The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2011, 13:09
Przedstawienie Meliksona ma być oficjalne we czwartek
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Od: 01.2011

Stary 17.01.2011, 13:26
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Wielkie dzięki za info,
1. Nie ma obawy. Teraz już Żydów nie linczujemy tylko ich zjadamy ich na żywca .
2. Rozumiem dlaczego nie przebił się w Hajfie. Czy mógłbyś wyjasnić dlaczego po "odbudowaniu" nie próbował pozyskać go żaden z klubów wielkiej 3?
3. Jak rozumiem Maor jest dość spontaniczny i w ramach "motywacji" potrafi komuś przylać. Obawiam się że w Polsce taki standard nie przejdzie. A jeśli trafi na niewłaściwego grajka to może mieć naprawdę kłopoty (jest u nas taki jeden "spontaniczny", zreszta też na M).
4. Z Twojego postu wnioskuję że masz również pojęcie o lidze polskiej. Powiedz czy Twoim zdaniem piłkarz "techniczny" jakim jest Maor da radę pograć przeciwko polskim "drwalom"? Nie jestem ekspertem w piłce izraelskiej ale parę meczy widziałem i mam wrażenie że u was gra się jednak mniej fizycznie, co dla kogoś nie przyzwyczajonego może być dużym problemem.
5. Nie sądzę żeby Maor miał jakieś problemy w pierwszych kilku meczach. Jeśli bedzie dobrze grał to ewentualne narzekania na temat jego narodowości każdy zostawi dla siebie. Problem się zacznie jeżeli nie bedzie grał dobrze albo ze względu na swoją "spontaniczność" (patrz punkt 3 powyżej) narazi się któremuś z tuzów. Wtedy może mieć faktycznie słabo.
2. Akurat w ostatnich sezonach byl wysyp utalentowanych mlodych pilkarzy w Izraelu ktorzy sie przebili do pierwszego skladu wiec wielka 3 az tak o niego nie musiala zabiegac, a jemu tam bylo dobrze i nie chcialo mu sie raczej odejsc do innej druzyny z Izraela.

3. Nie przesadzajmy, media zawsze robia z tego sprawe ze sie bija ze wyzywaja, a prawda jest taka ze pilkarzom zalezy na graniu i wygrywaniu wiec to nic takiego. (2 tyg. temu tez Davalashvili sie przepychal i za kare musial zaprosic druzyne na kolacje )

4. Napewno bedzie mu ciezko grac przeciwko tym drawlom. Ale z czasem sie nauczy ich omijac. Byle tylko kontuzji nie dostal przez nich. W kazdym razie Mierzejewski sobie radzi to i on moze.

5. Jak mowilem, przestawienie sie na polski antyfutbol moze mu zajac troche czasu wiec badzcie cierpliwi. (chodzi mi oczywiscie o radzenie z tym antyfutbolem)

PS: Mam nadzieje ze nikogo nie zanudzam tym pisaniem o Meliksonie
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.01.2011, 14:03
Przegląd Sportowy napisał(a):
Właśnie dlatego pojawił się pomysł sprowadzenia go do walczącej o mistrzostwo Polski Wisły, która po rozstaniu m.in. z Pawłem Brożkiem intensywnie poszukuje ofensywnych zawodników. - Dla Ricardinho gra w naszej lidze to rodzaj promocji. Jeżeli błyśnie w Polsce i pokaże się w europejskich pucharach, to o wiele łatwiej będzie mu znaleźć dobry zachodnioeuropejski klub. Dlatego szansa na transfer jest duża - mówi reprezentujący zawodnika w rozmowach z Wisłą menedżer Ryszard Szuster.

Kwestia ewentualnego transferu powinna się wyjaśnić w ciągu najbliższych dni. Kandydatura Ricardinho może być kusząca, bo za Brazylijczyka nie trzeba dużo płacić. Z naszych informacji wynika, że chodzi o wydatek rzędu kilkuset tysięcy euro. Cena jest stosunkowo niska, bo w umowie miałoby się znaleźć zastrzeżenie o podziale ewentualnych zysków z kolejnego transferu zawodnika.
No i wyszło szydło z worka. Menadżerem tego brazylijczyka jest Rysio, który poprosił swojego kolegę Antka o wysmarowanie artykułu, w którym wymyśli parę rzeczy mających tego przeciętengo grajka zarekomendować, typu mistczne testy w Espanyolu czy niby wypowiedzi Rivaldo. Może po czymś takim uda mu się załatwić testy w Niecieczy. Żenada po prostu!
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.01.2011, 14:09
Po tym co pisze MHaifa to moze jednak warto by bylo przycisnac temat z tym Gruzinem? Skoro On sam zdaje sie byc pozytywnie do Nas nastawiony to moze udalo by sie cos na tym ugrac?

Co do Meliksona to mysle ze moze byc dobrym zakupem ktory poprai jakosc Naszej gry. Wszyscy tu piszecie o systemie 4-5-1 a Stan z Maaskantem mowili ze chca znalesc zawodnikow pod system 4-3-3 wiec zakup tego pomocnika jest wedlug mnie przemyslanym ruchem.

Co do bramkarzy to Stan mowil ze beda chcieli kogos podpisac wiec pewnie jakies rozmowy faktycznie sa i to info z wisla-online moze byc prawdziwe.

Czy ktos ma moze tez info czy jutro faktycznie bedzie u Nas ten Allhasan (tak sie chyba nazywa ten Ghanijczyk)?

Ciekawm tez jestem ile w koncu bedzie zakupow w tym oknie, ale tak czy owak ciesze sie ze zaczyna sie robic ruch w interesie.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.01.2011, 14:24
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Wedlug mnie chca go na sile wcisnac i moze sie okazac 2 Beto a my musimy miec napastnika ktory wejdzie do skladu odrazu i bedzie gral i strzelal to jest Wisla nie ma czasu na .......y bo konsekwencje moga byc kazdy wie jakie.
Wcisnąc go chcą, ale nie do Wisły. Wisła jest tu wykorzystana do promocji. Basałaj powiedział że koniec z kupowaniem zawodników z youtube'a. O tym Ricardinho to nawet cieżko komplację zmontować, bo w seniorach zagrał parę ogonów w stanowej, musieliby z juniorów mu zrobić, tak jak tym grajkom z Brazylli co byli na testach w lecie.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.01.2011, 14:45
O tym calym Ricardinho dobrze jest naisane tutaj
http://www.weszlo.com/news/6131
Odpowiedz cytując
Arek1906
Member

Od: 11.2010

Stary 17.01.2011, 15:28
ja jestem optymistą co do Meliksona i mam nadzieję całego tego okienka...jakoś wszystko się ruszyło wcześniej niż w lecie kiedy transfery były przeprowadzane na ostatnią chwile.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.01.2011, 15:32
Hmm... czy ja wiem czy na ostatnią chwile? To nasz pierwszy transfer w tym okienku praktycznie równo z rozpoczęciem przygotowań. W lecie pierwszym zawodnikiem był Jovanić który przyszedł w perwszej połowie czerwca (jeśli się nie mylę). Więc to wcale nie jest jakiś dobry prognostyk dla udanego okienka
Odpowiedz cytując
Arek1906
Member

Od: 11.2010

Stary 17.01.2011, 15:41
Z tą tylko różnicą że w lecie na początku przygotowań mieliśmy 14 a teraz mamy 20 zawodników i nie musimy się obawiać takich sytuacji jak w pucharach kiedy przed rewanżem z Karabachem mieliśmy jednego stopera(Kowalski) a obok niego musiał zagrać Diaz.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.01.2011, 15:51
Arek1906 napisał(a):Wyświetl post
Z tą tylko różnicą że w lecie na początku przygotowań mieliśmy 14 a teraz mamy 20 zawodników i nie musimy się obawiać takich sytuacji jak w pucharach kiedy przed rewanżem z Karabachem mieliśmy jednego stopera(Kowalski) a obok niego musiał zagrać Diaz.
Czepiamy się Wolfyego i innych czarnowidzów o to, że nic tylko narzekają i narzekają, ale wypisując takie głupoty tylko ich prowokujecie. Co z tego, że ilościowo stan się poprawił, jak większośc tych piłkarzy, która doszła, nie nadaje się do gry w pierwszym składzie?
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.01.2011, 16:22
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Czepiamy się Wolfyego i innych czarnowidzów o to, że nic tylko narzekają i narzekają, ale wypisując takie głupoty tylko ich prowokujecie. Co z tego, że ilościowo stan się poprawił, jak większośc tych piłkarzy, która doszła, nie nadaje się do gry w pierwszym składzie?
Tylko że teraz to się łatwo mówi, a wtedy? Przychodził Jovanic, który po tylu testach, opinii najlepszego bramkarza w tamtej lidze miał w końcu być lekarstwem na nasze problemy z bramką, do tego młodzieżowi reprezentanci: Bunoza, Cikos, grający na mistrzostwach Chavez, przychodzący z River Plate młodzieżowy reprezentant Argentyny, wracał do ligi Żurawski, co biorąc pod uwagę przykład Frankowskiego miało być potencjalnie całkiem niezłym wzmocnieniem. A wyszło jak wyszło. W większości przypadków nie jestes w stanie przewidzieć czy transfer wypali czy nie.
Dlatego też nawet jak przyjdzie do nas Melikson, Kone, ten Gruzin czy jakis swietny bramkarz to i tak wstrzymam się z ocenami. Tylko że jak nie widzę sensu podniecania się zbyt wczesnie, tak nie widzę również sensu ciągłego narzekania jak jeszcze nikogo na żywo w takich warunkach nie widzieliscie (tzn. wpisanych w taktykę Wisły, grających w specyficznej polskiej lidze).
I jeszcze to głupie gadanie że wolą być pozytywnie zaskoczeni niż się niepotrzebnie napalać a potem rozczarować, a przepraszam bardzo czy musicie robić albo jedno albo drugie? A nie można po prostu poczekać bez niepotrzebnej podniety albo nastawiania się z góry na niewypały?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.01.2011, 16:33
Co do czepiania się Wolfyego - przypomina mi się okienko transferowe sprzed roku i jego sceptycyzm odnośnie ruchów transferowych oraz wielka radość różnych jego przeciwników po zakontraktowaniu Christowa, po informacjach o ściągnięciu Makinwy i innych wynalazków. Też wszyscy jechali wówczas po Wolfym - czas pokazał kto miał rację, a ja nie przypominam sobie, aby ktoś za to przeprosił.
Poza tym co do czarnowidztwa Wolfyego - pewnie, gdyby zapytać większość z nas, to każdy potwierdziłby, że chciałby aby przed rozpoczęciem przygotowań do rundy były przeprowadzone transfery, aby polityka transferowa klubu miała ręce i nogi (sprzedajemy - ale mamy przygotowanych następców) a nie wyglądała na łapankę itd. Prześmiewcy Wolfyego jak do tej chwili zmianę polityki transferowej klubu opierają na wierze w Basałaja, Valcksa (Staszka jak go zwą niektórzy), mówią o tym, że dopiero po zamknięciu okienka będzie można oceniać ludzi za transfery odpowiedzialnych, ba nawet nie po tym ale po letnim oknie transferowym.... Owszem zgoda, ale jak na razie poczynania tych ludzi raczej nie świadczą o wielkich zmianach w polityce transferowej. Skoro lekką ręką puszczamy 3 zawodników kadry + Clebera, w tym 2 z podstawowego składu jesieni, to naturalnym jest to, że jesteśmy przygotowani na ich zastąpienie. Tymczasem mamy pierwsze prawdopodobne wzmocnienie, ale nie na pozycji, która zostaął osłabiona. Skoro przed okienkiem mówiono o konieczności pozyskania napastnika, to po utracie Pawła Brożka, konieczne jest pozyskanie 2 napastników.
Wolfy nie twierdzi, że nowy nabytek Wisły będzie niewypałem, on po prostu wskazuje, że nie jest on sprowadzany na pozycję, gdzie mamy braki (bramkarz, stoper, napastnik). Może okazać sie super gwiazdą naszej ligi i będzie super. Natomiast niepokojące jest to, że polityka transferowa klubu nie uległa na dzień dzisiejszy wielkim zmianom.

PS - w razie nieudanego okienka transferowego basałaj powinien powtórzyć hitowy wyczyn włodarzy Śląska Wrocław: na konferencji prasowej przedstawić piłkarzy, których nie udało nam się pozyskać. Dla polepszenia samopoczucia częsci kibiców Wisły, no i przede wszystkim, aby można było zakrzyczeć Wolfyego - Wisła chciała, miała pieniądze i to miliony euro, ale nie udało się, ale w letnim okienku to już będzie - hohoho - pokażemy na co nas stać.
Powód: Post scriptum
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 17.01.2011 o godz. 16:37.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.01.2011, 16:51
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Co do czepiania się Wolfyego - przypomina mi się okienko transferowe sprzed roku i jego sceptycyzm odnośnie ruchów transferowych oraz wielka radość różnych jego przeciwników po zakontraktowaniu Christowa, po informacjach o ściągnięciu Makinwy i innych wynalazków. Też wszyscy jechali wówczas po Wolfym - czas pokazał kto miał rację, a ja nie przypominam sobie, aby ktoś za to przeprosił.
Poza tym co do czarnowidztwa Wolfyego - pewnie, gdyby zapytać większość z nas, to każdy potwierdziłby, że chciałby aby przed rozpoczęciem przygotowań do rundy były przeprowadzone transfery, aby polityka transferowa klubu miała ręce i nogi (sprzedajemy - ale mamy przygotowanych następców) a nie wyglądała na łapankę itd. Prześmiewcy Wolfyego jak do tej chwili zmianę polityki transferowej klubu opierają na wierze w Basałaja, Valcksa (Staszka jak go zwą niektórzy), mówią o tym, że dopiero po zamknięciu okienka będzie można oceniać ludzi za transfery odpowiedzialnych, ba nawet nie po tym ale po letnim oknie transferowym.... Owszem zgoda, ale jak na razie poczynania tych ludzi raczej nie świadczą o wielkich zmianach w polityce transferowej. Skoro lekką ręką puszczamy 3 zawodników kadry + Clebera, w tym 2 z podstawowego składu jesieni, to naturalnym jest to, że jesteśmy przygotowani na ich zastąpienie. Tymczasem mamy pierwsze prawdopodobne wzmocnienie, ale nie na pozycji, która zostaął osłabiona. Skoro przed okienkiem mówiono o konieczności pozyskania napastnika, to po utracie Pawła Brożka, konieczne jest pozyskanie 2 napastników.
Wolfy nie twierdzi, że nowy nabytek Wisły będzie niewypałem, on po prostu wskazuje, że nie jest on sprowadzany na pozycję, gdzie mamy braki (bramkarz, stoper, napastnik). Może okazać sie super gwiazdą naszej ligi i będzie super. Natomiast niepokojące jest to, że polityka transferowa klubu nie uległa na dzień dzisiejszy wielkim zmianom.

PS - w razie nieudanego okienka transferowego basałaj powinien powtórzyć hitowy wyczyn włodarzy Śląska Wrocław: na konferencji prasowej przedstawić piłkarzy, których nie udało nam się pozyskać. Dla polepszenia samopoczucia częsci kibiców Wisły, no i przede wszystkim, aby można było zakrzyczeć Wolfyego - Wisła chciała, miała pieniądze i to miliony euro, ale nie udało się, ale w letnim okienku to już będzie - hohoho - pokażemy na co nas stać.
Dobry post. Też jestem cieakwy, ilu tradycyjnych krytyków, jak zawsze często obrażających Wolfiego, Flamengistę, Kota czy Markusa kiedykolwiek przeprosiło ich za swoje skandaliczne zachowanie i błędne oceny w poprzednich okienkach, kiedy to Wolfy i spółka mieli rację?

Z każdym rokiem jest to samo - takie Pabla84 atakują krytyków polityki Wisły, obrażają, wypisują pierdoły, że jeszcze nie czas na rozliczenia itd. itp, a potem gdy czas przyznaje Wolfiemu rację, cichutko podwijają ogodny i udają, że nie istnieją aż do kolejnego okienka i kolejnej wściekłej szopki, jaką odsstawiają..

Z niecierpliwością czekam na niezbędne wzmocnienia. Wierzę, że nowy Izraelczyk okaże się dobrym ruchem. Ale to stanowczo za mało, by mówić o radykalnej zmianie polityki Cupiała i większej ilości kadrowych zysków niż strat.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 17.01.2011 o godz. 16:53.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.01.2011, 17:25
Panowie, to nie jest temat od ujadania na siebie - że Wolfy i spółka to marudy, że tylko narzekają, a Pablo84 że hurraoptymista i że ani jedni ani drudzy nie potrafią się do siebie odnosić z jakimś rozsądnym dystansem. Najlepiej starać się mieć jakąś wyważoną ocenę tego co się dzieje - bo przesada i w jedną i w drugą stronę jest niezdrowa.

Jest Melikson i liczę, że jutro lub pojutrze klub wyda oświadczenie, że koleś jest nasz. Czekam też na napastnika, bramkarza i obrońce - różne źródła mówią, że są toczone rozmowy z kilkoma graczami. Zaczekajmy na efekty tych rozmów. Jeśli do końca przygotowań nikogo nie pozyskamy - można włodarzy naszego klubu krytykować. Apeluję o cierpliwość i rozsądek - to pierwsza przerwa, w której Stan i Robert mogą ściągnąć graczy, którzy ich zdaniem wzmocnią drużynę - i za to okienko można ich pierwszy raz sensownie ocenić - ale na ocenę trzeba jeszcze chwile poczekać.
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.01.2011, 17:34
http://www.malopolskatv.pl/pozegnanie-brozkow/ - video z pożegnania braci Brożków... szkoda Pawła
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.01.2011, 17:34
dlaczego piszecie ze jest Melikson...
Gdzie on jest, widzieliscie go?

Ja za to caly czas mam przed oczami tekst Stana z 4.01
Stan Valckx napisał(a):
W tym momencie prowadzę rozmowy z dwoma klubami na temat napastników. Myślę, że każdy z nich dobrze zastąpiłby Pawła Brożka. Będę starał się, żeby napastnik na pewno pojawił na pierwszy trening. Nie kontroluję wszystkiego, ale w tym momencie jestem mocno przekonany, że nowy napastnik pojawi się na pierwszym treningu.
Fajnie ze huraoptymizm jest,ale dalej newralgiczne pozycje w Naszym klubie nie są obsadzone.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.01.2011, 17:50
"Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie."
Tak przyjście Maora pdsumował RM. Moim zdaniem oznacza to że wbrew entuzjastycznym opiniom niektórych uczestników forum nasz trener widzi ten transfer bardziej w kategoriach uzupełnienia składu niż jego wzmocnienia.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.01.2011, 17:59
"Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie."
Tak przyjście Maora pdsumował RM. Moim zdaniem oznacza to że wbrew entuzjastycznym opiniom niektórych uczestników forum nasz trener widzi ten transfer bardziej w kategoriach uzupełnienia składu niż jego wzmocnienia.
Loool Maaskant nie mógłby inaczej powiedzieć, żeby kogoś nie zdołować. Wersja alternatywna" no wreszcie mam jakiegoś pomocnika, a ta reszta łamag teraz niech patrzy u się uczy od Maora Meliksona!" ? Byłoby lepiej wtedy ?
Będą grać najlepsi, a kto, to się okaże po pryzgotowaniach. Na razie nie ma sensu faceta wychwalać do mediów.
..
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.01.2011, 18:04
Co za bzdurna interpretacja... bardziej prawdopodobne jest, że RM mówiąc to zdanie miał na myśli, że : Jego ojciec wstawał wcześnie rano gdy uderzał w konkury do swojej żony.

Oczywiście, że może się nie sprawdzić tak jak Zlatan w Barcelonie czy Rivaldo i Ronaldinho w Milanie. Tak bywa w futbolu i w każdej dziedzinie życia. Mam nadzieję tylko, że w końcu zaczną sprowadzać chłopaków, ażeby się wreszcie całą rundę przygotowawczą aklimatyzowali a nie pod koniec i potem zdziwieni, że się obijają o siebie
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.01.2011, 18:41
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Panowie, to nie jest temat od ujadania na siebie - że Wolfy i spółka to marudy, że tylko narzekają, a Pablo84 że hurraoptymista i że ani jedni ani drudzy nie potrafią się do siebie odnosić z jakimś rozsądnym dystansem. Najlepiej starać się mieć jakąś wyważoną ocenę tego co się dzieje - bo przesada i w jedną i w drugą stronę jest niezdrowa.

Jest Melikson i liczę, że jutro lub pojutrze klub wyda oświadczenie, że koleś jest nasz. Czekam też na napastnika, bramkarza i obrońce - różne źródła mówią, że są toczone rozmowy z kilkoma graczami. Zaczekajmy na efekty tych rozmów. Jeśli do końca przygotowań nikogo nie pozyskamy - można włodarzy naszego klubu krytykować. Apeluję o cierpliwość i rozsądek - to pierwsza przerwa, w której Stan i Robert mogą ściągnąć graczy, którzy ich zdaniem wzmocnią drużynę - i za to okienko można ich pierwszy raz sensownie ocenić - ale na ocenę trzeba jeszcze chwile poczekać.
Ale tu nie chodzi o postawy prezentowane przez Wolfiego, czy Pabla, ale o rację i przyzwoitość. Gdy Wolfy, Markus, Kot itd. mieli rację podczas wielu poprzednich okien transferowych, Pablopodobni tak samo skakali im do oczu, obrażali, a potem ani razu nie potrafili przeprosić i przyznać się do błędów. Za każdym razem wracają przy nowym oknie i zaczynają swój koncert obrażania tych zasłużonych dla forum użytkowników, by potem zniknąc z podkulonym ogonem i za parę miesięcy powtarzać bez zająknięcia ten sam cyrk. To człowieka aż odrzuca.

Zostawiając już to - oczekuję, że Melkinson nie będzie jedynym wzmocnieniem Wisły tej zimy. Na razie ciągle jednak zamiast konkretów i podpisanych kontraktów mamy tylko fakty medialne i zwykłe obietnice. Obietnice, którym po serii wielu poprzednich okien każdy normalny człowiek ciężko ufa.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.01.2011, 18:46
Kone negocjuje z Rosenborgiem, więc chyba można o nim zapomniec.
http://www.tv2sporten.no/fotball/tip...g-3389924.html

On już grał w Rosenborgu w sezonie 2006-07 i chce tam wrócic.Za Brozia przydałby sie nam
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.01.2011 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 17.01.2011, 18:48
Bardzo mi miło że zechciałeś odnieść się do mojej interpretacji słów RM. Był bym jednak jeszcze bardziej wdzięczny gdybyś (jeśli już zdecydowałeś się zabrać w tej sprawie głos) poza krytyką napisał jeszcze co Twoim zdaniem miał na myśli trener. W innym wypadku bedzie bowiem można odnieść wrażenie że idelanie pasujesz do dyktryjki Henia Kasprczaka o krytyku (ponieważ nie jestem pewien czy pamięcią siegasz tak zamierzchlych czasów to przypomnę:" krytyk i eunuch z jednej są parafi: jeden nie umie drugi nie potrafi")
Prędzej bym powiedział że chodziło mu o to, że z racji tego, że jest już gotowy do gry, pozostali nie będą mogli się opieprzać na zgrupowaniach żeby nie stracić miejsca w składzie albo po prostu była to standardowa formułka jak to nowi gracze zwiększają konkurencję w zespole.

Teraz ty mi wytłumacz jak ze słów RM wywnioskowałes że Maor to tylko uzupełnienie składu a nie wzmocnienie?
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 17.01.2011, 18:51
oczywiście, że na Twoje specjalne życzenie zabiorę głos raz jeszcze ( tak jak 2 innych kolegów, którzy skomentowali Twoją interpretację) Uważam, że bezsensem jest interpretować jedno zdanie Pana RM i wysnuwać z niego aż tak daleko idące wnioski. Jak będzie zobaczymy. A co do adekwatności powiedzenia, jakie użyłeś, to użyję inne: "lepiej jest nie mówić nic niż mówić głupio". Naprawdę nie bierz tego do siebie, ale zbyt dużo takich treści wpływa destrukcyjnie na już i tak napiętą atmosferę na forum.

Co sądzicie o najnowszej wypowiedzi Rogera zaprzeczającego, że może przejść do nas, zarazem potwierdzającego, że takie zainteresowanie było... blee kolejny pomocnik, ale przynajmniej "polak"
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 17.01.2011 o godz. 19:28.
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.01.2011, 18:53
ten Kone to złamas, nie wiem czy jest sens dawać mu taką sporą kasę, mam nadzieję, że Stan ma alternatywę...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.01.2011, 18:53
Melikson puki co jeszcze z nami kontraktu nie podpisał więc nie można jeszcze mówić o wzmocnieniu. Należy mieć jednak nadzieję, że okienku pójdzie w kierunku jakości, a nie ilości. Na już potrzeba nam dwójkę napastników, trójkę obrońców z czego 2 stoperów i jeden na lewą. W dalszej perspektywie bramkarz. Podsumowując przynajmniej 3 musi być od razu na tyle dobrych by grać w pierwszej 11, a pozostali to perspektywiczni dający nadzieje na dobrą grę w przyszłości.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 17.01.2011, 18:58
Jest gdzieś jakaś potwierdzona informacja, że Melikson przechodził dzisiaj teksty ?
Tak w ogóle ... jest on w Polsce ?
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 17.01.2011, 19:00
martonas napisał(a):Wyświetl post
Prędzej bym powiedział że chodziło mu o to, że z racji tego, że jest już gotowy do gry, pozostali nie będą mogli się opieprzać na zgrupowaniach żeby nie stracić miejsca w składzie albo po prostu była to standardowa formułka jak to nowi gracze zwiększają konkurencję w zespole.

Teraz ty mi wytłumacz jak ze słów RM wywnioskowałes że Maor to tylko uzupełnienie składu a nie wzmocnienie?
O widzisz, tak to możemy już dyskutować:
Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie.
Moim zdaniem powyższe stwierdzenie jest samo w sobie samowyjasniające się. Jeśli jednak chcesz abym rozłożył je na prostsze to napiszę tak: trener daje pozostałym pomocnikom sygnał że ponieważ do drużyny przyszedł na ich pozycję nowy zawodnik to jeśli chcą mieć nadal miejsce w pierwszym składzie to powinni znacznie bardziej sprężyć się do walki o to miejsce.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.01.2011 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 17.01.2011, 19:07
O widzisz, tak to możemy już dyskutować:
Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie.
Moim zdaniem powyższe stwierdzenie jest samo w sobie samowyjasniające się. Jeśli jednak chcesz abym rozłożył je na prostsze to napiszę tak: trener daje pozostałym pomocnikom sygnał że ponieważ do drużyny przyszedł na ich pozycję nowy pomocnik to jeśli chcą mieć nadal miejsce w pierwszym składzie to powinni znacznie bardziej sprężyć się do walki o to miejsce.
czyli krótko mówiąc potwierdzasz to co mówiłem wczesniej że jest to standardowa formułka że nowi gracze wzmacniają konkurencję w zespole, tylko w jaki niby sposób ma to swiadczyć o tym czy nowi gracze to uzupełnienie czy wzmocnienie?! Nieważne kto by przyszedł, przecież nie powie że będzie miał miejsce za nic w pierwszym składzie, więc po czym wnioskujesz że chodziło mu o uzupełnienie składu?
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 17.01.2011, 19:14
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
oczywiście, że na Twoje specjalne życzenie zabiorę głos raz jeszcze ( tak jak 2 innych kolegów, którzy skomentowali Twoją interpretację) Uważam, że bezsensem jest interpretować jedno zdanie Pana RM i wysnuwać z niego aż tak daleko idące wnioski. Jak będzie zobaczymy. A co do adekwatności powiedzenia, jakie użyłeś, to użyję inne: "lepiej jest nie mówić nic niż mówić głupio". Naprawdę nie bierz tego do siebie, ale zbyt dużo takich treści wpływa destrukcyjnie na już i tak napiętą atmosferę na forum.
Bardzo dziekuję za to że zareagowałeś na moją prośbę. Celowo nie używam sformułowania: "odpowiedziałeś na prośbę" bo akurat tego nie zrobiłeś. To znaczy: dalej nie wiemy co słowa RM miały oznaczać za to wiemy że Twoim zdaniem nie należy do tych słów przywiązywać wiekszej wagi. Myślę że gdbyś w ten sposób od początku formułował swoją opinię to miała by ona sens. A tak wyszedł z tego humbug.
I w tym kontekście dedykuje Ci zacytowaną powyżej formułkę: "lepiej jest nie mówić nic niż mówić głupio". Również w kontekście dbania o atmosferę na forum.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 17.01.2011, 19:22
martonas napisał(a):Wyświetl post
czyli krótko mówiąc potwierdzasz to co mówiłem wczesniej że jest to standardowa formułka że nowi gracze wzmacniają konkurencję w zespole, tylko w jaki niby sposób ma to swiadczyć o tym czy nowi gracze to uzupełnienie czy wzmocnienie?! Nieważne kto by przyszedł, przecież nie powie że będzie miał miejsce za nic w pierwszym składzie, więc po czym wnioskujesz że chodziło mu o uzupełnienie składu?
Obawiam się że mnie nie zrozumiałeś. Spróbuję może bardziej obrazowo: wyobraź sobie że do Wisły przychodzi powiedzmy Messi. Czy Twoim zdaniem trener komentując przyjście takiego zawodnika powidziałby: Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie.
Mam nadzieję że ten przyklad jest dla Ciebie bardziej obrazowy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów