|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
http://www.football-lineups.com/footballer/31782/ Tutaj fajnie zakręcił: http://www.youtube.com/watch?v=gGFYtyRAZa0 Mimo wszystko ciężko oceniac jak się gościa nigdy w zyciu na oczy nie widziało. Ciekaw czy nadał interesujemy się Serbem z Koszyc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
I takich piłkarzy jak Ci z Słowacji możemy się w Wiśle spodziewać.
Czyli do 0,5 mln, ale z jakimiś tam osiągnięciami. W sumie gdyby oni do nas przyszli, patrząc na nich czysto teoretycznie, byłbym zadowolony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
||||
Reprezentacjami młodzieżowymi nie ma co sobie zawracać głowy, bo one często nie wyłapują nawet największych talentów. Taki Lewandowski zagrał raptem kilka meczów w młodzieżówce i to niedługo przed debiutem w pierwszej kadrze. Mierzejewski nigdy nie grał w niższych reprezentacjach. Do naszej ligi trafia wielu obcokrajowców bo oni są konkurencyjni cenowo i jakościowo. Niemniej Polaków nie powinno się ignorować, bo jak pokazuje praktyka większość obcokrajowców sprowadzanych do naszej ligi to szrot grający na poziomie osiągalnym dla wielu krajowych zawodników.
Chcesz wiedzieć kogo byśmy sprzedali za takie pieniądze? To bezsensowne pytanie. To, że w tej chwili w Wiśle nie ma Polaków, których można by sprzedać za granicę, za duże kwoty, nie znaczy, że tacy zawodnicy w ogóle nie istnieją. Po prostu od lat nie potrafiliśmy odłowić Peszków, Mierzejewskich, Murawskich, Majewskich, Lewandowskich, Bandrowskich, Jodłowców, Sobiechów, Sandomierskich, Kupiszów, Grosickich itd. itp.
Milion euro za Sobiecha to wcale nie jest wygórowana kwota w skali Europy. Nieosiągalna dla nas, ale w skali całego międzynarodowego rynku jak najbardziej normalna. Przecież jeśli Sobiech sprawdzi się w Polonii to wyjedzie za granicę za wielokrotność tej sumy. U nas ponoć Rios kosztuje okrągły milion. Zaryzykuję stwierdzenie, że jak dotąd Sobiech jest znacznie bardziej wart takich pieniędzy. Nowak jest przepłacony? To pokaż mi obcokrajowców, którzy dają gwarancję gry na poziomie Nowaka i są od niego znacznie tańsi. Bo obcokrajowcy, których ściągamy też nie dają nam skoku jakościowego, którego oczekujemy. Są konkurencyjni, ale nie są ani znacznie lepsi ani znacznie tańsi od krajowych graczy. Oczywiście zakładam, że cudu jednak nie będzie i nasza nowa siatka skautów nie zacznie nagle sprowadzać samych Marcelów, Rudnevsów i Uche. Nie wierzę w tak znaczną zmianę w jakości naszych transferów. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez jova : 15.12.2010 o godz. 17:41.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To ja wole grac juz tym co jest ,poczekac na Boguskiego,Riosa,bez dodatkowego wydawania pieniedzy,bo mozna zakladac,ze bedzie to tylko uzupełnienie,jak Jirsak,które w zaden sposób nawet nie wzbudzi konkurencji u tych którzy sa.....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Sandomierski ? Jakby nie fatalna postawa Szamotulskiego, pewnie by nie bronił, zresztą średni klub niewalczący o nic ma taką możliwość że może testować wychowanków, graczy młodych ale drużyna walcząca o MP bawić w eksperymenty się nie może. Jodłowiec? A kto to niby taki? Czemu 2,3 lata temu nie pisałeś o tym że Ci zawodnicy to zbawienie dla Wisły, tylko piszesz to teraz po długich obserwacjach? Majewski cholerną karierę w lidze zrobił... Milion E za Sobiecha cena niewygórowana? Jak to ku*** nie? Wielokrotność sumy rozumiem conajmniej 3,4 i jakoś ciężko mi jest uwierzyć że Artur pójdzie w świat za 4 bańki. Do Lewandowskiego to mu brakuje dość dużo. ale najłatwiej jest po fakcie narzekać. Co mu jesteśmy hegemonem na polskim podwórku, że mamy brać najlepszych zawodników? Tak samo Peszko, nie miałby szans w sezonie 08/09 na pierwszy plac, wiec poszedł tak samo jak Lewy do klubu w którym miałby szanse grać. A co jeśli by obaj do Nas przyszli, połamali sie i nie dośc że nie mielibyśmy 2 MP to mielibyśmy kolejnych Łobodzińskich/Dawidowskich i Ty byś teraz pisał "dlaczego kupujemy szrot" Dlaczego do listy wybitnych polaków nie dodałeś np. Matusiaka którego ściągneliśmy po nieudanej przygodzie w Europie, ale w lidze w Bełchatowie przecież miażdzył. Ludzie, grajcie w FM inną ligą niż Polska.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.12.2010 o godz. 15:55.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
||
szprotson napisał(a):
Milion Euro za Sobiecha to niewygórowana cena i mało istotny jest fakt cy zostanie sprzedany za 2, 3 czy 4 mln Euro, ważniejsze jest to że jest to bardzo młody, zdolny napastnik, przy okazji Polak. A jak chcesz tańszych napastników to pozostaje Ci 25 letni napastnik ze Słowacji, który jest trzecim strzelcem swojej ligi. Nic dodać nic ująć... Hegemonem to my byliśmy kilka lat temu i właśnie notoryczne osłabianie zespołu, a rezygnowanie z zawodników pokroju Jelenia i kilku innych doprowadziło do tego, że w walce o zawodnika z Lechem, Legią czy Polonią to my stoimy na straconej pozycji. A wszystko to na prywatne życzenie osób, które zarządzały Wisłą... Matusiak to zupełnie inny przypadek, przypadek gdzie sprowadzaliśmy gościa, który od długiego czasu udowadniał jedynie, że w profesjonalnym footballu to on znalazł się przypadkiem.
Ostatnio edytowane przez Reiro : 15.12.2010 o godz. 16:04.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Spojrzcie na statystyki strzeleckie tego Bernatha...kiepsko(i to delikatne okreslenie), mowie o wczesniejszych sezonach, a gra przeciez w lidze slabszej od polskiej. W dodatku ma 25 lat, wiec raczej nie bedzie to transfer na ktorym w przyszlosci bedzie mozna zarobic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Mnie wogole ostatnie artykuly w roznych dziennikach bardzo zastanawiaja. Sam dyro powiedzial ze nie beda podawac do gazty zawodnikow ktorych ewentualnie chca a tu co chwila info ze chcemy tego lub tamtego. Ja wiem ze pismaki musza z czegos zyc i cos pisac ale cos mi sie wydaje ze faktycznie jesli sie sprawdzi 10% tych wszystkich spekulacji to bedzie dobrze. Chociaz nie powiem Ci dwaj ostatni z Slowacji to moze byc faktycznie dobry trop (vide Cikos). Mam jednak nadzieje ze bedzie tez chociaz jeden pilkarz ktorego nigdzie nie wymieniono i ze bedzie to dobry zakup.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jak Cupiał kupował za gotówke najlepszych zawodników z naszej ligi to w pucharach graliśmy do późnej jesieni, raz nawet do następnego roku dotrwaliśmy (Lazio).Od kiedy zaczął sie napływ graczy za darmo, nigdzie nie chcianych to z pucharów wylatujemy już w lecie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.12.2010 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pamiętam jak dziś mecz z Bełchatowem w którym to udowodnił dosadnie brak umiejętności, jezdził jak chciał z super Darkiem Dudką, no ale może mi sie tylko wydawało. I przypomnij mi, jak to zrezygnowaliśmy z Jelenia. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Masz rację Jova, namieszałem z Zieńczukiem.Skończył mu się kontrakt.
Co do reszty. Ja naprawdę bym chciał, byśmy mieli w skłądzie samych Polaków- wkońcu jesteśmy Polskim klubem z ogromną patriotyczną historią, jednak sam widzisz jak jest.Tracić dobrego krajana obecnie jest niezwykle trudno. Zobacz na epokę Cupiała.Faktycznie, zdobyliśmy 7MP (a należy wspomnieć jeszcze dziwne okoliczności utraty mistrzostwa na rzecz Poloni Warszawa w 2000 roku, mega mech w ubiegłym sezonie).Wcześniej faktycznie miażdzyliśmy, ale też byliśmy zespołem bez konkurencji i braliśmy każdego obiecującego piłkarza.Te czasy już nie wrócą i należy się z tym pogodzić, zwłaszcza,że teraz nie ma tylu dobrych piłkarzy na naszym podwórku, co kiedyś. Być może faktycznie na Europie Zachodniej milon Euro za Sobiecha nie robi wrażenia, ale zobacz, co ten piłkarz osiągnął z Ruchem by tyle kosztować.Ja np nie wiem.Oczywiście,można podsunąć hasło "jesteś tyle wart, ile za Ciebie zapłacą", tyle że zobaczymy za parę lat,czy to nie były pieniądze wyrzucone w błoto. Chcemy Polaków w kadrze, to zamiast klnąć i zatrudniać drewno, musimy poświecić się i stworzyć coś sami w klubie bo na PZPN po prostu nie ma co liczyć.Tam siedzą ludzie jeszcze z poprzedniej epoki, którzy tylko wożą się na swoim nazwisku a tak naprawdę potrafią .......nąć paroma sloganami i tyle. My musimy wzdrożyć swój system szkolenia, od małego szkraba.Wzorce mamy nie daleko, bo np w Holandii. Czyli, zatrudnić człowieka z holenderskiej szkółki, zapłacić mu porządne pieniądze i niech tworzy od podstaw prawdziwą akademię na wzór szkółki Ajaksu czy PSV.Czyli Akademia ze szkołą,boiska , sprzęt, odpowiednia przeszkolona kadra i zagraniczne metodyka nauki footbolu po to byśmy już nie musieli czytać tego typu wywiadów.... Cytat:
Namiastkę profesjonalizmu mamy dzięki Maaskantowi, z tym że jest on za pózno.On musi mieć już gotowy materiał piłkarski a nie piłkarzy, którzy dalej uczą się piłkarskiego abecadła.Gdy piłkarz nie umie biegać, podać , czy przyjąć piłki, to nawet Mourinho by nie pomógł ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||||
Przed operacją stawu skokowego to był jeden z najlepszych defensywnych zawodników w lidze. Nawet w aktualnej formie spokojnie wskoczyłby do pierwszego składu Wisły.
Patrząc na pieniądze za jakie został kupiony, a za jakie sprzedany to i tak był świetną inwestycją.
Nie mam zwyczaju nazywać piłkarzy szrotem z powodów innych niż poziom sportowy. Gdybyś łaskawie zauważył wcześniej pisałem, że Garguła nie jest winien swojej sytuacji. Już odpowiedziałem na po pytanie w poprzednich postach. Podkreślałem, że większość transferów przeprowadzanych w naszych warunkach finansowych to są i będą niewypały. Twierdzę, że skoro istnieją niedrodzy Polacy mogący być silnymi punktami Wisły to odpuszczanie ich, co proponuje Pablo, nie ma sensu. Piłkarzy na poziomie naszych obecnych gwiazd nie kupimy, bo nas na to nie stać. Musimy inwestować w zawodników rozwojowych. Podawałem przykłady polskich piłkarzy, którzy podołaliby temu zadaniu, ale trafili do innych klubów. |
|||||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||||
|
Cytat:
Dwa. Wg. Ciebie Beto-nowy zarabiał tak samo jak Lewandowski i taki sam miał kontrakt? Cytat:
Cytat:
Skąd domniemanie że by sie sprawdził? Cytat:
P.s. Każdy z wymienionych przedtem przez Ciebie graczy ma "dośc wysoki" kontrakt w klubie, kto niby miałby go opłacić? Czy nie rozumiez sytucaji ze jesli np. kupilibysmy Arbolede to nigdy w naszym klubie nie było by nikogo takego jak Marcelo itp itd. Każdy mądry po szkodzie, dlaczego skoro jesteś takim dobrym scoutem nie poszedłeś do klubu i nie podpowiedziałeś naszemu glupiemu prezesowi czy też dyrektorowi sportowemu? Dlaczego? ![]()
![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
I parę newsów transferowych z dzisiejszego PS (jeśli ktos nie czytał):
Bonin - podobno chłop dostał ofertę z Legii na 200k Euro rocznie. Dodatkowo trzeba zaplacić: 1 mln PLN za podpis, 0,5 mln PLN Górnikowi za kontrakt i 0,5 mln PLN prowizji menadżerskiej. Wisła podobno może być zainteresowana gdyby udało się jej pozbyć Lobo. mój komentarz: 2 mln PLN (0,5 mln Euro) i 200k Euro kontraktu to moim zdaniem stanowczo za dużo jak na kogoś kto z założenia miałby byc tylko zmiennikiem. Przy tych cenach Bonin na drzewo. Hernani - jeszcze w poniedziałek PS donosił że chce 240k Euro kontraktu. Dziś też piszą o 240k ale USD . To daje około 180k EUR rocznego kontraktu. Tyle tylko że sam piłkarz zaprzecza jakoby miały się z nim kontaktować Wisła i Legia i twierdzi że jego priorytetem jest pozostanie w Koronie.mój komentarz: wydaje mi się że 180k Eur kontraktu to są okolice maksa tego co można zaoferować piłkarzowi klasy Hernaniego. Jeśli miałyby do tego dojść: kasa za podpis, prowizja menadżerska i kasa dla Korony to może się okazać że jest już za drogo. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
jova - niektórzy na forum myślą jednowymiarowo
![]() Uczepią się tezy bez względu na fakty, że wszyscy polscy piłkarze źli, za słabi, na Wisłę, za drodzy itd tak jakby do nas trafiali wirtuozi klasy Iniesty. Nie chodzi o to żeby grali sami Polacy! Chodzi o to żeby tych którzy są na dobrym poziomie wyłowić. Wyłowić tak jak wyłowiono Peszkę, Mierzejewskiego czy Lewandowskiego. Pablo84 dla Ciebie Sobiech ma 20 lat a już w pierwszej rundzie w Polonii zaliczył 6 goli i 6 asyst. Trzeba zaznaczyć ze 2 mecze nie grał z powodu kontuzji i kolejnych 2 z powodu czerwonej kartki. Czyli w 11 meczach zaliczył 12 punktów w punktacji kanadyjskiej Są to statystyki nieosiągalne dla mega talentów takich jak: Mezenga, Cabral czy Rios. (wszyscy ci piłkarze cenę wykupu mają minimum 1 milion euro... czyli są teoretycznie warci tyle co Sobiech)![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Ja bardzo bym chciał by w Wiśle grali sami Polacy, ale przytoczę wypowiedz pewnej osoby, dla Was pewno to będzie niezrozumiałe i głupie Cytat:
![]()
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|||||||||
Masz rację, że akademia piłkarska z prawdziwego zdarzenia znacznie by nam pomogła, ale siatka skautów zdolna regularnie wyłapywać najbardziej utalentowanych polskich 20latków i sztab szkoleniowy nie bojący się postawić na takiego gracza też przyniosłyby zyski sportowe i finansowe.
Ile zarabiał Beto? Nie mam pojęcia. Niezależnie od kwoty na pewno za dużo.
Sądzę, że Jodłowiec w swojej aktualnej formie poradziłby sobie w Wiśle nie dlatego, że tak wysoko cenię jego umiejętności. Po prostu uważam, że nasza obrona jest aż tak słaba.
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Skoro Lech pozyskując różnych piłkarzy pozyskał również Polaków (Lewandowski czy Peszko) a następnie między innymi ich świetnej grze w poprzednich sezonach czy też tym, awansował do LE i 2 razy wyszedł z grupy znaczy to że gdybyśmy My poszli tą drogą (pozyskiwali nie tylko stranierich ale również Polaków) mielibyśmy szansę mieć podobne sukcesy w Europie co Lech. Jak na razie Lech odnosi sukces bo ma piłkarzy zagranicznych i z Polski. Na samych stranierich albo Polakach sukcesu nie zrobił. Podsumowując - Lech zrobił sukces w pucharach na mieszance Polaków i cudzoziemców (nie odpuszczał naszych lokalnych "gwiazdek") to jest fakt! My ładujemy kasę od kilu lat właściwie tylko w obcokrajowców (wyjątek Wilk) - i sukcesów w pucharach w ostatnich latach nie mamy. Niby mamy tylko nadzieje że na Riosach coś ugramy w pucharach. Mamy ze tak powiem samą możliwość i nic więcej.... a nie fakty jak Lech. No ale My trzymamy się swojej linii - lepszy przepłacony słabiutki Jovanic niż Sandomierski. Lepsza armia przeciętnych stranierich, Polaków odpuśćmy! A nasi stranieri w większości nie są lepsi od Polaków. Ja nie chciałbym żeby w Wiśle grali sami Polacy. Nie podobają mi się 2 wzorce (pisałem o tym już kiedyś) 1. Athletic Bilbao - sami Baskowie grają i w zasadzie mają szansę tylko na środek ligi Hiszpańskiej 2 . Arsenal - żal patrzeć na 5 francuzów w 11 Arsenalu bez Anglików... (chociaż i tak sie poprawiło - jest w kadrze aż dwóch! Wilshere i Walcott) (Arsenal w ostatnich 5 sezonach nie zdobył NIC. Jak na taki klub to żenada i wstyd. Wiecznie, drudzy, trzeci ale ani mistrzostwa, ani pucharu Anglii ani też LM.... jak na taki klub i na te pieniądze co mają to żenada! MU bije ich na głowę... no ale tak jednak gra kilku Anglików) Oba te wzorce mi się nie podobają ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kończmy juz z usprawiedliwianiem tej nieudolnosci.Jakos Lech umiał ich wynalesc ,a teraz ich stac na zatrzymanie takiego Arboledy,albo na wydanie kasy na Rudnevsa.Jak chcemy sie liczyc to trzeba robic jeden-dwa porzadne transfery,a nie 5 z których jeden nadaje się do składu,ale w zaden sposób go nie wzmacnia...Spodziewam sie ,że w końcuCupiał sie przebudzi,że przyjdzie taki zawodnik w ofensywie jak np.Marcelo w obronie,że moze Wisła w końcu wyda na kogoś milion euro,a nie bedzie wmawiac ,ze ten za darmo to mega zawodnik,ze poprostu w końcu będziemy zadowoleni.Czy to naprawde tak wiele?
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 15.12.2010 o godz. 20:15.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||
|
Jak widać JOVA niektóre linijki zdołały umknąć, zbyt dużo po prostu tego na raz
![]() Cytat:
Cytat:
Przypomne że kilka lat wstecz, czyli w momencie w ktorym powinniśmy/mogliśmy pozyskac wymeinionych przez Ciebie piłkarzy przezywalismy tzw. kryzys po kominach płacowych. DObra tyle nie mam siły, punkt widzenia punkt siedzenia kazdy ma swoj. E : Cytat:
Ogryzek ile razy rozmawiałes z trenerem, byłeś na treningu, że tak słabo oceniasz Jovanica badz Kurto sugerując Sandomierskiego. Ja odnoszę wrażenie że jak nie zrobimy sukcesu w pucharach to wszyscy wrzucają focha. Było mówione o DŁUGOFALOWEJ POLITYCE KLUBU, jesteście w stanie poczekać i dać jej szansę czy nie? A co do Sobiecha. Owszem może zrobic karierę, moze ale nie musi. 1 mln to dla Nas za duzo jak za Polaka.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.12.2010 o godz. 20:25.
![]()
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Akurat przykład angielskiej ligi, mimo całej karkołomności jest niezły - gdy w Premier League pojawiły się naprawdę duże pieniądze (jakieś 10lat temu) szybko okazało się, że po prostu nie ma tylu Anglików gwarantujących odpowiedni poziom, by w lepszych drużynach mogli stanowić ich trzon. "Arsenalizacja" ligi była po prostu nieunikniona. U nas z zachowaniem wszystkich proporcji też się tak dzieje - i to nie koniec tryndu - za niedługo wszystkie, wszystkie kluby naszej ligi będą miały składy z przewagą obcokrajowców . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A w kwestii, obcokrajowcy, czy Polacy - to nie narodowość się liczy, tylko umiejętności, charakter, talent etc. Trzeba być otwartym na oba te "kierunki", ale jednak z większym naciskiem na zagranicę - bo wybór generalnie większy, ceny rozsądniejsze, mentalność lepsza, baza wyszkolenia solidniejsza. Polskim piłkarzom wciąż też bardzo dużo brakuje do prawdziwego profesjonalizmu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.12.2010 o godz. 20:37.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kriviec ,Peszko,Stilic,Injac.....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]() Tak, kiedyś kupowano czołowych polskich piłkarzy do Wisły i była gra ![]()
Paszporty nie grają ![]() Kiedyś dano taką kasę za młodego Żurawskiego. Warto było czy nie? (Większą jeśli liczyć siłę nabywczą) Jeszcze raz powtórzę - paszporty nie grają - skoro był Mierzejewski - szkoda że go odpuściliśmy, tak samo jak Lewandowskiego czy teraz Sobiecha.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 15.12.2010 o godz. 20:39.
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ogryzek, czy zapomniałęs co było pare lat temu?
Kupiliśmy bardzo dobrych graczy i ch**a wyszło, wiec nei dziwię sie ze klub teraz bardziej obawia sie duzych inwestycji. Spokojnie.Już wiecie wszyscy że z Sobiecha taki superpiłkarz będzie? I nie rozumiem tekstów o pisaniu że odpuściliśmy Lewandowskiego, Lech złożył LEPSZĄ ofertę i tyle.Taki rynek. Mierzeja żałuje, ale prześledz jego karierę, talent wybuchł dopiero w Polonii Warszawa, tak samo jak talent wybuchł Matusiakowi w Bełchatowie. W momencie gdy Grembocki "powoływał" go do kadry Polski był już piłkarzem Polonii J.W. Warszawa. 2 sezony temu mając do wyboru Niedzialana i Mierzejewskiego kogo byś wybrał.... I ja nie twierdzę by dawac kase na Riosów, Cabrali tylo by z głową wydawac pieniadze, by juz przeszliśmy etap wydawania pieniedzy w błoto! Ćwielong jak przychodził do Nas miał również opinię wielkiego talentu.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.12.2010 o godz. 20:47.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS Ćwielonga to wzięliśmy żeby odzyskać dług od Ruchu, że tak powiem wzieliśmy w naturze bo Ruch gotówki nie miał. I ponadto kosztował 200 tysięcy euro a nie milion .... nie demonizuj. Nigdy by do nas nie trafił gdy Ruch nam nie był winien pieniędzy... więc ciężko to uznać za transfer przemyślany.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 15.12.2010 o godz. 20:51.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hmm.ja czttałem ywiad z Lewandowskim w ktorym mowil,że wybierze ten klub w ktorym bedzie miał szansę grania.w Wisle spodziewal się ławki.zreszta pojawiały sie też pogloski,że my dawaliśmy więcej kasy zarówno zawodnikowi jak i klbowi.tak więc z ta lepsza ofertą Kuchenek nie do końca musi być prawda.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Podobnie było z jego transferem do Dortmundu. Trener jeździł z dyrektorem sportowym wielokrotnie do Poznania i namawiał go do gry w Borussii. A Fener i Blackburn dawały więcej pieniędzy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|