|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Sprzedac ich i tyle. Ile można czekąc na LM. Po prostu zastąpić ich nowymi ludźmi. Z tej mąki chleba nie będzie.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
aNouc,
przestańmy rozmawiać o plotkach, pogłoskach i spekulacjach. Nie interesuje mnie, czy ktoś pojechał do Hiszpanii dla słonecznego klimatu dla dzieci i za chlebem, czy dla swojego widzimisię. Ważne, że go nie ma. W poprzednim okienku rozpierniczono nam dokumentnie cały blok obronny. Cały! W zamian za to "last minute" sprowadzano graczy z łapanki: niektórzy nawet i pokazują się z dobrej strony (Chavez, Cikosz) - ale potrzebowali czasu na zgranie się. W rezultacie całą pierwszą część jesieni graliśmy fatalnie - nie tylko w europejskich pucharach, ale i w lidze. Co więcej, za tercet Marcelo-Głowa-Diaz klub dostał minimum 4 mln €. Naprawdę nie ma więc powodu, by sprzedawać teraz jedynego skutecznego napastnika. Chyba, że powodem jest chęć odzyskania pieniędzy kiedyś zainwestowanych w klub, przez sprzedaż wszystkich zawodników, którzy jeszcze przedstawiają jakąś wartość. Klub od 4-5 lat jest ciągle osłabiany. W miejsce: takich zawodników jak Żurawski, Frankowski, Uche, Szymkowiak, Kosowski, Błaszczykowski, Marcelo, Głowacki - pozyskaliśmy zawodników znacznie tańszych, ale i słabszych. Jeśli pogłoski o transferze Brożków się potwierdzą, znaczyć to będzie że proces drenowania Wisły z wartościowych piłkarzy jest kontynuowany. Pytanie: kto następny? Z piłkarzy, którzy coś sobą jeszcze reprezentują pozostanie nam Patryk Małecki, Cezary Wilk i Andraż Kirm. Proponuję sprzedać ich w pakiecie - żeby wreszcie skończyć z mydleniem nam oczu. I jeszcze jedno: jeśli myślicie, że Maaskant daje zielone światło na sprzedaż jedynego skutecznego napastnika w klubie, to chyba pora odstawić wszystkie używki. Facet przyszedł do Polski jak Petrescu, mamiony obietnicami budowy silnej drużyny. Zaraz się okaże, czy podobnie jak Rumun zostanie wystrychnięty na dudka. Niestety, trudno być optymistą w takiej sytuacji. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Guest
|
|
Sprzedaż Pawła będzie porażką Wisły na wielu płaszczyznach. Jeszcze nie tak dawno Basałaj zapytany w cafe futbol o rozwalenie obrony mówił " Został popełniony pewien i jestem pewien że w przyszłości już go nie popełnimy" Jego słowa nie mają nic wspólnego z prawdą. Bo jak dotąd wydaję się, że na "dzień dobry" okienka tracimy Mariusza Pawełka, Piotrka Brożka, I najlepszego zawodnika Wisły nie tylko w minionej rundzie ale na przestrzeni ostaniach lat PAWŁA BROŻKA. Odejście Mariusza i Piotrka jeszcze jakoś bym przełknął natomiast cieżko sobie wyobrazić ten klub bez Pawła.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Z tego co wynika to najlepszym rozwiązaniem naszych problemów jest sprzedanie Wisły przez Cupiała jakiemuś szejkowi który wpompuję kasy w ten klub i wtedy nie będziemy się mieli o co martwić.
Ale nic się na to nie zanosi był burdel jest i będzie dopóki Cupiał będzie kierował Wisłą i kasę z transferów brał do swojego koryta. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jakiś Turek wysyła mi wiadomość na YouTubie twierdzi, że już podpisali. Wygląda dość wiarygodnie. Oficialka Trabzonu nie działa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
z Brożkami w składzie dostawaliśmy baty w Europie, z nimi w składzie zdobywaliśmy, ale i przegrywaliśmy mistrzostwa, teraz odchodzą to na ich miejsce przyjdą inni oby lepsi.
Moim zdaniem nastąpiła całkowita wymiana zawodników, którzy mieli już swoje 5 minut i wykorzystali je tak jak umieli. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Sprzedawać Pawła Brożka za te 3 mln euro z pocałowaniem ręki i nie pytać o zdanie forumowiczów TWSD.
Przejrzyjcie na oczy ludzie. 3 mln euro! Za ile to mógł mieć Lech tego Cleo? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cleo teraz jest wart co najmniej 5mln...
nie chciałem nic pisać ale jak się was czyta to można zgłupieć. Taka kolej losu dają dobrą kasę to odchodzą.. My nie Real czy Barca że można sobie pograć do końca kariery.. poza tym może będzie jak z Cleberem pograją tam z rok może 2 i wrócą za free wI jeszcze jedno przestańcie panikować jak nie ma oficjalnego info.. Na koniec nasuwa mi się myśl, że Boss chce się pozbyć tych z którymi nic ostatnio nie osiągał i już prawie cały skład wymienił pozostało niewielu..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 30.12.2010 o godz. 15:37.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Marcelo i Głowa chcieli odejść. Nie było sensu ich trzymać na siłę, tym bardziej tego pierwszego, który był przygaszony i odliczał dni do wyjazdu. Z Singlarem też prawda (był wywiad dla strony oficjalnej) Z Diazem to prosta matematyka - sprzedajemy dziś = mamy kasę. Sprzedajemy jutro - nie mamy kasy. Nie było sensu trzymać. Alvarez chciał być jak D. Alves. Co do Pawła to pewnie ze będzie go szkoda (jeśli do transferu dojdzie). Jaki był to był ale Brożek w składzie i człowiek od razu czuł się pewniejszy. Tylko pytanie on sam nie zabiegał o wyjazd - jako że gra tam Głowacki mógł go namawiać do przenosin.Piłkarz też ma dużo do powiedzenia w takich sprawach, często najwięcej bo to nie Basałaj będzie grał w Trabzonsporze tylko Brożek. Nie wydaje mi się żeby Cupiał / Valckx / Basałaj / Maskaant ot tak wpadli na pomysł sprzedaży Brożka, chyba że te 3 mln euro za Pawła to prawda to im się nie dziwie. To Lewandowski poszedl za niecałe 5 mln euro. mega okazja, która się może nigdy nie powtórzyć. Z bólem serca - nie zastanawiać się tylko brać kasę. 3 bańki, aż wierzyć się nie chce. bardzo, bardzo dużo.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.12.2010 o godz. 15:39.
|
|
|
|
Guest
|
|
5 mln euro Wisla zarobiła w ostatnim okienku co się z tą kasą stało ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie bardzo chce mi się wierzyć w te 4M EUR za bliźniaków ale jest faktem że jeśli faktycznie Turas załatwił ich transfer w jeden dzień to musiał przedstawić naprawdę bardzo dobrą ofertę. Inaczej nie było by gadki.
A co z tego wyniknie dla Wisły? Jakoś trudno mi uwierzyć w to że Stan pozbywał by się jedynego napastnika w drużynie jeśli nie miałby dla niego alternatywy. Tak że bez "rejtanów" drodzy forumowicze. Na nie być może przyjdzie czas gdy zamknie się okienko transferowe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
przejedzona, ale jesteśmy na 2 miejscu z dużą szansą na mistrzostwo, więc nie jest tak źle jak tu niektórzy piszą. Nie trzeba gasić światła, zresztą jestem spokojny o to, że ktoś wartościowy do nas przyjdzie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Jak z broszkami prawda to Albo chcą budować drużynę od początku samymi murzynami do których ni by nic nie mam ale to nie Polacy! Ino jestem ciekawy kto by bramki strzelał.Zwłaszcza że wszyscy są w szoku po tej dziwnej rundzie i że jesteśmy na drugim miejscu...Wsumie Pawłowi sie należy wyjazd ale jak nie zdecydowali sie w lecie to teraz lepiej by było gdyby został w Wiśle. Odejdzie szkoda ale trzymać go też nie ma co. zwłaszcza że w Trabzon maja duża konkurencjie i jak chce grać w reprezentacjii to sie naprawde bedzie musiał z machać W wiśle ma raj bo napewno bedzie w 11 a tam kto we czy na ławke się załapie. Jak na razie drużyna traci na wartości zastraszającym tempie. Db że to polska liga bo w innych było by marnie z taką polityką |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A z tego co powszechnie wiadomo gyby pyry nieposkąpiły 1,2 mln euro to miało by go w swoich szeregach. Mniejsza z nim.Chciałem podać przykład, że za 800 tyś - 1,2 można sciagnąć b. dobrego napastnika jak na polskie warunki, lepszego od Brożka, młodszego.
Tego nie wie nikt. Przeszłość stoi po Twojej stronie, przyszłość, optymizm i być może naiwność po mojej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
"więc JEŚLI tylko Stanowi uda się nieco wymaglować prezesa na jakieś transfery gotówkowe to MOŻE nie będzie tak źle." Ja nie mówię że wszystko będzie ok, tylko że tego nikt nie wie, bo nie powinno się oceniać naszych szans transferowych na podstawie poprzednich lat, bo to zupełnie inna ekipa. Kto wie, może Valcxx wyciągnie jakies grosze od Cupiała, a nawet jesli nie to może jest w stanie znaleźć lepszych darmowych gosci niż Kapka, Bednarz czy kto tam jeszcze był... Jak dobrze napisales transfery w lecie to była łapanka, teraz mają być grajkowie już po dłuższej obserwacji, skąd wiesz że Stan przez ten cały czas nie oglądał jakiegos dobrego bramkarza czy napadziora? I podkreslam jeszcze raz, ja wcale nie twierdzę że na pewno wszystko będzie dobrze, tylko że MOŻE nie będzie tak źle.... Co do Pawełka i Brożków - owszem grał w tej rundzie całkiem przyzwoicie, ale bramkarz z niego zawsze będzie średni, poza tym nie mamy gwarancji że w nowej rundzie nie wróci do swojej dawnej dyspozycji. Brożek to jak na polską ligę piłkarz swietny, ale w Europie to już tylko piłkarz sredni, chociaż w Turcji powinien sobie poradzić. Jesli ktos da nam za nich 3mln czyli i tak więcej niż są warci (w te 4 to raczej nie wierzę) to głupotą byłoby nie sprzedać, zwłaszcza że to ostatni moment żeby na tych piłkarzach zarobić takie pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Całkowicie popieram głosy, że sprzedaż Brożków będzie koronnym dowodem na dalszą kontynuację szkodliwej dla Wisły polityki sportowo-finansowej trwającej niezmiennie przez ostatnie lata. Ona i strategia Cupiała się nie zmienia, zmieniają się tylko twarze firmujących ją ludzi. Teraz są nimi Holendrzy.
Filozofia sprzedajemy najlepszych i co się da, ściągając w ich miejsce dużo gorsze piłkarskie półprodukty nadal obowiązuje. Schemat jest powielany w każdym okienku transferowym, a momentom oddawania wiodących zawodników jak zawsze towarzyszy nagły wysyp ciekawych nazwisk przymierzanych do klubu, którzy oczywiście potem "z różnych powodów" na Reymonta nie trafią. Zamiast nich ściągnie się jedynie kilka "zapchajdziur". Naiwni kibice nadal kupują ten schemat, więc klub go co okienko wciąż z zadowoleniem powiela mydląc wszystkim oczy. Zgadzam się tęż, że Maaskant zapewne został wprowadzony w błąd przez Cupiała podobnie jak Petrescu. Tutaj też jest wiele podobieństw.
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.12.2010 o godz. 15:45.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Przepraszam wszystkie kobiety, ale jesteście jak rozhisteryzowane baby! Jak nie strzelał do wszyscy krzyczeliu sprzedawać. Strzelił kilka bramek tej jesieni-Paweł musi zostac. Zdecydujcie sie w końcu!!!
Nie ukrywam zaś, że polityka jak jest to wiemy od dawna i pisałem o tym od 5 lat chyba. Sprzedac można każdego byleby na jego miejsce mieć kogoś. Ale jak sie trafi fajna okazja-czytaj taka jak sie już więcej nie trafi-to trzeb az niej skorzystać. Poza tym Brożki od dawna mówią o odejśćiu i chyba im sie nalezy transfer za tyle lat gry dla Wisły. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Guest
|
||
Jeśli ktoś przywoluje ze z Brożkiem było w średnio w pucharach to ja mogę tylko przytoczyć co napisałem wcześniej: To Paweł strzelał bramki Panathinaikosowi. Basel, Nancy, Feyenoordowi, Beitarowi, Karabachowi, Tottenhamowi. I jako jedyna nie trzęsł portkami na Camp nou. PS. MI też pisali, że już Brożkowie podpisali. Oficialka Trabzonu padła. Jeśli to prawda niech sobie Basałaj te wszystkie plany, zapowiedzi o budowie klubu wsadzi w d****. Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 15:55.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Z drugiej strony nie ma tego złego. Trabzon ma tyle kasy, że już kupuje zastępcę dla Głowackiego. Teofilo Gutierez strzelał gole jak kałasznikow a i tak poszedł na ławę. Brożka nie będa tam żałować. Jak się nie sprawdzi to po roku kopną w 4 litery i będzie mógł wrócić do Wisły na bezpłatne wypożyczenie
Tak się robi interesy ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Panowie i Panie właśnie gadałem z kolegą ( fanem Tabzonu) i potwierdził ich zakup. Wiadomo czekamy na wieści odicjalnej, ale tu pada kwota 2 mln E.
http://www.goal.com/en/news/467/turk...zek-from-wisla Tu jeszcze info z ich oficjalnego fanpage http://www.facebook.com/Trabzonsporf...fanpage?v=wall Powód: dodatkowe materiały
Ostatnio edytowane przez Johnny B : 30.12.2010 o godz. 15:54.
![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Patrząc na wpisy ludzi, których nic nie nauczyły poprzednie okienka i nadal oczekują cudów jako żywo przypomina mi się pewien wiersz:
"Cieszy mie ten rym: Polak madr po szkodzie"; Lecz jesli prawda i z tego nas zbodzie, Nowa przypowiesc Polak sobie kupi, Ze i przed szkoda, i po szkodzie głupi." Dla wszystkich fanów sprzedaży Brożka - problemem nie jest to, ze się go sprzeda. To normalna kolej rzeczy. Problemem jest to, że na 99% nikt wartościowy za niego nie przyjdzie. I tego boją się wszyscy ci, którzy są przeciw tej transakcji... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Kkq1vMd3-vk
Na You Tube filmiki z golami Pawła Brożka zasypują komentarze "WELCOME TO TS" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Wypchnięcia Brożka z Wisły nie da się już obronić tak jak te wszystkie poprzednie osłabienia. W każdym normalnym klubie z ambicjami takich zawodników jak Brożek się hołubi - powinien dostać jeszcze lepszy kontrakt, budować swoją rolę legendy klubu, nadawać charakteru tej drużynie (zapychanej szrotem z zagranicy). Twoimi słowy: Tylko debil sprzedałby Brożka w tym momencie do Trabzonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Goal.com piszą, że bliźniacy poszli za 2 miliony euro. Jeśli to prawda, to... zarząd ostro spartolił sprawę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|||
Żal że taka drużyna jak Trabzon, żal w sensie taki że liczyłem na wiecej dla Pawła, bo szanuje go jako piłkarza i zycze kariery za granica, ale oczywiscie jako Wiślak bede chcial ogladac jego mecze ...a tu beznadziejna Turcja. Jeśli transfer okaże sie prawdą, oczekuje 2 napastnikow w zamian, conajmniej, no chyba ze Maaskant uwierzył Riosowi na słowo
komentarz nt transferu na goal.com : Cytat:
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.12.2010 o godz. 16:01.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Na tą chwile szkoda, bo odchodzą kolejni Polacy, a poziom naszej kochanej Wisełki znowu się obniży, kto wierzy w reinwestycje środków, naiwnnym jest... No cóż mam nadzieje, że chociaż załąpiemy się na puchary, jak nie za miejsce w lidze to możę poprzez PP. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
jak na oficjalnej Trabzonu tak piszą to odszedł ale 2 mln ojro to <sciana>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje że mają już następce. W przeciwnym razie ze wszystkich stron spadnie na ludzi w klubie fala krytyki.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|