|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ja wiem po co sprowadzono gościa z Holandii. Handel odbywa sie zawsze w dwie strony: jeden kupuje, a inny sprzedaje...Dobrze sprzedać to także sztuka!
Ja naprawdę nie wierze juz Basałajowi. Dla mnie to wszystko wygląda na przemyślany plan. Likwidacja spółki! Wyprowadzenie Cupiała z jak najmniejszą stratą. Po to mu dyrektor sportowy-żeby umiał nieźle sprzedac i kupić cokolwiek byleby kopało. Po to mu Basałaj-były dyrektor Ekstraklasy SA. W koncu jego kontakty mogą wiele pomóc w miękkim lądowaniu. Zauważcie, że nie ma żadnego inwestowania w historyczną już Akademię Piłkarską. Nie ma żadnych inwestycji we wzmocnienia. Sprowadzamy : bo tani albo za darmo. Młodych nie kupujemy, bo po co jak wszytsko się niedługo skończy. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem emjot, ale w latach świetlnych wyraża się odległość a nie czas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
żart jest z całym szacunkiem ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Guest
|
||
|
Cytat:
na stronie zaraz po opublikowaniu newsa o odejściu Pawełka dodali kolejnego newsa zawierającego bardzo ważne słowa Macieja Żurawskiego " musimy tworzyć zespół na boisku". Bardzo miło że jeszcze któryś z naszych zawodników posługuję się językiem polskim. Cytat:
![]() Większość inf jest celowo wypuszczanych aby zając czymś media i kibiców,
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.01.2011 o godz. 19:04.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
No ale to Polska i tu wszystko jest możliwe, więc kto wie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No nic, spróbuję jakąś konstruktywną analizę i moje oczekiwania wobec wierchuszki przedstawić, żeby nie było że pesymiści tylko "płaczą". Aktualnie nasz stan posiadania to (zakładam że Brożków już nie ma):
bramka - Jovanić, Kurto prawa obrona - Cikos, Branco środek obrony (x2) - Bunoza, Chavez, Kowalski lewa obrona - Paljić prawa pomoc - Małecki, Łobodziński środek pomocy - defensywa - Sobolewski, Wilk środek pomocy - ofensywa (x2) - Garguła, Jirsak, Boukhari lewa pomoc - Kirm napastnik - Żurawski, Rios Nie wiem dokładnie na jakim etapie jest rehabilitacja Boguskiego, ale raczej nie wygląda żeby mógł pomóc w rundzie wiosennej, więc go nie liczę. Konieczne transfery: - stoper - lewy obrońca - lewoskrzydłowy - napastnik wskazane transfery: - bramkarz - środkowy ofensywny pomocnik - drugi napastnik Wisła wznawia treningi 17 stycznia, do Hiszpanii leci 21 stycznia i to jest data graniczna. Do 21 stycznia w Wiśle ma więc pojawić się co najmniej czterech nowych zawodników - to jest z mojej strony warunek sine qua non w miarę pozytywnej oceny dla Basałaja/Valckxa/Cupiała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
SKWK cos kaze Basalajowi, Basalaj Brozkowi, mnostwo teorii spiskowych.. no wiec strzeliles sobei ponownie samoboja, bo wywiad z Zurawskim zostal zamieszczony 2 stycznia http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...skladam_broni/ , to pierwsza czesc, przed pojawieniem sie niusa o Pawelku, niemozliwe prawda? propagandziarze nawiedzaja westersyla.. ten Brozek Ci niezle siadl na psychice.. nawijajasz jak nawiedzony Czapa trafia do ME wiec nie tworzcie nowych teorii spiskowych bo dobrze wiemy ze to nie ma za bardzo nic wspolnego z 1 druzyna..
Ostatnio edytowane przez CH. : 03.01.2011 o godz. 19:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
No nie powiem Czapa ciekawy transfer
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Dobra, dobra. Tylko, że od początku grudnia klub "nagrywa" transfery. Udało mu się już zorganizować trzy (na 99%). Tylko, że wszystkie z klubu. Minął grudzień, teraz już oficjalnie można kupować i sprzedawać. A tu lipa. Wiem, że nie ma co się przypalać. Amica oddała Peszke ale na wszystkich portalach już piszą, że gadają z Lubinem o Pawłowskim, dogrywają z Bełchatowem Małkowskiego i zakontraktowali Wołąkiewicza !! A my tylko Bambiić, Genczew, Fernandez, Martinez i inny Chukwu. Ludzie ja naprawdę szanuję murzynów, kosmitów, azteków i eskimosów ale po jaką cholerę nam dwudziestu buszmenów średnio kopiących piłkę skoro mamy ponoć 2.5mlnE z Brożków
Ostatnio edytowane przez Canis Lupus : 03.01.2011 o godz. 19:27.
![]()
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Sebastian Czapa no niezle zawsze dobry poczatek transferowy
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Tradycyjnie życzę powodzenia w dalszej egzystencji na forum. edit: słabiutkie te ironie wymyśl coś lepszego. Nie pisałem o żadnych konakach Basałaja z SKWK i na odwrót nie wiem skąd ci to przyszło do głowy, zresztą post o smaczku SKWK został usunięty z mojej inicjatywy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.01.2011 o godz. 19:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ty to na poważnie piszesz?
Masakra , masakra.. pewnie im SKWK kazało w tej kolejności zamiescic niusy.. Aha.. bo Ty sobie to tak rozkladasz ze jak zamieszczai nfo o Czapie to nikt nie zauwazy niusa o odejsciu Pawelka.. no w sumie racja, szkoda tylko ze wie o tym cala Polska od paru dni.. To jest strona oficjalna i ZAWSZE beda zamieszczac taki nius (a jesli masz dowody na to ze tak nie jest to prosze o wklejenie), tylko Ty nie rozumiesz jednej rzeczy.. gazety moga ich sprzedac, zawodnik moze uzgodnic swoje warunki..ale klub jeszcze cos dogrywa.. tak samo jest z Brozkami, oni juz wszystko uzgodnili.. a wladze Wisly jeszcze nie.. To nie jest ironia.. sam pisales ze SKWK kaze co ma Basalaj mowic, a Basalaj kaze Brozkowi .. czy jakos tak.. jak masz na to dowody to spotkaj sie z prezesem SKWK i je przedstaw, bo jesli ich nie masz to nie oskarzaj grupy osob, ktora robi dla Wisly cos wiecej niz zamieszcza filmiki po smierci Brozka..
Ostatnio edytowane przez CH. : 03.01.2011 o godz. 19:47.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jovanic - Cikos, Bunoza, Chavez, Paljic - Małecki, Jirsak, Branco, Bukhari, Kirm - Rios
Ciekawe jak brzmi język KASZTAŃSKI, którym porozumiewać na boisku będą się ci panowie. Patryk trzymaj się - JESTEŚMY Z TOBĄ !! XD FUCK YEAHHH !! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
BTW. - Patryk to ostatni piłkarz z naszej kadry którego można sprzedać. Polecam opcję "ignoruj". Gość dostał ode mnie "mute" gdzieś tak po trzecim poście i chyba dobrze na tym wychodzę, patrząc od czasu do czasu na cytaty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.01.2011 o godz. 19:45.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Prezes chyba liczy że Boukhari zacznie grac jak dekade temu w Ajaxie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.malopolskatv.pl/analiza-wisla-bez-brozkow/ - analiza jak będzie wyglądała Wisła bez Brożków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
abstrahując od waszej napinki
to ten Czapa wygląda ciekawie łapał się do repry Mazowieckiego ZPN może Kula zrobi z niego Wiślaka ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez skeba : 03.01.2011 o godz. 19:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Skąd w was tyle pesymizmu ?
Przyszedł Czapa za 3 lata wykopie ze składu Jirsaka i będzie jeden Polak więcej.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tofik
Czapa nikogo nie wykopie, bo z "urzędu" jako "polskie drewno" nie dostanie szansy od trenera i na starcie przegra rywalizację z przygrubym Boukharim ![]() U nas nie stawia się na młodych jak Kucharczyk w Legii czy Drygas albo Możdżeń w Lechu. Dobrze pisali o tym Kluvi i rw88. U nas mają brylować Branca i inne darmowe szroty z zagranicy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mędrkuję ja sobie w swojej starołysej głowie i ni cholerę nie mogę doszukać się tu logiki. To, że z kobietą w pewnych kwestiach dogadać się nie mogę to już mnie dziwić przestało - taki seksistowski cham jestem - ale, że z kibicem (nawet jeśli jest płci przeciwnej) to jeszcze od wczoraj mnie dziwi i prawie sen z powiek spędza. * Czy jednym spadkiem pozbędziesz się tak nie lubianych "dzieci sukcesu" ? Nie sądzę. Jeśli chcesz 100% fanatyków to w II lidze być może tak będzie, później znów się pojawią. (Są jak bakteria na żywym, czystym ultrasowskim organizmie) . A chyba nie chcesz klubu trzymać w tej zamrażarce w nieskończoność. Zawsze będą narzekania i płacze, iż nie jest dość dobrze a nawet jest całkiem do d... Odważnie założę, że mam nad Tobą tę przewagę, że doskonale pamiętam drugoligową tułaczkę i za cholerę nie chcę jej powrotu. Ba, wolę dzisiejsze narzekania niż tamte sukcesy. naprawdę. Poważnie. i całkiem serio. Tym się różnię od innych starych tetryków, że nie mitologizuję przeszłości i nie opowiadam jak to pięknie bywało gdyśmy zdobywali Myszków, Świdnik, Iławę, Brzesko czy nawet Częstochowę. * Czy spadek ten spowoduje, że z klubu odejdą naciągacze i nieudolni działacze, pijawki i Kapki? Nie odejdą dopóki czuć będą jakiekolwiek profity. Nie odejdą i nie pozwolą przybyć następcą. Zresztą uczciwi i oddani działacze są tutaj tak samo prawdopodobni jak i majętni sponsorzy (ale do tego jeszcze dojdziemy). A może ja zgorzkniały jestem? * Czy spadek zniechęci Cupiała do bezsensownego wydawania pieniędzy zamiast wydawania ich z pożytkiem dla siebie i Wisły? Tutaj, tak samo jak w powyższych jestem sceptykiem. Pieniędzy wydawać się będzie jeszcze mniej i pewnie jeszcze gorzej tzn za mniejszą kasę przyjdzie większy szrot piłkarski. Wyzbywając się ambicji i jakiegokolwiek zainteresowania mediów stoczymy się do poziomu kupić sprzedać jak się uda awansować czyli tego co mamy dziś tylko w skali mikro. Suma summarum postępu nie widzę. * Czy po spadku Bogusław Cupiał zwany przed dekadą Bogusiem odda nas w dobre ręce? Być może odda, ale prędzej wyrzuci i nie w ręce tylko szpony, tego kto da więcej (lub da cokolwiek)i bo jak dotąd nikt wiarygodny się nie pojawiał - nawet gdy lepiej bywało. Chyba nie mówimy o Kicie czy bajkach o arabskich szejkach albo rosyjskich pieniądzach. * Czy po degradacji miasto stwierdzi, że szkoda mu Wisły i czas może aby łaskawiej spojrzeć na utytułowany klub? Tu chyba nic pisać nie muszę bo skład Rady Miasta i osoba prezydenta mówią wszystko. Więc Żmijko po ..... ten spadek? Bo tak? Bo kontrowersyjnie? Bo strzelę focha? Jak dotąd jedyny spadek, który coś zmienił na plus to Poznań ...ale chyba nie stawiasz go nam za przykład...... Specjalnych plusów nie widzę ani u Widzewa, ani Śląska, ani Lechi o Katowicach, Zabrzu, Mielcu czy Pogoni nie wspominając....
Ostatnio edytowane przez spartan : 03.01.2011 o godz. 20:02.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|