The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2011, 12:30
westersyl napisał(a):Wyświetl post
, Colins - trzymajmy się z daleka od tego gościa, jak ktoś nie strzela w MSL to znaczy że jest już z nim naprawdę źle.
chciałeś zabłysnąć i Ci się nie udało nie mówię, że Collins byłby dla nas wzmocnieniem, ale to że gość nie strzelał mnóstwo bramek w MLS o niczym jeszcze nie świadczy... Pamiętasz może jak Franek próbował zwojować tą ligę? udało mu się? nie. Powrócił do Polski i z miejsca stał się wiodącą postacią Jagi, wręcz liderem i jej kapitanem, strzelając dla swojego klubu mnóstwo bramek mimo 30 paru lat na karku, także nie osądzaj piłkarza tylko dlatego, że mu nie wyszło w MLS...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 07.01.2011, 12:34
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
chciałeś zabłysnąć i Ci się nie udało nie mówię, że Collins byłby dla nas wzmocnieniem, ale to że gość nie strzelał mnóstwo bramek w MLS o niczym jeszcze nie świadczy... Pamiętasz może jak Franek próbował zwojować tą ligę? udało mu się? nie. Powrócił do Polski i z miejsca stał się wiodącą postacią Jagi, wręcz liderem i jej kapitanem, strzelając dla swojego klubu mnóstwo bramek mimo 30 paru lat na karku, także nie osądzaj piłkarza tylko dlatego, że mu nie wyszło w MLS...
Parę stron temu, były podane jego statystyki z poprzednich sezonów. Nie były to statystki powalające na kolana i nie chodzi tu tylko o MLS.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.01.2011, 12:35
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Czekałem na ten przykład, prawda jest taka że Frankowski mógł wciągnąć tą ligę nosem, w debiucie strzelił 2 gole, potem dostał ławę, a nie dla tego że nie potrafił grać tylko dlatego, że wręcz w tym klubie obowiązkiem trenera było wystawianie tego meksykanina Blanco, kibice dla niego przychodzili na mecze, laski za nim szalały, dlatego Franek po prostu nie grał, nie to że był za słaby.
Popytaj się naszych kibiców w USA co o tym sądzą, powiedzą Ci to samo, a liga podobno nie jest w cale lepsza od naszej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 12:38.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.01.2011, 12:38
lazy napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze dwie uwagi:
1) kontakty Stana
2) 31 stycznia
1) Człowieku, jakie kontakty? Facet siedział ostatnie dwa lata w Chinach czy innym Wietnamie, a gdy wrócił biliśmy się o tych samych zawodników, co Legia i Lech. Zadzwonić do kilku stajni menedżerskich, to umiał też Bednarz, a jeszcze nam Marcelo wynalazł i nawet tego kulawego, ale robiącego wiele pożytecznego chaosu na boisku Diaza. Obu opyliliśmy za grube sumy. Kogo z zaciągu Holendra da się sprzedać za dużą sumę?
2) Ale co mnie obchodzi, kiedy kończy się okienko w Europie. Nas nie stać na dobrych piłkarzy, to proponujmy już wcześniej dobre warunki średnim. Tak, żeby byli nasi. Naprawdę musimy się targować o każdą złotówkę i wyrywać graczy spadkowiczom 2 ligi niemieckiej? Zaklepmy sobie przed okienkiem jeszcze dwa transfery i wszyscy będą zadowoleni.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.01.2011, 12:43
Piotrek Brożek również bardzo solidny zawodnik, przy odpowiedniej motywacji był często najlepszy na boisku, przypomnij sobie kto wchodził ze złamaną ręką w Salonikach wywalczył rzut wolny po którym Nikola strzelił gola, a w dogrywce kto zrobił akcję bramkową. Jeszcze wcześniej ten sam zawodnik strzelił bardzo ważną bramkę Mattersburgowi dającą nam spokój. Czesto uważany za najlepszego lewegp obrońce ligi.
A bez motywacji pyskował Skorży , licytuje się z Maaskantem .. a no własnie , jakie on to miał ambicje najlepiej wie on sam . Nigdy nie brał na siebie winy za porażki po ewidentnych swoich błędach , to o nim moge powiedzieć .

a jak tak Cię wzieło na wspominki to może ściągniemy z powrotem Cantoro , wkońcu strzelił bramkę w Salonikach ? Często uważany za najlepszego środkowego pomocnika ligi . Brał na siebie cięzar gry i często jego akcje dawały nam spokój . Przypominam równiez że Dubicki strzelił Parmie , może warto go odświeżyć , wkońcu zawodnik był solidny i z ambicjami . Może nam się go uda wyciągnąć z Walbuda Puck.

wspomnienia dobra rzecz , ale obudzcie się ludzie
Odpowiedz cytując
Dawidka
Member

Od: 10.2010

Stary 07.01.2011, 12:55
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
1) Człowieku, jakie kontakty? Facet siedział ostatnie dwa lata w Chinach czy innym Wietnamie, a gdy wrócił biliśmy się o tych samych zawodników, co Legia i Lech. Zadzwonić do kilku stajni menedżerskich, to umiał też Bednarz, a jeszcze nam Marcelo wynalazł i nawet tego kulawego, ale robiącego wiele pożytecznego chaosu na boisku Diaza. Obu opyliliśmy za grube sumy. Kogo z zaciągu Holendra da się sprzedać za dużą sumę?
2) Ale co mnie obchodzi, kiedy kończy się okienko w Europie. Nas nie stać na dobrych piłkarzy, to proponujmy już wcześniej dobre warunki średnim. Tak, żeby byli nasi. Naprawdę musimy się targować o każdą złotówkę i wyrywać graczy spadkowiczom 2 ligi niemieckiej? Zaklepmy sobie przed okienkiem jeszcze dwa transfery i wszyscy będą zadowoleni.

Coś Ci się chyba pomyliło, bo zaciąg Holendra po raz pierwszy ma miejscie dopiero teraz
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 07.01.2011, 12:59
Dawidka napisał(a):Wyświetl post
Coś Ci się chyba pomyliło, bo zaciąg Holendra po raz pierwszy ma miejscie dopiero teraz

Branco, Boukhari
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.01.2011, 13:05
Dawidka napisał(a):Wyświetl post
No, no! Bez takich mnie tu. Dwa nabytki Branco i Boukhari naleza do Holendra. Jezeli wkrotce nie zaczna sie prezentowac jako tako, to sa to juz spore bledy.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.01.2011, 13:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A bez motywacji pyskował Skorży , licytuje się z Maaskantem .. a no własnie , jakie on to miał ambicje najlepiej wie on sam . Nigdy nie brał na siebie winy za porażki po ewidentnych swoich błędach , to o nim moge powiedzieć .

a jak tak Cię wzieło na wspominki to może ściągniemy z powrotem Cantoro , wkońcu strzelił bramkę w Salonikach ? Często uważany za najlepszego środkowego pomocnika ligi . Brał na siebie cięzar gry i często jego akcje dawały nam spokój . Przypominam równiez że Dubicki strzelił Parmie , może warto go odświeżyć , wkońcu zawodnik był solidny i z ambicjami . Może nam się go uda wyciągnąć z Walbuda Puck.

wspomnienia dobra rzecz , ale obudzcie się ludzie
Mauro pod wieloma względami był zawodnikiem lepszym od Sobola, bardzo dobry do ataku pozycyjnego, fakt że zaczął się starzeć i nie był zwolennikiem ciężkich treningów ale takie umiejętności jakie on posiadał to takiego zawodnika już w Polsce nie ma, także jeśli w tym jest ironia to na pewno nie właściwa.
Piotrek był zawodnikiem jednak ciągle na chodzie, według mnie to dobrze że odszedł bo miał marne szans na wygranie rywalizacji z Paliciem i aż tak wielkim zwolennikiem jego talentu nie jestem, dyskredytowanie jego umiejętności i wkładu w takim stopniu jak napisał kolega Niko jest sporą przesadą.

Dodam, że nie wierzę, że sprowadzą na lewą obronę zawodnika dorównującemu klasie Piotrka Brożka.

Mamy 7 stycznia, nie jestem wstanie zrozumieć dlaczego Branko ciągle jest naszym zawodnikiem, mam nadzieję że informacja z faktu jakoby miał sobie szukać nowego klubu jest prawdą.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując
Kołek
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.01.2011, 13:28
Dodam, że nie wierzę, że sprowadzą na lewą obronę zawodnika dorównującemu klasie Piotrka Brożka.

Mamy 7 stycznia, nie jestem wstanie zrozumieć dlaczego Branko ciągle jest naszym zawodnikiem, mam nadzieję że informacja z faktu jakoby miał sobie szukać nowego klubu jest prawdą.
To ja Ci wytłumacze, jest 7 stycznia, za tydzien bedzie 14, pozniej 21 itd, a Branko dalej bedzie naszym zawodnikiem dlatego ze nikogo lepszego nie bedzie, a na forum dalej beda pisac ze klub sprowadzi 5-6 zawodników i to nie byle jakich takich dobrych...

W co wy wierzycie, od kilku lat nie sprowadzono naraz kilku dobrych zawodników to dlaczego teraz ma byc inaczej?
Moze dojdzie jakis jeden napastnik i to by bylo na tyle...
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.01.2011, 13:28
WIELKI_CZŁOWIEK napisał(a):Wyświetl post
No, no! Bez takich mnie tu. Dwa nabytki Branco i Boukhari naleza do Holendra. Jezeli wkrotce nie zaczna sie prezentowac jako tako, to sa to juz spore bledy.
Dwa nabytki, które przyszły za darmo i miały byc uzupełnieniem składu. Branco się nie sprawdził (przynajmniej na razie), natomiast Boukhari swoje zrobił choćby w derbach - idę o zakład, że nie jeden polski piłkarz by przestrzelił w tej sytuacji... No i co wszyscy zgodnie potwierdzają, robi atmosferę w szatni, a nie bawi się w machanie rękami na meczu...

Mauro pod wieloma względami był zawodnikiem lepszym od Sobola, bardzo dobry do ataku pozycyjnego, fakt że zaczął się starzeć i nie był zwolennikiem ciężkich treningów ale takie umiejętności jakie on posiadał to takiego zawodnika już w Polsce nie ma, także jeśli w tym jest ironia to na pewno nie właściwa.
Ale o to chodzi, że był i już nie jest. To samo z P. Brożkiem, kiedyś był dobrym obrońcą, ale na dzień dzisiejszy juz nie...
Cytat:
Piotrek był zawodnikiem jednak ciągle na chodzie, według mnie to dobrze że odszedł bo miał marne szans na wygranie rywalizacji z Paliciem i aż tak wielkim zwolennikiem jego talentu nie jestem, dyskredytowanie jego umiejętności i wkładu w takim stopniu jak napisał kolega Niko jest sporą przesadą.

Z jednej strony naśmiewasz się z "szrotu kupiongo latem", a mimo to uważasz Piotrka za klasowego zawodnika mimo, że przegrał rywalizację z tymże szrotem. To jak to w końcu jest?
Cytat:
Po pierwsze kontraktów nie da się ot tak rozwiązać, bez zgody samego zainteresowanego. Zresztą kokosów mu pewnie nie płacimy, może sie rozegra na wiosne? Niczym nie ryzykujemy.

Trudno też o mniej wiarygodne źródło informacji niż fakt...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.01.2011, 13:30
Kołek napisał(a):Wyświetl post
To ja Ci wytłumacze, jest 7 stycznia, za tydzien bedzie 14, pozniej 21 itd, a Branko dalej bedzie naszym zawodnikiem dlatego ze nikogo lepszego nie bedzie, a na forum dalej beda pisac ze klub sprowadzi 5-6 zawodników i to nie byle jakich takich dobrych...
Tu nie chodzi o sprowadzanie kogoś na jego miejsce, sprawą oczywistą jest że jest słabszy od Cikosza, dlatego nie widzę powodów aby trzymać go w klubie skoro jest Łukasz Burliga który mógłby sobie spokojnie z Branko poradzić. Dlatego jestem za tym aby Branko odszedł z klubu i nie blokował miejsca.

Cytat:
Z jednej strony naśmiewasz się z "szrotu kupiongo latem", a mimo to uważasz Piotrka za klasowego zawodnika mimo, że przegrał rywalizację z tymże szrotem. To jak to w końcu jest
Wielkrotnie pisałem że Dragan Paaljic jest jedynym zagranicznym zawodnikiem który się sprawdził, nawet jak naśmiewałam z letnich transferów to w praktycznie z każdym z tych postów znajdziesz notkę o Draganie któremu podstawowe niemieckie wykształcenie piłkarskie pozwoliło odnaleźć się na nowej pozycji i wygryźć Piotrka ze składu.

Cytat:
Po pierwsze kontraktów nie da się ot tak rozwiązać, bez zgody samego zainteresowanego. Zresztą kokosów mu pewnie nie płacimy, może sie rozegra na wiosne? Niczym nie ryzykujemy.
Branko dostaje 180 k euro na sezon co jest kwotą skandaliczną w stosunku do tego co prezentuje, jak wielokrotnie pisałem Branko ma tak ogromne braki fizyczne, że jemu wróże już tylko koniec kariery, brak szybkości, przyspieszenia kondycji, jak na prawego obrońce brak tak podstawowych atrybutów jest komiczne. To nie jest kwestia przygotowania fizycznego lecz upływającego czasu, Branko nie odmłodnieje, jego wejścia ofensywne dawał nam jeszcze mniej niż Alverowe wrzutki, zresztą po tym jak się włączał nie miał siły na powrót.
Klub nie może od tak sobie rozwiązać z nim umowy jednak może "pomóc" mu w podjęci decyzji, od czego są media, oficjalna strona na której można by napisać że Branko ma szukać sobie klubu itp.

On blokuje tylko miejsce innym zawodnikom, taki Lech jak się im nie sprawdzi Wichniarek, Tshibamba i inne bałkanskie odpady to potrafili się ich pozbyć w bardzo szybkim tempie, u nas nie potrafią obchodzi się brutalnie z zawodnikami którzy są bezużyteczni. Można by zaoszczędzić naprawdę sporą sumę pozbywając się Branko.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.01.2011, 13:36
WIELKI_CZŁOWIEK napisał(a):Wyświetl post
Boukhari co by nie mówić już dał nam dwa punkty straty do Jagiellonii mniej, a jednocześnie, tą samą bramką, dał nam zwycięstwo w jednym z najważniejszych meczów w sezonie. Dla mnie to już jest coś. Mimo, że nie jestem jakimś jego wielkim fanem, uważam, że na miejsce w składzie bardziej zasługują Jirsak czy Wilk, to sądzę, że na wiosnę będzie konkretnym wzmocnieniem.

Branco przyszedł jako zapchajdziura - w wypadku kontuzji/kartek Cikosza, Paljicia.

Co do transferów:

Wydaje mi się, że klub nie będzie szukał lewego obrońcy, mówił o tym Maaskant w jednym z wywiadów, że są ww. Pajlić i Branco. Podobnie ma się sytuacja z prawą stroną.
Koniecznością jest stoper - co do tego nikt nie ma wątpliwości. Nawet pomijając klasę sportową zawodników, którzy w Wiśle są, trzech to po prostu za mało.
Środek pomoc - Guła, Sobol, Wilk, Jirsak, Boukhari - jeśli nikogo nie sprzedamy to nikogo nie kupimy.
Skrzydła/atak - tutaj brakuje jednego zawodnika, takiego jakim był Paweł. Napastnika pełną gębą. Transfer konieczny, ale chętnie zobaczyłbym Riosa czy Małeckiego w kilku spotkaniach z rzędu na środku ataku.

Aby "uzupełnić braki" potrzebne są dwa, trzy transfery - bramkarz, stoper i napastnik. Trzeba pamiętać, że w wywiadach nasz dyrektor sportowy wspomina o uzupełnieniach. Bo wzmocnienia są potrzebne na każdej pozycji, może z wyjątkiem środka pomocy.

Branko dostaje 180 k euro na sezon co jest kwotą skandaliczną w stosunku do tego co prezentuje jak wielokrotnie pisałem Branko ma tak ogromne braki fizyczne, że jemu wróże już tylko koniec kariery, brak szybkosci, przyspieszenia kondycji, jak na prawego obrońce brak tak podstawowych atrybutów jest komiczne. To nie jest kwestia przygotowania fizycznego lecz upływającego czasu, Branko nie odmłodnieje, jego wejścia ofensywne dawał nam jeszcze mniej niż Alverowe wrzutki, zresztą po tym jak się włączał nie miał siły na powrót.
Klub nie może od tak sobie rozwiązać z nim umowy jednak może "pomóc" mu w podjęci decyzji, od czego są media, oficjalna strona na której można by napisać że Branko ma szukać sobie klubu itp.

On blokuje tylko miejsce innym zawodnikom, taki Lech jak się im nie spadzi Wichniarek, Tshibamba i inne bałkanistka odpady potrafi się ich pozbyć w bardzo szybkim tempie, u nas nie potrafią obchodzi się brutalnie z zawodnikami którzy są bezużyteczni.
I zobaczyłeś to wszystko w 3 (2,5) meczach? Bo na mój gust jedyną rzeczą która się wtedy rzucała w oczy było jego masakryczne przygotowanie do sezonu, a właściwie jego brak.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 07.01.2011 o godz. 13:49.
.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.01.2011, 14:00
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Ty to chyba uwazasz pawelka za rewelacyjnego bramkarza. Mowiac , ze mecz wybronil mam na mysli, ze zrobci cos ponad to co powinien. Obronil nieprawdopodobne pilki. Mecz z Legia?Jedno sam na sam manu to troche za malo by mowic o wybronieniu meczu. A wynik jaki byl taki byl. Cracovia? Gdzie te jego interwencje? Widze, ze normalne intwerwencje bramkarza nazywasz "wybronieniem meczu". generalnie nie zatesknimy za tym srednim bramkarzem. trudno wyobrazic sobie wiekszego Pana Babola(no moze Cabaj)
Tak, z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że Pawełek został bohaterem meczów z Cracovią i Legią, bronił w sytuacjach sam na sam z Ntibazonkizą (Cracovia) czy Manu (Legia). Zrobił znacznie więcej niż się oczekuje od bramkarza.
Gdybyśmy stracili bramkę w pierwszych minutach, to przeciwnik dyktowałby warunki broniąc wyniku i wyprowadzając zabójcze kontry.
Uważam Pawełka za bramkarza dobrego jak na ligę polską, mającego problemy z ustabilizowaniem formy. Bramkarza przeplatającego mecze świetne, z gorszymi (w ostatniej rundzie poza meczem z Górnikiem miewał tylko świetne mecze) .
Oczywiście , że wolałbym Jana Muchę, czy Matyska z najlepszych lat ale znając życie będziemy teraz stawiać na tragicznego na przedpolu i z gorszym refleksem Jovanić'a.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.01.2011, 14:00
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post

I zobaczyłeś to wszystko w 3 (2,5) meczach? Bo na mój gust jedyną rzeczą która się wtedy rzucała w oczy było jego masakryczne przygotowanie do sezonu, a właściwie jego brak.
Zrzucanie to na bark przygotowania fizycznego jest mało poważne tym bardziej, że przygotował się z drużyną Levadiakosu do sezonu, do tego Masskant urządził im mały obóz w Zakopanem podczas którego Branko miał czas na nadrobienie zaległości,
Branko nie odpali, nie wdzę, na to najmniejszej szansy, on nie odmłodnieje, zobacz jak on biega lekko przygarbiony, jego czasu już minął.
Fakt jest świetny technicznie ale to nic nie zmienia bo na prawej obronie ważniejsze są inne atrybuty.

Kupienie prawego obrońcy uważam za mało realne jednak mając na uwadze to że w klubie jest Burliga jestem za definitywnym pozbyciem się Branko. Pół roku bez Branko to pół roku więcej dla Burligi, według mnie jego rywalizacja z Cikoszem zapowiada się ciekawie, mimo tego że zwolenianie talentu Łukasza również nie jestem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.01.2011, 14:21
Ja też uważam, ze Branco jest absolutnie zbędny. Według mnie nie prezentuje niczego, czego nie mogliby zaprezentować niektórzy zawodnicy z Mlodej Ekstraklasy. Już wolałabym postawić na któregoś z nich, niż na Branco. Branco w Wiśle to moim skromnym zdaniem największa klapa transferowa!!! Mówię to z pełną odpowiedzialnością, mimo że nie grał zbyt wiele.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.01.2011, 14:24
Pozwolę sobie wkleić tu swój własny komentarz spod jednego z artykułów:

"śmieszy mnie to ciągłe narzekanie na Jovanica, jak Pawełek bronił jak sierota i puszczał szmaty przez cztery lata to teraz się go jeszcze broni, a jak Jovanić zagrał słabo w kilku meczach to najgorszy bramkarz w historii... Przychodził do nas jako najlepszy bramkarz tamtej ligi i po długiej telenoweli z poszukiwaniem kogos na tą pozycję, więc totalnym drewnem to on nie może być. Niektórzy narzekają, że kiepsko gra na przedpolu i stoi jak kołek w bramce, a może po prostu presja lub trema go sparaliżowała w nowym otoczeniu? Poza początkiem sezonu praktycznie nie mielismy okazji go widzieć w akcji, więc może warto by się wstrzymać z takimi drastycznymi ocenami, bo może tym razem nie będziemy musieli czekać czterech lat aż nam łaskawie bramkarz zacznie zdobywać punkty zamiast je notorycznie gubić."

i jeszcze to:
Mario: Jovanić przegrał z nim rywalizację co mówi nam wszystko w tej kwestii, a trener nie mógł przecież kierować się sympatiami bo przychodził do klubu nie znając żadnego z nich.
A własnie że nie mówi nic. Jovanic zaczął bronić na początku i spisywał się słabo, co mogło być spowodowane problemami z aklimatyzacją. Maskaant dał szansę Pawełkowi, a ten zaczął bronić bardzo dobrze, więc niby czemu miałby cos zmieniać, zwłaszcza że bodajże w jednym z wywiadów trener mówił że nie jest zwolennikiem dużej rotacji na tej pozycji. Na treningach z czasem Jovanic mógł spisywać się równie dobrze albo i nawet lepiej, mógł nawet już w pełni się zaaklimatyzować, ale dopóki Pawełek spisywał się dobrze to niby dlaczego miałby usiąsć na ławce?

i tyle w tym temacie...
Ostatnio edytowane przez martonas : 07.01.2011 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
snajper
Banita

Od: 01.2011

Stary 07.01.2011, 14:31
Wezcie ludzie skonczcie juz pieprzyc o pawelku i brozkach bo tylko temat zasmiecacie! zdrajcy poszli za kasa koniec tematu i wspominek liczy sie przyszlosc ci zawodnicy ktorzy zostali i ci ktorzy przyjda!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.01.2011, 14:35
snajper napisał(a):Wyświetl post
Wezcie ludzie skonczcie juz pieprzyc o pawelku i brozkach bo tylko temat zasmiecacie! zdrajcy poszli za kasa koniec tematu i wspominek liczy sie przyszlosc ci zawodnicy ktorzy zostali i ci ktorzy przyjda!
Rozumiem można przyczepić się do gry Pawła, może mówić że chciał zarobić, i wysnuwać inne teorie mimo tego, że prawda jest zupełnie inna, jednak użycie słowa "zdrajca" według mnie kwalifikuję się na solidnego bana. Zaznaczam, że nie jestem adminem i nie mi to osadzać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.01.2011, 14:35
jak na pierwszy post na tym forum to bogato mam nadzieje, że Twoja obecności na tym forum sie szybko skończy... Jeżeli jednego z najlepszych piłkarzy Wisły od paru lat nazywasz zdrajcą!
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.01.2011, 14:36
Takim postem właśnie prowokujesz innych...
Jacy zdrajzy człowieku Jakby przeszli do Cracovi bez przedłużania kontraktów od 10 lat to mógłbyś tak mówić a nie w tej sytuacji Ogarnij się!!
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.01.2011, 14:37
Zrzucanie to na bark przygotowania fizycznego jest mało poważne tym bardziej, że przygotował się z drużyną Levadiakosu do sezonu, do tego Masskant urządził im mały obóz w Zakopanem podczas którego Branko miał czas na nadrobienie zaległości,
Branko nie odpali, nie wdzę, na to najmniejszej szansy, on nie odmłodnieje, zobacz jak on biega lekko przygarbiony, jego czasu już minął.
Fakt jest świetny technicznie ale to nic nie zmienia bo na prawej obronie ważniejsze są inne atrybuty.

Kupienie prawego obrońcy uważam za mało realne jednak mając na uwadze to że w klubie jest Burliga jestem za definitywnym pozbyciem się Branko. Pół roku bez Branko to pół roku więcej dla Burligi, według mnie jego rywalizacja z Cikoszem zapowiada się ciekawie, mimo tego że zwolenianie talentu Łukasza również nie jestem.
O ile w przypadku 90% Twoich postów się zgadzam, uważam iż piszesz bardzo sensownie to co do pozbycia Branco jesteś moim zdaniem w błędzie. Nie będę dyskutował z Tobą co do jego umiejętności bo jakie ma to każdy mniej więcej wie. Spójrz jednak na naszą kadrę. Dopiero pozbyliśmy się Piotra Brożka i ilu masz bocznych obrońców w kadrze?
Pajlic
Cikos
Burliga
Nie rozważam ich umiejętności tylko liczbe. Chcesz aby pozostało trzech? Zawsze sie trafi jakaś kontuzja, kartka itp? Myślę ze przynajmniej po dwóch zawodników na jedną pozycję to jest minimum.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.01.2011, 14:39
Ja proponuję oceniać zawodników przez pryzmat ostatniego roku a nie tego co pokazywali 3 lata temu bo to jest skrajny idiotyzm. Dla mnie zawodnikami obecnie nie spełniającymi oczekiwań są/byli

Pi. Brożek - ostatni rok to totalna pomyłka w jego wykonaniu, chyba najgorszy zawodnik ostatnich dwóch rund
Jirsak - nihil novi, coś tam niby gra niby nie wg mnie bez znaczenia dla Wisły.
Łobo - zagadką jest kto podpisał z nim kontrakt na 5 lat to po pierwsze po drugie na tą chwile powinien być choćby wypożyczony żebyśmy mogli choć częściowo na pensji zaoszczędzić
Pawełek - ostatnie 2 miesiące całkiem dobrze ale to co on robił przez cały okres bycia w Wiśle, adios...
Branco - podpisany tylko na rok i alleluja dla mnie zawodnik ma szanse jeszcze miesiąc po obozach teraz coś pokazać jak nie to wypchać go siłą nie wiem jak nie wiem gdzie...
Garguła - Ja nie wiem jak to jest możliwe że on gra taką totalną padakę w całej rundzie miał jeden pół dobry mecz z kelnerami z Szawle. Tak to dla mnie totalna pomyłka.
Boguski niby tłumaczony kontuzjami ale jego formy przyjęcia nie można tłumaczyć
i tak oceniłbym ich na 1/2 przy czym do dwójki pełnej to by im brakowało. No może Pawełek za te ostatnie 2 miesiące 2+

I tak naprawdę ciężko powiedzieć żeby którykolwiek z naszych był jakimś zawodnikiem którego ciężko by było zastąpić. Wy tu mówicie że wielkie straty dla kadry bla bla bla. BZDURA jak ściągniemy zawodników gorszych to będzie to znaczyło że to jest totalny absolutny dramat i tyle. W tej rundzie było tylko czterech gości o których można pisać pozytywnie Sobol, Wilk, Mały i Kirm. Choć Patryk ma dużo wad to jednak zostawia sporo zdrowia na boisku czasem gra idiotycznie ale taki urok. I Kirm dzięki którego przebudzeniu możemy się cieszyć z 2 miejsca. Sobol i Wilk kolesie od czarnej roboty robią to co do nich należy. I dla mnie oni są zawodnikami ciągnącymi zespół. Ocena 4/5

A zawodnicy typu Pa. Brożek, Cikos, Chavez, Bunoza, Boukhari, Paljic, grają że tak powiem normalnie czasem zagrają dobry mecz, czasem robią głupie błędy alę ogólnie w skali 1-6 zasługują na 3+

Ostatnie zdanie. Nie piszmy proszę że mamy klasowych zawodników bo w ostatniej formie takich nie ma, chyba że patrzymy i oceniamy przez pryzmat polskiej ekstraklasy. Każdy średni piłkarz z lig zachodnich byłby dla nas wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Stary 07.01.2011, 14:41
Puknij się w głowę z tymi zdrajcami. Z resztą masz rację.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
snajper
Banita

Od: 01.2011

Rozumiem można przczepić się do gry Pawła, może mówić że chciał zarobić, i wysunować inne teorie mimo tego, że prawda jest zupełnie inna, jednak użycie słowa "zdrajca" według mnie kwalifikuję się na bana. Jednak zaznaczam, że nie jestem adminem.
A dlaczego odszedl ? poczatkowo nie chcieli go puscic to zagrozil ze skorzysta z webstera jak bedzie okazja kasa go zaslepila z pawelkiem co bylo ?terner go widzial w skladzie chcial by zostal ale nie bo pawelek kokosy chial zarabiac mimo ze trener mu zaufal olal jovanica i stawial na niego mimo szmat ktore puszczal i taka wdziecznosc ze polecial do potencjalnego spadkowicza bo mu 350tysiecy rzucili jedynie co to drugiemu brozkowi sie nie dziwie bo byl rezerwowym i zeby sie rozwijac mial prawo odejsc koniec o bylych zawodnikach juz nie gadam i nie reaguje na zaczepki poprostu mam dosyc czytania o nich przegladam temat zeby ciekawe info przeczytac a tutaj brozki i pawelki na kazdej stronie
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ja tylko zapytam niecierpliwych, dlaczego zapominacie o Łobodzińskim i jemu podobnych mega blokadach naszej kadry
Dajcie chociaż czas Holendrom coś rzeczywiście spieprzyć, zanim oskarżycie ich za brak cudów nad Wisłą w wykonaniu innych. W Polsce nie ma nie tylko trenerów piłkarskich ale i nauczycieli chyba już także. No bo poczucie zatrwożenia i wstydu, nie po tej stronie funkcjonuje, co powinno i mowę aż odbiera
Ostatnio edytowane przez kot : 07.01.2011 o godz. 15:09.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.01.2011, 14:49
Krytykujecie Marokańczyka zapominając że nie przygotowywał się do sezonu z drużyną. "Zapuszczony".
Na wiosnę może grac lepiej.
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.01.2011, 15:00
Tak z ciekawosci jak ktos wie do kiedy Łobo ma kontrakt w naszym klubie ?
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.01.2011, 15:02
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Krytykujecie Marokańczyka zapominając że nie przygotowywał się do sezonu z drużyną. "Zapuszczony".
Na wiosnę może grac lepiej.
dokładnie nie ma co krytykować wyzwać od kebabów pastuchów.To będzie pierwsze przygotowanie do sezonu przez holendra.Myślę że z ocena warto poczekać bo każdy z tych graczy może jeszcze dla nas zarobić kilka milionów

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.01.2011, 15:08
Branco przyszedł za darmo i miał tylko łatać dziury, znaleziony był na szybko po to, żeby nie zostać z jednym Cikosem na prawej stronie obrony.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów