The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mikel
Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2011, 15:46
snajper napisał(a):Wyświetl post
Wezcie ludzie skonczcie juz pieprzyc o pawelku i brozkach bo tylko temat zasmiecacie! zdrajcy poszli za kasa koniec tematu i wspominek liczy sie przyszlosc ci zawodnicy ktorzy zostali i ci ktorzy przyjda!
Snajper na forum od 1 stycznia 2011 roku... Ciekawe czy jest kibicem Wisły czy może zwykłym hejterem ;>
Też jestem tu od niedawna jednak ja większość swoich postów pisałem w temacie o graffiti bo tym się interesuję :s Co do Brożków i Pawełka, Piotra i Pawła można usprawiedliwić, Paweł już od dawna szukał klubu, do którego mógłby przejść, chciał dalej się rozwijać tego zabronić mu nie możemy, jest on piłkarzem taki zawód. Co do Piotrka też dobrze,że odszedł, u nas raczej dużo by nie pokopał. Wg mnie najgorzej zachował się Pawełek, skoro zagrał te pół roku bardzo dobrze powinien zostać u nas za rozsądną cenę a nie od razu chciał tyle hajsu jak żyd jakiś ;o
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.01.2011, 15:58
Ja się dziwie jak to szybko malkontenci zmieniają zdanie - Branco jak Wisła grała słabo był wg niektórych z Was jednym z lepszych zawodników Wisły na boisku. Teraz gdy nie gra, trzeba go kopnąć w dupę i powiedzieć gromkie "spie*****j".
Odpowiedz cytując
snajper
Banita

Od: 01.2011

Stary 07.01.2011, 15:58
mikel napisał(a):Wyświetl post
Snajper na forum od 1 stycznia 2011 roku... Ciekawe czy jest kibicem Wisły czy może zwykłym hejterem ;>
Też jestem tu od niedawna jednak ja większość swoich postów pisałem w temacie o graffiti bo tym się interesuję :s Co do Brożków i Pawełka, Piotra i Pawła można usprawiedliwić, Paweł już od dawna szukał klubu, do którego mógłby przejść, chciał dalej się rozwijać tego zabronić mu nie możemy, jest on piłkarzem taki zawód. Co do Piotrka też dobrze,że odszedł, u nas raczej dużo by nie pokopał. Wg mnie najgorzej zachował się Pawełek, skoro zagrał te pół roku bardzo dobrze powinien zostać u nas za rozsądną cenę a nie od razu chciał tyle hajsu jak żyd jakiś ;o
kibicuje wisle jestem kibicem od pamietnego meczu o utrzymanie ze stomilem olsztyn 5-2 nie udzielalem sie na forum bo mi sie nie chcialo ale juz mnie wkurzalo ze ciagle gada sie bzdury tutaj coraz mniej dyskusi rzeczowych wiec musialem zareagowac skoro nikt inny nie mial odwagi skrytkowac pieprzenia o tym ze ronaldino kupic bo byl wolny albo znowu o jimenezach ze czeka na autobusy 139 ludzie czy to przedszkole jaja sobie robcie zalozcie mydelniczke jak na allegro i tma bijcie piane
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.01.2011, 16:01
arbuz napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawosci jak ktos wie do kiedy Łobo ma kontrakt w naszym klubie ?
Podpisał w 2008 pięcioletni kontrakt, czyli do 2013. O pięć lat za dużo.

