The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2011, 13:08
http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=8656
Tak się to robi w Białymstoku. Ostatnio nawet w Forbes była wzmianka że to będzie dobry rok dla firmy Eurocash ( pod względem ekonomicznym).

A u nas dalej lipa. Nawet Biedronka nie chcę nas.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2011, 03:57
Nie wiedziałem w sumie gdzie to pytanie zadać ale chyba ten wątek się nada. Jaki jest kapitał zakładowy TS Wisła SA?
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.01.2011, 08:13
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedziałem w sumie gdzie to pytanie zadać ale chyba ten wątek się nada. Jaki jest kapitał zakładowy TS Wisła SA?
TS Wisła SA? Nie ma czegoś takiego. TS to stowarzyszenie, nie spółka.

Jeśli chodziło Ci o spółkę Wisła Kraków SA, to kapitał zakładowy na koniec 2008 wynosił 11 540 000 zł.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2011, 19:28
Oo całkiem sporo, dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.01.2011, 23:04
Fajnie, że w Wiśle dzieje się coś do przodu jeśli chodzi o marketing.
Tutaj zdecydowanie krok w przód. Za niedługo ma powstać muzeum klubowe.
Ale cały czas jeśli chodzi o sprawy sportowe jest nie najlepiej.
Za jakiś czas ma powstać baza treningowa etc.
Ale brakuje mi przede wszystkim jednego - szkolenia młodzieży.
O to trzeba dbać najbardziej. Przydałoby się zatrudnić kilka osób jeżdżących po Krakowie i okolicach Krakowa szukających jakiś młodych, utalentowanych zawodników. Fajnie jakbyśmy szukali też młodzieży w wieku 15-19lat w niższych ligach. I próbowali wytropić kogoś takiego jak Kuba Błaszczykowski.
Talenty w Polsce na pewno są. Brakuje tylko trenerów w Polsce, którzy takimi talentami się zajmą...
Zazwyczaj jest tak, że na jakieś młodzieżowe turnieje i nasi chcą takie spotkanie za wszelką cenę wygrać tylko po co? np. Polska - Hiszpania U-15 takie spotkania wystawiani są najwięksi drwale tzn. najlepiej zbudowani i najwięksi. Malutcy Hiszpanie nie mają z nami szans, iż przegrywają w parterze. Kilka lat potem Hiszpanie dobrze wyszkoleni technicznie wygrywają z nami 6:0
Odpowiedz cytując
samsung_08
Member

Od: 09.2006

Stary 04.02.2011, 17:53
Nie wiem czy ten temat był tutaj wcześniej poruszany. Facebook. Strasznie w....ia mnie nieustające porównywanie się do Lecha i Legii, ale odpowiednio w Poznaniu i Warszawie mają 100 000 i 45 000 fanów na swoich stronach, co przy naszych 25 000 jest wynikiem niezłym. To nie jest (wbrew temu co się wydaje) przejaw pokemoństwa i dziecinady ale bardzo ważny aspekt reklamowy. Codzienny kontakt z klubem sprawia, iż w ludziach rodzi się poczucie przynależności do społeczności kibiców (sympatyków) Wisły. Potencjalnego facebookowego kibica nie ominie żaden news odnośnie biletów, zawodników i innych pierdół. Będzie mógł raz na tydzień wygrać długopis i nożyczki z logo klubu w konkursie. Dlatego bardzo ważne jest działanie klubu aby ta liczba ciągle rosła. Np:"Dla każdego kibica "lubiącego" fanpage Wisły, karnet tańszy 10 zł", "dołącz do nas na facebooku w najbliższym tygodniu, a możesz wygrać koszulkę" itd. Potem pozostaje tylko moderować konto z głową.
PS. Zapewne napiszecie zaraz:
-Nie potrzebni nam są tacy niekumaci, facebookowi kibice!!!
-Obawiam się, że jednak są...
A wy jak myślicie? Czy opieranie na tym działań marketingowych ma sens? Czy to wystarcza?
Ostatnio edytowane przez samsung_08 : 04.02.2011 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.02.2011, 23:29
Cytat:
A wy jak myślicie? Czy opieranie na tym działań marketingowych ma sens? Czy to wystarcza?
Ja tam generalnie mam wyjebane na wszystkie facebooki, nasze klasy itd, nie korzystam.

Ale sporo ludzi tak, wiec moze rzeczywiscie klub powinien bardziej to promowac.
Ale trzeba pamietac o jednym, nawet najlepszy marketing bedzie zbyteczny, jesli bedziemy grac kiepsko.
Najlatwiej promuje sie sukcesy.
Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.02.2011, 00:42
Dekiel napisał(a):Wyświetl post
Owszem mój klub wydał mnóstwo pieniędzy, ale uważam, że wydał je sensowniej, bo:
1) mamy najlepszy obecnie w Polsce stadion piłkarski,................
dopisz sobie przed nickiem "wali mi na"
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
samsung_08
Member

Od: 09.2006

Stary 07.02.2011, 17:46
Nie chcę ale muszę się pochwalić hehe...
- 3 posty wyżej moja rozkmina na temat facebook'a (3 dni temu)
- dziś na oficjalnej: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/witamy/
pozdrawiam
Odpowiedz cytując
vivez
Member

Od: 08.2006

Stary 14.02.2011, 10:42
Wielki plus dla działu marketingu za dzisiejszy udział Wisły w programie Dzień Dobry TVN. Zaręczyny na stadionie Wisły - coś wspaniałego, pozytywny wizerunek ukazany w tym programie może przyciągnąć więcej par na trybuny! Ciekaw tylko jestem czy, a jeśli tak to ile TVN dostał za taką akcję, przecież mogli coś takiego równie dobrze zrobić na stadionie Legii z udziałem innych osób. Widzieliście to?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.02.2011, 13:33
Cytat:
Widzieliście to?
nie ogladam tvn...

Cytat:
JrQ-
Z całym szacunkiem ale czy mógłbyś pewne rzeczy zostawić dla siebie ? co nas to obchodzi, że nie oglądasz TVN, nie używasz Facebooka.
Ludzie pytają, to odpowiadam.

Cytat:
Widzieliście to?

Ostatnio edytowane przez JrQ- : 14.02.2011 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.02.2011, 15:35
JrQ-
Z całym szacunkiem ale czy mógłbyś pewne rzeczy zostawić dla siebie ? co nas to obchodzi, że nie oglądasz TVN, nie używasz Facebooka.

Wiślacki FB wymaga jeszcze dopieszczenia, przede wszystkim zwiększenia liczby użytkowników. Liczę na to że wzorem klubów premiership, SERIA A, premiera division, będzie on reklamowany na bandach.
Można zrobić również filmik z udziałem zawodników którzy zapraszają do dołączenia do FB, można puścić go na splashu. M
Uważam że tak mizerny wynik spowodowany jest w dużej mierze tym że ikonka nie działała przez jakiś czas.
Generalniemoje zdanie jest takie, że dyskusja na ten temat powinna odbywać się w dziale marketingu.

PS. Materiały z dzień dobry TVN można byłby pokazać w szerszym gronie uploadujac go na FB, YouTube. Nie to żeby mnie to jakoś specjalnie rajcowało jednak może pewnej grupie być może kobiecej się spodobać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.02.2011 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.02.2011, 01:54
vivez napisał(a):Wyświetl post
Wielki plus dla działu marketingu za dzisiejszy udział Wisły w programie Dzień Dobry TVN. Zaręczyny na stadionie Wisły - coś wspaniałego, pozytywny wizerunek ukazany w tym programie może przyciągnąć więcej par na trybuny! Ciekaw tylko jestem czy, a jeśli tak to ile TVN dostał za taką akcję, przecież mogli coś takiego równie dobrze zrobić na stadionie Legii z udziałem innych osób. Widzieliście to?
Dla mnie to jest głupie, a nie wspaniałe.

Wisła, Wisłą, ale gdybym miał się oświadczać na stadionie, to ślub brałbym na boisku, a za świadka miał Majdana? Daj spokój..
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.02.2011, 19:48
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post

Wisła, Wisłą, ale gdybym miał się oświadczać na stadionie, to ślub brałbym na boisku, a za świadka miał Majdana? Daj spokój..
Co jest głupie? Oświadczanie sie na stadionie, czy robienie na ten temat programów w TV?

Mam wrażenie, że bohaterowie zaręczyn są zadowoleni bo fajnie im wyszło, Wisła jest zadowolona bo dzięki takim akcjom robi się dobra atmosfera wokół kibicowania Wiśle, a niezadowoleni mogą być albo frustraci którym własne zaręczyny albo nie wyszły, albo były mdłe i nijakie, albo kibice konkurencyjnych klubów, że to nie na ich stadionie była zabawa, i nie o ich klubie się mówi w TV.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.02.2011, 20:54
Parchactwo na ich forum udaje że to jest śmieszne, a tak jak napisałeś Odpara pewnie gul im skacze (jak znam ich pokrętny sposób myślenia)

Wiadomo, im zawsze skacze gul bo zawsze są z tyłu, nawet w kwestii oświadczyn na stadionie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 16.02.2011, 01:29
To do mnie ten wyskok?

Ja po prostu uważam, że oświadczyny na stadionie to nie jest piękna, romantyczna sprawa, tylko brak wyobraźni, wyczucia i prostactwo.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.02.2011, 07:26
To do mnie ten wyskok?

Ja po prostu uważam, że oświadczyny na stadionie to nie jest piękna, romantyczna sprawa, tylko brak wyobraźni, wyczucia i prostactwo.
zbyt łatwo ferujesz opiniami, które kogoś mogą urazić. Każdy przypadek jest inny, wszystko zależy od zainteresowanych - jeśli mają taką ochotę to czemu nie - ich wolna wola.
Ja nigdy bym się tak nie zaręczył, zresztą moja obecna gdybym to zrobił na stadionie, mimo ze chodzi ze mną na mecze, to chyba by mnie wyśmiała i powiedziała, że zwariowałem.

Ale czasem są dziewczyny, które także kibicują Wiśle od wielu lat i chodzą z zaangażowaniem na mecze, im może by się to spodobało.

Dla kogoś innego prostactwem mogą być zaręczyny w towarzystwie rodziców, dla kogoś innego podczas sylwestra w Zakopanem lub na Wieży Eiffla.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.02.2011, 08:38
Owszem mój klub wydał mnóstwo pieniędzy, ale uważam, że wydał je sensowniej, bo:
1) mamy najlepszy obecnie w Polsce stadion piłkarski, który będzie na siebie zarabiał. Stadion, który powstał dzięki temu, że ITI wydało kupę kasy na porządny, przemyślany projekt i następnie za darmo przekazało go władzom miasta;
Może Wy o takim stadionie marzyliście... ja osobiście tak tego nie widzę.

2) w ciągu paru lat zbudowano cały system szkolenia, którego efekty już widać, bo z pierwszym zespole jest już paru wychowanków.
Bo Janek Urban jako jedyny trener w tej zapyziałej ekstraklasie miał jaja żeby wstawić młodych i zobaczyć co potrafią!

3) Legia intensywnie myśli o budowie ośrodka szkoleniowego dla Akademii i zapewne w tym lub następnym roku przystąpią do jego budowy, tak by młodzieżowcy Legii mogli trenować w normalnych warunkach, a i by pierwszy zespół nie musiał korzystać z boisk Kosy Konstancin czy innych wynalazków;
A mnie właśnie podobała się opcja gdzie drużyna nie trenuje tylko u siebie, ale korzysta z różnych ośrodków które już w mieście są.

4) można wiele zarzucać włodarzom Legii, ale od działu marketingu tego klubu powinni się uczyć inni. Owszem zdarzają im się wpadki, ale jednak działa prężnie, a kibice mają olbrzymi - jak na polskie warunki - wybór produktów sygnowanych L-ką.
U nas się to dopiero rozkręca, a z oceną poczekajmy jeszcze może jakiś czas aż dojrzeje.

To do mnie ten wyskok?

Jedni lubią słuchać Chopina, inni zaś jak im skarpetki śmierdzą! Każdy robi to co lubi i jak mu się podoba, więc może zluzuj nieco. Dla mnie akurat ta inicjatywa była całkiem niezła, a za większe prostactwo, brak taktu i wyobraźni uważam dobór jasnych skarpet do ciemnego stroju, mieszanie skarpet z sandałami i klapkami i wiele wiele innych
Powód: 2 w 1
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 16.02.2011 o godz. 08:47.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.02.2011, 08:58
No tak, ale marketingowo zagranie na plus dla Wisły moim zdaniem.
A to czy ktoś się oświadczył bo sam chciał czy dlatego, że mu dali 100 czy 500zł. żeby to zrobił to mniej ważne w tej sytuacji.
A czy to głupie? A jeśli np. ktoś te 100 czy 500 potrzebuje na leki dla rodziców... nie wiemy tego.
Czasy są jakie są...
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.02.2011, 13:39
Majchrowski dobrze wie że im później stadion zostanie oddany tym większe będą straty dla klubu. Chłopina nieźle się stara aby Wisła miała pod górkę. Mówi się trudno
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.02.2011, 22:31
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Majchrowski dobrze wie że im później stadion zostanie oddany tym większe będą straty dla klubu. Chłopina nieźle się stara aby Wisła miała pod górkę. Mówi się trudno
Niekoniecznie. Na razie płacimy za stadion według starych stawek, domyślam się że korzystnych. Paradoksalnie przy obecnych stawkach i prze 2 trybunach dochody klubu mogą być większe, niż przy pełnym stadionie na warunkach, które teraz oferuje miasto.

PS. przeniosłem twój post tutaj
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 18.02.2011, 01:08
arti napisał(a):Wyświetl post
No tak, ale marketingowo zagranie na plus dla Wisły moim zdaniem.
A to czy ktoś się oświadczył bo sam chciał czy dlatego, że mu dali 100 czy 500zł. żeby to zrobił to mniej ważne w tej sytuacji.
A czy to głupie? A jeśli np. ktoś te 100 czy 500 potrzebuje na leki dla rodziców... nie wiemy tego.
Czasy są jakie są...
Wiadomo, Unia nie rozpieszcza, ja się ze wszystkim zgadzam - z tym, że potrzeba światu i fanów Mozarta, i Republiki, i Maryli Rodowicz, i nawet Dody, ale mój pomruk mizantropii odnosił się tylko i wyłącznie to tego pisku zachwytu:
Cytat:
Zaręczyny na stadionie Wisły - coś wspaniałego, pozytywny wizerunek ukazany w tym programie może przyciągnąć więcej par na trybuny!
Poza tym, to mi te oświadczyny są całkowicie obojętne.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.02.2011, 03:07
czy na trybunie wschodniej w południowej części na pierwszym piętrze faktycznie mieści się sala konferencyjna? jeśli tak to jaki jest jej sens skoro mamy okrąglaka?
http://www.youtube.com/watch?v=QpsTKxNAWYU 1:53
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 18.02.2011, 04:20
Mówione kilkanaście razy - to są sale (bo będą 3 na trybunie wschodniej) do obsługi powierzchni biurowej. Nie nadają się one na salę konferencyjną z kilku względów - są zbyt małe, nieprzystosowane do tej funkcji (brak miejsca na kamery) i lokalizacja nie ta - chyba nie sądzisz, że cała prasa, piłkarze i trenerzy musieliby przemieścić się na przeciwną stronę stadionu, skoro ich miejsce będzie na zachodniej?
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.03.2011, 14:38
Mam pytanie. Czy są jakieś przesłanki na temat nowego sponsora strategicznego Wisły Basałaj wspominał, że to jest jedno z jego zadań, ale nie znalazłem nigdzie potem wzmianki o jakichś przymiarkach, proponowanych sponsorach etc.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.03.2011, 15:22
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie. Czy są jakieś przesłanki na temat nowego sponsora strategicznego Wisły Basałaj wspominał, że to jest jedno z jego zadań, ale nie znalazłem nigdzie potem wzmianki o jakichś przymiarkach, proponowanych sponsorach etc.
po pierwsze to cos wspominał o lecie,po drugie nie sądzisz chyba,że jak prowadzi jakieś rozmowy to Ty i reszta forum będzie o tym informowani jako pierwsi?
Ostatnio edytowane przez picasso : 09.03.2011 o godz. 15:32.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 09.03.2011, 15:24
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Im mniej osob wie, czy cokolwiek jest robiore w tym kierunki, a szczegolnie z kim i za ile, to tym lepsza oferta dla Wisly Aczkolwiek z tego co pamietam to juz powinien dawno byc...
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 10.03.2011, 11:56
Cupiał spadł w rankingu Forbesa z 8. na 11. miejsce:

http://tsw.com.pl/news/Forbes-Spadek-Cupiala-821
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.03.2011, 13:51
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Cupiał spadł w rankingu Forbesa z 8. na 11. miejsce:

http://tsw.com.pl/news/Forbes-Spadek-Cupiala-821
To już koniec!
Cupiał zwija interes i sprzedaje Wisłę, która leci prosto do okręgówki!
:(
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.03.2011, 16:05
Cytat:
To już koniec!
Cupiał zwija interes i sprzedaje Wisłę, która leci prosto do okręgówki!
:(
Mam nadzieję, że to ironia...

Przecież gość tylko podał info, nie rozumiem Twojego wpisu.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów