|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
KOALIK masz racje bo robi się podobnie jak wtedy gdy ściągali Juszczyka.. to już lepiej zebrać tę kasę i na Dudka postawić
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Wisła nigdy nie miała jakiś bardzo dobrych bramkarzy co najwyżej solidnych czasami...
![]()
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jest wręcz odwrotnie jak piszesz. Nie kupowanie doświadczonego czy dobrze uposażonego bramkarza to ewidentna chęć sprawdzenia Milana jako 1. Porównaj tą sytuację do naszego holenderskiego stopera wyobrażasz sobie żeby nie grał w 1 11? Peskowic to bramkarz który może naciskać i gwarantuje przyzwoite i bezpieczne zastępstwo w razie "W" w polskiej lidze.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W zeszłym tygodniu mówił o Kurto (Kurcie? to sie w ogóle odmienia? ), że jest to utalentowany ale również młody i niedoświadczony bramkarz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Co Wy tak płaczecie?
Może Maaskant uznał, że Jovanić jest w stanie z powodzeniem grać w pierwszym składzie, ale potrzebna mu jest rywalizajca. Dla mnie Pesković to niegłupia opcja jako konkurencja dla Serba i młodego Kurto. Wiek nie ma takiego znaczenia w przypadku bramkarza. A może będzie bronił jak w Portugalii? Jak się nie sprawdzi, to odejdzie. Mało finansowo stracimy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak naprawdę wszyscy krytykują Peskovicia, bo pamiętają tylko jego grę z Ekstraklasy, a w szczególności bramkę w meczu Górnik - Wisła (Jasiu Paulista
Widać jacy są niektórzy z tego forum... Błędów Pawełka nikt nie wypominał tylko większość była za tym, aby dać mu nowy kontrakt, bo obronił parę strzałów w niego w poprzedniej rundzie. Z Peskoviciem jest odwrotnie... Jedyne co mnie zastanawia, to tak naprawdę to czy on przychodzi aby stać się numerem jeden, czy być rezerwowym. |
|
|
|
Guest
|
|
A jak czytam że wybrali Peskovica bo jest tani to mnie krew zalewa. Według mnie Zdzichu Kapka macza w tym palce.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.01.2011 o godz. 12:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie ma znaczenia, czy on jest dobry, czy słaby, czy stary, czy młody, czy ogór czy marchewka. Za piłkarską korupcję dźwignia mu na ryj i od Wisły daleko!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Pesković nie jest emerytem , bo jak na bramkarza jest wieku dobrym , a tak w ogóle , kto napisał , że jest słaby od razu widać , że wam się w dupach poprzewracało od kilku niezłych transferów , które nie są dopięte na ostatni guzik , więc panowie trochę luzu i będzie super.O mistrza się nie przejmuje tylko o cymbałów , którzy masowo zaczną popełniać samobójstwa jak transfery nie dojdą do celu , a Wisła spadnie do 1-ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Peskovic jest myśle szykowany na żelaznego rezerwowego,pierwszym bramkarzem będzie Jovanic.Czesto tak jest że drugi bramkarz do doświadczony zawodnik 35-37 letni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
NIE DLA SPRZEDAWCZYKA
jakkolwiek by się nie nazywał ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Własnie dwa lata temu!! a przez ostatnie pół roku nie grał! nie kupuje sie bramkarze bez ogrania... chłop bedzie musiał nadrobić zaległości a poza tym Jovanić sezon temu był najlepszym bramkarzem Serbskiej ligi chyba? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Coś mi się zdaje że niektóry nie zwracają uwagi na mały, jednak dosyć znaczący szczegół. Boris Peskovic został uznany za najlepszego gracza ligi portugalskiej w grudniu 2008, a nie w całym sezonie. Czyli przez kilka kolejek bronił bardzo dobrze, a nie jak niektórzy by tu sugerowali został "zawodnikiem sezonu" w Portugalii, pewnie był wtedy w życiowej formie. To jego życiowy sukces, po za tym ma 34 lata, większośc kariery spędził w słabych polskich klubach, w ciągu ostatniego półtora roku rozegrał 5 spotkań. O tym że miał coś związanego z korupcją nawet nie wspomnę. Jak dla mnie zagraniczna wersja Kasprzika, na ławkę jeszcze ujdzie, tylko ja słyszałem że pozycja bramkarza ma być wzmocniona a nie uzupełniona. Peskovic w Wiśle to jakiś żart.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A o co chodzi z tą jego korupcją? Bo wszyscy o tym piszą, a ja nie bardzo wiem o co chodzi.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie mam czasu szukać dalej .... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No cóż - ostatnie doniesienia napawają optymizmem - zarówno Melikson, Genkow jak i Jaeliens bez względu na to czy grali regularnie czy nie na papierze wyglądają na bardzo dobre wzmocnienia- o ile oczywiście podpiszą kontrakty. Dobrze świadczy to również o Valcksie - w tym znaczeniu, że rozgląda się za naprawdę ciekawymi zawodnikami, którzy mogą stanowić wzmocnienia na już, w odniesieniu do terminu kontraktowania - jest trochę gorzej (jakiś tydzień wcześniej załatwienie tych spraw byłoby idealnym rozwiązaniem) ale z drugiej strony nie jest to klasyczna łapanka do jakiej zostaliśmy przyzwyczajeni przez ostatnie kilka lat.
Przydatność tych zawodników do zespołu będziemy mogli ocenić dopiero po ich grze wiosną br. Jeżeli faktycznie wszyscy by wypalili - to jesteśmy na dobrej drodze do odbudowy potęgi. Odbudowy bo w kolejnym oknie transferowym konieczne będzie wyjaśnienie pozycji: Cikosa, Chaveza, Riosa (wypożyczeni) oraz Żurawskiego, Sobolewskiego, Boukhariego, Branco (kończące się kontrakty). Jakby nie było to 7 zawodników szerokiej kadry pierwszego zespołu. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24504
Na pol roku to nie tragedia moze sie sprawdzi ? nikt tego nie wie ciekawi mnie ten 2 bramkarz.... ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
półtora roku... nie pół...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
też parę lat temu wzięli rezerwowego bramkarza grubo po trzydziestce. Który w dodatku dwa poprzednie sezony w Liver spędził na ławie (8 meczy ligowych przez dwa lata). Bardziej niż wiek na Peskovicu ciąży mi jego "przygoda" ze Świtem ;/ Ale dobra - jeśli pozostałe trzy transfery ze strefy medialnej dojrzeja wreszcie realnie to ścierpie i to. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale Dudek to uznana marka... Sezon czy dwa wczesniej sam widziałeś co robił w finale LM.
A poza tym real stać na takie coś Nas nie koniecznie.. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Dobry bramkarz jest zawsze w cenie i nawet najlepszy może popełnić błąd. Różni się tylko tym od innych, że tych błędów popełnia mniej. Patrząc na sportową kandydaturę Peskovicia i pamiętając jego występy np. w Pogoni czy Górniku - trzeba powiedzieć, że to był bardzo dobry bramkarz. W ostatnim roku siedział na ławie w nie w byle jakiej drużynie, tylko CFR Cluj - więc jeśli to ma być nasz rezerwowy bramkarz (a na testach można zobaczyć w jakiej jest formie fizycznej) - to jest to świetny transfer. Patrząc jednak na inny aspekt życia Słowaka w Polsce - mianowicie Świt Nowy Dwór i baraże ze Szczakowianką - sprzedawczykom mówimy nie. |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Nie pisz bzdur zatem. |
|
|
|
Senior Member