacza płacą 1 mln. euro, i po pół kubełka dla tych co uważają, że gość z takim dorobkiem (6 bramek) jest godzien takich pieniędzy i jeszcze się nim zachwycają.
Chłopie mamy pół sezonu! A ty wyjeżdżasz z jakimś Marcelo (nomen omen najskuteczniejszy polski środkowy obrońca w ostatnich 10-ciu latach jeśli się nie mylę) który siedem bramek zdobył, owszem, ale w przeciągu całego sezonu, czyli 28 spotkań! Zachowując podobną skuteczność jaką miał do tej pory Sobiech to w tym czasie będzie miał jakieś 14 bramek i 12 asyst. Jak piłkarz z takim współczynnikiem strzelania bramek i zaliczania asyst w stosunku do rozegranych spotkań, będąc w takim wieku, nie ma być wart 1 mln euro, to nie wiem kto ma być w naszej lidze tyle wart.

Skoro to "byle kopacz" to pokaż mi JAKIEGOKOLWIEK 20-latka w ostatnich dziesięciu latach w naszej Ekstraklasie, który miał te 6 bramek i 6 asyst po połowie sezonu...a wcześniej w wieku 19-stu lat skończył sezon z 10 bramkami.
Odpowiedz cytując
użytkownik 11060
Junior Member

Od: 03.2005

Stary 03.03.2011, 23:01
Wali mnie to co robi Jaga. Mogą sobie nie odpuszczać, a i tak nie będą się liczyć w ostatecznej rozgrywce. Osiągnęli obecnie max. na co ich stać. Wkrótce sie przekonamy kto miał rację.

powtarzasz się misiu że jeszcze nie wstyd ci pisać takie hasła?

od poczatku sezonu waliłeś w stylu "zaraz spuchną" a tu od kilku miesięcy wciąż lider, strasznie musi ciebie to boleć
WP
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.03.2011, 23:04

Zawodnik kosztuje tyle, ile za niego zaplaca. Skoro JW mial taki kaprys to zaplacil za niego milion. Chlopak jest mlody, strzela bramki i asystuje. Radze sprawdzic klasyfikacje strzelcow i asystentow w tym sezonie.
Jesli chodzi o strzelcow to mamy Niedzielana ktory w Wisle kaleczyl, Frankowskiego ktory juz o emeryturze mysli, Sernasa ktory chcial uciekac ale go nie puscili, Rudnevsa ktory potrafi strzelac co pokazal w PE jak i w lidze. Nastepnie mamy kilku zawodnikow ktorzy juz w naszej lidze nie graja i... Sobiecha. Czyli Emeryci,zagraniczni ktorych chca juz zagraniczne kluby i mlody Sobiech. Straszny cienias, nie ma co.
Wychodzi wiec ze w tej chwili Niedzielan/Frankowski/Sernas/Rudnevs/Sobiech. Chlopak ma 21 lat i jest w czolowcenajlepszych strzelcow w ekstraklasie, prowadzi w klasyfikacji kanadyjskiej ale nadal jest slaby i nie ma co sie podniecac.
Zu
No w sumie nie ma bo Frankowski w jego wieku w naszej lidze strzelil ile bramek? Zurawski w jego wieku po prostu zabijal skutecznoscia ? Moze Niedzielan w jego wieku mogl sie pochwalic podobnym bilansem? Mozna tak wymieniac dosc dlugo.

Chlopak jesli dalej tak bedzie sie rozwijal to JW na nim zarobi. Takie jest moje zdanie. Z tym mozecie polemizowac, ale nie ze statystykami a te pokazuja ze w jego wieku dzisiejsze "gwiazdy" byly w mniej lub bardziej glebokiej dupie.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 03.03.2011 o godz. 23:07.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 03.03.2011, 23:36
użytkownik 11060 napisał(a):Wyświetl post
powtarzasz się misiu że jeszcze nie wstyd ci pisać takie hasła?

od poczatku sezonu waliłeś w stylu "zaraz spuchną" a tu od kilku miesięcy wciąż lider, strasznie musi ciebie to boleć
Pogadamy ptysiu za 3-4 kolejki.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.03.2011, 08:52
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie mamy pół sezonu! A ty wyjeżdżasz z jakimś Marcelo (nomen omen najskuteczniejszy polski środkowy obrońca w ostatnich 10-ciu latach jeśli się nie mylę) który siedem bramek zdobył, owszem, ale w przeciągu całego sezonu, czyli 28 spotkań! Zachowując podobną skuteczność jaką miał do tej pory Sobiech to w tym czasie będzie miał jakieś 14 bramek i 12 asyst. Jak piłkarz z takim współczynnikiem strzelania bramek i zaliczania asyst w stosunku do rozegranych spotkań, będąc w takim wieku, nie ma być wart 1 mln euro, to nie wiem kto ma być w naszej lidze tyle wart.

Skoro to "byle kopacz" to pokaż mi JAKIEGOKOLWIEK 20-latka w ostatnich dziesięciu latach w naszej Ekstraklasie, który miał te 6 bramek i 6 asyst po połowie sezonu...a wcześniej w wieku 19-stu lat skończył sezon z 10 bramkami.
Do tego wytłuszczonego pasowałby Jarka, ale dziś ma bodaj 24 lata i chyba już po jakiejś większej karierze? no i Lewandowski byłby w okolicy...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.03.2011, 09:02
To tylko potwierdza powiedzenie "Na bezrybiu i rak ryba". W Polsce wystarczy, że byle kopacz kopnie prosto piłkę, a jesli do tego strzeli kilka bramek to przez zawodowych medialnych otumaniaczy, robiony jest za wielka gwiazdę.
W glorii i lokalnej sławie, bliskiej kosmosu, odchodzi na Zachód i..........zaczyna grzać ławę, czyli zostaje jokerem,( bo jest za słaby by wyjśc w pierwszym składzie) tak jak największa przereklamowana gwiazda ostatnich lat czyli Lewandowski.
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 04.03.2011, 09:27
Sytuacja parchsiaków komplikuje się jeszcze bardziej. Nie dość, że Ruch coś kombinuje z Pepsi to do tego laseczka z Warty chciałaby po poznańsku załatwić sobie ekstraklasę. Na Kałuży panika i poszukiwanie następnego z problemem licencyjnym...

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75918,t...wiadomosc.html
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.03.2011, 10:21
swój chłop napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja parchsiaków komplikuje się jeszcze bardziej. Nie dość, że Ruch coś kombinuje z Pepsi to do tego laseczka z Warty chciałaby po poznańsku załatwić sobie ekstraklasę. Na Kałuży panika i poszukiwanie następnego z problemem licencyjnym...

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75918,t...wiadomosc.html
No to ciekawie zaczyna się robić. Żeby kupno mogło dojśc do skutku, to Polonia B. musi się utrzymać za wszelką cene. Co jest dobrym prognostykiem, że nie odpuszczą sezonu. Powoli zawęża się grono klubów do uwalenia "na licencję".
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.03.2011, 10:21
:/ mam nadzieję że Warta jednak nie wejdzie do 'ekstraklasy' w miejsce Polonii Bytom. Było by szkoda obu klubów. Mam nadzieję że znajdą lepszą alternatywę w Bytomiu dla przetrwania, niż sprzedaż licencji pani z botox warami. W Warcie powinni najpierw spokojnie zbudować silne struktury w klubie i drużynę, a awans do wymarzonej Ekstraklasy przyjdzie z czasem. Nie ma co iść w ślady 'Kolejorza', chociaż nawet jeśli by faktycznie grali na licencji Polonii to i tak będą budzić większy szacunek niż Amikorz który jest dobry w pompowaniu balonika i kupowaniu meczów.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.03.2011, 10:34
Zacznijmy może od tego, że informacja pochodzi z Faktu, więc sami wiecie...
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
kreseq
Warszawiak

Stary 04.03.2011, 10:34
Licencja jest licencja... Dwa klubu z Poznania w tym samym bagnie bez wzgledu na balonik.

Szkoda Polonii, oby im sie jakims cudem udalo.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.03.2011, 10:39
w dzisiejszym PS jest skarb kibica 1 ligi i największy budżet ma Pogoń Szczecin (10 mln zł) potem Katowice (7 mln zł),Piast (6mln zł),ŁKS (5mln),Podbeskidzie (5 mln zł),Warta(4 mln zł),Bogdanka (4 mln zł).
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.03.2011 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.03.2011, 10:46
Dziwne, że Pogoń ma aż tak dużo. Widocznie miasto szasta tam kasą na lewo i prawo. Budżet ŁKS podawałem już jakiś czas temu.

Co do grania na licencji Polonii Bytom to jednak byłaby to trochę odmienna sprawa od przejęcie Lecha przez Amikę. W koszykówce czy siatkówce jest to normalna sprawa, choćby sprzedaż licencji przez Stolarkę Wołomin w 2002 roku.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.03.2011, 10:56
Niekonsekwencja rażąca głupotą po oczach. Skoro w artykule jest napisane,że Warta mogłaby zapłacić kilkanaście mln za miejsce w Ekstraklasie Bytomiowi, to jakim cudem ten klubik ma budżet 4 mln złotych?Skoro stać ich wg gazety na kupno miejsca, to równie dobrze stać ich na budżet rzędu nastu milionów i kulturalne wejście do E-klasy.

A co z tą Polonią nie tak. Żeby były takie trudności z znalezieniem kogoś z kasą która gwarantowałaby minimum do gry w lidze. Szkoda ich,naprawdę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 04.03.2011, 11:09
czy jeśli do kupna licencji by doszło (mam nadzieję, że to tylko głupi wymysł faktu) to jakby to miało wyglądać od strony formalnej. W Ekstraklasie grałaby dalej Polonia B. z tym że pod szyldem Warty z Poznania?
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 04.03.2011, 11:32
joshi napisał(a):Wyświetl post
czy jeśli do kupna licencji by doszło (mam nadzieję, że to tylko głupi wymysł faktu) to jakby to miało wyglądać od strony formalnej. W Ekstraklasie grałaby dalej Polonia B. z tym że pod szyldem Warty z Poznania?

Wydaje mi się, że na takiej zasadzie gra w lidze ferajna Wojciechowskiego, który kupił sobie licencje od Drzymały i nazwał się Polonią. Chyba tak samo laseczka chce sobie kupić licencję i nazwać się Wartą.
Mam nadzieję, że kolejny klub z tradycjami (Warta) nie zrobi z siebie czegoś takiego jak Polonia, która po takim załatwieniu sprawy z "Dumą Stolicy" ma tyle wspólnego co prostytutka z dziewictwem.
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
użytkownik 11060
Junior Member

Od: 03.2005

Stary 04.03.2011, 12:56
Pogadamy ptysiu za 3-4 kolejki.

nudne to już się stało ....

ile to już razy tak pisałeś?
WP
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.03.2011, 13:03
AYALA napisał(a):Wyświetl post
w dzisiejszym PS jest skarb kibica 1 ligi i największy budżet ma Pogoń Szczecin (10 mln zł) potem Katowice (7 mln zł),Piast (6mln zł),ŁKS (5mln),Podbeskidzie (5 mln zł),Warta(4 mln zł),Bogdanka (4 mln zł).
Bez jaj, to forum kibicowskie - Nie żadna Bogdanka tylko Górnik Łęczna.
Jak już jesteśmy przy 1 lidze to kto nie awansuje będzie dobrze, bo w grze zostały tak naprawdę 3 drużyny - Podbeskidzie, Piast i ŁKS. Łodzianie to uznana marka zarówno kibicowsko jak i piłkarsko a w dwóch pozostałych miastach budują się nowe stadiony więc czekaja nas fajne wyjazdy
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 04.03.2011 o godz. 13:06.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 04.03.2011, 13:19
Gdyby Pogon nie cieniowala...ech szkoda slow :(

W sumie to gdyby Cracovia sie utrzymala a Warta i LkS awansowaly to bysmy mieli sytuacje, ktorej dawno w naszej lidze nie bylo czyli po dwa kluby z czterech miast.

LKS i Piast to ciekawe wyjazdy zawsze sa

Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.03.2011, 13:40
Na upartego, to nawet z pięciu miast, jeśliby policzyć razem Trójmiasto

Niemniej, nie chciałbym by Warta awansowała takim sposobem (w co, jak mówiłem, nie wierzę). Życzę im awansu sportowego w kolejnym sezonie.

Utrzymania Cracovii też bym nie chciał Choć derbów szkoda, wiadomo...

Tymczasem ciekaw jestem jutrzejszego meczu Jagi z GKSem. Jak tak teraz spojrzałem, to zwycięstwo GKSu mogłoby przy zwycięstwie Legii i Wisły, wywrócić całą czołówkę do góry nogami
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.03.2011, 13:43
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Niekonsekwencja rażąca głupotą po oczach. Skoro w artykule jest napisane,że Warta mogłaby zapłacić kilkanaście mln za miejsce w Ekstraklasie Bytomiowi, to jakim cudem ten klubik ma budżet 4 mln złotych?Skoro stać ich wg gazety na kupno miejsca, to równie dobrze stać ich na budżet rzędu nastu milionów i kulturalne wejście
A choćby takim że te 4 mln to obecny budżet klubu a te kilkanaście mogliby wyłożyć potencjalni inwestorzy, którzy byliby skłonni wyłożyć większą kasę na klub z ekstraklasy niż na broniący się przed spadkiem z pierwszej ligi.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.03.2011, 14:00
Wystarczy doliczyć do tego prawa za transmisję telewizyjną, czyli 6-12 mln zł (chwilowo mamy pat w przetargu, więc nie wiadomo ile będzie w następnym sezonie) i przychody z dnia meczu, które mogą się diametralnie zwiększyć mając do dyspozycji stadion na 40 tys. kibiców. Nie zapominajmy, że stadion jest miejski, a nie Amiki.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.03.2011, 14:07
No tak, tylko, że Warty nie stać na takie pompowanie balonika, jak to ma miejsce w przypadku Amiki, więc pewnie stadion nie będzie tak wielkim atutem.
No chyba, że pani prezes wykaże inicjatywę
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.03.2011, 15:01
Znając realia tego miasta to sporo osób mogłoby chodzić zarówno na mecze jednego, jak i drugiego zespołu.

Nie wiedziałem, gdzie to wrzucić, ale chyba najlepiej tutaj. Wstrząsający wywiad z Grosikiem w tle:
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Dar...428,1,279.html
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2011, 18:37
Fajny mecz WKSu, dziwne że nie prowadzą, było pare fajnych okazji, zdominowali craxe, chyba strzału nie oddali, jak tego nie wygrają to będzie dziwne... Mila świetnie bije rzuty wolne
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.03.2011, 18:43
No i Śląskowi należały się 2 karne. Pierwszy po faulu na naszym byłym zawodniku - Pepe Ćwielongu. Całkiem nieźle ten gość gra - dwa groźne strzały. Być może odejście Sotirovicia wyjdzie na dobre i Ćwielongowi i Śląskowi.
Poza tym Pepe przypomina mi trochę tego gościa co wcześniej pracował w TVN24, a teraz będzie robił za prowadzącego X - factor
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.03.2011, 18:54
Titto napisał(a):Wyświetl post
No i Śląskowi należały się 2 karne. Pierwszy po faulu na naszym byłym zawodniku - Pepe Ćwielongu. Całkiem nieźle ten gość gra - dwa groźne strzały. Być może odejście Sotirovicia wyjdzie na dobre i Ćwielongowi i Śląskowi.
Poza tym Pepe przypomina mi trochę tego gościa co wcześniej pracował w TVN24, a teraz będzie robił za prowadzącego X - factor
No tego się od napastnika wymaga. Teraz tylko czekać na głosy, aby go z powrotem sprowadzić . Wracając do tematu do pasiaki mają więcej szczęścia niż rozumu, bo najmniej 3:0 powinna być do przerwy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 04.03.2011, 18:55
martonas napisał(a):Wyświetl post
A choćby takim że te 4 mln to obecny budżet klubu a te kilkanaście mogliby wyłożyć potencjalni inwestorzy, którzy byliby skłonni wyłożyć większą kasę na klub z ekstraklasy niż na broniący się przed spadkiem z pierwszej ligi.
Uważasz,że miejsce w lidze jest warte tyle kasy oraz wydanie nastu milionów miałoby uzasadnienie ekonomiczne?Nie sądzę. Typowo polskie, mogliby, potencjalni.......dorabianie ideologii.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 04.03.2011, 19:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Uważasz,że miejsce w lidze jest warte tyle kasy oraz wydanie nastu milionów miałoby uzasadnienie ekonomiczne?Nie sądzę. Typowo polskie, mogliby, potencjalni.......dorabianie ideologii.
Ideologię to chyba ty sobie dorabiasz. Nikt nie mówi że to miałby jeden sponsor tyle wyłożyć, na pewno są firmy które dałyby więcej na klub ekstraklasowy niż z niższych klas, albo takie które w ogóle są zainteresowane jedynie klubami z najwyższej ligi, bo o tym że w ekstraklasie mogą dotrzeć do większej liczby widzów to chyba nie muszę ci jak przedszkolakowi tłumaczyć. Poza tym w ekstraklasie dochodzi solidny zastrzyk w postaci kasy z praw telewizyjnych. Dlatego nie wydaje mi się, żebyś miał jakiekolwiek podstawy nazywać głupotą stwierdzenie, że klub z 4mln budżetem byłby w stanie taką kasę skombinować.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów