The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Donki
Banita

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2010, 16:23
KMZ napisał(a):Wyświetl post
no to po mistrzostwie :( ucieliśmy sobię 2 nogi..... brak napastnika :( ale BROZIU ! DZIĘKUJEMY !
Mistrzosto to nic, My napewno spadniemy z ligi
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.12.2010, 16:23
A i wyciagam jeszcze jeden plusik : Nie bede musiał patrzeć jak Paweł wyma..... rekoma i jest wiecznie obrazony.
Moze byc problem ze strzelaniem bramek ale i tak w ostatnich 1,5 roku strzelił 16 goli.

PS: Nie zebym źle zyczył ale nie wiem czy sobie tam poradzą. Może Arek i poratuje.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 30.12.2010 o godz. 16:26.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.12.2010, 16:24
Dziękujemy Basałaj!
Za jakieś śmieszne pieniądze oddajesz najlepszego napastnika w drużynie ( i obecnie jedynego w formie).
Ten pan niszczy Wisłę!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie!!!
Jeszcze został Małecki i Kirm jak będzie w formie...
To jeszcze nie koniec okienka to dopiero początek końca

Zobaczymy co kolejne tygodnie przyniosą.

co do transferu to jest to podsumowanie roku w wykonaniu naszego zarządu sprzedaliśmy samych wartościowych graczy którzy jeszcze jako tako ciągli ten wózek a co teraz będzie to ja już nie wiem.

Ponoć nadzieje umiera ostatnia.......
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Mario Nh a wiesz kto to jest Cleo z Partizana Bo nie wiem po co mnie cytowałeś.

kreseq piszę o Cleo bo ostatnio czytałem że jakis mocny klub się nim interesuje i Partizan poniżej 5 za niego nie chce ale widzę że niektórzy nie wiedzą kto to jest i jak gra taki koleś u nas byłby chyba Bogiem i strzelał z 40 bram na sezon
Cleo w Pl to dobry materiał na rozmowę i worek zioła
Słońce, ten sam Cleo zanim wylądował w Partizanie mógł grać w Lechu, ale działacze poskąpili 1,2 mln euro podobno. Teraz jest daleko poza zasięgiem.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.12.2010, 16:25
Cytat:
Własciciele polskich klubów do BEZMÓZGOWCE !!!!!!!!!
Całkowita racja, kolego - Wojciechowski to bezmózgowiec, bo płaci bajońskie pieniądze za polskich piłkarzy, którzy prezentują poziom który i tak nie zagwarantuje mu sukcesów na arenie europejskiej, a jak pokazuje tabela - nawet i rodzimej. Żeby jeszcze płacił tę forsę za ich transfery - pal licho. On topi krwawicę wypłacając im sowite, niezasłużone pensje.

Wiesz, kupiliśmy kiedyś wyróżniającego się Polaka. Zapłaciliśmy za niego troszkę, kontrakt też dostał suty jak na polskie warunki. Nazywa się Wojciech Łobodziński. Teraz coś kojarzysz?

Popatrz na taką Białoruś. BATE Borysów grało w Lidze Mistrzów i LE. To drużyna z ubogiego, totalitarnego kraju, a jednak przebili nas osiągnięciami klubowymi w dwa-trzy sezony. Podstawowa różnica jest taka, że oni są po prostu BIEDNI, dlatego gryzą trawę jak muszą żeby się WYBIĆ i być w ogóle KIMŚ, zarobić COKOLWIEK. A u nas? Byle chujograjec trafi na takiego Filipiaka, który jest święcie przekonany o jego talencie. Płaci mu sowicie, a on grając w ostatnim zespole ekstraklasy jeździ wyjebistym samochodem, ma wypasioną chałupę i żadnych zmartwień oprócz kopania świńskiego pęcherza.

Sorry, to już nie te czasy. Wszelkie nacjonalistyczne idee są o kant dupska rozbić, gdy w sporcie przychodzi do biznesu. Dziś już nawet Polonia Bytom nie gra samymi Polakami.

Nie mam zamiaru rozpisywać się dalej i wcielać się w adwokata diabła, na siłę udowadniając wyższość zagranicznych najemników nad polskimi piłkarzami. Ale wierzcie sobie dalej w ich ideowe, sentymentalne podejście do futbolu, "zżycie z kibicami" i inne bzdury.
Ostatnio edytowane przez Watts : 30.12.2010 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.12.2010, 16:25
no to teraz wiem komu 95% forum będzie kibicowało w Turcji !

Mają sznase na LM, coś czego u nas Nie ma, maja kumpla Głowackiego przetarty szlak, ładną pogode, duże pieniądze i to była ostatnia szansa na wyjechanei z Polski.

Paweł Dziękuje za te bramki, nawet chłopie nie wiesz ile mi radości dałeś...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 30.12.2010, 16:27
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
A i wyciagam jeszcze jeden plusik : Nie bede musiał patrzeć jak Paweł wyma..... rekoma i jest wiecznie obrazony.
Moze byc problem ze strzelaniem bramek ale i tak w ostatnich 1,5 roku strzelił

PS: Nie zebym źle zyczył ale nie wiem czy sobie tam poradzą. Może Arek i poratuje.
Ok, ale Paweł to wciąż najlepszy piłkarz w drużynie obok Małeckiego, Kirma i Sobola a my sprzedajemy go za śmieszne pieniądze na początku była mowa o 3 milionach euro za duet braci Brożków, a teraz dają o 1 milion euro mniej.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.12.2010, 16:27
Jestem rozgoryczony, nie będę więc pisał niczego konkretnego, gdyż wiem, że później mógłbym tego żałować...

Paweł powinien był odejść już kilka lat temu i jego sprzedaż chociaż była oczywista, to chyba każdy z nas chciałby ją odłożyć. Sprzedaliśmy bowiem kolejnego napastnika, kolejny symbol klubu. Do tego za tak niewielkie pieniądze. Zawód, i tylko tyle, bo wygląda na to, że w przyszłym sezonie polaków w klubie będzie mniej niż zagranicznych piłkarzy. Tak nie powinno być.

Pawle, Piotrze, powodzenia. Mam nadzieję, że klub wiedział co robi, sprzedając Was.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 30.12.2010, 16:28
Titto napisał(a):Wyświetl post
Dziękujemy Basałaj!
Za jakieś śmieszne pieniądze oddajesz najlepszego napastnika w drużynie ( i obecnie jedynego w formie).
Ten pan niszczy Wisłę!
Przestan pier**** ! myslisz, że to Basałaj o wszystkim decyduje ?
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 30.12.2010, 16:29
za 2 miało być z 4
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.12.2010, 16:29
Titto napisał(a):Wyświetl post
oficjalnie Brożki za 2 miliony euro do Trabsonsporu
http://www.goal.com/en/news/467/turk...zek-from-wisla
Oficjalnie będzie jak się pojawi na naszej stronie...
Za 2 mln euro nie opłacało się ich upchać. Gdyby były rzeczywiście te 4 mln euro o jakich mowa na onecie, to wtedy należało sprzedać Brożków z pocałowaniem ręki.
Jeden najlepszą formę ma za sobą, drugi rezerwowy. Ich wartość wyceniłbym na 2,5mln euro.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.12.2010, 16:30
Piotrek był zapewne przynętą Turków na ściągnięcie Pawła, bo wiadomo, że dla Piotrka taki transfer jest wręcz życiową szansą, szczególnie w takiej sytuacji, w jakiej aktualnie jest w Wiśle, a Pawłowi z tego co mi wiadomo specjalnie się do takiego transferu nie spieszyło - nie to, że nie chciał i go zmusili, ale nie napalał się na przejście do Turcji. A tak nie dość, że zdaje on sobie sprawę, iż dla brata bliźniaka to jest ostatnia szansa na zrobienie czegoś w piłce i w obcym państwie będzie miał go przy sobie, kuszony dodatkowo świetnymi zarobkami i mając w pamięci jak wyglądały jego perypetie z odejściem w poprzednich latach, zdecydował się zaakceptować tą ofertę.

