The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dodo19891989
Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2011, 13:05
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
tak tyle, polecił Go menadżer Bednarzowi, i ówczesny nasz dyr. sportowy się napalił. Kupili Go, mimo sprzeciwu Macieja Skorży - tak co pamiętam
Nie żebym coś zle mówił na Tomka, ale nie wydaje mi się żeby "się spłacił". Jeszcze jak teraz dołączy "Meli" (Melikson) to chyba lepiej by było dla niego odejśc, albo np wypożyczenie do końca sezonu.

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 16.01.2011, 13:07
M89 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak się temu Meliksonu spodoba "JŻS"...
hahaha dobre
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.01.2011, 13:07
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
właśnie ja nie jestem przekonany co do tej ceny bo ją media podały i sie tak trzyma.
Tak samo jak mało kto wie że menago Marcelo wziął 400tys euro za podpis jego zawodnika
tyle to bierze stajnia Jorge Mendesa za sprzedaż wypromowanego już zawodnika średniej klasy.

możliwe, że kwota przy transferze była zbliżona, ale na pewno nie była to sama prowizja menago. trzeba przecież wliczyć jeszcze signature fee dla Marcelo i inne poboczne koszty, nazwijmy to, techniczne (które wcale nie musiały być małe)
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.01.2011, 13:09
dziwi mnie jedna sprawa.skoro gosc tak wymiata w lidze izraelskiej i ma obywtelstwo polskie to dlaczego nikt sie nie zainteresowal nim pod katem reprezentacji, gdyz w seniorskiej Izraela zadebiutowal dopiero w zeszlym roku w maju z Urugwajem.jak dla mnie troche dziwne, bo skoro taki dobry a my mamy Euro to napewno jesli chodzi o rozwoj jego kariery to sadze ze powaznie by sie zastanowil nad taka opcja.
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.01.2011, 13:09
mam nadzieje, że kilka meczy nasi wysłannicy obejrzeli tego Meliksona... jak w ciemno go biorą to słabo. Za Jirsaka 750tys euro to była mega przesada... teraz byle go oddać za jakiś grosz, bo mamy Gargułe, Boukhariego, może Meliksona..
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.01.2011, 13:14
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ja zareagowałem, ponieważ odniosłem takie wrażenie, że Tobie ciężej jest zaakceptować Izraelitę niż przedstawiciela innej narodowości (np. Serba).
I mam nadzieję, że jedynym kryterium oceny tego zawodnika będzie Jego gra i zaangażowanie.
Obydwa zdania są zgodne z tym co uważam na temat Meliksona i czemu dałem wyraz w swoim poście.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.01.2011 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2011, 13:16
atomek21 możliwe że jest jak piszesz, mi chodzi o fakt że jak prasa podała 700tys za Jirsaka to kazdy w to wierzył
bo ja mam ciągle przed oczyma sprawę Janczyka jak przechodził do Rosji ostro podawano że za 4 mln poszedł a jak się później okazało to chyba za niecałe 3 mln
A co do Marcelo to właśnie tam pisali ze to był ten haczyk, menago załatwia wam dobrego darmowego Playera ale prowizja dla niego spora, co nie zmienia faktu że i tak nam się to opłaciło bo sie na nim zarobiło trochę

Odpowiedz cytując
dodo19891989
Member

Stary 16.01.2011, 13:17
Ciekawe... http://www.football-talents.co.uk/Ka...7-38903-2.html

Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.01.2011, 13:19
dodo19891989 napisał(a):Wyświetl post
to Ghańczyk karim ma 20 lat ?
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.01.2011, 13:20
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
tyle to bierze stajnia Jorge Mendesa za sprzedaż wypromowanego już zawodnika średniej klasy.

możliwe, że kwota przy transferze była zbliżona, ale na pewno nie była to sama prowizja menago. trzeba przecież wliczyć jeszcze signature fee dla Marcelo i inne poboczne koszty, nazwijmy to, techniczne (które wcale nie musiały być małe)
No jak dla mnie podstawowy obrońca potentata ligi brazylijskiej podchodzi pod definicję wypromowanego zawodnika średniej klasy Ale mniejsza o to, ważne że okazało się to jednym z najlepszych biznesów Wisły ery Cupiała.

Co do Meliksona, jeśl już jesti faktycznie przyklepany - mam nadzieję że ludzie w klubie mają na tyle oleju w głowie by mu delikatnie, dyplomatycznie wytłumaczyć o co chodzi w tych zawiłościach kibicowskich w Grodzie Kraka Choć skoro jego ojciec jest z pochodzenia Polakiem to może ma już jakiś wstępny ogląd sytuacji. A jak nie to Mały mu zrobi wykład. I łacinę (jak już ktoś wspominał) mu nieco przybliży

Czekamy zatem na potwierdzenie badań medycznych..
Odpowiedz cytując
varredo
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 16.01.2011, 13:21
A wiadomo, co się dzieje z Tym młodym Ghańczykiem, który miał do nas dołączyć?
Media informowały o tym pod koniec grudnia. Od tamtego czasu nic o nim nie słychać...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.01.2011, 13:24
varredo napisał(a):Wyświetl post
Media informowały o tym pod koniec grudnia. Od tamtego czasu nic o nim nie słychać...

Jak się coś nie spier***i to we wtorek ma podpisać z nami kontrakt.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 16.01.2011, 13:24
nh79 napisał(a):Wyświetl post
dziwi mnie jedna sprawa.skoro gosc tak wymiata w lidze izraelskiej i ma obywtelstwo polskie to dlaczego nikt sie nie zainteresowal nim pod katem reprezentacji, gdyz w seniorskiej Izraela zadebiutowal dopiero w zeszlym roku w maju z Urugwajem.jak dla mnie troche dziwne, bo skoro taki dobry a my mamy Euro to napewno jesli chodzi o rozwoj jego kariery to sadze ze powaznie by sie zastanowil nad taka opcja.
O ile dobrze rozumiem to M polskiego obywatelstwa nie ma ale chce je dopiero uzyskać. Moim zdaniem jest mu ono potrzebne (tak samo zresztą jak pozostałym Izraelczykom wymienionym w poprzednich postach) aby obejść limity UE na zatrudnianie cudzoziemców. Jego plan (jesli dobrze rozumiem) jest taki aby w ciągu najbliższych dwóch lat uzyskać polskie obywatelstwo i wypromować się do lepszej ligi (nie będzie go wtedy dotyczył limit zatrudnienia a co za tym idzie łatwiej będzie mu zdobyć kontrakt).
Jestem przekonany że uważa się za Żyda i nie miałby ochoty grać w reprezentacji Polski. Jego rodzice mogli pochodzić z Polski ale byli Żydami i wychowali go na Żyda właśnie.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.01.2011, 13:25
bo poinformowały że zaraz na początku przygotowań do rundy wiosennej ma podpisać kontrakt z naszym klubem ;] a znowu zaczną trąbić jeśli rzeczywiście ten kontrakt podpisze
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.01.2011, 13:26
dodo19891989 napisał(a):Wyświetl post

Nie sugerowałbym się tym portalem, gdyż wg. nich w kadrze mamy również Cissoko Chyba, że zmierza do nas od zeszłych wakacji
Odpowiedz cytując
varredo
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 16.01.2011, 13:28
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
bo poinformowały że zaraz na początku przygotowań do rundy wiosennej ma podpisać kontrakt z naszym klubem ;] a znowu zaczną trąbić jeśli rzeczywiście ten kontrakt podpisze
Czyli chcą go testować?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.01.2011, 13:29
To my się jakimś Ghańczykiem interesowali? Dawno tu nie zaglądałem więc w temacie nie jestem Słyszałem jednak o rzekomym zainteresowaniu Wisły niejakim Rokerem Pereiro z AEK.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.01.2011, 13:31
Czyli chcą go testować?
Z tego co pamiętam, to chodziło bardziej o testy medyczne.
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 16.01.2011, 13:33
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ja już jak pisałem oglądałem wczoraj gościa w meczu i on potwierdził to wszystko co jest na YouTube w meczu przeciwko drużynie która grała w LM, ładne dryblingi potrafił minąć 3 rywali w środku pola, wywalczył rzut wolny po który padła bramką, zagrał idealną prostopadłą piłeczkę do gościa który wyszedł sam na sam.
Tak się składa, że też oglądałem jego wczorajszy mecz i moim zdaniem wypadł dość przeciętnie...

Miał dwa udane dryblingi. Jedno dobre prostopadłe podanie.
Ale tez dwa bardzo słabe dośrodkowania z prawej strony. Raz tak przyjął piłkę, że odskoczyła mu na kilka metrów i wyszła na aut..

Nie wiem gdzie ty widziałeś, że minął 3 zawodników
Miał udany drybling do boku gdzie uciekł dwóm piłkarzom.

Ale trzech? To chyba minął w twojej wyobraźni...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.01.2011, 13:34
zbymak dzisiaj pisał, że w tym okienku na pewno będą 4 transfery.
Wychodzi na to, że Alhasan, Melikson + x + y.
Mówił też, że na 100 % przyjdzie nowy bramkarz.
Zastanawiam się tylko czy będzie to trzeci bramkarz czy też pierwszy.
Wolałbym tą pierwszą opcje, bo uważam, że warto zaufać Filipowi Kurcie może stanie się w Wiśle kimś takim jak Sandomierski w Jadze...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.01.2011, 13:35
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
To my się jakimś Ghańczykiem interesowali? Dawno tu nie zaglądałem więc w temacie nie jestem Słyszałem jednak o rzekomym zainteresowaniu Wisły niejakim Rokerem Pereiro z AEK.
Na początku grudnia mowa była o tym panu (http://pl.wikipedia.org/wiki/Karimu_Alhassan). Podobno zaoferowaliśmy już za niego 200 tyś € i 17 stycznia ma przyjechac na testy medyczne.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.01.2011, 13:37
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
O ile dobrze rozumiem to M polskiego obywatelstwa nie ma ale chce je dopiero uzyskać. Moim zdaniem jest mu ono potrzebne (tak samo zresztą jak pozostałym Izraelczykom wymienionym w poprzednich postach) aby obejść limity UE na zatrudnianie cudzoziemców. Jego plan (jesli dobrze rozumiem) jest taki aby w ciągu najbliższych dwóch lat uzyskać polskie obywatelstwo i wypromować się do lepszej ligi (nie będzie go wtedy dotyczył limit zatrudnienia a co za tym idzie łatwiej będzie mu zdobyć kontrakt).
Jestem przekonany że uważa się za Żyda i nie miałby ochoty grać w reprezentacji Polski. Jego rodzice mogli pochodzić z Polski ale byli Żydami i wychowali go na Żyda właśnie.
napisalem tak bo ktos wyzej napisal, ze ma paszport polski.abstrahujac od tego czy go ma czy nie to i tak jestem zdiwiony, ze skoro taki dobry i ma ojca Polaka to nikt z PZPN go nie wylukal, bo skoro podobno naciskal na przenosiny do Pl to napewno dlatego, ze wie juz ze to trampolina do zachodu, co znaczy ze gosc jest ambitny i ma cel.jesli ma cel i chce sie rozwijac to udzial w Euro bylby dla niego niepowtarzalna szansa na pokazanie sie.oczywiscie to tylko moje czyste dywagacje, bo nie mam pojecia jak gosc sie preazentuje i czy by sie nadawal.chodzi mi jedynie o to ze nikt wczesniej sie nim z pzpn-u nie zainteresowal.pozdrawiam
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.01.2011, 13:41
Titto napisał(a):Wyświetl post
zbymak dzisiaj pisał, że w tym okienku na pewno będą 4 transfery.
Wychodzi na to, że Alhasan, Melikson + x + y.
Mówił też, że na 100 % przyjdzie nowy bramkarz.
Zastanawiam się tylko czy będzie to trzeci bramkarz czy też pierwszy.
Wolałbym tą pierwszą opcje, bo uważam, że warto zaufać Filipowi Kurcie może stanie się w Wiśle kimś takim jak Sandomierski w Jadze...
bramkarz "podobno" juz jest, i od kilku dni ta informacje juz ktoś powiwielił tak, że nawet zaczynam sie zastanawiać czy to nie jest prawda, ale jutro sie okaze czy to prawda z panem D. czy nie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.01.2011, 13:42
Widzę, że wszyscy zaczęli się interesować naszym być może nowym zawodnikiem, w google po wpisaniu trzech pierwszych liter imienia Mao wyskakuje na drugiej pozycji zaraz za mao a przed Mao Tse Tung

Co to się dzieję.

Jestem za transferem jak najbardziej jak widać cierpliwość popłaca, bo uważam że jak już go sprowadzimy to będzie naszym wzmocnieniem a nie uzupełnieniem składu.
Mało mnie obchodzą malkontenci, którzy i tak byli i będą na tym forum szerzyć swój pesymistyczny światopogląd, pokazując nam same złe strony transferu:

- gra tylko prawą nogą
- jego drużyna jest 9 w tabeli
- jakby był naprawdę dobry to by do nas nie przyszedł itp.

Gość był/ jest kapitanem swojej drużyny, ma znakomity przegląd pola, nie szablonowe zagrania takiego zawodnika nam potrzeba, teraz to tylko szkoda że Brożek odszedł bo myślę, że mógłby to być duet jak Kuba- Brożek. Swoją drogą chłopak jakiś talent posiada skoro z trzeciej ligi przeszedł do Beitaru Jerozolima i rozegrał tam przeszło 100 spotkań.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.01.2011, 13:43
matys2 napisał(a):Wyświetl post
Tak się składa, że też oglądałem jego wczorajszy mecz i moim zdaniem wypadł dość przeciętnie...

Miał dwa udane dryblingi. Jedno dobre prostopadłe podanie.
Ale tez dwa bardzo słabe dośrodkowania z prawej strony. Raz tak przyjął piłkę, że odskoczyła mu na kilka metrów i wyszła na aut..

Nie wiem gdzie ty widziałeś, że minął 3 zawodników
Miał udany drybling do boku gdzie uciekł dwóm piłkarzom.

Ale trzech? To chyba minął w twojej wyobraźni...
Coś koło 84 minuty, przyjął piłkę na klatkę piersiowa minął 3 zawodniku w środku pola po czy zagrał minimalnie nie dokładne podanie. Wyprowadził kilka razy bardzo ładne kontry, na początku, według mnie był najlepszy zawodnikiem tej drużny.
Koledzy też często nie nadążali za tym co on chce zrobić, wyprowadzą piłkę po czym zagrywa piętką niestety kolega nie spodziewał się takiego zagrania.
Należy podkreślić że Macabi te z LM miało miażdżąca przewagę w a ataku pozycyjnym. Według mnie Melikson jak najbardziej może zaliczyć ten mecz do udanych.
Nie był za wiele razy przy piłce tak jak cała jego drużna musiał zasuwać w defensywie jednak jak on miał piłkę to robiło się ciekawie.
Zaznaczam że transmisja mi się zacinała, nie widziałem wszystkiego jednak w oposianych sytuacjach teraz i wcześniej mam pewność ze to był on, komentatorzy zaczynają się wydzierać jak on dochodził do piłki. Nie wiem może oglądaliśmy inny mecz, jestem pewien że oglądałem Meliksona.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.01.2011 o godz. 14:06.
Odpowiedz cytując
Tomasson
Member

Stary 16.01.2011, 13:43
Mówiło się ze strony Wisły o piłkarzu z głośnym nazwiskiem aby przyciągnąć więcej ludu na stadion. Ciekawi mnie czy taki będzie i jakiego formatu będzie ów piłkarz.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Stary 16.01.2011, 13:45
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że wszyscy zaczęli się interesować naszym być może nowym zawodnikiem, w google po wpisaniu trzech pierwszych liter imienia Mao wyskakuje na drugiej pozycji zaraz za mao a przed Maa Tse Tung

Co to się dzieję.

Jestem za transferem jak najbardziej jak widać cierpliwość popłaca, bo uważam że jak już go sprowadzimy to będzie naszym wzmocnieniem a nie uzupełnieniem składu.
Mało mnie obchodzą malkontenci, którzy i tak byli i będą na tym forum szerzyć swój pesymistyczny światopogląd, pokazując nam same złe strony transferu:

- gra tylko prawą nogą
- jego drużyna jest 9 w tabeli
- jakby był naprawdę dobry to by do nas nie przyszedł itp.

Gość był/ jest kapitanem swojej drużyny, ma znakomity przegląd pola, nie szablonowe zagrania takiego zawodnika nam potrzeba, teraz to tylko szkoda że Brożek odszedł bo myślę, że mógłby to być duet jak Kuba- Brożek. Swoją drogą chłopak jakiś talent posiada skoro z trzeciej ligi przeszedł do Beitaru Jerozolima i rozegrał tam przeszło 100 spotkań.
Wszystko i tak zweryfikuje boisko. Mam tylko nadzieje że nie powtórzy się sytuacja z Jirsakiem, gość wygląda solidnie, zastanawia jedynie dlaczego wcześniej nie był powoływany do reprezentacji ...
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 16.01.2011, 13:49
nh79 napisał(a):Wyświetl post
napisalem tak bo ktos wyzej napisal, ze ma paszport polski.abstrahujac od tego czy go ma czy nie to i tak jestem zdiwiony, ze skoro taki dobry i ma ojca Polaka to nikt z PZPN go nie wylukal, bo skoro podobno naciskal na przenosiny do Pl to napewno dlatego, ze wie juz ze to trampolina do zachodu, co znaczy ze gosc jest ambitny i ma cel.jesli ma cel i chce sie rozwijac to udzial w Euro bylby dla niego niepowtarzalna szansa na pokazanie sie.oczywiscie to tylko moje czyste dywagacje, bo nie mam pojecia jak gosc sie preazentuje i czy by sie nadawal.chodzi mi jedynie o to ze nikt wczesniej sie nim z pzpn-u nie zainteresowal.pozdrawiam
Nie rozumiesz. Jego ojciec nie jest Polakiem ale Żydem który mieszkał na terenie Polski. W związku z tym ma prawo ubiegać się o polskie obywatelstwo ale jego narodowość jest żydowska. Większość historycznych przywódców Izraela (Begin, Szaron, Szamir, Mayer, Gurion) była w takiej samej sytuacji ale do głowy nie przyszło by im uważać się za Polaków.
Podobno jest to bardzo obecnie popularny w Izraelu trend aby w oparciu o przedwojenne obywatelstwo rodziców lub dziadków uzyskiwać polskie paszporty. Ułatwia im to bardzo prowadzenie interesów w UE ale nie ma absolutnie nic wspólnego ze zmianą narodowości.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.01.2011, 13:52
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiesz.
Nudzi Ci się?Jeszcze się nie otrząsnąłeś po tej tragicznej wiadomości?Idź do politycznego swoje teorie przedstawiać chłopie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.01.2011, 13:54
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Kużwa czy ktos zna jezyk Izraelski? Co tam wogóle pisze to niewiem...
bo może od złej strony czytasz.trzeba z prawej do lewej...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów