|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ej no panowie1!! chciałem się spytac jaka frekwencja była i po ile bilety
![]() ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Żal Mu dupę ściska, że ich napastnicy to kompletne zera? Ich gwiazdorzy od 3 kolejki tego sezonu zjeżdżają po równi pochyłej. Wisła jest słaba to fakt, ale widać Polonia to drużyna, która jest jeszcze większym dnem. U nas nikt nie jest tak ograniczony, aby życzyć graczom przeciwnej drużyny, aby ktoś go połamał.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 28.11.2010 o godz. 20:21.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
zremisujecie z parchami a My pykniemy śledzi ... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mimo, ze dla Nas lepszy bylby remis badz zwyciestwo parchow.. to ja i tak jestem za tym, zeby dostali solidny wpier****
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Myślę, że wy zremisujecie (Arka u siebie nie przegrywa, a Wy na wyjazdach jesteście średni - nie wygracie 3 z rzędu). Ale zgadzam się, że my pewnie przegramy. Każdy kolejny mecz gramy slabiej, a Cracovia będzie nakręcona ostatnim meczem.
Ale i tak w perspektywie wiosny i łatwiejszego terminarza i w kontekście fatalnej rundy - max 3 pkt do Was (choć pewnie 1) jest odrabialne. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Co do naszego meczu. Wielu zapomina, na jakiej nawierzchni przyjdzie nam grać. To będzie wielki atut gospodarzy, więc o jakiekolwiek punkty w Gdyni będzie trudno. A i tak w tej rundzie ugraliśmy znacznie więcej, niż powinniśmy. Przy obecnym składzie zakrawa to na cud. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() "Dziewczyna Wojciechowskiego " ![]() ![]() ![]() Kuwa on na prawdę musi mieć z 12 lat skoro na klasyczną blacharę która łazi za kasiastym kmiotem ( w dodatku starym ramolem ) mówi "jego dziewczyna" ![]() Swoją drogą to ma ktoś może zdjęcie Wojciechowskiego w złotym łańcuchu? Bo że w takowym łaził to więcej niż pewne. Noż kuwa : "dziewczyna Wojciechowskiego" ))))))))))))) edit: nie dawajcie mu czasami bana jeżeli mogę o to prosić. W każdej społeczności musi być jakiś wioskowy głupek !
Ostatnio edytowane przez rafkur : 28.11.2010 o godz. 21:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nie wyzywac sie na nim. Przegrali mecz, ktory mogeli zremisowac ( powiedzmy to szczerze ze byla taka szansa ), na trybunach malo ludzi, przyspiewki bez ladu i skladu, ciskanie sniegiem w graczy, forum od rana nie dziala, duzo straty do czolowych druzyn, Wojciechowski na tronie, Janas na lawce...ma prawo sie zdenerwowac
Przestrzegam optymistow przed Cracovia i Arka Terminarz to akurat Legia ma fajny a Wisla tez nie taki zly Powazniej mowiac : Kazdy pogubi punkty, jednak mi sie terminarz nasz podoba i tyle
Ostatnio edytowane przez kreseq : 28.11.2010 o godz. 21:05.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
A Legia to nie jest drużyna, której Krzywicki strzeli gola. Aż tak słabi to nie są.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ludzie.Za ostatnie kolejki ( kolejki naszych marzeń ) to na kolana i do Częstochowy.
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
W pierwszych 5 meczach, aż 4 gramy u siebie. Krótko mówiąc po nich trzeba być liderem. A Wy jedziecie jeszcze do Kielc i do Lubina (Zagłębie ma całkiem niezly bilans u siebie).
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 28.11.2010 o godz. 21:24.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
- mówi dosyć ciekawie i na temat - zagrał w ok. 90 meczach ekstraklasy, i nawet jeśli nie był gwiazdą to dalej o ok 90 meczów więcej niż przeciętny dziennikarz - zdobył wykształcenie jako trener, czyli znów zna sie na tym o czym mówi lepiej niż dziennikarze - trenuje Hutnika Kraków, czyli siedzi w zawodzie, a nie w fotelu przed telewizorem. Generalnie jest dużo więcej gorszych komentatorów, a Przytuła mimo denerwującej maniery mówi z sensem.
Nie chodzą na mecze z Wisłą, bo zawsze się dla nich smutno kończą, proste ![]() Dodam jeszcze, że oglądając przed meczem bramkę samobójczą z poprzedniego sezonu z naszego meczu z Polonią, śmiać mi się chciało do rozpuku jak sobie przypomniałem te wszystkie żałosne komentarze w tym temacie tropiące spisek w meczu Cracovia - GKS Wtedy to przecież musiał być dopiero przekręt! ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Starałem się liczyć dokładnie ludzi na ich "gównej", ale podczas andrzejkowej posiadówy nie było to takie proste. Wyszło mi z 5 koła łącznie i tyle własnie było. Gdzie oni i stadion na 30 koła
Muszę przyznać, że nie spodziewałem się po pierwszych kolejkach tego sezonu, że wylądujemy na podium ex equo punktowo z Wisłą. Wraca stare co mnie cieszy, bo napinka co pomniejszych była już wnierwiająca. A dziewczyna z K6 niech się nauczy trochę ogłady, bo sieje popelinę swojej trupie, która w sumie jest nie lepsza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nasz liga jest the best. Chociaz nie da sie jej ogladac to zawsze ciekawe rzeczy dzieja sie w tabeli. Kto by pomyslal ze Wisla i Legia moga jeszcze w tym roku miec szanse na liderowanie w tabeli, ze beda choc chwile na pudle?!
Kto z pelnych buty kibicow Amici i rozpalonych do czerwonosci po 2 kolejkach kibicach Polonii czytaj Grocilinu nie naigrywal by sie z majacych chwilowe problemy Wisly i Legii. Pamietacie jak to bylo, mowilo sie im ze WIsla i Legia to na polskie warunki klasowe kipy i zawsze predzej czy pozniej sa w czolowce. A Ci po 2 sezonach dobrej gry juz pchali sie do grona najlepszych druzyn wszechczasow polskiej ligi, albo ten drugi klub powstaly z fuzji po tym jak liderowal po 2 kolejkach tez juz sie uwazal za pol boga. Naprawde pilka uczy pokory. Moim zdaniem Jaga moze przy dobrym ukladzie powalczyc o 3 miejsce w Ekstraklasie. Oni nie maja tak szerokiej kadry jak Wisla, Legia, Polonia W czy tak dobrych pilkarzy jak Lech. Do tego ich glowny probolem to brak zwyciestw na wyjazdach. To wlasnie ich pograzy. Wisla i Legia powinny ich na spokojnie wyscignac na wiosne. Pilkarze obu klubow zgraja sie w zimie, moze dojda nastepne transfery. Zapewne na wiosne ze snu ziomowego obudzi sie Lech, moze i Polonia (ale w to watpie, tutaj mysle ze raczej srodek tabeli). Do tego moze z Jaga o 3 lokate powalczy Lechia, Korona, moze Slask o ktorego do niedawna trzeba bylo wznosic modlitwy aby sie utrzymal a teraz jak tak dalej pojdzie to jak mowie moze cos z tego bedzie. Powiem jeszcze tak. Milo jest sie interesowac liga, obserwowac tabele ale ogladac wiekszosc meczow to jest katorga. Mam od tygodnia C+ i naprawde chcialoby sie ale sie nie da sledzic wszystkich meczow. Sa tak nudne ze ma sie po nich depresje. Cytat:
PS Najlepiej niech kazdy wemie po 5 kol wtedy bedzie Was 30 koła I wszystko byloby pieknie gdyby nie ta Cracovia. Juz myslalem ze z GKSem przegraja, jak zaczeli strzelac to myslalem ze bedzie remis a tu taki klops :(( Znowu zapalilo sie swiatelko nadzieji w tunelu. Oby jednak nie bylo tak pieknie, oby nie powiekszono ligi, nie wyrzucono za niespelnienie warunkow licencyjnych Ruchu, Poloni B, nie ukarano znowu Widzewa za korupcje i Cracovia spokojnie niech spadnie.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 28.11.2010 o godz. 21:44.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Maciek S. wytrwale realizuje plan sprowadzenia mitycznego wysokiego napastnika.
http://www.legia.com/www/index.php?akt=19230
Ostatnio edytowane przez Ribas : 28.11.2010 o godz. 21:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Tak poważnie to staro wygląda z twarzy ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Craxy to nie wierzę, że się obronią, bo: a) mają zaledwie 8 punktów w połowie sezonu b) potrzebują minimum 22-25 punktów, aby myśleć o utrzymaniu c) nikt nie będzie chciał wzmocnić tej drużyny w przerwie zimowej d) uzbierają na koniec ok. 20 punktów i spadną na zbity pysk do I ligi PS. Nasz nowy/przyszły/niedoszły nabytek nie dostał powołania do kadry. Z twarzy przypomina Czereszewskiego grubo po 40-stce. http://www.90minut.pl/news/141/news1...-z-Polska.html
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.11.2010 o godz. 21:52.
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Ten napastnik moze byc fajny na ME albo na gleboka lawke
PS : Przed swietami starszych braci w wierze musimy pokonac i sprawic ze maca w tym roku nie bedzie taka dobra. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podmienimy im mace na podpłomyki
Ktoś tu ma fuksa w PP. Za to amikorz będzie miał ciężką przeprawę w drodze do upragnionej LE. Cytat:
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Wojciechowski naprawde zrobi kamehameha po tej rundzie PP. Na bank Leszek zepnie posladki.
Co do Nas to jak napisalem w innym temacie, Ruch to jak jakies zeslanie. Co roku na nich trafiamy i czlowiek czuje sie jakby jezdzil na jakies cholerne przymusowe wycieczki do nielubianej rodziny. Nastepna runda pewnie bedzie taka ze trafimy na Podbeskidzie ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wisła zaczyna łapać inteligentny futbol.
Spojrzałem jeszcze dziś na Jagiellonię. Typowy polski ligowiec,dzida i do przodu. Poza tym absolutny brak pomysłu na grę.Jakości w tym za grosz. Za tydzień jedzie dobrze dysponowany Sląsk , Lenczyk ustawi ich defensywnie ze sprytnym Sotirovicem i dupa zbita. Ta drużyna nie wie co ma robić,gdy rywal nie jest odkryty i można go sontrować. Probierz im nie podpowie,bo nie wygląda na myśliciela. I wychodzi na moje, że to nie tyle Jagiellonia ucieka, tylko faworyci tracą punkty. Ktoś musiał wykrzystywać słabość Wisły i Legii i robiła to Jagiellonia. Równie dobrze mogła to być Korona, Bełchatów. Dorabiano i dorabia się jakieś ideologię, o jakości naszych młodych trenerów, a najlepszym tego przykładem miał być Probierz. Masakra. Jeśli tak jest to nasza myśl trenerska nie ma przyszłości. Bazować na szybkości Grosickiego i instynkcie Franskowskiego, genialne. W tym meczy Fornalik nakrył taktykę Jagielloni czapą i koniec. Wspominano coś o " rezultatach spokojnego budowania zespołu", kolejna bajka. Wigan nie chciało Kupisza, poszedł do Jagielloni, Frankowski nie chciany w Wiśle,poszedł do Jagielloni, Grosicki,same problemy poszedł do Jagielloni. Same spady,żeby nie napisać ostrzej. Całkowity przypadek i tyle,że tam się znaleźli. Jalgiellonia, obecny lider, to takie samo zjawisko w naszym futbolu jak "Polski Murinho", milion euro za Sobiecha, i Jodłowiec do Włoch itd. Potrzeba chwili. Świat nie znosi próżni, więc wobec nędznej gry Wisły,Legii, wymyślono "budowaną od dawna Jagiellonię pod wodzą dobrego, młodego polskiego trenera". Dobry początek mieli,no to bębenek był podbijany, do tego stopnia,że w swoje umiejętności uwierzył Probierz i coś mówi o walce o MP. Deklaracja możliwa tylko u kogoś kto nie jest świadom swoich braków.Naiwny ten kto łyka takie bajki. Pelikan. Podobne rzeczy mógłby mówić Sasal,też dobrze grają, solidne wyniki mają ale on cały czas mówi o tym, że walczy o utrzymanie. Wie na czym stoi, nie uwierzył w propagandę wymyśloną przez nudzących się pismaków. Widzi jaki skład,jakie umiejętności. Specjalnie teraz to pisze póki Jagiellonia jest na pierwszym miejscu aby nie było,że się mądrze gdy im nie idze. Chce Wam zwrócić uwagę, że polskie zespoły ligowe nic nie grają, bez ładu i składu a polscy trenerzy .......ą coś o taktyce. Zabrzmi to buńczucznie,ale huj z tym, jest dobrze to trzeba o tym pisać i mówić. Gramy dobrze,jakościowo coraz lepiej, widać myśl w tym co kopiemy. I przyszłość jest przed nami. Doceńcie to i nie dajcie się zwieść fałszywym prorokom. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A najbardziej ciekawi mnie co teraz ma do powiedzenia trener z Bełchatowa. Taką napinkę swego czasu odstawił, a tu psikus ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Marszałek- ja się z Tobą za bardzo nie zgadzam.
Jaga na wyjazdach gra o wiele słabiej niż u siebie i to wiadomo nie od dziś. W Białym Jagiellonia wygra ze Śląskiem, takie jest moje zdanie. Co do Wisły- zespół zaczyna łapać inteligentny futbol? A w czym przepraszam? Sytuacji bramkowych jak na lekarstwo (i dzidy szczególnie Bunozy dziś też były, tak jak w meczu Jagi), w obronie też błędy (Polonia miała kilka okazji jakby nie patrzeć). Pierwsze 15-20 min Wisła była bezradna, nie mogła wyjść z własnej połowy. Druga połowa zaczeła się identycznie. To, że zdarzają się jakieś fajne akcje nie oznacza, że zespół łapie rytm (bo i kilka fajnych zagrań dostrzeżesz w ekipie Cracovii). Strzałów, sytuacji bardzo mało z obu stron. No i żeby nie było, tak samo wyglądała gra i zwycięstwo Legii w Bytomiu. Gra bez polotu, błędy w obronie, dość mało okazji podbramkowych. Bida z nędzą, a nie inteligentny futbol. Zarówno Wisła i Legia powinny się cieszyć, że mają tyle pkt ile mają (fartowne wygrane Waszego zespołu z Cracovią czy Zagłębiem L. i nasze z Cracovią czy Górnikiem Z). ![]() ![]() |
|
|