Odejście Brożków będzie można ocenić dopiero po zakończeniu najbliższego okienka transferowego, kiedy zobaczymy kto za nich przyszedł i jakie inne transfery klub przeprowadził. Smuci mnie jedynie fakt, że nie zanosi się na transfery dobrych Polaków do Wisły, a jak pokazał casus Lecha tacy też są niezbędni jeśli Wisła ma być klubem radzącym sobie zarówno w lidze, jak i w pucharach. Polacy są po prostu pewniejszym towarem, nawet jeśli większość z nich pewnego poziomu nie przeskoczy, to solidnie uzupełniają skład drużyny. A jeśli któremuś udaje się wybić poza resztę, to odchodzi za miliony.

Z Polaków powinno się w szczególności budować uzupełnienia pierwszego składu i ławkę, bo solidni ligowcy zapewniają to, że gra po odejściu 2-3 zawodników się nie rozleci, jak to ma miejsce zazwyczaj w Wiśle. I tak zawodnicy tacy jak Bosacki, Bandrowski, Kikut, Wojtkowiak, Kiełb, Gancarczyk itd. gwarantują to, ze nawet tracąc co okienko najlepszego zawodnika drużyny poziom gry znacząco nie spada, a skład jest stabilny, bo wymienieni przeze mnie piłkarze klubu mającego aktualnie swoją siedzibę w Poznaniu Lecha raczej nie opuszczą. Takich zawodników właśnie Wiśle brakuje najbardziej, takich Cezarych Wilków, Sobolewskich, czy Baszczyńskich, Zieńczuków (których to pozbyto się lekką ręką) itd.
Odpowiedz cytując
bbartt
Member

Od: 03.2006

Stary 30.12.2010, 16:30
ale narzekacie. Brożki nareszcie odchodzą z Wisły. Moim zdaniem to świetna wiadomość, tyle lat tu siedzą i nudzą.
AP - królewska akademia
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 30.12.2010, 16:31
Po co im rezerwowy lewy obrońca (pomocnik) z Wisły? Piotrek raczej tam nie pogra, jakieś ogony zagra i tyle. Pewnie Paweł powiedział że bez brata nigdzie nie jedzie (hy hy) powodzenia Broźki, namówie Głowe żeby wrócił do Krakowa
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.12.2010, 16:31
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze został Małecki i Kirm do upchania i ewentualnie Boguski jak powróci do zdrowia.Jak juz kiedyś pisałem za prezesury pana Cupiała niczego po za MP nie osiagniemy i dostałem BANA ZA PRAWDĘ a tu o lidze Mistrzów marza hahahha cyrk na kołkach.Własciciele polskich klubów do BEZMÓZGOWCE !!!!!!!!!
Mistrzu powiem Ci tak,najpierw zarób tyle co właściciele polskich klubów,już nie mówię,żebyś się dorobił tyle co ma Cupiał..

Taki mocny jesteś,a jakbyś miał wydać Swoje 2-3 mln Euro,to też byś się zastanawiał i miał wątpliwości.
Jedyne co robisz to pieklisz się na forum,idź zarób tyle,żeby kupić Wisłę i zacznij działać po Swojemu,co stoi na przeszkodzie?
Lepiej jest besztać człowieka który dla Wisły zrobił tyle co nikt inny,śmiem twierdzić,że gdyby nie Cupiał i jego pieniądze to byś Wiśle nie kibicował bo kto wie czy grała by w ogóle w ekstraklasie.

Bracia Brożkowie do młodych nie należą jakbyś nie zauważył zespół jest w przebudowie,i jakąś masz pewność ze w ich miejsce nie przyjdą młodsi i perspektywiczni gracze?

Co do Piotra,szanuje go bardzo i pewnie nie tylko ja,bo chłopak utożsamiał się z Wisłą itd. ale na chwile obecną nie jest on zawodnikiem pierwszego składu

Paweł z kolei to nasz najlepszy zawodnik,więc jemu transfer się najzupełniej w świecie należy!
Jeśli ma na tym skorzystać Wisła i Brożki to nie widzę problemu,prędzej czy później i tak tych zawodników ktoś musiałby zastąpić.

Jeśli nie przyjdą nowi zawodnicy w ich miejsce to chce tylko usłyszeć od zarządu ,że nie walczymy o mistrza,że stajemy się średniakiem,dość mydlenia oczy-tylko o to proszę.
Bo Wisła która leje każdego w lidze,a Wisła która będzie w środku tabeli,to dalej jest Moja ukochana drużyna i w dupie mam cały zarząd-wymagam od nich tylko mówienia prawdy prawdziwym kibicom
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.12.2010, 16:32
Jakby brać pod uwagę transfermarkt.de to Trabzon zrobił interes życia
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.12.2010, 16:32
Ludzie przestańcie jęczeć. Pewnie sami Brożkowie chcieli przejść do Turcji, bo to dla nich ostatnia szansa na taki transfer. Jestem ciekaw tylko ile w końcu za nich dostaniemy bo 2 mln to chyba trochę za mało. Mam nadzieję, że w styczniu jakichś nowych ciekawych grajków Stan nam załatwi.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 30.12.2010, 16:34
Panowie jeszcze nie płaczmy Wisła narazie niczego nie potwierdziła Nadzieja matką głupich. A my jako kibice Wisły jesteśmy troche głupi. Wierzemy dalej w transfery, w WIELKĄ WISŁE ! A Basałaj nam prawie całą Wisłę sprzedał

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.12.2010, 16:34
Mam nadzieje że za 4 a nie jak piszą media za 2 miliony poszli.
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 30.12.2010, 16:35
Co ma być to będzie. Ja tam się cieszę szczęściem choćby takiego Pawła. Wyjazd opóźniony i może nie taki do końca wymarzony, ale wyjazd. Życzę mu jak najlepiej. Oby znalazł swoją zagubioną motywację do gry i pokazał się z jak najlepszej strony. Podobne życzenia dla Piotrka. No i nie zostajemy na kompletnym lodzie. Nie wierzycie już w wielki talent Riosa, ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2010, 16:37
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
a skoro 4 to dlaczego nie 6 ?

jeśli dla kogokolwiek z Was byli warci 4 MILIONY EURO to wyłaczcie ta glupia strone niemiecką i do lekarza prosto

E: Nie płaczcie juz, nie tacy odchodzili ....

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.12.2010, 16:37
Do czego to dochodzi zeby tak mlodzi i obiecujacy pilkarze tak szybko odchodzili do jakis buraczanych lig.

Co by duzo nie mowic swietny interes dla Wisly. 2 000 000 za obu Brozkow WOW ! Ktos tu slono przeplacil a ponoc nacje z tamtej czesci swiata swietnie sie targuja....
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2010, 16:39
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie gdzieś po środku (3 mln). Na dzisiaj (dla mnie) jedyny napastnik rokujacy nadzieje na bramki to...Mały. Dawno atak Wisly nie wygladał tak cieniutko.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.12.2010, 16:39
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Do czego to dochodzi zeby tak mlodzi i obiecujacy pilkarze tak szybko odchodzili do jakis buraczanych lig.

Co by duzo nie mowic swietny interes dla Wisly. 2 000 000 za obu Brozkow WOW ! Ktos tu slono przeplacil a ponoc nacje z tamtej czesci swiata swietnie sie targuja....
To raczej 2 miliony euro za Pawła a Piotrek gratis żeby Turcy się zgodzili na 2 miliony.
Odpowiedz cytując
Jacha
Member

Od: 08.2010

Stary 30.12.2010, 16:42
Spokojnie panowie Stasiu ściągnie Gwinejczyka, Żyda, Dzieci z Bullerbyn i innych murzynów. Ja się pytam : Czy my do kur*y nędzy nie mamy zespołu w ME?
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 30.12.2010, 16:42
Nie ma co się załamywać. Jutro (albo jeszcze i dzisiaj?) w prasie przeczytamy, że Wisła interesuje się kilkoma mega zajebistymi piłkarzami - co najmniej o dwie klasy lepszymi od Pawła i wszyscy od razu zobaczą przyszłość w różowych barwach
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.12.2010, 16:43
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a skoro 4 to dlaczego nie 6 ?

jeśli dla kogokolwiek z Was byli warci 4 MILIONY EURO to wyłaczcie ta glupia strone niemiecką i do lekarza prosto

E: Nie płaczcie juz, nie tacy odchodzili ....
Tu chodzi oczywiście o coś innego, ja tam nie wyobrażałem sobie składu i Wisły bez nich, to jedyni gracze symbolizujący Wisłę naszych czasów, od początku kariery u nas...

Ale sam za 4 kafle bym ich puścił, bo to okazja, Paweł nie gwarantuje nic więcej niż 6-7 bramek na rundę, Piotrek był solidny, ale też beż szału. Z punktu biznesowego to naprawdę zloty interes. Jeśli oczywiście rzeczywiście chodzi o te 4mln.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.12.2010, 16:44
I bardzo dobrze że poszli do Turcji. Nie wiem o którym meczy piszecie, że Paweł potrafił pociągnąć drużynę do walki, bo albo ja nieuważnie oglądam mecze, albo ktoś tu koloryzuje!

Mam nadzieję, że klub pozyska zimą trzech zawodników: środkowego obrońcę, prawego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia oraz napastnika, który będzie imponował koordynacją, szybkością i inteligencją, a nie wpychał bramki z 3-4 metrów jak to zwykł robić Paweł B. Prawda jest taka, że jak drużynie idzie to bramki we Wiśle strzelać potrafi każdy i można by tu wymienić przynajmniej kilka nazwisk! Tu potrzebnych jest dwóch ofensywnych zapierd@laczy z nienaganną techniką, którzy będą potrafili pociągnąć ten zespół wtedy gdy mu nie idzie. Prawda jest taka, że na dzień dzisiejszy nie ma w lidze polskiej zawodników pokroju Żurawskiego, Kosowskiego, Baszczyńskiego, Frankowskiego, którzy byli by do wzięcia za przysłowiowy milion euro jak to było kiedyś! Teraz za Sobiecha, który jest cienki jak dupa węża trzeba dać 2 miliony, za Glika który potyka się o własne nogi trzeba dać tyle samo, Grosicki...? właśnie teraz pokazuje jakim to świetnym napastnikiem jest! Już kupiliśmy świetnego skrzydłowego, który nazywa się Łobodziński... a za takie transfery dziękuję! Wolę oglądać w pierwwszym składzie wynalazki rodem z Młodej Wisły!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2010, 16:45
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Tu chodzi oczywiście o coś innego, ja tam nie wyobrażałem sobie składu i Wisły bez nich, to jedyni gracze symbolizujący Wisłę naszych czasów, od początku kariery u nas...

Ale sam za 4 kafle bym ich puścił, bo to okazja, Paweł nie gwarantuje nic więcej niż 6-7 bramek na rundę, Piotrek był solidny, ale też beż szału. Z punktu biznesowego to naprawdę zloty interes. Jeśli oczywiście rzeczywiście chodzi o te 4mln.
ale Oni odeszli za 2mln euro nie 4. A dlatego 2 że są tyle warci razem nie rozumiecie tego.

niby 4.5 mln wart był Lewandowski,ale odchodził jako 21 letni MP +król strzelców + wielki talent.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów