|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|||
|
wiślak68,
Wybacz, ale kompletnie zapomniałem odpisać na Twojego posta sprzed kilku dni. Jako, że pora już nie ta to tylko tak w skrócie. 1. Rząd Belki uważam za udany z tego powodu, że działał stosunkowo sprawnie jak na rząd techniczny, a może bardziej rząd ekspertów, bo zarówno Hausner, jak i Kleiber, czy Socha mieli naprawdę wysokie kwalifikacje. 2. W kwestii nieudanego przekształcenia własnościowego szpitali nie zagłębiałem się w szczegóły, a bardziej zainteresował mnie fakt, że te partie były temu przeciwne, a szczególnie PO, która obecnie forsuje projekt bardzo zbliżony. 3. Świadom jestem, że taki proceder miał miejsce, ale nie dam sobie ręki uciąć, że to wyłącznie funfle Tuska puszczali szpitale z torbami. Może wiesz lepiej ![]() 4. Jako, że od dziecka co druga dyskusja w jakiej brałem udział bierny, bądź czynny dotyczyła szeroko pojętego rolnictwa to dobrze pamiętam, że miała nastąpić wtedy racjonalizacja składek w KRUS-ie, ich zwiększenie i wyjęcie poza ten system przedsiębiorców rolnych oraz wszelkiej maści kombinatorów. Czy by to się udało to nie wiem, natomiast zdaję sobie sprawę, że po 5 latach dyskusja dotyczy tego samego... Założenia niedoszłęj reformy KRUS-u, który kosztuje budżet 15 mld zł rocznie: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Plan...S-1248824.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
6. Jeśli chodzi o tą rezerwę to może źle to ubrałem w słowa, ale chodziło o to że o prawie 50 mld zł zwiększono w ciągu kilkunastu miesięcy dochody w budżecie państwa z 152 mld zł (wykonanie budżetu 2003) do 189 mld zł (planowany budżet 2006 z października 2005). Ostatecznie w 2006 roku dochody budżetowe wyniosły 193 mld zł, czyli jeszcze lepiej niż to było zapisane w pierwotnym projekcie. Informacje z Przeglądów Rządowych: czerwiec 2004 - http://www.poprzedniastrona.premier....menty/PR_6.pdf październik 2006 - http://www.poprzedniastrona.premier....PR_10_2005.pdf Dochody rosły w tym czasie bardzo dynamicznie, ale błędem PiS-u było to że przejedzono w dużej mierze te pieniądze i wydatki zaczęły rosnąć relatywnie tak samo szybko. Można było za te pieniądze naprawiać finanse publiczne. Nie wiadomo, czy ktoś zrobiłby wtedy inaczej, ale z perspektywy czasu można powiedzieć że zmarnowaliśmy wtedy dobry moment na reformy. A obecnie kolejny rząd marnuje 3 lata nic nie robiąc. Widać takie są już te nasze elity polityczne. Edit: Jak ja liczę, 189 - 152 = prawie 30
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.12.2010 o godz. 02:07.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 21.12.2010 o godz. 02:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę, że kółko polityczne spać nie może. Jeszcze tylko jutro trochę gotowania i można jechać na święta w środę gdzie człowiek odetchnie w końcu od polityki i komputera
Idę oglądać Orlando, a za chwilę Gortata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1. Naprawdę trudno mi zrozumieć dlaczego uważasz że wysokie kwlifikacje miał Hausner (z wyksztalcenia politolog, kariera zawodowa to nauczyciel akademicki i etatowy działacz partyjny) i Socha (cała jego kariera to praca urzędnicza). 2. Mechanizm jest cały czas ten sam: nie ważne jakie są zmiany, ważne jest to kto je przeprowadza. 3. Nie zrozumiałeś. Gdyby robili to kumple Tuska to nie zmienialiby prawa. W tamtym czasie byli to biznesmeni spod znaku sierpa i młota. 4. Przyznam szczerze że naprawdę nie pamiętam co oni chcieli zrobić z KRUS. Faktem jest jednak że nie zrobili nic. 5. No to wyjaśnij mi jak przekładała się konkretna ustawa (czy rozporządzenie) na procenty? Ile procent za KRUS a ile za powiedzmy podatek Belki 6. No to się nam zagadka wyjasniła. O ile dobrze rozumiem to wziąłeś różnicę w realizacji przychodów za 2003 i planowanych przychodach za 2006 i dostałeś 30 mld wzrostu przychodów. I uważasz że ten wzrost w przychodach jest zasługą reform Jurka . No na taką konkluzję emjocie to bym nie wpadł
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 21.12.2010 o godz. 03:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 21.12.2010 o godz. 04:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
wiślak68, nie bardzo rozumiem do czego się odnosisz. O czym ma świadczyć ten artykuł? O tym, że nie oddadzą 400 km nowych dróg w 2013 roku?
Przypominam Ci, że w budowie jest już 43 km S3, a około 500 km dróg czeka na rozstrzygnięcie przetargu... Unieważnią przetargi na ponad 130 km dróg, to wtedy przestanę wierzyć, ok? taaa. o tym, że Euro nam zabiorą też pisali ![]()
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 21.12.2010 o godz. 04:45.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Nie wiem czemu mam wrażenie że jak poleci chociaż jedna z pozycji na liście to będzie to Kraków ... ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Polecam ![]() Gdyby to nie był Prezydent RP byłoby nawet śmieszne... Zastanawiam się, co było gdyby podobny "wykład" wygłosił ś.p. Lech Kaczyński. Ach jaki byłby to śmiech w mediach. Na pierwszych stronach gazet i we wszystkich portalach co lepsze cytaty. Parodia występu u Wojewódzkiego czy Majewskiego. I oczywiście wystąpienia ekspertów w TVN i Gazety, którzy udowadniali by jaka to kompromitacja. A tu jakaś taka dziwna cisza ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
dzięki za uszczypnięcie. Przewrażliwiony może nie, natomiast po Bronisławie Marii wszystkiego można się spodziewać i obawiałem się że nadmiernego szacunku dla starszych również .Tupolewa nie wrzuciłem ja tylko niemiecki Bild w pierwszej relacji ze Smoleńska. Może jak twierdzisz jest to Yak, a może nie, ciężko stwierdzić, bo dlaczego Bild robił zdjęcie yaka który wylądował na pasie "przez las", zwłaszcza ze wokół pasa lasu nie ma. Natomiast zdjęcie tak mnie wbiło w fotel ze potrzebowałem opinii kumatszych stąd tutaj się znalazło. Oryginał na którym Prezydent w pozycji na baczność gnie się w pasie podając rekę Jaruzelskiemu dowodzi że do cmoknięcia brakuje bardzo niewiele. Gdyby to zdjęcie zobaczył Japończyk miałby wątpliwości kto tu jest Prezydentem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.12.2010 o godz. 11:51.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
ps. kto nie był na studiach nie zrozumie o czym piszę, więc "nieuki" darujcie sobie obraźliwe komentarze! zapewniam Cię, że Twój prezydento nie wygłosiłby takiego przemówienia, bo chyba musiałby trwać z 5h hehehe... i nikt by go nie chciał słuchać!
Ostatnio edytowane przez pysio : 21.12.2010 o godz. 11:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Brudziński "Polska to dziadowski kraj"
http://www.youtube.com/watch?v=LI6b7F9lCLE Brudziński o "Ruskiej trumnie" http://www.youtube.com/watch?v=f5ggu...eature=related
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.12.2010 o godz. 11:47.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
Kaczor nie rozpoznał Brata: http://gazetapolska.pl/artykuly/kate...wano-na-wawelu Odpowiedź: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...b754&_ticrsn=5 Kaczor ma coś z głową.. ee.. no przecież zbliżają się wybory to trzeba znowu coś pitolić, aby być w centrum zainteresowania! ten człowiek jest obłąkany, a wy go jeszcze bronicie haha! zacofanie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Odnośnie tego zdjęcia, na którym Komorowski aportuje Jaruzelowi, to Miller wyraźnie rozbawiony jest jego półprzysiadem przed bohaterem ZSRR towarzyszem Jaruzelskim. Jednym słowem to zdjęcie mówi wszystko.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieję ze dostrzegasz subtelną różnicę. Której nie dostrzegła prowadząca. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Komorowskiego to zastanawiam się czy on nie ma jakiejś skoliozy, albo kifozy, bo czasem stoi jak paralityk m.in. wtedy kiedy rozmawiał z prezydent Litwy w Brukseli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kifozę ma każdy
, niektórzy mają tylko nawyk niskiego trzymania głowy, co Prezydentowi powagi nie dodaje. Okazuje się ze nie wystarczy być wysokim.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
z zyzakiem była awantura jak jasny pierun - ale dzisiejszy zajebisty nius przemilczany wszędzie coby wykształciuch nie poczuł dziwnego uczucia jakie się ma po narobieniu w majty
http://fakty.interia.pl/polska/news/...walesy,1573920 "Nie słyszałem nigdy o kimś takim. Może nam pomagał, ale ja nic o tym nie wiem" - mówi "Rz" marszałek Senatu Bogdan Borusewicz, legendarny przywódca "Solidarności" na Wybrzeżu. Postać Rybińskiego nie jest jednak nieznana historykom - zaznacza gazeta. Opisali go Sławomir Cenckiewicz i Piotr Gontarczyk w książce "SB a Lech Wałęsa" - ale nie jako esbeka pomagającego "Solidarności", lecz człowieka, który czyścił archiwa pozostałe po Służbie Bezpieczeństwa. ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
za to twojego plastikowego Bronka to napewno wszyscy chcą sluchac ,ot miara welkoosci jego prezydentury,-bo nie nudzi sie na jego wykladach . Jaruzelski ponoc tez wyklada zajebiscie! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czyli Lech wział sobie do serca hasło reklamy z orbisu? (O żył i zwycięża?)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
to byłby już drugi donos dzisiaj. Pierwszy złożył jakiś wrażliwy młody człowiek z myślenic. Dodam, że kibic. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wałęsa to koniunkturalista. Wejdzie w każdy tyłek byle mu sie opłacało. W latach 80' był hamulcowym Solidarności. Strajk w stoczni też zakończył jak mu osłonę dupy obiecali. Gdyby nie Walentynowicz która zawracała wracających do domu stoczniowców żadnych porozumień by nie było. Jeżeli ten farbowany lis jest czegokolwiek symbolem to zdrady solidarnościowych ideałów. Której dokonał przy okrągłym stole. Czego dowodem był pierwszy prezydent "wolnej" Polski Wojciech Jaruzelski. Rzygać się chce.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy można wierzyć że 54% Polaków ich popiera?
http://www.youtube.com/watch?v=GCraz...eature=related Cały czas mam nadzieję że to tylko afirmacja SBckich sondażowni. Dlaczego tutaj na forum nie ma sondażu politycznego? Choćby w formie ankiety zerowanej co miesiąc. Dało by to może rzeczywisty obraz politycznych opinii. Jako kibice Wisły Kraków jednego z najstarszych klubów w Polsce klubu który zawsze bronił Polskości, klubu którego członkowie walczyli o niepodległość Naszego kraju. Nie możemy traktować polityki jako sprawy marginalnej i nieistotnej. Od dwudziestu lat jako obywatele wolnego kraju możemy decydować jak ma ten kraj wyglądać Niektórym sie wydaje ze to sytuacja normalna i oczywista. Warto jednak zwrócić uwagę że przez ostatnie dwieście lat wielu Polaków oddało własne życie w nadziei że ta ofiara do dzisiejszej normalnej i oczywistej sytuacji doprowadzi. Dlatego jako świadomi obywatele mamy obowiązek traktowania Polski jako WSPÓLNEGO DOBRA i tępić wszystko co temu wspólnemu dobru zagraża. Moim zdaniem zagraża mu PROPAGANDA MEDIALNA czyli przekazywanie Polakom tylko takich informacji które dobrze świadczą o obecnie rządzącej partii Donalda Tuska. Natomiast wszelkie inne opinie są marginalizowane wyśmiewane i komentowane jako szaleńcze. Wspierane jest to cotygodniowymi badaniami opinii których nie jesteśmy w stanie w żaden sposób zweryfikować. Poza oczywiście faktycznymi wyborami które dowiodły że jednym partiom sondaże poparcie zaniżają, a innym zawyżają. Dlatego wnioskuję do Moderatorów o ciągły sondaż preferencji partyjnych w Naszej społeczności. Nie dajmy sobą manipulować !! ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czego się domagasz? Sondażu, który będzie pokazywał, że PiS ma 52%, czy nie o to chodzi?
Mnie sondaże mało interesują, natomiast prawdziwymi sondażami są wybory i na ich podstawie możemy określić jakie są preferencje ok. 50% Polaków, bo taki odsetek osób zwykle głosuje w wyborach. Polecam blog Marcina Palade, który jest lepszy od większości sondażowni: http://www.palade.pl/ Cytat z artykułu z jego strony. Cytat:
Ja w wyborach samorządowych głosuję na swoją partię (lokalną), a w wyborach parlamentarnych na Janusza Piechocińskiego (PSL).
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.12.2010 o godz. 11:41.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Oglądałem wczoraj Fakty na TVN i jakoś tego wychwalania rządu Tuska nie widziałem. Główny materiał krytykujący sytuacje na PKP i o dymisji Grabarczyka, potem był materiał który naśmiewał się z "ofensywy ustawodawczej" PO która miała być jesienią i tez raczej dziennikarze stawiali pod murem Tuska ,a nie chwalili go. Media sa podzielone,przy czym nie ma na pewno tak ,że wszystkie wychwalają Tuskam ,bo tak sie tlumaczy Kaczynski przegrywajac kilka wyborów pod rzad...
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|