|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez fanfan : 07.02.2011 o godz. 11:48.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...nii_w_krakowie
Jest i potwierdzenie z oficjalnej ![]()
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jest już potwierdzenie na głównej
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ii_w_krakowie/ jeszcze tylko lewy obronca plus jakaś alternatywa do ataku i kadra skompletowana ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Był taki kiedyś pan Keylor Navas - reprezentant Kostaryki, ile on tam mógł zarabiać w swoim klubie ?
Koleś był do wyciągnięcia, wystarczyło chcieć |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja nierozumiem tej naszej polityki Bałkańskiej ;/ Nie rozumiem i nie chce zrozumieć, dam tylko przykład, że najlepsze transfery były gdy ściągaliśmy zawodników z ligi włoskiej,hiszpańskiej... z II ligi oczywiście jak Alvarez, Cantoro, czy Kalu Uche, który nie łapał się w Espanyolu. Potrzeba nam takich transferów, gdzie 19-20 latek nie łapie się np. w Espanyolu, Sportingu Lizbona i ma szansę na rozwój/występ chociażby w młodzieżowej rep. kraju. Jak Uche czy Mijailovic dla Nigeri, Serbi. Niestety jakieś Estończyki, które puszczają tyle bramek, czy Mołdowianie, co puszczają takie bramy jak w ostatnim meczu POL-MOL to jest żenada ...
Już wolałbym Kurto na bramce dać, może dostalibyśmy pare meczy w lidze, ale przynajmniej za pare lat zwróciłoby się to i to kilkukrotnie. Fabianski w Legi też nie był jakimś super bramkarzem, puszczał też szmaty . ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Brakuje nam też reprezentacji tych kontynentów: Azja, Australia, Antarktyda. Proponuję do ataku, jakiegoś szybkiego Japończyka, na środek powrót Burnsa i zakontraktowanie jakiegoś zawodnika z kartą w ręce z Antarktydy, który mógłby być dobrym duchem (sic!) zespołu. Pingwina jako maskotkę na ten przykład. Byleby pingwinów z południa Afryki nie przywieźli, z Afryki mamy już Marokańczyka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A wiesz jak grał? Bo ja nie wiem. Gość, którego podpisujemy(?) grał 9 sezonów w Rosji, można dokładnie prześwietlić kim jest, jak gra. Navas to noname z Ameryki środkowej. Nawet jak zdobyłoby się taśmy z jego występami, to i tak są one niewiele warte, bo tam piłka nożna to inny sport. Diaz ruszał się jak paralityk, a do każdego kopnięcia zabierał się jak początkujący golfiarz. Chavez porusza się z gracją góry lodowej i zdaje się nie panować nad tym gdzie stawia stopy w biegu. Gracze z tej części świata mogą mieć talent, ale przeważnie pod względem piłkarskiego wykształcenia są zupełnie zieloni. My potrzebujemy kogoś w miarę sprawdzonego, bo niesprawdzonych Kurtę i Jovanicia już mamy i wszyscy drżą na myśl o wystawieniu ich przeciwko Legii, Jagiellonii czy Amice.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pawłowski? To dopiero klasa. Ten zmysł i inteligencja boiskowa, która pokazał w ostatniej minucie idąc sam z innym napastnikiem (nie pamiętam) na obrońcę i bramkarza. Oczywiście gol nie padł. Mam tak wymieniać kolejnych. Jak chcesz Polaków, to pokaż choćby jednego, którego można zakupić za pieniądze adekwatne do umiejętności. I jeszcze jeden szczegół- niech ten zawodnik te umiejętności posiada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
potwierdzenie zainteresowania Celticu Pareiką:
http://news.err.ee/sports/63fb0e2f-c...5-89c17156d49d ![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja nie wymagam żadnej gwiazdy i cudotwórcy na bramce. Jeżeli będziemy mieli bramkarza, który wybroni, co ma wybronić, puści co ma puścić, to i tak będzie to jeden z najlepszych bramkarzy w ostatnich kilkudziesięciu latach. |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Bierzmy oldboyów rodem z Levadii Tallin. Brawo Basałaj! Levadia to na obecne czasy i tak wyższy poziom dla nas. Wysmienita polityka transferowa. Śmiechu warte. Nie ważna jest jakosc czy potencjał zawodnika, liczy się, że za darmo! Skończył się czas ambicji Wisły Kraków.
![]()
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No tak, Estonia to Bałkany jak sam ..... Pani z geografii chyba nie będzie zadowolona
Fakty są takie. Gość grał dużo w Rosji, w 2009 kibice wybrali go najlepszym zawodnikiem drużyny, w dodatku etatowy reprezentant swojego kraju. Piłkarsko nie tak słabego, o czym mieliśmy się nieprzyjemność dowiedzieć. Coż, widać dla połowy z was każdy kto nie jest osiemnastoletnim Casillasem, tudzież Davidem de Geą to ogórek, odpad i szrot (moje ulubione słowo Aaa nie sorry. Polaków trzeba kupować. Garściami ! Najlepiej tych, którzy w tak bohaterski sposób ograli wczoraj rezerwy Mołdawii. Zuch chłopaki! Nic tylko dać jednemu lub drugiemu 300k euro rocznie i zapłacić jakiemuś klubowi, który myśli, że w swoich szeregach nowego Messiego znad Wisły, milion euro. Mnie bardziej ciekawi kto z rywalizacji Pareiko - Jovanićc wyjdzie zwycięsko.
Ostatnio edytowane przez fialo : 07.02.2011 o godz. 13:05.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
z tym Estończykiem to chyba jakiś głupi żart... skąd oni go wytrzasnęli..
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Po podpisie widać że niezły z Ciebie agent, ale mimo wszystko spróbuję - pisanie o Pareice per "oldboy rodem z Levadii Tallin" jest jak nazywanie Frankowskiego "staruchem z FC Martigues", bo nasz przyszły bramkarz ostatni raz coś wspólnego z Levadią miał 11 lat temu. Ponad 150 meczów w rosyjskiej ekstraklasie na przestrzeni ostatnich 10 lat Twoje marudne oczęta już nie widzą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
|
Bałkańskiej!? Jeśli to nie jest bardzo niezręczny skrót myślowy, to jestem za zniesieniem obowiązku szkolnego- pieniądze wyrzucone w błoto.
Niektórzy tu piszą byleby jakąś pierdołę napisać EDIT:
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 07.02.2011 o godz. 13:07.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, nie dopiszę tego. Facetem w listopadzie tamtego roku interesował się Celtic Glasgow. Myślisz, że w trzy miesiące jego umiejętności aż tak spadły, żeby nie mógł reprezentować Wisły Kraków,klubu leżącego piłkarsko lata świetlne od Celtów?
Dobry transfer. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie widzieliście co sobą reprezentuje i narzekacie. Może klub chce tylko załatać dziurę do końca sezonu a w tym czasie chce znaleźć (szukać) kogoś konkretnego? Jak sobie wyobrażacie grę na co najmniej dwóch frontach z dwoma bramkarzami? A jak któremuś przydarzy się odpukać kontuzja? A może po prostu facet jest świetny bo grał w lidze którą dzielą od naszej ligi lata świetlne? A może taki jest los klubu ze wschodniej Europy gdzie tuzy lig z Europy walą drzwiami i oknami i nawet chcą u nas grać w ramach wolontariatu? Upłyną jeszcze lata zanim będziemy wydawać miliony Euro na zawodników a oni sami będą chcieli tutaj grać a nie traktować gry w Polsce jako kolejny krok do gry w Europie i zdobycia paszportu UE. Serdeczna prośba: nie płakać!
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Nikt nie odmawia Filipowi umiejętności, ale jak czytam wypowiedzi w stylu "po co kupować kolejnego stranieriego, przecież są młodzi zdolni" to przed oczami staje mi jakiś propagandowy materiał z Teleranka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam rozumieć że dajmy na to Marta Pooma X lat temu byście nie chcieli, bo z Estoni? Albo Gudjonsena w pole bo z Islandii? Ci piłkarze mimo kraju pochodzenia spowodowaliby u niejednego z was wykonanie gestu Onana. A że Pareiko jest słabszy od Pooma? Napewno. Mniej medialny? Oczywiście. Ale czy w naszej lidze potrzeba bramkarzy z Derby County i Arsenalu, czy raczej na poziomie średniaków europejskich? No właśnie...
Zwróćcie jeszcze uwagę na fakt, iż nie możemy mieć w skłądzie samych młodzików. Kurto musi mieć kogo podpatrywać. A od Estończyka wiele może się nauczyć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeśli jest solidny, to dlaczego by nie? Wcale nie jest nawet taki stary jak niektórzy piszą, ot zwykły wiek dla bramkarza, doświadczony gracz. Zawsze mnie dziwiło dlaczego w europie mogą grać piłkarze po 30-stce a u nas od jakiegoś czasu od razu się ich skreśla.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
to dobry zawodnik, tyle lat w lidze rosyjskiej - ja bym go brał i się nie zastanawiał.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Poziom płaczu i żalu na temat polityki transferowej naszego klubu przechodzi tutaj już wszelkie granice. Wczoraj kilka stron wyżalania się na temat Dolhy, który był tylko plotką dziennikarską. Dzisiaj kilka stron o tym po co nam bramkarz z ligi rosyjskiej.. Poczekalibyście, aż się liga zacznie i dopiero potem oceniali przydatność nowych piłkarzy. Ja tam jest spokojny i będę wyciągał wnioski po zakończeniu przyszłego sezonu czy aby to okno transferowe było udane czy też nie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Roker Pereiro na bramce ?Słabo to wygląda
ofiszjal sajt napisał(a):
![]()