The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2011, 10:15
Dzisiejszy news odnosnie transferu Meliksona:

http://www.sport5.co.il/HTML/article....64.92495.html

Kluby podobno sie dogadaly i dzisiaj ma dojsc do podpisania czteroletniego kontraktu z Meliskonem, placimy za niego 700 tys. Euro
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.01.2011, 10:23
Miło, że takie informacje nie są pisane przez naszych grafomańskich dziennikarzyn. Mimo wszystko sądzę, że poziom prasy w Izraelu jest wyższy niż w Polsce.
Także jutro powinniśmy się spodziewać Meliksona w Wiśle. Jeśli nie jutro, to najpóźniej we wtorek.
I na dodatek jak widać cały czas boli ich to nasze 5:0 z Beitarem
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.01.2011, 10:29
no może wkończu się doczekamy... translator mi przetłumaczył , że Wisła zdobyła 12 Mistrzostw i 4 szklanki sądze, że to pewna informacja... przecież kupili już nowego w jego miejsce a 700tys to dużo jak na nas... tylko żeby nie było tak jakz Jirsakiem ;p
Odpowiedz cytując
Shifty Powers
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 16.01.2011, 10:29
Ludzie jak tak czytam Wasze posty i widzę jak niektórzy są podjarani tym transferem to tylko modlić się żeby Melikson bo ktoś może ciśnienia nie wytrzymać Ja mam taką nadzieję że klub od jutra przygotuje same niespodzianki jutro Melikson a w wtorek Allhassan a w środę bramkarz, w czwartek napastnik )
a co do bramkarza to Ricardo jest z kartą w ręku albo Dudek
Shifty
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 16.01.2011, 10:49
Jedno w tym wszystkim pozostaje znamienne - pierwszy trening w poniedziałek a kadra zespołu do tego czasu na pewno nie zostanie zamknięta. Szczerze to Melikson gdy prześledzimy jego karierę piłkarską grał w coraz słabszej drużynach - na tle słabych zawodników jakimi dysponuje jego obecny klub może się wyróżniać ale czy tak samo będzie w Wiśle - trudno powiedzieć. Bardziej interesujące jest to kto przyjdzie do ataku bo jeżeli pieniądze zamiast na napastnika zostaną wydane na Meliksona to czegoś tutaj nie rozumiem a wiem że na transfery dużej sumy nie mamy (pozyskanie za darmo skutecznego napastnika - perspektywicznego w naszych realiach graniczy z cudem).
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 16.01.2011 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.01.2011, 10:57
zielak14 napisał(a):Wyświetl post
no może wkończu się doczekamy... translator mi przetłumaczył , że Wisła zdobyła 12 Mistrzostw i 4 szklanki sądze, że to pewna informacja... przecież kupili już nowego w jego miejsce a 700tys to dużo jak na nas... tylko żeby nie było tak jakz Jirsakiem ;p
4 szklanki są najlepsze ;-)
Odpowiedz cytując
jagoda
Banita

Od: 08.2006

Stary 16.01.2011, 11:11
tylko czekać,jak pismaki będą kopiować forumowe odkrycie. Kto pierwszy? Onet?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2011, 11:20
przetłumaczyłem sobie jedno zdanie w google tłumaczu i na wstępie mnie rozwaliło

cytuję: Polacy zgłosiły swoją ofertę do 700 tysięcy euro. Powiązania, które będą dziś wrażenie, ma zarobić milion euro 4 pory roku hehehehe
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 16.01.2011, 11:22
Całe szczescie ze Roger powiedział że nie chce do nas przyjść
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.01.2011, 11:30
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejszy news odnosnie transferu Meliksona:

http://www.sport5.co.il/HTML/article....64.92495.html

Kluby podobno sie dogadaly i dzisiaj ma dojsc do podpisania czteroletniego kontraktu z Meliskonem, placimy za niego 700 tys. Euro
Kużwa czy ktos zna jezyk Izraelski? Co tam wogóle pisze to niewiem...
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.01.2011, 11:31
Asysta Tygodnia - Melikson....

http://www.101greatgoals.com/videodisplay/5470465/

fajnie ma chłop
Wiem jedno podanie wiosny nie czyni ale trzeba podkreslić ze technike i fantazje to ma
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Stary 16.01.2011, 11:32
Cytat:
ma zarobić milion euro 4 pory roku
four seasons można tłumaczyć róźnie

A tak poza tym jeśli już używacie translatora to tłumaczcie na angielski jak go znacie. Wtedy jest jeszcze sens. Bo z hebrajskiego na Polski i tak tłumaczy przez angielski, stąd te cztery pory roku i te szklanki ;D

A co do Meliksona to skoro piszecie że przed meczem dostał kwiaty i pożegnał się po meczu to raczej już napewno odchodzi. Tylko czy do nas?
Ile było nazwisk które do nas miały trafić a nie trafiły? Latem żadne spekulacje prasowe się nie sprawdziły, klub sprowadzał zawodników o których wcześniej nie wiedzieliśmy.
Więc radzę dać sobie na wstrzymanie narazie...
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.01.2011, 11:35
Tenis napisał(a):Wyświetl post
Racing Santander , Norymbergia to sa przypadkowe kluby ?
A kto tobie takich bajek naopowiadał? Zejdź na ziemie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.01.2011, 11:39
pierdek18 napisał(a):Wyświetl post
Asysta Tygodnia - Melikson....

http://www.101greatgoals.com/videodisplay/5470465/

fajnie ma chłop
Wiem jedno podanie wiosny nie czyni ale trzeba podkreslić ze technike i fantazje to ma
Ja już jak pisałem oglądałem wczoraj gościa w meczu i on potwierdził to wszystko co jest na YouTube w meczu przeciwko drużynie która grała w LM, ładne dryblingi potrafił minąć 3 rywali w środku pola, wywalczył rzut wolny po który padła bramką, zagrał idealną prostopadłą piłeczkę do gościa który wyszedł sam na sam.

Czytałem komentarze pod artykułem o Meliksonie, przeważa to, że są zawiedzeni, że odchodzi, dziękują mu za 3 lata gra, piszą że grał z pełnym angażowaniem, ktoś tam napisał że często jest tak że piłkarze z Izreala wyjeżdżają a potem wracają po 6 miesiącach( skądś to znam ) . Jakieś takie hasła że widzieli wczoraj ból w jego oczach, wygląda na to że są pogodzeni są z tym, że odchodzi.
Widać na pewno że jest to duża postać nie tylko w tym klubie ale w całej lidze. Sam fakt, że jest kapitanem tej drużyny mówi nam bardzo dużo.

Polecam ten filmik jak ktoś jeszcze nie widział:
http://www.youtube.com/watch?v=9TsGZGxZi-c

edit: No i oczywiście w naszym przypadku nie można być pewnym żadnego transferu, także trzeba cierpliwie zaczekać na to aż zobaczymy go w koszulce Wisły.
Tak pół żartem to podoba mi zwyczaj turecki przyleciał gościu do Polski dogadał się zrobił fotkę, za nim Brożkowie wrócili do domu to ich zdjęcie było na oficjalnej Trabzonu .
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.01.2011 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.01.2011, 11:39
Jeśli Roger byłby w formie to czemu nie. Jeśli chce grać na Euro 2012, więc motywacji mu nie zabraknie. Gryzie tylko, że grał w Legii.
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Stary 16.01.2011, 11:43
do westersyl
mnie tylko zastanawia za kogo on przychodzi... kto wyleci z klubu czy Tomek czy Łobo a może ktoś inny...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 16.01.2011, 11:46
A czy musi ktoś wylatywać? Chcą mieć konkurencję na każdej pozycji w pomocy - tak jak to być powinno..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Stary 16.01.2011, 11:48
znając nasza polityke to ktoś z pomocy zrobi bay bay...

a co do Maora czy jak mu tam trzeba przyznac ze chłop ma technikę użytkową i niesamowity przegląd pola....
zauważcie przed każdym podaniem podnosi głowę i szuka po prostu myśli na boisku!!
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.01.2011, 11:54
w każdym razie wczoraj Maor grał ofensywnego środkowego pomocnika, któiry często schodził na boki (widziałem tylko 1 połowę)
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2011, 11:56
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Polecam ten filmik jak ktoś jeszcze nie widział:
http://www.youtube.com/watch?v=9TsGZGxZi-c.
znakomity... koledzy z zespołu sprawiają wrażenie jakby za nim nie nadążali... trzeba trzymać kciuki za ten transfer bo ten chłopak byłby lekiem na naszą niemoc w ofensywie

P.S westersyl jak kiedyś będziesz robił filmik o Meliksonie to użyj tego podkładu muzycznego: Robbie Williams - Do You Mind idealnie do niego pasuje ten kawałek oczywiście pół żartem pół serio
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 16.01.2011 o godz. 11:59.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

17 do Krakowa miał przylecieć ten murzynek ? na obronę
Tak czy nie ?
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

ja niestety nie ogladałem...
jak grał dobrze czy tak przecietnie? i czy prawda ze było jakieś pożegnanie .?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.01.2011, 11:58
pierdek18 napisał(a):Wyświetl post
ja niestety nie ogladałem...
jak grał dobrze czy tak przecietnie? i czy prawda ze było jakieś pożegnanie .?

Tak trudno przeglądnąć parę stron do tyłu Od paru stron o nim piszą, wszystko, jak rzucił koszulkę, jak dostał kwiaty, jak piłkę przyjął, jak zagrał.
Wystarczy poczytać.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Stary 16.01.2011, 11:59
Zajebiście grał
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 16.01.2011, 11:59
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Póki jestem moderatorem na tym forum, jest polityka zero tolerancji.

Zero tolerancji dla antysemitów, rasistów, ksenofobów. Osoby takie wylatują z rocznym banem. Na razie 2 - kto następny?
Przepraszam że wracam do odgrzewanych kotletów ale przez kilka dni nie miałem dostepu do netu i dopiero teraz zobaczyłem że mój post w sprawie Malora wywołał zdaje się(wbrew moim intencjom) małe zamieszania. Jako autor posta czuję się w obowiązku odnieść do tej sprawy. Jeśli modzi uznają że mój post niepotrzebnie wraca do zamkniętego tematu ze zrozumieniem przyjmę jego skasowanie. A teraz po kolei:
1. Post na temat Maora był kilku zdaniowy. Ponieważ został skasowany a pamięć jest zawodna przypomnę tylko że było coś w stylu:" Dziwię się że nasi skauci tak naciskają na transfer tego Żyda do Wisły (biorąc pod uwagę coraz wyższe wymagania finansowe).Mam nadzieję że jeśli przyjdzie będzie wart tych pieniędzy bo zaakceptowanie Izraelity w składzie Wisły to nie jest hop-siup".
2. Po tym poście pojawiły się dwa komentarze kolegów Wojtka i domina które w moim odczuciu były dość płytkie dlatego starałem się odpowiedzieć na nie w podobnym tonie. I to był koniec mojego udziału w tej polemice gdzyż jak napisałem wyżej przez kilka dni straciłem dostęp do netu.
3. Gdy weszłem do tematu po kilku dniach zauważyłem komentarze modów takie jak ten powyższy. Ponieważ nie zostałem zbanowany domniemuję że nie odnosza sie one do mojego posta.
4. Tym niemniej jako inicjator czuję się w obowiązku skomentować kilka spraw: jest dla mnie zrozumiałe że jeśli wokół mojego posta powstało podobne zamieszanie moderator ma prawo (a nawet powinien) taki post skasować. Nie wiem co pisały osoby zbanowane (swoją droga byłbym wdzięczny gdyby ktoś podrzucił mi na priva ich posty o ile to oczywiscie mozliwe). Osobiście jestem wielkim przeciwnikiem tzw: "poprawności politycznej" której jednym z bardziej jaskrawych przykładów jest walka z tzw: "antysemityzmem". Rozumiem jednak (i w pelni akceptuję) że jeśli ktoś na forum zaczyna np: wyzywać Żydów (rozumianych jako naród oczywiście), zresztą tak samo jak każdy inny naród, to jest to podstawa do tego aby go zbanować i trudno z tym polemizować.
5. Jak rozumiem moderatorzy rozróżniają sytuacje w której jakiejś nacji się nie lubi (jak np: Żydów, Rosjan, Niemców, Amerykanów itp,itd) od ksenofobii (czyli pogardzania innymi narodami i uznawania ich za" gorsze" co wyraża się np: w złym traktowaniu osób innej narodowości). Mam nadzieję że w związku z tym nie będą banowane osoby które napiszą że np: nie chciałbym Niemca w Wiśle (cokolwiek by to znaczyło) , nie widze Ruska w naszej drużynie czy np: w zespole jest za dużo Jugoli a oni są szaleni.
6. I na koniec: mój wpis że ciężko będzie zaakceptować Żyda w Wiśle oznacza tyle że uważam że aby grał on w drużynie powinien być lepszy od Polaków (co brzmi jak banał) ale jak dla mnie również lepszy od innych obcokrajowców. Jeśli uda nam się znaleźć pilkarza lepszego of tych których mamy to nie ma dla mnie znaczenia czy jest on Żydem, Arabem czy Eskimosem. Grać mają najlepsi.
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Stary 16.01.2011, 12:00
do rikut1906TSW

jakiś portał podał ze juz ten Ghanijczyk siedzi w polsce... ale nie mogłem znalezc potwierdzenia
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.01.2011, 12:00
Wiem że dla niektórych wyjdę na pesymistę, marudę, napinacza itp idt

Ale chłopaki póki nie w koszulce z Białą Gwiazdą na piersi póty nie nasz...
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Stary 16.01.2011, 12:01
czytałem własnie ale nie patrzyłem na autorów wypowiedzi dlatego zapytałem.
dzieki za odpowiedz
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.01.2011, 12:01
mic napisał(a):Wyświetl post
Kreccie sobie nastepna faze, a potem bedzie placz i wyzywania kazdego ktos sie da bo Malikson nie przyszedl...

Opanujcie sie ludzie
Aż mnie żal bierze jak naiwni potrafią byc ludzie. Przecież jak Maor nie przyjdzie to będzie zbiorowa histeria i wieszczenie końca Wisełki.

Ale ok. jestem w stanie to zrozumiec, o ile naiwnośc da sie wytłumaczyc to popadanie ze skrajnosci w skrajnosc już nie za bardzo.Z reguly nie odnosze się indywidualnie do forumowiczów ale jak czytam wypowiedzi takiego westersyla który kilka stron temu jęczał że nie ma transferów a teraz podnieca się gościem z youtuba który nie wiadomo czy przyjdzie to mi pozostaje tylko wyjśc na papierosa. Nawet jak przyjdzie to nie wiadomo czy sie zaaklimatyzuje, a potem ten który go tak wychwala będzie wieszac na nim psy.

Panowie, troche powagi i honoru.

Nie bądźcie jak dzieci, którzy gdy cos nie wyjdzie załamują ręce i beczą że wujek nie chce im kupic lody.
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Stary 16.01.2011, 12:02
No jestem bardzo ciekawy co z tym Ghanijczykiem
on też zapowiada się interesująco
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów