|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Witam,
Jak się Melikson zdecydował to może i Diwaszwili zawita do Krakowa ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie będę się z Tobą kłócił odnośnie walorów Paljica - mi po prostu chodzi o to, że jeśli już zakontraktować kogoś na lewą obronę, to dobrego zawodnika, a nie jakiegoś "z łapanki". Ja jestem przekonany w 100%, że z takim Paljicem to jakoś w tej obronie wiosną będziemy na plus, a potrzeba nam zmiany w sile ofensywnej. Bo zgranie w ataku jest bardzo ważne na puchary. Obrona i zgranie na tej pozycji też jest ważne, ale jak byśmy kupowali doświadczonego zawodnika na tę pozycję, to szybciej się on wkomponuje w tę drużynę i wystarczy zakup latem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1. Nie ma obawy. Teraz już Żydów nie linczujemy tylko ich zjadamy ich na żywca .2. Rozumiem dlaczego nie przebił się w Hajfie. Czy mógłbyś wyjasnić dlaczego po "odbudowaniu" nie próbował pozyskać go żaden z klubów wielkiej 3? 3. Jak rozumiem Maor jest dość spontaniczny i w ramach "motywacji" potrafi komuś przylać. Obawiam się że w Polsce taki standard nie przejdzie. A jeśli trafi na niewłaściwego grajka to może mieć naprawdę kłopoty (jest u nas taki jeden "spontaniczny", zreszta też na M). 4. Z Twojego postu wnioskuję że masz również pojęcie o lidze polskiej. Powiedz czy Twoim zdaniem piłkarz "techniczny" jakim jest Maor da radę pograć przeciwko polskim "drwalom"? Nie jestem ekspertem w piłce izraelskiej ale parę meczy widziałem i mam wrażenie że u was gra się jednak mniej fizycznie, co dla kogoś nie przyzwyczajonego może być dużym problemem. 5. Nie sądzę żeby Maor miał jakieś problemy w pierwszych kilku meczach. Jeśli bedzie dobrze grał to ewentualne narzekania na temat jego narodowości każdy zostawi dla siebie. Problem się zacznie jeżeli nie bedzie grał dobrze albo ze względu na swoją "spontaniczność" (patrz punkt 3 powyżej) narazi się któremuś z tuzów. Wtedy może mieć faktycznie słabo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Najbardziej się boję że jeśli na początku nic ciekawego nie pokaże to trybuny go zniszczą mentalnie. Nie obrażajcie się, piszę tak z przymrużeniem oka ale czasami nowy zawodnik potrzebuje kilku meczów aby wpoić się w drużynę i pokazać na co go stać. Niektórzy mają wątpliwości dlaczego szukamy zawodnika na tą pozycję gdzie mamy tylu kandydatów w obecnym składzie. Moim zdaniem właśnie ta formacja potrzebuje silnego wzmocnienia(oczywiście inne również) z względu na sposób rozgrywania ataków który nie jest na wymarzonym poziomie( zanim napastnik strzeli gola musi dostać dobre podanie). Na dzień dzisiejszy jeśli dojdzie do transferu to mamy wzmocnienie na tej pozycji( mam taką nadzieję). Jeśli chodzi o inne formacje to czekamy.
Ostatnio edytowane przez Kryniu : 17.01.2011 o godz. 03:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|||||||||
Skoro gramy jednym typowo defensywnym pomocnikiem, to dosyć naturalne, że mamy takich dwóch w składzie: Sobola i Wilka. Tak powinno być na większości pozycji. Jirsak to defensywny raczej na siłę. Melikson na tej pozycji na pewno grać nie będzie. Gramy na dwóch środkowych ofensywnych: pierwszym jest Garguła, za drugiego z konieczności robił Jirsak ale jest za słaby- dlatego przychodzi Melikson. Na tej pozycji może grać też Rios, jak napisałeś Boukhari, zdrowy Boguski a nawet Kirm lub Paljić, ale to znowu byłoby szukanie zapchajdziury.
Z obcokrajowców w lidze warto spojrzeć na Rudnevsa, Sernasa i Buvala. Pierwszy jednak jest w Amice, drugi to jeździec bez głowy- jeden z niewielu piłkarzy w lidze, o których faktycznie można powiedzieć, że coś umie, ale nie jest wart dyktowanej ceny. No i Francuz, który prezentuje się bardzo ciekawie, ale póki co grał za mało żeby jednoznacznie określić na co go stać.
![]()
Paljić to nie lewoskrzydłowy, tylko lewy atakujący, gra o wiele węziej i jeszcze ciągnie go do środka, w dodatku to gracz na wskroś ofensywny. Sam fakt, że gość gra u nas na lewej obronie mówi wiele o naszym stanie posiadania. Jak dodamy do tego, że gdyby wypadł ze składu, to nie byłoby go absolutnie kim zastąpić... eh. Oby nie wypadł.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 17.01.2011 o godz. 06:30.
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ricardinho negocjuje z Wisłą Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]() Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez cozymodo : 17.01.2011 o godz. 07:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
I jeszcze o transferze Meliksona
http://www.weszlo.com/news/6129 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ten Ricardinho to chyba jakiś wymysł. Gościu żadnego meczu w lidze stanowej nie zagrał, ale za to dwa razy na ławce się znalazł. Brazylijczycy z dużo lepszym dorobkiem oblewali u nas testy.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja się wcale nie zdziwię jeśli te plotki o Ricardinho okażą się prawdziwe lub przyjdzie inny środkowy pomocnik. Nasz środek pola w tym sezonie był fatalny. Garguła niewidoczny, Jirsak poza asystą z Legią to samo, Boukhari miał przebłsyki, ale ogólnie mizeria. Jeśli Maaskant, chcę grać 433 to kreatywni pomocnicy, którzy potrafią grać piłką, a nie pozbywają się jej jak nasi po 2 kontaktach, podając albo do tyłu, albo do przeciwnika. Zwłaszcza, że nie wiadomo czy uda nam się pozyskać do ataku kogoś, kto będzie potrafił strzelać bramki wykorzystując dośrodkowania od skrzydłowych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
My sobie tu gdybajmy, a zadania naszego dyrektora sportowego Stana Valcxa jest właśnie wyszukiwanie takich talentów. Jeśli on go gdzieś tam wypatrzył, a może Cleber? Jestem zadowolony. Jeśli przysłała jego CV firma menedżerska to jestem niezadowolony.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko nie wiem gdzie by mógł go wypatrzyć, na plaży? Bo koleś nie dość że nie zagrał żadengo meczu w stanowej, to jeszcze w drugiej lidze brazylisjkiej też ani razu. Rok wcześniej 7 razy wchodził z ławki w stanowej i 1 w lidze.
On ma gorsze statystyki niż ten brazylisjki grubasek z drugiej ligi chińskiej, testowany w lecie. W ogóle ten artykuł wygląda na szyty grubymi nićmi. Gość z takim mizernym CV odrzuca 5-letni kontrakt w Espanyolu Barcelona? Nie kupuję tego. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hiszpańskie media nie informowały o testach jakiegokolwiek Ricardinho w Espanyolu.
Wygląda na to, że dziennikarzyna wysmarowała sobie fajną historię z Barceloną i Rivaldo w tle. Nawet doładnie mu się informacji nie chciało sprawdzać, bo po pierwsze ten Ricardinho od pół roku nie jest w Mogi Mirim tylko Santo Andre, a po drugie wszędzie jest określany jako napastnik, a nie ofensywny pomocnik. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Meliksona bardzo dobrze zna Łukasz Surma (34 l.), który grał z nim wspólnie w Maccabi Haifa. – To piłkarz o zbliżonych parametrach do Damiana Gorawskiego.Podobne warunki fizyczne, podobny styl gry. Jest szybki, ma niezły drybling – opowiada zawodnik Lechii Gdańsk. – W Hajfie był uważany za wieczny talent, ale nie bez powodu, miał naprawdę papiery na grę już w młodym wieku. Trener nie przepadał jednak za zawodnikami z fantazją, cenił sobie raczej dyscyplinę taktyczną. Sam jestem ciekaw jak poradzi sobie w Wiśle – dodaje polski pomocnik.
http://www.fakt.pl/Melikson-czuje-si...y,93094,1.html ![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jakoś nie jestem przekonana do transferu tego Ricardinho... Coś mi się wydaje, że to bęzie szrot podobny do Branco. Co do Meliksona, to daje mu kredyt zaufania i mam nadzieję, że strzeli wiele brameczek dla Wisełki.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Proszę bardzo...
Tutaj jest filmik z potwierdzeniem że trenował z Union http://archos.kewego.com/video/iLyROoafMAos.html Tutaj artykuł o jego testach, i tych kontuzjach http://www.bild.de/BILD/sport/fussba...t-schlapp.html (kto zna niemiecki to się domyśli, a jak nie to translator) ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.kicker.de/news/fussball/2...sen-gehen.html ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
mnóstwo pomocników w kręgach zainteresowań, Małecki jeździ po całym kraju, żegna się niby jeśli sprzedadzą teraz Kirma albo Patryka to popełnią wielki błąd - to motory napędowe drużyny. będzie budowa zespołu od początku i znowu zero zgrania nie interesuje mnie ile zarobi Wisła na sprzedaży dobrych piłkarzy - mnie interesuje nasza Wisła i nasza potęga !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Co do Ricardinho to nie pytajcie się po co nam kolejny pomocnik, bo on jest napastnikiem =.="
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
CZy my się pare lat wstecz nie interesowaliśmy jakimś Ricardinho? Chyba to było za Mielcarskiego albo jeszcze wcześniej. Miał wtedy chyba nawet oferte od nas ale wybrał inny klub. Coś takiego mi się kojarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Jako ze kibicuje wlasnie klubowi w ktorym on gra to znam go bardzo dobrze. Nazywany jest czolgiem bo lubi isc z pilka jak taran Problem z nim jest taki ze jest dosyc wolny i jego podania czesto sie koncza kontratakami przeciwnikow... ale widze w tej dziedzinie poprawe u niego. Widac ze nad tym trenuje i wychodza mu czasem takie perelki jak podanie pieta w polu karnym ![]() Ma bardzo mocne uderzenie z daleka i juz pare goli z rzutow wolnych ma. Inna sprawa ze nikt nie umie tak duzo pudlowac pod bramka co on. Ilosc jego bramek u nas o niczym nie swiadczy bo Haifa gra ultraofensywna pilke i okazji w meczu napastnicy maja kilkanascie (tych klarownych). Wiec to ze strzeli gola raz na piec 100% okazji to slabo. Np. jego kolega z ataku w poprz. sezonie strzelil w lidze... 28 goli! Kibice w Haifie z checia by sie go pozbyli, ale czy jego transfer do Wisly bylby klapa? Niekoniecznie. Jego warunki fizyczne pasuja 10 razy bardziej na polska lige niz izraelska. Eran Levi o ktorym mowa w cytacie nadawal by sie tylko do stalych fragmentow. To taki super paczek Do tego jest znienawidziany przez naszych kibicow z czasow jak gral w derbach przeciwko nam, zawsze prowokowal... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale to nie o tego Ricardinho chodzi. Tamten to był reprezentant Brazylii, gral bodajze w Corinthinas albo Sao Paulo. Napewno nie byl zawodnikiem no-name, jak ten oto zawodnik.
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
mamy jeden transfer Meliksona i dopiero teraz zaczęły się spekulacje, ploty... co chwile jakieś nazwisko... teraz już jest info, że poważne negocjacje z dwoma bramkarzami... oby, oby to się ruszyło wszystklo w pozytywnym kierunku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomosc z FB : Maor Melikson jest już w Krakowie. Przedstawiciele Wisły odebrali go z lotniska w Balicach. Pomocnik Hapoelu Beer Sheva przejdzie testy medyczne poprzedzające podpisanie kontraktu z naszym klubem.
Za wislakrakow.com ![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|