|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
[QUOTENiektórym chyba zimny kubeł na głowę by się przydał.][/QUOTE]
Szczególnie tym, którzy za byle kopacza płacą 1 mln. euro, i po pół kubełka dla tych co uważają, że gość z takim dorobkiem (6 bramek) jest godzien takich pieniędzy i jeszcze się nim zachwycają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Skoro to "byle kopacz" to pokaż mi JAKIEGOKOLWIEK 20-latka w ostatnich dziesięciu latach w naszej Ekstraklasie, który miał te 6 bramek i 6 asyst po połowie sezonu...a wcześniej w wieku 19-stu lat skończył sezon z 10 bramkami. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
powtarzasz się misiu od poczatku sezonu waliłeś w stylu "zaraz spuchną" a tu od kilku miesięcy wciąż lider, strasznie musi ciebie to boleć ![]()
WP
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
Jesli chodzi o strzelcow to mamy Niedzielana ktory w Wisle kaleczyl, Frankowskiego ktory juz o emeryturze mysli, Sernasa ktory chcial uciekac ale go nie puscili, Rudnevsa ktory potrafi strzelac co pokazal w PE jak i w lidze. Nastepnie mamy kilku zawodnikow ktorzy juz w naszej lidze nie graja i... Sobiecha. Czyli Emeryci,zagraniczni ktorych chca juz zagraniczne kluby i mlody Sobiech. Straszny cienias, nie ma co. Wychodzi wiec ze w tej chwili Niedzielan/Frankowski/Sernas/Rudnevs/Sobiech. Chlopak ma 21 lat i jest w czolowcenajlepszych strzelcow w ekstraklasie, prowadzi w klasyfikacji kanadyjskiej ale nadal jest slaby i nie ma co sie podniecac. Zu No w sumie nie ma bo Frankowski w jego wieku w naszej lidze strzelil ile bramek? Zurawski w jego wieku po prostu zabijal skutecznoscia ? Moze Niedzielan w jego wieku mogl sie pochwalic podobnym bilansem? Mozna tak wymieniac dosc dlugo. Chlopak jesli dalej tak bedzie sie rozwijal to JW na nim zarobi. Takie jest moje zdanie. Z tym mozecie polemizowac, ale nie ze statystykami a te pokazuja ze w jego wieku dzisiejsze "gwiazdy" byly w mniej lub bardziej glebokiej dupie. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 03.03.2011 o godz. 23:07.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To tylko potwierdza powiedzenie "Na bezrybiu i rak ryba". W Polsce wystarczy, że byle kopacz kopnie prosto piłkę, a jesli do tego strzeli kilka bramek to przez zawodowych medialnych otumaniaczy, robiony jest za wielka gwiazdę.
W glorii i lokalnej sławie, bliskiej kosmosu, odchodzi na Zachód i..........zaczyna grzać ławę, czyli zostaje jokerem,( bo jest za słaby by wyjśc w pierwszym składzie) tak jak największa przereklamowana gwiazda ostatnich lat czyli Lewandowski. |
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Sytuacja parchsiaków komplikuje się jeszcze bardziej. Nie dość, że Ruch coś kombinuje z Pepsi to do tego laseczka z Warty chciałaby po poznańsku załatwić sobie ekstraklasę. Na Kałuży panika i poszukiwanie następnego z problemem licencyjnym...
![]() http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75918,t...wiadomosc.html ![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
:/ mam nadzieję że Warta jednak nie wejdzie do 'ekstraklasy' w miejsce Polonii Bytom. Było by szkoda obu klubów. Mam nadzieję że znajdą lepszą alternatywę w Bytomiu dla przetrwania, niż sprzedaż licencji pani z botox warami. W Warcie powinni najpierw spokojnie zbudować silne struktury w klubie i drużynę, a awans do wymarzonej Ekstraklasy przyjdzie z czasem. Nie ma co iść w ślady 'Kolejorza', chociaż nawet jeśli by faktycznie grali na licencji Polonii to i tak będą budzić większy szacunek niż Amikorz który jest dobry w pompowaniu balonika i kupowaniu meczów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zacznijmy może od tego, że informacja pochodzi z Faktu, więc sami wiecie...
![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Licencja jest licencja... Dwa klubu z Poznania w tym samym bagnie bez wzgledu na balonik.
Szkoda Polonii, oby im sie jakims cudem udalo. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w dzisiejszym PS jest skarb kibica 1 ligi i największy budżet ma Pogoń Szczecin (10 mln zł) potem Katowice (7 mln zł),Piast (6mln zł),ŁKS (5mln),Podbeskidzie (5 mln zł),Warta(4 mln zł),Bogdanka (4 mln zł).
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.03.2011 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dziwne, że Pogoń ma aż tak dużo. Widocznie miasto szasta tam kasą na lewo i prawo. Budżet ŁKS podawałem już jakiś czas temu.
Co do grania na licencji Polonii Bytom to jednak byłaby to trochę odmienna sprawa od przejęcie Lecha przez Amikę. W koszykówce czy siatkówce jest to normalna sprawa, choćby sprzedaż licencji przez Stolarkę Wołomin w 2002 roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Niekonsekwencja rażąca głupotą po oczach. Skoro w artykule jest napisane,że Warta mogłaby zapłacić kilkanaście mln za miejsce w Ekstraklasie Bytomiowi, to jakim cudem ten klubik ma budżet 4 mln złotych?Skoro stać ich wg gazety na kupno miejsca, to równie dobrze stać ich na budżet rzędu nastu milionów i kulturalne wejście do E-klasy.
A co z tą Polonią nie tak. Żeby były takie trudności z znalezieniem kogoś z kasą która gwarantowałaby minimum do gry w lidze. Szkoda ich,naprawdę. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy jeśli do kupna licencji by doszło (mam nadzieję, że to tylko głupi wymysł faktu) to jakby to miało wyglądać od strony formalnej. W Ekstraklasie grałaby dalej Polonia B. z tym że pod szyldem Warty z Poznania?
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Wydaje mi się, że na takiej zasadzie gra w lidze ferajna Wojciechowskiego, który kupił sobie licencje od Drzymały i nazwał się Polonią. Chyba tak samo laseczka chce sobie kupić licencję i nazwać się Wartą. Mam nadzieję, że kolejny klub z tradycjami (Warta) nie zrobi z siebie czegoś takiego jak Polonia, która po takim załatwieniu sprawy z "Dumą Stolicy" ma tyle wspólnego co prostytutka z dziewictwem. ![]() ![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
nudne to już się stało .... ile to już razy tak pisałeś? ![]() ![]()
WP
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Jak już jesteśmy przy 1 lidze to kto nie awansuje będzie dobrze, bo w grze zostały tak naprawdę 3 drużyny - Podbeskidzie, Piast i ŁKS. Łodzianie to uznana marka zarówno kibicowsko jak i piłkarsko a w dwóch pozostałych miastach budują się nowe stadiony więc czekaja nas fajne wyjazdy ![]()
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 04.03.2011 o godz. 13:06.
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Gdyby Pogon nie cieniowala...ech szkoda slow :(
W sumie to gdyby Cracovia sie utrzymala a Warta i LkS awansowaly to bysmy mieli sytuacje, ktorej dawno w naszej lidze nie bylo czyli po dwa kluby z czterech miast. LKS i Piast to ciekawe wyjazdy zawsze sa ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Na upartego, to nawet z pięciu miast, jeśliby policzyć razem Trójmiasto
![]() Niemniej, nie chciałbym by Warta awansowała takim sposobem (w co, jak mówiłem, nie wierzę). Życzę im awansu sportowego w kolejnym sezonie. Utrzymania Cracovii też bym nie chciał Tymczasem ciekaw jestem jutrzejszego meczu Jagi z GKSem. Jak tak teraz spojrzałem, to zwycięstwo GKSu mogłoby przy zwycięstwie Legii i Wisły, wywrócić całą czołówkę do góry nogami ![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczy doliczyć do tego prawa za transmisję telewizyjną, czyli 6-12 mln zł (chwilowo mamy pat w przetargu, więc nie wiadomo ile będzie w następnym sezonie) i przychody z dnia meczu, które mogą się diametralnie zwiększyć mając do dyspozycji stadion na 40 tys. kibiców. Nie zapominajmy, że stadion jest miejski, a nie Amiki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
No tak, tylko, że Warty nie stać na takie pompowanie balonika, jak to ma miejsce w przypadku Amiki, więc pewnie stadion nie będzie tak wielkim atutem.
No chyba, że pani prezes wykaże inicjatywę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znając realia tego miasta to sporo osób mogłoby chodzić zarówno na mecze jednego, jak i drugiego zespołu.
Nie wiedziałem, gdzie to wrzucić, ale chyba najlepiej tutaj. Wstrząsający wywiad z Grosikiem w tle: http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Dar...428,1,279.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Fajny mecz WKSu, dziwne że nie prowadzą, było pare fajnych okazji, zdominowali craxe, chyba strzału nie oddali, jak tego nie wygrają to będzie dziwne... Mila świetnie bije rzuty wolne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No i Śląskowi należały się 2 karne. Pierwszy po faulu na naszym byłym zawodniku - Pepe Ćwielongu. Całkiem nieźle ten gość gra - dwa groźne strzały. Być może odejście Sotirovicia wyjdzie na dobre i Ćwielongowi i Śląskowi.
Poza tym Pepe przypomina mi trochę tego gościa co wcześniej pracował w TVN24, a teraz będzie robił za prowadzącego X - factor ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
. Wracając do tematu do pasiaki mają więcej szczęścia niż rozumu, bo najmniej 3:0 powinna być do przerwy.![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
oraz wydanie nastu milionów miałoby uzasadnienie ekonomiczne?Nie sądzę. Typowo polskie, mogliby, potencjalni.......dorabianie ideologii.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ideologię to chyba ty sobie dorabiasz. Nikt nie mówi że to miałby jeden sponsor tyle wyłożyć, na pewno są firmy które dałyby więcej na klub ekstraklasowy niż z niższych klas, albo takie które w ogóle są zainteresowane jedynie klubami z najwyższej ligi, bo o tym że w ekstraklasie mogą dotrzeć do większej liczby widzów to chyba nie muszę ci jak przedszkolakowi tłumaczyć. Poza tym w ekstraklasie dochodzi solidny zastrzyk w postaci kasy z praw telewizyjnych. Dlatego nie wydaje mi się, żebyś miał jakiekolwiek podstawy nazywać głupotą stwierdzenie, że klub z 4mln budżetem byłby w stanie taką kasę skombinować.
|
|
|