|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mam tylko nieskromną nadzieję, że ten cały Borysek jest tylko straszakiem dla jakiegoś dobrej klasy bramkarza. I dlaczego Niezatapialny dalej u nas pracuje? Śmiem stwierdzić, że Pesković to była jego jaśnie oświecona myśl scoutingowa.
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jak cię lubię to nie przesadzaj - za wszystkie transfery odpowiada Stan, bez względu czy posłuchał rady pana Henia z monopolowego czy Kapki to on się po tym podpisuje. (Oczywiście jeśli to prawda z tym Peskovicem). Więc nie ma co z Kapką wyskakiwać skoro Holender uważa że Boris jest wystarczająco dobry na Wisłę to jego ewentualnie będziemy rozliczać za ten transfer i jak piszesz tym samym ze skutków gry bez bramkarza ![]() BTW Może (zaznaczam jeśli to prawda z tym Peskovicem ) po prostu inni piłkarze zażyczyli sobie większą kasę i już nie starczyło na klasowego bramkarza. Stąd rozwiązanie awaryjne - tymczasowe. A jak wiadomo rozwiązania tymczasowe są najbardziej trwałe ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
pomyślmy kto u nas jest trenerem bramkarzy ? I skąd przyszedł?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Oficjalna coś podała nt Peskowicia
Skończcie dramat bo oficjalnie nie ma nic na rzeczy. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam szczerą nadzieję, że to tylko bujda, że ktoś jednak myśli i powie Kurdzielowi na sam koniec, że jak lubi Borisa, to niech idzie z nim na piwo, a nie ściąga go do drużyny, a mówiąc dosadniej - na listę płac. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pesković to dla mnie niesmaczny żart. Klub z ambicjami jak Wisła i nie potrafi przez tyle lat znaleźć sensownego bramkarza. Głęboko wierzę, że Pesković to tylko zasłona dymna, bo inaczej sensu transferowania takie zawodnika do Wisły nie widzę - chyba, że chcą zdenerwować kibiców.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ludzie ktoś tu napisał o tym całym Peskoviciu media podchwyciły temat i sie nadmuchał balon!!
i oby to był tylko ten balon, a rzeczywisty transfer to jakiś lepszy bramkarz.. ![]() ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Z tym Peskovicem to jak z Yeti. Ktoś słyszał,ktoś widział ale nic na 100 procent. Tak więc dajcie na wstrzymanie.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
PS. Mnie cieszy zmasowana krytyka ewentualnego transferu Peskovicia, bo im głośniej o niezadowoleniu kibiców, tym mniejsze szanse, że to wypali. Pewnie wielu z Was zauważyło, że w przeciwieństwie do Genkowa, Jaliensa i Meliksona klub nie ogłosił oficjalnie testów medycznych Peskovicia, więc być może sprawa jeszcze nie jest przesądzona.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 24.01.2011 o godz. 22:13.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Muszę Was zmartwić, ale Peskovic był na badaniach medycznych w Krakowie i to bodaj piątek. Wiadomość pewna, co nie oznacza do końca, że kontrakt będzie podpisany. Niemniej rzadko się zdarza, żeby nie doszedł do skutku. Ostatnio nie Wisła nie podpisała kontraktu zeszłego lata z tym Brazyliczykiem o lekko większym brzuszku, nie pamiętam już teraz jego nazwiska. A na badaniach był.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
ciekaw jestem czy w tym tygodniu wszystko się wyjaśni i czy będzie nam dane zobaczyć nasze nowe nabytki w czwartkowym sparingu
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Guest
|
|
Dzięki za ciekawe spostrzeżenie, nie potrzebnie wjechałem na Zdzicha.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.01.2011 o godz. 22:25.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Hmm ... ciężko coś wyrokować w tej sprawie. Wydaje mi się, że jednak nie będzie nam dane zobaczyć naszych 3 (potencjalnych) piłkarzy w czwartkowym meczu. Zakładając, że Melikson i Jaliens przechodzili dzisiaj badania, to wyniki powinny być w środę-czwartek. Przyjmując optymistyczny wariant, że pozytywne wyniki testów medycznych będą w środę i nastąpi podpisanie kontraktów ... to jeden dzień to troszkę za mało by znaleźć się na zgrupowaniu w Hiszpanii ... tym bardziej bez jakiegokolwiek kontaktu z drużyną. Ewentualnie Melikson mógłby coś tam zagrać bo jest w rytmie meczowym.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Co do Peskovica to jakiś dramat, mam nadzieję, że to taki sam papierowy transfer, jak wszystkie dotychczasowe. Zobaczymy, co z tego wyjdzie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Osobiście nie mam nic przeciwko, by Peskovic bronił w Wiśle przez te pół roku, ale napewno nie nadaje się na Puchary Europejskie i trzeba znaleźć kogoś innego. Chodzi mi oczywiście o bramkarskie umiejętności, bo te ma w miarę przyzwoite i myślę, że byłby to piłkarz podobnej klasy co Pawełek, do tego bardziej doświadczony. Jednak nie wierzę, że Cupiał go zatrudni, bo on w kilka razy podkreślał w nielicznych wywiadach, które udzielił, że Wisła nie będzie tolerować korupcji i nigdy tej skorumpowanych piłkarzy/działaczy nie będzie trzymać w swoich szeregach. Jednak trzeba pamiętać, że Peskovic ma już dawno za sobą te korupcyjne przygody i kto wie, czy to jednak nie z nim podpiszą kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ten Peskovic to trochę nie pasuje do ten układanki... już bardziej bym widział kogoś w styu Matteo Sereni lub Cristiano Lupatelli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A Janek Mucha, gwiazdor naszej ligi, człowiek który bronił każdy niemal strzał grzeje ławę w Evertonie i świat cały o nim zapomniał. No cóż...
Uważam, że Peskovic absolutnie nie powinien grać w Wiśle, jeżeli orientacja na rynku bramkarzy jest u Stana tak słaba to niech się przejadą do Szamotuł i przywiozą jakiegoś młodzika, lub zaproponują kontrakt któremuś z 'free agentów' (byle przyzwoitemu). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ktoś napisał wcześniej, że pozycja bramkarza jest w Wiśle lekceważona od kilku dobrych lat i trudno się z tą opinią nie zgodzić.
Bramkarz jest ostatnim człowiekiem który ratuje drużynę przed utratą bramki. Dyryguje kilkoma ludźmi przed sobą jak i dogrywa im piłki. To nie podwórko, że postawi się najgrubszego i najwolniejszego odrzutka. Zdawał się wiedzieć o tym R. Maaskant mówiąc, że potrzebny jest bramkarz który będzie grał nowocześnie czyli jako ostatni obrońca. Pesković? Zaprzeczenie na starcie tym słowom. A jeśli faktycznie chłopina maczał palce w korupcji to już w ogóle nie ma dla niego żadnego etatu w naszym klubie. Moja prośba jest więc taka, wstrzymajmy się z komentarzami całkowicie do momentu wyjaśnienia sprawy. Zarówno z tymi pesymistycznymi jak i optymistycznymi ![]() Czas jak zwykle pokaże. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może nie doczytałem...
Ale co zrobił takiego ten Peskovic, że nikt go tu nie chce? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
Poza tym ten typ zgnoil sie juz raz. A gnoju w Wisle nie bedzie. Basta. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się z przedmówcą (Mario), przejdźmy od słów do czynów
![]() Można jeszcze dopowiedzieć, że dobry bramkarz jest o tyle ważną częścią zespołu, że jego postawa pośrednio wpływa na grę ofensywną zespołu. Przykład? Robert Green w meczu z USA w RPA. Do momentu utraty bramki, Anglicy przebywali na połowie rywala. Po strzale Dempseya, synowie Albionu cofnęli się, wiedząc, że Robert nie jest w stanie wybronić strzałów, czego konsekwencją był ofensywny marazm. Dlatego zastanówmy się, czy Peskovic nie umiejący grać nogami, będzie odpowiednim zawodnikiem dla zespołu, którego gra opierać się będzie na utrzymaniu przy piłce. W takiej taktyce bramkarz musi odpowiednio zachowywać się na przedpolu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
B. Peskowić to popierdułka a nie bramkarz , na co najwyżej średnim poziomie bronił parę lat temu.
Oby do tego transferu nie doszło. Będę w szoku. DUŻy krok wstecz. Jak mają takich wirtuozów sprowadzac to lepiej niech broni F.Kurto. Może okaże się drugim Casiliasem |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Powiem tak: NIE dla Peskovica w Wiśle!
Biała Gwiazda w erze Telefoniki NIGDY nie skalała się nawet przypuszczeniami o korupcję, zawsze podobała mi się też PR-owa polityka władz Wisły wobec różnych medialnych doniesień w stylu "były gracz Wisły zatrzymany za korupcję" gdy zarzuty wobec tego i owego gracza dotyczyły jego gry w już innym zespole i Wisła zawsze wypuszczała jednoznaczne oświadczenie prostujące te sensacyjne nagłówki. A więc trzeba prowadzić taką politykę jak do tej pory: Jesteśmy czyści jak łza, Wisła to porządny uczciwy klub i choćby nawet Peskovic był już w porządku, to nie możemy go zatrudnić, bo za nim ciągnie się już ten smród z przeszłości. Peskovic noszący białą gwiazdę na piersi to po prostu w pewien sposób zniewaga i przekreślenie dotychczasowej polityki klubu i naszego PR-u. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
A jednak "góra" Was czyta
![]() Też myślałem z początku, że Peskovic to plotka, ale jak zaczęły pojawiać się informacje o testach medycznych to sobie pomyślałem, że ktoś sobie robi jaja. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|