|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Większość naszych drużyn ma problem z przejściem 3 rundy Ligi Europejskiej, nie mówiąc już o 3 rundzie El. Ligi Mistrzów. A pensja piłkarza w naszych czołowych klubach jest porównywalna z wypłatą w klubach z środka tabeli ligi holenderskiej. Jest to kpina i tyle. Dobrze ze Stan kupuje zawodników z zagranicy, przynajmniej takim to będzie się chciało grać, bo naszym gwiazdom od kilku lat się nic nie chce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Naszego gwiazdora możemy sobie odpuścić, podobno już prawie prawie dogadał sie z Realem
http://img822.imageshack.us/img822/5264/obo.png ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Mój murowany kandydat w TSA 2011 w kategorii najgłupszy post roku. Wysoko zawiesiłeś przeciwnikom poprzeczkę, oj wysoko. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
||
|
Dobra zobaczymy jak będzie w lidze;p Dla mnie dziwnie to wygląda, że Mistrz Polski (oby Wisła) zdobędzie ten sukces bez Polaków ;/
Cytat:
Jak dla mnie to ruletka, i szansę że zacznie strzelać już w tej rundzie seryjnie to mniej niż 50%.
Pozyskać ciekawego, młodego polaka, który stanie się za kilka lat gwiazdą możemy, a np. dla takiego serba to nie jesteśmy ciekawym kierunkiem, on woli grać w Partizanie Belgrad, niż u nas. Zmierzam do tego, że do nas nie przyjdą ciekawi zagraniczni gracze np. rep. Norwegi, bo nie jesteśmy ciekawym kierunkiem, a dla Polaka jesteśmy i Polak, który ogrywa Norwegów do nas przyjdzie a Norweg już nie ;/
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 09.02.2011 o godz. 23:09.
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Brożek to strzelał seryjnie parę sezonów temu, właściwie to w dwóch sezonach |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Też chciałbym, żeby w Wiśle grało dużo Polaków, ale na obecną chwilę jest to niemożliwe, bo po pierwsze większość ligowców jest słaba, lub przeciętna, a po drugie kluby rządają za nich nierealnych kwot typu 1,5 mln euro na Pawłowskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
||
|
W tym okienku transferowym zostal pokazany kierunek w ktorym bedzie zmierzala holenderska Wisla.
1. Wisla bedzie drogo sprzedawac (Brozek Pawel). 2. Bedziemy sprzedawac (o ile znajdzie sie chetny), pozbywac sie pilkarskich slabiakow (Brozek Piotr) 3. Nie bedziemy przeplacac, spelniac zachcianek naszych lokalny gwiazdek (Pawelek) 4. Zawodnicy ktorzy zasila klub beda sciagani po konsultacjach ze sztabem szkoleniowym jak i wczesniejszej ocenie, koniec lapanek i przypadkowych testow (Gimenez) 5. Jesli bedzie okazja sciagnac kogos obiecujacego zaplacimy (Melikson). Nie tylko wolne transfery. 6. Wypozyczenia zawodnikow nie mieszczacych sie w kadrach zespolow z silnych lig zachodnich (Sivakov). 7. Medialny kontakt z kibicami - duza liczba newsow, zdjec na oficjalnej, aktywnosc na facebook'u itp. Owszem nie mam pewnosci ze nasze nowe nabytki nie sa przeplacone w stosunku do umiejetnosci jakie prezentuja gdyz najuczciwiej w swiecie nie widzialem jak graja. Cos co mnie cieszy - to jak funkcjonuje Stan V. z nim juz jestesmy 100 lat przed Jozwiakami, Janasami czy innymi Pogorzelczykami. Dlatego jestem jakos dziwnie spokojny ze moze byc tylko lepiej. P.s.
anthony09 napisał(a):
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 10.02.2011 o godz. 00:00.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|||
Trudno przewidzieć jak wyglądałaby sytuacja klubu gdybyśmy byli w miejscu Lecha. Może mielibyśmy już kolejnego trenera?
Druga niekonsekwencja to stwierdzenie, że nie chcemy zawodników, którzy będą machali rękami, lub świadomi, że mają już na koncie kilka tytulów mistrzowskich pytali innych: "a kim ty k..a jesteś?". My po prostu sprzedajemy tych drogich. Gdybyśmy chcieli odstrzelić zawodników, którzy machają łapami i bluzgają na kolegów, to w pierwszej kolejności polecieliby Brożki i Małecki, a nie Marcelo i Diaz. Taki Małecki, mimo posiadania cech, które zgodnie z Twoim poprzednim postem powinny go dyskwalifikować, całkiem miło współpracuje sobie z Maaskantem i Holender uparcie wystawia go w pierwszym składzie. Czemu chcieliśmy ściagnąć łapówkarza Peskovicia, skoro aż taką wagę przywiązujemy do mentalności zawodników? Czemu niesportowe prowadzenie się (mięsień piwny) nie dyskwalifikowało Boukhariego? Czemu sprowadziliśmy Siwakowa, który traktuje Wisłę jak półroczny obóz treningowy? Twierdzisz, że Pawełek "ustąpił miejsca zawodnikowi, który wie o co w piłce chodzi." Skoro nie pasował do wizji trenera, to po jaką cholerę chciano z nim przedłużyć kontrakt?! Po co w ogóle podchodzono do rozmów zamiast od razu go odstrzelić? Pawełek odszedł przez pieniądze, a nie dlatego, że nie spełniał jakichś Twoich wyimaginowanych standardów podejścia do zawodu. Kolejny nielogiczny element Twojego rozumowania, to stwierdzenie, że zmiany kadrowe miały na celu dobranie zawodników przystosowanych do taktyki i treningów na europejskim poziomie. Czemu w takim razie nie rozpoczęto od sprowadzenia trenera, który by to nadzorował, tylko od wyprzedaży i łatania dziur? No chyba, że założymy, że w pierwotnym planie działania to Kasperczak miał być tym europejskim trenerem. Pierwszym i głównym powodem rewolucji kadrowej były pieniądze. Gdy sprzedamy lub stracimy zawodnika, to myślimy jak załatać dziury. Nie postępujemy według wielkiego, genialnego planu przebudowy, tylko sprzedajemy drogich i staramy się ich przyzwoicie zastąpić. Petrescu nie ma żadnego związku z Wisłą, ale tym fragmentem swojej wypowiedzi wyjaśniłeś dlaczego masz tak zakrzywiony obraz obecnej sytuacji klubu. Nie oceniasz działań Wisły na podstawie aktualnej jakości drużyny, tylko skupiasz się na stopniu dopasowania działań do wzorca Petrescu. Gdy ja widzę rozpieprzenie obrony i ataku, to zimny dreszcz przechodzi mi po plecach. Ty jesteś spokojny, bo Petrescu też sprzedawał wielu zawodników i ostatecznie skończyło się happy endem. Zawodnicy pozyskiwani są gorsi piłkarsko od sprzedanych? Ja widzę osłabienie składu, a Ty wmawiasz sobie, że nowi są mocniejsi mentalnie lub niewypaleni, bo u Petrescu tak (ponoć) było. itd. itp. Przez to automatycznie zakładasz, że konsekwencje działań będą takie, jak w Unirei. Problem w tym, że piłka to nie jest aż tak prosta gra, a nasze łatanie dziur w składzie nie musi skończyć się Ligą Mistrzów. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Normalnosć nastała u nas poprostu
Tak niewiele ,a ile na to czekalismy. Najbardziej cieszy chyba to ze obralismy jakis kierunek,tor po ktorym sie poruszamy do przodu.Nie jestemy skazani na menagerow z plytami DVD swoich pilkarzy z grupą inwalidzka,tylko sami jestemy w stanie kogos wyszukac,I to wartosciowego. Moza uznac ze "holenderski" kierunek naszej Wisly ,zaczyna działać ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ja oczywiscie podpisalbym sie pod niektorymi tezami wygloszonymi wyzej, ale pod dwoma warunkami...sprowadzamy pilkarzy glodnych sukcesow(a nie wypalonych, jak Boukhari, Branco) i takich, ktorzy beda reprezentowac pewien poziom(a nie spadkowicza z ligi slowackiej, ktory jest jednym z najwiekszych drwali w ekstraklasie czy rezerwowego z II Bundesligi). Wtedy to o czym piszecie ma sens. W innym wypadku, to bedzie jedynie pobozne zyczenie.
P.S - Mam nadzieje, ze bierzemy tez pod uwage fakt, ze wielu pilkarzy jest wypozyczonych, a niektorzy wrecz prosto z mostu mowia, ze po sezonie odchodza(Sivakov)? P.S 2 - Rozsadna polityka(a wszyscy tego chcemy) polityka transferowa, to np. taka jaka zaprezentowala Amika w/s znalezienia nastepcy Lewandowskiego. Nie szukali jakiegos staruszka czy goscia, ktory sie nie sprawdzil w powaznej pilce, ale mlodzieniaszka(w polskich warunkach) ktory chce sie rozwijac, a jednoczesnie juz sie pokazal z dobrej strony w innej lidze...
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 10.02.2011 o godz. 02:13.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
"sprowadzamy pilkarzy glodnych sukcesow(a nie wypalonych, jak Boukhari, Branco) i takich, ktorzy beda reprezentowac pewien poziom" Kew Jaliens ... ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
bo Kew Jaliens , Boukhari czy Branco to jeden i ten sam typ zawodnika i chyba nietrudno to wywnioskowac. A Kew Jaliens? masz racje ze jest glodny ale chyba nawet niespodziewasz sie jak bardzo. Az do Polski za chlebem go zawialo. ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Daruj sobie z Markiem Penksą, bo gdyby nie jebany sędzia to Jego właśnie bramka dałaby upragnioną Ligę Mistrzów. Penksa to był równy gość, a i piłkarsko lepszy od tej mizerii z Ekstraklasy, która żąda kontraktów po 300 tys. euro na sezon, a z metra w bramkę trafić nie umie, czyt. Wojciech Łobodziński.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Fajnie, tylko ze to jest kompilacja. Nie wiesz jakie, być może kuriozalne bramki wpuścił. Bo z tego filmiku wynika, że nigdy w życiu nikt mu nie strzelił gola. EDIT: A właśnie, przydałyby się jeszcze 3 Miliony euro. A na to, jak mi się wydaje, nas nie stać. ![]()
Kibic z Poznania
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ja patrząc na nie których naszych i przyrównując ich do tego jak zachowuję się Palijc to się można zastanowić komu bardziej zależy. Chłopak walczy, szoruję tyłkiem po murawie, nie wyjdą mu dwa, trzy zagrania to nie chowa się gdzieś po boisku tylko próbuję dalej, u nas widać że jak ktoś źle wejdzie w mecz, to zaczyna wątpić w swoje umiejętnosci i z takiego zawodnika nie ma już potem pożytku bo albo się chowa albo gra do najbliższego. Wyjątkiem jest tutaj Małecki który potrafi spartolić ze 3 akcję, ale mimo tego on nadal próbuję, nie chowa się tak jak dajmy na to Boguski, Żurawski, Łobo. I właśnie za to najbardziej cenie Patryka. Colin - 100% racji.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.02.2011 o godz. 10:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|||||
Pozostańmy przy swoich opiniach, a czas pokaże kto miał racje
Marcelo i Diaz polecieli kiedy jeszcze Holendrów nie było. W pierwszej kolejności odstrzelono Brożków. Małecki wprawdzie tez macha rękami, ale on przynajmjniej w perzeciwieństwie do Brożków chce coś zrobic na boisku a nie stac i sie op..ać. Widocznie Maaskant to zauważył. Co do łapówkarstwa Peskovicia to akurat nie jest to cecha mentalna mówiąca o postawie na boisku, lecz poza nim, prawda? Co do Boukhariego...on nawet grając z "mięsniem piwnym" przewyższał takich leserów jak Jirsak, Garguła czy Łobo wiec to żaden argument. Co do Sivakowa: widocznie duet holenderski uznał, ze na dzisiaj on nam pomoze, a prawdopodobne jest, że mają na oku innego piłkarza o podobnej charakterystyce który za Sivakowa będzie mógł wskoczyc latem. Takie przypuszczenia....
Dlatego skupiam się na wzorcu (Petrescu w Unirei) a nie na urojonej "aktualnej jakości"
Ostatnio edytowane przez FraMat : 10.02.2011 o godz. 11:22.
|
|||||
|
|
Member
Od: 12.2003
Offline |
|
http://www.sportowefakty.pl/euro2008...k-najszybciej/ Natomiast co do narodowości piłkarzy Wisły - zakupieni zawodnicy prawdopodobnie zagwarantują wystarczającą jakość za rozsądną cenę. Za te pieniądze ciężko byłoby sprowadzić równie dobrych Polaków. Poza tym zmiana miejsca pracy często dodatkowo motywuje - trzeba mocno pracować, żeby udowodnić, że jest się wystarczająco dobrym. Mam nadzieję, że nowi zawodnicy zaprezentują taką właśnie postawę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Za wypożyczenie plus pensja na cała runde Nawet jeśli wróci w czerwcu do Włoch to przyzansz, ze to jest niewygórowana cena za to iż nie musisz brac na stadion lornetki, aby zobaczyć gdzie aktualnie chowa się Jirsak ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Z reszta Twojej wypowiedzi sie zgadzam jak najbardziej ![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Jestem ciekawy jednej rzeczy, Branko nie pojechał na obóz, oficjalna wersja kontuzja - może coś mi umknęło ale nie widziałem informacji o jakiejś poważnej kontuzji tego zawodnika. Mam nadzieję, że w klubie dostrzegli że z niego nic już nie będzie i uda się ściągnąć jeszcze jakiegoś skrajnego obrońce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Do dobrego i mądrego stania od czasu do czasu jest potrzebne trochę biegania za piłką , bo inaczej piłkarze stają się tylko słupkami na treningu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
Chociażby jeśli jest on brany pod uwagę na prawą obronę to ja osobiście wolę dać szanse Burlidze niż jemu. Problem może być na lewej obronie i mam nadzieję że uda się ściągnąć jakiegoś zawodnika na tą pozycję, mile widziany taki zawodnik który mógłby grać na obu bokach jednak chyba za dużo wymagam.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.02.2011 o godz. 13:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
||
![]()
Bieganie a najwieksza ilosc przebiegnietych kilometrow ale bez wiekszego znaczenia robi jednak roznice. Zreszta dopisujac do postu tofika to w Naszej E-klasie nawet slupki potrafia byc zabojcze lub przeszkadzac mocno w grze ![]() |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|