The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2011, 19:55
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że Siwakow bez opcji pierwokupu :( Bo jak wypali to będzie się żal rozstawać...

Biuro Prasowe podało że skoro nie napisali o tym to takiej opcji ale ja słyszałem że taka opcja jest zawarta, we włoskich mediach też podają że jest.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2011, 19:59
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że Siwakow bez opcji pierwokupu :( Bo jak wypali to będzie się żal rozstawać...
To znaczy - Valcx mówił, że jak będą wypożyczać, to tylko takich piłkarzy, których będą mogli wykupić. Więc Sivakov będzie kosztował pewnie maksymalnie około 600-700 tysięcy.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.01.2011, 20:01
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
dajesz głowę, że zawarli z nim umowę wypożyczenia bez tej opcji?
Nie mam powodów, żeby nie wierzyć ludziom z biura prasowego Wisły, którzy w komentarzach na fb napisali, że takiej opcji nie ma.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.01.2011, 20:08
Ochalik "Myślę, że jeszcze jeden, dwóch piłkarzy w tym okienku do nas dołączy" OSI
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.01.2011, 20:10
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Adrian Ochalik w OSI - szykujemy dla kibicow jeszcze 2 niespodzianki
Nie powiedział że niespodzianki, tylko że myśli że dojdzie jeszcze jeden, dwóch piłkarzy. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.01.2011, 20:10
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Ochalik "Myślę, że jeszcze jeden, dwóch piłkarzy w tym okienku do nas dołączy" OSI
Melikson + bramkarz.

Tak mi się wydaje.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2011, 20:12
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Nie powiedział że niespodzianki, tylko że myśli że dojdzie jeszcze jeden, dwóch piłkarzy. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Nie wprowadzam ludzi w bład tylko wczesniej całkiem inaczej sie wypowiadal a teraz calkiem inaczej pokazywali w powtorkowym materiale. Dowodu, ze nie kłamie Ci nie dam bo nie jestem taki głupi by specjalnie kazda informacje o Wisle nagrywac jaka sie w telewizji pojawi. Podzieliłem sie tym co wczesniej sam slyszałem - jakbym wiedział, ze potem całkiem inaczej material pokaza to bym sie nie udzielał.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.01.2011 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie zgodzę się z Tobą... my potrzebujemy jeszcze jednego napastnika, a to z prostej przyczyny... po sezonie odejdzie zapewne Rios, bo wątpię żeby go wykupili (ogromna suma odstępnego), zapewne odejdzie także Żurawski bo nic nie wznosi do drużyny (no chyba, że wystrzeli z formą w rundzie wiosennej, ale wątpię), obaj nie nadają się do gry na szpicy, cały czas kontuzjowany jest Boguski, który jak wiadomo także nie nadaje się do gry na szpicy... jak Genkov nie daj Boże odpadnie z powodu urazu, to mamy problem. Mam nadzieję, że klub myśli długofalowo, a nie o tym żeby tylko doczłapać się do końca sezonu... reasumując potrzebujmy jeszcze jednego napastnika, jak ryba wody.
Tak, tylko że zapewne Valckx z Maaskantem wywalczyli sobie jakis ściśle okreslony budżet transferowy oraz budżet płacowy na to okienko, które ich w jakiś sposób ogranicza, więc pomimo tego, że zapewne zdają sobie sprawę jak się przedstawia sytuacja kontraktowa niektórych zawodników to konkretne działania z tym związane odkładają raczej na lato. Póki co mamy Genkowa oraz Riosa z Żurawskim na zmiany (ewentualnie Boguski jeszcze), przy obecnej taktyce powinno to wystarczyć.
Podobna może być sytuacja z bocznymi obrońcami, widocznie uznali że napastnik za Brożka, wzmocnienie środka pola (bo z tym wbrew pozorom to jest straszna lipa, nie licząc defensywnych) czy bramkarz da nam więcej niż wzmocnienie boków obrony. Paljic mimo wszystko dawał radę na jesieni, na zmianę po obu stronach jest Branco, a w przypadku plagi kontuzji to coś mi się wydaje że Jaliens może grać na bokach również.
Weźcie też pod uwagę, że słabsze boki obrony nie spowodują od razu, że nie będziemy w stanie osiągać dobrych wyników. Jeśli ofensywa będzie robić swoje, środek obrony naprawiał niektóre błędy bocznych, a bramkarz bronił to co powinien to do końca sezonu powinno być dobrze.
A w nastepnym okienku, gdy paru zawodników odejdzie a Cupiał zobaczy że Holendrzy jednak konkretnych zawodników sprowadzają to znowu da zielone światło dla paru ciekawych transferów na bocznych obrońców, napastnika czy jakiegos dodatkowego skrzydłowego.
Na razie poczekajmy, Stan póki co pokazuje że ma pojęcie o swojej robocie i robi to co mówi.
Ostatnio edytowane przez martonas : 28.01.2011 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

1 może dwóch to znaczy, że bramkarz na 100%, Melikson nie wiadomo czy dojdzie.
Odpowiedz cytując
zuko1234
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.01.2011, 20:20
Wisła Kraków
Jeśli myślicie, że Siwakow to koniec dobrych wieści na dziś, to jesteście w błędzie!

cytuje oficjalną stronę Wisły na facebook'u
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.01.2011, 20:21
zuko1234 napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków
Jeśli myślicie, że Siwakow to koniec dobrych wieści na dziś, to jesteście w błędzie!
No Genkow już był.

Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 28.01.2011, 20:21
http://www.youtube.com/watch?v=NRxqPp1MbeI

Taki trochę białoruski Gołoś
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.01.2011, 20:23
Fajnie, że są uzupełnienia składu, ale nie piejmy aż tak z zachwytu.

Bramkarz: jesteśmy wplecy

Obrona: za Alvareza, Diaza, Głowackiego i Marcelo mamy Jailensa - na razie w plecy w stosunku do tego co było rok temu. Dalej nie ma bocznych obrońców. Przynajmniej wygląda to solidniej niż na jesieni.

Pomoc: Sivakov to enigma, najbardziej mi się podobał pomysł zastąpienia Meliksonem Piotrka Brożka, ale są jakieś problemy.

Atak: sorry, ale na papierze i youtube Genkow wygląda na słabszego zawodnika niż Paweł. Paradoksalnie mimo to mam nadzieje, że okaże się krokiem do przodu bowiem: nie będzie machać rękami i stroić fochów, jest innym typem napastnika niż Brożek - bardziej przydatnym do stylu gry Maskaanta. Może np. z takim Śląskiem kiedy mieliśmy 41 dośrodkowań jakby grał Genkow, to coś by wpadło, a z szybkościowcem Pawłem było jak było.

Więc przestrzegałbym przed ferowaniem wyroków, że będziemy na wiosnę wszystkich wciągać nosem. Stan robi fajną wymianę kadr, i może to przyniesie pozytywne rezultaty, ale pewności nie mamy.

P.S. kurde, ten Melikson najbardziej wyglądał mi na takiego co robi różnicę. Reszta to wymiana trybików na podobne do starych. Szkoda, że są problemy.
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 28.01.2011 o godz. 20:25.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
gentile
Banita

Od: 12.2010

Stary 28.01.2011, 20:24
Ja jednak byłbym za tym aby Riosa wykupić za te ponad milion Euro. Pamiętam o takiej sondzie gdzie wypowiadaliśmy się o przydatności zawodników pozyskanych w poprzednim okienku. Pamiętam, że większość z nas bardzo pozytywnie wypowiadała się o tym napastniku a przecież większość z nas nie może się mylić !
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.01.2011, 20:30
jak dla mnie prawdziwym testem dla Stana będzie sprowadzenie klasowego bramkarza który będzie stanowił pewny punkt naszej defensywy a co do transferów w tym okienku to poprzednie przy nich wypadają bardzo blado jestem optymistą z tym składem plus bramkarz mistrzostwo kraju jest na wyciągnięcie ręki a jeśli chodzi o wzmocnienia w lecie najpierw trzeba wiedzieć kto zostanie a z kim się pożegnamy
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 28.01.2011, 20:30
gentile napisał(a):Wyświetl post
Ja jednak byłbym za tym aby Riosa wykupić za te ponad milion Euro. Pamiętam o takiej sondzie gdzie wypowiadaliśmy się o przydatności zawodników pozyskanych w poprzednim okienku. Pamiętam, że większość z nas bardzo pozytywnie wypowiadała się o tym napastniku a przecież większość z nas nie może się mylić !
Zgadzam się z tobą, Rios jest dobrym zawodnikiem i wg. mnie powinien grać w 1 składzie bo na to jak najbardziej zasługuje.. Ale on niestety nie gra, choć może w tej rundzie się to zmieni co nie zmienia faktu że Wisła w życiu nie da za niego ponad milion euro.. Chciałbym żeby w tej rundzie dali mu pograć, może by się go dało wyciągnąć za mniej więcej 500 tysi? Ale raczej niemozliwe.

@Oldpara

Melikson robił różnice w słabszej lidze izraelskiej.. Nikt nie może przewidziec co pokaże u nas a będzie mu tutaj ciężej..
Ostatnio edytowane przez cinekw : 28.01.2011 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 28.01.2011, 20:36
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z tobą, Rios jest dobrym zawodnikiem i wg. mnie powinien grać w 1 składzie bo na to jak najbardziej zasługuje.. Ale on niestety nie gra, choć może w tej rundzie się to zmieni co nie zmienia faktu że Wisła w życiu nie da za niego ponad milion euro.. Chciałbym żeby w tej rundzie dali mu pograć, może by się go dało wyciągnąć za mniej więcej 500 tysi? Ale raczej niemozliwe.

@Oldpara

Melikson robił różnice w słabszej lidze izraelskiej.. Nikt nie może przewidziec co pokaże u nas a będzie mu tutaj ciężej..
W słabszej lidze izraelskiej ?
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2011, 20:36
17. Izrael 21 1/4
18. Austria 19.7 2/4
19. Czechy 18.9 1/4
20. Cypr 18.1 0/4
21. Bułgaria 16.1 2/4
22. Słowacja 14.5 1/4
23. Chorwacja 14.4 2/4
24. Serbia 14.2 1/4
25. Szwecja 14.1 0/5
26. Norwegia 13.9 1/4
27. Białoruś 13.8 1/4
28. Polska 13.4 1/4
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.01.2011, 20:37
Szczerze to ja bym za niego nawet 500 tys. euro nie dał (już nie mówiąc o 1 mln- sic!), do tej pory nic nie pokazał i obawiam się że w tej rundzie też nie pokaże, na głównego napadziora będzie się stawiać Genkowa, więc pewnie wciąż będzie rezerwowym (ewentualnie może Małeckiego z prawej strony wygryźć, choć wątpię), więc wolałbym żeby go w lecie odesłać, a kupić kogos kto się jakos bardziej wpisuje w naszą taktykę i będzie bardziej realną konkurencją.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.01.2011, 20:37
Riosa nie wykupimy na pewno.. żeby Wisła dała za napastnika ponad 1mln euro to musiał by on po jesieni miec 7 bramek 7 asyst i robić różnice.

a jak narazie to pokazał ze jest najlepszy technicznie. a to za mało na takie pieniądze.

i jak ktos wspomnial ze powinniśmy kupić 2 napastników, bo w lecie zostaniemy z jednym:
racja !
ale Wisłę nie stać by płacić 6 miesięcy wysoki kontrakt zawodnikowi który ma się wkomponować w zespół i grać dopiero za pół roku.

lubię to !
Ostatnio edytowane przez yogul : 28.01.2011 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
WELCOMETOHELL
Member

Od: 08.2004

Stary 28.01.2011, 20:38
Bartosz napisał(a):Wyświetl post

Z tego filmiku najbardziej przypomina mi Kriwca - ten sam styl biegania, zwody, nawet z wyglądu nieco podobny
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.01.2011, 20:38
na jakiej podstawie piszecie że Rios jest wart zapłacenia 1.000.000 EURO bo nie jestem w stanie tego pojąć
co takiego czyni z niego takiego asa pola karnego że zachwycacie się nim jak by był nie oszlifowanym diamentem
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 28.01.2011, 20:39
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
17. Izrael 21 1/4
18. Austria 19.7 2/4
19. Czechy 18.9 1/4
20. Cypr 18.1 0/4
21. Bułgaria 16.1 2/4
22. Słowacja 14.5 1/4
23. Chorwacja 14.4 2/4
24. Serbia 14.2 1/4
25. Szwecja 14.1 0/5
26. Norwegia 13.9 1/4
27. Białoruś 13.8 1/4
28. Polska 13.4 1/4
Co to jest? Osiągnięcia w pucharach? Mają tam 3 dobre zespóły które osiagają coś w pucharach, u nas liga jest dużo bardziej wyrównana..

@kibic1918

To sobie popatrz na różnice punktowe. Wogóle mecze pierwszych 2 albo 3 zespołow z resztą ligi wyglądają śmiesznie.
Ostatnio edytowane przez cinekw : 28.01.2011 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.01.2011, 20:42
Maja tam 3 dobre zespoły, a my narazie obiektywnie patrzac 1 i to nie ten ktory bysmy chcieli.
Liga Polska jest słabsza od Izraelskiej, kto twierdzi inaczej jest niepoprawnym optymista.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2011, 20:44
Bartosz napisał(a):Wyświetl post

Z filmiku wyglada bardzo interesujaco. Jak bedzie tak gral w Wisle to duzo zdziała. Mam nadzieje, ze zobacze taki jego rajd jak z poczatku filmiku na boiskach ekstraklasy. Fajnie by było zobaczyc takie akcje i bramki dla Wisły jak ta.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2011, 20:45
Co to jest? Osiągnięcia w pucharach? Mają tam 3 dobre zespóły które osiagają coś w pucharach, u nas liga jest dużo bardziej wyrównana..
no myślę, że w związku z tym sam sobie odpowiedziałeś, która liga jest lepsza, bo właśnie tak się mierzy siłę danej ligi. Nasza jest bardziej wyrównana? Skąd możesz mieć o tym pojęcie? Bo to Izrael? a jak Izrael może mieć lepszą ligę od polskiej? Czym się sugerujesz, że tak jest? Sprawdzmy może w Fm'ie przelatując składy zespołów choć to więcej powie niż takie mówienie polaka znającego tylko naszą ligę i dwumecz z Beitarem, bo tak postrzega ligę izraelską przeciętny Wiślak...

ps. no tak ale ich czołówka jest lepsza od naszej czołówki, Dlatego mamy bardziej wyrównane mecze bo mamy słabszych potentatów
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 28.01.2011 o godz. 20:46.
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.01.2011, 20:46
@Oldpara
Nigdny nic nie wiadomo. Napisałem "wydaje mi się" bo takie mam przeczucie.

Tak jak nie wiadomo, czy Genkow nie będzie lepszy od Brożka, a Jailens od Marcelo.

Zobaczymy
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.01.2011, 20:50
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Nigdny nic nie wiadomo. Napisałem "wydaje mi się" bo takie mam przeczucie.

Tak jak nie wiadomo, czy Genkow nie będzie lepszy od Brożka, a Jailens od Marcelo.

Zobaczymy
Nie będą.

O ile Turasy mogły przepłacić za Brożka (nawet na pewno), to Holendrzy nie przepłacili za Marcelo. I to raczej jakościowo na wymianie Marcelo-Jaliens na plus wyszła Eredivisie.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 28.01.2011, 20:56
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
no myślę, że w związku z tym sam sobie odpowiedziałeś, która liga jest lepsza, bo właśnie tak się mierzy siłę danej ligi. Nasza jest bardziej wyrównana? Skąd możesz mieć o tym pojęcie? Bo to Izrael? a jak Izrael może mieć lepszą ligę od polskiej? Czym się sugerujesz, że tak jest? Sprawdzmy może w Fm'ie przelatując składy zespołów choć to więcej powie niż takie mówienie polaka znającego tylko naszą ligę i dwumecz z Beitarem, bo tak postrzega ligę izraelską przeciętny Wiślak...

ps. no tak ale ich czołówka jest lepsza od naszej czołówki, Dlatego mamy bardziej wyrównane mecze bo mamy słabszych potentatów

No to widzisz, widocznie nie znam się na piłce. Ja mam ogólnie dziwne pojęcie o piłce, lige niemiecką uważam za lige na drugim miejscu na świecie zaraz za angielską, a hiszpańską którą niektórzy uważają za potęge nie umieściłbym nawet w TOP3, więc pozostane przy swej teorii że liga Izraelska nie równa się Polskiej

@polska.mysl.szkoleniowa

Tutaj pewnie też się nikt ze mną nie zgodzi, ale Marcelo w polskiej lidze wymiatał, zgadzam się, brylował w ofensywie, ale myśle że gdyby porównać Jaliensa a Marcelo w okresie kiedy odchodził do PSV, umiejętności defensywne byłyby na korzyść Kewa i to zdecydowanie.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.01.2011, 20:57
Brawo Stan! Sprowadzenie Genkova i Siwakowa a przede wszystkim Jaliensa do takiego klubu jak Wisła świadczą o tym, że gość na transferowym rynku piłkarskim się umie poruszać. Kulisów nie znamy jak tego dokonał, ale pewnie w większości przez swoje znajomości.
Możliwe, że nas Stan jeszcze kimś pozytywnie zaskoczy. Pamiętajmy, że 31 stycznia zamyka się okienko dla klubów zachodnich więc jest szansa, że kogoś tam jeszcze dobrego Stan zbajeruje
w każdym razie na dzień dzisiejszy super wieści !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów