The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2011, 23:58
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Cieszą mnie doniesienia o rozbudowaniu systemu skautingu. Natomiast martwią kolejne zapowiedzi Prezesa o podboju Europy w sytuacji, gdy bilans ostatnich dwóch okienek na razie wypada jeszcze negatywnie. A przecież mówimy o zespole, który 2 razy z rzędu skompromitował się z kelnerami w rozgrywkach europejskich.

Wolałbym więcej umiaru w ocenie dokonań transferowych i siły kadry. Wszystko zweryfikuje boisko, w ciągu następnych paru miesięcy.
Czy obecne okienko jest na minus? Moim zdaniem jest na wyraźny plus. Wprawdzie odeszli Paweł Brożek i Cleber ale przyszli nowi bardzo obiecujący zawodnicy. Paweł był świetnym napastnikiem ale ponoć po odejściu jego i brata atmosfera w szatni bardzo się poprawiła. Nie ma już w Wiśle toksycznego trio: Brożkowie, Małecki. Patryk zdaje się lepiej integrować i współpracować z nowymi zawodnikami w tym i obcokrajowcami, a na tym możemy tylko zyskać. W miejsce Clebera przyszedł Jaliens więc w tym przypadku strata jest co najmniej wyrównana.

Jeśli chodzi o nowych zawodników to każdy z nich ma za sobą przynajmniej debiut w reprezentacji swojego kraju, a aż trzech z nich w poprzednich klubach pełniło funkcję kapitana! Byli to więc zawodnicy, którzy sporo znaczyli w swoich poprzednich drużynach. W poprzedniej rundzie najbardziej kulało w naszej drużynie rozgrywanie piłki. Przyszło więc trzech zawodników, którzy mają doraźnie poprawić ten element gry w drużynie (Jaliens, Melikson, Sivakov). Myślę, że różnica in plus w naszej grze w nadchodzącej rundzie powinna być wyraźna...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.02.2011, 11:21
Ciekawe co się wydarzy w czerwcu. Bo może się okazać, ze w lecie odejdzie znowu znacząca liczba grajków i będzie bardzo dużo nowych twarzy. W czerwcu kontrakty kończą się Cikosowi, Branco, Chavezowi, Boukhariemu, Kowalskiemu, Żurawskiemu, Riosowi, Soblewskiemu i Sivakovovi. To jest aż 9 gości. Wydaje mi się, że z tej listy przynajmniej 4-5 podziękują po sezonie.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.02.2011, 11:32
Cikos, Chavez, Sobolewski powinni zostać. Zobaczymy co zrobi Stan. Zależy jak się poszczególni zawodnicy będą teraz prezentować.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.02.2011, 11:58
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co się wydarzy w czerwcu. Bo może się okazać, ze w lecie odejdzie znowu znacząca liczba grajków i będzie bardzo dużo nowych twarzy. W czerwcu kontrakty kończą się Cikosowi, Branco, Chavezowi, Boukhariemu, Kowalskiemu, Żurawskiemu, Riosowi, Soblewskiemu i Sivakovovi. To jest aż 9 gości. Wydaje mi się, że z tej listy przynajmniej 4-5 podziękują po sezonie.
Moim zdaniem to oprócz Sobola to każdy z nich walczy o swoją przyszłość w naszym klubie, to nie jest tak że my musimy walczyć o nich. Nawet Chavez z Cikoszem nie grali na tyle super aby mógł im dać w tym momencie jakiś dłuższy kontrakt. Choć nie wątpliwie najbardziej pozytywne zdaniem mam na temat Osmana.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.02.2011 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 21.02.2011, 12:03
Tylko, że jak znowu odejdzie 9 gości, to będzie można mówić o kolejnej rewolucji kadrowej. Po sparingach widać, że Rios i Boukhari chyba już powoli idą na skreślenie, bo nie dostawali dużo szans. Branco raczej też nie ma szans na angaż. Z Sivakovem jest sytuacja patowa, bo jak będzie słaby to wiadomo. Jak będzie dobry, to pewnie będzie drogi.

Skończy się na tym, że zostanie Sobol, Cikos i może Chavez.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.02.2011, 12:21
Jesli znajda sie lepsi na miejsce Cikosa i Chaveza to pewni ich pozegnamy.

Cikos czasem gra w kratke ale widac ze sie chlopak rozkreca a Osman to samo i jego na pewno powinni zatrzymac.

Sobol na pewno zostanie.

Co do kopaczy ktorym powiemy Good Bye and Good Luck to pewnie Rios , Zuraw , Nurdin , Branco , Kowalski , i pewnie Sivakov.Czyli wychodzi na to ze w lecie 6 odejdzie a byc moze 3 albo czterach zawodnikow dojdzie plus oczywiscie zakontraktowanie Tej 2.

Nie wiem , moja wizja jest taka.

btw: sorry za brak POLSKICH znakow.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.02.2011, 12:25
Poczekajmy jeszcze kilka kolejek i wtedy będziemy mogli powiedzieć cokolwiek o naszych zawodnikach. Jeszcze się runda nie zaczęła a już zaczyna się ocena i skreślanie piłkarzy.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.02.2011, 12:46
Stan Valcx - najlepszy transfer od kilku lat.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.02.2011, 12:53
Fajnie Basałaj mówi. Jak ktoś lubi czytać takie rzeczy to się pewnie w duchu cieszy. ale mowic można bez końca. Prezes podaje za wzorzec Bundesligę. Moim zdaniem jak najbardziej słusznie. Jedyna silna liga działająca na naprawdę normalnych zasadach! W takim razie ja siępytam czemu my nie kopiujemy tej ligi? Czemu nie zaczniemy dzaiałć jak oni? Mamy gotowe wzorce teraz przenieśc je na nasz grunt. Tyle sie mówi o tym szkoleniu a tu dalej nic. Ja nie wiem co ten PZPN robi. Tyle kasy generują i nic sie nei dzieje z tym szkoleniem. Czemu nie wprowadzą wymogów, że każdy klub ekstraklasy ma mieć szkółkę? Czemu nie wprowadzi się wymogu mówiącego o grze przenajmniej 3 wychowankow w klubie? Ciagle tylko to gadanie, że kiedyś, że może, że jeszcze trochę. Ehhh nikt się nie chce za to powaznie zabrać. (oczywiście jesli o PZPN chodzi to szkolenei centralne, Ekstraklasa wprowadzic powinna reszte wymogów)
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 21.02.2011, 13:16
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Stan Valcx - najlepszy transfer od kilku lat.
Zaraz, zaraz. Branco i Boukhari to chyba jego robota, więc spokojnie z ocenami.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.02.2011, 13:30
Arked napisał(a):Wyświetl post
(...)
Czytaj ze zrozumieniem:

Cytat:
bilans ostatnich dwóch okienek na razie wypada jeszcze negatywnie
2 ostatnich - czyli zimowego i letniego. A ty piszesz o zimowym.

W ciągu roku straciliśmy: Diaza, Marcelo, Głowę, Clebera, Brożków i Pawełka. Tylko po Piotrze B. i Mariuszu nie ma co płakać. Reszta zawodników stanowiła o sile zespołu.

Mówiąc o dość udanym okienku zimowym nie można zapominać, jakie straty ponieśliśmy w lecie. A i strata Pawła Brożka w zimie była bardzo bolesna. Zobaczymy, czy ktoś będzie w stanie "Brozia" zastąpić.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 21.02.2011, 13:44
Zaraz, zaraz. Branco i Boukhari to chyba jego robota, więc spokojnie z ocenami.
Ta ta , tylko ze te dwa transfery byly na ''idz stat nie wracaj'' czyli ze przyszli mimo iz nikt nie wiedzial w jakiej sa formie , po prostu przyszli do nas jako ''Lataj dziura''.

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.02.2011, 13:49
flamengista, oczywiście nie neguję Twojej opinii, bo sam uważam, że w ostatnim czasie z zespołu odeszło kilku, na nasze warunki, bardzo dobrych graczy. Jednak nie uważam by Cleber, czy też Diaz stanowili o sile zespołu, owszem Brożek Paweł, czy też duet środkowych obrońców, byli najlepszymi piłkarzami tej ligi na swoich pozycjach, reszta jednak nie prezentowała poziomu Europejskiego (mówię oczywiście o powrocie Clebera do Wisły z Tereka i Diazie, który przez 80% swojego pobytu w Wiśle najbardziej obrywał z grających Wiślaków (poza Łobo))
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.02.2011, 13:50
Boukhari nawet jak odejdzie latem to i tak się spłacił - golem w Derbach.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 21.02.2011, 13:53
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Ta ta , tylko ze te dwa transfery byly na ''idz stat nie wracaj'' czyli ze przyszli mimo iz nikt nie wiedzial w jakiej sa formie , po prostu przyszli do nas jako ''Lataj dziura''.
a co to zmienia , bo nie rozumiem ?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 21.02.2011, 13:56
a co to zmienia , bo nie rozumiem ?

Masz tam napisane przeczytaj jeszcze raz i sie zastanow.

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.02.2011, 14:21
Ciekawych rzeczy się tutaj dowiaduje. Junior "sanki" Diaz stanowił o sile naszego zespołu. Zawodnik, po którym po każdym meczu (chyba ze grał Łobo) na forum nie pozostawiano suchej nitki teraz okazuje się tym, który stanowił o sile zespołu. Nieźle czas pewne rzeczy wypacza.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.02.2011, 14:26
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nieźle czas pewne rzeczy wypacza.
To się tyczy też ciebie bo sporo ludzi doceniało Diaza ale nieźle czas pewne rzeczy wypacza
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 21.02.2011, 14:39
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post

Sobol na pewno zostanie.
Z Sobolem może być różnie - istnieje opcja, że po sezonie wróci do Białegostoku.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.02.2011, 16:48
Wolałbym aby Sobolewski zakończył u nas karierę. Wystarczy mi już widok Franka w Jagiellonii
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.02.2011, 16:56
Przecież go nie zmusimy do tego, żeby skończył karierę jak będzie już w dużo słabszej formie. A jak będzie chciał grać dalej i nie będzie się u nas już łapał do składu to czemu mielibyśmy nie pozwolić mu odejść?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.02.2011, 20:39
Choćby dlatego, że on trzyma tą drużynę, to jest kapitan, a nie zwykły kopacz.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.02.2011, 22:46
Sobol to zawodnik, który przez cały okres gry w naszym klubie zostawia serce na boisku. Miał okresy gorsze i lepsze, ale zaangażowania i profesjonalizmu nie można mu nigdy było odmówić. Tacy zawodnicy powinni być "wykorzystywani" w klubie nie tylko podczas kariery piłkarskiej, ale także po jej zakończeniu. Sobol to jedna z niewielu IKON Wisły Kraków ostatnich lat. Mam nadzieję, że "jego sprawa" zostanie załatwiona na odpowiednim poziomie i z dobrym dla nas wszystkich efektem.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.02.2011, 22:59
Nie lepiej poczekać całą rundę jak sie piłkarze zaprezentują i później oceniać kto powinien zostać a kto odejść? Wg ,mnie na razie nikt nie zasłużył na wykupienie.
..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.02.2011, 18:56
Bogdan Basalaj:
Cytat:
Siwakowa z Cagliari też możecie wykupić?

- Niestety nie. Wzięliśmy go świadomie na pół roku, choć Włosi za nic nie chcieli zgodzić się na opcję pierwokupu. Naciskaliśmy, ale nie było szans. Widocznie też coś w nim widzą.
Szkoda bo bo głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku że to może być naprawdę dobry piłkarz. Dosyć często oglądam Seria A, widziałem nie dawno kilka meczów Cagliari i to jest drużna która potrafi na dobre kilka minut zepchnąć Inter Mediolan do głębokiej defensywy. Kilku piłkarzy z ich drugiej lini chciałby mieć te kluby ze szczytu tabeli. Także nic dziwnego że brakuje tam miejsca dla Sivakova, martwi natomiast to że liczba jego występów w Serie B gdzie był na wypożyczeniu również nie napawa optymizmem. Widać, że jest to piłkarz o dobrej technice, wydaję się być waleczny, fizycznie wygląda na "kawał chłopa". Z jego zachowania też wydaję się być pewny siebie co może być przydatne bo dobrze jest mieć kogoś kto w środku pola nie będzie panikował ani obwiał się przejmowania piłki z przecinkiem na plecach bo z tym jest kłopot u nas, stoperzy boją się zagrywać takie piłki i co gorsze pomocnicy boją się po nie wychodzić.

Cytat:
Macie w kadrze tylko jednego zdrowego lewego obrońcę.
- W sprawie defensora prowadzimy rozmowy i w czerwcu powinien do nas dołączyć. Jeśli wzięlibyśmy kolejnych dwóch piłkarzy, to byłoby siedem transferów. Pytałem o to dyrektora oraz sztab szkoleniowy i usłyszałem, że te wzmocnienia były najważniejsze. Widzimy potrzebę pozyskania lewego obrońcy, choć Dragan Paljić nie zawodzi. Cenię go jako dobrego piłkarza i osobowość. W odwodzie jest Branco, który wkrótce wyleczy uraz.
Również jestem zadowolony z postawy Dragana, jednak jeśli chodzi o pana Branko, to powiedzmy sobie szczerzę średnio go widzę nawet jako zapchajdziurę bo już za bardzo nie nadąża. Według mnie atrybuty który powinien posiadać skrajny obrońca zniknęły u niego wraz z wiekiem.

Na lewej obronie może zagrać pan Gordan Bunoza, o którym tu nikt nie pisał w tej kwestii. Wiem że byłby to obrońca w stylu Juniora Diaza, ale zawsze jest ktoś w odwodzie. Przypominam że większą część swojej kariery Gordan spędził właśnie na lewej obronie. Przekwalifikowany na stopera został po tym jak w jednym roku urósł żeby nie skłamać coś ponad 10 cm. (tak podawała jedna z gazet)
Traktuję to jako opcję rezerwową na wypadek tego jeśli Dragan nie mógłby zagrać.
Gordan na ty "szczudłach" potrafi się rozpędzić, uważam, że potrafiłby blokować dośrodkowania itp. Mogłyby być natomiast problemy ze zwrotnością. Myślę że byłaby to lepsza opcja rezerwowa niż Branko
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.02.2011 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.02.2011, 19:14
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Na lewej obronie może zagrać pan Gordan Bunoza, o którym tu nikt nie pisał w tej kwestii. Wiem że byłby to obrońca w stylu Juniora Diaza, ale zawsze jest ktoś w obwodzie.
fakt faktem lepszy on tam niż Branco, ale to tylko w ostateczności.
westersyl, obwodzie?!
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez filemon : 22.02.2011 o godz. 19:14.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2011, 19:33
Bunoza na boku...jeśli on jest za wolny na środek to aż nie próbuje sobie wyobrazić jak ten prawie 2 metrowiec by sobie radził jako boczny
Zresztą z tego co widziałem to Branko w defensywie lepiej sobie radził niż Cikos(co oczywiście wyczynem nie jest), gorzej było z przodu ale i ta szarpanina Cikosza nic nie dawała.
Ogólnie kto tam nie będzie grał to i tak wiatr będzie hulał.

ps
wolfy - ostatni dzień został
http://allegro.pl/koszulka-meczowa-6...466230425.html
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.02.2011, 19:43
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Bunoza na boku...jeśli on jest za wolny na środek to aż nie próbuje sobie wyobrazić jak ten prawie 2 metrowiec by sobie radził jako boczny
Zresztą z tego co widziałem to Branko w defensywie lepiej sobie radził niż Cikos(co oczywiście wyczynem nie jest), gorzej było z przodu ale i ta szarpanina Cikosza nic nie dawała.
Ogólnie kto tam nie będzie grał to i tak wiatr będzie hulał.
Taaa Branko radził sobie tak w defensywie i ofensywie że jak pobiegł do przodu to nie było już nikogo na obronie. A atakował przeciwnika z takim zapłonem że zamiast w piłkę to trafiał w nogi, mimo że nie robił tego złośliwie. Widać po nim że ma technikę potrafi się ustawiać i był to kiedyś dobry zawodnik. Z naciskiem na kiedyś. Ta pozycja wymaga jednak troszkę innych atrybutów.
Bunoza na tych swoich długich nogach naprawdę potrafi się rozpędzić, według mnie jest szybszy niż taki Marcelo. Zaznaczyłem że na lewej obronie widzę go tylko w roli zapchajdziury bo nie licząc Branko mamy tylko Dragana. Tymbardziej jak napisałem wyżej wiekszą część kariery Gordan spędził na lewej obronie.
Swoją drogą być może mi się zdawało czy gdzieś było napisane, że w tych testach szybkościowych jednym z najszybszych piłkarzy był Bunoza.
Taki Kosa też nie wyglądał swoimi sposobem biegania na demona szybkości a potrafił się tak rozpędzić że nikt go dogonić nie mógł. Ilość kroków nie zawsze świadczy o tym kto szybko biega.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.02.2011 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2011, 21:00
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Taki Kosa też nie wyglądał swoimi sposobem biegania na demona szybkości a potrafił się tak rozpędzić że nikt go dogonić nie mógł. Ilość kroków nie zawsze świadczy o tym kto szybko biega.
A co ma Kosa wspólnego z byciem bocznym obrońcą?Boczny obrońca musi być przede wszystkim zwinnym\zwrotnym i nieustępliwym,demonem prędkości być nie musi i takimi nie byli Baszczu czy Alvarez a dawali radę. Liczy się też doświadczenie dlatego też Paljic mimo iż ma predyspozycje, do w/w dwójki się nie umywa.
Bunoza jak się rozbuja to jest szybki ale start ma kiepski, mnóstwo razy go też robili 'na raz' - Jeśli miał bym go widzieć na innej pozycji niż środkowy,to autentycznie bardziej jako 'słynnego' wysokiego napastnika niż na boku obrony
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.02.2011, 21:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A co ma Kosa wspólnego z byciem bocznym obrońcą?
Jedynie to, że zaczynał w Wiśle jako boczny obrońca.

Pamiętam jak się wszyscy na C łapali za głowę po zagraniach Kamila
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów