The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2010, 23:26
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
p.s. Niezla regularnosc - drugi mecz na K6 w przeciagu 8 miesiecy, ponownie 0-1, ponownie po bramie samobojczej...
Kolego, nasi trenują takie zagrania

Co do Amici to też uważam, że najgorsze jeszcze przed nimi. A już słychać nieoficjalnie o zbliżających się problemach finansowych. I paradoksalnie stanie się tak przez niezłe wyniki w LE. Jestem niemal pewny, że w tym okienku odejdzie co najmniej 2-3 zawodników pierwszego składu. Podwyżką już ich raczej zatrzymać się nie da, także bajką o MP 2011...

Znając polskie możliwości scoutingowskie, maksymalnie jeden z zawodników kupionych na ich miejsce będzie na porównywalnym poziomie. Reszta pewnie będzie nieudanymi transferami. Choć i tak trzeba przyznać, że w ostatnich latach (może nie licząc ostatniego okienka), Amica robiła i tak lepsze transfery od naszych działaczy.

AYALA napisał(a):
Zieliński bardzo blisko Polonii
Jeśli Zieliński wróci do Groclino-Polonii to ja nie mam pytań. Po tym jak go potraktowano, po tym jakie wyniki osiągnął w Amice, powinien odegrać się Wojciechowskiemu i pokazać mu środkowy palec.
Powód: Zieliński story
Ostatnio edytowane przez QBAS : 29.11.2010 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.11.2010, 23:31
QBAS napisał(a):Wyświetl post

Jeśli Zieliński wróci do Groclino-Polonii to ja nie mam pytań. Po tym jak go potraktowano, po tym jakie wyniki osiągnął w Amice, powinien odegrać się Wojciechowskiemu i pokazać mu środkowy palec.
za 100 tyś zł miesięcznie chyba nikt sie nie będzie obrażał dożywotnio.W takich czasach taka wypłata to coś
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.11.2010, 00:58
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Zieliński bardzo blisko Polonii
http://www.sport.pl/pilka/1,70997,87...o_Polonii.html

Karuzela z trenerami w Polonii trwa w najlepsze

szkoda mi pikarzy,bo potencjal jest ale jak sie co 15 minut zmienia trenera to oni maja juz tak wszytsko poprzestawiane .......
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.11.2010, 01:29
W Polonii jest naprawdę mocna ekipa (piłkarska oczywiście), jednak cały zespół kładzie się pod presją, jaką wywiera na nich Wojciechowski. Niszczy ich ciągłe mieszanie nazwiskami, niszczy ich bycie obrzucanym śnieżkami przez własnych kibiców.

Cóż, nie nasz problem. My w niedzielę zdobyliśmy bardzo ważne (o ile nie najważniejsze) 3 punkty w tej rundzie (zaznaczam, że chodzi o punkty a nie prestiż zwycięstwa, bo zaraz ktoś na mnie naskoczy...). Wiosną może coś być z tej Polonii, ale R22 to oni nie zdobędą.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 30.11.2010, 09:45
Pewien klub sie wzmacnia.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 30.11.2010, 10:04
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
W Polonii jest naprawdę mocna ekipa (piłkarska oczywiście), jednak cały zespół kładzie się pod presją, jaką wywiera na nich Wojciechowski. Niszczy ich ciągłe mieszanie nazwiskami, niszczy ich bycie obrzucanym śnieżkami przez własnych kibiców.

Cóż, nie nasz problem. My w niedzielę zdobyliśmy bardzo ważne (o ile nie najważniejsze) 3 punkty w tej rundzie (zaznaczam, że chodzi o punkty a nie prestiż zwycięstwa, bo zaraz ktoś na mnie naskoczy...). Wiosną może coś być z tej Polonii, ale R22 to oni nie zdobędą.
w Polonii jest jedno wielkie gówno. Jak tam jest mocna ekipa piłkarska, to ja jestem Matka Teresa.
Od kilkunastu dobrych lat ta drużyna gra padakę,zlepek marnych piłkarzyn, zero gry ładnej dla oka, fartowna wygrana z Legią na początku sezonu, ot tyle na co ich stać.
Cała runda zweryfikowała poziom gry dumy () stolicy.
Wojciechowski z gówna bata nie ukręci.
My w niedzielę mieliśmy farta, gra nie powalała na kolana, ale jak to się mówi/pisze "szczęście sprzyja lepszym".
I niech się ci z konwiktorskiej udławią naszym fartem z ostatnich dwóch meczy, w dupie to mam, ważne, że jest wygrana.
Ostatnio edytowane przez Jot : 30.11.2010 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 30.11.2010, 10:05
za 100 tyś zł miesięcznie chyba nikt sie nie będzie obrażał dożywotnio.W takich czasach taka wypłata to coś
I znowu być traktowany jak ścierka do podłogi po 2 czy 3 nieudanych meczach Jeśli Zieliński zachował szacunek do samego siebie to pewnie nie pójdzie 2x do paszczy lwa. Godności się nie kupi, co najwyżej można ją sprzedać. Zresztą to nie mój problem, bo jeśli go zatrudnią to pewnie w połowie przyszłej rundy już go nie będzie za złe wyniki.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 30.11.2010 o godz. 10:08.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Marwell
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 30.11.2010, 10:46
Wydaje mi się ze Polonia ma kilku dobrych graczy którzy nawet u nas by się przydali a ze prezes J.W. ma nawalone i traktuje ich jak dzieci to sobie po prostu piłkarze nie radzą z presja.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.11.2010, 10:48
Cytat:
w Polonii jest jedno wielkie gówno. Jak tam jest mocna ekipa piłkarska, to ja jestem Matka Teresa.
Matką Teresą może i nie jesteś, ale coś z księdza chyba masz, bo na polskie warunki to naprawdę jest dobra ekipa. Oni są po prostu wypaczeni przez ten cierpiący na chorobę genetyczną klub. Dla mnie Dysco to jest idealny przykład na potwierdzenie tezy, że nawet 11 dobrych piłkarzy to za mało, żeby drużyna mogła dobrze funkcjonować.
Legionista
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.11.2010, 10:55
w 2000 roku Polonia była mistrzem po raz ostatni ale to był pamiętam bardzo waleczny zespół i na szpicy mieli będacego w życiowej formie Olisadebe.No i była pewna stabilizacja nikt nie zmieniał trenerów 5 razy w sezonie.Stabilizacja to chyba podstawa sukcesów.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.11.2010 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 30.11.2010, 10:58
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Matką Teresą może i nie jesteś, ale coś z księdza chyba masz, bo na polskie warunki to naprawdę jest dobra ekipa. Oni są po prostu wypaczeni przez ten cierpiący na chorobę genetyczną klub. Dla mnie Dysco to jest idealny przykład na potwierdzenie tezy, że nawet 11 dobrych piłkarzy to za mało, żeby drużyna mogła dobrze funkcjonować.
Słowa o księdzu wypluj i nie waż się nigdy tak pisać
Dobra ekipa to prezentuje jakiś poziom gry a Polonia nie prezentuje żadnego poziomu.
Kto tam ma pociągnąć grę ? Mierzejewski ? Trałka fajtłapa ? czy może Sobiech wielka gwiazda, a po wyczynach z ostatniego meczu można go zakwalifikować do grupy niepełnosprawnych.
Czy może masz na myśli Smolarka ? następną gwiazdę... chyba już wygasła...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.11.2010, 11:22
Niedoczekanie Twoje, żebym Ci jeszcze zachwalał dziewczyny z Wielkopolski Ot obiektywnie stwierdzam, że sami piłkarze, to akurat sroce spod ogona nie wypadli. Jak się przyjrzeć ich grze, m.in. z wami, to oni nie grają źle, po prostu nie potrafią wygrywać.
Legionista
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.11.2010, 12:04
w 2000 roku Polonia była mistrzem po raz ostatni ale to był pamiętam bardzo waleczny zespół i na szpicy mieli będacego w życiowej formie Olisadebe.No i była pewna stabilizacja nikt nie zmieniał trenerów 5 razy w sezonie.Stabilizacja to chyba podstawa sukcesów.
Przede wszystkim mieli na ławce nieocenionego Dariusza WU... Proponuję jednak trzeźwą ocenę tamtego sezonu.

A dla przypomnienia słynne 8 minut...

http://www.youtube.com/watch?v=WkZHG9Pl8cE
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.11.2010, 13:04
Jedyny konkretny graczy w Polonii to Mierzejewski. Reszta to średnia ligowa. To nie Wojciechowski jest problemem ale mierne piłkarzyny wespół z takimi samymi trenerami. Ma piłkarzy z średniaków ligowych, Ruch,Bełchatów,no to tez średnio gra. Jansa, Bakero, Grembocki, Kaczmarek itd. Wkurzenie Wojciechowskiego jest zrozumiałe, wszak wydaje 1 mln euro na napastnika,a facet nie potrafi piłki w biegu przyjąć. Ktoś mu przecież powiedział,że gość jest wart tych pieniędzy. To samo z Smolarkiem itd. Nie usprawiedliwiajcie piłkarzy, bo są zwyczajnie przepłaceni i krzywda im się nie dzieje.

Wojciechowski nigdy nie zbuduje dobrego zespołu, bo tez nikt rozsądny nie puści tam swojego klienta. Tak jak pisałem na początku sezonu,co najwyżej mitomani lub naciągacze będą trafiali do Polonii. A wszystko przez to, że gość się pogubił, i za własne pieniądze zrobił mało poważny klub. Jego pomysły i wypowiedzi to nic, bo jakby zatrudniał naprawdę solidnych i dobrych kopaczy,a za kasę którą płaci jest to możliwe, inaczej komentowałby rzeczywistość. A tak ma Sobiecha za milion euro i problemy z zdobywaniem bramek itd. Gość płaci i się wnerwia a powinien raczej popatrzyć się kto mu pomysły z takimi drogimi kopaczami podsyła a nie koncentrować się na samych grajkach. Sobiech nigdy nie będzie grał na miarę miliona euro, podobnie Gancarczyk nie jest wart sum za które kopie. Ale jak im ktoś taką kasę oferuje i płaci to czemu nie skorzystać?Później Wojciechowski się wkurza,że tyle kasy płaci a wyników nie ma. Nie ma,bo ma takich kopaczy a nie innych i za wiele wymagać też nie może,bo wyżej pewnego poziomu nie podskoczą. I tak to się kręci. Facet powołuje jakieś rady mędrców, doradców w ilościach hurtowych,bo nie może zrozumieć,że przepłaca. A nikt mu tez tego nie powie, bo a nuż będzie można wycisnąć z gościa kolejny gorsz za jakiegoś leszcza.

W sumie rynek będzie dbał o faceta. Bo tak, Amika nie jest skora do wydawania kasy na kopaczy, Wisła pięć razy ogląda złotówkę zanim ją wyda,poza tym ma facetów co raczej są w stanie ocenić towar i cenę za niego oferowaną. Legia tez kupuje ale bardziej za granicą, Cracovia kupuje ale za małe sumy ale też dobrze płaci, wyniki tych działań widzimy. Dla rynku wewnętrznego taka Polonia to błogosławieństwo.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.11.2010, 13:54
Dokładnie jest tak jak napisał Marszałek. Jedyny gracz to Mierzejewski. Reszta to topory polskiej ligi w stylu Tosiki, Pietrasiaki, Brzyskie, Skrzyńskie itp. Rachwały. Nie wiem skąd zaczęto z nich robić "dream team". Chyba, że opłacono również pismaków. Przez jakiś czas w mediach z parchów też robiono zespół na 5 miejsce i niektórzy uwierzyli (na całe szczęście), że mają dobry skład.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.11.2010, 14:37
ja widze, ze kilka osób dosadnie jedzie po każdej druzynie (a najbardziej Jaga, Polonia), że są bardzo słabi, mają farta, nic nie grają, dzida i do przodu, nie są to dobre druzyny. a na Wisłe nie popatrzą obiektywnie. w niczym nie jestesmy od nich lepsi, to jest taka spiewka jak na stadionach Craxy - kazdy to powie, Cracovia rządzi w Krakowie. takie puste gadanie. To wlasnie Wisła ma farta, to Wisła gra cienko i oprocz kilku piłkarzy to tez ma samych sredniakow albo podstarzałych gwiazdorów. Dream Teamu w Polsce nie ma, a Wisle daleko do niego. Polonia moze jest ciut słabsza piłkarsko, ale nie wiele.Jaga? Oczywiscie, grają baaaardzo słabo, maja tyle szczescie, graja w niej zawodnicy po odstrzałach, a reszta nawet nie sredniaki a słabiaki. O dziwo wygrywają, mało tracą bramek (oprocz z Widzewem). Lechia też gra słabo, chociaz mogła z nami prowadzic 4-0 do przerwy, co nie ? To my mielismy szczescie, bo byli nieskuteczni, a potem sie to zemsciło. Jedyny dobry mecz jaki rozegralismy w przeciagu hmm 2 lat? To z Legią ostatnio. A reszty nie da sie oglądać bez alkoholu. Swiadczy o tym MASA sytuacji strzeleckich i masa strzelonych bramek... nie mowie juz o tym jak często smiesznie gramy w obronie. Ale ok, jak patrząc na suche statystyki, 4 ostatnie mecze brawo... ale wszystko jakies fuksiarskie 1:0. Cała liga jest taka słaba, a ze niektorzy maja wiecej szczescia... i napewno Wisła to szczescie ma. Tabela jest bardzo płaska. A Jaga badz co badz wygrała z nami, Lechem, GKSem, Lechią, Górnikiem czyli całą czołówką. Ale ktos tu powie, ze nie jestem kibicem Wisły bo jestem obiektywny ehh.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 30.11.2010 o godz. 14:43.

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.11.2010, 14:42
Sęk w tym że Jaga jest w życiowej formie a Wisła gra na 50% swoich możliwości i zajmuje 2 miejsce! I z tego należy się cieszyć, bo jak Wisła zacznie na prawdę grać to będzie to wyglądać inaczej. Po przerwie zimowej powinno być dużo lepiej, a taka Jaga nic więcej nie wyciśnie, jedynie jej ubędzie, co jest pewne.
Legia też nie jest sobą, oni też powinni wrócić na właściwe tory. No i byle Paweł Brożek został
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.11.2010 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 30.11.2010, 14:45
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Sęk w tym że Jaga jest w życiowej formie a Wisła gra na 50% swoich możliwości i zajmuje 2 miejsce! I z tego należy się cieszyć, bo jak Wisła zacznie na prawdę grać to będzie to wyglądać inaczej. Po przerwie w zimie tak też powinno być
Jaga tak gra odkad przyszedł Franek, tylko troche poprawili mecze wyjazdowe. A z nadzieją oczywiście liczę, że wreszcie Wisła się obudzi... bo cos za długo ten sen trwa. Oczywiscie chodzi o gre, nie wyniki.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.11.2010, 15:12
Sobiech byl absolutnie wart tych pieniedzy, ktore wydal Wojciechowski...20 lat i w tym sezonie 6 goli, 6 asyst, a nie gral przeciez we wszystkich kolejkach. Jesli krytykuje sie jego, to co powiedziec o naszych "gwiazdach"(niektorzy podobno warci dobrze powyzej 1 mln euro, a statystyki kompromitujace - mowie o pomocnikach i napastnikach)? Polonia zrobi na Arturze konkretne pieniadze(chlopak bedzie jeszcze lepszy, a w dodatku bedzie gral w reprezentacji).
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 30.11.2010, 15:15
HEDu napisał(a):Wyświetl post
ja widze, ze kilka osób dosadnie jedzie po każdej druzynie (a najbardziej Jaga, Polonia), że są bardzo słabi, mają farta, nic nie grają, dzida i do przodu, nie są to dobre druzyny. a na Wisłe nie popatrzą obiektywnie. w niczym nie jestesmy od nich lepsi, to jest taka spiewka jak na stadionach Craxy - kazdy to powie, Cracovia rządzi w Krakowie. takie puste gadanie. To wlasnie Wisła ma farta, to Wisła gra cienko i oprocz kilku piłkarzy to tez ma samych sredniakow albo podstarzałych gwiazdorów. Dream Teamu w Polsce nie ma, a Wisle daleko do niego. Polonia moze jest ciut słabsza piłkarsko, ale nie wiele.Jaga? Oczywiscie, grają baaaardzo słabo, maja tyle szczescie, graja w niej zawodnicy po odstrzałach, a reszta nawet nie sredniaki a słabiaki. O dziwo wygrywają, mało tracą bramek (oprocz z Widzewem). Lechia też gra słabo, chociaz mogła z nami prowadzic 4-0 do przerwy, co nie ? To my mielismy szczescie, bo byli nieskuteczni, a potem sie to zemsciło. Jedyny dobry mecz jaki rozegralismy w przeciagu hmm 2 lat? To z Legią ostatnio. A reszty nie da sie oglądać bez alkoholu. Swiadczy o tym MASA sytuacji strzeleckich i masa strzelonych bramek... nie mowie juz o tym jak często smiesznie gramy w obronie. Ale ok, jak patrząc na suche statystyki, 4 ostatnie mecze brawo... ale wszystko jakies fuksiarskie 1:0. Cała liga jest taka słaba, a ze niektorzy maja wiecej szczescia... i napewno Wisła to szczescie ma. Tabela jest bardzo płaska. A Jaga badz co badz wygrała z nami, Lechem, GKSem, Lechią, Górnikiem czyli całą czołówką. Ale ktos tu powie, ze nie jestem kibicem Wisły bo jestem obiektywny ehh.
jak to nie jesteśmy obiektywni ? przecież piszemy że Wisła nie gra rewelacyjnie, że nie gra na pełnię swoich możliwości. Jesteśmy lepsi bo jesteśmy od nich wyżej w tabeli i co jeszcze chcesz przeczytać ?
Jesteśmy kibicami Wisły, to forum Wisły, więc zawsze będę pisał, że to Wisła ma być najbardziej zajebista.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.11.2010, 16:06
Sartre napisał(a):Wyświetl post
A tam jest więcej, niż 11 dobrych grajków. Wchodzi Gancarczyk z ławki i mija naszych jak tyczki. Personalnie są bardzo mocni, tylko nie mają drużyny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 30.11.2010, 17:35
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A tam jest więcej, niż 11 dobrych grajków. Wchodzi Gancarczyk z ławki i mija naszych jak tyczki. Personalnie są bardzo mocni, tylko nie mają drużyny.
Ano Garncarczyk wchodzi, mija i co? I wypierd... piłkę w ....... Równie dobrze dajmy na to Kirm mógłby zrobić 1000 pompek z klaśnięciem - też fajnie wygląda i też z punktu widzenia meczu mało znaczące Z samego mijania przeważnie wiele nie wynika. W Polonii moim zdaniem jedyny nadający się do czegoś to Mierzejewski. Aż żal patrzeć jak w sumie niezły grajek musi w tartaku zapieprzać.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 30.11.2010 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.11.2010, 18:08
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się. Polonia ma znakomitych piłkarzy, którzy z przyczyn pozasportowych grają najwyżej średnio. A kilku z nich to naprawdę absolutny Top ligii.

Przekonałem się do Sobiecha, okazało się że 1 MLN EUR jakie zapłacił Wojciechowski to cena promocyjna. Gość gra naprawdę znakomicie, w drugim klubie pod rząd. 6 bramek i 6 asyst mówią same za siebie. Teraz jakby go można było wyciągnąć do Wisły, to nawet 1,5 mln bym dał.

Smolarka nie trzeba reklamować - czołowy gracz lig holenderskiej i niemieckiej, a potem bardzo dobrze radził sobie do pewnego czasu również w Hiszpanii.

O Mierzejewskim długo by gadać. Eksplozja talentu, ze ho ho...

Jodłowiec najlepszy Polak na pozycji stopera który teraz gra w lidze.

Do tego znakomity środkowy pomocnik Andreu, Gancarczyk, który w napędzał cały Śląsk jak drużyna jeszcze za czasów Tarasiewicza była rewelacją rozgrywek i kilku graczy zbardzo mocnego Bełchatowa czy Bruno z Jagielloni.

Bardzo mocna personalnie drużyna, która słabo gra, bo ma bogatego ale podupconego szefa.

Pomyślce, kogo byście chcieli z Legii? Bo ja nikogo, a za to z Poloni z otwartymi ramionami wziąłbym Sobiecha, Smolarka, Jodłowca, Mierzejewskiego, Gancarczyka czyli prawie połowę składu.
Powód: ort
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 30.11.2010 o godz. 18:15.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 30.11.2010, 18:47
Z Legii? Astiza, Choto, Vrdoljaka.

a z Polonii do tych co podałeś to Andreu i Bruno.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.11.2010, 18:56
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Z Legii? Astiza, Choto, Vrdoljaka.

a z Polonii do tych co podałeś to Andreu i Bruno.
Z Legii Kucharczyk
z Polonii Mierzejewski
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.11.2010, 19:06
Sobiech to naprawdę dobry napastnik ze zmysłem do gry kombinacyjnej stąd taka ilość asyst. Ponadto umie walczyć z silnymi obrońcami o górne piłki (większość pojedynków wygrał z Chavezem). I nie zapominajmy - On ma dopiero 20 lat! Sobiech wart jest 1 mln euro jakie za niego dano. Rozczarowanie to jest Cabral z Legii (cena wykupu ponad 1 mln euro) i niestety jak na razie Rios. (Maaskant chyba nie widzi w nim potencjału)

Z Polonii chętnie widziałbym takich kopaczy w Wiśle
Sobiech, Mierzejewski, Smolarek, Jodłowiec, Andreu, Bruno.

BTW
Jeśli ktoś jako argument że Sobiech jest słaby chciałby podać przykład pudła Sobiecha w meczu z Lechem.... niech zobaczy np. kiks Błaszczykowskiego albo innych gwiazd. To się zdarza najlepszym.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 30.11.2010, 19:18
Panie Oldpara - pewny Pan jesteś?
Smolarka? A, że tak się zapytam w jakim celu? Ten megaloman już nie zagra w piłkę w żadnym profesjonalnym klubie ( na 85% bo zostawiam mu jeszce 15 % na to, że zejdzie na ziemię). Został dosłownie wypierd.... z kilku kolejnych klubów. Przypadek?
Gancarczyk był rewelacją rozgrywek - owszem - ale Zenon Burzawa też.
Jodłowiec - faktycznie, może będą z niego ludzie.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.11.2010, 20:54
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Jodłowiec - faktycznie, może będą z niego ludzie.
Może? Przecież ten zawodnik za kilka miesięcy skończy 26 lat, więc to najwyższa pora, aby zaczął grać o stawkę, a nie obijał się wyłącznie w meczach w naszej szarej lidze.

Zgodzę, się że Disco ma zawodników ze sporym potencjałem i całkiem możliwe, że bardziej perspektywicznych niż Legia, czy Wisła tylko ten potencjał trzeba umieć wykorzystać. Dojdzie do nich Sadlok. Ściągną jeszcze kilku "reprezentantów" Polski (np. Wołąkiewicz, Rzeźniczak, czy Grosicki), ale ten zespół będzie trzeba jakoś poukładać, a przy panującym tam chaosie to jest mission impossible.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.11.2010, 21:23
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Smolarka nie trzeba reklamować - czołowy gracz lig holenderskiej i niemieckiej, a potem bardzo dobrze radził sobie do pewnego czasu również w Hiszpanii.
Błagam, przestańcie z tym Smolarkiem. On nigdy nie był naprawdę dobry. Miał w swojej karierze epizodyczny okres niezłej gry w barwach Borussi- 2 sezony na około 10 lat profesjonalnego kopania piłki. W dodatku mijają od tego czasu 4 lata, w piłce to bardzo dużo. W Polsce bardzo trzeba nam było futbolowego idola, Smolarek kopał na zachodzie i strzelał bramki dla reprezentacji, więc dziennikarzyny w pogoni za sensacją starały się zrobić z niego gwiazdę. Gówno prawda. Nigdy nie był gwiazdą. Nasze głupawe dzienniki informacyjne prześcigały się w wieściach Smolarek prosto kopnął piłkę w Hiszpanii, Smolarek zagrał trzy minuty przeciwko wielkiemu Manchesterowi. Na siłę robiono z niego bohatera, chociaż jego "osiągnięcia" były tak naprawdę dobitnym dowodem na to, że jego kariera, a właściwie karierka, pikuje ostro w dół.

To jest zawodnik, który ma technikę taką jak przeciętny polski reprezentant, piłka skacze mu na 2-3 metry od nogi przy przyjęciu. W swoim szczytowym okresie miał dwa atuty- szybkość bez piłki i spryt. Umiał szybko pobiec jeżeli pod nogami nie plątała mu się futbolówka, co pozwalało pokazywać się na pozycje i "piłka szukała go w polu karnym"- nie miał zabójczej skuteczności- wręcz przeciwnie setki wykorzystywał tylko w 50%. Nie miał dryblingu z prawdziwego zdarzenia ze względu na prowadzenie piłki dwa metry przed sobą. Był mikrej postury, przez co przegrywał większość pojedynków siłowych, nie był też szczególnie kreatywny. To dziennikarze wmówili wszystkim, włącznie ze Smolarkiem, że to dobry gracz.

Tutaj jego statystyki. Czołowy gracz Holandii- kiedy? Do pewnego czasu dobrze radził sobie w Hiszpanii? 4 bramki w 34 występach. W Boltonie ten wspaniały chłopak nie pokazał nic- NIC, a i tak wszyscy gadali o jego występach. Pierwszy sezon w Bundeslidze? Lewandowski już więcej osiągnął. W Ekstraklasie ma 3 bramki. Przy odrobinie szczęścia tyle samo mógł mieć Krzywicki z Cracovii- a to pokraka a nie piłkarz. Widziałem Smolarka z Widzewem i był beznadziejny. Z nami nawet nie zagrał, bo go Wojciechowski chce do klubu Kokosa odstawić. Tak jak pisałem na początku sezonu- te wszystkie Żewłakowy, Smolarki itd. do Polski przyjechały bo nikt nigdzie indziej już ich nie chciał, a tu przynajmniej pierwszy sezon ktoś będzie ich nazywał gwiazdami, tak się przynajmniej wydawało- rzeczywistość okazała się nawet bardziej brutalna.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.11.2010, 21:27
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Może? Przecież ten zawodnik za kilka miesięcy skończy 26 lat, więc to najwyższa pora, aby zaczął grać o stawkę, a nie obijał się wyłącznie w meczach w naszej szarej lidze.

Zgodzę, się że Disco ma zawodników ze sporym potencjałem i całkiem możliwe, że bardziej perspektywicznych niż Legia, czy Wisła tylko ten potencjał trzeba umieć wykorzystać. Dojdzie do nich Sadlok. Ściągną jeszcze kilku "reprezentantów" Polski (np. Wołąkiewicz, Rzeźniczak, czy Grosicki), ale ten zespół będzie trzeba jakoś poukładać, a przy panującym tam chaosie to jest mission impossible.
Dokładnie. Im potrzebna jest przede wszystkim stabilizacja, cierpliwość, zgranie i stworzenie monolitu, kolektywu.

Z Legii.. wziąłbym Kucharczyka, Astiza i Radovicia. (chociaż może i starego Kiełbowicza? )
Z Polonii... wziąłbym Mierzejewskiego, Jodłowca i Sobiecha.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów