The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2011, 08:09
Hahaha wiedzialem ze nie pozyskamy zawodnika z ktoregos z krajow ktore juz sa reprezentowane w naszym klubie - musi byc z jakiegos nowego .
Kocham opinie typu "przeciez on jest z TOMA TOMSK !" - no rzucilo mnie to na kolana nie powiem . Mam tylko nadzieje ze to rozwiazanie tymczasowe dajace naszym wspanialym scoutom czas na znalezienie utalentowanego polskiego bramkarza.

Zreszta ogladajac wczorajszy wystep reprezentacji zrobilo mi sie smutno ze nawet jak gra zbieranina z ligi to i tak tam naszych nie ma (Wilk to wyjatek) i patrzac na nasza polityke transferowa to pewnie dlugo nie bedzie. Smutne zwlasza w obliczu 2012.
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 07.02.2011, 09:23
Nie mamy pieniędzy dlatego sięgamy po zawodnika za darmo przy jednoczesnym podpisaniu z nim krótkiego kontraktu - mnie jedynie zastanawia jak chcemy wykupić Chaveza i innych latem kiedy potrzeby będą jeszcze większe - kolejna rewolucja w defensywie się szykuje.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.02.2011, 09:32
Alov napisał(a):Wyświetl post
Hahaha wiedzialem ze nie pozyskamy zawodnika z ktoregos z krajow ktore juz sa reprezentowane w naszym klubie - musi byc z jakiegos nowego .
no wlasnie, czy nie uwazacie, ze brakuje nam kogos ze Skandynawii ? (pozycja niewazna)
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.02.2011, 09:38
Panowei wojtek90059, skeba i inni płaczący
Potrzebujemy na szybko, solidnego, doświadczonego bramkarza, ogranego na wyższym poziomie
(przyzwoita liga, kilka wystepów w pucharach, kilkanaście w reprezentacji)
i takiego otrzymujemy, w dodatku za darmo
wiadomo iż nie jest to szczyt marzeń tylko rozwiązanie tymczasowe,
ale nie ma powodu dla którego Pareiko nie miałby być najlepszym bramkarzem w ekstraklasie
Duzej konkurencji nie bedzie miał
Kowalewski to grał w drużynie która przegrywała wszystkie mecze, a Tomsk sobie radził całkiem przyzwoicie
kapitanem, też sie zwykle najwiekszych łamag w drużynie nie mianuje
a już to co wypisuja... ( nie wiem jak ich nazwać, żeby bana nie dostać) w komentarzach pod newsem
to jest istny kabaret
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.02.2011, 09:39
Może w sytuacji, kiedy krucho w Polsce z pozyskaniem "krajowych" reprezentantów, Wisła stawia na sprowadzanie kadrowiczów z zagranicy? Przecież Kirm grał na mundialu, Sivakov dostał powołanie do białoruskiej młodzieżówki, Chavez gral w Copa Centroamericana, Genkov też otrzymał niejedno powołanie do reprezentacji Bułgarii. Zdaję sobie sprawę, że dziś słowo "kadrowicz" traci na znaczeniu, ale pamiętajmy, że nie każdy trener jest Smudą, by powoływać różne "wynalazki".

Tak czy siak - doświadczony bramkarz i lewy obrońca będą mile widziani w Wisełce. Ufam że Stan i Robert znają się na swoim fachu i że wiosną nie będziemy oglądać takich występów Białej Gwiazdy jak w Copa del Sol.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.02.2011, 09:47
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
no wlasnie, czy nie uwazacie, ze brakuje nam kogos ze Skandynawii ? (pozycja niewazna)
Estonia to kraj skandynawski, mam więc komplet.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.02.2011, 09:53
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Estonia to kraj skandynawski
Nie prawda

Co do transferu, to koleś na papierze wygląda całkiem solidnie, choć przyznam, że miałem nadzieję na ciut więcej. No ale zobaczymy co wiosna pokaże. O ile faktycznie do nas przejdzie
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
snyrting
Senior Member

Stary 07.02.2011, 09:56
To zapoznaj się proszę z tym artykułem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nordic_countries#Estonia
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.02.2011, 10:02
Spoko, wiem dlaczego klasyfikujesz Estonię w taki sposób, nie mniej uważam po prostu, że jest to odrobinę naciągane
Geograficznie Skandynawia to w uproszczeniu to, co na Półwyspie Skandynawskim i Jutlandzkim + Wyspy. Politycznie też Estonii na dzień dzisiejszy bliżej do innych krajów bałtyckich niż do Unii Państw Nordyckich (do której niemniej Estonia aspiruje). Kulturowo - ok, tu się najprędzej z Tobą zgodzę, bo wpływy skandynawskie był przez wiele lat niezwykle silne w Estonii, ale równie dobrze można powiedzieć, że bardzo silne były przez długi czas w tym regionie wpływy kultury rosyjskiej czy nawet polskiej. Po prostu uważam, że nazywanie Estonii krajem skandynawskim to lekkie nadużycie.
Pozdrawiam
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.02.2011, 10:08
Zawsze coś ciekawego można tu przeczytać. Pół forum brało do nas w ciemno cieniutkiego Gibona, w dodatku legionistę, bazując na tym, że chłop dawno, dawno temu zagrał sezon czy dwa w Rosji. Teraz wychodzi opcja gościa, który w Rosji spędził dekadę i już jest zły- bo z Estonii, bo z ligi rosyjskiej, bo za stary itp. Jak dla mnie O.K. pomysł. Gość ma jakieś doświadczenie, ostatnie dwa sezony po 26 występów, wcześniej też trochę pograł, razem uzbierał ponad 150 występów- znaczy się coś tam powinien umieć. Na wybijającego się golkipera w sile wieku nas nie stać- taki gość zawsze będzie miał oferty, a i aktualny klub będzie starał się zatrzymać go za wszelką cenę. Golkiper w sile wieku, w naszym zasięgu finansowym, to potencjalny kolejny Jovanić albo Pawełek. O młodych perspektywicznych w ogóle nie ma co mówić, bo albo kosztują majątek albo równie dobrze można dać pieniądze Grosickiemu i powiedzieć- "Pomnóż nam tą kwotę". Jak chcemy mieć super bramkarza na lata w takim klubie jak Wisła, to nie ma innej rady- trzeba go sobie odchować.

Ja mam nadzieję, że sprawdzi się plota o tym Bułgarze na lewą obronę. Rewelacji się nie spodziewam, ale brzmi sensownie. Jeszcze jakiś napastnik, który nie jest emerytem ani żółwiem i można zamykać okienko.
Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Od: 02.2004

Stary 07.02.2011, 10:09
snyrting napisał(a):Wyświetl post
To zapoznaj się proszę z tym artykułem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nordic_countries#Estonia
Z tej notki dowiadujemy się tylko, że Estonia to kraj o bliskich relacjach z państwami nordyckimi - "Areas with close relations to the Nordic countries".

Nawet wikipedia się z tobą nie zgadza

A kończąc OT, to chyba na ten moment lepszego kandydata Stan nie znajdzie.
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.02.2011, 10:09
Co że Estończyk? Wam to by nie pasował Grenlandczyk z Barcy nawet jakby miał przyjść.

Estonia to kraj naszego pogromcy z pucharach - Levadia kochana - przypominam tylko!

A obiekt naszego zainteresowania aktualnie pracuję w dość solidnej lidze Rosyjskiej gdzie za ładne oczy na pewno nie broni przez 5 równych lat. Tam jest taka kasa, że jakby grał kaszane to by sobie wzięli kogoś innego a jego by mieli serdecznie gdzieś.

Jeżeli to prawda, to ciekawią mnie warunku kontraktu po przecież Pareiko w 2010 roku w wywiadach mówił że Tomsk zaoferował mu nowy kontrakt i lukratywny do tego. A skoro to Rosja to wszyscy wiedzą co to oznacza lukratywny. Nie wydaje mi się żebyśmy przebili ofertą Ruskich... Czyżby Stan przekonał go że tutaj będzie sukces i będzie LM. W Tomsku tego mu zagwarantować nie mogą, za dużo silniejszych rywali.

Zważając na fakt że całkiem nie dawno wydaliśmy 400 tys euro na Jovanica - BARDZO ciekawa propozycja ten Pareiko. Myślę, że z powodzeniem mógłby u nas pograć w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.02.2011, 10:22
W jego przypadku pieniadze nie sa najwazniejsze. Zarobil juz co mial zarobic. Teraz ma ostatni dzwonek zeby jeszcze cos osiagnac w karierze, zagrac w europejskich pucharach. W Rosji nie mialby na to szans. I Wisla dobrze kombinuje, ze jesli nie moze wygrac rywalizacji o zawodnika na polu finansowym to szuka takich, ktorych moze przekonac innymi argumentami. Podobnie z Jalinsem bylo.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.02.2011, 10:24
Mam wrażenie, że sami frustraci komentują tu na forum... czy wy zdajecie sobie sprawę z tego co piszecie? czy piszecie tak po prostu, żeby się wyżyć na klawiaturze? Ten zawodnik ma niesamowite doświadczenie gry w mocnej europejskiej lidze... przez lata był numerem jeden w klubie o którym marzy 75% naszych ligowców... tam się zarabia poważne pieniądze i rywalizuje z mocnymi klubami... szansa na promocję swoich umiejętności... ligę rosyjską dzielą lata świetlne od nas, a wy gardzicie zawodnikiem który przez lata w niej rywalizował... nawet jeżeli to rozwiązanie tymczasowe, to chyba najlepsze możliwe... ostatnio wydaliśmy kupę szmalu na przeciętnego bramkarza, więc teraz nie liczcie na to, że sprowadzą drugiego za podobną lub wyższą kwotę.

kompilacja jego występów - http://www.youtube.com/watch?v=32h4k...x=2&playnext=1
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 07.02.2011, 10:30
Na pewno będzie sporym wzmocnieniem. W 2009 roku wybrano go na piłkarza roku drużyny z Tomska. Co więcej w dwóch ostatnich sezonach był podstawowym bramkarzem swojej drużyny i interesował się nim Celtic. Od takiego Toma Tomsk to byśmy pewnie dostali minimum 3:0.
Odpowiedz cytując
Christofor
Member

Od: 02.2009

Stary 07.02.2011, 10:36
Z całym szacunkiem - ale lepiej już postawić na młodego, polskiego bramkarza (niech się ogrywa) niż sprowadzać takie wynalazki.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.02.2011, 10:46
Ostatnio jak postawiliśmy na młodego skończyło sie 0:4. Myślisz, że trener zaryzykuje posadą ? Nikogo nie powinniśmy ogrywać. Powinni grać najlepsi i jeśli będzie to Kurto to ok, ale jeśli nie, to nic na siłę. Ogrywanie na siłę skończyłoby się tak, że trener by wyleciał za nim dyr sportowy i znowu będzie burdel. A tego chyba nikt by nie chciał bo Valckx robi dobrą robotę transferową, a i Maaskant ma coś do udowodnienia.
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.02.2011 o godz. 10:52.
..
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.02.2011, 10:46
Christofor napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem - ale lepiej już postawić na młodego, polskiego bramkarza (niech się ogrywa) niż sprowadzać takie wynalazki.
a bo nie wiem Kurto - jest starym francuzem którego ogrywamy ?
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.02.2011, 10:49
Kurde to niech Kurto wypożyczą gdzieś niech się ogrywa chłop..bo przy Jovanovic i Estończyku może być cieżko aby cokolwiek grał..a ma potencjał a potrzebuje regularnej gry..
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 07.02.2011, 10:51
Christofor napisał(a):Wyświetl post
Tu jest Wisła
Tu jak nie wygrasz w 3 kolejnych meczach zostajesz wywalony
Tu nie ma miejsca na stawianie na młodych, chyba ze sie trafi duzy talent jak kiedyś Brożek, Kuba czy nie dawno Mały
ale nie na bramce
Maaskant wstawi Kurto, przegra 2 mecze z rzedu i poleci do Holandii bez biletu powrotnego
Kurto można by wypożyczyć do Polonii Bytom gdzie sprzedali bramkarza, albo klubu tego pokroju
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 07.02.2011, 10:57
Arturo napisał(a):Wyświetl post
Z tej notki dowiadujemy się tylko, że Estonia to kraj o bliskich relacjach z państwami nordyckimi - "Areas with close relations to the Nordic countries".

Nawet wikipedia się z tobą nie zgadza

A kończąc OT, to chyba na ten moment lepszego kandydata Stan nie znajdzie.
Nie ma nic gorszego niż zadowolony ze swojej niewiedzy ignorant.

Zgłęb temat, potem się odzywaj.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 07.02.2011, 11:00
Ja bym sciagnał Kuszczaka, gdyż jak wiemy raczej odejdzie z MU. Mysle, że jedyny dobry transfer tej zimy jeśli chodzi o przyszlosc klubu.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 07.02.2011, 11:03
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Tu jest Wisła
Tu jak nie wygrasz w 3 kolejnych meczach zostajesz wywalony
Tu nie ma miejsca na stawianie na młodych, chyba ze sie trafi duzy talent jak kiedyś Brożek, Kuba czy nie dawno Mały
ale nie na bramce
Maaskant wstawi Kurto, przegra 2 mecze z rzedu i poleci do Holandii bez biletu powrotnego
Kurto można by wypożyczyć do Polonii Bytom gdzie sprzedali bramkarza, albo klubu tego pokroju
Też tak myślę. Bytom jest blisko, a Polonia będzie bronić się przed spadkiem więc Kurto będzie miał szanse się wykazać tam.
Moim zdaniem przegra rywalizację z tym Estończykiem, to nie jest byle kto czy jakiś no - name tylko solidny zawodnik grający regularnie w silnej lidze w drużynie środka tabeli. Pamiętamy przecież bramkarza Levadii jak świetnie z nami bronił. Sergei jest podstawowym bramkarzem kadry, a nie ten z Levadii.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.02.2011, 11:03
Taki gość u nas? Nie wiem czym go Staszek skusił, może złudną perspektywą gry o LM, bo na pewno nie kasą
W Tomsku pograć o puchary czy LM jest wręcz niemożliwe, ale zarobić pewnie się da. Tylko ileż można zarabiać,nawet dużo i grać non stop na tym samym poziomie? Ciekawa sprawa, bo facet jest naprawdę solidny i gdyby był z Anglii czy Francji to nie jeden by tu piał z zachwytu. Co do wieku to nie ma się co napinać. Gdy zdrowie pozwala to może jak Van der Sar grać i do 40. Liczy się to co kto umie i czy organizm daje radę. W Anglii w Włoszech nikt nikomu nie patrzy w metrykę. Tylko u nas w takim skansenie już tak.

Brać faceta jeśli się da.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.02.2011, 11:04
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Tam jest taka kasa, że jakby grał kaszane to by sobie wzięli kogoś innego a jego by mieli serdecznie gdzieś.
Nie to żebym marudził ale tam grał Mariusz Jop.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 07.02.2011, 11:09
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Taki gość u nas? Nie wiem czym go Staszek skusił, może złudną perspektywą gry o LM, bo na pewno nie kasą
...
Właśnie możliwe, że kasą
Bo w Tomsku ona jest większa, problem w tym, że na papierze
Tam ponoc były ogromne problemy finansowe, dlatego właśnie nie chciał przedłużyc z nimi kontraktu
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.02.2011, 11:14
Żadna rewelacja choć pewnie i tak lepszy od tych bramkarzy, których mamy. Jednak spodziewałem się kogoś ciut ciekawszego.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 07.02.2011, 11:26
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Nie to żebym marudził ale tam grał Mariusz Jop.
Ale grał krótko i w bardzo przeciętnym klubie gdzie przychodziło na mecze po 1000 kibiców i wielu dobrych zawodników wolało grać w innych zespołach. W ogóle to całe FK Moskwa było sporym fenomenem jak na ligę rosyjską. To było coś w stylu Odry Wodzisław. Odra też miała czasami sezony że walczyła o puchary. Tom Tomsk to drużyna na pewno solidniejsza niż FK Moskwa.
Poza tym Jop, ze względu na nazwisko był zawsze na ustach całej Rosji, a w końcu i tak się na nim poznali i grzał przez długi czas ławę. Estończyk był podstawowym zawodnikiem przyzwoitego klubu.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.02.2011, 11:34
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Ale grał krótko i w bardzo przeciętnym klubie gdzie przychodziło na mecze po 1000 kibiców i wielu dobrych zawodników wolało grać w innych zespołach. W ogóle to całe FK Moskwa było sporym fenomenem jak na ligę rosyjską. To było coś w stylu Odry Wodzisław. Odra też miała czasami sezony że walczyła o puchary. Tom Tomsk to drużyna na pewno solidniejsza niż FK Moskwa.
Poza tym Jop, ze względu na nazwisko był zawsze na ustach całej Rosji, a w końcu i tak się na nim poznali i grzał przez długi czas ławę. Estończyk był podstawowym zawodnikiem przyzwoitego klubu.
To słabe FK Moskwa było w latach 2004 - 2009 ( wtedy jak był tam Jop) zawsze wyżej w tabeli niż wielki Tom Tomsk. Więc jakim cudem jest mniej solidna ? Do tego na 100% grał w europejskich pucharach w tym czasie. Wystarczy trochę posprawdzać, a nie pisać głupoty.
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.02.2011, 11:40
@MaciekJ87
A teraz znajdź tu nazwisko Pareiki
Nie zdziwiło Cię, że na tym innym filmie miał długie włosy?
Ostatnio edytowane przez Stanlej13 : 07.02.2011 o godz. 11:44.
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów