The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.12.2010, 18:38
Dopóki nie zobaczę go w koszulce Wisły nie uwierzę. Ciekawe czy Wojciechowski już zaczyna niuchać okazję dla siebie
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.12.2010, 18:47
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Dopóki nie zobaczę go w koszulce Wisły nie uwierzę. Ciekawe czy Wojciechowski już zaczyna niuchać okazję dla siebie
Do /wojciechowskiego nie pójdzie, bo już pokazał Pan JW jaki z niego oszołom.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.12.2010, 19:12
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Do /wojciechowskiego nie pójdzie, bo już pokazał Pan JW jaki z niego oszołom.
Taaaaa. Akurat w Ghanie o Wojciechowskim trąbią wszędzie, więc dla przeciętnego Ghańczyka jest postacią znaną.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 25.12.2010, 19:20
Charakterystyka Wojciechowskiego jest taka : furiat , Doda polskiej piłki nożnej , facet który nie wie co robić z pieniędzmi , nie zna się na piłce i związanych z nią sprawami , psuje rynek transferowy , pokazał szczyt głupoty gdy Polonia W. była na 1. miejscu w tabeli bez przegranego spotkania. To jest dopiero reklama , która trafia za pośrednictwem mediów do Ghany...
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.12.2010, 19:54
Panowie, w pilce jak i w zyciu licza sie uklady: kto kogo zna. Najlepszy transfer jakiego poki co dokonal Basalaj to jest jednak Valckx. Facet ma pojecie o tym biznesie i sciagniecie Go do Wisly (nie mam watpliwosci ze przyszedl po to aby sie odbudowac) to majstersztyk. Czysto na papierze ten transfer wyglada podobnie jak transfer Marcelo. Mlody, zdolny, powolywany do dosyc moznej pierwszej kadry Ghany.... za 200,000-300,000 tys. Jaja. A Glik poszedl za 1.000.000
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.12.2010, 19:58
moce napisał(a):Wyświetl post
jedyna nasowajaca sie odpowiedzia dlaczego wisla jesli to prawda i podpisze z nami kontrakt to powdem moze byc tylko pewna gra w pierwszej jedenastce i mozliwosc transferu do lepszej ligi po aklimatyzacji w europie nasz klub moze byc latwa i dobra odskocznia do dalszej kariery kilka przykladow juz bylo no i to powiedzenie holenderskie swietnie do tego pasuje step by step
Stary, błagam o odrobinę interpunkcji Ale generalnie to się z Tobą zgadzam. O ile to prawda, a nie kolejna wyssana z palca transferowa ściema, to pewnie głównym powodem, dla którego mógłby się zdecydować na naszą ofertę, jest wizja pierwszej 11 i łatwiejszego wybicia się do mocniejszego klubu.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 25.12.2010, 22:26
Skoro już jesteśmy przy tym Ghańczyku (Karim Alhassan), to ja ze swej strony też zrobiłem mały "wywiad".

1) Włosi na calciomercato - i na tuttumercatoweb - piszą tak (wiadomość z 17 grudnia):

Cytat:
Ha solo 19 anni, ma sicuramente sentiremo parlare di lui a breve. Si chiama Karim Mohammed Alhassan (classe 1991), ghanese, attualmente in forza all'Accra Hearts of Oak, formazione locale. Come appreso da calciomercato.com, attraverso fonti vicine al ragazzo, sul giocatore ci sarebbero, tra le altre, anche Lione, Roma e Cesena. Alhassan è un difensore centrale molto possente, che ricorda un po' Kuffour. Nazionale Under 20 del Ghana, potrebbe arrivare per una cifra vicina ai 400.000 euro.
Zatem: Ma tylko 19 lat, ale na pewno wkrótce znowu o nim usłyszymy. Nazywa się Karim Mohammed Alhassan (rocznik 1991), pochodzi z Ghany, obecnie gra w lokalnej drużynie Accra Hearts of Oak. Jak dowiedział się serwis calciomercato od źródeł, które znają zawodnika (czyżby od managera?), piłkarzem zainteresowane są m.in. Roma, Lyon i Cesena. Alhassan jest bardzo silnym, środkowym obrońcą, przypominającym nieco Kuffour'a. Reprezentant U-20 Ghany, może zostać pozyskany za kwotę blisko 400 tys. euro.

2) Natomiast serwis modernghana podaje jako wiadomość z wczoraj, czyli z 24 grudnia:

Cytat:
Hearts of Oak defender Karim Alhassan will sign a two-year-deal with Polish side Wisla Krakow subject to passing a medical. The 19-year-old agreed to move for a 200,000 euro transfer fee and will leave for Poland on 18 January to stitch up the deal. His local side turned down an offer by Greek side Olympiacos who were willing to pay 300,000 euros for the centre-back. 'We're happy that finally something positive has come for Karim. We are satisfied with the deal and hope everything is sorted out quickly for him to begin his European career,' Fifa player agent Charlie Baffour told the 90 minutes newspaper.
Jednym słowem: Obrońca Hearts of Oak Karim Alhassan, po przejściu badań medycznych, podpisze dwuletnią umowę z polską drużyną Wisła Kraków. 19-latek zgodził się na przeprowadzkę (transfer za 200 tys. euro) i wyjedzie do Polski 18 stycznia, aby podpisać umowę. Jego dotychczasowa drużyna odrzuciła ofertę greckiego Olimpiakosu, który oferował 300 tys. euro za wspomnianego środkowego obrońcę. "Cieszymy się, że coś pozytywnego wydarzyło się w życiu Karima - powiedział gazecie 90 minut agent piłkarza, Charlie Baffour. - Jesteśmy zadowoleni z umowy i mamy nadzieję, że wszystko potoczy się szybko, aby [Karim] mógł rozpocząć swoją europejską karierę.

Tak sobie tłumaczyłem na szybko i zastanawiałem się, co z tego wynika. O ile rzeczywiście ten gracz przyjdzie do nas, powstaje pytanie, dlatego jego klub odrzucił np. ofertę Olimpiakosu? O rozwój piłkarza może dbać jego agent (pobierając przy okazji prowizje), powinien dbać sam piłkarz, ale dlaczego odrzucono ofertę na większą sumę? Zobaczmy:
- Olimpiakos oferuje 300 tys. euro (za serwisem modernghana);
- Cesena miała zaoferować 350 tys. funtów brytyjskich (to za serwisem calciomercato.com)
- Wisła oferuje 200 tys. euro (o czym trąbią polskie serwisy) i wygrywa. Co jest grane? Czyżby Stan Valckx uruchomił "swoje kontakty", aby solidnie wzmocnić Wisłę zimą i przywrócić jej dawny blask?
Powód: Aktualizacja
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 25.12.2010 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.12.2010, 22:49
Sprawa między klubami może się obijać o niuanse w umowie transferowej. Wystarczy ,że Hearts of Oak jest na tyle pewne ,że jej zawodnik w przyszłości się wybije do dużo lepszego klubu niż Wisła a Wisła np zaoferowała dodatkowe kwoty (np 50 tys euro za min 10 występów w pierwszej "11" , większy % od następnego transferu dla Hearts itp) i już oferta początkowa Wisły w postaci 200tys euro jest lepszą ofertą od 300tys Greków
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.12.2010, 23:24
Tylko czemu jeśli podpiszemy z tym Ghanijczykiem umowę , to na 2 lata? To bardzo krótki okres, w praktyce za rok będziemy musieli go sprzedać żeby na nim coś zarobić (najpóźniej). Czyli długo sobie u nas nie pogra. Rzecz jasna jeśli ma talent i będą nim zainteresowane bogatsze kluby. Marcelo miał umowę chyba na 3 lata? (Jeśli dobrze pamiętam).
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.12.2010, 23:27
Dobrze myślisz ale jesli ten zawodnik do Nas ma naprawdę przyjść i podpisać tą umowe na 2 lata to nic nie stoi na przeszkodzie zeby ja przedłużyć podejrzewam ze też bedzie taki zapis w kontrakcie
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.12.2010, 23:30
pierdek18 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze myślisz ale jesli ten zawodnik do Nas ma naprawdę przyjść i podpisać tą umowe na 2 lata to nic nie stoi na przeszkodzie zeby ja przedłużyć podejrzewam ze też bedzie taki zapis w kontrakcie
Przedłuży jak będzie chciał, a jak nie będzie chciał nie przedłuży. (On albo jego manager)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.12.2010, 23:31
Póki co to najpierw musi podpisać
Powód: brak
Ostatnio edytowane przez pierdek18 : 25.12.2010 o godz. 23:33.
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.12.2010, 23:37
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tylko czemu jeśli podpiszemy z tym Ghanijczykiem umowę , to na 2 lata? To bardzo krótki okres, w praktyce za rok będziemy musieli go sprzedać żeby na nim coś zarobić (najpóźniej). Czyli długo sobie u nas nie pogra. Rzecz jasna jeśli ma talent i będą nim zainteresowane bogatsze kluby. Marcelo miał umowę chyba na 3 lata? (Jeśli dobrze pamiętam).
Marcelo miał u nas umowę od razu na 5 lat. Teraz w PSV ma 3 + ewentualnie 2.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.12.2010, 00:20
Myślę, że Stan wie co robi. Nawet jeśli umowa jest na 2 lata, to może warto zaryzykować, by za rok dostać się do europejskich pucharów. Za puchary Wisła zarobi wielkroć więcej niż za jakikolwiek trasfer. A najwyżej za rok gościa sprzeda. I trudno. Piłka nożna to teraz biznes. Trzeba się z tym pogodzić.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.12.2010, 01:05
allon napisał(a):Wyświetl post
Sprawa między klubami może się obijać o niuanse w umowie transferowej. Wystarczy ,że Hearts of Oak jest na tyle pewne ,że jej zawodnik w przyszłości się wybije do dużo lepszego klubu niż Wisła a Wisła np zaoferowała dodatkowe kwoty (np 50 tys euro za min 10 występów w pierwszej "11" , większy % od następnego transferu dla Hearts itp) i już oferta początkowa Wisły w postaci 200tys euro jest lepszą ofertą od 300tys Greków
albo inaczej
Wisła zaproponowała 200 tysięcy euro nie dość, że netto, to jeszcze w jednym przelewie.
A to wbrew pozorom ważna sprawa, przecież Sobolewski nie poszedł do Trabzonu przez to, że Turcy nie chcieli (mogli) zapłacić całej kwoty w jednej transzy.
albo też tak jak ktoś tu pisał. 200 tysięcy na transfer, drugie tyle na łapówki. Kto jak kto, ale Zdzichu Kapka na łapówkach to się zna
.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.12.2010, 01:34
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tylko czemu jeśli podpiszemy z tym Ghanijczykiem umowę , to na 2 lata? To bardzo krótki okres, w praktyce za rok będziemy musieli go sprzedać żeby na nim coś zarobić (najpóźniej). Czyli długo sobie u nas nie pogra.
I to może być jeden z powodów dla których klub z Accry wybrał ofertę Wisły a nie Olympiakosu. Inne domniemane powody można mnożyć (zresztą podane one zostały w postach powyżej).
Myślę sobie że z punktu widzenia kariery młodego chłopaka z Afryki Wisła nie jest najgorszym rozwiązaniem jak na pierwszy krok w Europie (oczywiście jeśli założymy że mówimy o karierze w kontekście powiedzmy 10 lat a nie o szybkim nachapaniu się). Klub w miarę ogarnięty, konkurencja w drużynie mniejsza niż w czołówce europejskiej, trener który może nauczyć europejskiego sposobu gry. Jak na okres aklimatyzacji w Europie wydaje się że wariant Wisła ma sens. Zresztą casus Marcelo zdaje się to potwierdzać.
Niepokoi mnie co innego. Bez wzbudzanie zbędnej nieufności powiedziałbym że na tyle na ile znam Holendrów (a pracowałem z nimi parę lat) to w interesach są oni absolutnie bezwzględni (ktoś może powiedzieć pragmatyczni do bólu). W tym kontekście zwracam uwagę że okres umowy Karima będzie się w praktyce pokrywał z kresem kontraktu Maskanta. A on sam nie ukrywa że w przyszłości ma ambicję pracować w bardziej ambitnej lidze. I teraz zadanie dla prezesa Basałaja: nie dopuścić do tego aby Wisła nie skorzystała na ewentualnym późniejszym transferze Afrykanina. Jest zrozumiałe że RM (a sądze że również i Stan) będą w swojej pracy koncentrować się głównie na okresie swojego kontraktu. Nie można jednak dopuścić do tego aby pozostawili po sobie "spaloną ziemię".
I żeby nie było: gdyby udało się sprowadzić do Polski obiecjącego obrońcę z Ghanny za 200k Euro, przy konkurencji ze strony Olympiakosu czy Lyonu to bez wątpienia był by to sukces Stana. Myślę jednak że do tego droga cały czas jest jeszcze daleka.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 26.12.2010 o godz. 01:41.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 26.12.2010, 02:48
Chciałbym tylko nieśmiale zwrócić uwagę,że ta rzekoma przeprowadzka do Wisły może być grą menadżerską by wymusić na grekach lepszy kontrakt.
Proponowałbym się za bardzo nie podpalać.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.12.2010, 09:36
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie tłumaczyłem na szybko i zastanawiałem się, co z tego wynika. O ile rzeczywiście ten gracz przyjdzie do nas, powstaje pytanie, dlatego jego klub odrzucił np. ofertę Olimpiakosu? O rozwój piłkarza może dbać jego agent (pobierając przy okazji prowizje), powinien dbać sam piłkarz, ale dlaczego odrzucono ofertę na większą sumę? Zobaczmy:
- Cesena miała zaoferować 350 tys. funtów brytyjskich (to za serwisem calciomercato.com)
- Wisła oferuje 200 tys. euro (o czym trąbią polskie serwisy) i wygrywa. Co jest grane? Czyżby Stan Valckx uruchomił "swoje kontakty", aby solidnie wzmocnić Wisłę zimą i przywrócić jej dawny blask?
jest jeszcze opcja że strona modernghana to odpowiednik polskiego przekrętu sportowego, który sam nie wie o czym pisze
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 26.12.2010, 10:21
el Nuero napisał(a):Wyświetl post

albo jest taka opcja (o ile to jest prawda że do Nas przychodzi) że Wisła dorzuciła jakiś procent z jego późniejszego transferu gdzieś dalej
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 26.12.2010, 10:45
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym tylko nieśmiale zwrócić uwagę,że ta rzekoma przeprowadzka do Wisły może być grą menadżerską by wymusić na grekach lepszy kontrakt.
Proponowałbym się za bardzo nie podpalać.
Dokładnie.Znając życie cała ta szopka zakończy się podobnie jak w sprawie Makinwy.Chciałbym się mylić.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 26.12.2010, 13:06
Mam nadzieję, że ten transfer dojdzie do skutku. Takich młodych, zdolnych Wisła potrzebuje, więc z tym wiąże się moja nadzieja. Co nie znaczy, że Pablo84 nie ma racji, bo niestety tak może być również. Jednak moja nadzieja jest większa, a ta wiadomość bardziej wiarygodna, bo Stan ma z pewnością o wiele lepsze kontakty z menadżerami na całym świecie niźli jakikolwiek polski dyrektor sportowy, więc jestem w stanie uwierzyć, że ta informacja jest prawdziwa i nie kryje się za nią jakakolwiek gra menedżerska.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.12.2010, 13:18
Tak apropo tego Makinwy- nie pozyskaliśmy go i co z tego? Słyszał ktoś coś o nim, dobrze mu idzie? No chyba nie... Od aktualnego Żurawskiego pewnie gorszy by nie był, ale na "super star" też by nie awansował. Nie ma co płakać.
Lepiej zebyśmy znów nie przepuścili takiego Kriwca (czy jak tam się pisze)- miał być u nas, ale poszedł do Lecha i resztę bajki znamy.
Z Olympiakosem i Ceseną możemy wygrać jedynie tym, że gościu będzie pewnie więcej grał... Zobaczymy.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 26.12.2010, 14:24
masterlag - proszę bardzo: http://www.soccerway.com/players/ste...-makinwa/4073/
Dokonania Makinwy jakoś nie powalają na kolana.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.12.2010, 14:50
http://www.ghanaweb.com/GhanaHomePag....php?ID=200134
Wczorajszy news, według którego Ghańczyk ma przejść badania medyczne i podpisać z nami kontrakt.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.12.2010, 15:14
Jeszcze co do tego reprezentanta Ghany to na N Sport mówili, że już na 99% piłkarz podpisze z Wisłą kontrakt, jednak wiadomo jak to czasem bywa - czekamy na oficjalne potwierdzenie.
Tak czy siak okno transferowe może się dla nas rozpocząć z kopyta.
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.12.2010, 15:15
Larissa ma prze skład, jak tak teraz przeglądnałęm ten link od christofa

Dokonania Makinwy owszem słabe, za to w Pro Evo 2006 był prze kotem

nSport jest chuja wart, tak na przyszłosc.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 26.12.2010 o godz. 15:23.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.12.2010, 15:19
Jak nauczony doświadczeniem wiem że jak nie ma potwierdzenia na oficjalnej w sprawie transferu kogokolwiek to nie ma się czym podniecać bo może wyjść kupa a to że gdzieś tam piszą że na 100 , 200 czy milion procent przejdzie do Wisły to mogą sobie pisać a prawda i tak jest tylko na oficjalnej.
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.12.2010, 20:12
tak tylko napisałem, żeby zobaczyć wasze reakcje jak troll
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 26.12.2010, 21:08
Za propozycje transferu kiepskiego kopacza i człowieka bez honoru nagroda może być tylko jedna. Szczególnie, że nigdzie nie piszą o tym, że Wisła jest tym graczem zainteresowana.

Dla mnie Kokoszka jest zerem - nie jest godzien nawet czyścić kibli na naszym stadionie własną szczoteczką do zębów.

EOT

PS. wszystkie posty na ten temat wykasowałem, bo ciśnienie tylko podnoszą. Acapelo - jako, że są święta kara jest na 24 godziny. Ale nie testuj mojego poczucia humoru, mam dość specyficzne.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 26.12.2010 o godz. 21:12.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.12.2010, 22:09
http://www.mtnfootball.com/live/cont...?Item_ID=37666
Sprzed 10 godzin, dużo więcej mówią o szczegółach transferu Alhassana.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów