The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2010, 15:56
aNouc napisał(a):Wyświetl post
TNie wydaje mi się żeby Cupiał / Valckx / Basałaj / Maskaant ot tak wpadli na pomysł sprzedaży Brożka, chyba że te 3 mln euro za Pawła to prawda to im się nie dziwie. To Lewandowski poszedl za niecałe 5 mln euro. mega okazja, która się może nigdy nie powtórzyć. Z bólem serca - nie zastanawiać się tylko brać kasę. 3 bańki, aż wierzyć się nie chce. bardzo, bardzo dużo.
Zajebista okazja. A w ataku postawimy walizkę z tymi 3 mln € i to ona będzie nam strzelała bramki.

Przecież nie dyskutujemy o kasie za zawodników którzy sprzedajemy, ale o poziomie sportowym!

Cały czas zakładacie, że środki z transferów są reinwestowane w nowych, równie dobrych (a może i lepszych) następców. Tymczasem fakty są zupełnie inne.

3 mln € za Brożka... A za ile kupimy następcę? Jaki będzie prezentował poziom sportowy? Czy się sprawdzi? Przecież nawet klasowi piłkarze nie zawsze się zaaklimatyzują w nowym klubie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.12.2010, 15:58
na PP to Lech ma chrabke!! Bo też mają przegwizdane.... a z nimi teraz to całkowicie przekichane będzie wygrać
db że Jaga sie osłabia bo grosik odchodzi. Ciekawe jakie rychy będzie miała Legia,ale oni przynajmniej hajs wyłożą...
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.12.2010, 15:59
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje że mają już następce.
Chyba śnisz. Nie w tym klubie, nie w tym kraju.
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.12.2010, 16:01
szprotson napisał(a):Wyświetl post
pół roku temu 90% forum potwierdziło by CI zakup tego chłopa z Koszyc.

Żal że taka drużyna jak Trabzon, żal w sensie taki że liczyłem na wiecej dla Pawła, bo szanuje go jako piłkarza i zycze kariery za granica, ale oczywiscie jako Wiślak bede chcial ogladac jego mecze ...a tu beznadziejna Turcja.

Jeśli transfer okaże sie prawdą, oczekuje 2 napastnikow w zamian, conajmniej, no chyba ze Maaskant uwierzył Riosowi na słowo

Realnie patrząc 200.000/250.000 za majacego najgorszą runde w zyciu Piotrka, + 1.750.000 za Pawła
Nie no jasne, tylko różnica jest taka, że od nas ( z zarządu nikt nie potwierdział nawet o zainteresowaniu nim, a tu prezes powiedział.)

Ale spoko panowie, teraz przechytujemy im Głowę, a za 2 lata podpisujemy ponownie z Brożkami ( kontrakty podobno na 2.5 roku).
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.12.2010, 16:02
Jesteśmy w dupie nie mamy ataku i co teraz Wisło będzie co teraz ? ;/
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.12.2010, 16:03
jendrus napisał(a):Wyświetl post
jak na oficjalnej Trabzonu tak piszą to odszedł ale 2 mln ojro to <sciana>
daj adres oficjalnej Turkow bo ten org.tr nie działa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
thebo4
Member

Od: 06.2010

Stary 30.12.2010, 16:06
W jakiej formie Paweł nie był i tak zawsze był naszym najlepszym napastnikiem (bo może jedynym) .. Ale jeśli chcemy? walczyć o puchary to pozbywanie się Brożków to głupota...
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.12.2010, 16:06
Godzina 16:04 ----> Orange Sport Info ----> Sport Raport-----> Pani prowadząca mówi o transferze S.Peszki z Lecha po tej inforamcji ------> "Jeszcze jedna informacja z Krakowa. Bracia Piotr i Paweł Brożkowie przenoszą sie do Trabzosporu.Konrakt ma byc ważny do końca 2013 r."

Ehhh, zle sie w Wiśle dzieje.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2010, 16:07
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futb...55.asp?gid=363
http://www.facebook.com/video/video....omments&ref=mf
Powodzenia chłopaki.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 30.12.2010 o godz. 16:17.
Odpowiedz cytując
mr mojo
Member

Stary 30.12.2010, 16:11
http://www.goal.com/en/news/467/turk...zek-from-wisla
No i ,, wreszcie" się stało. Teraz tylko musimy niepanikować i spokojnie czekać na ruchy transferowe z naszej strony...
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Stary 30.12.2010, 16:11
Na stronie z Facaebooka trabzosporu jest potwierdzenie
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.12.2010, 16:12
http://sport.interia.pl/raport/trans...rozkow,1577565 gdybym wiedziła że takie Hu***** będą się dziac za Basałaja masakra nie długo nie będzie rzadnego polaka w wiśle !!!!!!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.12.2010, 16:13
Przepraszam was bardzo, że wypowiadam się bez czytania tego co wcześniej pisaliście, ale zbaraniałem trochę, a nie chce mi się czytać wszystkiego powyżej...

Czy u was jest jakaś komórka odpowiedzialna za sabotaż własnej drużyny? A może Cupiał stosuje zabieg "redukcja szkód" i po prostu chce zminimalizować straty poniesione na inwestycjach w piłkę nożną zanim zwinie manatki i odfrunie do krainy szczęśliwego kabla? W ciągu jednego sezonu Wisła straciła 80% swoich najbardziej wartościowych piłkarzy i - czy znajdą zastępców, czy nie, czy będzie kasa na dalsze transfery, czy nie - takich rzeczy po prostu się nie robi z poważnym klubem...
Legionista
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.12.2010, 16:14
Grubo.

Powodzenia chłopaki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.12.2010, 16:14
Ja zachowuje spokój, i czekam na transfery z naszej strony. czy jestem naiwny okaże sie 1 marca.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 30.12.2010, 16:15
Cytat:
W temacie plotek transferowych Pawła Brożka to dzisiaj spotkała mnie dziwna sytuacja:

Podjechałem do McDonalda na Pilotów na kawkę i ściągnąć pocztę, koło mojego stolika siedziało 2 gości po 50 i rozmawiali na temat transferów Wisły a mianowicie że żadnego z wymienionych przez prasę piłkarzy czyli ten z Ghany i Jamajki nie mają szans przejść do nas.... następnie rozmowa weszła na Brożków, co się po chwili okazało koleś wyciąga telefon i dzwoni.

- Cześć Piotrek, i jak tam ustaliliście coś?
.........
- Ty się ....a nie zastanawiaj, teraz to się kasa tylko liczy widzisz jaki burdel się robi...

Całej rozmowy nie przytoczę ale wyszło na to że wczoraj Brożki uzgadniały wstępne warunki przejścia do Turcji, Turcy dają za nich 2 mln, Wisła chce 2,2 mln, koleś proponował Piotrkowi żeby sam dopłacił jak się Turcy nie zgodzą dopłacić 200 tyś.
Piotrek mówił że jego żona nie chce jechać i że Paweł się waha bo ma jeszcze jakąś ofertę z Niemiec.
Koleś naciskał strasznie na Piotrka a główny argument to kasa, kontrakt miałby być podpisany na 2,5 roku.

Następnie gość zadzwonił do Pawła i potwierdził zainteresowanie ze strony którejś z drużyn bundesligi, i co jeszcze, nie wiem czy to prawda czy nie ale żona Pawła chyba jest w ciąży i też nie bardzo chce jechać bo nie wie jaka tam jest opieka medyczna.

Rozmowa była na wiele ciekawych tematów trudno wszystko opisać ale szczęka mi trochę opadała w niektórych momentach....

I najlepszy tekst rozmowy - "Piotrek ty się nią nie przejmuj, w ogóle jej nie słuchaj....kasa się liczy pograsz 2,5 roku i wrócisz tu z powrotem.

Zobaczymy jak to się pokryje z rzeczywistością..... ale według mnie 2,2 mln zł za dwóch Panów B. to chyba za mało....
pamietacie to
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.12.2010, 16:15
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/raport/trans...rozkow,1577565 gdybym wiedziła że takie Hu***** będą się dziac za Basałaja masakra nie długo nie będzie rzadnego polaka w wiśle !!!!!!
Nie ma sensu kupować polskich piłkarzy po tak drakońskich cenach. Ci którzy mógłby u nas grać są stanowczo za drodzy, za te same pieniądze lepiej ściągnąć kogoś z zza granicy. Czy tak trudno to pojąć?
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 30.12.2010, 16:16
Zajebiste zakończenie zajebistego 2010 roku!
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Oj Panowie Basałaj , Valckx podpadli jeżeli to na prawdę się dzieje... Bo ja nie mogę uwierzyć .
Prawde mówiąc nie wiem od czego zacząć pisząc tego posta. Czytając informacje w mediach miałem nadzieję, że to znów gówno warte bzdury, które się nie potwierdzą. W sumie liczyłem się z tym ze Pietia odejdzie, bo nie gra - można to zrozumieć. Idzie to zaakceptowac i przyjąć do wiadomości.
Nieporozumieniem jest sprzedaż Pawła, który od ostatnich lat jest ostoją naszej ofensywy. Były momenty świetne, po kontuzji trochę gorsze, ale jednak ostatnio mielismy do czynienia ze zwyżkowaniem jego formy. Na dodatek obaj utożsamiali się z Wisłą i nie były im obojętne niebiesko - biało- czerwone barwy. Takich ludzi brakuje i sprzedaje się ich tylko dlatego, że ktoś daje ileś tam euro. Żenada. Zamiast kupić partnera "Broziowi" to najlepiej go sprzedac i później ściagnac zagraniczny szrot za darmo albo pół darmo. Nawet jeśli ktoś zastąpi Pawła to i tak, który bedzie miał Białą Gwiazdę w sercu ? Kur... co to za czasy nastają. Każdy z nich podejrzewam będzie traktował Wisłę przelotnie myśląc o dalszej karierze.
Żenada. Jak tak dalej ma to wyglądać to .......e takie okna transferowe. Mieliśmy się wzmacniać, a nie znów osłabiac.
Ostatnio edytowane przez Billy : 30.12.2010 o godz. 16:18.
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

twardybidon napisał(a):Wyświetl post
Sęk w tym, że tym razem chodzi o Pawła Brożka - najlepszego piłkarza klubu, zawodnika wychowanego w Wiśle i realnie z nią związanego, a także co najważniejsze - zawodnika nie palącego się do wyjazdu (tym bardziej do Turcji).

Czyli mam rozumieć że Brożek tam nie chce grać, tylko Basałaj mu powiedział "idziesz do Turcji grać" a Brożek na to "ach tak, no dobra to idę".

Ja wszystko rozumiem tylko przestańcie co poniektórzy robić ludziom sieczkę w głowie i wmawiać że jakoby Basałaj decydował o tym gdzie jaki zawodnik będzie grał. To nie on o tym decyduje, tylko zawodnik - w tym przypadku Brożek, który wybrał sobie kierunek Turecki, co nie dziwi skoro gra tam Głowacki.
Przestańmy ślepo zwalać winę na tego Basałaja i Basałaja. Piłkarz też ma coś do powiedzenia, nawet więcej od samego prezesa, bo to nie prezes tam będzie grał tylko zawodnik i to on kieruje swoją karierą tak jak mu się podoba, a nie Basałaj. Paweł najwidoczniej chce odejść, koniec kropka. I co dalej? mamy się pochlastać z tego powodu? zwalić winę na Basałaj? tak. Bo ktoś musi byc kozłem ofiarnym. Tylko nie piłkarz.

Mimo wszystko radze ochłonąć aż się nie potwierdzi informacja.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.12.2010 o godz. 16:21.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 30.12.2010, 16:17
Jeszcze został Małecki i Kirm do upchania i ewentualnie Boguski jak powróci do zdrowia.Jak juz kiedyś pisałem za prezesury pana Cupiała niczego po za MP nie osiagniemy i dostałem BANA ZA PRAWDĘ a tu o lidze Mistrzów marza hahahha cyrk na kołkach.Własciciele polskich klubów do BEZMÓZGOWCE !!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Wydaję się że już po ptakach, nie wiem czyje to są pomysły, ale te łaszenie się na każdy pieniądz z transferów jest żałosne. Bogdan Basałaj firmuje to wszystko swoim nazwiskiem.... dodatkowo jego gówno znaczące zapewnienia " Ta sytuacja się już nie powtórzy"
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Z jednej strony dobrze (Piortek), a z drugiej niezbyt (Paweł). Widać, że w tej rundzie tylko Paweł potrafił pociągnąć atak Wisełki. Piotrka oddałbym z pocałowaniem ręki. Bez wzmocnień jak co roku ( a raczej co okienko) się nie obejdzie). W tym momencie 2 mln ojro to dobra i sprawiedliwa cena odzwierciedlająca ich możliwości.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.12.2010, 16:18
Mario Nh a wiesz kto to jest Cleo z Partizana Bo nie wiem po co mnie cytowałeś.

kreseq piszę o Cleo bo ostatnio czytałem że jakis mocny klub się nim interesuje i Partizan poniżej 5 za niego nie chce ale widzę że niektórzy nie wiedzą kto to jest i jak gra taki koleś u nas byłby chyba Bogiem i strzelał z 40 bram na sezon
Cleo w Pl to dobry materiał na rozmowę i worek zioła
Powód: wesoło mi
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 30.12.2010 o godz. 16:21.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 30.12.2010, 16:18
Sprzedaja 2 grajkow w pakiecie za spore pieniadze a tutaj placz... Chlopaki chcieli isc to poszli, a klub swoje zarobi. Z calym szacunkiem ale tylko Brozek napastnik jest cokolwiek wart...drugi poszedl jako dopelnienie i dobrze.

Kupicie pewnie napadziora za chocby 1/4 tego co dostaliscie i bedzie zle? No sorry ale chyba nie.

Cleo - gosc ktory do Polski przyjedzie najwyzej na dupy i wodke

Dobry interes moim zdaniem

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.12.2010, 16:19
Jedyny(jak na razie) pozytyw transferu - będzie można poczytać kilkanaście stron lamentów, bluzgów i wyzwisk.Szkoda że to dziś a nie po nowym roku bo pewnie część powyjeżdżała
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.12.2010, 16:20
oficjalnie Brożki za 2 miliony euro do Trabsonsporu
http://www.goal.com/en/news/467/turk...zek-from-wisla
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.12.2010, 16:20
Spokojnie!!!
Jeszcze został Małecki i Kirm jak będzie w formie...
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.12.2010, 16:22
no to po mistrzostwie :( ucieliśmy sobię 2 nogi..... brak napastnika :( ale BROZIU ! DZIĘKUJEMY !
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.12.2010, 16:23
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie!!!
Jeszcze został Małecki i Kirm jak będzie w formie...
My to wiemy...
Tylko to są skrzydła, a my chcemy mieć środkowego napadziora. Teraz mamy Riosa, Żurawia i...?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów