The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2010, 22:25
murray napisał(a):Wyświetl post
A Cannavaro? Wzrost jest mile widziany, ale nie jest warunkiem koniecznym do statusu dobrego stopera. O wszystkim decyduje umiejętność ustawienia się, szybkość i technika odbioru piłki.
Kolego chyba nie doczytałeś mojego posta do końca, wyraźnie napisałem w Polskich realiach! To nie liga włoska czy hiszpańska gdzie prawie wszystko opiera się na technice i szybkości. Zresztą i tak wymieniłeś ewenement w ogromnej skali.

MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jak pamiętam Uche też był mały a skakał do góry jak piłeczka.

Biali nie potrafią skakać Robinson wygrywa konkurs slam dunk'ówto może i on potrafi grać w powietrzu.

Ale niech on tu przyjedzie, podpiszmy i się cieszmy, bo takich informacji przez ostatnie 2 lata to było 1500. A na końcu bierzemy co popadnie.
Uche to inna bajka bo grał na boku pomocy, a tam wysoki wzrost przeszkadza nawet, więc nie rozumiem tego porównania do sytuacji stopera...

I jest jeszcze jedna sprawa, to tak jak w NBA też są kolesie niżsi niż 180 z niewyobrażalnym jumpem, ale grają głównie na pozycji rozgrywającego (m.in. wymieniony przez ciebie Robinson) i na pozycji centra nigdy nie zagrają, tak też się sprawa z stoperami w piłce tu trzeba umieć się zastawić, zepchać przeciwnika masą, a są piłki że nawet niekiedy niewyobrażalny wyskok nie pomaga. A i zwróćcie uwagę ilu napastników ma 175 i mniej u nas...

Mimo wszystko jeśli dostanie kontrakt, życzę mu jak najlepiej, niech się okaże ewenementem jak Cannavaro w polskich realiach.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 24.12.2010 o godz. 22:34.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.12.2010, 22:45
Co do wzrostu bazujemy na danych z Wikipedii, a one niekoniecznie muszą być aktualne, co jest pocieszające.

Być może w Krakowie wyląduje (o ile wyląduje) koleś mierzący 1,90m, przecież spokojnie mógł urosnąć, skoro jest taki młody
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.12.2010, 23:08
szczebel napisał(a):Wyświetl post
Messi to ty nie przesadzaj , to nawet nie mieści się w sci-fi . Taki Błaszczykowski jest po za zasięgiem albo taki Peszko czy Kiełb , a ty wypisujesz piłkarza , który co roku jest nominowany do nagrody dla najlepszego piłkarza na świecie.
dobrze że ironie wyczułeś.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 24.12.2010, 23:24
Bogatsi o doświadczenia z ostatnich kilku lat, poczekajmy na oficjalne "klepnięcie" jakiegokolwiek transferu. Skoro z takim wyprzedzeniem jest info to nie wiem czy to prawda ...
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.12.2010, 23:30
szczebel napisał(a):Wyświetl post
Messi to ty nie przesadzaj , to nawet nie mieści się w sci-fi . Taki Błaszczykowski jest po za zasięgiem albo taki Peszko czy Kiełb , a ty wypisujesz piłkarza , który co roku jest nominowany do nagrody dla najlepszego piłkarza na świecie.
own3d

post roku
Ostatnio edytowane przez Junior_Battle : 24.12.2010 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 25.12.2010, 00:16
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Kolego chyba nie doczytałeś mojego posta do końca, wyraźnie napisałem w Polskich realiach! To nie liga włoska czy hiszpańska gdzie prawie wszystko opiera się na technice i szybkości. Zresztą i tak wymieniłeś ewenement w ogromnej skali.
Ewenement w ogromnej skali, co nie znaczy, że może się powtórzyć. Chcieliście przykład obrońcy konusa, to macie.
To do ostatniego zdania.

Czy jeżeli Cannavaro przyszedłby do polskiej ligi, to rozumiem, że nie poradziłby sobie, bo jest za dobry?
Cannavaro zawodnik na ligę włoską i hiszpańską, czyli taki Krzywicki ładowałby tam multum bramek bo nie opiera się na technice i szybkości. Niezłe rozumowanie.
Kolego...
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 25.12.2010, 00:25
Ja sam nie wierzę co tu ludzie wypisują , a ja tylko robię szum wobec tej naszej co okienkowej ofensywy transferowej. To że jej po prostu nie ma i Stan na pewno wie co robi i poprzerastanych bambusów nie kupi , ale za to trafiają do nas ulubieńcy pomarańczowego trenera jak na razie tylko jeden i jednym golem zapewnił sobie spokój do końca roku. Czekamy i poczekamy sobie dalej , ale same nazwiska są kojarzone to dobry znak , bo ostatnio pojawiały się takie wynalazki , że włos mi się jeżył na czuprynie . Reprezentanci Izraela , Bułgarii , Słowacji czy też młodzieżowi reprezentanci Ghany itd. to raczej nie są anonimowe ogórki i jak się oglądało niektórych na MŚ U-20 na Eurosporcie to się kojarzą.
Powód: zgubione a po drodze
Ostatnio edytowane przez szczebel : 25.12.2010 o godz. 00:26.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.12.2010, 02:05
murray napisał(a):Wyświetl post

Cannavaro zawodnik na ligę włoską i hiszpańską, czyli taki Krzywicki ładowałby tam multum bramek bo nie opiera się na technice i szybkości. Niezłe rozumowanie.
Kolejny raz chyba czytałeś inny post. Nic takiego nie napisałem.
Cały czas opisywałem przydatnośc bliżej nieznanego nam techniką Alhassana, a nie Cannavaro którego tylko przytoczyłem w odpowiedzi na twój post i uznałem za ewenemet - co chyba przeczy twojemu rozumowaniu moich wcześniejszych postów. Owszem skupiałem się na wzroście, który, co potwierdzają wcześniej przytoczone przeze mnie przykłady, grajków z naszej ligi, ma ogromny wpływ na ich przydatność. Pisałem o wzroście bo napewno 20-letni Afrykanin nie dorównuje do pięt doświadczonemu Cannavaro pod względem technicznym, na czym Włoch opierał swoją grę. Kogo(po raz kolejny pogrubie żebys zobaczył) w Polskich realiach stać na piłakarz którego wyminiełeś? I zrozum w końcu że piszemy nie o jednostkach wybitnych, jak makaroniarz na C, tylko o 20 letnim reprezentancie Ghany!
Ostatnio edytowane przez igortsw : 25.12.2010 o godz. 02:14.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.12.2010, 02:09
http://ghanasoccernet.com/2010/12/thirt ... han-squad/
na tym zdjęciu stoi obok bramkarza i wyglada na jego tle dosc imponujaco
bramkarz to Stephen Ahorlu ma 186cm wzrostu.
tak więc "prawie nasz" srodkowy obronca ma okolo 180-182 cm wiec nie tak zle!! Moze byc dobry- Samuel Kuffour 178cm Na koncie Puchar Europy i finalista (slynny mecz z Man Utd)

nieważne nawet czy byłby jakąś super gwiazdą, ale nie uważasz, że nawiązanie ścisłej współpracy z menagerem z tamtego rejonu mogłoby wyjść Wiśle tylko na dobre?
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 25.12.2010 o godz. 02:15.
Odpowiedz cytując
W.Star
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.12.2010, 02:39
Donki napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, Messi nie był by za niski ?
Genialne, zabiłeś mnie tym xD.

Poza tym, ten cały czarnoskóry młodziak - nie wiem czy można było aż tak okantować instytucje europejskie, żeby mógł grać w kadrze U-ileś tam będąc rzeczywiście starszy.
Odpowiedz cytując
kuba16
Member

Od: 02.2006

Stary 25.12.2010, 09:50
moze miec duzy wyskok dosiezny, i takiego Bunoze bedzie robil jak chcial w powietrzu. do tego liczy sie ustawienie, walka cialem.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.12.2010, 10:26
Znalezliscie go na transfermarkt ? W Hearts of Oak go nie ma. Hmm, jak na taki talent, to dosyc dziwna sprawa.

A co do wzrostu, to nie ma on zadnego znaczenia, jesli potrafi grac sie w pilke. Pierwszy przyklad z brzegu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Roberto_Ayala - jeden z najlepszych stoperow na swiecie swego czasu czy http://en.wikipedia.org/wiki/Iván_Córdoba .
Odpowiedz cytując
K2sprzyk
Member

Stary 25.12.2010, 10:35
boromir napisał(a):Wyświetl post
witam, jeśli chodzi o Ghańczyka (nie jestem pewny czy tak się to odmienia),to Wisła wiele nie ryzykuje,a zyskać może naprawdę świetnego stopera w perspektywie dwóch, trzech lat.Poza tym nie wierze żeby ten zawodnik był gorszy od Bunozy (może Gordan jeszcze wyjdzie na ludzi).Nie ma się co wiele zastanawiać tylko koniiecznie z dwóch stoperów pozyskać,bo czas nagli,a na rynku transferowym nikt nie śpi i nie marnuje okazji,gdy takie się nadarzają.To moim zdaniem jest okazja.
Co do Pawełka to jeśli się nie dogada z Wisełką to krzyż na drogę.Owszem,broni od jakiegoś czasu bardzo pewnie,ale biorac pod uwagę całokształt jego występów pod wawelem to nie powinno być tak że facet zagra dobre 1,5 sezonu w klubie z prawie 5 lat i później podbija stawkę nie pamiętając o tym jak grał we wcześniejszych sezonach.trochę to nie fair jak dla mnie.Ciągle to Mariusz zawdzięcza więcej Wiśle niż Wisła Mariuszowi.No ale taki urok negocjacji,gdy zawodnik jest jednym z kluczowych w zespole w danym momencie.
tomkdgsc
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.12.2010, 10:45
W.Star napisał(a):Wyświetl post
Genialne, zabiłeś mnie tym xD.

Poza tym, ten cały czarnoskóry młodziak - nie wiem czy można było aż tak okantować instytucje europejskie, żeby mógł grać w kadrze U-ileś tam będąc rzeczywiście starszy.
A co mają instytucje europejskie do Ghańczyka? Czyżby Ghana brała udział w młodzieżowych mistrzostwach Europy?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.12.2010, 11:05
Pewnie chodziło mu o Fifa
Ludzie co wy tacy dziwni jesteście wyszła raz niby afera że koleś ma przekręcony licznik gdzie były w sumie podstawy ku temu.. ale jak widać jak szybko sprawa się pojawiła tak szybko znikła...
Teraz każdego murzyna będziecie oskarżać o przekręcanie licznika? Ja mam kumpla ze studiów który teraz wygląda na kolesia dobrze po 30 a ma 24 lata i jest biały <że tak prostacko określę >

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.12.2010, 11:18
Nie ma co gadać, stoper powinien mieć co najmniej 185. Choćby dlatego żeby napastnikowi trudniej sie było na nim oprzeć przy wyskoku do piłki. Sędzia zwłaszcza w naszej PZPNowskiej lidze nie zawsze to zauważy. Z drugiej strony jak sobie przypomnę Kałużnego w Korei kiedy walczył jak lew z "rosłymi" autochtonami .... Trzeba by młodego zobaczyć i sprawdzić mu dosiężny.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.12.2010, 11:36
Zobaczcie tylko jaki on jest napakowany, założę się, że wygrałby pojedynek powietrzny z nie jednym gościem postury Gordana

A co do teorii spiskowych w sprawie wieku, to już się żenujące robi. Dziwne, że tylko każdy, za przeproszeniem murzyn, przymierzany do Wisły ma przekręcony licznik. W najlepszych ligach świata jest pewnie kilkuset zawodników z Afryki i nikt nie robi z tego problemów.

Z resztą i tak pogra u nas max 2 lata i odejdzie do silniejszego klubu, jeśli faktycznie już podpisał kontrakt.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 25.12.2010, 12:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co gadać, stoper powinien mieć co najmniej 185. Choćby dlatego żeby napastnikowi trudniej sie było na nim oprzeć przy wyskoku do piłki. Sędzia zwłaszcza w naszej PZPNowskiej lidze nie zawsze to zauważy. Z drugiej strony jak sobie przypomnę Kałużnego w Korei kiedy walczył jak lew z "rosłymi" autochtonami .... Trzeba by młodego zobaczyć i sprawdzić mu dosiężny.
Panowie myślę że po ostatnim miesiącu warto wylać na głowę wiadro zimnej wody albo wsadzić głowę w śnieg.Dzień na dzień dostajemy jakieś kosmiczne ogórki z świata mediów a społeczność z forum szaleje jak 16 latka na widok czarnego BMW.Poczekajmy na pierwszy transfer w tedy ocenimy politykę transferową Wisły.
A wracający do tematu założenia transferowe tej zimy mają dostarczyć zawodników do pierwszego składu ,a ławka rezerwowych może eksplodować.Jeśli Maskant wyciśnie po 99% tych zawodników to nowi gracze muszą być naprawdę dobrzy

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.12.2010, 13:17
Znaczy mój post jest przykładem tego szaleństwa? Bo nie rozumiem.

Jeżeli nastolatek zostaje kapitanem seniorskiej drużyny to albo jest synem prezesa albo nawet starsi w zespole doceniają go. I chyba nie za dojrzały wygląd. Stopera nam brakuje jak tlenu, wykartkować dwóch środkowych obrońców w jednym meczu to żaden problem i kto będzie grał? Kowalski z "Tytusem"? Na tej pozycji mamy biedę. Dlatego młody ambitny może się przydać, lepszy byłby Glik?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 25.12.2010, 14:44
mam tu jakas wiadomosc na temat naszego przyszlego nabytku niestety po wlosku kto to rozszyfruje w calosci
ja rozszyfrowalem slowa ROMA i 400.000 euro
http://www.calciomercato.com/prima-p...-cesena-846922
zdaje sie ze z 17 grudnia
Powód: slaby pomyslunek
Ostatnio edytowane przez moce : 25.12.2010 o godz. 14:45.
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.12.2010, 14:50
Napisali w tym newsie, że Alhassan to młody perspektywiczny gracz i interesują się nim Lione, Roma i Cesena.
Przewidywalna wysokość transferu wynosiłaby około 400 tyś €.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 25.12.2010, 14:52
wyżej kolega napisał to co ja w sumie więc po co 2x to samo dawać
post do usunięcia
Powód: delete :P
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 25.12.2010 o godz. 14:53.

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.12.2010, 14:53
Też trochę poszperałem po ghańskich forach, na szczęście językiem urzędowym tam jest angielski - i konkluzja jest jedna. Ludzie są lekko w szoku, że taki zawodnik jak Alhassan przechodzi do Wisły. Podobno pół roku wcześniej ofertę za niego złożyła włoska Cesena, a kilka dni temu do polowania włączyła się Roma, wprawdzie nie składając konkretnej oferty, ale jednak.

Wisła podobno wygrała z Olympiakosem, który złożył ofertę rzędu 300k, Wisła 200k. Ni chuja tego nie rozumiem jak to jest możliwe, że on wybrał Polskę. Jeżeli oczywiście to wszystko prawda, ale cytują jego menego, także jest szansa, że cała historia nie jest wyssana z palca.

W każdym bądź razie - ludzie są skonsternowani, że idzie do Polski i boją się, czy to aby nie jest jakiś trik jego manegera, narzekając przy okazji na manegerów w Ghanie, bo podobno wielu piłkarzom zniszczyli życie, dbajac tylko o własne interesy.

Jeżeli to wszystko prawda, to szykuje się nam dobry transfer, mam nadzieję, że wszystko wypali
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.12.2010, 15:00
Wiesz mnie również to dziwi. Jakoś nie jestem przekonany w ten artykuł dlatego proponuję poczekać. Jeszcze z nami nic nie podpisał a przyjechać do Krakowa ma dopiero 18 stycznia na badania. Już nie takie transfery miały być realizowane. Jeśli jest taki dobry to w każdej chwili może mu się odmienić i być może zechce podejść do innego klubu. Ten transfer jest przypadkiem z jakim się pierwszy raz spotykam. Przypominacie sobie aby kiedyś jakiś mocny klub zaoferował za piłkarza większe pieniądze a my mniejsze i abyśmy wygrali ten transfer. Pożyjemy zobaczymy, ja podchodzę do tego sceptycznie.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 25.12.2010, 15:11
jedyna nasowajaca sie odpowiedzia dlaczego wisla jesli to prawda i podpisze z nami kontrakt to powdem moze byc tylko pewna gra w pierwszej jedenastce i mozliwosc transferu do lepszej ligi po aklimatyzacji w europie nasz klub moze byc latwa i dobra odskocznia do dalszej kariery kilka przykladow juz bylo no i to powiedzenie holenderskie swietnie do tego pasuje step by step
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.12.2010, 15:23
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Wiesz mnie również to dziwi. Jakoś nie jestem przekonany w ten artykuł dlatego proponuję poczekać. Jeszcze z nami nic nie podpisał a przyjechać do Krakowa ma dopiero 18 stycznia na badania. Już nie takie transfery miały być realizowane. Jeśli jest taki dobry to w każdej chwili może mu się odmienić i być może zechce podejść do innego klubu. Ten transfer jest przypadkiem z jakim się pierwszy raz spotykam. Przypominacie sobie aby kiedyś jakiś mocny klub zaoferował za piłkarza większe pieniądze a my mniejsze i abyśmy wygrali ten transfer. Pożyjemy zobaczymy, ja podchodzę do tego sceptycznie.
U nas bedzie mial konkurencje w postaci Bunozy i Chaveza bo Kowalskiego nie licze...
czyli praktycznie ma gwarantowane te 10 meczy w rundzie.
A w Olympiakosie mialby Raula Bravo Torosidisa czy Olafa Mellberga
Jest różnica?
Pogra rok dwa jak bedzie dobry to powtorzy casus Marcelo
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.12.2010, 15:28
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Napisali w tym newsie, że Alhassan to młody perspektywiczny gracz i interesują się nim Lione, Roma i Cesena.
Przewidywalna wysokość transferu wynosiłaby około 400 tyś €.
Nie wiem czy aż tak bardzo jestem nie w temacie, bo Romę i Cesenę rozpoznaję bez problemu - ale nie ogarniam co to za klub Lione.
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.12.2010, 15:32
Chodzi o Lyon ...

Ale według mnie taki zawodnik jest nam bardzo potrzebny, choć przypuszczam że pogra w Wiśle z 2 lata i odejdzie... coś jak Marcelo
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 25.12.2010, 16:10
Orson napisał(a):Wyświetl post
U nas bedzie mial konkurencje w postaci Bunozy i Chaveza bo Kowalskiego nie licze...
czyli praktycznie ma gwarantowane te 10 meczy w rundzie.
A w Olympiakosie mialby Raula Bravo Torosidisa czy Olafa Mellberga
Jest różnica?
Pogra rok dwa jak bedzie dobry to powtorzy casus Marcelo
A moze po prostu jego menago zna się ze Stanem. Co by nie mówić to właśnie Stan jest najbardziej rozpoznawalną osobą w Wiśle w Europie. Wiele transferów w PSV to były jego majstersztyki.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.12.2010, 18:08
Olimpiakos dawał 300 klubowi a Stan dał 200 klubowi i 100 łapówy menedżerowi Stan wins.
- To tak humorystycznie nawet nie wiem czy ten gość przyjdzie.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów