The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2010, 15:05
Cytat:
To, że nie tylko Basałaj o tym decyduje to wiadomo, bo to zabawka Cupiała i to on dał po Levadii jasny sygnał zwijamy interes. W tym celu został Basałaj zatrudniony.
Napisz jeszcze, że miasto zwleka z budową stadionu bo Cupiał chce przekształcić go w fabrykę kabli, a Wisła będzie grała na mineralnym w IV lidze.

Za chwilę się dowiem, że transfer Brożka (który jeszcze nawet nie nastąpił) będzie winny nieuchronnej apokalipsie 21 grudnia 2012 roku.

Możecie sobie podać ręce jeśli nie z świętym Janem, to na pewno ze Stephenem Kingiem.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.12.2010, 15:08
Sprzedac ich i tyle. Ile można czekąc na LM. Po prostu zastąpić ich nowymi ludźmi. Z tej mąki chleba nie będzie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.12.2010, 15:09
aNouc,

przestańmy rozmawiać o plotkach, pogłoskach i spekulacjach. Nie interesuje mnie, czy ktoś pojechał do Hiszpanii dla słonecznego klimatu dla dzieci i za chlebem, czy dla swojego widzimisię. Ważne, że go nie ma.

W poprzednim okienku rozpierniczono nam dokumentnie cały blok obronny. Cały! W zamian za to "last minute" sprowadzano graczy z łapanki: niektórzy nawet i pokazują się z dobrej strony (Chavez, Cikosz) - ale potrzebowali czasu na zgranie się. W rezultacie całą pierwszą część jesieni graliśmy fatalnie - nie tylko w europejskich pucharach, ale i w lidze.

Co więcej, za tercet Marcelo-Głowa-Diaz klub dostał minimum 4 mln €. Naprawdę nie ma więc powodu, by sprzedawać teraz jedynego skutecznego napastnika. Chyba, że powodem jest chęć odzyskania pieniędzy kiedyś zainwestowanych w klub, przez sprzedaż wszystkich zawodników, którzy jeszcze przedstawiają jakąś wartość.

Klub od 4-5 lat jest ciągle osłabiany. W miejsce: takich zawodników jak Żurawski, Frankowski, Uche, Szymkowiak, Kosowski, Błaszczykowski, Marcelo, Głowacki - pozyskaliśmy zawodników znacznie tańszych, ale i słabszych. Jeśli pogłoski o transferze Brożków się potwierdzą, znaczyć to będzie że proces drenowania Wisły z wartościowych piłkarzy jest kontynuowany.

Pytanie: kto następny? Z piłkarzy, którzy coś sobą jeszcze reprezentują pozostanie nam Patryk Małecki, Cezary Wilk i Andraż Kirm. Proponuję sprzedać ich w pakiecie - żeby wreszcie skończyć z mydleniem nam oczu.

I jeszcze jedno: jeśli myślicie, że Maaskant daje zielone światło na sprzedaż jedynego skutecznego napastnika w klubie, to chyba pora odstawić wszystkie używki. Facet przyszedł do Polski jak Petrescu, mamiony obietnicami budowy silnej drużyny. Zaraz się okaże, czy podobnie jak Rumun zostanie wystrychnięty na dudka. Niestety, trudno być optymistą w takiej sytuacji.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 15:20
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Słuchaj, może być nawet Mourinho na ławce i siatka skautów podkupiona z Arsenalu Londyn. Ale jak Cupiał nadal będzie blokował transfery, zwlekał z decyzją w nieskończoność (a w międzyczasie zniecierpliwiony zawodnik przyjmuje inną ofertę) - to zostaniemy z ręką w nocniku.

Prawda jest taka - jeśli sprzedamy Pawła Brożka - to wszystko jest jasne. Zarząd i właściciel klubu robią nas w bambuko, a oprócz nas również Roberta Maaskanta. Czyli powtarza się wariant z Danem Petrescu.

Można nie lubić i nie cenić Mariusza Pawełka, ale jestem przekonany że Maaskant widział go w składzie Wisły i nie jest happy, że po 1 stycznia Mario prawdopodobnie od nas odejdzie. A już na pewno się wkurzy, jak się dowie że właśnie sprzedano jedynego przyzwoitego napastnika.

Chaveza też nie podpisaliśmy, ma się "wykazać" do końca sezonu. A potem okaże się, że jest za drogi.

Nie chciałem siać czarnowidztwa, ale przecież w poprzednim okienku pozyskiwaliśmy zawodników w większości na chwilę - Cikosz, Chavez, Żurawski, Branco. Teraz próba pozyskania obrońcy z Ghany na 2 lata, czyli też "na chwilę". Żadnej stabilizacji. Jedynie Wilk to zawodnik perspektywiczny, który jeszcze może się rozwinąć.

Sprzedaż Pawła Brożka to wywieszenie białej flagi, rezygnacja z walki o Mistrzostwo Polski. To samobój, antyreklama Wisły przed nadchodzącą rundą wiosenną, kiedy to trzeba będzie zapełnić nowy stadion kibicami.

Powiem szczerze - nie lubię być oszukiwany. Jak znowu osłabi się i tak tragicznie słabą Wisłę - i to jeszcze przed oficjalnym otwarciem okienka transferowego - to zapowiadam, że za taką cenę jak obecnie karnetu nie kupię. Dla zasady. Miłość do Wisły nie upoważnia klubu do dymania mnie, kibica. Bez Brożka Wisła zostaje automatycznie zdegradowana do poziomu ligowego średniaka - Śląska Wrocław, Górnika Zabrze, Zagłębia Lubin.

A za kiepski jakościowo produkt nie płaci się tyle samo, co za produkt markowy.

Niech się więc w zarządzie mocno zastanowią, bo takich kibiców jak ja jest więcej. Nasza cierpliwość jest na wyczerpaniu. Koniec osłabiania Wisły, pora na inwestowanie.
Popieram w 100%.
Sprzedaż Pawła będzie porażką Wisły na wielu płaszczyznach. Jeszcze nie tak dawno Basałaj zapytany w cafe futbol o rozwalenie obrony mówił " Został popełniony pewien i jestem pewien że w przyszłości już go nie popełnimy"
Jego słowa nie mają nic wspólnego z prawdą. Bo jak dotąd wydaję się, że na "dzień dobry" okienka tracimy Mariusza Pawełka, Piotrka Brożka, I najlepszego zawodnika Wisły nie tylko w minionej rundzie ale na przestrzeni ostaniach lat PAWŁA BROŻKA. Odejście Mariusza i Piotrka jeszcze jakoś bym przełknął natomiast cieżko sobie wyobrazić ten klub bez Pawła.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.12.2010, 15:26
Z tego co wynika to najlepszym rozwiązaniem naszych problemów jest sprzedanie Wisły przez Cupiała jakiemuś szejkowi który wpompuję kasy w ten klub i wtedy nie będziemy się mieli o co martwić.

Ale nic się na to nie zanosi był burdel jest i będzie dopóki Cupiał będzie kierował Wisłą i kasę z transferów brał do swojego koryta.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 15:31
Jakiś Turek wysyła mi wiadomość na YouTubie twierdzi, że już podpisali. Wygląda dość wiarygodnie. Oficialka Trabzonu nie działa.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.12.2010, 15:31
z Brożkami w składzie dostawaliśmy baty w Europie, z nimi w składzie zdobywaliśmy, ale i przegrywaliśmy mistrzostwa, teraz odchodzą to na ich miejsce przyjdą inni oby lepsi.
Moim zdaniem nastąpiła całkowita wymiana zawodników, którzy mieli już swoje 5 minut i wykorzystali je tak jak umieli.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.12.2010, 15:32
Sprzedawać Pawła Brożka za te 3 mln euro z pocałowaniem ręki i nie pytać o zdanie forumowiczów TWSD.
Przejrzyjcie na oczy ludzie. 3 mln euro! Za ile to mógł mieć Lech tego Cleo?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.12.2010, 15:34
Cleo teraz jest wart co najmniej 5mln...

nie chciałem nic pisać ale jak się was czyta to można zgłupieć. Taka kolej losu dają dobrą kasę to odchodzą.. My nie Real czy Barca że można sobie pograć do końca kariery.. poza tym może będzie jak z Cleberem pograją tam z rok może 2 i wrócą za free w
I jeszcze jedno przestańcie panikować jak nie ma oficjalnego info..
Na koniec nasuwa mi się myśl, że Boss chce się pozbyć tych z którymi nic ostatnio nie osiągał i już prawie cały skład wymienił pozostało niewielu..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 30.12.2010 o godz. 15:37.

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 30.12.2010, 15:35
aNouc,

przestańmy rozmawiać o plotkach, pogłoskach i spekulacjach. Nie interesuje mnie, czy ktoś pojechał do Hiszpanii dla słonecznego klimatu dla dzieci i za chlebem, czy dla swojego widzimisię. Ważne, że go nie ma.
To nie są plotki a niepodważalny fakt.
Marcelo i Głowa chcieli odejść. Nie było sensu ich trzymać na siłę, tym bardziej tego pierwszego, który był przygaszony i odliczał dni do wyjazdu.
Z Singlarem też prawda (był wywiad dla strony oficjalnej)
Z Diazem to prosta matematyka - sprzedajemy dziś = mamy kasę. Sprzedajemy jutro - nie mamy kasy. Nie było sensu trzymać.
Alvarez chciał być jak D. Alves.

Co do Pawła to pewnie ze będzie go szkoda (jeśli do transferu dojdzie). Jaki był to był ale Brożek w składzie i człowiek od razu czuł się pewniejszy. Tylko pytanie on sam nie zabiegał o wyjazd - jako że gra tam Głowacki mógł go namawiać do przenosin.Piłkarz też ma dużo do powiedzenia w takich sprawach, często najwięcej bo to nie Basałaj będzie grał w Trabzonsporze tylko Brożek. Nie wydaje mi się żeby Cupiał / Valckx / Basałaj / Maskaant ot tak wpadli na pomysł sprzedaży Brożka, chyba że te 3 mln euro za Pawła to prawda to im się nie dziwie. To Lewandowski poszedl za niecałe 5 mln euro. mega okazja, która się może nigdy nie powtórzyć. Z bólem serca - nie zastanawiać się tylko brać kasę. 3 bańki, aż wierzyć się nie chce. bardzo, bardzo dużo.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.12.2010 o godz. 15:39.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 15:35
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Sprzedawać Pawła Brożka za te 3 mln euro z pocałowaniem ręki i nie pytać o zdanie forumowiczów TWSD.
Przejrzyjcie na oczy ludzie. 3 mln euro! Za ile to mógł mieć Lech tego Cleo?
Ta i zostanie ściągnięty poganiacz bydła za Afryki. Nie wiem nic się nie uczycie.
5 mln euro Wisla zarobiła w ostatnim okienku co się z tą kasą stało ?
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.12.2010, 15:38
Nie bardzo chce mi się wierzyć w te 4M EUR za bliźniaków ale jest faktem że jeśli faktycznie Turas załatwił ich transfer w jeden dzień to musiał przedstawić naprawdę bardzo dobrą ofertę. Inaczej nie było by gadki.
A co z tego wyniknie dla Wisły? Jakoś trudno mi uwierzyć w to że Stan pozbywał by się jedynego napastnika w drużynie jeśli nie miałby dla niego alternatywy. Tak że bez "rejtanów" drodzy forumowicze. Na nie być może przyjdzie czas gdy zamknie się okienko transferowe.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.12.2010, 15:40
przejedzona, ale jesteśmy na 2 miejscu z dużą szansą na mistrzostwo, więc nie jest tak źle jak tu niektórzy piszą. Nie trzeba gasić światła, zresztą jestem spokojny o to, że ktoś wartościowy do nas przyjdzie
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.12.2010, 15:40
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Sprzedac ich i tyle. Ile można czekąc na LM. Po prostu zastąpić ich nowymi ludźmi. Z tej mąki chleba nie będzie.
Chleb mógł by byc juz dawno, gdyby nie polityka klubu który zawsze w głopi sposób sie osłabiał po zdobyciu mistrzostwa lub nie robili nic by sie polepszyć.

Jak z broszkami prawda to Albo chcą budować drużynę od początku samymi murzynami do których ni by nic nie mam ale to nie Polacy! Ino jestem ciekawy kto by bramki strzelał.

Zwłaszcza że wszyscy są w szoku po tej dziwnej rundzie i że jesteśmy na drugim miejscu...Wsumie Pawłowi sie należy wyjazd ale jak nie zdecydowali sie w lecie to teraz lepiej by było gdyby został w Wiśle. Odejdzie szkoda ale trzymać go też nie ma co. zwłaszcza że w Trabzon maja duża konkurencjie i jak chce grać w reprezentacjii to sie naprawde bedzie musiał z machać W wiśle ma raj bo napewno bedzie w 11 a tam kto we czy na ławke się załapie.
Jak na razie drużyna traci na wartości zastraszającym tempie. Db że to polska liga bo w innych było by marnie z taką polityką
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 30.12.2010, 15:41
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Cleo teraz jest wart co najmniej 5mln...
A z tego co powszechnie wiadomo gyby pyry nieposkąpiły 1,2 mln euro to miało by go w swoich szeregach. Mniejsza z nim.Chciałem podać przykład, że za 800 tyś - 1,2 można sciagnąć b. dobrego napastnika jak na polskie warunki, lepszego od Brożka, młodszego.

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ta i zostanie ściągnięty poganiacz bydła za Afryki. Nie wiem nic się nie uczycie.
Tego nie wie nikt. Przeszłość stoi po Twojej stronie, przyszłość, optymizm i być może naiwność po mojej.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.12.2010, 15:42
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jak to co Poszło do koryta pana Cupiała
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.12.2010, 15:43
Słuchaj, może być nawet Mourinho na ławce i siatka skautów podkupiona z Arsenalu Londyn. Ale jak Cupiał nadal będzie blokował transfery, zwlekał z decyzją w nieskończoność (a w międzyczasie zniecierpliwiony zawodnik przyjmuje inną ofertę) - to zostaniemy z ręką w nocniku.

Prawda jest taka - jeśli sprzedamy Pawła Brożka - to wszystko jest jasne. Zarząd i właściciel klubu robią nas w bambuko, a oprócz nas również Roberta Maaskanta. Czyli powtarza się wariant z Danem Petrescu.

Można nie lubić i nie cenić Mariusza Pawełka, ale jestem przekonany że Maaskant widział go w składzie Wisły i nie jest happy, że po 1 stycznia Mario prawdopodobnie od nas odejdzie. A już na pewno się wkurzy, jak się dowie że właśnie sprzedano jedynego przyzwoitego napastnika.

Chaveza też nie podpisaliśmy, ma się "wykazać" do końca sezonu. A potem okaże się, że jest za drogi.

Nie chciałem siać czarnowidztwa, ale przecież w poprzednim okienku pozyskiwaliśmy zawodników w większości na chwilę - Cikosz, Chavez, Żurawski, Branco. Teraz próba pozyskania obrońcy z Ghany na 2 lata, czyli też "na chwilę". Żadnej stabilizacji. Jedynie Wilk to zawodnik perspektywiczny, który jeszcze może się rozwinąć.

Sprzedaż Pawła Brożka to wywieszenie białej flagi, rezygnacja z walki o Mistrzostwo Polski. To samobój, antyreklama Wisły przed nadchodzącą rundą wiosenną, kiedy to trzeba będzie zapełnić nowy stadion kibicami.

Powiem szczerze - nie lubię być oszukiwany. Jak znowu osłabi się i tak tragicznie słabą Wisłę - i to jeszcze przed oficjalnym otwarciem okienka transferowego - to zapowiadam, że za taką cenę jak obecnie karnetu nie kupię. Dla zasady. Miłość do Wisły nie upoważnia klubu do dymania mnie, kibica. Bez Brożka Wisła zostaje automatycznie zdegradowana do poziomu ligowego średniaka - Śląska Wrocław, Górnika Zabrze, Zagłębia Lubin.

A za kiepski jakościowo produkt nie płaci się tyle samo, co za produkt markowy.

Niech się więc w zarządzie mocno zastanowią, bo takich kibiców jak ja jest więcej. Nasza cierpliwość jest na wyczerpaniu. Koniec osłabiania Wisły, pora na inwestowanie.
Uważaj bo ci żyłka pęknie... przeczytałeś do końca mój post?
"więc JEŚLI tylko Stanowi uda się nieco wymaglować prezesa na jakieś transfery gotówkowe to MOŻE nie będzie tak źle."
Ja nie mówię że wszystko będzie ok, tylko że tego nikt nie wie, bo nie powinno się oceniać naszych szans transferowych na podstawie poprzednich lat, bo to zupełnie inna ekipa. Kto wie, może Valcxx wyciągnie jakies grosze od Cupiała, a nawet jesli nie to może jest w stanie znaleźć lepszych darmowych gosci niż Kapka, Bednarz czy kto tam jeszcze był... Jak dobrze napisales transfery w lecie to była łapanka, teraz mają być grajkowie już po dłuższej obserwacji, skąd wiesz że Stan przez ten cały czas nie oglądał jakiegos dobrego bramkarza czy napadziora?

I podkreslam jeszcze raz, ja wcale nie twierdzę że na pewno wszystko będzie dobrze, tylko że MOŻE nie będzie tak źle....

Co do Pawełka i Brożków - owszem grał w tej rundzie całkiem przyzwoicie, ale bramkarz z niego zawsze będzie średni, poza tym nie mamy gwarancji że w nowej rundzie nie wróci do swojej dawnej dyspozycji.
Brożek to jak na polską ligę piłkarz swietny, ale w Europie to już tylko piłkarz sredni, chociaż w Turcji powinien sobie poradzić. Jesli ktos da nam za nich 3mln czyli i tak więcej niż są warci (w te 4 to raczej nie wierzę) to głupotą byłoby nie sprzedać, zwłaszcza że to ostatni moment żeby na tych piłkarzach zarobić takie pieniądze.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.12.2010, 15:43
Całkowicie popieram głosy, że sprzedaż Brożków będzie koronnym dowodem na dalszą kontynuację szkodliwej dla Wisły polityki sportowo-finansowej trwającej niezmiennie przez ostatnie lata. Ona i strategia Cupiała się nie zmienia, zmieniają się tylko twarze firmujących ją ludzi. Teraz są nimi Holendrzy.

Filozofia sprzedajemy najlepszych i co się da, ściągając w ich miejsce dużo gorsze piłkarskie półprodukty nadal obowiązuje. Schemat jest powielany w każdym okienku transferowym, a momentom oddawania wiodących zawodników jak zawsze towarzyszy nagły wysyp ciekawych nazwisk przymierzanych do klubu, którzy oczywiście potem "z różnych powodów" na Reymonta nie trafią. Zamiast nich ściągnie się jedynie kilka "zapchajdziur". Naiwni kibice nadal kupują ten schemat, więc klub go co okienko wciąż z zadowoleniem powiela mydląc wszystkim oczy.

Zgadzam się tęż, że Maaskant zapewne został wprowadzony w błąd przez Cupiała podobnie jak Petrescu. Tutaj też jest wiele podobieństw.
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.12.2010 o godz. 15:45.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.12.2010, 15:45
Przepraszam wszystkie kobiety, ale jesteście jak rozhisteryzowane baby! Jak nie strzelał do wszyscy krzyczeliu sprzedawać. Strzelił kilka bramek tej jesieni-Paweł musi zostac. Zdecydujcie sie w końcu!!!
Nie ukrywam zaś, że polityka jak jest to wiemy od dawna i pisałem o tym od 5 lat chyba. Sprzedac można każdego byleby na jego miejsce mieć kogoś. Ale jak sie trafi fajna okazja-czytaj taka jak sie już więcej nie trafi-to trzeb az niej skorzystać. Poza tym Brożki od dawna mówią o odejśćiu i chyba im sie nalezy transfer za tyle lat gry dla Wisły.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 15:47
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam wszystkie kobiety, ale jesteście jak rozhisteryzowane baby! Jak nie strzelał do wszyscy krzyczeliu sprzedawać. Strzelił kilka bramek tej jesieni-Paweł musi zostac. Zdecydujcie sie w końcu!!!
Nie ukrywam zaś, że polityka jak jest to wiemy od dawna i pisałem o tym od 5 lat chyba. Sprzedac można każdego byleby na jego miejsce mieć kogoś. Ale jak sie trafi fajna okazja-czytaj taka jak sie już więcej nie trafi-to trzeb az niej skorzystać. Poza tym Brożki od dawna mówią o odejśćiu i chyba im sie nalezy transfer za tyle lat gry dla Wisły.
O czym ty piszesz przecież ten chłopak nawet w swoich słabszych sezonach jest gwarantem pokaźnej liczby bramek i asyst. Także słowo "nie strzela" jest jak najbardziej nie trafione.

Jeśli ktoś przywoluje ze z Brożkiem było w średnio w pucharach to ja mogę tylko przytoczyć co napisałem wcześniej: To Paweł strzelał bramki Panathinaikosowi. Basel, Nancy, Feyenoordowi, Beitarowi, Karabachowi, Tottenhamowi. I jako jedyna nie trzęsł portkami na Camp nou.

PS. MI też pisali, że już Brożkowie podpisali. Oficialka Trabzonu padła. Jeśli to prawda niech sobie Basałaj te wszystkie plany, zapowiedzi o budowie klubu wsadzi w d****.

Cytat:
you have an awesome club and i know your manager Robert Maaskant. Because i live in Holland but im Turkish, so i know Robert Maaskant. he is a very good manager, so you have to keep him..

And all the Turkish Media are talking about the transfer Brozek. Both of them are coming Tuesday to sign for 3 years. They are bought for 2 million euro´s total (Each 1 million).
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.12.2010, 15:48
Z drugiej strony nie ma tego złego. Trabzon ma tyle kasy, że już kupuje zastępcę dla Głowackiego. Teofilo Gutierez strzelał gole jak kałasznikow a i tak poszedł na ławę. Brożka nie będa tam żałować. Jak się nie sprawdzi to po roku kopną w 4 litery i będzie mógł wrócić do Wisły na bezpłatne wypożyczenie Tak się robi interesy
..
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.12.2010, 15:48
Panowie i Panie właśnie gadałem z kolegą ( fanem Tabzonu) i potwierdził ich zakup. Wiadomo czekamy na wieści odicjalnej, ale tu pada kwota 2 mln E.

http://www.goal.com/en/news/467/turk...zek-from-wisla

Tu jeszcze info z ich oficjalnego fanpage
http://www.facebook.com/Trabzonsporf...fanpage?v=wall
Powód: dodatkowe materiały
Ostatnio edytowane przez Johnny B : 30.12.2010 o godz. 15:54.
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 30.12.2010, 15:49
Patrząc na wpisy ludzi, których nic nie nauczyły poprzednie okienka i nadal oczekują cudów jako żywo przypomina mi się pewien wiersz:

"Cieszy mie ten rym: Polak madr po szkodzie";
Lecz jesli prawda i z tego nas zbodzie,
Nowa przypowiesc Polak sobie kupi,
Ze i przed szkoda, i po szkodzie głupi."

Dla wszystkich fanów sprzedaży Brożka - problemem nie jest to, ze się go sprzeda. To normalna kolej rzeczy. Problemem jest to, że na 99% nikt wartościowy za niego nie przyjdzie. I tego boją się wszyscy ci, którzy są przeciw tej transakcji...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 30.12.2010, 15:50
http://www.youtube.com/watch?v=Kkq1vMd3-vk

Na You Tube filmiki z golami Pawła Brożka zasypują komentarze "WELCOME TO TS"
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.12.2010, 15:51
aNouc napisał(a):Wyświetl post
A teraz idz się zapytaj samego Marcelo na facebooku czy chciał odejść z Wisły.
Kiedy Wy zrozumiecie że Głowa i Marcelo chcieli odejść z Wisły?
Że to był ostatni moment na zarobieniu na Diazie?
Że Singlar bardziej się koncentrował na chorym dziecku niż na grze / często łapał kontuzje?
Że Alvarez chciał mieć jeden z najwyższych kontraktów w historii Polskiej Ekstraklasy?

Tymi zagraniami pokazał że na prawdę zna się na swoim fachu. Bo tylko debil trzymałby zawodników na siłę i robił z nich niewolników. Tylko debil nie wziąłby za danego grajka sporej sumki pieniędzy by po 2 miesiącach go oddać za darmo. Tylko debil płaciłby obrońcy jakich wielu w PL jeden z najwyższych kontraktów w Wiśle, który zarabiałby więcej od choćby Brożka - napastnika gwarantującego od 10 do 25 na sezon.
POBUDKA!
Ojej, jaki przezabawny wywód. Sęk w tym, że tym razem chodzi o Pawła Brożka - najlepszego piłkarza klubu, zawodnika wychowanego w Wiśle i realnie z nią związanego, a także co najważniejsze - zawodnika nie palącego się do wyjazdu (tym bardziej do Turcji).

Wypchnięcia Brożka z Wisły nie da się już obronić tak jak te wszystkie poprzednie osłabienia. W każdym normalnym klubie z ambicjami takich zawodników jak Brożek się hołubi - powinien dostać jeszcze lepszy kontrakt, budować swoją rolę legendy klubu, nadawać charakteru tej drużynie (zapychanej szrotem z zagranicy).

Twoimi słowy: Tylko debil sprzedałby Brożka w tym momencie do Trabzonu.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 30.12.2010, 15:52
Goal.com piszą, że bliźniacy poszli za 2 miliony euro. Jeśli to prawda, to... zarząd ostro spartolił sprawę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.12.2010, 15:54
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
Panowie i Panie właśnie gadałem z kolegą ( fanem Tabzonu) i potwierdził ich zakup. Wiadomo czekamy na wieści odicjalnej, ale tu pada kwota 2 mln E.

pół roku temu 90% forum potwierdziło by CI zakup tego chłopa z Koszyc.

Żal że taka drużyna jak Trabzon, żal w sensie taki że liczyłem na wiecej dla Pawła, bo szanuje go jako piłkarza i zycze kariery za granica, ale oczywiscie jako Wiślak bede chcial ogladac jego mecze ...a tu beznadziejna Turcja.

Jeśli transfer okaże sie prawdą, oczekuje 2 napastnikow w zamian, conajmniej, no chyba ze Maaskant uwierzył Riosowi na słowo

Watts napisał(a):Wyświetl post
Goal.com piszą, że bliźniacy poszli za 2 miliony euro. Jeśli to prawda, to... zarząd ostro spartolił sprawę.
Realnie patrząc 200.000/250.000 za majacego najgorszą runde w zyciu Piotrka, + 1.750.000 za Pawła

komentarz nt transferu na goal.com :
Cytat:
One of the worst signings ever. Those two are on the way down since last two years... Miserable attacker and very mediocrate striker even for a polish league. Well done trabzon - seams you don`t want to win the title... Not with this kind of players.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.12.2010 o godz. 16:01.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.12.2010, 15:54
Johnny B napisał(a):Wyświetl post

Taka kwotę juz wczoraj obstawiałęm, i jest to realna kwota za tych piłkarzy. Turcy płacąc 4M byli by kompletnymi frajerami.
Na tą chwile szkoda, bo odchodzą kolejni Polacy, a poziom naszej kochanej Wisełki znowu się obniży, kto wierzy w reinwestycje środków, naiwnnym jest... No cóż mam nadzieje, że chociaż załąpiemy się na puchary, jak nie za miejsce w lidze to możę poprzez PP.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.12.2010, 15:55
jak na oficjalnej Trabzonu tak piszą to odszedł ale 2 mln ojro to <sciana>
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 30.12.2010, 15:56
Mam nadzieje że mają już następce. W przeciwnym razie ze wszystkich stron spadnie na ludzi w klubie fala krytyki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów