The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2011, 22:52
studio napisał(a):Wyświetl post
Piekny wynik Zeby poczuc wieksza katorge ogladania tego meczu to rownoczesnie ogladam Chelsea-ManU, przepasc jak z stad do Marsa.
Amike oglądnij
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.03.2011, 22:54
Heh, czy ktoś jeszcze zgłasza jakieś uwagi o tym, że o MP będą tłuc się Wisła z Legią, a potem długo długo nic?

Chryste Panie, niech ktoś mi wytłumaczy, jakim cudem ja jestem takim frajerem, że co runda wmawiam sobie, że "ta runda będzie dużo lepsza od poprzedniej, a liga zyskuje sukcesywnie na poziomie!"?
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.03.2011, 23:06
Nie no poziom jakiś tam jest tylko że to już nie dno, a muł
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.03.2011, 23:22
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Heh, czy ktoś jeszcze zgłasza jakieś uwagi o tym, że o MP będą tłuc się Wisła z Legią, a potem długo długo nic?

Chryste Panie, niech ktoś mi wytłumaczy, jakim cudem ja jestem takim frajerem, że co runda wmawiam sobie, że "ta runda będzie dużo lepsza od poprzedniej, a liga zyskuje sukcesywnie na poziomie!"?
Abstrahując od tego jaki u nas rzeczywiście jest poziom (każdy niech sobie tu dopowie jaki), to akurat taki mecz wcale nie musi świadczyć o tym, że jest on denny. Pierwszy przykład z pamięci, Borussia przegrała w żenującym stylu w tym sezonie mecz w Pucharze Niemiec bodajże z trzecioligowcem, a w całym meczu nie stworzyli raptem trzech składnych akcji, kopanina straszna i mordęga dla oczu. Niby było 0:0 i mecz przegrali dopiero w karnych, ale...A chyba nikt nie ma wątpliwości, że jest to bardzo dobrej europejskiej klasy drużyna, która potrafi grać w ataku pozycyjnym tak, jak żadna polska drużyna nie zagra w przeciągu najbliższych 10-ciu lat.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.03.2011, 12:48
Ekstraklasa może mieć sponsora i to jakiego:
http://sport.wp.pl/kat,1740,title,Je...wiadomosc.html

W tej sytuacji mając taki zastrzyk gotówki Ekstraklasa TV niezależna od żadnej z platform cyfrowych wydaje się najwłaściwszym wyborem.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.03.2011, 13:07
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ekstraklasa może mieć sponsora i to jakiego:
http://sport.wp.pl/kat,1740,title,Je...wiadomosc.html

W tej sytuacji mając taki zastrzyk gotówki Ekstraklasa TV niezależna od żadnej z platform cyfrowych wydaje się najwłaściwszym wyborem.
Nie po to nasi dziadkowie walczyli z najezdzca zeby teraz nasza liga miala niemieckiego sponsora w nazwie
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 02.03.2011, 13:40
Pewnie będzie T-Mobile Ekstraklasa, bo robią rebranding Ery i tak, więc będzie to się wpisywało w politykę zmiany marki i, na dobrą sprawę, będzie dla DT bardzo korzystne. Mnie do tej pory ze słowem ekstraklasa kojarzy się Orange, więc siła takiego sponsoringu jest niemała, w szczególności dla mało rozpoznawalnej (tzn. na naszym rynku oczywiście) marki.

Inna ciekawa informacja z tej samej bajki:

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,91...u_Chorzow.html

Pepsi ma zakusy na sponsorowanie Ruchu. J*baniutcy, niczego się nie boją... Jeżeli to przejdzie, to może się okazać, że poza Polonią Bytom Cracovia nie będzie miała kogo spychać do I ligi na lewo.
Legionista
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.03.2011, 22:53
Cos czuje, ze Theo Bos jest juz na wylocie z Polonii ...
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.03.2011, 23:03
Akurat Polonia w drugiej połowie zepchnęła do desperackiej obrony Amice i jakby wykorzystała ze 3 setki mecz wygrałaby Polonia. To nie wina trenera ze Smolarek, Gołębiewski czy Trałka nie potrafią celnie strzelić na bramkę (mówię o tym meczu).

