The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2011, 17:54
Jagul napisał(a):Wyświetl post
A nie jest przypadkiem tak, że jak nie można się pojawić na meczu, to się dzwoni do klubu, żeby ktoś inny mógł wejść (obowiązek posiadania KK)?
Poza tym to przekazywanie, to równie dobrze mogło się źle skończyć i wcześniej, bo jakby takiego osobnika sprawdziła ochrona, to i tak by nie wszedł.
Oznacza to, że przy wejściu na stadion Kartą może posługiwać się tylko i wyłącznie osoba, której dane widnieją na Karcie, co podobnie jak w przypadku biletów będzie podlegało weryfikacji.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.02.2011, 17:57
Proud napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej martwi to sporawdzanie karnetów na wejściu na stadion. Jeśli rzeczywiście ochrona będzie tak dokładnie to sprawdzać to nieciekawie.

Jak dotąd kupowałem karnet sobie i ojcu. O ile ja studiuję w Krk i mogę być na każdym meczu, to ojciec nie zawsze ma możliwość na 7 godzinny wypad na mecz. W takim wypadku zabierałem kogoś w jego miejscie i wejściówka nie przepadała. Teraz powaznie się zastanawiam czy warto wydać ponad 300zł na karnet, który na 2-3 meczach może być niewykorzystany. Bardzo mnie ciekawi jak będzie wyglądać kontrola na wejściu.
Dlatego właśnie mnie intryguje czemu nie ma możliwości przenoszenia biletu jak na Legii... Nawet za jakąś opłatą manipulacyjną rzędu 2-5zł. Inna sprawa, że zdjęcie mam tak niewyraźne że jestem podobny do połowy rodziny, więc u mnie problem może być mniejszy.

Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.02.2011, 17:58
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Ja się tam klubowi nie dziwię, że delikatnie podniósł ceny. Na jesień zaskakująco szybko sprzedały się karnety na E na "dolny środek". Później nie można było tam kupować już biletów. Więc ten "bogatszy" target jest.I to taki, który nie chodzi tylko na TOP mecze, ale i kupuje karnet. Często niesprawiedliwie jest zakłamywany obraz, że bogatszy kibic to chodzi tylko na Lecha i Legię. Uwierzcie- nieprawda totalna.
tylko że weź poprawkę na to że tam był sektor VIP + Telefonika miała karnety własnie na ten sektor
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
SIP
Member

Od: 02.2004

Stary 13.02.2011, 18:01
Naprawdę nie rozumiem w czym problem. Odbijam kartę kumpla na której jest karnet, potem swoją jako identyfikacja wchodzącego. Wcześniej klub ma informację kto będzie tak naprawdę wchodził. I jakby co to nie kumpla będą szukać tylko mnie. Na Legii się dało a u nas nie? Zaraz się okaże że ta nowa karta to jeden wielki bubel. Miała być płatnicza, zakupy przez internet, lojalnościowa itp. a wyjdzie jeden wielki ch... czyli jak zwykle.
ZAWSZE NAD WAMI ....
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.02.2011, 18:04
A jak mam karnet nabity na kartę kibica, to dzięki tej karcie kibica mogę jeszcze kupić jeden bilet, np. przez internet lub w innym miejscu na nazwisko kolegi? Z góry dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
dario.h
Junior Member

Od: 09.2003

Stary 13.02.2011, 18:31
didzej123 zapytał : jak kupiłem abonament (legia , zagłębie ) to też mogę kupić sobie teraz czy muszę czekać aż do 21
Jak już było pytanie to sry bez spiny . odpowiadam:
Otóz...ja kupiłem karnet na poprzednią rundę (jak z resztą od lat), w piatek przy zakupie karnetu na wiosne 2011 miła pani w okienku wogóle mnie nie pytała o poprzedni karnet. Zapytałem o wolne miejsca na E22 i wybrałem sobie to które mnie odpowiada. Na poprzednią runde miałem karnet na narożnik. Tak więc myśle że nie mając karnetu z poprzedniej rundy bez problemu można kupic karnet na miejsca które są wolne (a jak zaglądałem pani w kompa to wiele takich nie było na E21 i E22) czyli te na któe nie sprzedali karnetu na poprzednią rudę....
...i jeszcze jedna uwaga odnośnie cen i kalkulacji które tu od kilku stron można poczytać.... ja zakup karnetu traktuję jako swój mały wkład w działalność klubu....wiem, że to kropelka malutka ale zawsze coś...nie patrzę na to ze kupując karnet zaoszczędzę kilkadziesiąt złotych w stosunku do cen pojedynczych biletów, i też nie przeżywam strasznie opcji, że moze mnie nie być na jakimś meczu.... kasa wydana na karnet to radocha...bo to przecież mój klub!!!
...Pozdrawiam wszystkich i jazda po karnety!!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.02.2011, 18:40
Na cracovii ceny biletow na pojedyncze mecze od 10 zl do 25 zl ,u nas 25zl-55zl i 35zl-65zl ,jak dla mnie w aspekcie zapelnienia stadionu , szczegolnie przez mlodych ludzi ,ktorzy duzo kasy nie maja to lekkie kuriozum
Ostatnio edytowane przez AS82 : 13.02.2011 o godz. 18:43.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.02.2011, 18:47
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Na cracovii ceny biletow na pojedyncze mecze od 10 zl do 25 zl ,u nas 25zl-55zl i 35zl-65zl ,jak dla mnie w aspekcie zapelnienia stadionu , szczegolnie przez mlodych ludzi ,ktorzy duzo kasy nie maja to lekkie kuriozum

Porównujesz Cracovie do Wisły? Oni za niedługo będą się martwić żeby kto kolwiek przyszedł na mecz w 1 lidze a my mam nadzieję ze będziemy sie martwić jak zapełnić stadion w LM lub LE.

Pozdro
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.02.2011, 18:49
Też uważam że przy tak wysokich cenach podczas gdy zajmują ostatnie miejsce w lidze mogą zapełnić 3/4 stadionu co najwyżej raz w sezonie, ale to nie nasz problem.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.02.2011, 18:50
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Oznacza to, że przy wejściu na stadion Kartą może posługiwać się tylko i wyłącznie osoba, której dane widnieją na Karcie, co podobnie jak w przypadku biletów będzie podlegało weryfikacji.
Ty chyba nie rozumiesz. Nie możesz iść na mecz. Masz karnet. Twój kolega nie ma karnetu ale ma KK. Dzwonisz do klubu, podajesz swoje dane i mówisz, że chcesz żeby na ten mecz poszedł Twój kolega. Wtedy w jakiś sposób elektroniczny klub robi tak, że on przychodząc ze swoją kartą kibica będzie mógł wejść na stadion. Nie wiem czy takie coś istnieje, bo nigdy nie byłem w takiej sytuacji ale ktoś kiedyś tutaj coś takiego pisał.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.02.2011, 18:50
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Porównujesz Cracovie do Wisły? Oni za niedługo będą się martwić żeby kto kolwiek przyszedł na mecz w 1 lidze a my mam nadzieję ze będziemy sie martwić jak zapełnić stadion w LM lub LE.

Pozdro
no wlasnie przy takim marketingu klubowym , obawiam sie ze tendencja bedzie odwrotna
Odpowiedz cytując
juras_NH
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.02.2011, 18:52
i to jest właśnie chore, że za karnet nie można płacić karta :|, niby 21 wiek, wszędzie można płacić kartą, a tu takie jaja :/
Poszliśmy za głosem serca, wybierając to co dla nas istotne!! Nie jak większość na wschodzie - to co było modne!!!! KRESY WSCHODNIE!!!!
Odpowiedz cytując
artur1906
Member

Od: 01.2011

Stary 13.02.2011, 18:57. młodzi ludzie
...myślę że Wisła to inna marka może ceny wyższe ale i potęga i plany i ambicje też My nie zajmujemy ostatniego miejsca My walczymy o Europę i takimi mamy być kibicami -NAJLEPSZYMI W EUROPIE.
może odmówię sobie jakąś pizzę czy kino ale będę częścią najlepszego dopingu w Europie.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 13.02.2011, 19:02
Ty chyba nie rozumiesz. Nie możesz iść na mecz. Masz karnet. Twój kolega nie ma karnetu ale ma KK. Dzwonisz do klubu, podajesz swoje dane i mówisz, że chcesz żeby na ten mecz poszedł Twój kolega. Wtedy w jakiś sposób elektroniczny klub robi tak, że on przychodząc ze swoją kartą kibica będzie mógł wejść na stadion. Nie wiem czy takie coś istnieje, bo nigdy nie byłem w takiej sytuacji ale ktoś kiedyś tutaj coś takiego pisał.
Rozumiem, ale czy na pewno jest taka możliwość ?

P.S. Ale macie problemy z tą kartą, mało jest bankomatów w Krakowie ?
Ostatnio edytowane przez John1906 : 13.02.2011 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.02.2011, 19:15

Nie wiem czy jest. Napisz do nich maila to Ci pewnie odpowiedzą.
Odpowiedz cytując
juras_NH
Senior Member

Stary 13.02.2011, 19:30
A pomyślałeś, że są jeszcze inne karty niż zwykła Np kredytowe, z których nie za bardzo opłaca się wypłacanie z tej, że karty hajsu...
Poszliśmy za głosem serca, wybierając to co dla nas istotne!! Nie jak większość na wschodzie - to co było modne!!!! KRESY WSCHODNIE!!!!
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 13.02.2011, 19:40
juras_NH napisał(a):Wyświetl post
A pomyślałeś, że są jeszcze inne karty niż zwykła Np kredytowe, z których nie za bardzo opłaca się wypłacanie z tej, że karty hajsu...
Nie szukajmy problemów na siłę. Będzie stadion gotowy, może i kartami będzie można płacić. Myślę, że Wisła ma więcej problemów niż możliwość płacenia kartą obecnie...
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Stary 13.02.2011, 19:57

W Krakowie nie, ale na Reymonta ich za dużo nie uświadczysz. Szególnie jeśli jedziesz od 3 maja >>link
Ponadto wolę płacić kartą jeśli mam taką możliwość. Pozostawia to zawsze ok 30 dni na spłatę karty, a gotówka może na siebie zarabiać w tym czasie na koncie lub leżeć czekać gdyby nagle była potrzebna. Ale lepiej nadkładać drogi, znaleźć bankomat i dawaj. A jeszcze lepiej nosić przy sobie trzy stówy w gotówce, bo fajnie wygląda jak się wyciąga. Ale to jest temat rzeka i ciągnie się ze trzy razy na każdą stronę tematu..

Odpowiedz cytując
giresse
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 13.02.2011, 20:08
Po tym jak zobaczyłem ceny karnetów na tą rundę, przez kilka dni kląłem pod nosem. Jednak moja frustracja malała z dnia na dzień i w końcu zmalała do takiego poziomu, że dzisiaj zakupiłem karnet. Doszedłem do wniosku, że chora polityka zarządu nie jest w stanie przekreślić mojego prawie 30-to letniego nieustającego kibicowania Wisle. Myślę, że większość z Nas dojdzie do takiej samej konkluzji i zapełnimy ten stadion w jak największym możliwym procencie. I jeszcze jedno, do tych co odsyłają na drugą stronę błoń jeb...cie się w czoło, czy jest Nas naprawdę aż tak wielu, że możemy sobie pozwolić na osłabianie naszych szeregów - uważam, że wręcz przeciwnie, powinniśmy walczyć o każdego niezdecydowanego kibica. Ktoś powie, że to tylko jeden kibic, ja powiem, że przez, to jest Nas więcej o jednego.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.02.2011, 20:31
Ceny z tymi na Legii czy Lechu sa przystepne zeby nie powiedziec okazjonalne.

A z ta karta to nie jest tak ze klub wtedy traci jakies 20 % kwoty, ktora w przypadku zaplaty gotowka wynosi 100% ?bodajze w temacie budowy stadionu ktos o tym pisal i generalnie lepiej jak kibic placi gotowka bo wtedy klub nic nie traci, , bo wtedy klub musi z tej kwoty odliczac pewien procent (jakas prowizja dla banku czy cos ten teges). chyba ze cos mi pomieszalo.
Powód: bank
Ostatnio edytowane przez CH. : 13.02.2011 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 13.02.2011, 20:40
Bank pobiera % prowizję od transakcji przeprowadzanych kartą.

Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 13.02.2011, 20:41
CH. napisał(a):Wyświetl post
Ceny z tymi na Legii czy Lechu sa przystepne zeby nie powiedziec okazjonalne.

A z ta karta to nie jest tak ze klub wtedy traci jakies 20 % kwoty, ktora w przypadku zaplaty gotowka wynosi 100% ?bodajze w temacie budowy stadionu ktos o tym pisal i generalnie lepiej jak kibic placi gotowka bo wtedy klub nic nie traci , bo wtedy klub musi z tej kwoty odliczac pewien procent (jakas prowizja dla banku czy cos ten teges). chyba ze cos mi sie pomieszalo
To zależy od ilości transakcji, jeśli byłoby ich mało na pewno nie opłaca się to klubowi, przy dużej ilości osób płacących kartą jest to opłacalne. Z tym że na pewno nie jest to 20% kwoty tylko dużo mniej.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.02.2011, 20:45
Nie wiem czy jest. Napisz do nich maila to Ci pewnie odpowiedzą.
Po co ma pisać maila jak już to Wisła SA wyjaśniła za pomocą swojego fb.

Pytanie:
4. czy istnieje możliwość (pojawiły się tego typu plotki) "przeniesienia" bilety z karnetu na inną Kartę Kibica w momencie gdy dany posiadacz karnetu na meczu być nie będzie mógł, czy bilet przepada?

Odpowiedź Wisła SA, biuro prasowe:
nie ma możliwości "przepisania" biletu/karnetu ze swojej karty na kogoś innego

Dziękuje za uznanie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
piotrek1325
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.02.2011, 22:53
Często można słyszeć że za płatności kartą każdy dopłaca podczas zakupów. Bo żeby sklep zarobił tyle co bez tego "czytnika" to musi ceny jakieś podnieść, wyrównać zyski i pewnie tu było by podobnie, więc hm nie wiem czy to aż tak dobre, chociaż no XXI wiek tego raczej wymaga...
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Stary 13.02.2011, 22:57
piotrek1325 napisał(a):Wyświetl post
Często można słyszeć że za płatności kartą każdy dopłaca podczas zakupów. Bo żeby sklep zarobił tyle co bez tego "czytnika" to musi ceny jakieś podnieść, wyrównać zyski i pewnie tu było by podobnie, więc hm nie wiem czy to aż tak dobre, chociaż no XXI wiek tego raczej wymaga...
przechowywanie i transport gotówki odbywa się za to bez kosztowo. Prowizje są rzędu 1-3,5%. Czy jest to dużo? Nie bardzo. Szczególnie, że wysokość prowizji zależy od wielkości obrotu. A ten raczej mały by nie był. Skoro opłaca się posiadać terminale taksówkarzom, to dlaczego miałoby się nie opłacać klubowi?

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.02.2011, 07:24
Jadę jutro do Krakowa kupić karnet. Reszta niech się żali dalej.
Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.02.2011, 10:14
To zależy od ilości transakcji, jeśli byłoby ich mało na pewno nie opłaca się to klubowi, przy dużej ilości osób płacących kartą jest to opłacalne. Z tym że na pewno nie jest to 20% kwoty tylko dużo mniej.
Witam kiedyś pracowałem w sklepie internetowym i przy bardzo małej ilości klientów korzystających z tej formy płatności prowizje jaką odprowadzaliśmy do banku rysowała się na poziomie około 2,5 % !!!! A to było paru klientów na tydzień wiec przy takiej ilości kupujących karnet myślę że spokojnie klub by wywalczył mniejszą prowizje !!!
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 14.02.2011, 16:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
napisałem to z wyraźnym jak widać niektórzy nie wiedzą co to ironia , twoj problem

cena w moim mieście ( Libiąż ) na mecz 4 (3) ligi to 10 złotych i uważam to za cenę sporą ale do zniesienia . Kibiców u nas także nie brakuje , pomimo takiej olbrzymiej ceny

jesli na Wiśle bez zniżek masz zapłacić za karnet po cenie średniej 2 dychy za bilet i uważasz to za cenę drakońską to naprawde nie mamy o czym rozmawiac . Zamykam rozmowe z mojej strony bo szkoda nerwów .

Srednia penjsa brutto w Polskce ok 3100PLN
Srednia pensja brutto w nIemczech ok 3200EUR

Borussia Dortmund vs. Wisla Krakow

Ceny na Borussi wahaja sie miedzy 5 EUR(dzieci) a ok 65 EUR
Ceny na Wisle wahaja sie miedzy 10 PLN (dzieci) a 65 PLN

Stosunek ceny biletu do zarobkow niemalze identyczny. Tam satdion jest pelny u nas... zobaczymy

Jak zwykle ceny zweryfikuje rynek. Jak sie okaze ze nie sprzedaza duzo biletow to obniza ceny w przyszlym sezonie. nie ma co plakac. klub jest zainsteresowany aby caly stadion byl pelny!!!
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 14.02.2011, 16:19
Jeden woli kupić dres Adidasa za 200 zł, a inny Abidasa za 20 zł.... ech
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.02.2011, 16:42
coni napisał(a):Wyświetl post
Srednia penjsa brutto w Polskce ok 3100PLN
Srednia pensja brutto w nIemczech ok 3200EUR

Borussia Dortmund vs. Wisla Krakow

Ceny na Borussi wahaja sie miedzy 5 EUR(dzieci) a ok 65 EUR
Ceny na Wisle wahaja sie miedzy 10 PLN (dzieci) a 65 PLN

Stosunek ceny biletu do zarobkow niemalze identyczny. Tam satdion jest pelny u nas... zobaczymy

Jak zwykle ceny zweryfikuje rynek. Jak sie okaze ze nie sprzedaza duzo biletow to obniza ceny w przyszlym sezonie. nie ma co plakac. klub jest zainsteresowany aby caly stadion byl pelny!!!
Pamietaj ze stadion w Dortmundzie ma 80.000 pojemnosci. Wiec i ceny moga byc w miare nizsze. Na Schalke jest mniejszy stadion i ceny sa od razu wyzsze. Nie mowiac juz o Premier League-tam dopiero jada z cenami. 30 funtow to minimum za mecz tzw.mniejszego zainteresowania. I niby wiecej zarabiaja ale 30 funtow to 2,5-3 h pracy klasy robotniczej. U nas 20 PLN zarobisz w 2 godziny. Cena wg mnie nie jest wygorwowana.Ale od 2004 roku co podadza ceny to slysze jeki, ze jest za drogo. Ale taniej juz nie bedzie wiec po co pisac co pol roku ze jest zle i niedobrze, a potem i tak kupowac?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów