|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Popytaj się naszych kibiców w USA co o tym sądzą, powiedzą Ci to samo, a liga podobno nie jest w cale lepsza od naszej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 12:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
1) Człowieku, jakie kontakty? Facet siedział ostatnie dwa lata w Chinach czy innym Wietnamie, a gdy wrócił biliśmy się o tych samych zawodników, co Legia i Lech. Zadzwonić do kilku stajni menedżerskich, to umiał też Bednarz, a jeszcze nam Marcelo wynalazł i nawet tego kulawego, ale robiącego wiele pożytecznego chaosu na boisku Diaza. Obu opyliliśmy za grube sumy. Kogo z zaciągu Holendra da się sprzedać za dużą sumę?
2) Ale co mnie obchodzi, kiedy kończy się okienko w Europie. Nas nie stać na dobrych piłkarzy, to proponujmy już wcześniej dobre warunki średnim. Tak, żeby byli nasi. Naprawdę musimy się targować o każdą złotówkę i wyrywać graczy spadkowiczom 2 ligi niemieckiej? Zaklepmy sobie przed okienkiem jeszcze dwa transfery i wszyscy będą zadowoleni. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
a jak tak Cię wzieło na wspominki to może ściągniemy z powrotem Cantoro , wkońcu strzelił bramkę w Salonikach ? Często uważany za najlepszego środkowego pomocnika ligi . Brał na siebie cięzar gry i często jego akcje dawały nam spokój . Przypominam równiez że Dubicki strzelił Parmie , może warto go odświeżyć , wkońcu zawodnik był solidny i z ambicjami . Może nam się go uda wyciągnąć z Walbuda Puck. wspomnienia dobra rzecz , ale obudzcie się ludzie |
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Coś Ci się chyba pomyliło, bo zaciąg Holendra po raz pierwszy ma miejscie dopiero teraz ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Branco, Boukhari ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No, no! Bez takich mnie tu. Dwa nabytki Branco i Boukhari naleza do Holendra. Jezeli wkrotce nie zaczna sie prezentowac jako tako, to sa to juz spore bledy.
![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Guest
|
|
Piotrek był zawodnikiem jednak ciągle na chodzie, według mnie to dobrze że odszedł bo miał marne szans na wygranie rywalizacji z Paliciem i aż tak wielkim zwolennikiem jego talentu nie jestem, dyskredytowanie jego umiejętności i wkładu w takim stopniu jak napisał kolega Niko jest sporą przesadą. Dodam, że nie wierzę, że sprowadzą na lewą obronę zawodnika dorównującemu klasie Piotrka Brożka. Mamy 7 stycznia, nie jestem wstanie zrozumieć dlaczego Branko ciągle jest naszym zawodnikiem, mam nadzieję że informacja z faktu jakoby miał sobie szukać nowego klubu jest prawdą.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 13:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
W co wy wierzycie, od kilku lat nie sprowadzono naraz kilku dobrych zawodników to dlaczego teraz ma byc inaczej? Moze dojdzie jakis jeden napastnik i to by bylo na tyle... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
||||
Cytat:
Cytat:
Trudno też o mniej wiarygodne źródło informacji niż fakt... |
||||
|
|
Guest
|
|||
Cytat:
Cytat:
Klub nie może od tak sobie rozwiązać z nim umowy jednak może "pomóc" mu w podjęci decyzji, od czego są media, oficjalna strona na której można by napisać że Branko ma szukać sobie klubu itp. On blokuje tylko miejsce innym zawodnikom, taki Lech jak się im nie sprawdzi Wichniarek, Tshibamba i inne bałkanskie odpady to potrafili się ich pozbyć w bardzo szybkim tempie, u nas nie potrafią obchodzi się brutalnie z zawodnikami którzy są bezużyteczni. Można by zaoszczędzić naprawdę sporą sumę pozbywając się Branko.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 14:27.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
||
Branco przyszedł jako zapchajdziura - w wypadku kontuzji/kartek Cikosza, Paljicia. Co do transferów: Wydaje mi się, że klub nie będzie szukał lewego obrońcy, mówił o tym Maaskant w jednym z wywiadów, że są ww. Pajlić i Branco. Podobnie ma się sytuacja z prawą stroną. Koniecznością jest stoper - co do tego nikt nie ma wątpliwości. Nawet pomijając klasę sportową zawodników, którzy w Wiśle są, trzech to po prostu za mało. Środek pomoc - Guła, Sobol, Wilk, Jirsak, Boukhari - jeśli nikogo nie sprzedamy to nikogo nie kupimy. Skrzydła/atak - tutaj brakuje jednego zawodnika, takiego jakim był Paweł. Napastnika pełną gębą. Transfer konieczny, ale chętnie zobaczyłbym Riosa czy Małeckiego w kilku spotkaniach z rzędu na środku ataku. Aby "uzupełnić braki" potrzebne są dwa, trzy transfery - bramkarz, stoper i napastnik. Trzeba pamiętać, że w wywiadach nasz dyrektor sportowy wspomina o uzupełnieniach. Bo wzmocnienia są potrzebne na każdej pozycji, może z wyjątkiem środka pomocy.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 07.01.2011 o godz. 13:49.
![]() .
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Gdybyśmy stracili bramkę w pierwszych minutach, to przeciwnik dyktowałby warunki broniąc wyniku i wyprowadzając zabójcze kontry. Uważam Pawełka za bramkarza dobrego jak na ligę polską, mającego problemy z ustabilizowaniem formy. Bramkarza przeplatającego mecze świetne, z gorszymi (w ostatniej rundzie poza meczem z Górnikiem miewał tylko świetne mecze) . Oczywiście , że wolałbym Jana Muchę, czy Matyska z najlepszych lat ale znając życie będziemy teraz stawiać na tragicznego na przedpolu i z gorszym refleksem Jovanić'a. |
|
|
|
Guest
|
|
Branko nie odpali, nie wdzę, na to najmniejszej szansy, on nie odmłodnieje, zobacz jak on biega lekko przygarbiony, jego czasu już minął. Fakt jest świetny technicznie ale to nic nie zmienia bo na prawej obronie ważniejsze są inne atrybuty. Kupienie prawego obrońcy uważam za mało realne jednak mając na uwadze to że w klubie jest Burliga jestem za definitywnym pozbyciem się Branko. Pół roku bez Branko to pół roku więcej dla Burligi, według mnie jego rywalizacja z Cikoszem zapowiada się ciekawie, mimo tego że zwolenianie talentu Łukasza również nie jestem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 14:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja też uważam, ze Branco jest absolutnie zbędny. Według mnie nie prezentuje niczego, czego nie mogliby zaprezentować niektórzy zawodnicy z Mlodej Ekstraklasy. Już wolałabym postawić na któregoś z nich, niż na Branco. Branco w Wiśle to moim skromnym zdaniem największa klapa transferowa!!! Mówię to z pełną odpowiedzialnością, mimo że nie grał zbyt wiele.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pozwolę sobie wkleić tu swój własny komentarz spod jednego z artykułów:
"śmieszy mnie to ciągłe narzekanie na Jovanica, jak Pawełek bronił jak sierota i puszczał szmaty przez cztery lata to teraz się go jeszcze broni, a jak Jovanić zagrał słabo w kilku meczach to najgorszy bramkarz w historii... Przychodził do nas jako najlepszy bramkarz tamtej ligi i po długiej telenoweli z poszukiwaniem kogos na tą pozycję, więc totalnym drewnem to on nie może być. Niektórzy narzekają, że kiepsko gra na przedpolu i stoi jak kołek w bramce, a może po prostu presja lub trema go sparaliżowała w nowym otoczeniu? Poza początkiem sezonu praktycznie nie mielismy okazji go widzieć w akcji, więc może warto by się wstrzymać z takimi drastycznymi ocenami, bo może tym razem nie będziemy musieli czekać czterech lat aż nam łaskawie bramkarz zacznie zdobywać punkty zamiast je notorycznie gubić." i jeszcze to:
i tyle w tym temacie...
Ostatnio edytowane przez martonas : 07.01.2011 o godz. 14:38.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Wezcie ludzie skonczcie juz pieprzyc o pawelku i brozkach bo tylko temat zasmiecacie! zdrajcy poszli za kasa koniec tematu i wspominek liczy sie przyszlosc ci zawodnicy ktorzy zostali i ci ktorzy przyjda!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Rozumiem można przyczepić się do gry Pawła, może mówić że chciał zarobić, i wysnuwać inne teorie mimo tego, że prawda jest zupełnie inna, jednak użycie słowa "zdrajca" według mnie kwalifikuję się na solidnego bana. Zaznaczam, że nie jestem adminem i nie mi to osadzać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 17:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
jak na pierwszy post na tym forum to bogato mam nadzieje, że Twoja obecności na tym forum sie szybko skończy... Jeżeli jednego z najlepszych piłkarzy Wisły od paru lat nazywasz zdrajcą!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Jacy zdrajzy człowieku |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Pajlic Cikos Burliga Nie rozważam ich umiejętności tylko liczbe. Chcesz aby pozostało trzech? Zawsze sie trafi jakaś kontuzja, kartka itp? Myślę ze przynajmniej po dwóch zawodników na jedną pozycję to jest minimum. pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja proponuję oceniać zawodników przez pryzmat ostatniego roku a nie tego co pokazywali 3 lata temu bo to jest skrajny idiotyzm. Dla mnie zawodnikami obecnie nie spełniającymi oczekiwań są/byli
Pi. Brożek - ostatni rok to totalna pomyłka w jego wykonaniu, chyba najgorszy zawodnik ostatnich dwóch rund Jirsak - nihil novi, coś tam niby gra niby nie wg mnie bez znaczenia dla Wisły. Łobo - zagadką jest kto podpisał z nim kontrakt na 5 lat to po pierwsze po drugie na tą chwile powinien być choćby wypożyczony żebyśmy mogli choć częściowo na pensji zaoszczędzić Pawełek - ostatnie 2 miesiące całkiem dobrze ale to co on robił przez cały okres bycia w Wiśle, adios... Branco - podpisany tylko na rok i alleluja dla mnie zawodnik ma szanse jeszcze miesiąc po obozach teraz coś pokazać jak nie to wypchać go siłą nie wiem jak nie wiem gdzie... Garguła - Ja nie wiem jak to jest możliwe że on gra taką totalną padakę w całej rundzie miał jeden pół dobry mecz z kelnerami z Szawle. Tak to dla mnie totalna pomyłka. Boguski niby tłumaczony kontuzjami ale jego formy przyjęcia nie można tłumaczyć i tak oceniłbym ich na 1/2 przy czym do dwójki pełnej to by im brakowało. No może Pawełek za te ostatnie 2 miesiące 2+ I tak naprawdę ciężko powiedzieć żeby którykolwiek z naszych był jakimś zawodnikiem którego ciężko by było zastąpić. Wy tu mówicie że wielkie straty dla kadry bla bla bla. BZDURA jak ściągniemy zawodników gorszych to będzie to znaczyło że to jest totalny absolutny dramat i tyle. W tej rundzie było tylko czterech gości o których można pisać pozytywnie Sobol, Wilk, Mały i Kirm. Choć Patryk ma dużo wad to jednak zostawia sporo zdrowia na boisku czasem gra idiotycznie ale taki urok. I Kirm dzięki którego przebudzeniu możemy się cieszyć z 2 miejsca. Sobol i Wilk kolesie od czarnej roboty robią to co do nich należy. I dla mnie oni są zawodnikami ciągnącymi zespół. Ocena 4/5 A zawodnicy typu Pa. Brożek, Cikos, Chavez, Bunoza, Boukhari, Paljic, grają że tak powiem normalnie czasem zagrają dobry mecz, czasem robią głupie błędy alę ogólnie w skali 1-6 zasługują na 3+ Ostatnie zdanie. Nie piszmy proszę że mamy klasowych zawodników bo w ostatniej formie takich nie ma, chyba że patrzymy i oceniamy przez pryzmat polskiej ekstraklasy. Każdy średni piłkarz z lig zachodnich byłby dla nas wzmocnieniem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Puknij się w głowę z tymi zdrajcami. Z resztą masz rację.
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
A dlaczego odszedl ? poczatkowo nie chcieli go puscic to zagrozil ze skorzysta z webstera jak bedzie okazja kasa go zaslepila z pawelkiem co bylo ?terner go widzial w skladzie chcial by zostal ale nie bo pawelek kokosy chial zarabiac mimo ze trener mu zaufal olal jovanica i stawial na niego mimo szmat ktore puszczal i taka wdziecznosc ze polecial do potencjalnego spadkowicza bo mu 350tysiecy rzucili jedynie co to drugiemu brozkowi sie nie dziwie bo byl rezerwowym i zeby sie rozwijac mial prawo odejsc koniec o bylych zawodnikach juz nie gadam i nie reaguje na zaczepki poprostu mam dosyc czytania o nich przegladam temat zeby ciekawe info przeczytac a tutaj brozki i pawelki na kazdej stronie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja tylko zapytam niecierpliwych, dlaczego zapominacie o Łobodzińskim i jemu podobnych mega blokadach naszej kadry
Dajcie chociaż czas Holendrom coś rzeczywiście spieprzyć, zanim oskarżycie ich za brak cudów nad Wisłą w wykonaniu innych. W Polsce nie ma nie tylko trenerów piłkarskich ale i nauczycieli chyba już także. No bo poczucie zatrwożenia i wstydu, nie po tej stronie funkcjonuje, co powinno i mowę aż odbiera ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 07.01.2011 o godz. 15:09.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Krytykujecie Marokańczyka zapominając że nie przygotowywał się do sezonu z drużyną. "Zapuszczony".
Na wiosnę może grac lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tak z ciekawosci jak ktos wie do kiedy Łobo ma kontrakt w naszym klubie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
bo każdy z tych graczy może jeszcze dla nas zarobić kilka milionów![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Branco przyszedł za darmo i miał tylko łatać dziury, znaleziony był na szybko po to, żeby nie zostać z jednym Cikosem na prawej stronie obrony.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|