The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2010, 19:17
Sprzedaż Brożków za 2,5mln euro to w moim odczuciu działanie na szkodę klubu, brak szacunku do niego, sprzedawanych piłkarzy i kibiców!!!
What's new?

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.12.2010, 19:30
Tak? To na ile wyceniasz Pawła, a na ile Piotrka?
Ta cena jest jak najbardziej prawidłowa teraz...za Pawła 2 mln, a za Piotrka 0.5..więc nie widzę gdzie tu jest jakiekolwiek działanie na szkodę klubu...

A po drugie poczekajmy aż nasza OFICJALNA strona potwierdzi te doniesienia..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 31.12.2010, 19:39
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Tak? To na ile wyceniasz Pawła, a na ile Piotrka?
Ta cena jest jak najbardziej prawidłowa teraz...za Pawła 2 mln, a za Piotrka 0.5..więc nie widzę gdzie tu jest jakiekolwiek działanie na szkodę klubu...

A po drugie poczekajmy aż nasza OFICJALNA strona potwierdzi te doniesienia..
Według mnie cena jest średnia, dla nas Ci zawodnicy mieli znacznie większą wartość, szczególnie Paweł. Mianowicie chodzi mi o taką wartość że są Polakami i Paweł to swego rodzaju wizytówka klubu. Każdy kibic przeciwnej drużyny na myśl o Wiśle zwraca uwagę na to, że " przyjdzie Brożek i trzeba na niego uważać"
Jak mawiał prezezs Basałaj piłka nożna to jest ekonomia i tym głównie zaczęła kierować się Wisła.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 31.12.2010 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.12.2010, 20:13
Co do Ekonomii w futbolu.

Piłkarz ( towar ) jest tyle wart ile kupujący w danym momencie zapłaci.

Amen
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 31.12.2010, 21:38
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Sprzedaż Brożków za 2,5mln euro to w moim odczuciu działanie na szkodę klubu, brak szacunku do niego, sprzedawanych piłkarzy i kibiców!!!
tak jasne..... według Ciebie chyba sprzedaż każdego zawodnika to robienie w ch*ja kibiców i działanie na szkodę klubu...

no weź nie przesadzaj. Wiem, że masz żal do Basałaja, Cupiała i wszystkich odowiedzialnych za ten transfer, ale za Pawła nikt by nie dał większych pieniędzy, bo raczej się nie zanosi żeby miał jakąś eksplozję formy.

Wielkie podziękowania za to wszystko co dla nas zrobił, ale jednak takie jest życie i kapitalizm.

Nie znam kulisów tego transferu, ale może być tak, że już parę miesięćy temu agenci Brożków informowali kluby , że transfer będzie możliwy w oienku transferowym. Widocznie mało kto był zainteresowany wyłożeniem takiej kwoty za bliźnikaów. Więc jak trabzon dał te 2 czy 2,5 banki to się odrazu zgodzili.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.12.2010, 22:25
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Co do Ekonomii w futbolu.

Piłkarz ( towar ) jest tyle wart ile kupujący w danym momencie zapłaci.

Amen
Ciąg dalszy ekonomii w futbolu.

Nie każdy klub to tani bazar gdzie sprzedaje się wszystko każdemu za "proponowaną" każdą cenę rynkową. Czasem sprzedaż po cenie rynkowej (ile kupiec da) nie jest opłacalna jeśli nie ma lepszych (albo co najmniej tak dobrych następców) i na skutek tego klub nie zdobywa MP albo wręcz nie kwalifikuje się do pucharów. Straty wtedy są dużo większe i nie zrekompensuje tego każda rynkowa cena uzyskana po sprzedaży zawodnika.

BTW
Składam wszystkim życzenia noworoczne i obyśmy w nowym roku (17 stycznia 2011) mieli w pełni skompletowany zespół z piłkarzami o jakich marzymy, zdobyli MP i wreszcie coś ugrali w Europie
(Niestety choroba mnie zatrzymała w domu przed TV, kompem... zamiast na jakiejś imprezie sylwestrowej... tak niestety bywa)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 31.12.2010 o godz. 22:33.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.12.2010, 22:39
Ogryzku i mnie również choroba niestety zmogła ;p

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU WSZYSTKIM ŻYCZĘ...

Wrzućcie troche na luz i poczekajmy co bedzie...
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.01.2011, 00:52
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
Ogryzku i mnie również choroba niestety zmogła ;p

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU WSZYSTKIM ŻYCZĘ...

Wrzućcie troche na luz i poczekajmy co bedzie...

Racja!

Szczęśliwego Nowego Roku 2011 Wszystkim !
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 01.01.2011, 10:57
Mamy 1 stycznia czyli oficjalnie zaczynamy TRANSFEROWĄ OFENSYWĘ!
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.01.2011, 11:03
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Mamy 1 stycznia czyli oficjalnie zaczynamy TRANSFEROWĄ OFENSYWĘ!
Ale się uśmiałem Dwóch bambusów, trzech eskimosów i jeden jamajczyk Transferową ofensywę czas zacząć !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.01.2011, 11:47
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ciąg dalszy ekonomii w futbolu.

Nie każdy klub to tani bazar gdzie sprzedaje się wszystko każdemu za "proponowaną" każdą cenę rynkową. Czasem sprzedaż po cenie rynkowej (ile kupiec da) nie jest opłacalna jeśli nie ma lepszych (albo co najmniej tak dobrych następców) i na skutek tego klub nie zdobywa MP albo wręcz nie kwalifikuje się do pucharów. Straty wtedy są dużo większe i nie zrekompensuje tego każda rynkowa cena uzyskana po sprzedaży zawodnika.

A kto powiedział że klub nie kupi następcy Brożka ? Kto powiedział że klub nie zdobędzie MP i nie zakwalifikuje się do pucharów .

Sprzedaż Brożków może paradoksalnie wyjść na dobre Wiśle , ale żeby się o tym przekonać , potrzebna jest cierpliwość . Jednak tą kibice mają za przeproszeniem w głębokim poważaniu i jeśli 5 minut po sprzedaży danego zawodnika nie ma jego następcy to uważają to za wystarczający powód, aby opluwać cały zarząd klubu wraz z właścicielem .
Czas rozliczeń przyjdzie w czerwcu . nie zapominajcie o tym . Nie jest powiedziane , że jeszcze kiedys nie będziecie dziękować Basałajowi za to że zrobił z Wisły dobry europejski klub piłkarski .
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 01.01.2011, 11:53
do 17 stycznia podobno drużyna ma być już uzupełniona przed zgrupowaniem
Dziś Pawełek podobno jedzie do Turcji podpisać kontrakt
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 01.01.2011, 12:02
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A kto powiedział że klub nie kupi następcy Brożka ? Kto powiedział że klub nie zdobędzie MP i nie zakwalifikuje się do pucharów .

Sprzedaż Brożków może paradoksalnie wyjść na dobre Wiśle , ale żeby się o tym przekonać , potrzebna jest cierpliwość . Jednak tą kibice mają za przeproszeniem w głębokim poważaniu i jeśli 5 minut po sprzedaży danego zawodnika nie ma jego następcy to uważają to za wystarczający powód, aby opluwać cały zarząd klubu wraz z właścicielem .
Czas rozliczeń przyjdzie w czerwcu . nie zapominajcie o tym . Nie jest powiedziane , że jeszcze kiedys nie będziecie dziękować Basałajowi za to że zrobił z Wisły dobry europejski klub piłkarski .
Ależ ja jestem cierpliwy - pewnie czytałeś kilka moich postów w tym temacie to wiesz że napisałem kilka razy - powtórzę dla Ciebie po raz kolejny:

Jestem cierpliwy do 17 stycznia - bo wtedy to rozpoczynamy przygotowania do rundy rewanżowej i wtedy to powinniśmy mieć skompletowaną kadrę tak żeby jak najlepiej piłkarze mogli się przygotować. Zwłaszcza zgrać. Skoro mamy być profesjonalnym klubem wg Basałaja i Valxca.

Więc nie przypisuj mi że psioczę na zarząd itd. Bo jak napisałem - 17 stycznia to miernik w którą stronę zmierza Nasza Wisła i wtedy będzie czas na chwalenie albo psioczenie.

A druga kwestia, taki mały eksperyment myślowy dla Ciebie
Wyobraź sobie - że zamiast czytać newsy że odchodzą bracia nie przeczytaliśmy przed świętami takich newsów (to tylko przykład)
23 grudzień - Sobiech w Wiśle
24 grudzień - Traore i Bouval w Wiśle
30 grudzień - Brożki odchodzą

Wtedy mielibyśmy rozważania czy Sobiech i Bouval zastąpią/będą lepsi niż Brożek niż kolejna próba nerwów.

Przecież pieniądze na transfery są po wyprzedaży letniej i teraz nie trzeba najpierw sprzedać żeby kupić?

No chyba że jak zwykle kasy niet i znowu "nasz wiślacki profesjonalizm" wychodzi - najpierw wysprzedać kogo się jeszcze da a potem się zobaczy kogo uda się złapać za darmo....
(To był tylko mały przykład profesjonalizmu - wszak wzmacniając skład nie musimy standardowo zaczyna od wysprzedaży, możemy zacząć od kupowania, czyż nie?)

Na koniec - bo widzę że słabo jarzysz (bez urazy) - jeśli krytykujesz tych co płaczą po Brożkach - bo nie wiadomo przecież czy kogoś na ich miejsce nie kupimy - to chcąc być konsekwentnym powinieneś jeszcze bardziej zjebać tych co się cieszą ze sprzedaliśmy Brożka. Wszak przyszłości nie zna NIKT - i skąd ONI mogą wiedzieć czy jednak kogoś kupimy? Wszytko to opiera się na wierze. Jedni wierzą ze nie kupimy, inni że kupimy i to lepszych.

A jak wiadomo jest różnica między wierzyć a wiedzieć! Dlatego ja jestem cierpliwy do 17 stycznia, tak jak napisałem kilka razy i w tym poście specjalnie dla Ciebie po raz kolejny
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.01.2011 o godz. 12:09.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 01.01.2011, 12:10
Akurat ten 17 stycznia nie musi być DEADLINE...sezon rozpoczyna się półtorej miesiąca po tej dacie, więc nawet jak ktoś dołączy na początku lutego to będzie miał miesiąc na zgranie..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 01.01.2011, 12:14
rafalek

Oczywiście że tak, ale większość kadry musi już być na pierwszym treningu, żeby nie była latem sytuacja jak za Kasperczaka - miał 10 piłkarzy na treningu a potem był Karabach.....
Wiadomo że kogoś jeszcze i 20 lutego mogą sprowadzić - ja tylko wyciągam logiczne konsekwencje ze słów Basałaja - który właśnie nie chciał powtórzyć błędów z lata. I mam nadzieje że Wisła ich nie powtórzy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.01.2011, 12:16
MMTS napisał(a):Wyświetl post
frustraci, ja nie rozumiem o co płacz
fakt Paweł był naszym superstrzelcem
fakt Paweł miał skuteczność 15%
fakt obaj Brożkowie znacznie przyłożyli się do WSZYSTKICH ostatnich kompromitacji Wisły
Dokładnie, Pawła mi nie żal w cale. Gadanie że to najlepszy zawodnik w Wiśle to pitolenie. Gdyby zamiast niego grał Franek to strzeliłby dwa razy tyle bramek. Niektórzy mogą nie pamiętać ale ja pamiętam dobrze, mecz z Górnikiem Łęczna na wyjeździe zremisowany 1:1. Ostatni mecz Dana Petrescu. Około 70minuta szósty metr piłka podana z prawego skrzydła do niepilnowanego Brożka, bramkarz przy krótkim słupku bramka można powiedzieć pusta. Strzelenie gola w tej sytuacji to obowiązek dla 80 % trampkarzy i 95% juniorów łącznie z bramkarzami. A nasz "najlepszy napastnik" zwyczajnie nie trafił w piłkę w ogóle, piłkę turlającą się po ziemi nie za szybko. Moja diagnoza? Chciał zwolnić trenera jak reszta ówczesnych gwiazdek, a za coś takiego wart jedynie kopa w d....

Pamiętam również pierwszy mecz Pawła w Wiśle. Wszedł na końcówkę chyba z Odrą i na dzień dobry wkręcił w ziemię dwóch obrońców jednym zwodem. Wtedy wszyscy przecierali oczy jaki dynamiczny ambitny, szybki, przyszłość Wisły. Niestety moim zdaniem potencjał wykorzystał może w 50 %. Jak była drużyna to siedział na ławie, a jak wszedł do składu to tylko w meczu u siebie z PAO błysnął. Później odszedł Franek i Paweł nie miał od kogo dostać piłki, a samemu szarpać nie próbował. A jak próbował to z marnym skutkiem, zniechęcał się i zdarzały się mecze ze nie było go widać na boisku. Do Franka i Żurawia sporo mu brakuje.

Dlatego nie ma co rozdzierać szat bo może nam ta zmiana wyjść na dobre. Wzrośnie rywalizacja o miejsce w składzie, może jakiś młody dostanie szanse. Bądźmy dobrej myśli.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 01.01.2011, 12:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem czy widzisz, ale nasza cierpliwośc jest wystawiania na próbę już od kilku lat, chyba, że tylko mi się tak wydaję, dlatego nie rozumiem Twojego tłumaczenia teraz, że inni są niecierpliwi. Od kilku lat nasz klub nie wzmacnia się znacząco, w taki sposób, by na przygotowania do rundy mogli uczestniczyć wszyscy zawodnicy, chyba, że nie zauważyłeś tego?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 01.01.2011, 12:19
A no to już Cię rozumiem Ogryzku
Tylko z tym Kasperczakiem też było trochę inaczej, bo zawodnicy najpierw byli na MŚ, a potem odpoczywali po urlopach...przyplątało też się parę kontuzji i kadra wyglądała jak wyglądała.
Zobaczymy ile prawdy jest w tych wszystkich plotkach transferowych. Czy ten Ghanijczyk jest faktycznie nasz, czy ten Argentyńczyk też..bo jeśli przynajmniej w części te wszystkie doniesienia sprawdziły by się, to znaczy, że chyba dzieje się lepiej..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.01.2011, 12:22
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A druga kwestia, taki mały eksperyment myślowy dla Ciebie
Wyobraź sobie - że zamiast czytać newsy że odchodzą bracia nie przeczytaliśmy przed świętami takich newsów (to tylko przykład)
23 grudzień - Sobiech w Wiśle
24 grudzień - Traore i Bouval w Wiśle
30 grudzień - Brożki odchodzą

Wtedy mielibyśmy rozważania czy Sobiech i Bouval zastąpią/będą lepsi niż Brożek niż kolejna próba nerwów.
Nasz klub nie jest na tyle bogaty , by kupować następców przed sprzedażą gwiazd . Tak nie było nigdy w ostatnich 10 latach . Wyjątkiem są zawodnicy pzyszłościowi , jeszcze rozwijający się ( jak Wilk ) .

Poza tym śmiem twierdzic że klub nie planował sprzedaży Pawła , tak samo jak nie planował sprzedaży Głowackiego czy Marcelo .

Akurat nie czytałem Twoich ostatnich postów , nie czytałem całości tematu bo mniej więcej wiem jakie są nastroje u kibiców .
Post nie miał na celu konkretnego ataku na Twoją osobę tylko akurat był ostatnim który był warty cytowania

Naprawde nie dziwię się osobą które są rozgoryczone sprzedażą Brożka , ale ten fakt kiedys musiał nastąpić i lepiej to zrobic teraz , niż w lecie gdy nie będzie czasu na szybkie znalezienie następcy przed walką w pucharach .

Mówisz że nie wiadomo czy na ich miejsce kogos kupimy , a ja powiem - jest pewnikiem że ktoś przyjdzie na ich miejsce . Kwestią jest czy to będą lepsi piłkarze , ja w to wierzę . Nie ma ludzi nie do zastąpienia . A jeśli już takowi są , to nie widziałbym wśród nich braci Brożków .

Telus napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy widzisz, ale nasza cierpliwośc jest wystawiania na próbę już od kilku lat, chyba, że tylko mi się tak wydaję, dlatego nie rozumiem Twojego tłumaczenia teraz, że inni są niecierpliwi. Od kilku lat nasz klub nie wzmacnia się znacząco, w taki sposób, by na przygotowania do rundy mogli uczestniczyć wszyscy zawodnicy, chyba, że nie zauważyłeś tego?
zarząd naszego klubu pracuje od 7 miesięcy więc tylko ich zamierzam rozliczać , nie mają wpływu na to co robili poprzednicy a to że wcześniej w klubie działo się na ogół źle to każdy chyba wie . Nikomu nie odbieram prawa do krytyki , ale niech będzie ona chociaz konstruktywna i na przyzwoitym poziomie , niestety u większości ( nie piję do Ciebie ) tak nie jest .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.01.2011 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.01.2011, 12:41
Cytat:
Dokładnie, Pawła mi nie żal w cale. Gadanie że to najlepszy zawodnik w Wiśle to pitolenie. Gdyby zamiast niego grał Franek to strzeliłby dwa razy tyle bramek. Niektórzy mogą nie pamiętać ale ja pamiętam dobrze, mecz z Górnikiem Łęczna na wyjeździe zremisowany 1:1. Ostatni mecz Dana Petrescu. Około 70minuta szósty metr piłka podana z prawego skrzydła do niepilnowanego Brożka, bramkarz przy krótkim słupku bramka można powiedzieć pusta. Strzelenie gola w tej sytuacji to obowiązek dla 80 % trampkarzy i 95% juniorów łącznie z bramkarzami. A nasz "najlepszy napastnik" zwyczajnie nie trafił w piłkę w ogóle, piłkę turlającą się po ziemi nie za szybko. Moja diagnoza? Chciał zwolnić trenera jak reszta ówczesnych gwiazdek, a za coś takiego wart jedynie kopa w d....
Jeśli chodzi o tą jedną sytuację to piłką podbiła się na kępce trawy.
Faktem jest to że Paweł nie mógł zaliczyć tamtego sezonu do udanych ale mimo tego był najlepszym strzelcem w drużynie.
To Pawła zrzucono odpowiedzialność strzelania bramek. To on miał zastąpić Zurawskiego i Frankowskiego. Trzeba przyznać że zrobił to doskonale.

Nie wierzę w to że ściągną kogoś lepszego pod względem sportowym niż Brożek. Pewnie ktoś młody, różnica będzie taka jak pomiędzy Bunozą a Głowacikim. Zainwestują malutką kwotę i będą liczyć że Maaskant zrobi z niego napastnika po to aby w przyszłości go opylić, kosztem nawet miejsca w tabeli.

Mam nadzieję, że upadł temat sciągniecia zawodnika z nazwiskiem bo do napadu to by ściągnęli pewnie nam gościa który ostatni raz do siatki rywali trafił 3 lata temu. Zresztą tego zawodnika z nazwiskiem to my cały czas mielimy u siebie, właśnie go sprzedali za marną kwotę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.01.2011 o godz. 12:50.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.01.2011, 12:47
Nie nastawialbym sie zbytnio na ta magiczna date 17 stycznia - przypominam, ze Wisla zawsze miala plany skompletowac cala kadre przed pierwszym zgrupowaniem, a potem konczylo sie tak, ze dzien przed pierwszym
meczem pojawial sie ktos pokorju Georgi Christowa rok temu przeciez my musimy najpierw poczekac az zamknie
sie okno w Europie, potem w Rosji, a na koniec mozemy sie zdecydowac na jakis ochłap, ktory jeszcze nie ma klubu
albo jest zbyt slaby w swoim obecnym wiec mozna go wypozyczyc na pol rundy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Wojtek
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 01.01.2011, 12:48
Nie ma co wypominać jednej sytuacji piłkarzowi, który strzelił dla Wisełki -dziesiąt bramek. Na początku, kiedy przeczytałem, że bliźniaki odchodzą, pomyślałem "no i dobrze". Jednak teraz, gdy się zastanowiłem, zrozumiałem, że napastnika takiego jak Paweł, gwarantującego to 10 bramek w sezonie ciężko będzie zastąpić. A tym bardziej Polakiem - nawet jeśli uda się nam ściągnąć zawodnika grającego równie dobrze co Brozio, to z pewnością powiększy on - i tak za dużą już - kolonię stranierich.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.01.2011, 12:49
westersyl napisał(a):Wyświetl post
To Pawła zrzucono odpowiedzialność strzelania bramek. To on miał zastąpić Zurawskiego i Frankowskiego. Trzeba przyznać że zrobił to doskonale.
to nawet nie tyle odpowiedzialność , ale przywilej że cały zespół gra na Ciebie i w każdy meczu masz przynajmniej 3 setki . Każdy prawdziwy napastnik chciałby nosić takie brzemię .

powiedzmy sobie szczerze , doskonale było w sezonie 07/08 , bardzo dobrze w 08/09 , w pozostałych latach co najwyżej dobrze lub przeciętnie , a sezon 06/07 o którym była mowa był katastrofalny i nie zmieni tego gra w pucharach gdzie notabene wszystko co dobre wiązało się z głównie z Błaszczykowskim .
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.01.2011, 13:02
Spokojnie, trzeba czekać na informacje (potwierdzone, a nie te z mediów...) o supertransferach do Wisły Myślę, że nie sprzedawaliby Pawła, gdyby nie mieli kogoś upatrzonego na jego miejsce, bo jasne jest, że ci snajperzy, których mamy nie wystarczą i nie zastąpią Brozia.Niektórzy chyba czują się nieco zaskoczeni faktem, że Brożki odeszły. A co, mają siedzieć w Wiśle do końca kariery? Nie sądzę.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.01.2011, 13:06
Uran325 świetny artykuł napisał ( na głównej jest "koniec pewnej epoki?" ) polecam go szczególnie westerylowi i każdemu który chce sobie podciąć żyły po zatwierdzeniu odejścia Brożków..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 01.01.2011 o godz. 13:08.

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 01.01.2011, 13:17
Panowie, nie mówmy jeszcze o Brożkach w Wiśle w czasie przeszłym, bowiem oficjalnie jeszcze nie ma informacji o ich odejściu..może kluby się nie dogadają i zostaną?

Marcinnno - Może jeszcze negocjują i są blisko porozumienia?
Ostatnio edytowane przez rafalek : 01.01.2011 o godz. 13:25.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.01.2011, 13:23
Dlaczego nie ma informacji oficjalnej odnośnie Pawełka ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.01.2011, 13:26
Brożki...Brożki
Jak nie odejdą to nigdy nikt z MESY nie wejdzie do 1szej drużyny. A przecież czytam jęczenie o gości z MESY co chwilę.

Są ok ale już się nie rozwijają ze wzgledu na wiek i nie mają motywacji do gry w tym otoczeniu.
Nam potrzeba ludzi głodnych sukcesów a nie przejedzonych gwiazdorów, którzy w pucharach potrafią polec w starciu z Estonczykami i Azerami.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.01.2011 o godz. 13:34.
..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.01.2011, 13:34
Z Brożkami to pewnie klub czeka na przejście badań medycznych. Wydaję mi się że dopiero wtedy ogłoszą sprzedaż zawodników. Szkoda że nikt do tej pory nie pofatygował się zając stanowiska w tej sprawie. Pewnie szykują sobie "paplaninę" jak to nie można było oprzeć się tej ofercie.

Na tych zdjęciach to rzeczywiście chyba puste kartki podpisywali. Chyba że Turcy mają dwa różne wzory kontraktów bo podpisywali się w różnych miejscach.
Swoją drogą oni się tak nakręcili, że Brożkowie mają teraz gigantycznie wysoko wywieszoną poprzeczkę, filmiki które sami robią, facebook na którym nawet można znaleźć zdjęcia ze ślubu Pawła, ogólnie pełno wspolnych fotek obu braci, powitanie to im chyba zgotują takie jak Cristiano w Realu Madryt. Piotrek Brożek to takich kompilacji swoich akcji do tej pory nie miał. Boję się rozczarowanie może być równe wielkie jak nadzieja związana z tymi transferami. Tutaj nie będzie tak że Paweł nie trafi w jednym meczu to trafi w następnym, dostanie ławkę i tyle. Teraz są na pierwszy miejscu co jeśli poszło by coś nie po ich myśli, a Paweł nie trafiłby w kilku meczach.
Szkoda że my nie możemy się tak nakręcać Basałaj miał rację mówiąc, że nie będzimy ściągać zawodniku z YouTube, próżno było tam szukać ostatnich zaciągów poza Draganem.

przykład: The Twins http://www.youtube.com/watch?v=N3mE4jrwiaI
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.01.2011 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 01.01.2011, 14:37
Bracia Brożkowie , zapewne podpisali wstępne kontrakty . To im wolno.
Czy to koniec pewnej ery ? Zapewne tak , koniec ery Brożków w Wiśle i to wszystko . Odejdą jedni przyjdą (bo muszą) następni. Szacun , dzięki i powodzenia. Założę się o sporo kasy że za 2-3 lata któryś z nich we Wisełce jeszcze zagra. Dziękujemy Wam za grę , pot , i piękne bramki.
Drużyna się diametralnie zmienia i bardzo dobrze bo priorytetowych (LM) wyników niema.
Już dawno to napisałem że na Polakach Wisełka nie może polegać. NIestety. BYło u nas najlepsze pokolenie , z Frankiem , Żurawiem , Szymkiem , Kulawikiem , Czerwcem , Kałużnym , Węgrzynem i resztą. Kwiat polskich piłkarzy... Ugrali co ugrali. Liczę na dobre transfery - rozsądne konkretne wzmocnienia.
I budowę bazy sportowej. Najwyższy czas...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów