|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja się dziwie jak to szybko malkontenci zmieniają zdanie - Branco jak Wisła grała słabo był wg niektórych z Was jednym z lepszych zawodników Wisły na boisku. Teraz gdy nie gra, trzeba go kopnąć w dupę i powiedzieć gromkie "spie*****j".
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Podpisał w 2008 pięcioletni kontrakt, czyli do 2013. O pięć lat za dużo.
@snajper - Ogarnij się chłopie, Brożków nazywasz zdrajcami, Wisła piszesz małą literą i wykazujesz się demagogią pisząc, że to Łobodzińskiemu zawdzięczamy mistrzostwo w sezonie 2008/2009.
Ostatnio edytowane przez murray : 07.01.2011 o godz. 16:11.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() Wtedy zapewne Wisła byłaby mistrzem. Miał w tym meczu Pawełek jeden strzał do wybronienia a tego nie zrobił i ja to będę mu do końca życia pamiętał . A Jovy to bym nie oceniał, bo żeby go ocenić to musi Bałkaniec zagrać w naszej lidze w 15 meczach i wtedy go ocenimy. A ty teraz o jego refleksie i tragicznej grze na przedpolu nawijasz. Pożyjemy, zobaczymy ... ktoś Jovanica wybrał rok temu najlepszym bramkarzem w ojczystej lidze. Przypadek .![]()
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Pozytywna informacja dla tych, co chcą Polaków w Wiśle: http://www.igol.pl/article,30297.html
Prawdopodobnie się doczekacie!!! Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Co sądzicie o tym kopaczu z Widzewa, Lisowskim?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
przed spadkiem Widzewa do 1 ligi (2 lata temu) prezentował sie bardzo dobrze,ładnie chodził lewą stroną i nawet Leo go powołał ale miejsce szybko stracił na rzecz Dudu.No ale może przy Maaskancie forme by odzyskał.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.01.2011 o godz. 18:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
tak w tym meczu bronił Juszczyk..... cóż a Pawełek no cóż ogólnie za całokształt dobrze że odszedł
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
I tak pewnie będzie zmiennikiem Dragana Paljića, a jakiś Polak w drużynie by nam się jednak przydał.
Solidny boczny obrońca, wybiegany - a to najważniejsze. Moim zdaniem jeżeli jest okazja wziąć go za rozsądne pieniądze to trzeba z niej skorzystać. Dwóch w miarę równorzędnych zawodników na każdą pozycję to we współczesnym futbolu konieczność. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mija własnie pierwszy tydzień okna transferowego a tu nic. Chodzą co prawda słuchy o jakichś dwóch testowanych którym podobno bliżej niz dalej do podpisania kontraktu ale z nimi to trochę tak jak z Radiem Erewań: niby są ale tak naprawde nikt nawet nie wie kto to. Natomiast wiadomo napewno że sprzedano Pawła "w ciemno" licząc na to że jakiś napastnik zawsze się znajdzie. Czy komuś ta sytaucja coś przypomina
Z oceną okienka poczekamy oczywicie do jego końca ale .... na wszelki wypadek sięgnąłem do słownika polsko-holenderskiego żeby wiedzieć jak przetłumaczyć takie słowa jak: k..., ch..., wy....lać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
To forum osiągnęło niezwykły poziom absurdu i niekompetencji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Dajmy mu popracować!
„Szukamy napastnika, który prezentuje trochę inny styl niż Paweł Brożek. Maciej Żurawski i Andres Rios grają w podobnym stylu jak Paweł, szukamy więc kogoś, kto prezentuje się trochę inaczej na boisku. Dobrze by było, żeby taki napastnik był trochę wyższy, ale nie wolniejszy przez to. Mamy na oku również piłkarzy, którzy prezentują taki styl jak Paweł, ale wolałbym, żebyśmy pozyskali kogoś, kto zachowuje się trochę inaczej na boisku” - zdradza Valckx. To jest ciekawe. W tych animozjach forumowych na temat: czy będzie dobrze czy źle - w ogóle nie zajmujemy się istotą problemu jakiego typu napastnika potrzebujemy. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A teraz coś o potocznych wzmocnieniach . Jak donosi " Przegląd Sportowy "- Wisła Kraków obserwuje argentyńskiego napastnika Emanuela Perrone z Atromitosu Ateny. I jak dalej pisze gazeta :
Wisła Kraków zamierza wzmocnić się piłkarzem z greckiej ekstraklasy. Na mecze tamtejszej ligi "Biała Gwiazda" wysłała swojego skauta, Marcina Kuźbę. Wysłannik wicemistrza Polski przyglądał się m.in. 27-letniemu argentyńskiemu napastnikowi, Emanuelowi Perrone. Faktycznie Marcin to nasz skaut , który ma za zadanie w tejże lidze poszukać piłkarza , który pasowałby do naszej koncepcji. I ile w tym prawdy ( a jeżeli to pisze ta gazeta to raczej to autentyczny fakt ) oraz czy rzekomy piłkarz sprawdziłby się w Wiśle, mam nadzieję , że dowiemy się o tym niebawem. Może wypadałoby o jego opinie zapytać się naszego byłego kopacza" Baszca " oraz grającego tam Marka Saganowskiego. Oni znają polską ligę , a Marcin długo był związany z naszym klubem także nie ukrywam , że byłbym ciekaw co on miałby w tej kwestii do powiedzenia ![]() ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W naszej sytuacji kadrowej - jakiegokolwiek
a czy bedzie miał 170 cm czy 200, czarny czy biały - co za różnica byleby bramki strzelał ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Emanuel Perrone, wydaje się być ciekawą kandydaturą, co ważne spełnia kryteria naszego dyrektora dotyczące wysokiego napastnika. Jestem ciekaw jak potoczą się jego losy.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
E.Perrone ma 27 lat , więc zamienimy Brożka na obcokrajowca o podobnym potencjale , bo podobno strzela ok.10 bramek w sezonie .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Mam nadzieje, ze to jakas plotka, bo facet malo goli strzelil w czasie swojej kariery, a po drugie - w sezonie rozgrywa tez nie za duzo spotkan(pewnie albo kontuzjowany, albo ma problemy z przebiciem sie do skladu). Pod lupe biore cala jego dotychczasowa kariere. W dodatku 27 lat, czyli gdyby sie z nami zwiazal, bylby to raczej ostatni powazny kontrakt w jego zyciu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszakże myślę ,ze warto go sprawdzić
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A ja myślę że nie mamy pomysłu na nikogo do ataku i będzie jak zwykle łapanka w ostatniej chwili żeby było tanio bo oto chodzi........
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Borniho a ja myśle, że nie masz pojęcia o czym piszesz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie do końca się z Tobą zgodzę. Przy szerszej kadrze pewni piłkarze będą grać zbyt mało a wtedy nie będą zadowoleni ze swojej sytuacji w klubie i będą chcieli odejść . Przykład Piotrka Brożka a wcześniej Ćwielonga czy Kokoszki świetnie to pokazuje . Lisowski też nie byłby zadowolony jeśli zagrałby w kilku meczach na sezon. Wg mnie optymalną kadrą w naszej sytuacji i przy naszym systemie gry jest 18 dobrych piłkarzy i kilku młodych utalentowanych którzy dostaną szansę jak będą kontuzje. Tylko jest kilka warunków , nie możemy mieć piłkarzy takich jak Nowak czy Plizga którzy często są kontuzjowani bo wtedy taka kadra z pewnością nam nie wystarczy. Charakter piłkarza też jest ważnym czynnikiem , nie potrzebujemy jakiegoś imprezowicza który będzie podpadał wszystkim .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 07.01.2011 o godz. 20:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Szukanie innego typu napastnika rozumiem osobiście jako szukanie taniej fujary niestrzelającej bramek. Taki Beto to był przecież zupełnie inny typ napastnika niż Paweł, bez dwóch zdań - wszystko się zgadza. Słodkie pitolenie Pana Valclxa może zadziałać tylko na bardzo naiwnych. P.S. Jak dotąd co okienko kupowaliśmy napastnika "do Pawła Brożka" i "konkurenta dla Pawełka". Z porażającymi efektami.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 07.01.2011 o godz. 23:18.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Zabawne, że latami szukaliśmy dodatkowego napastnika, porządnego bramkarza - a teraz nagle okazuje się, że mimo sprzedaży Brożka, dodatkowy napastnik nigdy nie był potrzebny, bo oto ciągle szukamy tylko jednego grajka. Nagle też okazuje się, że kadrę, która tak słabo grała i miała tak marne pucharowe wyniki w ostatnich sezonach mieliśmy i mamy wystarczającą jakościowo i w ogóle(!), bo oto szukamy jedynie kolejnych "uzupełnień". Holender chyba na głowę upadł wraz z Cuiałem. Upływający czas jasno też pokazuje że tak naprawdę nie mieliśmy przygotowanych jeszcze w minionym roku żadnych transferów do przeprowadzenia. ![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przynajmniej nie narzekamy na jakość sprowadzonych w tym okienku zawodników...
Jak do 15 nie będzie żadnego transferu to szczerze się oburzę zaistniałą sytuacją |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-dni,id,t.html
Jak widać krakowski klub próbuje znaleźć piłkarzy przede wszystkim na te pozycje, które zostały osłabione. Jedynie strata Piotra Brożka na lewej obronie, zdaniem Valckxa, nie wymaga w tym momencie uzupełnienia. - Jesienią na tej pozycji dobrze radził sobie Dragan Paljić - mówi dyrektor sportowy. - Gdyby on nie mógł wystąpić, mamy Serge'a Branco, który ma doświadczenie z gry na tej pozycji. Czyli kolejna pozycja "nie wymaga uzupełnienia" Lada dzień pewnie okaże się, że Jovanić jest w życiowej formie (a przecież jest jeszcze "zawsze groźny" Kurto), więc bramkarza też w zasadzie nie potrzeba. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|