|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Przedstawienie Meliksona ma być oficjalne we czwartek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Przegląd Sportowy napisał(a):
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Po tym co pisze MHaifa to moze jednak warto by bylo przycisnac temat z tym Gruzinem? Skoro On sam zdaje sie byc pozytywnie do Nas nastawiony to moze udalo by sie cos na tym ugrac?
Co do Meliksona to mysle ze moze byc dobrym zakupem ktory poprai jakosc Naszej gry. Wszyscy tu piszecie o systemie 4-5-1 a Stan z Maaskantem mowili ze chca znalesc zawodnikow pod system 4-3-3 wiec zakup tego pomocnika jest wedlug mnie przemyslanym ruchem. Co do bramkarzy to Stan mowil ze beda chcieli kogos podpisac wiec pewnie jakies rozmowy faktycznie sa i to info z wisla-online moze byc prawdziwe. Czy ktos ma moze tez info czy jutro faktycznie bedzie u Nas ten Allhasan (tak sie chyba nazywa ten Ghanijczyk)? Ciekawm tez jestem ile w koncu bedzie zakupow w tym oknie, ale tak czy owak ciesze sie ze zaczyna sie robic ruch w interesie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Wcisnąc go chcą, ale nie do Wisły. Wisła jest tu wykorzystana do promocji. Basałaj powiedział że koniec z kupowaniem zawodników z youtube'a. O tym Ricardinho to nawet cieżko komplację zmontować, bo w seniorach zagrał parę ogonów w stanowej, musieliby z juniorów mu zrobić, tak jak tym grajkom z Brazylli co byli na testach w lecie.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
O tym calym Ricardinho dobrze jest naisane tutaj
http://www.weszlo.com/news/6131 |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
ja jestem optymistą co do Meliksona i mam nadzieję całego tego okienka...jakoś wszystko się ruszyło wcześniej niż w lecie kiedy transfery były przeprowadzane na ostatnią chwile.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Hmm... czy ja wiem czy na ostatnią chwile? To nasz pierwszy transfer w tym okienku praktycznie równo z rozpoczęciem przygotowań. W lecie pierwszym zawodnikiem był Jovanić który przyszedł w perwszej połowie czerwca (jeśli się nie mylę). Więc to wcale nie jest jakiś dobry prognostyk dla udanego okienka
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Z tą tylko różnicą że w lecie na początku przygotowań mieliśmy 14 a teraz mamy 20 zawodników i nie musimy się obawiać takich sytuacji jak w pucharach kiedy przed rewanżem z Karabachem mieliśmy jednego stopera(Kowalski) a obok niego musiał zagrać Diaz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czepiamy się Wolfyego i innych czarnowidzów o to, że nic tylko narzekają i narzekają, ale wypisując takie głupoty tylko ich prowokujecie. Co z tego, że ilościowo stan się poprawił, jak większośc tych piłkarzy, która doszła, nie nadaje się do gry w pierwszym składzie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Dlatego też nawet jak przyjdzie do nas Melikson, Kone, ten Gruzin czy jakis swietny bramkarz to i tak wstrzymam się z ocenami. Tylko że jak nie widzę sensu podniecania się zbyt wczesnie, tak nie widzę również sensu ciągłego narzekania jak jeszcze nikogo na żywo w takich warunkach nie widzieliscie (tzn. wpisanych w taktykę Wisły, grających w specyficznej polskiej lidze). I jeszcze to głupie gadanie że wolą być pozytywnie zaskoczeni niż się niepotrzebnie napalać a potem rozczarować, a przepraszam bardzo czy musicie robić albo jedno albo drugie? A nie można po prostu poczekać bez niepotrzebnej podniety albo nastawiania się z góry na niewypały? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co do czepiania się Wolfyego - przypomina mi się okienko transferowe sprzed roku i jego sceptycyzm odnośnie ruchów transferowych oraz wielka radość różnych jego przeciwników po zakontraktowaniu Christowa, po informacjach o ściągnięciu Makinwy i innych wynalazków. Też wszyscy jechali wówczas po Wolfym - czas pokazał kto miał rację, a ja nie przypominam sobie, aby ktoś za to przeprosił.
Poza tym co do czarnowidztwa Wolfyego - pewnie, gdyby zapytać większość z nas, to każdy potwierdziłby, że chciałby aby przed rozpoczęciem przygotowań do rundy były przeprowadzone transfery, aby polityka transferowa klubu miała ręce i nogi (sprzedajemy - ale mamy przygotowanych następców) a nie wyglądała na łapankę itd. Prześmiewcy Wolfyego jak do tej chwili zmianę polityki transferowej klubu opierają na wierze w Basałaja, Valcksa (Staszka jak go zwą niektórzy), mówią o tym, że dopiero po zamknięciu okienka będzie można oceniać ludzi za transfery odpowiedzialnych, ba nawet nie po tym ale po letnim oknie transferowym.... Owszem zgoda, ale jak na razie poczynania tych ludzi raczej nie świadczą o wielkich zmianach w polityce transferowej. Skoro lekką ręką puszczamy 3 zawodników kadry + Clebera, w tym 2 z podstawowego składu jesieni, to naturalnym jest to, że jesteśmy przygotowani na ich zastąpienie. Tymczasem mamy pierwsze prawdopodobne wzmocnienie, ale nie na pozycji, która zostaął osłabiona. Skoro przed okienkiem mówiono o konieczności pozyskania napastnika, to po utracie Pawła Brożka, konieczne jest pozyskanie 2 napastników. Wolfy nie twierdzi, że nowy nabytek Wisły będzie niewypałem, on po prostu wskazuje, że nie jest on sprowadzany na pozycję, gdzie mamy braki (bramkarz, stoper, napastnik). Może okazać sie super gwiazdą naszej ligi i będzie super. Natomiast niepokojące jest to, że polityka transferowa klubu nie uległa na dzień dzisiejszy wielkim zmianom. PS - w razie nieudanego okienka transferowego basałaj powinien powtórzyć hitowy wyczyn włodarzy Śląska Wrocław: na konferencji prasowej przedstawić piłkarzy, których nie udało nam się pozyskać. Dla polepszenia samopoczucia częsci kibiców Wisły, no i przede wszystkim, aby można było zakrzyczeć Wolfyego - Wisła chciała, miała pieniądze i to miliony euro, ale nie udało się, ale w letnim okienku to już będzie - hohoho - pokażemy na co nas stać. Powód: Post scriptum
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 17.01.2011 o godz. 16:37.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Z każdym rokiem jest to samo - takie Pabla84 atakują krytyków polityki Wisły, obrażają, wypisują pierdoły, że jeszcze nie czas na rozliczenia itd. itp, a potem gdy czas przyznaje Wolfiemu rację, cichutko podwijają ogodny i udają, że nie istnieją aż do kolejnego okienka i kolejnej wściekłej szopki, jaką odsstawiają.. Z niecierpliwością czekam na niezbędne wzmocnienia. Wierzę, że nowy Izraelczyk okaże się dobrym ruchem. Ale to stanowczo za mało, by mówić o radykalnej zmianie polityki Cupiała i większej ilości kadrowych zysków niż strat.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 17.01.2011 o godz. 16:53.
![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Panowie, to nie jest temat od ujadania na siebie - że Wolfy i spółka to marudy, że tylko narzekają, a Pablo84 że hurraoptymista i że ani jedni ani drudzy nie potrafią się do siebie odnosić z jakimś rozsądnym dystansem. Najlepiej starać się mieć jakąś wyważoną ocenę tego co się dzieje - bo przesada i w jedną i w drugą stronę jest niezdrowa.
Jest Melikson i liczę, że jutro lub pojutrze klub wyda oświadczenie, że koleś jest nasz. Czekam też na napastnika, bramkarza i obrońce - różne źródła mówią, że są toczone rozmowy z kilkoma graczami. Zaczekajmy na efekty tych rozmów. Jeśli do końca przygotowań nikogo nie pozyskamy - można włodarzy naszego klubu krytykować. Apeluję o cierpliwość i rozsądek - to pierwsza przerwa, w której Stan i Robert mogą ściągnąć graczy, którzy ich zdaniem wzmocnią drużynę - i za to okienko można ich pierwszy raz sensownie ocenić - ale na ocenę trzeba jeszcze chwile poczekać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.malopolskatv.pl/pozegnanie-brozkow/ - video z pożegnania braci Brożków... szkoda Pawła
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
dlaczego piszecie ze jest Melikson...
Gdzie on jest, widzieliscie go? Ja za to caly czas mam przed oczami tekst Stana z 4.01 Stan Valckx napisał(a):
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
"Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie."
Tak przyjście Maora pdsumował RM. Moim zdaniem oznacza to że wbrew entuzjastycznym opiniom niektórych uczestników forum nasz trener widzi ten transfer bardziej w kategoriach uzupełnienia składu niż jego wzmocnienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Będą grać najlepsi, a kto, to się okaże po pryzgotowaniach. Na razie nie ma sensu faceta wychwalać do mediów. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Oczywiście, że może się nie sprawdzić tak jak Zlatan w Barcelonie czy Rivaldo i Ronaldinho w Milanie. Tak bywa w futbolu i w każdej dziedzinie życia. Mam nadzieję tylko, że w końcu zaczną sprowadzać chłopaków, ażeby się wreszcie całą rundę przygotowawczą aklimatyzowali a nie pod koniec i potem zdziwieni, że się obijają o siebie ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Zostawiając już to - oczekuję, że Melkinson nie będzie jedynym wzmocnieniem Wisły tej zimy. Na razie ciągle jednak zamiast konkretów i podpisanych kontraktów mamy tylko fakty medialne i zwykłe obietnice. Obietnice, którym po serii wielu poprzednich okien każdy normalny człowiek ciężko ufa. ![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kone negocjuje z Rosenborgiem, więc chyba można o nim zapomniec.
http://www.tv2sporten.no/fotball/tip...g-3389924.html On już grał w Rosenborgu w sezonie 2006-07 i chce tam wrócic.Za Brozia przydałby sie nam
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.01.2011 o godz. 18:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz ty mi wytłumacz jak ze słów RM wywnioskowałes że Maor to tylko uzupełnienie składu a nie wzmocnienie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oczywiście, że na Twoje specjalne życzenie zabiorę głos raz jeszcze ( tak jak 2 innych kolegów, którzy skomentowali Twoją interpretację) Uważam, że bezsensem jest interpretować jedno zdanie Pana RM i wysnuwać z niego aż tak daleko idące wnioski. Jak będzie zobaczymy. A co do adekwatności powiedzenia, jakie użyłeś, to użyję inne: "lepiej jest nie mówić nic niż mówić głupio". Naprawdę nie bierz tego do siebie, ale zbyt dużo takich treści wpływa destrukcyjnie na już i tak napiętą atmosferę na forum.
Co sądzicie o najnowszej wypowiedzi Rogera zaprzeczającego, że może przejść do nas, zarazem potwierdzającego, że takie zainteresowanie było... blee kolejny pomocnik, ale przynajmniej "polak" ![]() Powód: .
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 17.01.2011 o godz. 19:28.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ten Kone to złamas, nie wiem czy jest sens dawać mu taką sporą kasę, mam nadzieję, że Stan ma alternatywę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Melikson puki co jeszcze z nami kontraktu nie podpisał więc nie można jeszcze mówić o wzmocnieniu. Należy mieć jednak nadzieję, że okienku pójdzie w kierunku jakości, a nie ilości. Na już potrzeba nam dwójkę napastników, trójkę obrońców z czego 2 stoperów i jeden na lewą. W dalszej perspektywie bramkarz. Podsumowując przynajmniej 3 musi być od razu na tyle dobrych by grać w pierwszej 11, a pozostali to perspektywiczni dający nadzieje na dobrą grę w przyszłości.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jest gdzieś jakaś potwierdzona informacja, że Melikson przechodził dzisiaj teksty ?
Tak w ogóle ... jest on w Polsce ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie. Moim zdaniem powyższe stwierdzenie jest samo w sobie samowyjasniające się. Jeśli jednak chcesz abym rozłożył je na prostsze to napiszę tak: trener daje pozostałym pomocnikom sygnał że ponieważ do drużyny przyszedł na ich pozycję nowy zawodnik to jeśli chcą mieć nadal miejsce w pierwszym składzie to powinni znacznie bardziej sprężyć się do walki o to miejsce.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.01.2011 o godz. 19:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I w tym kontekście dedykuje Ci zacytowaną powyżej formułkę: "lepiej jest nie mówić nic niż mówić głupio". Również w kontekście dbania o atmosferę na forum. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieję że ten przyklad jest dla Ciebie bardziej obrazowy. |
|
|

|
||||||