Polonia zagrała w drugiej połowie naprawdę bardzo dobrze i szczerze to żałuje że nie zamknęła ryja tym płaczkom i oszustom z Amiki patrz. Uwajaj i Kotorowski
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.03.2011, 23:06
Cytat:
Akurat Polonia w drugiej połowie zepchnęła do desperackiej obrony Amice i jakby wykorzystała ze 3 setki mecz wygrałaby Polonia. To nie wina trenera ze Smolarek, Gołębiewski czy Trałka nie potrafią celnie strzelić na bramkę (mówię o tym meczu).

Polonia zagrała w drugiej połowie naprawdę bardzo dobrze i szczerze to żałuje że nie zamknęła ryja tym płaczkom i oszustom z Amiki patrz. Uwajaj i Kotorowski
Zostan trenerem Polonii i powiedz to Wojciechowskiemu. Napewno by sie z Toba zgodzil
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 02.03.2011, 23:10
Problem z tym ze dla Wojciechowskiego liczą się wyniki i trofea, a dziś wieczorem odpadł mu kolejny. Józio juz kilka razy pokazywał że nie działa racjonalnie więc można się spodziewać że właśnie Boss zostanie Choć nie wykluczone że wyleci Co do gry to zgodzę sie że jak na polskie warunki mecz mógł się podobać, tak jak mecz Lechii z Jagą.

Kilka dnie temu ktoś pytał w wątku Mam pytanie czy jest ktoś wyżej od trenera klasy Uefa PRo (czy coś w tym stylu), według mnie wyżej jest tylko J.W
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.03.2011, 23:12
Znając jego nature jego złość pójdzie w kierunku Smolarka i ewentualnie Kokoszkę za karny ale możliwe że jak

piszecie trener już powoli zaczyna się pakować
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.03.2011, 07:12
Myślałem, że wstanę rano i zobaczę news "Trener Theo Bos zwolniony". Ku mojemu zdziwieniu Józio trzyma się dzielnie i walczy ze swoim nałogiem.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.03.2011, 12:11
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Myślałem, że wstanę rano i zobaczę news "Trener Theo Bos zwolniony". Ku mojemu zdziwieniu Józio trzyma się dzielnie i walczy ze swoim nałogiem.
Raczej szuka następcy. Wtopa w Derbach i Bossa nie ma coś czuje.

Przez ten czas, który poświęca Wojciechowski na szukanie i zwalnianie trenerów, skończyłby już kurs trenerski i miałby kwit na prowadzenie swojego zespołu. Albo nawet bez papieru, wszak Bajor chyba bez kwitów prowadził Zagłębie. Jakby chciał to już by siedział na ławie i prowadził swój zespół. Ewidentnie boi się odpowiedzialności.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 03.03.2011, 13:14
Na ławce wypić by nie mógł A tak czasem się wku$#i i wyjdzie z trybuny.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.03.2011, 13:39
Theo Bos i Józek Boss...To musi się skończyć zderzeniem cywilizacji
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.03.2011, 13:55
dlaczego w sumie miałby zwolnic Bossa?

Mogli wygrać? mogli..

na forum ksp wyczytalem ze Arboleda wyjebał z łokcia Bobo, widział to ktoś bo mi chyba umknęło?
co mnie wczoraj zaskoczyło : od 60 minuty piłkarz w niebieskiej koszulce leżał na boisku non stop. Ja zdaje sobei sprawe ze mogło chleba braknąć, ale nie dziwmy sie ze liga stoi w miejscu jak Mistrz Polski strzela 2 bramki potem traci zaczyna sie panika, i 30 minut udawania!Gancarczyki,Arboledy,Wilki,Kikuty kazdy lezy płacze krzyczy, noszowi przybiegają zeby ów kaleka mógl opuścic boisko ten jednak nie chce, wkoncu sie udaje piłkarz za boczną linią...to nie piłkarz,to heros któremu dopiero urwano noge a ten wraca znow na boisko.
ŻENADA
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.03.2011, 13:55
Tak sobie przypominajac zachwyty na tym forum nad niejakim Sobiechem, po raptem jednym sezonie znośnej gry i licytacjach nad jego ceną, jaki to wspaniały zakup zrobił Wojciechowski i ile milionów na nim niby nie zarobi w przyszłości, zastanawiałem się kiedy wreszcie ten znakomity wg. wielu kopacz, strzeli w końcu jakąś bramkę. Czy przytrafi się to mu wczesniej niż np. Lewandowskiemu w Borussi ? Narazie jak widać ma z tym duży problem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.03.2011, 14:03
Na ławce wypić by nie mógł A tak czasem się wku$#i i wyjdzie z trybuny.
Młody widać jesteś. Dawniej w bidonach bywała nie tylko woda, tak więc związku żadnego nie ma
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 03.03.2011, 14:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post
dlaczego w sumie miałby zwolnic Bossa?

Mogli wygrać? mogli..

na forum ksp wyczytalem ze Arboleda wyjebał z łokcia Bobo, widział to ktoś bo mi chyba umknęło?
co mnie wczoraj zaskoczyło : od 60 minuty piłkarz w niebieskiej koszulce leżał na boisku non stop. Ja zdaje sobei sprawe ze mogło chleba braknąć, ale nie dziwmy sie ze liga stoi w miejscu jak Mistrz Polski strzela 2 bramki potem traci zaczyna sie panika, i 30 minut udawania!Gancarczyki,Arboledy,Wilki,Kikuty kazdy lezy płacze krzyczy, noszowi przybiegają zeby ów kaleka mógl opuścic boisko ten jednak nie chce, wkoncu sie udaje piłkarz za boczną linią...to nie piłkarz,to heros któremu dopiero urwano noge a ten wraca znow na boisko.
ŻENADA
No uderzył Arboleda Bobo. Powinna byc czerwona, ale mysle, że teraz spokojnie moga pajaca zdyskwalifikowac
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 03.03.2011, 14:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Młody widać jesteś. Dawniej w bidonach bywała nie tylko woda, tak więc związku żadnego nie ma
Mlody widac jestes. Dawniej to oni juz nie potrzebowali w bidonach miec wodki, jak prosto z imprezowni na mecz jechali

Teraz za duzo mediow i obraz jakis taki lepszy w telewizorni zeby takie numery odwalac

Ciekawe czy jakby zatrudnil czarnego trenera i tak by mu rozkazywal czy wszelkiej masci chore organizacje oskarzalyby go o rasizm?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.03.2011, 14:41
Ciekawe czy jakby zatrudnil czarnego trenera i tak by mu rozkazywal czy wszelkiej masci chore organizacje oskarzalyby go o rasizm?
Nie lepiej iśc na całość?
Trenera - kobietę, czarną, wyznania mojżeszowego i lesbijkę zarazem. Nikt by jej nie ruszył
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 03.03.2011, 15:07
Cytat:
Tak sobie przypominajac zachwyty na tym forum nad niejakim Sobiechem, po raptem jednym sezonie znośnej gry i licytacjach nad jego ceną, jaki to wspaniały zakup zrobił Wojciechowski i ile milionów na nim niby nie zarobi w przyszłości, zastanawiałem się kiedy wreszcie ten znakomity wg. wielu kopacz, strzeli w końcu jakąś bramkę. Czy przytrafi się to mu wczesniej niż np. Lewandowskiemu w Borussi ? Narazie jak widać ma z tym duży problem.
Sobiech strzelił 6 bramek i zaliczył 6 asyst.
Lewandowski w Borussii strzelił 6 bramek (5 w lidze) i zaliczył 1 asystę.

Zanim zaczniesz szyderę, sprawdź fakty.
Legionista
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 03.03.2011, 19:36
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Obaj mają podobny problem - trenerzy ich widzą w roli ofensywnego pomocnika (w identycznej zresztą taktyce) i obaj nie bardzo w tej roli się spisują. Trudno więc, żeby Polonia wygrywała mecze, a Sobiech strzelał bramki, skoro w ataku gra zamiast Sobiecha Smolarek.

Tak czy siak Sobiech nadal należy do najlepszych napastników tej ligi, szczególnie biorąc pod uwagę jego wiek i potencjał na przyszłość. Od wielu wielu wielu lat nie mieliśmy 20-letniego napastnika w naszej lidze z takimi statystykami i to jest fakt.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.03.2011, 19:49
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Sobiech strzelił 6 bramek i zaliczył 6 asyst.
Lewandowski w Borussii strzelił 6 bramek (5 w lidze) i zaliczył 1 asystę.

Zanim zaczniesz szyderę, sprawdź fakty.
No to faktycznie, snajperzy nieprzeciętni. Tyle bramek strzelić. Pamietam takiego obrońcę w Wisle. Marcelo się chyba nazywał i miał wiecej bramek.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.03.2011, 20:26
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No to faktycznie, snajperzy nieprzeciętni. Tyle bramek strzelić. Pamietam takiego obrońcę w Wisle. Marcelo się chyba nazywał i miał wiecej bramek.
A pamiętasz, że był okres, że był najlepszym strzelcem Wisły Czyli tak jakby sam sobie w stopę strzeliłeś swoim postem.

Jedno jest pewne Theo leci i pytanie tylko kiedy to nastąpi
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 03.03.2011, 20:28
Jutro nasza wygrana + wygrana Braci z Wrocka i tabela będzie jeszcze bardziej kolorowa
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.03.2011, 20:33
[QUOTE=Jagul;1059407]A pamiętasz, że był okres, że był najlepszym strzelcem Wisły Czyli tak jakby samsobie w stopę strzeliłeś swoim postem.
Jedno jest pewne Theo leci i pytanie tylko kiedy to nastąpi

Mam przeczucie, że trener Polonii dotrwa do co najmniej do końca rundy, a Legia derbów nie wygra. Polonia jeszcze może w lidze zamieszać, kwestia czasu potrzebnego na trening.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.03.2011, 21:01
Co do Sobiecha to powiem jedno : Klasyfikacja kanadyjska. Sobiech i Sernas potrafia tez asystowac co jak widac nie kazdemu super duper napastnikowi w naszej buraczanej sie udaje.

Czekam teraz na tych "mistrzow" zakupionych w tym okienku transferowym, nad ktorymi nie jeden sie rozpisywal jacy to beda killerzy

Wkurza mnie ze sa w naszej lidze totalne drewna, ktore strzela te 4-5 bramek, ale i tak sa lepsi niz taki Sobiech, bo za mlodu zamiast schabowego jedli Puchero.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 03.03.2011, 22:02
Cytat:
Sobiech = 6.
Brożek = 6.
Grosicki = 6.

Najwięcej mają po rundzie jesiennej Niedzielan z Frankowskim, czyli 8, całe kopy więcej. No ale rozumiem, że Sobiech, Brożek i Grosicki to patałachy są, niegodne grania w B klasie.

Zresztą Marcelo, to strzelił te 7 bramek przez cały sezon, jak już mamy być skrupulatni.

A Lewandowski te 5+1 strzelił wchodząc podczas większości meczów jako joker i nie grając na pozycji, która jest dla niego naturalna. Nie mówiąc już o tym, że gole te strzelał w Bundeslidze. Co za pokraka, Polskę ośmiesza, pieprzone drewno.

Niektórym chyba zimny kubeł na głowę by się przydał.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 03.03.2011 o godz. 22:04.
Legionista
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów