|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ciekawe co się wydarzy w czerwcu. Bo może się okazać, ze w lecie odejdzie znowu znacząca liczba grajków i będzie bardzo dużo nowych twarzy. W czerwcu kontrakty kończą się Cikosowi, Branco, Chavezowi, Boukhariemu, Kowalskiemu, Żurawskiemu, Riosowi, Soblewskiemu i Sivakovovi. To jest aż 9 gości. Wydaje mi się, że z tej listy przynajmniej 4-5 podziękują po sezonie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Cikos, Chavez, Sobolewski powinni zostać. Zobaczymy co zrobi Stan. Zależy jak się poszczególni zawodnicy będą teraz prezentować.
|
|
|
|
Guest
|
|
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.02.2011 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko, że jak znowu odejdzie 9 gości, to będzie można mówić o kolejnej rewolucji kadrowej. Po sparingach widać, że Rios i Boukhari chyba już powoli idą na skreślenie, bo nie dostawali dużo szans. Branco raczej też nie ma szans na angaż. Z Sivakovem jest sytuacja patowa, bo jak będzie słaby to wiadomo. Jak będzie dobry, to pewnie będzie drogi.
Skończy się na tym, że zostanie Sobol, Cikos i może Chavez. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Jesli znajda sie lepsi na miejsce Cikosa i Chaveza to pewni ich pozegnamy.
Cikos czasem gra w kratke ale widac ze sie chlopak rozkreca a Osman to samo i jego na pewno powinni zatrzymac. Sobol na pewno zostanie. Co do kopaczy ktorym powiemy Good Bye and Good Luck to pewnie Rios , Zuraw , Nurdin , Branco , Kowalski , i pewnie Sivakov.Czyli wychodzi na to ze w lecie 6 odejdzie a byc moze 3 albo czterach zawodnikow dojdzie plus oczywiscie zakontraktowanie Tej 2. Nie wiem , moja wizja jest taka. btw: sorry za brak POLSKICH znakow. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Poczekajmy jeszcze kilka kolejek i wtedy będziemy mogli powiedzieć cokolwiek o naszych zawodnikach. Jeszcze się runda nie zaczęła a już zaczyna się ocena i skreślanie piłkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Stan Valcx - najlepszy transfer od kilku lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Fajnie Basałaj mówi. Jak ktoś lubi czytać takie rzeczy to się pewnie w duchu cieszy. ale mowic można bez końca. Prezes podaje za wzorzec Bundesligę. Moim zdaniem jak najbardziej słusznie. Jedyna silna liga działająca na naprawdę normalnych zasadach! W takim razie ja siępytam czemu my nie kopiujemy tej ligi? Czemu nie zaczniemy dzaiałć jak oni? Mamy gotowe wzorce teraz przenieśc je na nasz grunt. Tyle sie mówi o tym szkoleniu a tu dalej nic. Ja nie wiem co ten PZPN robi. Tyle kasy generują i nic sie nei dzieje z tym szkoleniem. Czemu nie wprowadzą wymogów, że każdy klub ekstraklasy ma mieć szkółkę? Czemu nie wprowadzi się wymogu mówiącego o grze przenajmniej 3 wychowankow w klubie? Ciagle tylko to gadanie, że kiedyś, że może, że jeszcze trochę. Ehhh nikt się nie chce za to powaznie zabrać. (oczywiście jesli o PZPN chodzi to szkolenei centralne, Ekstraklasa wprowadzic powinna reszte wymogów)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czytaj ze zrozumieniem:
Cytat:
W ciągu roku straciliśmy: Diaza, Marcelo, Głowę, Clebera, Brożków i Pawełka. Tylko po Piotrze B. i Mariuszu nie ma co płakać. Reszta zawodników stanowiła o sile zespołu. Mówiąc o dość udanym okienku zimowym nie można zapominać, jakie straty ponieśliśmy w lecie. A i strata Pawła Brożka w zimie była bardzo bolesna. Zobaczymy, czy ktoś będzie w stanie "Brozia" zastąpić. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta ta , tylko ze te dwa transfery byly na ''idz stat nie wracaj'' czyli ze przyszli mimo iz nikt nie wiedzial w jakiej sa formie , po prostu przyszli do nas jako ''Lataj dziura''.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
flamengista, oczywiście nie neguję Twojej opinii, bo sam uważam, że w ostatnim czasie z zespołu odeszło kilku, na nasze warunki, bardzo dobrych graczy. Jednak nie uważam by Cleber, czy też Diaz stanowili o sile zespołu, owszem Brożek Paweł, czy też duet środkowych obrońców, byli najlepszymi piłkarzami tej ligi na swoich pozycjach, reszta jednak nie prezentowała poziomu Europejskiego (mówię oczywiście o powrocie Clebera do Wisły z Tereka i Diazie, który przez 80% swojego pobytu w Wiśle najbardziej obrywał z grających Wiślaków (poza Łobo))
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Boukhari nawet jak odejdzie latem to i tak się spłacił - golem w Derbach.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz tam napisane przeczytaj jeszcze raz i sie zastanow. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawych rzeczy się tutaj dowiaduje. Junior "sanki" Diaz stanowił o sile naszego zespołu. Zawodnik, po którym po każdym meczu (chyba ze grał Łobo) na forum nie pozostawiano suchej nitki teraz okazuje się tym, który stanowił o sile zespołu. Nieźle czas pewne rzeczy wypacza.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To się tyczy też ciebie bo sporo ludzi doceniało Diaza ale nieźle czas pewne rzeczy wypacza
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Z Sobolem może być różnie - istnieje opcja, że po sezonie wróci do Białegostoku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wolałbym aby Sobolewski zakończył u nas karierę. Wystarczy mi już widok Franka w Jagiellonii
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Przecież go nie zmusimy do tego, żeby skończył karierę jak będzie już w dużo słabszej formie. A jak będzie chciał grać dalej i nie będzie się u nas już łapał do składu to czemu mielibyśmy nie pozwolić mu odejść?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Choćby dlatego, że on trzyma tą drużynę, to jest kapitan, a nie zwykły kopacz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sobol to zawodnik, który przez cały okres gry w naszym klubie zostawia serce na boisku. Miał okresy gorsze i lepsze, ale zaangażowania i profesjonalizmu nie można mu nigdy było odmówić. Tacy zawodnicy powinni być "wykorzystywani" w klubie nie tylko podczas kariery piłkarskiej, ale także po jej zakończeniu. Sobol to jedna z niewielu IKON Wisły Kraków ostatnich lat. Mam nadzieję, że "jego sprawa" zostanie załatwiona na odpowiednim poziomie i z dobrym dla nas wszystkich efektem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie lepiej poczekać całą rundę jak sie piłkarze zaprezentują i później oceniać kto powinien zostać a kto odejść? Wg ,mnie na razie nikt nie zasłużył na wykupienie.
![]()
.
. |
|
|
|
Guest
|
||
|
Bogdan Basalaj:
Cytat:
Cytat:
Na lewej obronie może zagrać pan Gordan Bunoza, o którym tu nikt nie pisał w tej kwestii. Wiem że byłby to obrońca w stylu Juniora Diaza, ale zawsze jest ktoś w odwodzie. Przypominam że większą część swojej kariery Gordan spędził właśnie na lewej obronie. Przekwalifikowany na stopera został po tym jak w jednym roku urósł żeby nie skłamać coś ponad 10 cm. (tak podawała jedna z gazet) Traktuję to jako opcję rezerwową na wypadek tego jeśli Dragan nie mógłby zagrać. Gordan na ty "szczudłach" potrafi się rozpędzić, uważam, że potrafiłby blokować dośrodkowania itp. Mogłyby być natomiast problemy ze zwrotnością. Myślę że byłaby to lepsza opcja rezerwowa niż Branko
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.02.2011 o godz. 19:33.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
westersyl, obwodzie?! Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez filemon : 22.02.2011 o godz. 19:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bunoza na boku...jeśli on jest za wolny na środek to aż nie próbuje sobie wyobrazić jak ten prawie 2 metrowiec by sobie radził jako boczny
![]() Zresztą z tego co widziałem to Branko w defensywie lepiej sobie radził niż Cikos(co oczywiście wyczynem nie jest), gorzej było z przodu ale i ta szarpanina Cikosza nic nie dawała. Ogólnie kto tam nie będzie grał to i tak wiatr będzie hulał. ps wolfy - ostatni dzień został ![]() http://allegro.pl/koszulka-meczowa-6...466230425.html ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Guest
|
|
Bunoza na tych swoich długich nogach naprawdę potrafi się rozpędzić, według mnie jest szybszy niż taki Marcelo. Zaznaczyłem że na lewej obronie widzę go tylko w roli zapchajdziury bo nie licząc Branko mamy tylko Dragana. Tymbardziej jak napisałem wyżej wiekszą część kariery Gordan spędził na lewej obronie. Swoją drogą być może mi się zdawało czy gdzieś było napisane, że w tych testach szybkościowych jednym z najszybszych piłkarzy był Bunoza. Taki Kosa też nie wyglądał swoimi sposobem biegania na demona szybkości a potrafił się tak rozpędzić że nikt go dogonić nie mógł. Ilość kroków nie zawsze świadczy o tym kto szybko biega.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.02.2011 o godz. 19:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Bunoza jak się rozbuja to jest szybki ale start ma kiepski, mnóstwo razy go też robili 'na raz' - Jeśli miał bym go widzieć na innej pozycji niż środkowy,to autentycznie bardziej jako 'słynnego' wysokiego napastnika niż na boku obrony ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|

|
||||||