|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tyle sie teraz tego naskładało... A lewego obroncy i srodkowego brak jak wody... A juz nie mówiac o napadzie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Pawełek też do braciaków i Głowy?
Dla mnie nie ma innej opcji, musieli sie zgadac że wybierają jeden klub. Niezle, 4 graczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
90minut.pl podaje, że podpisali roczne z kontrakty z opcjami przedłużenia
więc jak im nie pojdzie to za chwile moga być na R22 z powrotem ![]() A oficjalna milczy chyba nie chca wkur... tzn irytować ludzi przed końcem roku E: Pawełek ponoć do Genclerbirligi ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
dobrze, że kupują, kupują, kupują i jak widać furory nie robią... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
[QUOTE=fialo;1030310]
Niektórym "kibicom" przydałby się spadek do Iszej ligii. Naprawdę nie doceniacie tego co Cupiał zrobił z Wisłą, w jakim stanie była kiedy ją przejmował. /QUOTE] Ale ludzie do ch*ja jasnego !! To bylo dawno !! Teraz sa inne czasy dalej tego nie kpw ? w kluby sie inwestuje a nie zabiera kase i robta co chceta czy klub sie utrzyma czy nie jak nie zdobedzie mistrza i nie wejdzie do LE to trzeba sprzedac bo starty sa NIE MA WZMOCNIEN I NIE BEDZIE DOBRYCH WZMOCNIEC DOPOKI Cupial jest on wyssa z tego klubu tyle ile sie da AMEN.! Co Cupial zrobil dla Wisly to zrobil Dziekujemy mu za to. Skoro sobie nie daje z Wisla rady niech ja sprzeda za granice i ch*j. Cupial na ta chwile niszczy Wisle nie wzmacnia i taka jest moja opinia i jej nie zmienie ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Płakać możemy gdy 17 stycznia nie będzie nowego napastnika klasy równej Pawłowi. Na razie odpuśćmy sobie płacze i te wszystkie wyzwiska do Cupiała i Basałaja
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
sprzedaż sprzedażą, normalna rzecz w profesjonalnej piłce - tyle, że nie na tak masową skalę!! Bo to już jest promocyjna wyprzedaż ...
piszą, że Pawełek też w Turcji, jemu to krzyż na drogę lub półksiężyć - z......ą go tam po pierwszym tzw. "pawełku" i będzie musiał wracać na cykliczne leczenie do Kobierzyna. Myślę, że nic się nie zmieni w polityce klubu. Nie mamy szans na polskim rynku transferowym, nie mamy na międzynarodowym. Trzeba powiedzieć sobie prawdę, gramy o środek tabeli jak nam mecze będą wychodzić - a jak nie, to znów zaczniemy śpiewać jak na Lechii "Wisełka nigdy nie spadnie ..." zresztą nie mamy stadionu, sponsora strategicznego, prawdziwego marketingu ... byliśmy kolosem na glinianych nogach,a zaraz będziemy maluczkim na glinianych nogach... Nie chodzi o to, że się sprzedaje najlepszych zawodników, ale że nie ma w tym wszystkim jakiegokolwiek pomysłu. Trzeba oczywiście dodać, właściciel ma do tego prawo... Tyle, że klub piłkarski z 1906 r. i wielkimi tradycjami to nie jest Jego prywatny folwark, a bez kibiców nawet najbogatszy właściciel nic nie zrobi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Ciężko na sercu, bo drużyna traci kolejnych ważnych zawodników, ale wierzę, że klub ma już kogoś w zanadrzu. Przecież nie po to są płacone grube pieniądze Valckxowi czy Maaskantowi, żeby pracowali w Wiśle dla fanu. Z bólem muszę stwierdzić, iż podłamało mnie odejście graczy, którzy stanowili o sile tego klubu przez tak długi okres czasu. No nic Panowie, pozostaje tylko czekać. W ostateczności możemy zacząć grać systemem 1-4-6-0 (wiem, mało śmieszne). ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Powtarzam, zawodnikow mozna kontraktowac caly sezon(tak, jak Turasy zrobily to teraz)...a barwy klubowe zmieniaja w momencie otwarcia danego okienka transferowego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że to koniec Wisły. Cupiał realizuje plan tow. Filipiaka o wyprzedaży polskich zmanierowanych kopaczy i zakupu w ich miejsce zagranicznych. Na MP nie mamy już szans bo inne kluby kupują na potęgę same sławy piłkarskiego świata, ewentualnie młodych perspektywicznych. Sprzedajemy brylanty i to w dodatku za śmieszne pieniądze. Nie przedłużyliśmy kontraktu z jednym z najciekawszych bramkarzy, potrafiącego do łez rozbawić widzów. To znak, że sprawy idą w złym kierunku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
fialo - wydaje mi się, że wielu kibiców "lamentuje" (OK, ja też) nie tyle z powodu SPRZEDAŻY obu Brożkow "w pakiecie", co z obawy, że PO RAZ KOLEJNY, okno transferowe będzie WYŁĄCZNIE czasem wyprzedaży. I stąd ta złość i strach. Sprzedano latem całą obronę - efekty przyszły natychmiast - wpier... od Karabachu. Teraz Wisła pozbywa się ofensywy. Pytanie: co dalej? Jeśli zdobyte pieniądze zostaną reinwestowane - to WSPANIALE. Jeśli nie - to będzie MARNIE (i tego właśnie braku reinwestycji tak wielu się obawia).
Paradoksalnie, mimo potężnych osłabień Wisła może pozostać wiosną w czubie tabeli, ale w dużym stopniu dlatego, że konkurencja też się osłabia (dwóch z Amiki, zakusy na Grosika i Kupisza z Jagi, etc.). O realnej sile danego klubu można dopiero przekonać się przy okazji występów w europucharach. Dla stale osłabianej Wisły ostatnie dwa lata są po prostu koszmarem. Jak będzie tym razem? Łudzę się, że Holendrzy już mają kilku upatrzonych gości na celowniku, bo inaczej - podczas kolejnej sezonowej wyprzedaży - nie będzie już nawet kogo sprzedać (Wilk, Mały, Kirm... i to chyba koniec). I jak wtedy zapełnić cały stadion na R22? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez picasso : 30.12.2010 o godz. 23:28.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
||
|
[QUOTE=Teqcontroller;1030333]
Cytat:
W każdej chwili Cupiał może z tym skończyć i dotkniemy dna. A nigdy nie graliśmy w A -klasie. Uwierz, że potrzeba niewiele żeby klub upadł bardzo nisko. Wiele ekip to odczuło. Zresztą, nadejdzie nie daj Boże taka chwila a zrozumiecie o czym mowa. Na dziś macie sielankę, rok w rok bój o Mistrzostwo. Kryzysem dla Was jest zajęcie 2 miejsca a wynika to z wiadomo czego. Właśnie ten Cupiał wpoił niektórym z Was zainteresowanie się Wisłą. Jego zabraknie to wielu z Was prawdopodobnie też bo skończy się sielanka, skończy się chodzenie na mecz ze świadomością że możemy wygrać 3-0 i tracić do lidera 2 punkty. Będzie inaczej. Przyjdziecie co najwyżej jeśli Was będzie na to stać dla Wisły, nie dla piłkarzy. Bo piłkarze skończą wygrywać, a meczu nie obejrzysz bo to nie będzie się nazywało mecz tylko kopanie po czołach.A to forum będzie zamknięte bo wypowiadać się będzie co najwyżej tysiąc osób. To nie jest tak że Cupiał może ot tak komuś Wisłę sprzedać, bo Wisła jest na minusie -coś koło 45 milionów złotych. Ma dług wobec TF który się ciągnie latami. Żeby ktoś chciał kupić klub to musiałby spłacić długi. A to jest drugie tyle. Wtedy klub jest na czysto i zaczyna od zera. Przysłowiowej A-klasy. I wszystko od nowa. Proste jak budowa cepa. PS: Nie, to nie jest dług wobec Cupiała tylko wobec Telefoniki. Cupiał a TF to dwie różne jednostki. Cupiał może dać z własnej kieszeni, a Wisła się napożyczała z kasy firmy. Tak samo jak Cupiał nie ma 5 mlrd złotych . Tzn miałby ale gdyby sprzedał wszystko co ma. Od firmy, po posesje, samochody, biżuterię kończąc na ziemiach czy obrazach. Taka jest właśnie brutalna prawda. Wy żyjecie w sferze fantazji, na zasadzie dopóki jest dobrze to mam to w dupie. A trzeba myśleć co będzie gdyby... i za wszelką walczyć o to by tego "gdyby" nigdy nie było. Czyli dziękować Cupiałowi, głaskach po pysku a nie wieszać na nim psy. Ostatni przykład. Często ostatnimi czasy wyzywani i wyśmiewani Paweł i Piotrek odchodzą. Reakcja? płacz. Kiedy był czas na docenienie tego to większość miała to w dupie, a teraz gdy odchodzi "Pawełku nie odchodz". Po co to pisze? a po to żeby po odejściu Cupiała Ci, którzy teraz na nim psy wieszają nie prosili go na kolanach o powrot. Bo jak zaznacie na prawdę końca Wisły to ta dzisiejsza sielanka, którą nazywacie "końcami i rozpieprzeniem Wisły" będzie gównem w porównaniu z tym co może nas czekac
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.12.2010 o godz. 23:34.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja powiem tak. Nie dziwię się ludziom, że ogarnia ich w....ienie. Co by złego nie mówić o Pawle to zawsze był gwarancją goli. Brożek jaki był taki był, ale zawsze te bramki strzelał. Różni są kibice. Jednego obchodzi kto gra w koszulce z białą gwiazdą na piersi, drudzy mają to w dupie. Mi osobiście jest bardzo ciężko bo człowiek się przyzwyczaił do tego, że widzi chociażby jednego Brożka w pierwszym składzie. Niedawno odszedł Baszczu, Zieńczuk. Również było wszystkim ciężko na sercu. Widać wszystko w życiu ma swój kres i teraz mam nadzieje, że za parę lat równie ciężko będziemy żegnać zawodników, którzy do nas dołączą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Amen.........
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
I jeszcze jedno weźcie pod uwagę, że pewnie w tym wszystkim dość mocno liczył się głos Pawła. Jakby nie chciał to klub by go nie sprzedał. Ponieważ chciał a parę razy już go nie sprzedano mimo fajnych dla niego propozycji więc pewnie klub tym razem poszedł mu na rękę i zezwolił na transfer.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie moge tego poprostu pojac !! Majac tak slaby zespol sprzedaja obu Brozkow. Nie wierze kur.... w to ze zastapia ich naparwde godni zwodnicy zagraniczni (bo teraz Wisla bedzie zlepiencem cudzoziemcow). Ostatnie lata dobitnie pokazaly jacy swietni grajkowie zagraniczni przychodza do Wisly. Przyjda kolejne pseudogwiazdy, pseudotalenty. Gdzie zapowiadane przez Basalaja budowanie Wisly na puchary? Przyjdzie szrot i gadka ze musi sie zgrac.......... dramat i jeszcze raz dramat.
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
a tak szczerze - cos mnie uklulo wewnatrz i na pewno jest żal gosci, ktorzy cos Wisle dali. Tyle, ze po tej chwili zalu przychodzi moment, w ktorym dostrzega sie inne aspekty. Te pozytywne. Na tym etapie jestem ![]() ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Z okienka na okiennko wierze ze bedzie lepiej i z ta wiara trwam nadal! Wierze ze ludzie odpowiedzilani zbuduja Wisle o ktorej marze o ktorej bedzie mowila cala pilkarska Europa. Mamy profesjonalnego trenera dyrektora sportowego scutow. Wszystko bedzie z czasem sie rozwijalo pokazemy na co stac KRAKOWSKA WISLE!!!!!
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|