The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2011, 21:13
Mnie sie wydaje ze skoro do dzis nie bylo informacji ze Maaskant sklada dymisje to znaczy to ze on dobrze wiedzial bo jest grane i ze wydal zgode. A jezeli wydal zgode to dlatego ze jego rodak Stan Valckx powiedzial mu ze jest w stanie ta luke zapelnic (Piotrka nie licze). Wiec powinno byc dobrze. Dla mnie Holendrzy to jedyny gwarant normalnosci w tym klubie. Znajac charakter Maaskanta na pewno bylaby jakas informacja gdyby cos bylo nie po jego mysli. To nie jest Kasperczak...
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.01.2011, 21:31
Szkoda tylko że Sobiech z Sadlokiem poszli do Polonii, teraz byłby idealny moment żeby ich sciągnąć do Wisły.

Nie będzie żle Żurawski, Rios, Boguski przepracują obozy zmimowe, sparingi i na pewno któryś będzie dobrze grał. Można też przesunąc Małeckiego. W przodzie będzie trochę więcej ruchu, bo Brożek tylko stał jak kołek w polu karnym i czekał aż mu ktoś poda do nogi.
Na pewno też kupią jakiegoś wysokiego napastnika , coś w stylu Kużby. Więc ja nie widzę problemów. Maaskant trochę zmieni taktykę i będziemy grać, strzelać i wygrywać.

Trzeba patrzyć optymistycznie w przyszłość.
Ostatnio edytowane przez wwf : 01.01.2011 o godz. 21:34.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.01.2011, 21:39
wwf napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko że Sobiech z Sadlokiem poszli do Polonii, teraz byłby idealny moment żeby ich sciągnąć do Wisły.
Sobiech może by się przydał. Fakt, ale po co nam do cholery ten kopacz do tego kiepskiej klasy Sadlok?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.01.2011, 21:52
picasso napisał(a):Wyświetl post
kluby tureckie mają dużo większe budżety jak nasze dziś czytałem,że czołowe ze Stambułu nawet po 150 mln €.tak więc zejdźmy na ziemię z naszymi ambicjami.
ale nie mowimy o klubie ze Stambulu tylko tureckiej Odrze Wodzislaw
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.01.2011, 21:53
W przodzie będzie trochę więcej ruchu, bo Brożek tylko stał jak kołek w polu karnym i czekał aż mu ktoś poda do nogi.

No to teraz kolego ostro pojechałeś po bandzie. Obejrzyj kilka meczy uważnie to może zauważysz, że ten kołek często schodził po piłki do środka za co niejednokrotnie chwalili go nawet komentatorzy w C+
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.01.2011, 21:57
pablo92TSW napisał(a):Wyświetl post
No to teraz kolego ostro pojechałeś po bandzie. Obejrzyj kilka meczy uważnie to może zauważysz, że ten kołek często schodził po piłki do środka za co niejednokrotnie chwalili go nawet komentatorzy w C+
Szczególnie w drugiej połowie rundy jesiennej. To prawda, ale i tak chyba nie w takim stopniu, jak tego chciałby Maaskant, o czym zresztą trener wielokrotnie acz delikatnie wspominał.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.01.2011, 21:57

Nie będzie żle Żurawski, Rios, Boguski przepracują obozy zmimowe, sparingi i na pewno któryś będzie dobrze grał. Można też przesunąc Małeckiego. W przodzie będzie trochę więcej ruchu, bo Brożek tylko stał jak kołek w polu karnym i czekał aż mu ktoś poda do nogi.
Na pewno też kupią jakiegoś wysokiego napastnika , coś w stylu Kużby. Więc ja nie widzę problemów. Maaskant trochę zmieni taktykę i będziemy grać, strzelać i wygrywać.

Trzeba patrzyć optymistycznie w przyszłość.
Przecież Boguski ma kontuzję i do piłki w tym sezonie raczej nie wróci Zakup jednego porządnego napastnika to minimum.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 01.01.2011, 21:59
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Choćby przetrzęsli całe Bałkany to i tak nikogo lepszego nie wyciągną nawet gdyby mieli wydać te same biedne 2 mln euro które dostanę od Turków.
Czy ty naprawdę nie uważasz, że twoje zaślepienie w talent Brożka zaczyna być komiczne ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.01.2011, 22:00
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
ale nie mowimy o klubie ze Stambulu tylko tureckiej Odrze Wodzislaw
Tak samo nie mówimy o tym że Wisły stać nie było, tylko że nie chciała tyle dać.Jak dla mnie słusznie bo trzeba być bezczelnym by żądać grubą podwyżkę, gdzie przez większą część kontraktu grało się przeciętnie.W przeciwieństwie do Pawła, czy Peszki którzy zrobili sportowy awans, akurat Pawełek wykonał tylko dla pieniędzy krok w tył
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.01.2011, 22:07
Przypominam, że nie ma ludzi nie zastąpionych, gdy odchodził Żurawski i Frankowski też na forum było wielkie poruszenie, a z czasem wszystko wróciło do normy...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
gentile
Banita

Od: 12.2010

Stary 01.01.2011, 22:12
A czy nie jest Nam wstyd gdy ktoś czerwony pisze, że teraz nie kupi karnetu bo "produkt" jest wybrakowany?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 01.01.2011, 22:16
gentile napisał(a):Wyświetl post
A czy nie jest Nam wstyd gdy ktoś czerwony pisze, że teraz nie kupi karnetu bo "produkt" jest wybrakowany?
bo może teraz w Trabzonie będzie na mecze chodził?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 01.01.2011, 22:21
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tak samo nie mówimy o tym że Wisły stać nie było, tylko że nie chciała tyle dać.Jak dla mnie słusznie bo trzeba być bezczelnym by żądać grubą podwyżkę, gdzie przez większą część kontraktu grało się przeciętnie.W przeciwieństwie do Pawła, czy Peszki którzy zrobili sportowy awans, akurat Pawełek wykonał tylko dla pieniędzy krok w tył
Dlaczego bezczelnym?
Piłka to jego profesja, z której oprócz przyjemności ma czerpać profity finansowe - by kupić sobie dobrą furę, a dzieciak nie chodził głodny. Normalne zatem że chce zarabiać więcej. Fajnie, że najpierw negocjował z nami i dopiero jak tu nie wyszło poszedł gdzie indziej - widać, że chciał zostać, ale mimo wszystko Wisła to tylko przystanek w jego życiu, a priorytetem jest rodzina i jej byt. Odłożył swoje ambicje, zrobił sportowy krok w tył (choć możnaby się spierać, ale ok), ale zarobi więcej. Dla mnie rozsądne. I na pewno nie bezczelne - Pawełek przedstawił swoje oczekiwania, Wisła ich nie przyjęła, poszedł gdzie indziej - prawidłowo. Bez kombinacji, ucieczek, machlojek, w przerwie miedzy rozgrywkami.

Mariuszowi życzę powodzenia i bardziej opanowanej głowy - u nas jak pokazał fakersa kibicom to "kumaci" mu jeszcze przyklasnęli. W Turcji spalą mu za to chałupę i zgwałcą żonę...
Ostatnio edytowane przez felipe : 01.01.2011 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.01.2011, 22:23
felipe napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego bezczelnym?
Piłka to jego profesja, z której oprócz przyjemności ma czerpać profity finansowe - by kupić sobie dobrą furę, a dzieciak nie chodził głodny. Normalne zatem że chce zarabiać więcej. Fajnie, że najpierw negocjował z nami i dopiero jak tu nie wyszło poszedł gdzie indziej - widać, że chciał zostać, ale mimo wszystko Wisła to tylko przystanek w jego życiu, a priorytetem jest rodzina i jej byt. Odłożył swoje ambicje, zrobił sportowy krok w tył (choć możnaby się spierać, ale ok), ale zarobi więcej. Dla mnie rozsądne. I na pewno nie bezczelne - Pawełek przedstawił swoje oczekiwania, Wisła ich nie przyjęła, poszedł gdzie indziej - prawidłowo.

Mariuszowi życzę powodzenia i bardziej opanowanej głowy - u nas jak pokazał fakersa kibicom to "kumaci" mu jeszzce przyklasnęlię. W Turcji spalą mu za to chałupę i zgwałcą żonę...
Mnie sie wydaje ze on moglby zazadac (i pewnie by dostal) 100% podwyzke gdyby caly kontrakt gral tak jak ostatnia runde.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.01.2011, 22:41
Ciekawe jestem czy jest juz jakas lista pikarzy majacych zastapic i tu podkreslam ZASTAPIC Brozkow ,czy Pawelka bo do Jovanica wogoe nie jestem przekonany.

Jesli tak no to ma pan Basalaj 2 tyg,bo mowiono ze kadra Wisly bedzie gotowa na pierwsze zgrupowanie.

W sumie kub ppozbyl sie juz wszystkich wartosciowych pilkarzy(w sensie mozlwiowsci wiekszego zarobku) moze poza Maleckim,ale jak ten sie nie utemperuje to dalsza kariere spedzi w Dolcanie Zabki .

w sumie co pol roku to samo,w tym wiec tez nic nowego....
..
sprzedajemy ,a byc moze przed runda dolaczy do nas jakis "snajper" z Youtuba , ktorego poleciił sam towarzysz Zdzich ogladajac caly 5 minutowy montaz jego najpszych zagran typu Hirstov czy Beto .....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.01.2011 o godz. 22:43.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.01.2011, 23:18
Osobiście liczę na to, że prawdziwa jest wersja lekko optymistyczna. Mianowicie, że owszem, Cupiał chce teraz odzyskać większość z tego, co w klub włożył, że Cupiał uznał, iż teraz jest ostatni dzwonek na odrobienie w jakimś stopniu "strat" finansowych, wyczyszczenie gruntu po "starej" Wiśle i rozpoczęcie nowej polityki klubu. Bardziej oszczędnej polityki (z jego punktu widzenia), takiej, która oprze finansowanie klubu głównie na nowych możliwościach nowego stadionu, a Wisła postawi na politykę ściągania zawodników raczej młodych, relatywnie niedrogich, głównie z zagranicy, a Polaków takich, którzy są warci zachodu, a kończą im się kontrakty, mają niskie klauzule itd.

W ten sposób sukcesywnie, krok po kroku wzmacniając skład, nawet kosztem najbliższego sezonu, dwóch - bo gdyby wysokie ambicje sięgały najbliższych miesięcy, to wiązałoby się z BARDZO dużymi nakładami finansowymi już teraz. A w sumie przy odrobinie szczęścia i uzupełnieniu kluczowych braków w składzie ligę można wygrać już w tym sezonie, grając nawet tylko przyzwoity futbol - co pokazuje ta runda.

Osobiście liczę na to, że szkolenie nie przestało być oczkiem w głowie Basałaja (z czasów jego pracy w spółce Ekstraklasy) i w Krakowie coś w tym względzie ruszy do przodu i to mocno. Dla mnie byłby to nonsens, gdyby Cupiał ściągnął Holendrów nie mając żadnej sensownej wizji na dalszy los klubu, byłoby to z jego strony po prostu wyrzucenie kasy w błoto, a płaci im przecież niemało. Ale na ile to są to tylko moje przypuszczenia, a na ile prawda to kiedyś w bliżej nieokreślonej przyszłości się okaże.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.01.2011, 23:23
felipe napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego bezczelnym?
dlatego że jeśli prawdą jest to pisano czyli ze 110 na 180, to ciężko mi to inaczej ocenić.Ale ok, może przesadziłem, to jest zwykły biznes.
Ja się cieszę Wisła na to się nie zgodziła bo było by to zaprzeczeniem normalności.Normalnie podwyżki dostaje się za bardzo dobrą pracę.Pawełek grał bardzo nierówno i moim zdaniem na podwyżkę nie zasłużył a tym bardziej tak wysoką.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.01.2011, 23:33
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jestem czy jest juz jakas lista pikarzy majacych zastapic i tu podkreslam ZASTAPIC Brozkow ,czy Pawelka bo do Jovanica wogoe nie jestem przekonany.
Nie rób sobie nadziei. W tym klubie nawet odejście Marcelo potrafi zaskoczyć działaczy jak zima drogowców.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 01.01.2011, 23:44
tofik napisał(a):Wyświetl post
Brożki...Brożki

Nam potrzeba ludzi głodnych sukcesów a nie przejedzonych gwiazdorów, którzy w pucharach potrafią polec w starciu z Estonczykami i Azerami.
Bardzo mądre zdanie.

Nasi bracia, mimo niewątpliwych zasług, są kojarzeni także z najbardziej kompromitującymi w/w wpadkami. Jeżeli byli aż tacy dobrzy to z takimi bananami powinni wygrywać "sami" mecze. Byli też uważani za "wywrotowców" psujących atmosferę w szatni...

Wzmocnienia w obecnej sytuacji są niezbędne, ale dla mnie kluczową będzie rola trenera Maaskanta. Jak przygotuje drużynę, jaki styl wypracuje itd. Nie czekam aż tak bardzo na nazwiska, a na kolektyw grający ładnie piłką. Nie będę się nadto powtarzał, ale co znaczy trener pokazuje np od 2 lat dobitnie Barca ( porównywalny Real Mourinho jest deklasowany, czy grający rezerwami Katalończycy mają posiadanie 80-20 z silnym Zenitem).

Marcus, skąd to info o dymisji holendrów? Na jesieni po słabych wynikach już się szykowali na Maaskanta, ale teraz...?
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez ziz99 : 01.01.2011 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.01.2011, 23:50
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nasza sytuacja kadrowa staje się jednocześnie coraz bardziej trudna i komiczna. Na razie kolejną szumną ofensywę transferową, zimową, sugerowaną jeszcze latem przez Zbymaka, Maci0sia, Koyoota i paru innych osobników włącznie z trenerem Smudą zaczynamy jeszcze "efektowniej" niż poprzednią, bo od straty aż 3 zawodników i to jeszcze zanim na dobre otworzyło się okno. Aż strach myśleć, co będzie dalej.
No przecież... ciekawe

Markus napisał(a):Wyświetl post
Scenariusze wydają się dwa, bo sprzedawać już de facto nie ma kogo, może poza Maleckim. Albo dymisja Holendrów(...)
Zapomniałeś o drugiej wersji scenariusza. A tak na serio nie siejmy czarnego fermentu i dajmy czas przynajmniej do pierwszego zgrupowania. Jeśli nie będzie profesjonalnie, popełnimy wszyscy seppuku, tudzież posiadający broń walną sobie kulkę w głowę. Wyluzujcie i dajcie spokój. Jeśli będzie tak jak zawsze, czasu na wieszanie po kimś psów będzie wystarczająco dużo. Nie chcę być złośliwy, ale czytając ten temat można się przerazić.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Stary 01.01.2011, 23:57
Myślicie, że gdyby Pawełek został w Wiśle jego rodzina mieszkałaby w kawalerce? Kawioru ze złotych misek jeść nie trzeba, a dobro rodziny, to nie finanse. Moim zdaniem krzywdzi swoich bliskich wyjeżdżając do Turcji. Pomyśleć, że kiedyś go bardzo lubiałem. Przechodząc do tureckiej Odry Wodzisław udowodnił tylko, że ma nas w głębokim poważaniu.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2011, 00:17
dwdx1906 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem krzywdzi swoich bliskich wyjeżdżając do Turcji..
Nie żartuj.Turcja to piękny i mimo opinii, bezpieczny kraj - do tego ciepły klimat i zupełnie inna kultura.Gdybym był jego bliskim nie miał bym żadnych pretensji a wręcz odwrotnie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Stary 02.01.2011, 00:30
jaki by nie był, ale kraj obcy i daleki. Żonę i dzieci może i ze sobą weźmie, ale znajomych i dalszą rodzinę już nie. A aż taki bezpieczny teź nie jest, bynajmniej nie był za czasów Szymkowiaka.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.01.2011, 00:34
jaki by nie był, ale kraj obcy i daleki. Żonę i dzieci może i ze sobą weźmie, ale znajomych i dalszą rodzinę już nie. A aż taki bezpieczny teź nie jest, bynajmniej nie był za czasów Szymkowiaka.
Jego sprawa, ja bym chciał na dwa lata wyjechać sobie do Turcji, dostawać godziwe pieniądze i jeszcze robić to co się lubi. Głowacki i Brożkowie też tam wyjechali, to czemu nie miałby sobie tam pojechać Pawelek?
Odpowiedz cytując
brumir
Member

Od: 03.2005

Stary 02.01.2011, 00:44
http://www.youtube.com/watch?v=RbyO4_lbZVw
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2011, 00:50
ale znajomych i dalszą rodzinę już nie. .
Na prawdę tragedia...może ma się jeszcze martwić o znajomych z naszej klasy ?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.01.2011, 00:52
Naprawdę tak myślisz, czy tylko tak napisałeś aby podkreślić bezmyślność wyboru Pawełka i wielu jemu podobnych? Mam nadzieję, że to drugie, bo inaczej oznacza to, że kompletnie nie rozumiesz specyfiki zawodu piłkarza.

Póki zarobki w Turcji, Grecji, czy na Cyprze będą kilkukrotnie przekraczały to co mogą zaoferować rodzime kluby to zawodnicy będą masowo wybierać tamte ligi i nie piszmy o żadnych obcych krajach, gdzie cały rok jest ciepełko, ani o ludziach biegających z kałaszami, bo to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Wystarczy spojrzeć jakie pensje mieli/mają mieć piłkarze odchodzący w to ciepełko.

Głowacki - Wisła 250 tys. euro / Trabzonspor - 800 tys. euro
Paweł Brożek - Wisła 180 tys. euro / Transonspor - 750 tys. euro
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.01.2011 o godz. 00:54.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.01.2011, 00:52
Z niewolnika nie ma pracownika... Jakby Brozki nie chcialy to by nie poszly.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.01.2011, 01:03
Równie dobrze mogę napisać, że jakbym nie chciał to bym nie wziął roboty za 12 tys. zł miesięcznie, gdy mam obecnie 4 tys. na miesiąc.

Ile było w ostatnich latach przypadków, że któryś z zawodników odmówił transferu za lepsze pieniądze? Obawiam się, że były to przypadki jednostkowe.

Nie ma sensu relatywizować kwestii zarobków w stosunku do przywiązania do klubu. Różnica w zarobkach jest namacalna i dziecko w podstawówce potrafi policzyć, że 250 to jest mniej niż 800. Natomiast kwestia przywiązania do klubu jest bardzo subiektywną sprawę i nam kibicom, a dokładniej Wam kibicom Wisły ciężko jest określić który z zawodników jest bardziej przywiązany do klubu. Czy Brożkowie byli tak przywiązani do Wisły że powiedzieli, że nigdy nie zmienią klubu? Ja takiego faktu nie pamiętam. Tak samo nie słyszałem, żeby Małecki stwierdził kiedykolwiek coś podobnego, a tylko powiedział w wywiadzie, że nigdy nie pójdzie do Legii.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.01.2011 o godz. 01:05.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2011, 01:15
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Równie dobrze mogę napisać
Bandyto z Wołomina...masz rację ale to racja Legionisty.Wiesz, jesteś tu jak agent wrogiego kraju.Drwisz sobie z żałoby, nie masz za grosz szacunku do marszu pogrzebnego, który stworzył wierny fan, w noc śmierci Pawła Brożka.
Nie wiem co z Tobą robić.A kysz idź w cholerę, jedyne co mi przychodzi do łba
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów