|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ale nie mowimy o klubie ze Stambulu tylko tureckiej Odrze Wodzislaw
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Szczególnie w drugiej połowie rundy jesiennej. To prawda, ale i tak chyba nie w takim stopniu, jak tego chciałby Maaskant, o czym zresztą trener wielokrotnie acz delikatnie wspominał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Zakup jednego porządnego napastnika to minimum.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tak samo nie mówimy o tym że Wisły stać nie było, tylko że nie chciała tyle dać.Jak dla mnie słusznie bo trzeba być bezczelnym by żądać grubą podwyżkę, gdzie przez większą część kontraktu grało się przeciętnie.W przeciwieństwie do Pawła, czy Peszki którzy zrobili sportowy awans, akurat Pawełek wykonał tylko dla pieniędzy krok w tył
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Przypominam, że nie ma ludzi nie zastąpionych, gdy odchodził Żurawski i Frankowski też na forum było wielkie poruszenie, a z czasem wszystko wróciło do normy...
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
A czy nie jest Nam wstyd gdy ktoś czerwony pisze, że teraz nie kupi karnetu bo "produkt" jest wybrakowany?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bo może teraz w Trabzonie będzie na mecze chodził?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Piłka to jego profesja, z której oprócz przyjemności ma czerpać profity finansowe - by kupić sobie dobrą furę, a dzieciak nie chodził głodny. Normalne zatem że chce zarabiać więcej. Fajnie, że najpierw negocjował z nami i dopiero jak tu nie wyszło poszedł gdzie indziej - widać, że chciał zostać, ale mimo wszystko Wisła to tylko przystanek w jego życiu, a priorytetem jest rodzina i jej byt. Odłożył swoje ambicje, zrobił sportowy krok w tył (choć możnaby się spierać, ale ok), ale zarobi więcej. Dla mnie rozsądne. I na pewno nie bezczelne - Pawełek przedstawił swoje oczekiwania, Wisła ich nie przyjęła, poszedł gdzie indziej - prawidłowo. Bez kombinacji, ucieczek, machlojek, w przerwie miedzy rozgrywkami. Mariuszowi życzę powodzenia i bardziej opanowanej głowy - u nas jak pokazał fakersa kibicom to "kumaci" mu jeszcze przyklasnęli. W Turcji spalą mu za to chałupę i zgwałcą żonę...
Ostatnio edytowane przez felipe : 01.01.2011 o godz. 22:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ciekawe jestem czy jest juz jakas lista pikarzy majacych zastapic i tu podkreslam ZASTAPIC Brozkow ,czy Pawelka bo do Jovanica wogoe nie jestem przekonany.
Jesli tak no to ma pan Basalaj 2 tyg,bo mowiono ze kadra Wisly bedzie gotowa na pierwsze zgrupowanie. W sumie kub ppozbyl sie juz wszystkich wartosciowych pilkarzy(w sensie mozlwiowsci wiekszego zarobku) moze poza Maleckim,ale jak ten sie nie utemperuje to dalsza kariere spedzi w Dolcanie Zabki . w sumie co pol roku to samo,w tym wiec tez nic nowego.... .. sprzedajemy ,a byc moze przed runda dolaczy do nas jakis "snajper" z Youtuba , ktorego poleciił sam towarzysz Zdzich ogladajac caly 5 minutowy montaz jego najpszych zagran typu Hirstov czy Beto .....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.01.2011 o godz. 22:43.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Osobiście liczę na to, że prawdziwa jest wersja lekko optymistyczna. Mianowicie, że owszem, Cupiał chce teraz odzyskać większość z tego, co w klub włożył, że Cupiał uznał, iż teraz jest ostatni dzwonek na odrobienie w jakimś stopniu "strat" finansowych, wyczyszczenie gruntu po "starej" Wiśle i rozpoczęcie nowej polityki klubu. Bardziej oszczędnej polityki (z jego punktu widzenia), takiej, która oprze finansowanie klubu głównie na nowych możliwościach nowego stadionu, a Wisła postawi na politykę ściągania zawodników raczej młodych, relatywnie niedrogich, głównie z zagranicy, a Polaków takich, którzy są warci zachodu, a kończą im się kontrakty, mają niskie klauzule itd.
W ten sposób sukcesywnie, krok po kroku wzmacniając skład, nawet kosztem najbliższego sezonu, dwóch - bo gdyby wysokie ambicje sięgały najbliższych miesięcy, to wiązałoby się z BARDZO dużymi nakładami finansowymi już teraz. A w sumie przy odrobinie szczęścia i uzupełnieniu kluczowych braków w składzie ligę można wygrać już w tym sezonie, grając nawet tylko przyzwoity futbol - co pokazuje ta runda. Osobiście liczę na to, że szkolenie nie przestało być oczkiem w głowie Basałaja (z czasów jego pracy w spółce Ekstraklasy) i w Krakowie coś w tym względzie ruszy do przodu i to mocno. Dla mnie byłby to nonsens, gdyby Cupiał ściągnął Holendrów nie mając żadnej sensownej wizji na dalszy los klubu, byłoby to z jego strony po prostu wyrzucenie kasy w błoto, a płaci im przecież niemało. Ale na ile to są to tylko moje przypuszczenia, a na ile prawda to kiedyś w bliżej nieokreślonej przyszłości się okaże. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dlatego że jeśli prawdą jest to pisano czyli ze 110 na 180, to ciężko mi to inaczej ocenić.Ale ok, może przesadziłem, to jest zwykły biznes.
Ja się cieszę Wisła na to się nie zgodziła bo było by to zaprzeczeniem normalności.Normalnie podwyżki dostaje się za bardzo dobrą pracę.Pawełek grał bardzo nierówno i moim zdaniem na podwyżkę nie zasłużył a tym bardziej tak wysoką. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Nasi bracia, mimo niewątpliwych zasług, są kojarzeni także z najbardziej kompromitującymi w/w wpadkami. Jeżeli byli aż tacy dobrzy to z takimi bananami powinni wygrywać "sami" mecze. Byli też uważani za "wywrotowców" psujących atmosferę w szatni... Wzmocnienia w obecnej sytuacji są niezbędne, ale dla mnie kluczową będzie rola trenera Maaskanta. Jak przygotuje drużynę, jaki styl wypracuje itd. Nie czekam aż tak bardzo na nazwiska, a na kolektyw grający ładnie piłką. Nie będę się nadto powtarzał, ale co znaczy trener pokazuje np od 2 lat dobitnie Barca ( porównywalny Real Mourinho jest deklasowany, czy grający rezerwami Katalończycy mają posiadanie 80-20 z silnym Zenitem). Marcus, skąd to info o dymisji holendrów? Na jesieni po słabych wynikach już się szykowali na Maaskanta, ale teraz...? Powód: lit
Ostatnio edytowane przez ziz99 : 01.01.2011 o godz. 23:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() Zapomniałeś o drugiej wersji scenariusza. A tak na serio nie siejmy czarnego fermentu i dajmy czas przynajmniej do pierwszego zgrupowania. Jeśli nie będzie profesjonalnie, popełnimy wszyscy seppuku, tudzież posiadający broń walną sobie kulkę w głowę. Wyluzujcie i dajcie spokój. Jeśli będzie tak jak zawsze, czasu na wieszanie po kimś psów będzie wystarczająco dużo. Nie chcę być złośliwy, ale czytając ten temat można się przerazić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślicie, że gdyby Pawełek został w Wiśle jego rodzina mieszkałaby w kawalerce? Kawioru ze złotych misek jeść nie trzeba, a dobro rodziny, to nie finanse. Moim zdaniem krzywdzi swoich bliskich wyjeżdżając do Turcji. Pomyśleć, że kiedyś go bardzo lubiałem. Przechodząc do tureckiej Odry Wodzisław udowodnił tylko, że ma nas w głębokim poważaniu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie żartuj.Turcja to piękny i mimo opinii, bezpieczny kraj - do tego ciepły klimat i zupełnie inna kultura.Gdybym był jego bliskim nie miał bym żadnych pretensji a wręcz odwrotnie
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jaki by nie był, ale kraj obcy i daleki. Żonę i dzieci może i ze sobą weźmie, ale znajomych i dalszą rodzinę już nie. A aż taki bezpieczny teź nie jest, bynajmniej nie był za czasów Szymkowiaka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jego sprawa, ja bym chciał na dwa lata wyjechać sobie do Turcji, dostawać godziwe pieniądze i jeszcze robić to co się lubi. Głowacki i Brożkowie też tam wyjechali, to czemu nie miałby sobie tam pojechać Pawelek?
|
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na prawdę tragedia...może ma się jeszcze martwić o znajomych z naszej klasy
?![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Póki zarobki w Turcji, Grecji, czy na Cyprze będą kilkukrotnie przekraczały to co mogą zaoferować rodzime kluby to zawodnicy będą masowo wybierać tamte ligi i nie piszmy o żadnych obcych krajach, gdzie cały rok jest ciepełko, ani o ludziach biegających z kałaszami, bo to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Wystarczy spojrzeć jakie pensje mieli/mają mieć piłkarze odchodzący w to ciepełko. Głowacki - Wisła 250 tys. euro / Trabzonspor - 800 tys. euro Paweł Brożek - Wisła 180 tys. euro / Transonspor - 750 tys. euro
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.01.2011 o godz. 00:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Z niewolnika nie ma pracownika... Jakby Brozki nie chcialy to by nie poszly.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Równie dobrze mogę napisać, że jakbym nie chciał to bym nie wziął roboty za 12 tys. zł miesięcznie, gdy mam obecnie 4 tys. na miesiąc.
Ile było w ostatnich latach przypadków, że któryś z zawodników odmówił transferu za lepsze pieniądze? Obawiam się, że były to przypadki jednostkowe. Nie ma sensu relatywizować kwestii zarobków w stosunku do przywiązania do klubu. Różnica w zarobkach jest namacalna i dziecko w podstawówce potrafi policzyć, że 250 to jest mniej niż 800. Natomiast kwestia przywiązania do klubu jest bardzo subiektywną sprawę i nam kibicom, a dokładniej Wam kibicom Wisły ciężko jest określić który z zawodników jest bardziej przywiązany do klubu. Czy Brożkowie byli tak przywiązani do Wisły że powiedzieli, że nigdy nie zmienią klubu? Ja takiego faktu nie pamiętam. Tak samo nie słyszałem, żeby Małecki stwierdził kiedykolwiek coś podobnego, a tylko powiedział w wywiadzie, że nigdy nie pójdzie do Legii.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.01.2011 o godz. 01:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bandyto z Wołomina...masz rację ale to racja Legionisty.Wiesz, jesteś tu jak agent wrogiego kraju.Drwisz sobie z żałoby, nie masz za grosz szacunku do marszu pogrzebnego, który stworzył wierny fan, w noc śmierci Pawła Brożka.
Nie wiem co z Tobą robić.A kysz idź w cholerę, jedyne co mi przychodzi do łba ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|