The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2011, 19:00
chopin napisał(a):Wyświetl post
jakby Cupiał chciał sprzedać Wisłe to by to dawno zrobił.... i nie zatrudniałby tych piłkarzy trenera dyr.sportowego itp. A poza tym kto kupi Wisłe ze 100mln zl?hmm bo Cupiał chciałby odzyskac swój wkład
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 28.01.2011, 19:02
picasso napisał(a):Wyświetl post
tez jestem zadowolony z transferów.uwazam nawet,ze możemy w ostateczności odpuścic Meliksona,byle by tylko przyszedł bramkarz.
Nie wiem czy dożyję momentu gdy w Wiśle pojawi się bramkarz z prawdziwego zdarzenia.
Pech czy prosta nieumiejętność wyszukiwania utalentowanego materiału, nie mowiąc o szkoleniu - zawsze coś jest nie tak.
Cytat:
daleko mi do malkotenctwa,ale by być obiektywnym musimy też wziąć pod uwagę straty jakie ponieslismy w tym okienku.jakby na to nie patrzeć to większe niż Amica i Legia.
Legia się wzmocniła.
Pozbyli się Pączka

Nasze transfery napawają pewnym optymizmem.
Coś się dzieje.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2011, 19:04
Ela napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy dożyję momentu gdy w Wiśle pojawi się bramkarz z prawdziwego zdarzenia.
wydaje mi się,ze masz chyba na to większe szanse niż ja
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.01.2011, 19:05
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Cracovia go do Jude Gangu zwerbowała i goni po osiedlach

Ile razy można pytać o to samo.
Jest więcej opcji:

-wdał się w spór prawny i próbuje odzyskać kamienice na Kazimierzu
-na dokładnych badaniach wyszło że jest kosmitą i zabrało go FBI
-chce się jeszcze lepiej pożegnać z kibicami swojej drużyny, robi im imprezę i sam gotuje

Brakuje nam na dziś jeszcze bocznego obrońcy i jednego napadziora. Na bokach obrony przy kontuzji Pajica nie mamy nikogo na zmianę. To samo jest w ataku bo Rios do gry jako wysunięty się nie nadaje, tak samo jak Żuraw.

Pierwsza jedenastka jest, ale sensownych rezerwowych nie widzę.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2011, 19:06
Adrian Ochalik w OSI - szykujemy dla kibicow jeszcze 2 niespodzianki
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.01.2011 o godz. 19:08.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.01.2011, 19:09
do usunięcia
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2011, 19:11
Przyjście jeszcze jednego napastnika jest konieczne, bo przecież jak w drużynie był jeszcze Brożek to klub szukał dla niego partnera do gry w ataku... mam nadzieję, że Stan wyszuka nam jakiegoś szybkiego skutecznego napastnika, najlepiej skrzydłowego... ale pewnie będzie za darmo bo wątpię, żeby klub wydał jeszcze jakąś złotówkę.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 28.01.2011, 19:22
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Gdzie to masz? Co to jest OSI? Oby to był Melikson.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.01.2011, 19:23
orange sport info jak mniemam
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.01.2011, 19:23
Nie chciałbym być złym prorokiem, ale Siwakow to mi Strąka przypomina (chodzi oczywiście o kształt kariery piłkarskiej)

Co do niespodzianek, to na logikę, Melikson by nią nie był. Ale pewnie chodzi o GK i o Meleksa właśnie

Cieszę się z Genkova, przy nim błyszczeć może Rios, który na szpicę się nie nadaje.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 28.01.2011, 19:24
Strąk był talentem, ale się zmarnował przez odejście z Wisły.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2011, 19:25
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Chodzilo mi o Orange Sport Info. O 20:00 znowu bedzie Sport Raport - moze znowu dadza ta rozmowe to mozesz poogladac. A jak nie masz Orange Sport Info to tutaj tez bedzie:
http://www.orange.pl/ogladaj-Orange-sport-info.phtml
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.01.2011 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 28.01.2011, 19:26
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Przyjście jeszcze jednego napastnika jest konieczne, bo przecież jak w drużynie był jeszcze Brożek to klub szukał dla niego partnera do gry w ataku... mam nadzieję, że Stan wyszuka nam jakiegoś szybkiego skutecznego napastnika, najlepiej skrzydłowego... ale pewnie będzie za darmo bo wątpię, żeby klub wydał jeszcze jakąś złotówkę.
Wątpię. Maaskant konsekwentnie gra 1 napastnikiem i prawdopodobnie w przodzie będziemy mieli na skrzydłach Kirma i Małeckiego, na szpicy Genkova, a za nim wysuniętego środkowego pomocnika - Gargułę/Meliksona lub Sivakova.

Jeżeli chodzi o napastników na ławce mamy jeszcze Riosa, który może być pożytecznym zmiennikiem jeżeli przepracuje pełny okres przygotowawczy, bo umiejętności ma spore. Jest też Żurawski, który w utrzymaniu na pewno nie jest tani, więc na napastnika bym nie liczył.

Pewnie przyjdzie jeszcze Melikson (jeżeli Hapoel przestanie robić sobie jaja) i bramkarz.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.01.2011, 19:26
Do usunięcia
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 28.01.2011 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.01.2011, 19:27
Chyba Orange Sport Info
Odpowiedz cytując
mrKrolik
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 28.01.2011, 19:35
Przecież raczej jest pewne, że Wisła nie wykupi Rios'a ponieważ krzyknęli za niego 1.300.000 euro nie możemy więc opierać na nim ataku, a jedynie jako zawodnika rotacyjnego, dlatego jest pewne, że w tym oknie, albo letnim możemy spodziewać się kogoś który wpasuje się w rolę klasycznej 10'tki
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.01.2011, 19:36
mam nadzieje że Melikson do nas dołączy bo Polaków w kadrze Wisły nigdy za wiele
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 28.01.2011, 19:36
Zadowolenie kibiców jest jak parabola .. W niedziele po meczu z Valarengą będzie parabola leciała w dół
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.01.2011, 19:37
MCX napisał(a):Wyświetl post
Wątpię. Maaskant konsekwentnie gra 1 napastnikiem i prawdopodobnie w przodzie będziemy mieli na skrzydłach Kirma i Małeckiego, na szpicy Genkova, a za nim wysuniętego środkowego pomocnika - Gargułę/Meliksona lub Sivakova.

Jeżeli chodzi o napastników na ławce mamy jeszcze Riosa, który może być pożytecznym zmiennikiem jeżeli przepracuje pełny okres przygotowawczy, bo umiejętności ma spore. Jest też Żurawski, który w utrzymaniu na pewno nie jest tani, więc na napastnika bym nie liczył.

Pewnie przyjdzie jeszcze Melikson (jeżeli Hapoel przestanie robić sobie jaja) i bramkarz.
Rios to się nadaje na tego co gra za Genkovem a nie na szpice. Przy jakiejś kontuzji odpukać Genkova zostajemy bez napastnika do "naszego" systemu gry.

To samo mamy na boku obrony, bez bocznego obrońcy i napastnika jesteśmy tam gdzie byliśmy na początku okienka.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 28.01.2011, 19:40
MCX napisał(a):Wyświetl post

nie zgodzę się z Tobą... my potrzebujemy jeszcze jednego napastnika, a to z prostej przyczyny... po sezonie odejdzie zapewne Rios, bo wątpię żeby go wykupili (ogromna suma odstępnego), zapewne odejdzie także Żurawski bo nic nie wznosi do drużyny (no chyba, że wystrzeli z formą w rundzie wiosennej, ale wątpię), obaj nie nadają się do gry na szpicy, cały czas kontuzjowany jest Boguski, który jak wiadomo także nie nadaje się do gry na szpicy... jak Genkov nie daj Boże odpadnie z powodu urazu, to mamy problem. Mam nadzieję, że klub myśli długofalowo, a nie o tym żeby tylko doczłapać się do końca sezonu... reasumując potrzebujmy jeszcze jednego napastnika, jak ryba wody.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 28.01.2011 o godz. 19:44.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.01.2011, 19:41
Strąk był talentem, ale się zmarnował przez odejście z Wisły.

Talent...zależy dla kogo.
Dla mnie nie miał koordynacji ruchowej, bez której pewnego poziomu wyszkolenia technicznego się nie przeskoczy.
Mam nadzieję, że Białorusin będzie jednak lepszym piłkarzem od Pawła.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.01.2011, 19:42
mrKrolik napisał(a):Wyświetl post
Przecież raczej jest pewne, że Wisła nie wykupi Rios'a ponieważ krzyknęli za niego 1.300.000 euro nie możemy więc opierać na nim ataku, a jedynie jako zawodnika rotacyjnego, dlatego jest pewne, że w tym oknie, albo letnim możemy spodziewać się kogoś który wpasuje się w rolę klasycznej 10'tki

Może od razu 4 mln ?

Krzyknie co najwyżej 300 tyś euro jak spojrzą władze na jego statystyki w Wiśle.
Nic z góry nie jest zakładane, chyba że dziś ja sobie krzyknę za kogoś milion euro, a po roku czy dwóch latach wyląduje w Kmicie Zabierzów i dalej ten milion euro będzie obowiązywać? Nic sobie nie krzykną bo nikt normalny nie da ponad miliona euro za zawodnika, który w przeciągu rundy nie strzelił bramki. Mógł być wart tyle przed rundą, ale teraz jest wart 1/4 tej kwoty i tyle River może zażądać.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 28.01.2011 o godz. 19:46.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.01.2011, 19:43
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Wywalą Łobo i Jirsaka?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 28.01.2011, 19:45
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Wywalą Łobo i Jirsaka?
daj Boże
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 28.01.2011, 19:45
Proud napisał(a):Wyświetl post

Talent...zależy dla kogo.
Dla mnie nie miał koordynacji ruchowej, bez której pewnego poziomu wyszkolenia technicznego się nie przeskoczy.
Mam nadzieję, że Białorusin będzie jednak lepszym piłkarzem od Pawła.
Może przesadziłem, ale bardzo żałowałem, że kiedyś tam ten młody polski środkowy pomocnik odszedł z klubu. Zresztą stare czasy, nie warto do nich wracać.

Sivakov na filmach z popularnego internetowego serwisu filmowego wygląda zachęcająco.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.01.2011, 19:50
Szkoda tylko, że Siwakow bez opcji pierwokupu :( Bo jak wypali to będzie się żal rozstawać...
Odpowiedz cytując
mrKrolik
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 28.01.2011, 19:51
Ciekawie i obiecująco zapowiada się Mączyński, może on wykopie Łoba ze składu.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 28.01.2011, 19:52
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Rios to się nadaje na tego co gra za Genkovem a nie na szpice. Przy jakiejś kontuzji odpukać Genkova zostajemy bez napastnika do "naszego" systemu gry.

To samo mamy na boku obrony, bez bocznego obrońcy i napastnika jesteśmy tam gdzie byliśmy na początku okienka.
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie zgodzę się z Tobą... my potrzebujemy jeszcze jednego napastnika, a to z prostej przyczyny... po sezonie odejdzie zapewne Rios, bo wątpię żeby go wykupili (ogromna suma odstępnego), zapewne odejdzie także Żurawski bo nic nie wznosi do drużyny (no chyba, że wystrzeli z formą w rundzie wiosennej, ale wątpię), obaj nie nadają się do gry na szpicy, cały czas kontuzjowany jest Boguski, który jak wiadomo także nie nadaje się do gry na szpicy... jak Genkov nie daj Boże odpadnie z powodu urazu, to mamy problem. Mam nadzieję, że klub myśli długofalowo, a nie o tym żeby tylko doczłapać się do końca sezonu... reasumując potrzebujmy jeszcze jednego napastnika, jak ryba wody.
To są fakty i zgadzam się z Waszym zdaniem, ale klub ma określony budżet na wynagrodzenia. Ktoś tego Riosa i Żurawskiego zakontraktował i póki u nas są musimy im płacić, co pewnie ogranicza pole manewru przy poszukiwaniach kogoś nowego w ich miejsce.

Jeżeli chodzi o Riosa to pokładam w nim spore nadzieje, z nim jest trochę jak z Jeanem Paulistą (choć wiadomo, że to inny typ zawodnika) - umiejętności ma spore, teraz niech trener się głowi jak je najlepiej spożytkować. Daleki też jestem od obaw, że jeżeli Rios zacznie grać na miarę swoich możliwości i strzeli 5-7 bramek w rundzie wiosennej to niemożliwością będzie pozyskanie go. Wiadomo, że jest klauzula, ale nie oznacza to, że nie można tych warunków renegocjować. Na razie nie ma co się martwić na zapas.

Póki co transfery w tym okienku oceniam pozytywnie, jak pozyskamy jeszcze bramkarza, Meliksona i bocznego obrońcę będę w pełni usatysfakcjonowany. Na dalsze roszady w składzie pewnie będziemy musieli poczekać do lata, z resztą Stan Valckx w jednym z wywiadów mówił, że wtedy na rynku łatwiej o klasowych piłkarzy niż zimą.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.01.2011, 19:52
mrKrolik napisał(a):Wyświetl post
Ciekawie i obiecująco zapowiada się Mączyński, może on wykopie Łoba ze składu.

zapowiadać to on się mógl 4 lata temu.. teraz powinien grać na bardzo wysokim poziomie, a nie gra.. co do Łoba to każdy jest w stanie go wykopać ze składu, ale sprzedać chyba się go nie da.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 28.01.2011, 19:54
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że Siwakow bez opcji pierwokupu :( Bo jak wypali to będzie się żal rozstawać...
dajesz głowę, że zawarli z nim umowę wypożyczenia bez tej opcji?
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów