|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nigdy nie chcę angielskiego klimatu na Polskich stadionach. Może ty masz gdzieś doping i dobrą atmosferę ale dla wielu to jest coś bez czego nie wyobrażają sobie meczu. Ja też do nich należę i zawsze będę popierał taki klimat trybun.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() p.s w Poznaniu poswiecili honor szacunek dla sukcesu... coś calkiem dla ciebie... mozesz im kibicować. Uwierz mi na Wisle to sie nigdy nie stanie... choćbyśmy mieli grac w finale LM 5 lat pod rząd... ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Są kibice którzy chcą obejrzeć mecz, i są tacy którzy chca dopingować. Dla pierwszych to rozrywka, dla drugich nawet sens życia. Jedni i drudzy mają swoje racje i nie ma co się kłócić. Dla obydwu grup znajdzie się miejsce na nowym stadionie.
Co do cen karnetów - ja nie uważam że są za drogie. Wisła powinna znać swoją wartość właśnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Byłem na meczu w Anglii i nie wiem co to znowu za pieprzenie o ciszy na stadionie! Może nie ma takich opraw jak w Serie A(tez byłem), ale ciszy to tam nie ma na pewno. A ci co gadają, że atmosfera siadzie bo bilety za drogie. To teraz o milości do klubu nie będziecie prawić? A szkoda.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Ale jesli ma byc super 'atmosfrea' na wpol pustym stadionie to ja wybieram cichcszy ale pelny stadion. Bo pelne stadiony=kasa=lepsi zawodnicy=wiekksza konkurencja miedzy nimi=zaangazowanie przez pelne 90 min=sukces=wiecej ludzi na stadionie itd
Nie wiem co nazywasz sukcesem ale w Poznaniu go nie widze!(dzisaj pewnie odpadna, bo sa cieniutcy) z twoej wypowiedzi wnioskuje ze to co dla ciebie jest sufitem dla mnie jest podloga! |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
pilkarze biora po 100 tys miesiecznie i jak widze ze im sie nie chce biegac po boisku przez 90 min RAZ na tydzien to krew mnie zalawa, za co oni biora ta kase? A taki jeden z drugim pewnei jescze im speiwacie " Nic sie nie stalo...." Ja na swoja pensje haruje przez 40h/tyd i jak cos zepsuje to szef nie spiewa mi "nic sie nie stalo ..." Jak place za karnet to wymagam zaangazowania przez 90 min!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
takie posty tylko potwierdzaja, ze spadek dobrze by Wisle zrobil. przynajmniej pozbyli bysmy sie takich "kibicow" jak coni. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę , że będziemy mieli stadion na 33 tys , to nie przypuszczam iż będzie dochodziło do sytuacji takich , że władze klubu będą chciały wycisnąć ile się da ze względu na mały stadion vide Zilina w tym roku. Zresztą i tak poruszamy dosyć abstrakcyjne jak na obecną chwilę problemy. Suma sumarum stawianie sprawy tak , że albo będziemy mieli sukcesy , albo atmosferę jest bezsensowe co pokazuje wiele przykładów klubów zachowujących jedno i drugie. A jak jakimś cudem(co jest już zupełną abstrakcją) atmosfera przy R22 będzie taka jak na Arsenalu , to ja wybieram kanape , piwko i telewizor. Chociażby na stadionie było 100 tys kibiców i 100 mln E biegających po boisku , to zupełnie nie moja bajka.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.02.2011 o godz. 14:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coni - Ale tobie nikt nie każe pracować 40h tygodniowo za twoja pencje... zawsze mogles zostac pilkarzem i zarabiac 100 tys za 10h w tyg... wiec do kogo masz pretensje? Racja mozna sie w....iac jak widac brak zaangazowania, a nie jak im umiejetnosci na wiecej nie pozwalają... Ja nie widzialem, zeby w poprzedniej rundzie przesli obok meczu... zawsze grali na tyle ile potrafili... a gwizdy w meczach ze Slaskiem czy Lechia byly zenujące. Jak placisz za karnet to wymagaj sobie w kinie... mecz to sport i nie zawsze placisz za to co bys chcial zobaczyć.
I nie wypowiadaj sie na sprawy ktorych nie rozumiesz... bo dla niektorych Wisla to styl zycia, kochaja atmosfere i dlatego tam przychodzą wiec nie wysmiewaj tego, bo w....iasz ludzi. Skoro dla ciebie to jest glupie, to znaczy ze tego nie rozumiesz... wiec nie komentuj albo spróbuj zrozumieć ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Z jednej strony tak, z drugiej nie, bo trochę prawdy jest w tym co pisze coni. Mamy prawo wszyscy oczekiwać od piłkarzy, że będą zap...ać aż miło. Nie mówię wygrywać, bo to jest sport i nie wszystko można wygrać (wide: cytat z Reymana). Ja na Wisłę chodzę od 1988 roku i NIGDY nie śpiewałem "nic się nie stało" gdy widziałem, że nasi przeszli obok meczu. Były mecze przegrane u siebie z Zagłębiem i innymi cieniasami (wtedy), ale było widać, że po prostu nie szło, albo ich bramkarz miał dzień konia, wtedy co innego, porażka się może przytrafić. Co do wyczyszczenia trybun z 'kosmitów"- to chyba nierealne. Lepiej ograniczyć się do stworzenia w odpowiednich enklaw na stadionie, gdzie "kosmici" nie byli by mile widziani ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się że czasy się trochę zmieniły i takich osób się już nie pozbędziesz bez względu na miejsce w lidze, bo przez ostatnie lata ich liczba bardzo wzrosła na każdym stadionie.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
QUOTE=Coglin;1052169]
takie posty tylko potwierdzaja, ze spadek dobrze by Wisle zrobil. przynajmniej pozbyli bysmy sie takich "kibicow" jak coni.[/QUOTE] jak ci sie marzy spadek to przeniez sie na druga strone Blon. Beda miec spadek w tym roku. hahaha sprawa nr1. Dla jednych atmosfera jest najwazniejsza dla innych widowisko, Moze macie inne priorytety, ok rozumiem.
sprawa nr2. Nie winie ludzi za to ze nie maja talentu. Ale chodzi tu o podejscie do pracy. jak ktos bierze pieniadze za cos to chyba mam prawo wymagac zaangazowania i to jest minimum co oczekuje od pilkarzy. A tak bytheway to niech sobie i zarabiaja po 1mln na miesiac ale niech zostawia tyle zdrowia na boisku ile sie tylko da i niech nie przechodza obok meczu. I wcale nie oczekuje zwyciestw bo tego nikt nigdzie nie jest wstanie zagwarantowac !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
[QUOTE=coni;1052117]Wole miec LM i co roku Mistrza niz brandzlowac sie "atmosferą' tak jak ty!!!
Wole poswiecic atmosfere i swoje dobre samopoczucie w zamian za tytuly i szacunek dla ciebie liczy sie tylko kasa i sukcesy pilkarzy wiec niemamy o czym rozmawiac lige mistrzow masz na polsacie karnet na arsenal juz masz? Powód: q
Ostatnio edytowane przez rafaelo : 17.02.2011 o godz. 15:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Na jakiej podstawie twerdzisz, ze pilkarzom Wisly brakuje zaangarzowania? 3. Nie interesuje mnie to jakie ty masz priorytety... Jesli dla Ciebie Wisla to 5 liter, to twojasprawa... ale nie wysmiewaj ludzi dla ktorych Wisla nie kojarzy sie tylko z 11 zawodnikami na boisku. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Poczytałem sobie trochę ten temat i pozwolę się odnieść do niego, choć pewnie niektórzy się ze mną nie zgodzą.
1. Byliście kiedyś w Anglii na meczu? Czy swoją wiedzę wynosicie z dźwięków w C+? Dla mnie np. atmosfera na Old Trafford, była dobra, oczywiście nie to co u nas, ale jak ryknęli, to ciary przeszły po plecach. Podobnie jest na Anfield, Goodison Park, St James's Park, White Hart Lane itp, Villa Park, Upton Park itp. Są oczywiście też kluby jak Chelsea, Arsenal, gdzie atmosfera jest mierna (Arsenal jest wyśmiewany na wyspach, na Highbury wołało się Library). 2. 20 zł na mecz to jest dużo? Bilety za darmo dla 18 latkow? Przecież, teraz każdy może pracować spokojnie od 16 roku życia ( sam tak mam), i spokojnie wygospodarować sobie 145 zł/6miesięcy- 24 zł na miesiąc, czyli mniej niż złotówka dziennie. Na takie oszczędności nas chyba stać. 3. Co do fanatyczności i piknikowości: Po to mamy stadion na 34 tys ludzi, żeby znalazło się tam miejsce zarówno dla fanatyków, którzy tworzą fantastyczną atmosferę, (która staje się wizytówką polskiej ligi), jak i dla osób, które chodzą bo: chcą pooglądać, chcą pogadać ze znajomymi, chcą oglądać klub, który odnosi sukcesy. Nie znajdziemy 34 tys fanatyków, dlatego, kibiców- pikników trzeba uszanować, bo oni nie tworzą atmosfery, ale poprzez to, że kupują najdroższe bilety, zostawiają w dniu meczu w kasie najwięcej pieniędzy, są klubowi równie potrzebni. Mam nadzieję, że na wiosnę R22 będzie zapełniony po brzegi na każdym meczu! A i jeszcze co do kupna karnetu i wyrobu kk. 1906$ profesjonalizmu. Gorąco zachęcam do zakupu teraz, zajęło mi to może z 10 minut łącznie ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byłem na wielu meczach w UK i z całą świadomością strwierdzam- przereklamowane na maksa. A już ten farmazon o rewelacyjnych kibicach Liverpoolu i ich The Kop... szkoda gadać.
A dlaczego tak jest? Wystarczy się wybrać na przykład w okolice West Ham w dniu meczu. Osoby które stanowiły o obliczu trybun kiedy piłka była dla ludzi zostają przed stadionem, siedzą w pubach i oglądają mecz w tv. Raz zrobiłem to samo, zostałem z nimi i to było przeżycie (a przy okazji zaoszczędziłem 45 funtów na bilet) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A ja mimo że Liverpoolu nie lubię, to uważam, że na Anfield jest dobra atmosfera, a jak rykną YNWA, to nawet mnie dreszcz idzie po plecach, ale to chyba dyskusja w złym temacie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() poza tym ja chodzilem na Wisle jak grala w II lidze, a ty bys chodzil? ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Cała ta dyskusja jest zbędna. Wisła ma być potęgą kibicowską i sportową. Jedno z drugim w parze, żadne z osobna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PAC, Coglin, regan, rafaelo
Wy podchodzicie emocjonalnie do sprawy a ja racjonalnie. Raczej sie nie dogadamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
co to pokój zwierzeń i przeżyć
pyka mnie co jest tam albo gdzie indziej na 10 postów może 1 na temat,,, mody śpią czy co .......pousuwać te farmazony łącznie z moim |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jesli szukasz sukcesu za wszelką cene, to nie tutaj, nie ten adres, bo to klub który swoją tradycją zobowiązuje, a ty nie jestes tego w stanie zrozumieć, wiec nie pisz takich bzdur i nie zgrywaj teoretyka tyle odemnie. sorry za offtop ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
może nie wszyscy zauważyli, ale "oficjalna" skontrowała poczynania TWSD
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...to_sie_oplaca/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No i bardzo dobrze że skontorwali, bo strasznie negatywny klimat się wokół tej sprawy wytworzył. Publikowanie bezsensownych artykułów na TWSD - szczególnie "Celując w banany" był golem strzelonym prosto do własnej bramki.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zim zum, IM?
a Ty już masz karnet? a Twoi kumple? zacznijmy wreszcie patrzeć na SIEBIE a nie na INNYCH. |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Panowie jak wygląda sprawa z karnetem ulgowym gdy mamy np 23 lata i chodzimy do Cosinusa.
Należy nam się zniżka na karnet czy nie? ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
IM znaczy ludziom z SA. Utożsamianymi w tym momencie z osobą prezesa Basałaja.
A co do tego czy są już karnety kupione to odpowiem za siebie, ja karnetu nie mam, nie wiem czy zakupie. Na dzień dzisiejszy nie ma powodu żebym się po niego spieszył. Miejsc jest mnóstwo, tam gdzie siedziałem, siedzieć już nie chce, gdyż warunki nie do końca odpowiadają mojemu pojmowaniu meczu. Więc krótko i zwięźle. Na razie mi się nie śpieszy. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Twoj post swiadczy ze jednak targaja toba emocje i to duze, bo argumentow jakos nie widze a inwektyw pelno. Jakbys czytal uwaznie to bys wiedzial ze nie zalezy mi na sukcesie tylko na pelnych trubunach, ktore co prawda przyblizaja klub do osiagniecia sukcesow, ale powolutku, wszytsko w swoim czasie. Ceny sa ok. Jedynie smiac mi sie chce z tym co deklaruja WIELKA milosc do Wisly, a jak podniesli o 5 zl ceny to jeden z drugim juz wola isc na bilard albo c+, sofa i piwko. A na forum to oczywiscie geby pelne frazesow. Chocby podniesli ceny o 100zl to co z tego |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|