@snajper - Ogarnij się chłopie, Brożków nazywasz zdrajcami, Wisła piszesz małą literą i wykazujesz się demagogią pisząc, że to Łobodzińskiemu zawdzięczamy mistrzostwo w sezonie 2008/2009.
Ostatnio edytowane przez murray : 07.01.2011 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
snajper
Banita

Od: 01.2011

Stary 07.01.2011, 16:08
murray napisał(a):Wyświetl post
Podpisał w 2008 pięcioletni kontrakt, czyli do 2013. O pięć lat za dużo.
odrazu o10 napisz gdyby nie lobodzinski i jego bramki w koncowce mistrzowskiego sezonu to wisla mialaby jeden tytul mniej
Odpowiedz cytując
Canis Lupus
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 07.01.2011, 16:10
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Tak, z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że Pawełek został bohaterem meczów z Cracovią i Legią, bronił w sytuacjach sam na sam z Ntibazonkizą (Cracovia) czy Manu (Legia). Zrobił znacznie więcej niż się oczekuje od bramkarza.
Gdybyśmy stracili bramkę w pierwszych minutach, to przeciwnik dyktowałby warunki broniąc wyniku i wyprowadzając zabójcze kontry.
Uważam Pawełka za bramkarza dobrego jak na ligę polską, mającego problemy z ustabilizowaniem formy. Bramkarza przeplatającego mecze świetne, z gorszymi (w ostatniej rundzie poza meczem z Górnikiem miewał tylko świetne mecze) .
Oczywiście , że wolałbym Jana Muchę, czy Matyska z najlepszych lat ale znając życie będziemy teraz stawiać na tragicznego na przedpolu i z gorszym refleksem Jovanić'a.
Idąc twoim tokiem myślenia można by przypomnieć ubiegłoroczny mecz Wisły z Cracovią w Hucie. Bramkarz z klasą opanował by tego babola odbitego od kanciatego łba Jopa. Bo chyba nikt na świecie nie powie, że to był "strzał" nie do wybronienia przez jakiegokolwiek bramkarza świata ?!
Wtedy zapewne Wisła byłaby mistrzem. Miał w tym meczu Pawełek jeden strzał do wybronienia a tego nie zrobił i ja to będę mu do końca życia pamiętał . A Jovy to bym nie oceniał, bo żeby go ocenić to musi Bałkaniec zagrać w naszej lidze w 15 meczach i wtedy go ocenimy. A ty teraz o jego refleksie i tragicznej grze na przedpolu nawijasz. Pożyjemy, zobaczymy ... ktoś Jovanica wybrał rok temu najlepszym bramkarzem w ojczystej lidze. Przypadek Pawełek nigdy takiej nagrody nie zdobył .
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.01.2011, 16:11
Pozytywna informacja dla tych, co chcą Polaków w Wiśle: http://www.igol.pl/article,30297.html
Prawdopodobnie się doczekacie!!!

Cytat:
Idąc twoim tokiem myślenia można by przypomnieć ubiegłoroczny mecz Wisły z Cracovią w Hucie. Bramkarz z klasą opanował by tego babola odbitego od kanciatego łba Jopa. Bo chyba nikt na świecie nie powie, że to był "strzał" nie do wybronienia przez jakiegokolwiek bramkarza świata ?!
Wtedy zapewne Wisła byłaby mistrzem. Miał w tym meczu Pawełek jeden strzał do wybronienia a tego nie zrobił i ja to będę mu do końca życia pamiętał .
Powinieneś też pamiętać, że to wtedy Juszczyk bronił
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.01.2011, 17:47
Canis Lupus napisał(a):Wyświetl post
Wtedy zapewne Wisła byłaby mistrzem. Miał w tym meczu Pawełek jeden strzał do wybronienia a tego nie zrobił i ja to będę mu do końca życia pamiętał . A Jovy to bym nie oceniał, bo żeby go ocenić to musi Bałkaniec zagrać w naszej lidze w 15 meczach i wtedy go ocenimy. A ty teraz o jego refleksie i tragicznej grze na przedpolu nawijasz. Pożyjemy, zobaczymy ... ktoś Jovanica wybrał rok temu najlepszym bramkarzem w ojczystej lidze. Przypadek Pawełek nigdy takiej nagrody nie zdobył .
Tak pamiętaj ! ten mecz pamiętaj tą bramkę, też nie wybaczę Mariuszowi tego ^^ może gdyby zagrał byłoby inaczej ...
Odpowiedz cytując
mikel
Member

Od: 11.2010

Stary 07.01.2011, 17:55
Co sądzicie o tym kopaczu z Widzewa, Lisowskim?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.01.2011, 18:06
przed spadkiem Widzewa do 1 ligi (2 lata temu) prezentował sie bardzo dobrze,ładnie chodził lewą stroną i nawet Leo go powołał ale miejsce szybko stracił na rzecz Dudu.No ale może przy Maaskancie forme by odzyskał.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.01.2011 o godz. 18:21.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.01.2011, 18:17
tak w tym meczu bronił Juszczyk..... cóż a Pawełek no cóż ogólnie za całokształt dobrze że odszedł
Borinho
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.01.2011, 18:20
I tak pewnie będzie zmiennikiem Dragana Paljića, a jakiś Polak w drużynie by nam się jednak przydał.

Solidny boczny obrońca, wybiegany - a to najważniejsze. Moim zdaniem jeżeli jest okazja wziąć go za rozsądne pieniądze to trzeba z niej skorzystać.

Dwóch w miarę równorzędnych zawodników na każdą pozycję to we współczesnym futbolu konieczność.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.01.2011, 18:25
Mija własnie pierwszy tydzień okna transferowego a tu nic. Chodzą co prawda słuchy o jakichś dwóch testowanych którym podobno bliżej niz dalej do podpisania kontraktu ale z nimi to trochę tak jak z Radiem Erewań: niby są ale tak naprawde nikt nawet nie wie kto to. Natomiast wiadomo napewno że sprzedano Pawła "w ciemno" licząc na to że jakiś napastnik zawsze się znajdzie. Czy komuś ta sytaucja coś przypomina
Z oceną okienka poczekamy oczywicie do jego końca ale .... na wszelki wypadek sięgnąłem do słownika polsko-holenderskiego żeby wiedzieć jak przetłumaczyć takie słowa jak: k..., ch..., wy....lać
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.01.2011, 19:04
Canis Lupus napisał(a):Wyświetl post
A to żeś dojebał. Lepiej sprawdź składy, to się dowiesz, kto wtedy bronił "ekspercie".

To forum osiągnęło niezwykły poziom absurdu i niekompetencji.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.01.2011, 19:06
MCX napisał(a):Wyświetl post
Dwóch w miarę równorzędnych zawodników na każdą pozycję to we współczesnym futbolu konieczność.
A Barcelona?
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.01.2011, 19:11
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._nie_martwili/
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 07.01.2011, 19:32
Dajmy mu popracować!

„Szukamy napastnika, który prezentuje trochę inny styl niż Paweł Brożek. Maciej Żurawski i Andres Rios grają w podobnym stylu jak Paweł, szukamy więc kogoś, kto prezentuje się trochę inaczej na boisku. Dobrze by było, żeby taki napastnik był trochę wyższy, ale nie wolniejszy przez to. Mamy na oku również piłkarzy, którzy prezentują taki styl jak Paweł, ale wolałbym, żebyśmy pozyskali kogoś, kto zachowuje się trochę inaczej na boisku” - zdradza Valckx.

To jest ciekawe. W tych animozjach forumowych na temat: czy będzie dobrze czy źle - w ogóle nie zajmujemy się istotą problemu jakiego typu napastnika potrzebujemy.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.01.2011, 19:47
A teraz coś o potocznych wzmocnieniach . Jak donosi " Przegląd Sportowy "- Wisła Kraków obserwuje argentyńskiego napastnika Emanuela Perrone z Atromitosu Ateny. I jak dalej pisze gazeta :
Wisła Kraków zamierza wzmocnić się piłkarzem z greckiej ekstraklasy. Na mecze tamtejszej ligi "Biała Gwiazda" wysłała swojego skauta, Marcina Kuźbę.
Wysłannik wicemistrza Polski przyglądał się m.in. 27-letniemu argentyńskiemu napastnikowi, Emanuelowi Perrone.

Faktycznie Marcin to nasz skaut , który ma za zadanie w tejże lidze poszukać piłkarza , który pasowałby do naszej koncepcji. I ile w tym prawdy ( a jeżeli to pisze ta gazeta to raczej to autentyczny fakt ) oraz czy rzekomy piłkarz sprawdziłby się w Wiśle, mam nadzieję , że dowiemy się o tym niebawem. Może wypadałoby o jego opinie zapytać się naszego byłego kopacza" Baszca " oraz grającego tam Marka Saganowskiego. Oni znają polską ligę , a Marcin długo był związany z naszym klubem także nie ukrywam , że byłbym ciekaw co on miałby w tej kwestii do powiedzenia
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.01.2011, 19:48
W naszej sytuacji kadrowej - jakiegokolwiek
a czy bedzie miał 170 cm czy 200, czarny czy biały - co za różnica
byleby bramki strzelał
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.01.2011, 19:50
Emanuel Perrone, wydaje się być ciekawą kandydaturą, co ważne spełnia kryteria naszego dyrektora dotyczące wysokiego napastnika. Jestem ciekaw jak potoczą się jego losy.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Stary 07.01.2011, 19:58
E.Perrone ma 27 lat , więc zamienimy Brożka na obcokrajowca o podobnym potencjale , bo podobno strzela ok.10 bramek w sezonie .
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.01.2011, 20:07
Mam nadzieje, ze to jakas plotka, bo facet malo goli strzelil w czasie swojej kariery, a po drugie - w sezonie rozgrywa tez nie za duzo spotkan(pewnie albo kontuzjowany, albo ma problemy z przebiciem sie do skladu). Pod lupe biore cala jego dotychczasowa kariere. W dodatku 27 lat, czyli gdyby sie z nami zwiazal, bylby to raczej ostatni powazny kontrakt w jego zyciu.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 07.01.2011, 20:16
Wszakże myślę ,ze warto go sprawdzić
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.01.2011, 20:25
A ja myślę że nie mamy pomysłu na nikogo do ataku i będzie jak zwykle łapanka w ostatniej chwili żeby było tanio bo oto chodzi........
Borinho
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.01.2011, 20:30
Borniho a ja myśle, że nie masz pojęcia o czym piszesz...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.01.2011, 20:32
MCX napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca się z Tobą zgodzę. Przy szerszej kadrze pewni piłkarze będą grać zbyt mało a wtedy nie będą zadowoleni ze swojej sytuacji w klubie i będą chcieli odejść . Przykład Piotrka Brożka a wcześniej Ćwielonga czy Kokoszki świetnie to pokazuje . Lisowski też nie byłby zadowolony jeśli zagrałby w kilku meczach na sezon. Wg mnie optymalną kadrą w naszej sytuacji i przy naszym systemie gry jest 18 dobrych piłkarzy i kilku młodych utalentowanych którzy dostaną szansę jak będą kontuzje. Tylko jest kilka warunków , nie możemy mieć piłkarzy takich jak Nowak czy Plizga którzy często są kontuzjowani bo wtedy taka kadra z pewnością nam nie wystarczy. Charakter piłkarza też jest ważnym czynnikiem , nie potrzebujemy jakiegoś imprezowicza który będzie podpadał wszystkim .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 07.01.2011 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.01.2011, 20:36
lazy napisał(a):Wyświetl post
Dajmy mu popracować!

„Szukamy napastnika, który prezentuje trochę inny styl niż Paweł Brożek. Maciej Żurawski i Andres Rios grają w podobnym stylu jak Paweł, szukamy więc kogoś, kto prezentuje się trochę inaczej na boisku. Dobrze by było, żeby taki napastnik był trochę wyższy, ale nie wolniejszy przez to. Mamy na oku również piłkarzy, którzy prezentują taki styl jak Paweł, ale wolałbym, żebyśmy pozyskali kogoś, kto zachowuje się trochę inaczej na boisku” - zdradza Valckx.

To jest ciekawe. W tych animozjach forumowych na temat: czy będzie dobrze czy źle - w ogóle nie zajmujemy się istotą problemu jakiego typu napastnika potrzebujemy.
Ja Ci to w miarę prosto wytłumaczę - ta wypowiedź jest tak debilna, że większość ( pewnie z litości ) widać postanowiła jej nie komentować. Otóż, zachowując maksimum powagi: Żurawski to był napastnikiem, a Rios nigdy nie będzie. Obaj są wolni, nie potrafią skierować piłki do siatki, nie radzą sobie z kryciem. Obaj mogą się przydać do odgrywania piłek, bo na pewno nie są drewniani, ale obecnie porównywanie ich z Pawłem jest po prostu nie na miejscu. To nie są wysunięci napastnicy, co najwyżej cofnięci, a i to przy założeniu, że z przodu jest snajper który nadrobi ich żałosne wyczyny pod bramką przeciwnika.

Szukanie innego typu napastnika rozumiem osobiście jako szukanie taniej fujary niestrzelającej bramek. Taki Beto to był przecież zupełnie inny typ napastnika niż Paweł, bez dwóch zdań - wszystko się zgadza.
Słodkie pitolenie Pana Valclxa może zadziałać tylko na bardzo naiwnych.

P.S. Jak dotąd co okienko kupowaliśmy napastnika "do Pawła Brożka" i "konkurenta dla Pawełka". Z porażającymi efektami.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 07.01.2011 o godz. 23:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.01.2011, 21:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak dotąd co okienko kupowaliśmy napastnika "do Pawła Brożka" i "konkurenta dla Pawełka". Z porażającymi efektami.
Dokładnie. Wypowiedzi Valcksa stają się coraz bardziej żałosne - nie podoba mi się, że uważa widocznie kibiców za ćwierćinteligentów, których może zbyć sloganami, ogólnikami i mglistymi zapewnieniami. A także "pochlebstwami", że martwiący się kibic to dobry kibic.

Zabawne, że latami szukaliśmy dodatkowego napastnika, porządnego bramkarza - a teraz nagle okazuje się, że mimo sprzedaży Brożka, dodatkowy napastnik nigdy nie był potrzebny, bo oto ciągle szukamy tylko jednego grajka.

Nagle też okazuje się, że kadrę, która tak słabo grała i miała tak marne pucharowe wyniki w ostatnich sezonach mieliśmy i mamy wystarczającą jakościowo i w ogóle(!), bo oto szukamy jedynie kolejnych "uzupełnień". Holender chyba na głowę upadł wraz z Cuiałem.

Upływający czas jasno też pokazuje że tak naprawdę nie mieliśmy przygotowanych jeszcze w minionym roku żadnych transferów do przeprowadzenia.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.01.2011, 21:34
Przynajmniej nie narzekamy na jakość sprowadzonych w tym okienku zawodników...

Jak do 15 nie będzie żadnego transferu to szczerze się oburzę zaistniałą sytuacją Możemy sobie pisać co chcemy, a i tak nie mamy najmniejszego wpływu na to kto i za ile przyjdzie do nas. O jakości grajka już nie wspominając... cóż, cuda się zdarzają.
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.01.2011, 21:36
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-dni,id,t.html

Jak widać krakowski klub próbuje znaleźć piłkarzy przede wszystkim na te pozycje, które zostały osłabione. Jedynie strata Piotra Brożka na lewej obronie, zdaniem Valckxa, nie wymaga w tym momencie uzupełnienia.

- Jesienią na tej pozycji dobrze radził sobie Dragan Paljić - mówi dyrektor sportowy. - Gdyby on nie mógł wystąpić, mamy Serge'a Branco, który ma doświadczenie z gry na tej pozycji.

Czyli kolejna pozycja "nie wymaga uzupełnienia" Lada dzień pewnie okaże się, że Jovanić jest w życiowej formie (a przecież jest jeszcze "zawsze groźny" Kurto), więc bramkarza też w zasadzie nie potrzeba.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów