|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dopóki nie zobaczę go w koszulce Wisły nie uwierzę. Ciekawe czy Wojciechowski już zaczyna niuchać okazję dla siebie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Ale generalnie to się z Tobą zgadzam. O ile to prawda, a nie kolejna wyssana z palca transferowa ściema, to pewnie głównym powodem, dla którego mógłby się zdecydować na naszą ofertę, jest wizja pierwszej 11 i łatwiejszego wybicia się do mocniejszego klubu.![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Sprawa między klubami może się obijać o niuanse w umowie transferowej. Wystarczy ,że Hearts of Oak jest na tyle pewne ,że jej zawodnik w przyszłości się wybije do dużo lepszego klubu niż Wisła a Wisła np zaoferowała dodatkowe kwoty (np 50 tys euro za min 10 występów w pierwszej "11" , większy % od następnego transferu dla Hearts itp) i już oferta początkowa Wisły w postaci 200tys euro jest lepszą ofertą od 300tys Greków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tylko czemu jeśli podpiszemy z tym Ghanijczykiem umowę , to na 2 lata? To bardzo krótki okres, w praktyce za rok będziemy musieli go sprzedać żeby na nim coś zarobić (najpóźniej). Czyli długo sobie u nas nie pogra. Rzecz jasna jeśli ma talent i będą nim zainteresowane bogatsze kluby. Marcelo miał umowę chyba na 3 lata? (Jeśli dobrze pamiętam).
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Dobrze myślisz ale jesli ten zawodnik do Nas ma naprawdę przyjść i podpisać tą umowe na 2 lata to nic nie stoi na przeszkodzie zeby ja przedłużyć podejrzewam ze też bedzie taki zapis w kontrakcie
![]() ![]()
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Przedłuży jak będzie chciał, a jak nie będzie chciał nie przedłuży. (On albo jego manager)
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Póki co to najpierw musi podpisać
Powód: brak
Ostatnio edytowane przez pierdek18 : 25.12.2010 o godz. 23:33.
![]()
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Myślę, że Stan wie co robi. Nawet jeśli umowa jest na 2 lata, to może warto zaryzykować, by za rok dostać się do europejskich pucharów. Za puchary Wisła zarobi wielkroć więcej niż za jakikolwiek trasfer. A najwyżej za rok gościa sprzeda. I trudno. Piłka nożna to teraz biznes. Trzeba się z tym pogodzić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Wisła zaproponowała 200 tysięcy euro nie dość, że netto, to jeszcze w jednym przelewie. A to wbrew pozorom ważna sprawa, przecież Sobolewski nie poszedł do Trabzonu przez to, że Turcy nie chcieli (mogli) zapłacić całej kwoty w jednej transzy. albo też tak jak ktoś tu pisał. 200 tysięcy na transfer, drugie tyle na łapówki. Kto jak kto, ale Zdzichu Kapka na łapówkach to się zna ![]() ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Myślę sobie że z punktu widzenia kariery młodego chłopaka z Afryki Wisła nie jest najgorszym rozwiązaniem jak na pierwszy krok w Europie (oczywiście jeśli założymy że mówimy o karierze w kontekście powiedzmy 10 lat a nie o szybkim nachapaniu się). Klub w miarę ogarnięty, konkurencja w drużynie mniejsza niż w czołówce europejskiej, trener który może nauczyć europejskiego sposobu gry. Jak na okres aklimatyzacji w Europie wydaje się że wariant Wisła ma sens. Zresztą casus Marcelo zdaje się to potwierdzać. Niepokoi mnie co innego. Bez wzbudzanie zbędnej nieufności powiedziałbym że na tyle na ile znam Holendrów (a pracowałem z nimi parę lat) to w interesach są oni absolutnie bezwzględni (ktoś może powiedzieć pragmatyczni do bólu). W tym kontekście zwracam uwagę że okres umowy Karima będzie się w praktyce pokrywał z kresem kontraktu Maskanta. A on sam nie ukrywa że w przyszłości ma ambicję pracować w bardziej ambitnej lidze. I teraz zadanie dla prezesa Basałaja: nie dopuścić do tego aby Wisła nie skorzystała na ewentualnym późniejszym transferze Afrykanina. Jest zrozumiałe że RM (a sądze że również i Stan) będą w swojej pracy koncentrować się głównie na okresie swojego kontraktu. Nie można jednak dopuścić do tego aby pozostawili po sobie "spaloną ziemię". I żeby nie było: gdyby udało się sprowadzić do Polski obiecjącego obrońcę z Ghanny za 200k Euro, przy konkurencji ze strony Olympiakosu czy Lyonu to bez wątpienia był by to sukces Stana. Myślę jednak że do tego droga cały czas jest jeszcze daleka.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 26.12.2010 o godz. 01:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałbym tylko nieśmiale zwrócić uwagę,że ta rzekoma przeprowadzka do Wisły może być grą menadżerską by wymusić na grekach lepszy kontrakt.
Proponowałbym się za bardzo nie podpalać. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie.Znając życie cała ta szopka zakończy się podobnie jak w sprawie Makinwy.Chciałbym się mylić.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że ten transfer dojdzie do skutku. Takich młodych, zdolnych Wisła potrzebuje, więc z tym wiąże się moja nadzieja. Co nie znaczy, że Pablo84 nie ma racji, bo niestety tak może być również. Jednak moja nadzieja jest większa, a ta wiadomość bardziej wiarygodna, bo Stan ma z pewnością o wiele lepsze kontakty z menadżerami na całym świecie niźli jakikolwiek polski dyrektor sportowy, więc jestem w stanie uwierzyć, że ta informacja jest prawdziwa i nie kryje się za nią jakakolwiek gra menedżerska.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tak apropo tego Makinwy- nie pozyskaliśmy go i co z tego? Słyszał ktoś coś o nim, dobrze mu idzie? No chyba nie... Od aktualnego Żurawskiego pewnie gorszy by nie był, ale na "super star" też by nie awansował. Nie ma co płakać.
Lepiej zebyśmy znów nie przepuścili takiego Kriwca (czy jak tam się pisze)- miał być u nas, ale poszedł do Lecha i resztę bajki znamy. Z Olympiakosem i Ceseną możemy wygrać jedynie tym, że gościu będzie pewnie więcej grał... Zobaczymy. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
masterlag - proszę bardzo: http://www.soccerway.com/players/ste...-makinwa/4073/
Dokonania Makinwy jakoś nie powalają na kolana. ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.ghanaweb.com/GhanaHomePag....php?ID=200134
Wczorajszy news, według którego Ghańczyk ma przejść badania medyczne i podpisać z nami kontrakt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeszcze co do tego reprezentanta Ghany to na N Sport mówili, że już na 99% piłkarz podpisze z Wisłą kontrakt, jednak wiadomo jak to czasem bywa - czekamy na oficjalne potwierdzenie.
Tak czy siak okno transferowe może się dla nas rozpocząć z kopyta. ![]()
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Larissa ma prze skład, jak tak teraz przeglądnałęm ten link od christofa
Dokonania Makinwy owszem słabe, za to w Pro Evo 2006 był prze kotem ![]() nSport jest chuja wart, tak na przyszłosc.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 26.12.2010 o godz. 15:23.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak nauczony doświadczeniem wiem że jak nie ma potwierdzenia na oficjalnej w sprawie transferu kogokolwiek to nie ma się czym podniecać bo może wyjść kupa a to że gdzieś tam piszą że na 100 , 200 czy milion procent przejdzie do Wisły to mogą sobie pisać a prawda i tak jest tylko na oficjalnej.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
tak tylko napisałem, żeby zobaczyć wasze reakcje
jak troll |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Za propozycje transferu kiepskiego kopacza i człowieka bez honoru nagroda może być tylko jedna. Szczególnie, że nigdzie nie piszą o tym, że Wisła jest tym graczem zainteresowana.
Dla mnie Kokoszka jest zerem - nie jest godzien nawet czyścić kibli na naszym stadionie własną szczoteczką do zębów. EOT PS. wszystkie posty na ten temat wykasowałem, bo ciśnienie tylko podnoszą. Acapelo - jako, że są święta kara jest na 24 godziny. Ale nie testuj mojego poczucia humoru, mam dość specyficzne.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 26.12.2010 o godz. 21:12.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://www.mtnfootball.com/live/cont...?Item_ID=37666