The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2011, 21:08
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Cupiał żyje, nie jest ubezwłasnowolniony i nie zbankrutował, Pesković nie zagra nigdy w Wiśle. Jesli Basałaj czegoś nie powiedział szefowi i ten nieświadomie sie zgodzi, dostaniemy wrzoda na d(...)e. Sprzedawczyki i kupczyki mają swoje miejsce w Krakowie, po tamtej stronie Błon.

Basałaj, uwazaj po stąpasz po śliskim gruncie, a Pesković niech wyp(...)la jak najdalej od Reymonta.
Jeśli kogoś miałby typować kto doradza bossowi w kwestii Peskovica to byłby to "specjalista" od rynku słowackiego Zdzisław Kapka. Moja osobista teoria spiskowa jest też taka że to dzięki Zdichowi Kapce nie gra u nas już Mariusz Pawełek bo przecież Kapka ściągnął "najlepszego bramkarza w Serbii" Jovanica. Należy podkreslic ze za pośrednictwem jakiegoś managera, który podsunął mu go pod nos.

Jestem zdanie że klub powinien udostępniac raport kto za jaki transfer odpowiada żeby było potem wiadomo kogo zwyzywać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.01.2011 o godz. 21:21.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.01.2011, 21:08
Mam tylko nieskromną nadzieję, że ten cały Borysek jest tylko straszakiem dla jakiegoś dobrej klasy bramkarza. I dlaczego Niezatapialny dalej u nas pracuje? Śmiem stwierdzić, że Pesković to była jego jaśnie oświecona myśl scoutingowa.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.01.2011, 21:13
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jeśli kogoś miałby typować kto doradza bossowi w kwestii Peskovica to byłby to "specjalista" od rynku słowackiego Zdzisław Kapka.
Albo ktoś, kto kiedyś z Peskovicem pracował.
Methinks I see...Where In Sosnowiec.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.01.2011, 21:18

Jednak najbardziej wymowne są tu słowa Mariusza Pawełka, który na konferencji nic nie wspomniał o Milanie Jovanicu, z jego słów wyraźnie można odczytać sugestie, ze chce aby bronił Filp Kurto.
Lol a co kogo obchodzi co mówi Pawełek
może po prostu nie przepada za Jovanicem?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.01.2011, 21:22
Też tak mi się wydaję, że to właśnie jego pomysł... gdzieś czytałem, że jest to "specjalista od rynku słowackiego, ma liczne kontakty na Słowacji itp" Bramkarz to delikatnie mówiąc przeciętny, taki trochę Pawłkowaty, potrafi dobrze wybronić coś na lini po czym potrafi podać piłkę napastnikowi. Do tego umoczmy w korupcje. Przypomnę że Milana Jovanića - według mnie bramkarz komedia też ściągał Kapka także dzięki niemu będziemy mieć 2 słabych bramkarzy. Pisałem już kiedyś że ten skauting nie zadziała normalnie dopóki jednym z jego członków jest Kapka. Jak się okaże że gramy w tej rundzie bez bramkarza ciekawe kto poleci, trener bramkarzy czy Kapka ?
Nie jestem wstanie zrozumieć że tyle lat pozycja bramkarza jest lekceważona w tym klubie.
Także trzeba będzie podziękować Zdzichowi Kapce, że prawdopodobnie będziemy grać bez bramkarza.
Westersyl,

Jak cię lubię to nie przesadzaj - za wszystkie transfery odpowiada Stan, bez względu czy posłuchał rady pana Henia z monopolowego czy Kapki to on się po tym podpisuje. (Oczywiście jeśli to prawda z tym Peskovicem).

Więc nie ma co z Kapką wyskakiwać skoro Holender uważa że Boris jest wystarczająco dobry na Wisłę to jego ewentualnie będziemy rozliczać za ten transfer i jak piszesz tym samym ze skutków gry bez bramkarza

BTW
Może (zaznaczam jeśli to prawda z tym Peskovicem ) po prostu inni piłkarze zażyczyli sobie większą kasę i już nie starczyło na klasowego bramkarza. Stąd rozwiązanie awaryjne - tymczasowe. A jak wiadomo rozwiązania tymczasowe są najbardziej trwałe
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.01.2011, 21:23
pomyślmy kto u nas jest trenerem bramkarzy ? I skąd przyszedł?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.01.2011, 21:45
Oficjalna coś podała nt Peskowicia Nie! A znając ich "system" pewnie by to zrobili gdyby przyjechał na badania itp.
Skończcie dramat bo oficjalnie nie ma nic na rzeczy.
..
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 24.01.2011, 21:50
tofik napisał(a):Wyświetl post
Oficjalna coś podała nt Peskowicia Nie! A znając ich "system" pewnie by to zrobili gdyby przyjechał na badania itp.
Skończcie dramat bo oficjalnie nie ma nic na rzeczy.
Nie ma się czym chwalić, więc nie byłbym zdziwiony widząc Peskovica w burce na lotnisku, treningu i podczas meczu.

Mam szczerą nadzieję, że to tylko bujda, że ktoś jednak myśli i powie Kurdzielowi na sam koniec, że jak lubi Borisa, to niech idzie z nim na piwo, a nie ściąga go do drużyny, a mówiąc dosadniej - na listę płac.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 24.01.2011, 21:54
Pesković to dla mnie niesmaczny żart. Klub z ambicjami jak Wisła i nie potrafi przez tyle lat znaleźć sensownego bramkarza. Głęboko wierzę, że Pesković to tylko zasłona dymna, bo inaczej sensu transferowania takie zawodnika do Wisły nie widzę - chyba, że chcą zdenerwować kibiców.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.01.2011, 21:55
Ludzie ktoś tu napisał o tym całym Peskoviciu media podchwyciły temat i sie nadmuchał balon!!

i oby to był tylko ten balon, a rzeczywisty transfer to jakiś lepszy bramkarz..
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.01.2011, 22:10
Z tym Peskovicem to jak z Yeti. Ktoś słyszał,ktoś widział ale nic na 100 procent. Tak więc dajcie na wstrzymanie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 24.01.2011, 22:11
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
Ludzie ktoś tu napisał o tym całym Peskoviciu media podchwyciły temat i sie nadmuchał balon!!

i oby to był tylko ten balon, a rzeczywisty transfer to jakiś lepszy bramkarz..
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24504 - nie tylko my piszemy o Peskovic'u.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.01.2011, 22:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A co z świetnym sezonem Matusiaka w GKS BOT? No co, specu?
A no - nic. Zdarzyło się, czas pokazał, że to był przypadek.

Możemy tak długo, naprawdę, ale jak komuś wychodzi jeden dobry sezon, to powoływanie się na niego po latach świadczy o żenującej nieznajomości futbolowych realiów. Więc, specu, zanim zejdziemy na Hristovów, Svitliców czy inne Dolhy, może tak spuść trochę ciśnienia? Pesković to raczej słabszy bramkarz, do tego z bardzo nieciekawą historią. Takie są fakty jeżeli wziąć pod uwagę całą jego karierę, a nie tylko jeden sezon.
Po pierwsze mój post był kierowany do Markusa, nie zauważyłem żeby ktoś wywoływał Cię do tablicy. Po drugie jakbyś nie zauważył to nie oceniam Peskovicia (z grubsza zgadzam się z tym, co się tu pisze o nim), tylko odniosłem się do wybiórczej oceny Markusa, który pamięta tylko to, co chce pamiętać. Tylko tyle i aż tyle, mogłeś sobie darować wywodu.

PS. Mnie cieszy zmasowana krytyka ewentualnego transferu Peskovicia, bo im głośniej o niezadowoleniu kibiców, tym mniejsze szanse, że to wypali. Pewnie wielu z Was zauważyło, że w przeciwieństwie do Genkowa, Jaliensa i Meliksona klub nie ogłosił oficjalnie testów medycznych Peskovicia, więc być może sprawa jeszcze nie jest przesądzona.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 24.01.2011 o godz. 22:13.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
kotlet06
Member

Od: 07.2009

Stary 24.01.2011, 22:14
Muszę Was zmartwić, ale Peskovic był na badaniach medycznych w Krakowie i to bodaj piątek. Wiadomość pewna, co nie oznacza do końca, że kontrakt będzie podpisany. Niemniej rzadko się zdarza, żeby nie doszedł do skutku. Ostatnio nie Wisła nie podpisała kontraktu zeszłego lata z tym Brazyliczykiem o lekko większym brzuszku, nie pamiętam już teraz jego nazwiska. A na badaniach był.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.01.2011, 22:15
ciekaw jestem czy w tym tygodniu wszystko się wyjaśni i czy będzie nam dane zobaczyć nasze nowe nabytki w czwartkowym sparingu
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 24.01.2011, 22:21
murray napisał(a):Wyświetl post
Kurdziel ? Mam nadzieję, że w tym klubie skończy się kolesiostwo, Kurdziel nie jest fachowcem klasy Dowhania aby jego głos miał jakieś większe znaczenie.
Dzięki za ciekawe spostrzeżenie, nie potrzebnie wjechałem na Zdzicha.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.01.2011 o godz. 22:25.
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 24.01.2011, 22:23
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
ciekaw jestem czy w tym tygodniu wszystko się wyjaśni i czy będzie nam dane zobaczyć nasze nowe nabytki w czwartkowym sparingu
Hmm ... ciężko coś wyrokować w tej sprawie. Wydaje mi się, że jednak nie będzie nam dane zobaczyć naszych 3 (potencjalnych) piłkarzy w czwartkowym meczu. Zakładając, że Melikson i Jaliens przechodzili dzisiaj badania, to wyniki powinny być w środę-czwartek. Przyjmując optymistyczny wariant, że pozytywne wyniki testów medycznych będą w środę i nastąpi podpisanie kontraktów ... to jeden dzień to troszkę za mało by znaleźć się na zgrupowaniu w Hiszpanii ... tym bardziej bez jakiegokolwiek kontaktu z drużyną. Ewentualnie Melikson mógłby coś tam zagrać bo jest w rytmie meczowym.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.01.2011, 22:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z piłkarzy na teraz to na rynku naprawdę nie ma niczego godnego uwagi: bo nawet to co jest jakiegoś niesamowitego poziomu sportowego sobą nie reprezentuje. Mierzejewski wielkim graczem nie jest i raczej nie będzie, co najwyżej lokalną gwiazdką w rodzaju Nowaka, a poza nim wyobraźnię polskich dziennikarzy zapełniają kolesie, co zdążyli dwa razy prosto piłkę kopnąć.
Sobiech.

Co do Peskovica to jakiś dramat, mam nadzieję, że to taki sam papierowy transfer, jak wszystkie dotychczasowe. Zobaczymy, co z tego wyjdzie
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.01.2011, 22:36
Osobiście nie mam nic przeciwko, by Peskovic bronił w Wiśle przez te pół roku, ale napewno nie nadaje się na Puchary Europejskie i trzeba znaleźć kogoś innego. Chodzi mi oczywiście o bramkarskie umiejętności, bo te ma w miarę przyzwoite i myślę, że byłby to piłkarz podobnej klasy co Pawełek, do tego bardziej doświadczony. Jednak nie wierzę, że Cupiał go zatrudni, bo on w kilka razy podkreślał w nielicznych wywiadach, które udzielił, że Wisła nie będzie tolerować korupcji i nigdy tej skorumpowanych piłkarzy/działaczy nie będzie trzymać w swoich szeregach. Jednak trzeba pamiętać, że Peskovic ma już dawno za sobą te korupcyjne przygody i kto wie, czy to jednak nie z nim podpiszą kontrakt.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.01.2011, 22:37
Ten Peskovic to trochę nie pasuje do ten układanki... już bardziej bym widział kogoś w styu Matteo Sereni lub Cristiano Lupatelli
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.01.2011, 22:39
murray napisał(a):Wyświetl post
Trener bramkarzy z nim pracował w przeszłości
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 24.01.2011, 23:10
A Janek Mucha, gwiazdor naszej ligi, człowiek który bronił każdy niemal strzał grzeje ławę w Evertonie i świat cały o nim zapomniał. No cóż...

Uważam, że Peskovic absolutnie nie powinien grać w Wiśle, jeżeli orientacja na rynku bramkarzy jest u Stana tak słaba to niech się przejadą do Szamotuł i przywiozą jakiegoś młodzika, lub zaproponują kontrakt któremuś z 'free agentów' (byle przyzwoitemu).
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.01.2011, 23:12
Ktoś napisał wcześniej, że pozycja bramkarza jest w Wiśle lekceważona od kilku dobrych lat i trudno się z tą opinią nie zgodzić.

Bramkarz jest ostatnim człowiekiem który ratuje drużynę przed utratą bramki. Dyryguje kilkoma ludźmi przed sobą jak i dogrywa im piłki.
To nie podwórko, że postawi się najgrubszego i najwolniejszego odrzutka.
Zdawał się wiedzieć o tym R. Maaskant mówiąc, że potrzebny jest bramkarz który będzie grał nowocześnie czyli jako ostatni obrońca.

Pesković? Zaprzeczenie na starcie tym słowom. A jeśli faktycznie chłopina maczał palce w korupcji to już w ogóle nie ma dla niego żadnego etatu w naszym klubie.
Moja prośba jest więc taka, wstrzymajmy się z komentarzami całkowicie do momentu wyjaśnienia sprawy.
Zarówno z tymi pesymistycznymi jak i optymistycznymi
Czas jak zwykle pokaże.
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Stary 24.01.2011, 23:17
Może nie doczytałem...

Ale co zrobił takiego ten Peskovic, że nikt go tu nie chce?
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 24.01.2011, 23:19
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
Może nie doczytałem...

Ale co zrobił takiego ten Peskovic, że nikt go tu nie chce?
Sprzedawal mecze. Chcesz zaryzykowac, ze celowo pusci mecz Wisly?
Poza tym ten typ zgnoil sie juz raz. A gnoju w Wisle nie bedzie. Basta.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 24.01.2011, 23:23
Zgadzam się z przedmówcą (Mario), przejdźmy od słów do czynów

Można jeszcze dopowiedzieć, że dobry bramkarz jest o tyle ważną częścią zespołu, że jego postawa pośrednio wpływa na grę ofensywną zespołu. Przykład? Robert Green w meczu z USA w RPA. Do momentu utraty bramki, Anglicy przebywali na połowie rywala. Po strzale Dempseya, synowie Albionu cofnęli się, wiedząc, że Robert nie jest w stanie wybronić strzałów, czego konsekwencją był ofensywny marazm.
Dlatego zastanówmy się, czy Peskovic nie umiejący grać nogami, będzie odpowiednim zawodnikiem dla zespołu, którego gra opierać się będzie na utrzymaniu przy piłce. W takiej taktyce bramkarz musi odpowiednio zachowywać się na przedpolu.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.01.2011, 23:25
B. Peskowić to popierdułka a nie bramkarz , na co najwyżej średnim poziomie bronił parę lat temu.
Oby do tego transferu nie doszło. Będę w szoku. DUŻy krok wstecz.

Jak mają takich wirtuozów sprowadzac to lepiej niech broni F.Kurto. Może okaże się drugim Casiliasem
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.01.2011, 23:39
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Cupiał żyje, nie jest ubezwłasnowolniony i nie zbankrutował, Pesković nie zagra nigdy w Wiśle. Jesli Basałaj czegoś nie powiedział szefowi i ten nieświadomie sie zgodzi, dostaniemy wrzoda na d(...)e. Sprzedawczyki i kupczyki mają swoje miejsce w Krakowie, po tamtej stronie Błon.

Basałaj, uwazaj po stąpasz po śliskim gruncie, a Pesković niech wyp(...)la jak najdalej od Reymonta.
Po raz pierwszy się chyba zgadzam z gigantem... W 100%.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.01.2011, 23:53
Powiem tak: NIE dla Peskovica w Wiśle!
Biała Gwiazda w erze Telefoniki NIGDY nie skalała się nawet przypuszczeniami o korupcję, zawsze podobała mi się też PR-owa polityka władz Wisły wobec różnych medialnych doniesień w stylu "były gracz Wisły zatrzymany za korupcję" gdy zarzuty wobec tego i owego gracza dotyczyły jego gry w już innym zespole i Wisła zawsze wypuszczała jednoznaczne oświadczenie prostujące te sensacyjne nagłówki.
A więc trzeba prowadzić taką politykę jak do tej pory: Jesteśmy czyści jak łza, Wisła to porządny uczciwy klub i choćby nawet Peskovic był już w porządku, to nie możemy go zatrudnić, bo za nim ciągnie się już ten smród z przeszłości. Peskovic noszący białą gwiazdę na piersi to po prostu w pewien sposób zniewaga i przekreślenie dotychczasowej polityki klubu i naszego PR-u.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.01.2011, 23:58
A jednak "góra" Was czyta

Też myślałem z początku, że Peskovic to plotka, ale jak zaczęły pojawiać się informacje o testach medycznych to sobie pomyślałem, że ktoś sobie robi jaja.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów