The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jumson
Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2011, 15:31
Kluvi wiesz kiedy miałem najwięcej siły ? W drugiej połowie. Pamiętaj jak dogrywałem sobie minuty w drugim zespole. A gość w około 70-80min , który wszedł po przerwie żeby mnie kryć, pyta się skąd mam jeszcze siłę. Mówię mu, że mnie ktoś dobrze przygotował i przeszedłem zdrowy cały okres przygotowawczy. I teraz tak naprawdę mam ochotę grać. Źle byłem przygotowany to w każdej minucie byłem zmęczony.
Wierzę w Maaskanta bo wydaję się być mądrym trenerem. Ocenę wydam mu dopiero na koniec sezonu, bo wtedy dopiero wszystko wyjdzie. I to będzie moja subiektywna opinia, bo przy nim jestem nikim, żeby go oceniać.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.01.2011, 15:35
Parafrazujac klasyka:
Do skutku ku... ,do skutku
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.01.2011, 15:40
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Parafrazujac klasyka:
Do skutku ku... ,do skutku
czyli do czego?
do strzelenia w końcu celnie i poprawnie w bramkę przeciwnika?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kasiarz
Member

Od: 09.2006

Stary 31.01.2011, 15:43
Poza wszystkim my musimy budować szczyt formy gdzies dopiero na połowę marca ( taką mam nadziejeję ). Bo Ruch Arkę Widzew i Podbeskidzie to troche inny rozmiar kapelusza . Z nimi MUSIMY wygrać ale mam nadzieję że najlepsze mecze rozegramy dopiero w kwietniu i maju .
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.01.2011, 15:47
Szkoda, że znowu drużyna z Norwegi. 2 poprzednie mecze pokazały, że nie ma z nimi szans na tym etapie przygotowań.
Molde też przegrali 5-1 jak Valerenga, więc dostaniemy od nich 4-0
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.01.2011, 15:52
Nowych zawodników nie ma co oceniać. Zastanawia mnie tylko kilka faktów:
1) Żurawski dziś wypowiada się na oficjalnej że czuje się dobrze fizycznie, a wczoraj bieganie mu nie wychodziło podobnie jak wszystkim innym zawodnikom oprócz Kirma.
2) Dlaczego Kirm śmiga przynajmniej przez jedną połowę a reszta nie potrafi. On ma lekkie treningi a reszta ciężkie? Miał najlepsze wyniki wydolnościowe. Czy reszta odpowiednio wykonywała zaplanowane ćwiczenia, czy w ogóle je wykonywała?
3) Po co Genkow pojechał na mecz prosto z samolotu jeśli nie było planów że ma zagrać. Odpocząłby i dziś świeży na trening z pełnym obciążeniem, a tak dodatkowa 8h wycieczka po 2 dniach spędzonych na walizkach.
4) Dlaczego Rios grał w 1 i 2 sparingu tak mało? Czy został już skreślony?
5) Czy ciężkie treningi tak bardzo wpływają na umiejętność przyjęcia piłki w miejscu? Gargule wczoraj nie wyszło to chyba ani razu.

Wiadomo czy będzie ten 3ci sparing w tv? Bo wcześniej mówili tylko że będzie jeśli wygramy coś.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.01.2011, 16:22
kasiarz napisał(a):Wyświetl post
Poza wszystkim my musimy budować szczyt formy gdzies dopiero na połowę marca ( taką mam nadziejeję ). Bo Ruch Arkę Widzew i Podbeskidzie to troche inny rozmiar kapelusza . Z nimi MUSIMY wygrać ale mam nadzieję że najlepsze mecze rozegramy dopiero w kwietniu i maju .
Nie kolego. Forme to My musimy miec juz na pierwsze kolejki a nie na kwiecien-maj bo nie wiem czy pamietasz ale to My poki co gonimy a nie Nas gonia. Pozatym Te pierwsze mecze wbrew temu co piszesz nie beda latwe. Arka gra pierwszy mecz z Nami na nowym stadionie i beda chcieli wygrac za wszelka cene, Ruch broni sie przed spadkiem i z Nimi bedzie ciezko podobnie z Widzewem. Jak wiec widzisz nie mamy na co czekac tylko od poczatku trzeba wejsc w sezon z przytupem.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 31.01.2011, 16:27
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czyli do czego?
do strzelenia w końcu celnie i poprawnie w bramkę przeciwnika?
W końcu jakichś Norwegów na zgrupowaniu w Hiszpanii pokonamy
Dlatego do skutku
Najwyżej sie napredce poszuka kilkunastu turystów tej narodowosci w okolicznych hotelach
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.01.2011, 16:50
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko przypomnę jak kiedyś Legia Wdowczyka, po zdobyciu Mistrzostwa Polski, we czasie okresu przygotowawczego grała sparingi z francuskimi, naprawdę dobrymi drużynami. Oczywiście wyniki były bardzo dobre, głównie zwycięstwa- wydawało się, że Legia jest świetnie przygotowana fizycznie, dziennikarze wręcz byli zachwyceni grą Legii w tych sparingach. No i co z tego? Legia wpierw przegrała w Superpucharze z Wisłą Płock 1:2, el. LM męczyła się z jakimiś amatorami z Wysp Owczych i przegrała zdecydowanie z Szachtarem.
Ja pamiętam, jak za pierwszego Henia Wisła grała z mocnymi francuskimi drużynami i graliśmy wtedy najlepszą piłkę, jaką pamiętam.

Kluvi napisał(a):Wyświetl post
jumson ja nie chcę się wymądrzać bo nie jestem ekspertem wypowiadam się tylko o podstawach ale to nie oznacza że ktoś ma mnie obrażać.. wiadomo że teoria teorią, a praktyka bywa czasem inna ale podstaw się nie zmieni

" Każde moje spotkanie z trenerami piłkarskimi, także fachowcami światowej klasy, rozpoczyna się od pytania: futbol to wysiłek o charakterze tlenowym, czyli stałe podwyższone tętno, czy beztlenowym, a więc wchodzenie na najwyższe obroty? Niby banalne pytanie, ale czas trwania meczu - 90 minut - wskazuje na to, że piłkarze pracują w fazie tlenowej. Z kolei fragmenty, w których zawodnicy gwałtownie przyśpieszają i hamują, wymagają odpowiedniego przygotowania beztlenowego. To jest klucz przygotowań. W pierwszej połowie piłkarz radzi sobie z interwałami bez problemu, ale w drugiej pojawia się deficyt, który wynika z braku tego rodzaju treningu. Upraszczając - nie da się przygotować piłkarza na 90 minut maksymalnego wysiłku bieganiem po lesie i krótkimi gierkami imitującymi mecz. Taki trening nie adaptuje go do ekstremalnego wysiłku przez 90 minut. Tylko specyficznie ukierunkowane, najlepiej indywidualne zajęcia, przygotują piłkarza. I to zarówno w okresie przygotowawczym, jak i w trakcie sezonu"
to słowa Paula Robinsona nie moje
No, ale kto im broni podtrzymywać kondycję ćwicząc tlenowo i beztlenowo? Wysiłkiem beztlenowym są hiity, czyli interwały (robione na bieżni, rowerze, z ciężarami), ale zdaje się i klasyczne ćwiczenia siłowe. Z tego, co pamiętam, to ostatnio Żuraw siedział sobie na ławeczce i robił wyciskania zza głowy hantelkiem 3 kg A gdy spytałem, czemu tak trenują, to ktoś mi powiedział, że tak muszą. No, to jak muszą, tak grają. Ale zobaczymy, w końcu nie wiemy, jak Bahr z Maaskantem zaplanowali cykl, możliwe, że to są takie wraki, że mogą być wydolni tylko przez te kilka tyg. kiedy trwa runda, a przez resztę roku mają kondycję licealisty.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.01.2011, 16:54
Martwi mnie to, ze okolo polowa uzytkownikow tego forum znow zaczyna 'tłumaczenie'. Niestety, ale nie widzicie, ze gramy tak samo beznadziejnie od mniej wiecej jakis 3-4 lat.

Ale tlumaczenie nadal jest obecne. Z Levadią było tlumaczenie, ze przez Pawelka przegralismy, jak mozna taką szmate wpuscic, ze nie gralismy u siebie tylko w Sosnowcu i tak dalej. Po kompromitujacych derbach i meczu z Legią - tłumaczenie. Po fatalnej jesieni i przegranym MP - tłumaczenie, ze to wina Jopa TYLKO, bo przeciez zajebista druzyne mamy. Po Karabachu tlumaczenie, ze sklad nie zgrany (kto kazal sprzedawac, jedynie dzialajaca formacje?), ze Karabach solidna ekipa :E W lidze przyfarcilismy, nie ma co ukrywac - gralismy tragicznie. Jakims cudem zdobylismy troche tych punktow, a 90% ludzi juz zauwazylo znaczna poprawe. NIE MA ZADNEJ POPRAWY. Sprzedajemy zawodnikow, ktorzy umieja prosto kopnac pilke i zamieniamy na kaleki (Bunoza), stawiamy pomocnika na obronie (Paljic), jestesmy zachwyceni napastnikiem, ktory strzelil 0 (ZERO) goli (Rios), jestesmy zachwyceni klocem Chavezem, ktory nie umie konstruowac akcji. Po sprzedaniu Brozka, zostalo nam dwoch zawodnikow, ktorzy nadają sie do czegos - Małecki i Kirm. Ale to malo troche.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 31.01.2011, 16:54
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
W końcu jakichś Norwegów na zgrupowaniu w Hiszpanii pokonamy
Dlatego do skutku
Najwyżej sie napredce poszuka kilkunastu turystów tej narodowosci w okolicznych hotelach
pokonamy?
Jak można rozmawiać nt. pokonania przeciwnika jak my nawet celnego strzału na bramkę nie potrafimy oddać.

no ale nie od razu Rzym zbudowano,ale żeby turniej przypominał 3x Karabach to nie spodziewałem się tego

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.01.2011, 16:56
Nasi niech sie dobrze przygotuja na mecz z Bate Borysov - bedzie troszke wiecej czasu na ocene chociaz na Molde tez dobrzeby było.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.01.2011, 18:49
szprotson napisał(a):Wyświetl post
pokonamy?
W świetle ostatnich popisów naszych geniuszy uważam, że bezbramkowy remis tez nie będzie zły...
Tu już nie chodzi o uratowanie godności, bo na to o wiele za późno, tylko żeby jeszcze bardziej się nie pogrążyć. Jak skończymy turniej z wynikiem 0:10 to będzie wstyd jak sam s....ysyn...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 31.01.2011, 18:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
W świetle ostatnich popisów naszych geniuszy uważam, że bezbramkowy remis tez nie będzie zły...
Tu już nie chodzi o uratowanie godności, bo na to o wiele za późno, tylko żeby jeszcze bardziej się nie pogrążyć. Jak skończymy turniej z wynikiem 0:10 to będzie wstyd jak sam s....ysyn...
Dokładnie, cały świat mówi o ubiegłorocznych wyniakach Copa Del Sol, gdzie ostatnie miejsce zajęli...

...no właśnie możesz przypomnieć kto?
Ddf
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.01.2011, 19:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
wolfy, Ty celowo drażnisz ludzi na forum?

Sam dobrze wiesz, że chocbysmy ten ostatni mecz przegrali 0-10 to nie ma to żadnego znaczenia w kontekście przygotowań do sezonu. I nie o wyniki chodzi, ale o zgrywanie drużyny?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.01.2011, 19:19
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
For_FuN_ taki z Ciebie ekspert a sam czytać nie umiesz bo wyraźnie napisałem to samo co Ty po co niby były robione badania w Skotnikach? Chyba właśnie po to by wiedzieć kto na jakim poziomie jest. A pisałem o tym bo sam zacząłeś pisać o przygotowaniu...
Poza tym jak można cokolwiek oceniać widząc sam wynik, to już dużo mówi o Tobie ;]
Cóż czemu nie zrobiłeś wielkiej kariery skoro zawsze byłeś gotowy do gry, takich to by chciały pewnie Barca, Real i połowa europy ;]

Po 2 obrażam Cie? Nabijam się z Twojego wykształcenia? Opanuj się trochę bo przeginasz.

A jeszcze jedno to wytłumacz mi po co taki Beckham Trenuje teraz z Tottenhamem? Przecież wg Twoich słów sam powinien się utrzymać w formie i być zawsze gotowym no nie ;] ;]

polecam Ci post Orsona
Czyli wedle twojej logiki druzyna, ktora gra dobrze dostaje 0 : 4 ? To gratuluje. Widzisz, sam zaczynasz wywlekac sprawy osobiste...najpierw mnie obrazajac, a potem chwalac sie jaki z ciebie ekspert. Co cie interesuje moje zycie? Mnie twoje w najmniejszym stopniu nie obchodzi, ale musiales sie wyzalic na forum, ze byles na uczelni, itp, itd. Dla mnie, to zenada. Ja moge napisac, ze jestem profesorem(choc nigdy by mi taki glupi pomysl nie przyszedl do glowy). Znowu tez nie potrafisz doczytac i piszesz o zupelnie innych rzeczach...kondycja, a forma, to dwie rozne sprawy.
Ja ci polecam natomiast wypowiedz naszego trenera - Maaskanta, ktory dokladnie powiedzial o tym, o czym ja tutaj pisalem...tzn. druzyna grala bardzo miekko(brak serca, grali na stojaco), przygotowania nie usprawiedliwiaja tak slabej gry. Licze w takim razie na przeprosiny ze strony "ekspertow", ktorzy pisali bzdury...chyba, ze zamierzacie dyskutowac z naszym treneiro . Kto mial racje

Cytat:
Cytat:
- Ten wynik niestety obrazuje naszą grę, liczyłem na to, że piłkarze zagrają ostrzej. Oczywiście zawodnicy mają być prawo zmęczeni, ale momentami powinni grać agresywniej. Nie możemy tak łatwo tracić piłki, kiedy ją posiadamy - powiedział po przegranym aż 0-4 meczu z Vålerengens IF trener Wisły, Robert Maaskant.

- Nie byliśmy wystarczająco agresywni, nie graliśmy ostro tak jak przeciwnicy, a zawodnicy myśleli, że mogą wygrać mecz na stojąco. Nie włożyli wystarczająco dużo pracy w to, aby wygrać mecz - przyznał szczerze Holender.

- Z dobrej strony pokazał się dzisiaj Filip Kurto oraz Kew Jaliens, swoje wysokie umiejętności zaprezentował także Siwakow. Przyjechał do nas dzisiaj Genkow, dlatego mam nadzieję, że w następnym meczu pokażemy się z dużo lepszej strony - zapewnia jednak trener.
Odpowiedz cytując
pyskacz
Member

Od: 09.2004

Stary 31.01.2011, 19:54
Dobrze, że gramy z Norwegami - dostajemy w dupe ale przynajmniej nie ma takich jaj jak na zgrupowaniu Legii:
http://www.tvn24.pl/-1,1691237,0,1,l...wiadomosc.html
lol
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 31.01.2011, 20:10
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Sam dobrze wiesz, że chocbysmy ten ostatni mecz przegrali 0-10 to nie ma to żadnego znaczenia w kontekście przygotowań do sezonu. I nie o wyniki chodzi, ale o zgrywanie drużyny?
Drażni? Mnie tam raczej rozbawiają takie wypowiedzi, a co tu się wczoraj działo to już w ogóle kabaret jakiś
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.01.2011, 20:30
Bielau napisał(a):Wyświetl post
a co tu się wczoraj działo to już w ogóle kabaret jakiś
Kabaret to odstawiły nasze orły.Po takim meczu to myślę że większą zbrodnią jest zupełne olanie tego czy potraktowanie jako nic nie znaczący trening, niż przesadna krytyka.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.01.2011, 20:43
Maaskant to naprawdę powiedział bo aż nie dowierzam. On się spodziewal że zagramy agresywniej, ale kto miał grać agresywnie Żurawski, Łobodziński, Jirsak, Garguła ta czwórka nigdy w całej karierze nie grała agresywnie, wolą oddać piłkę niż dostać kopniaka w łydke. Jak ci zawodnicy graja razem to jest 1/3 składu. Dodać jeszcze paru zwyczajnie słabych piłkarsko zawodników z tyłu i ten zespół nie istnieje.

Co do nowych to też śmieszna wypowiedź. Żeby nie było to ich nie skreślam broń boże po sparingu prosto z samolotu, ale mówienie że dobrze sie pokazali to robienie z widzów głupków. Mógł chociaż powiedzieć że ledwo są z drużyną i dziś nie błysneli ale mają duże możliwości i jak sie zgrają będzie znacznie lepiej. Czy coś podobnego, a nie zaklinac rzeczywistość.

I niech raz chociaz w sparingu spróbuje zagrać dwójką w ataku. Wiem że nie ma napastników dwóch ale niech tam spróbuje wystawić ałeckiego z Genkovem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 31.01.2011, 21:19

Oczywiście, jeśli trener każdemu z naszych wlał przed meczem do butów kilkukilogramową warstwe betonu.
Wynik na sparingach nieważny,więc go nie rozpatruje.
Chodzi o zgrywanie drużyny...-jedyne co widać było to kilka podań obrońców do boku,cofka, podanie do defensywnego pomocnika który grał piłke prostopadła ...-na tym się zgranie kończyło bo potem albo strata albo bezsensowny przerzut.

kazdy z naszych stosuje pressig wg. siebie a nie jako drużyna.
Defensywnie jesteśmy strachem na wróble . Z oddali wzbudzamy respekt,ale przy bliższym spotkaniu już sie stracha nie boi nikt.

Dla mnie ten mecz to była powtórka z Karabachu. 30minut niby spoko,a potem piłkarze vs. kelnerzy.

moze i te mecze nie mają znaczenia (aczkolwiek piłkarz powinien gryźć trawde i grac na maksa w kazdym spotkaniu,bo jak raz sie olewki nauczy to przy niej zostanie),ale nie wszystko jest ok.
Przyszli nowi ludzie mieli czas pieniadze, ja np. liczyłem że zobaczę jakąś różnicę.

podsumowując: nie widziałem luzu,spokoju cwaniactwa boiskowego jakie posiadali w/w Karabachowie a dalej tą samą drużynę błądzącą niczym dziecko we mgle.Z racji że jestem "za" opcją holednerską odpowiedz przychodzi jedna : mamy żenująco słabych piłkarzy, badz są masakrycznie zajechani.

jedyny plus taki ze w lidze nie będzie Norwegów.

Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.01.2011, 21:28

Wstyd przed innymi kibicami, wstyd przed sobą nawzajem. Wiadomo, że każdy chce widzieć Wisłę zwycięską i jeżeli ktoś zgłasza do drużynę do turnieju towarzyskiego, to po to, żeby ćwicząc pewne warianty i zgrywając drużynę, podejmować wyzwania i angażować się bez ryzyka, jakim obarczone są pewne eksperymenty podczas ligi. Jeżeli, to ma być tak, że oni robili po drop sety na suwnicach i ze sztangami cały ranek w piątek, w sobotę przebieżki, a w niedzielę sparing bez świeżości, to należało robić sobie sparingi na hali z chłopaki z ME, a nie wyjeżdżać na turniej do Hiszpanii.

Ja to nie rozumiem, po co na obóz kondycyjny (podobno to taki) pojechali do Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.01.2011, 21:35
p.m.s.

Trenerzy zazwyczaj argumentowali to tym, że chcą przygotowywać piłkarzy na naturalnych nawierzchniach a taki rzekomo (info za Piłką Nożną) w Polsce nie ma.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2011, 21:36
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Wstyd przed innymi kibicami, wstyd przed sobą nawzajem. Wiadomo, że każdy chce widzieć Wisłę zwycięską i jeżeli ktoś zgłasza do drużynę do turnieju towarzyskiego, to po to, żeby ćwicząc pewne warianty i zgrywając drużynę, podejmować wyzwania i angażować się bez ryzyka, jakim obarczone są pewne eksperymenty podczas ligi. Jeżeli, to ma być tak, że oni robili po drop sety na suwnicach i ze sztangami cały ranek w piątek, w sobotę przebieżki, a w niedzielę sparing bez świeżości, to należało robić sobie sparingi na hali z chłopaki z ME, a nie wyjeżdżać na turniej do Hiszpanii.

Ja to nie rozumiem, po co na obóz kondycyjny (podobno to taki) pojechali do Hiszpanii.
Na szczęście to nie ty decydujesz ,jak mają trenować i z kim rozgrywać sparingi.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 31.01.2011, 21:57
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Kabaret to odstawiły nasze orły.Po takim meczu to myślę że większą zbrodnią jest zupełne olanie tego czy potraktowanie jako nic nie znaczący trening, niż przesadna krytyka.
Ale ja nie bagatelizuję tego jak zagrała Wisełka wczoraj ale bez przesady, porównania wczorajszej porażki do przegrania Realu z Osasuną i mówienie o totalnym wstydzie, kompromitacji i spadku do drugiej ligi itd uważam za "delikatnie" przesadną krytykę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.02.2011, 16:55

Ja nie twierdzę, że to będzie miało daleko idące, mroczne konsekwencje, tylko że będzie nam, kibicom kurewsko wstyd. To znaczy mnie jest, mnie będzie, bo widać niektórzy już myślami są w Lidze Mistrzów.
Ja rozumiem, że nasi kopacze większość już znieczulili, ale funkcjonuje jeszcze takie pojęcie? Czy może jestem ostatni, który jak patrzy na Łobodzińskiego który ewidentnie odpuszcza przy stanie 4:0 mimo, że tak naprawdę to pewnie jego ostatnia szansa na pokazanie się - to go krew zalewa?
Albo patrzy na takiego Bunozę czy Branco, którzy w obronie są jak dzieci we mgle i zastanawia się, jak oni tutaj trafili?

Ale spoko, będzie lepiej. Na pewno. Widząc takie zaangażowanie naszych jestem całkowicie spokojny.

EDIT: Jeżeli chodzi o Branco, to po nim przynajmniej było widać, że faktycznie go to boli. Za słaby był piłkarsko żeby ograć przeciwników, to się w końcu w....ił i wyciął równo z ziemią. Czyli miał jednak jakiś tam wstyd i ambicję, widać to było jak schodził.
Na pewno lepsze to, niż oglądanie "Łobo" na czworakach po dowolnym kontakcie fizycznym z przeciwnikiem. Jak taka - za przeproszeniem - ....a mogła zajść tak daleko pozostanie wielką zagadką naszej ligi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.02.2011 o godz. 17:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.02.2011, 18:08
Cytat:
Albo patrzy na takiego Bunozę
Daruj waszmości.

Cleber był już ukształtowanym piłkarzem gdy do nas trafiał. Do tego dochodził Głowacki. Bunoza na powrót dostał starszego Clebera (choć dalej dobrego grajka), lecz ile z nim pograł? Jedną rundę, gdzie czekał na niego zespół, któremu (jak to świetnie określił jeden user): "wyrwano serce tej drużyny, przetransplantowano większość narządów i trzeba mieć nadzieję, by ten przeszczep się przyjął" ? Powiesz "Chavez". Owszem, tylko że zmiana stylu gry z ultradefensywnego (jak miało miejsce na mundialu) na europejski, gdzie nie ma roli typowego stopera, tylko środkowego obrońcy (którego zadaniem nie jest tylko bycie stoperem, lecz również pomoc defensywnym pomocnikom w początkowaniu akcji i stwarzanie zagrożenia przy rzutach rożnych (ahh, ten Marcelo). Po sparingach widać, że Gordan ma ciąg na bramkę i zadaniem Maaskanta jest stworzenie z niego dobrego ŚRODKOWEGO OBROŃCY. Doszedł Jaliens i czy Ci się podoba czy nie będzie rywalizacja o miejsce w składzie, co może tylko pomóc Wisełce.

Przypominasz sobie ostatnie mecze pary Chavez-Bunoza w lidze? Przecież coraz lepiej im szło, więc dalej nie rozumiem dlaczego tak się go czepiasz zamiast innych kopaczy, którzy grają (nieporównywalnie?) gorzej.

Bo co, Kowalski to nasz wychowanek? Zostawia serce dla drużyny, daje z siebie wszystko? Owszem, za to należy mu się szacunek, lecz wiemy, że jest za słaby na Wisłę, ekstraklasę etc. etc.

Co do Łobo- pełna zgoda.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 03.02.2011, 13:52
Wygłupy się widze skończyły
W pierwszym składzie Sobol, Kirm i Mały oraz kwartet nowych
chyba coach liczy, ze w koncu Norwegów pokona
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.02.2011, 14:14
Tak sobie patrze na sklad jaki ma wyjsc na poczatku i sie zastanawiam czy faktycznie Maaskant ceni wyzej Bunoze od Chaveza? Czy moze Chavez ma jakas kontuzje i przegapilem info o tym? A moze juz wiedza ze go nie wykupia i wola ogrywac Bunoze?
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.02.2011, 14:18
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie patrze na sklad jaki ma wyjsc na poczatku i sie zastanawiam czy faktycznie Maaskant ceni wyzej Bunoze od Chaveza? Czy moze Chavez ma jakas kontuzje i przegapilem info o tym? A moze juz wiedza ze go nie wykupia i wola ogrywac Bunoze?
A może po prostu nie jest jeszcze przygotowany wytrzymałościowo i trener szykuje wpuścić go w II połowie? Może szykuje go na II zgrupowanie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów