The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2011, 21:51
Canis Lupus napisał(a):Wyświetl post
Jovanic - Cikos, Bunoza, Chavez, Paljic - Małecki, Jirsak, Branco, Bukhari, Kirm - Rios

Ciekawe jak brzmi język KASZTAŃSKI, którym porozumiewać na boisku będą się ci panowie. Patryk trzymaj się - JESTEŚMY Z TOBĄ !! XD FUCK YEAHHH !!
Jak ty nie widzisz miejsca w składzie dla Sobola, albo Wilka. Może Kurto na bramce, bo myślę, że nie byłby gorszy od Jovanica, na rozgrywającego zamiast Gargułę dajesz Boukhariego, to masz marne pojęcie o piłce.
Pewnie jak wróci Boguski też coś pogra, więc myślę, że 4-5 polaków w składzie spokojnie jeszcze będzie grało. Ale faktycznie, wzmocnić się trzeba.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.01.2011, 21:58
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Że wspomnę tylko transfery Czerwca, Węgrzyna czy Szczęsnego.
Wtedy nie było w klubie zasady że trza drogo sprzedać i kupić tanio.Ta doktryna pojawiła się właściwie w momencie sprzedaży Kosowskiego, przyjmując co raz to bardziej skrajne formy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.01.2011, 22:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Wtedy nie było w klubie zasady że trza drogo sprzedać i kupić tanio.Ta doktryna pojawiła się właściwie w momencie sprzedaży Kosowskiego, przyjmując co raz to bardziej skrajne formy.
Tego nie przeczę, ale mówienie, że takich transferów nie ma i nie będzie to nadużycie, bo tego nie wiadomo.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.01.2011, 22:26
Rzeczywiście ,idioci ....
a wystarczyło tylko zmienić kolejność(drogo kupić,tanio sprzedać) i LM byłaby nasza ....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 03.01.2011, 22:31
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dla przykładu:
Brożek ograny w pucharach, pograł też w reprezentacji i strzelił sporo bramek w lidze. Odchodzi. Ale gdybyśmy sprowadzili Sobiecha na jego miejsce to byłaby wg mnie niewielka różnica. (Podkreślam wg mnie). Sobiech potrzebuje tych kilku meczy w pucharach i już jest gotowy produkt. Tu nie ma zastępowania lepszego gorszym. Co innego jakby przyszedł Zahorski albo Mezenga za Brożka.

Oczywiście zamiast Sobiecha można wstawić Rudnevsa, Lewandowskiego (jak przychodził do Lecha) wedle uznania którzy przychodzą za Brożka i muszą zostać tylko wylansowani czyli dobrze zagrać w Europie żeby ich ktoś kupił za spore pieniądze.
To co piszesz tylko częściowo może być prawdziwe. Bo np. jeśli weźmiesz Marcelo, to niezależnie kogo do niego porównasz, nie uda się znaleźć następcy, który "na dzisiaj" prezentuje podobny poziom i brakuje mu tylko "kilku meczy pucharowych".

Po drugie, powyższe twierdzenia opierają się na założeniu, że możemy sobie Sobiecha ściągnąć. Nie mieliśmy możliwości przebicia Wojciechowskiego, bo on wydaje swoje pieniądze i może robić z nimi co chce, a nasz klub wydaje własne pieniądze i Cupiał nic nie dokłada, już od dawna.

Po trzecie, kiedyś na naszym podwórku była Wisła i Legia i długo nic. A teraz jest jeszcze Lech, Polonia, a i inne kluby potrafią wyłożyć całkiem przyzwoite pieniądze. Robi się konkurencja, która skutkuje przepłacaniem polskich leniwych piłkarzy. Stąd ucieczka czołowych klubów w stronę zawodników zagranicznych. Prawda jest taka, że Sobiech kosztował 1 mln euro, a powinien 1 mln zł.

Jeśli miałbym kogoś wskazywać zamiast Brożka to zdecydowanie Grosickiego, to tak na marginesie.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 03.01.2011, 22:35
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Że wspomnę tylko transfery Czerwca, Węgrzyna czy Szczęsnego.
Jeśli spojrzysz na treść mojej wypowiedzi zobaczysz czas teraźniejszy i przyszły.

Co było kiedyś, nie ma obecnie znaczenia, bo kiedyś Cupiał był na etapie Wojciechowskiego. Z czego łatwo policzyć, że Polonia jest ok. dekadę do tyłu za Wisłą
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2011, 22:49
kristos napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście ,idioci ....
a wystarczyło tylko zmienić kolejność(drogo kupić,tanio sprzedać) i LM byłaby nasza ....
Z Tobą na prawdę jest coś nie tak
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 03.01.2011, 22:58
Myślę, że powinna obowiązywać zasada: Mądrze kupić, mądrze sprzedać.

A pojęcie tanio czy drogo jest względne. Niby 1 mln euro to dużo, ale jak się sprzedaje później gracza za 3-4 mln eur to jednak ten 1 mln euro nie jest wyjątkowo dużym wydatkiem.
Kupując gracza za 300 tyś. euro to relatywnie "mało" na rynku piłkarskim. Ale można kupić tak gracza, który nic nie wniesie, będzie brał kasa za nic, a po kontrakcie nie odzyska się nawet tych 300 tyś. euro.

Myślenie "tanio, tanio, tanio" najprawdopodobniej doprowadzi nas do upadku sportowego i także finansowego. Klub nie będzie już zarabiał na transferach. Byłoby to głupim działaniem, gdyby obecny właściciel chciał go rozwijać i wiązałby z nim nadzieje na przyszłość. Jednak jeśli cel jest inny to nie jest to takie głupie.
Myślę, że obecnie zbliżamy się do wyjaśnienia prawdziwych intencji/możliwości obecnego Właściciela Wisły. Albo nastąpi podpisanie umowy o dzierżawę stadionu i zainwestowanie większych środków finansowych w bazę, struktury i transfery albo nastąpi odwrót finansowo/organizacyjny od piłkarskiej spółki.

Zastanowić się trzeba kto obecnie jest piłkarzem Wisły Kraków i stanowi jakąkolwiek wartość.
Piłkarze:
- Kurto, Jovanic,
- Bunoza, Paljic,
- Sobol, Wilk, Garguła, Łobo, Jirsak, Kirm
- Małecki, Boguski
Z powyższego składu prawdziwą wartość ma: Małecki i Kirm. Oni nadają się do sprzedania.
Reszta to albo piłkarze na dorobku, w dołku, blisko końca kontraktu, kontuzjowani lub wychodzący z kontuzji.

A piłkarze: Boukhari, Branko, Żurawski, Chavez, Cikos, Rios są albo wypożyczeni albo mają krótkie kontrakty. Nie stanowią więc obecnie wartości finansowej dla klubu/właściciela.

Bogusław Cupiał szybko mógłby zabrać zabawki (sprzedać kilku piłkarzy) i wyjść ze spółki piłkarskiej. Może się tak stać w przypadku braku porozumienia z miastem w sprawie stadionu... A to może się wyjaśnić już bardzo niedługo...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.01.2011 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 03.01.2011, 23:09
Z Tobą na prawdę jest coś nie tak
To wytłumacz mi łaskawie ,co złego jest w doktrynie ;tanio kupić ,drogo sprzedać ?
Oczywiście przy założeniu, że jesteśmy klubem o budżecie 10 mln euro .
Czy stać nas na zatrzymanie takiego Marcelo płacąc mu 250 tys euro ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 03.01.2011, 23:12
Nasze "tani tanio tanio" to Jirsak za 700 tys euro, Kirm ponoć około 500 tys. euro, Jovanić za 400 tys euro, Bunoza to samo.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2011, 23:17
kristos napisał(a):Wyświetl post
To wytłumacz mi łaskawie ,co złego jest w doktrynie ;tanio kupić ,drogo sprzedać ?
A wytłumacz mi łaskawie gdzie napisałem że jest w tym coś złego, bądź jest to skandal?.Wciąłeś się 'z dupy' w dyskusje.Sędzia napisał jak jest, Incognito2192 podał nazwiska a ja tylko sprostowałem że wtedy było inaczej(bo było) i tyle....Ty wyskakujesz z jakimś skandalem.

Taka doktryna obowiązuje w większości klubów na świecie i to jest fakt.Wielkim problemem jest to by ona była efektywna ale to jest inny temat
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.01.2011, 23:18
Jak dla mnie sprowadzenie tego młodego chłopaka z Agrykoli, na tak krótki okres, to czysta kpina. Po co to w ogóle? Jeżeli ma talent to trzeba było na jakieś 5 lat brać. Ryzyko żadne, a spodziewane korzyści mogły być olbrzymie. Wiele przykładów z przeszłości pokazało, że takie działania się opłacają.

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.01.2011, 23:21
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Nasze "tani tanio tanio" to Jirsak za 700 tys euro, Kirm ponoć około 500 tys. euro, Jovanić za 400 tys euro, Bunoza to samo.
bo to jest tanio.ok nie dla nas lecz my nie możemy patrzeć przez pryzmat naszego (polskiego) bogactwa,ale poprzez to jak moga placić bogatsi.to nie my dyktujemy ceny,a kluby z zachodneij europy,rosji,ukrainy i teraz jeszcze turcji (nie chodzi o braci-wg DP Trabzonspr ma 60 mln € budżetu a Stambułskie kluby nawet do 150 mln).to,że nas nie stać nie znaczy tanio.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 03.01.2011, 23:22
A nie jest tak, że nie można z nim podpisać kontraktu zawodowego obecnie? I kontrakt juniorski jest zawierany tylko do odpowiedniego wieku zawodnika?
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 03.01.2011, 23:39
picasso napisał(a):Wyświetl post
bo to jest tanio.ok nie dla nas lecz my nie możemy patrzeć przez pryzmat naszego (polskiego) bogactwa,ale poprzez to jak moga placić bogatsi.to nie my dyktujemy ceny,a kluby z zachodneij europy,rosji,ukrainy i teraz jeszcze turcji (nie chodzi o braci-wg DP Trabzonspr ma 60 mln € budżetu a Stambułskie kluby nawet do 150 mln).to,że nas nie stać nie znaczy tanio.
W porównaniu do Barcelony, Realu czy Interu to i Turcy kupują tanio.

Chodzi mi o to, że nie bierzemy jedynie zawodników za darmo, ale czasem płacimy też żywą gotówkę.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.01.2011, 23:45
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
W porównaniu do Barcelony, Realu czy Interu to i Turcy kupują tanio.

Chodzi mi o to, że nie bierzemy jedynie zawodników za darmo, ale czasem płacimy też żywą gotówkę.
a to przepraszam,bo odwrotnie zrozumialem Twojego posta.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 04.01.2011, 00:40
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Mariusz już zapierdziela. Ciekawe kiedy wpuści pierwszego babola
A może inaczej, kiedy im wybroni mecz? Jak nam kilka w tym sezonie. Bardziej bym się obawiał o obsadę naszej braki, bo zapowiada się nieciekawie.

Powodzenia Mariusz.

Markus napisał(a):Wyświetl post
Szczęśliwy traf. U nas na takiej samej zasadzie dostawali swe szanse np: Kuzera, Nawotczyński, Strąk, Cwielong - i co z tego trwałego i dobrego przyszło? Nic.
Co do nazwisk które wymieniłeś, to jakoś nigdy nie byłem przekonany do tych piłkarzy, może poza Cwielongiem który jednak dobry był jako zmiennik i kilka ważnych goli nam strzelił.
Zupełnie inaczej widzę naszych obecnych młodych: Papież, Chrapek, Rado czy Jeleń powinni dostawać szanse! Chłopcy mają talent, kwestia odpowiedniego wprowadzania do pierwszej drużyny.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.01.2011, 00:56
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Zupełnie inaczej widzę naszych obecnych młodych: Papież, Chrapek, Rado czy Jeleń powinni dostawać szanse! Chłopcy mają talent, kwestia odpowiedniego wprowadzania do pierwszej drużyny.
To jak się ich powinno wprowadzić do pierwszej drużyny, żeby było odpowiednio?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.01.2011, 07:22
Cytat:
Zupełnie inaczej widzę naszych obecnych młodych: Papież, Chrapek, Rado czy Jeleń powinni dostawać szanse! Chłopcy mają talent, kwestia odpowiedniego wprowadzania do pierwszej drużyny
Oni mają talent do gry w ME. Oni nawet dobrych statystyk nie mają w tych rozgrywkach, a co dopiero gdyby grali w seniorach. Niektórzy z nich mają ponad 20 lat i jeszcze nie zagrali w seniorach. Tacy zawodnicy juz powinni stanowić o sile zespołów - jeśli jeszcze tego nie robią to znaczy, że coś jest nie tak.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 04.01.2011, 08:28
KONE I BOŻOVIĆ NA CELOWNIKU WISŁY
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...077,1,727.html
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.01.2011 o godz. 09:04.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.01.2011, 09:13
suikoden napisał(a):Wyświetl post
KONE I BOŻOVIĆ NA CELOWNIKU WISŁY
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...077,1,727.html
Ja wiem że to tylko PS ale jeśli faktycznie Stan dopiero teraz zaczyna szukać napastnika aby zastąpić Pawła i tym zmiennikiem ma być rezerwowy Cluj to mówiąc eufemistycznie: nie wygląda to dobrze.
Ja rozumiem że piłka to business i Pawła można sprzedać ale wyobrażam to sobie tak że rundę wcześniej kupujemy/wypożyczamy potencjalnego następce i przez tych kilkanaście meczy sprawdzamy czy się nadaje. Jeśli jest ok to opychamy Brozia i gitara. A takie zastępowanie na ostatnią chwilę pachnie amatorszczyzną. A Staszek miał przecież wprowadzić nową jakość ...
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.01.2011 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2011, 09:19
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem że to tylko PS ale jeśli faktycznie Stan dopiero teraz zaczyna szukać napastnika aby zastąpić Pawła i tym zmiennikiem ma być rezerwowy Cluje to mówiąc eufemistycznie: nie wygląda to dobrze.
Ja rozumiem że piłka to business i Pawła można sprzedać ale wyobrażam to sobie tak że rundę wcześniej kupujemy/wypożyczamy potencjalnego następce i przez tych kilkanaście meczy sprawdzamy czy się nadaje. Jeśli jest ok to opychamy Brozia i gitara. A takie zastępowanie na ostatnią chwilę pachnie amatorszczyzną. A Staszek miał przecież wprowadzić nową jakość ...
To co pisze PS mozna o kant dupy rozbic.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 04.01.2011, 09:42
As napisał(a):Wyświetl post
To co pisze PS mozna o kant dupy rozbic.
O ile dobrze rozumiem Twoje stwierdzenie powyżej oznacza że:
1. Stan ma już kogoś kto zastąpi Brozia
2. Tym kimś nie jest Kone?
Jeśli podasz jeszcze źródło tej informacji i okaże się ono wiarygodne to naprawdę bardzo mnie uspokoisz .
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.01.2011, 09:54
O ile dobrze rozumiem Twoje stwierdzenie powyżej oznacza że:
1. Stan ma już kogoś kto zastąpi Brozia
2. Tym kimś nie jest Kone?
Jeśli podasz jeszcze źródło tej informacji i okaże się ono wiarygodne to naprawdę bardzo mnie uspokoisz .

To co napisal As oznacza tyle ze Przekret Sporotwy ostatnimi czasy ma takie sprawdzone niusy ze lepiej juz naprawde poczytac Fakt lub SE.

Wszyscy juz chca nazwisk, konkretnych odnosnikow i informacji. Zalicie sie co poniektorzy (to nie do Ciebie wislak68) ze gazety sie rozpisuja, ze ponoc transfery dograne i ze nic z tego nie wychodzi. A Ja zadam jeno pytanie. Ile z tych spekulacji prasowych zostalo potwierdzonych przez kogos z klubu? Moze sie myle ale chyba...ooo ale niespodzianka, ani jeden! Tak wiec poczekajmy i dyskutujmy o tym co pewne juz jest a nie o tym co pismaki wymysla. Sam fakt ze odkod pojawil sie temat odejscia braci B. to jakos info o Naszych zakupach spadly w zastraszajacej ilosci.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 04.01.2011, 10:01
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
To co napisal As oznacza tyle ze Przekret Sporotwy ostatnimi czasy ma takie sprawdzone niusy ze lepiej juz naprawde poczytac Fakt lub SE.

Tak wiec poczekajmy i dyskutujmy o tym co pewne juz jest a nie o tym co pismaki wymysla. .
Rzecznik prasowy Asa ?
Chcesz dyskutować o Czapie To ja już wolę dyskusje o spekulacjach prasowych .
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 04.01.2011, 10:02
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ten Bozovic już ma 30 lat i gra w Rapidzie Bukareszt a właściwie siedzi na ławie od roku no ale może u Nas odzyska forme
A kto w Wisle odzyskal forme ?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.01.2011, 10:20
ten Bozovic już ma 30 lat i gra w Rapidzie Bukareszt a właściwie siedzi na ławie no ale może u Nas odzyska forme
czyli gosc idealnie spelnia kryteria naszych poszukiwan - jesli tylko uda mu sie rozwiazac kontrakt z Rumunami to jest nasz
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.01.2011, 10:34
Z braku ciekawych informacji o transferach info z Faktu - podobno Branco jest na wylocie
Cytat:
W drużynie jest więcej piłkarzy z krótkoterminowymi kontraktami, którzy trafili do Wisły, bo nie chciano ich nigdzie indziej. Tak jest w przypadku
Serge Branco (31 l.). Kameruńczyk miesięcznie zarabia ponad 60 tysięcy złotych, a na boisku jest zupełnie nieprzydatny. Branco już usłyszał, że jest niepotrzebny i ma szukać sobie nowego klubu.
EDIT: to jest cały artykuł wieszczący w sumie koniec Wisły poprzez wyprzedaż najlepszych
http://www.fakt.pl/Cupial-zarabia-na...y,92070,1.html
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 04.01.2011 o godz. 10:51.

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.01.2011, 10:40
Rzecznik prasowy Asa ?
Chcesz dyskutować o Czapie To ja już wolę dyskusje o spekulacjach prasowych .
Nie nie rzecznik a jeynie podobny poglad na ta gazete i Jej zawartosc. Uwazam ze tak samo mozemy dyskutowac o Czapie (a niby dlaczego nie, moze ktos zna jakies fakty na Jego temat), jak i naprzyklad o pewnym juz odejsciu Pawelka i ewentulanych lub nie konsekfencjach Jego braku u Nas.

Oczywiscie dyskusja o spekulacjach tez moze byc ciekawa ale ile procent z tych spekulacji sprawdzi sie? W tym momenice to bardziej nadaje sie do tematu s-f lub nibylandi. Oczywiscie nie odmawiam nikomu prawa do swojego zdania i rozmowy na dowolne tematy, Ja tylko wyrazam swoje stanowisko a jakos tak mam ze lubie opierac sie na tym co jest pewne i potwierdzone a spekulajce zostawiam innym
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.01.2011, 10:41
ten Bozovic już ma 30 lat i gra w Rapidzie Bukareszt a właściwie siedzi na ławie no ale może u Nas odzyska forme
Ayala spodziewałem się po Tobie, że zaczerpniesz chociaż informacji zanim skomentujesz

http://transfermarkt.de/de/vladimir-...ler_36821.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów