|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wisła w ostatnicj 3 latach zarobiła ponad 7mln euro na transferach. Chociaż pan Cupiał mógłby sie zlitować i połowe przeznaczyć na transfery. Chyba że odkładał tą kase żeby nagle wystrzlić z wielką ofensywą. Brożków żal jak cholera;( Kończy sie pewna epoka a zaczyna nowa. Miejmy nadzieję że będzie udana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
jedno tylko jest przykre - będziemy Wisla Internazionale pełną gębą ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
To jest sytuacja o wiele gorsza niż strata Frankowskiego, czy Żurawskiego. My nie mamy innego typowego napastnika, mamy 3 pseudo napastniko-ofensywnopomocniko-skrzydłowych. Odszedł Żuraw - postawiliśmy na Brozka, który przez kilka lat dojrzewał w polskich ligach. Teraz pozostanie kupić snajpera za kwotę mniejsza niz mln euro... Bramkarz, obronca i napastnik. Mhm czy my przed tym okienkiem nie oczekiwalismy wzmocnien na te formacje? |
|
|
|
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Nie dramatyzujcie ludzie, jaka Iliga, jaki środek tabeli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Cudze miliony wydawać jest łatwo. Fakty są takie - dzięki Cupiałowi jesteśmy gdzie jesteśmy, mamy stadion na 33 tys., o którym jeszcze 15 lat temu mogliśmy tylko pomarzyć. Ruchy transferowe to integralna część dzisiejszej piłki nożnej, nie takie ikony jak Brożkowie odchodziły z znacznie większych klubów niż Wisła. Zauważyłem jedną prawidłowość - najbardziej płaczą użytkownicy, którzy są najaktywniejsi podczas meczów Wisły. U siebie. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
w Rafale cala nadzieja -> http://www.youtube.com/watch?v=ZjVfPXjvBPs
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
||
Oto skład Wisły w meczu z Levadią: Mariusz Pawełek, Wojciech Łobodzińki (46. Piotr Ćwielong), Mariusz Jop, Marcelo, Piotr Brożek - Patryk Małecki, Radosław Sobolewski, Diaz, Tomas Jirsak (73. Mauro Cantoro), Andras Kirm - Paweł Brożek. Dziękuję dobranoc! Dla mnie większymi ikonami klubu był Kulawik i Pater, którzy braki wyszkolenia technicznego nadrabiali ambicją i wolą walki, których nigdy u Brożków nie widziałem. Nawet taki Węgrzyn lub Moskal którym chciało się zapierd... po boisku pomimo leciwego wieku, a w obronie prezentowali się pewniej niż Marcelo z Głowackim i Diazem razem wzięci! ps. Tym którzy wielbią kult Brożka Pawła i zakładają nowy odłam wiaru na jego cześć proponuję jeszcze raz przejrzeć statystyki i zobaczyć, że był nadzieją Wisły przez ponad 5 lat strzelając regularnie 2-3 bramki w sezonie. Kolejny sezon 13 bramek, a w następnym już tylko 7. Potem dwa lata obfite i znów 1,5 roku kichy! Jestem pewien że zarówno Małecki, czy zdrowy Boguski są w stanie wyczyny Pawła skopiować! Patryk w wieku 22 lat, będąc już 2,5 roku w pierwszej kadrze ma na koncie 17 bramek... Brożek w tym czasie zdobył bramek 5. Błagam nie róbcie z niego ikony klubu i piłkarskiego wirtuoza!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 31.12.2010 o godz. 00:08.
|
||
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja się osobiście cieszę ,że Paweł Brożek został sprzedany co do Piotrka to troszkę mi go szkoda.
Pamięta ktoś jak odszedł Tomasz Frankowski , Kalu Uche ,Maciej Żurawski? Wydaje mi się ,że to była większa katastrofa więc nie ma co płakać. Wisła jest była i będzie wielka. Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez anonimowyalkoholik : 31.12.2010 o godz. 00:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Pawła jest mi szkoda, to był mądry napastnik choć chimeryczny jak jasna cholera . Kawał historii Wisły i mam nadzieję, że jego koszulka zawiśnie na stadionie jako jedna z pierwszych (oczywiście nie pierwsza!). Piotrek stracił miejsce w składzie nie bez powodu (był bez formy). Paweł choć grał na dobrym poziomie to na swoje wyżyny się nie wznosił (osławione machanie rękoma po każdym kiepskim zagraniu- odchodzi konkurent Małemu).
Sprzedaliśmy lekko wypalonego napastnika (za granicą może jeszcze się rozwinie, u nas nie miał takiego impulsu) i pomocnika\obrońcę bez formy za walizkę pieniędzy.... sukces klubu, powód do zmartwień dla kibiców, mam nadzieję że tylko do połowy stycznia, kiedy poznamy następców braci Brożków. p.s. A po Pawełku płakać nie będę, fakt miał super rundę ale poprzednie kosztowały mnie kilka lat życia, wolę pewniejszego bramkarza bez historii ;-) Powód: za dużo "do" :D
Ostatnio edytowane przez rozan : 31.12.2010 o godz. 00:04.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
aNouc - zgadzam sie z Toba w 100% ludzie nie zdaja sobie sprawy ile mln złotych serca i zdrowia włozył Cupiał w Wisłe, przez ostatnie 12 lat Wisła zdobyła 7 razy MP i ktos mi mowi ze skoro Cupial ma Wisłe w dupie to niech ja sprzeda.. To dzieki niemu mamy to co mamy i docencie to co macie teraz bo nie bedzie to trwalo wiecznie..
a co do Braci maja po 28 lat Piotrkowi konczy sie kontrakt w Listopadzie, Panowie oni sie młodymi perspektywicznymi piłkarzami, doceniam ich za to co zrobili dla Wisły ale ta oferta to dar z niebios,oni nie bede juz lepsi, a jak widzimy ich poziom nie jest wystarczajacy aby spełnic nasze oczekiwania. sam nie moge w to uwierzyc ze odejda za 4 mln euro. Byle Rafał Boguski wrocił szybko do formy bo teraz na nim bedzie spoczywał obowiazek zdobywania bramek.. No i oczywiscie trzeba kupic jakiegos zwinnego i szybkeigo napadziora w stylu franku obowizkowo. |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
i znów ten Matejas... i znów PRAWIDŁOWO na 100 %
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja nie mam nic przeciwko sprzedaży Brożków, ale CENY za jaką ich oddali. 2 mln euro? Przecież to śmieszne... Conajmniej za 2 razy tyle powinni odejść :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No to potrzeba nam teraz juz tylko bramkarza, lewego, prawego i srodkowego obroncy, defensywnego pomocnika i napastnikow. Polityka personalna w Wisle to niestety tragedia i poziom amatorski...
Pilkarze ktora koncza sie kontrakty po sezonie: Chavez, Branco, Cikos, Sobolewski, Boukhari, Rios, Zurawski Natomiast te "perelki" zostana, brawo... : Jovanic, Kowalski, Bunoza, Lobodzinski, Paljic |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Był już jeden pan który z polskiego klubu chciał zrobić brasiliane, pamiętacie pana Ptaka? Nie wiem dlaczego mi tu pachnie podobnym podstępem.
Jeśli nie przyjdzie jakiś godny następca Pawła to o mistrzostwie nawet w tak słabej lidze jak polska, możemy sobie tylko pomarzyć... Ojjj chciałbym się mile zaskoczyć tym oknem tranferowym... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
To już koniec pewnego okresu. Najgorsze jest to, że zostało nam już nie wielu Polaków i wątpie, że kogoś z Polaków sprowadzą... Teraz priorytet - przedłużyć z Sobolem, który ma charakter. Wychować Małego, który ma Wisłę w sercu i serce do gry. Warto też wprowadzić kogoś z MES-y, może Kurto na bramkę? Bo jak narazie idziemy w kierunku Pogoni Ptaka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Paweł i Piotrek nie byli nigdy gwiazdami ataku pozycyjnego/gry kombinacyjnej, a tego nam trzeba teraz najbardziej. Od dawna potrzeba kogoś w stylu Frankowskiego w ataku i pomocy. Mam jednak obawy, jak wielu tutaj, że po nich przyjdzie totalny złom i wiele się nam nie poprawi. Obym się mylił! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
A i rozgrywający pierwsza klasa, posyła takie piłki w uliczkę , że sam śp. Deina by się nie powstydził. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
haha
co okienko to samo WIsła Krakow zaintersowana panem X ,Wisla Krakow sciagnie pana Y ,Wisla Krakow poluje na pana Z a tymczasem WIsla Krakow traci najlepszego napastnika i dobrego pomocnika,ale to tak "tylnym wyjsciem" po cichu marketing dziala wzorowo,odwracajac uwage od tego co kluczowe jutro napisza ze interseujemy sie Etipoczykiem,Kongijczykiem i mieszkancem wysp Hula -Hula,ba! pozyskamy wszytkich i dalej bedziemy polowac! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jakoś do tej pory byłem spokojny, ale tak myśle o naszej kadrze, to choćby nakupowali za 10 mln. euro to i tak skład jest roz***** w ....u. Jeszcze tylko brakuje zeby Mały odszedł..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
z drugiej strony nie chce mi sie wierzyc ze poszli na samowolke.. wszak zawdzieczaja temu klubowi bardzo duzo.. chociaz takich przypadkow bylo wiele i wszystkiego sie mozna spodziewac, Peszko tez robil podchody probujac za plecami uzgodnic warunki.. coz, wychodziloby ze Brozkowie chcieli odejsc za wszelka cene
Ostatnio edytowane przez CH. : 31.12.2010 o godz. 00:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zazdroszczę wielu z was dobrego samopoczucia. Podstawą do zrozumienia tego postu niech będzie to że nie płacze za Pawłem, nie płaczę za Piotrkiem.
Przeraża mnie podejście do tematu typu poczekajmy... Na co tu czekać? Na Makinwę? Na Milinkovica? Ile było jeszcze tych prawie pewnych, tych już przebadanych? Ja wierzę że oni naprawdę byli, byli blisko podpisania, ale niestety Wisła Kraków obiektywnie patrząc nie ściągnęła wartościowego zawodnika od czasów.... hmmm Żurawskiego? Albo nie był Kuźba później, no można jeszcze podać Uche, Marcelo traktuję jako wyjątek potwierdzający regułe, uważam że nawet on bardziej sam przyszedł niż my go sprowadziliśmy... Reszta to są albo utopione pieniądze, lub zawodnicy typu kupiony za x do sprzedania za x+30% typu Kirm. Ciekawe że Trabzon może kupować zawodników a my znów czekamy... W niemczech też mogą kupować, my czekamy. Nie mówię, kupować, kupować, kupować. Mówię: Panowie jaką mamy opcję zaplanowaną, co jest przygotowane. Jako klub działamy na "wariata", na żywioł. Bez przygotowania, bez zarządzania, co najwyżej próbujemy zarządzać kryzysem. Nie będzie dla mnie nic milszego niż powiedzieć, wow, myliłem się, dobre posunięcie. Dajcie mi na to szansę. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje że staniemy się drugą Pogonią, albo i nakupujemy 'ekstra'klasowych grajków typu Sotirovic ;/
Mam tylko nadzieję ,że zarząd i właściciel wiedzą co robią. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem Wisla powinna grac systemem 4-3-3, w ktorym sie raczej gra tzremami pomocnikami defensywnych (popatrz: Barcelona lub Arsenal) i powinni to byc Sobolewski, Wilk i Rado. Ostatni bardzo dobrze sie spisuje w ME i tez pokazal ze stac go na gre w Ekstraklasie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Transfer Brożków przesądzony? Wisła zaprzecza!
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19198 nie wiem czy widzieliście to info... ciekawe ile w tym prawdy?
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 31.12.2010 o godz. 00:54.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|