The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2010, 19:49
ej no panowie1!! chciałem się spytac jaka frekwencja była i po ile bilety
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.11.2010, 20:04
Żal Mu dupę ściska, że ich napastnicy to kompletne zera? Ich gwiazdorzy od 3 kolejki tego sezonu zjeżdżają po równi pochyłej. Wisła jest słaba to fakt, ale widać Polonia to drużyna, która jest jeszcze większym dnem. U nas nikt nie jest tak ograniczony, aby życzyć graczom przeciwnej drużyny, aby ktoś go połamał.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 28.11.2010 o godz. 20:21.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.11.2010, 20:33
0 22 napisał(a):Wyświetl post
To teraz prośba o kolejkę marzeń:

Cracovia - Legia 2 (będzie bardzo ciężko, niestety)
Arka - Wisła 1x (do zrobienia)
Jaga - WKS x2 (do zrobienia, bo WKS jest aktualnie 3 drużyną ostatnich powiedzmy 6 kolejek)

i zimujemy na pierwszym miejscu, po najgorszej rundzie od gdzieś 1990 roku
Nie ma szans zremisujecie z parchami a My pykniemy śledzi ...
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 28.11.2010, 20:44
Mimo, ze dla Nas lepszy bylby remis badz zwyciestwo parchow.. to ja i tak jestem za tym, zeby dostali solidny wpier****
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.11.2010, 20:46
Myślę, że wy zremisujecie (Arka u siebie nie przegrywa, a Wy na wyjazdach jesteście średni - nie wygracie 3 z rzędu). Ale zgadzam się, że my pewnie przegramy. Każdy kolejny mecz gramy slabiej, a Cracovia będzie nakręcona ostatnim meczem.

Ale i tak w perspektywie wiosny i łatwiejszego terminarza i w kontekście fatalnej rundy - max 3 pkt do Was (choć pewnie 1) jest odrabialne.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.11.2010, 20:59
Myślę, że wy zremisujecie (Arka u siebie nie przegrywa, a Wy na wyjazdach jesteście średni - nie wygracie 3 z rzędu). Ale zgadzam się, że my pewnie przegramy. Każdy kolejny mecz gramy slabiej, a Cracovia będzie nakręcona ostatnim meczem.

Ale i tak w perspektywie wiosny i łatwiejszego terminarza i w kontekście fatalnej rundy - max 3 pkt do Was (choć pewnie 1) jest odrabialne.
Nie sądzę. My w Gdyni wygrać musimy, jeśli chcemy mieć spokojną zimę. No i wydaje mi się, że Wy co najmniej zremisujecie w Kałuży, przegranej raczej Wam nie wróżę.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.11.2010, 21:00

Bez przesady. Coś się zmieniło od tej kolejki w kwestii Cracovii i jej formy? Nie. Pasy to dalej najsłabsza drużyna ekstraklasy. I nawet słabo grająca Legia raczej ją ogra.

Co do naszego meczu. Wielu zapomina, na jakiej nawierzchni przyjdzie nam grać. To będzie wielki atut gospodarzy, więc o jakiekolwiek punkty w Gdyni będzie trudno.

A i tak w tej rundzie ugraliśmy znacznie więcej, niż powinniśmy. Przy obecnym składzie zakrawa to na cud.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.11.2010, 21:00
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak tak słaba Wisła mogła wywieźć punkty z K6. Tym bardziej, że Polonia powinna strzelić kilka goli. Niestety drużyna nie wykorzystuje dobrych sytuacji.

Śmiejecie się na kilka stron z dziewczyny Wojciechowskiego, to wklejcie zdjęcia swoich modelek.

Co do Małeckiej. Życzyć tylko połamania kończyn albo na boisku albo poza boiskiem.
Gość wymiata

"Dziewczyna Wojciechowskiego "

Kuwa on na prawdę musi mieć z 12 lat skoro na klasyczną blacharę która łazi za kasiastym kmiotem ( w dodatku starym ramolem ) mówi "jego dziewczyna"
Swoją drogą to ma ktoś może zdjęcie Wojciechowskiego w złotym łańcuchu? Bo że w takowym łaził to więcej niż pewne.
Noż kuwa : "dziewczyna Wojciechowskiego" )))))))))))))

edit: nie dawajcie mu czasami bana jeżeli mogę o to prosić. W każdej społeczności musi być jakiś wioskowy głupek !
Ostatnio edytowane przez rafkur : 28.11.2010 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.11.2010, 21:01

ale łatwiejszego terminarza od kogo? Od nas? My mamy u siebie Lecha, Jage, Polonie, Bełchatów u siebie, wy tylko nas i Polonie z tego towarzystwa. Może i Śląsk macie a my nie a oni na wiosne mogą być groźni.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.11.2010, 21:02
Nie wyzywac sie na nim. Przegrali mecz, ktory mogeli zremisowac ( powiedzmy to szczerze ze byla taka szansa ), na trybunach malo ludzi, przyspiewki bez ladu i skladu, ciskanie sniegiem w graczy, forum od rana nie dziala, duzo straty do czolowych druzyn, Wojciechowski na tronie, Janas na lawce...ma prawo sie zdenerwowac

Przestrzegam optymistow przed Cracovia i Arka

Terminarz to akurat Legia ma fajny a Wisla tez nie taki zly Slask,Belchatow ? No bez przesady Forma ma isc w gore i jak chce sie MP to takich sie wciaga nosem Powazniej mowiac : Kazdy pogubi punkty, jednak mi sie terminarz nasz podoba i tyle
Ostatnio edytowane przez kreseq : 28.11.2010 o godz. 21:05.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.11.2010, 21:03
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady. Coś się zmieniło od tej kolejki w kwestii Cracovii i jej formy? Nie. Pasy to dalej najsłabsza drużyna ekstraklasy. I nawet słabo grająca Legia raczej ją ogra.
Dokładnie, ich obrona dalej żyje kolorowo i nie ma widoków na to, by grała defensywnie.
A Legia to nie jest drużyna, której Krzywicki strzeli gola. Aż tak słabi to nie są.

kreseq napisał(a):Wyświetl post
Nie wyzywac sie na nim. Przegrali mecz, ktory mogeli zremisowac ( powiedzmy to szczerze ze byla taka szansa ), na trybunach malo ludzi, przyspiewki bez ladu i skladu, ciskanie sniegiem w graczy, forum od rana nie dziala, duzo straty do czolowych druzyn, Wojciechowski na tronie, Janas na lawce...ma prawo sie zdenerwowac
A jutro sprawdzian z polskiego i Pani będzie pytać z mnożenia.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.11.2010, 21:04

Przestrzegam optymistow przed Cracovia i Arka

Terminarz to akurat Legia ma fajny a Wisla tez nie taki zly
i nie zapominaj że trzeba jeszcze powoli zgrywać zespół na LM bo w przyszłym sezonie mają grać w niej na Narodowym. Bo mistrzostwo już sobie przyznali po trzech kolejkach.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kasiarz
Member

Od: 09.2006

Stary 28.11.2010, 21:05
Ludzie.Za ostatnie kolejki ( kolejki naszych marzeń ) to na kolana i do Częstochowy.

)
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.11.2010, 21:13
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
ale łatwiejszego terminarza od kogo? Od nas? My mamy u siebie Lecha, Jage, Polonie, Bełchatów u siebie, wy tylko nas i Polonie z tego towarzystwa. Może i Śląsk macie a my nie a oni na wiosne mogą być groźni.
Łatwiejszy od tego na jesieni W pierwszych 5 meczach, aż 4 gramy u siebie. Krótko mówiąc po nich trzeba być liderem. A Wy jedziecie jeszcze do Kielc i do Lubina (Zagłębie ma całkiem niezly bilans u siebie).
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 28.11.2010 o godz. 21:24.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.11.2010, 21:27
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Kto uczynił z Przytuły eksperta ? x.X
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Oj ciężko się słucha tego Przytuły... Nie sprawdza się jako ani komentator ani jako ekspert. Do poziomu Mielcarskiego czy choćby Węgrzyna to brakuje mu lat świetlnych. Poza tym jakim on był piłkarzem? Raczej... słabym
Przytuła jest obślizgły, goli nogi, ubiera się jak pedał i jeszcze parę tygodni temu ciężko było mi go słuchać aż..... nie przeczytałem nieprzychylnego artykułu na Weszło jadącego po nim jak po burej suce. I spojrzałem na gościa z zupełnie innej strony -

- mówi dosyć ciekawie i na temat
- zagrał w ok. 90 meczach ekstraklasy, i nawet jeśli nie był gwiazdą to dalej o ok 90 meczów więcej niż przeciętny dziennikarz
- zdobył wykształcenie jako trener, czyli znów zna sie na tym o czym mówi lepiej niż dziennikarze
- trenuje Hutnika Kraków, czyli siedzi w zawodzie, a nie w fotelu przed telewizorem.

Generalnie jest dużo więcej gorszych komentatorów, a Przytuła mimo denerwującej maniery mówi z sensem.

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jak tak słuchałem dzisiaj o tych 14 wygranych z rzędu to mnie pusty śmiech ogarniał gdy konfrontowałem to z "sportowo też nie jesteście zbyt atrakcyjni"
A co do za atrakcja zawsze dostawać w..pier..dol? Nie chodzą na mecze z Wisłą, bo zawsze się dla nich smutno kończą, proste

Dodam jeszcze, że oglądając przed meczem bramkę samobójczą z poprzedniego sezonu z naszego meczu z Polonią, śmiać mi się chciało do rozpuku jak sobie przypomniałem te wszystkie żałosne komentarze w tym temacie tropiące spisek w meczu Cracovia - GKS Wtedy to przecież musiał być dopiero przekręt! A nie przypominam sobie rozkminek korupcyjnych na forum.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.11.2010, 21:32
Starałem się liczyć dokładnie ludzi na ich "gównej", ale podczas andrzejkowej posiadówy nie było to takie proste. Wyszło mi z 5 koła łącznie i tyle własnie było. Gdzie oni i stadion na 30 koła

Muszę przyznać, że nie spodziewałem się po pierwszych kolejkach tego sezonu, że wylądujemy na podium ex equo punktowo z Wisłą. Wraca stare co mnie cieszy, bo napinka co pomniejszych była już wnierwiająca.

A dziewczyna z K6 niech się nauczy trochę ogłady, bo sieje popelinę swojej trupie, która w sumie jest nie lepsza.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.11.2010, 21:39
Nasz liga jest the best. Chociaz nie da sie jej ogladac to zawsze ciekawe rzeczy dzieja sie w tabeli. Kto by pomyslal ze Wisla i Legia moga jeszcze w tym roku miec szanse na liderowanie w tabeli, ze beda choc chwile na pudle?!
Kto z pelnych buty kibicow Amici i rozpalonych do czerwonosci po 2 kolejkach kibicach Polonii czytaj Grocilinu nie naigrywal by sie z majacych chwilowe problemy Wisly i Legii. Pamietacie jak to bylo, mowilo sie im ze WIsla i Legia to na polskie warunki klasowe kipy i zawsze predzej czy pozniej sa w czolowce. A Ci po 2 sezonach dobrej gry juz pchali sie do grona najlepszych druzyn wszechczasow polskiej ligi, albo ten drugi klub powstaly z fuzji po tym jak liderowal po 2 kolejkach tez juz sie uwazal za pol boga. Naprawde pilka uczy pokory.

Moim zdaniem Jaga moze przy dobrym ukladzie powalczyc o 3 miejsce w Ekstraklasie. Oni nie maja tak szerokiej kadry jak Wisla, Legia, Polonia W czy tak dobrych pilkarzy jak Lech. Do tego ich glowny probolem to brak zwyciestw na wyjazdach. To wlasnie ich pograzy. Wisla i Legia powinny ich na spokojnie wyscignac na wiosne. Pilkarze obu klubow zgraja sie w zimie, moze dojda nastepne transfery. Zapewne na wiosne ze snu ziomowego obudzi sie Lech, moze i Polonia (ale w to watpie, tutaj mysle ze raczej srodek tabeli). Do tego moze z Jaga o 3 lokate powalczy Lechia, Korona, moze Slask o ktorego do niedawna trzeba bylo wznosic modlitwy aby sie utrzymal a teraz jak tak dalej pojdzie to jak mowie moze cos z tego bedzie.

Powiem jeszcze tak. Milo jest sie interesowac liga, obserwowac tabele ale ogladac wiekszosc meczow to jest katorga. Mam od tygodnia C+ i naprawde chcialoby sie ale sie nie da sledzic wszystkich meczow. Sa tak nudne ze ma sie po nich depresje.

Cytat:
Starałem się liczyć dokładnie ludzi na ich "gównej", ale podczas andrzejkowej posiadówy nie było to takie proste. Wyszło mi z 5 koła łącznie i tyle własnie było. Gdzie oni i stadion na 30 koła
Czyli Polonisci jak chcecie dopiec Legionistom to wiecie co robic. Na nastepny mecz kazdy bierze ze soba po 1 kole i wtedy nikt Wam nie powie ze Was na mecze chodzi 5 koła.
PS Najlepiej niech kazdy wemie po 5 kol wtedy bedzie Was 30 koła
I wszystko byloby pieknie gdyby nie ta Cracovia. Juz myslalem ze z GKSem przegraja, jak zaczeli strzelac to myslalem ze bedzie remis a tu taki klops :(( Znowu zapalilo sie swiatelko nadzieji w tunelu. Oby jednak nie bylo tak pieknie, oby nie powiekszono ligi, nie wyrzucono za niespelnienie warunkow licencyjnych Ruchu, Poloni B, nie ukarano znowu Widzewa za korupcje i Cracovia spokojnie niech spadnie.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 28.11.2010 o godz. 21:44.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Ribas
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.11.2010, 21:45
Maciek S. wytrwale realizuje plan sprowadzenia mitycznego wysokiego napastnika.
http://www.legia.com/www/index.php?akt=19230
Ostatnio edytowane przez Ribas : 28.11.2010 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.11.2010, 21:48
Ribas napisał(a):Wyświetl post
Maciek Sz. wytrwale realizuje plan sprowadzenia mitycznego wysokiego napastnika.
24 lata to on miał chyba jak wojna jeszcze była w Bośni, a on był w wojsku.

Tak poważnie to staro wygląda z twarzy
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 28.11.2010, 21:50
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Czyli Polonisci jak chcecie dopiec Legionistom to wiecie co robic. Na nastepny mecz kazdy bierze ze soba po 1 kole i wtedy nikt Wam nie powie ze Was na mecze chodzi 5 koła.
PS Najlepiej niech kazdy wemie po 5 kol wtedy bedzie Was 30 koła
Hehe, dobre podsumowanie udanej niedzieli z pięknym meczem Disco w tle

Co do Craxy to nie wierzę, że się obronią, bo:
a) mają zaledwie 8 punktów w połowie sezonu
b) potrzebują minimum 22-25 punktów, aby myśleć o utrzymaniu
c) nikt nie będzie chciał wzmocnić tej drużyny w przerwie zimowej
d) uzbierają na koniec ok. 20 punktów i spadną na zbity pysk do I ligi

PS. Nasz nowy/przyszły/niedoszły nabytek nie dostał powołania do kadry. Z twarzy przypomina Czereszewskiego grubo po 40-stce.
http://www.90minut.pl/news/141/news1...-z-Polska.html
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.11.2010 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 28.11.2010, 21:52
Ten napastnik moze byc fajny na ME albo na gleboka lawke Chociaz z drugiej strony byl obserwowany od jakiegos czasu Dla mnie jako uzupelnienie to ok, ale jeszcze jeden napadzior do pierwszego skladu pewnie zostanie zakupiony.

PS : Przed swietami starszych braci w wierze musimy pokonac i sprawic ze maca w tym roku nie bedzie taka dobra.

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.11.2010, 21:52
Ribas napisał(a):Wyświetl post
Maciek S. wytrwale realizuje plan sprowadzenia mitycznego wysokiego napastnika.
Ja tam bym na testach u nas też chętnie go widział
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 28.11.2010, 21:59
Podmienimy im mace na podpłomyki

Ktoś tu ma fuksa w PP. Za to amikorz będzie miał ciężką przeprawę w drodze do upragnionej LE.
Cytat:
Pary 1/4 finału Pucharu Polski:
Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Lech Poznań - Polonia Warszawa
Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok
Ruch Chorzów - Legia Warszawa
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 28.11.2010, 22:04
Wojciechowski naprawde zrobi kamehameha po tej rundzie PP. Na bank Leszek zepnie posladki.

Co do Nas to jak napisalem w innym temacie, Ruch to jak jakies zeslanie. Co roku na nich trafiamy i czlowiek czuje sie jakby jezdzil na jakies cholerne przymusowe wycieczki do nielubianej rodziny.

Nastepna runda pewnie bedzie taka ze trafimy na Podbeskidzie

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.11.2010, 22:08
Wojciechowski naprawde zrobi kamehameha po tej rundzie PP. Na bank Leszek zepnie posladki.
Jak ich trenować dalej będzie Janas, to Bakero rywala ma rozpracowanego (pod warunkiem, że sam w Poznaniu będzie pracować), bo wiemy, że Pawka się nie wpierdziela.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.11.2010, 22:09

Nastepna runda pewnie bedzie taka ze trafimy na Podbeskidzie
Tak, tak. A my pojedziemy do Chorzowa.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.11.2010, 22:14
Cytat:
Tak, tak. A my pojedziemy do Chorzowa.
No ale to dopiero za rok, w najbliższym meczu z nimi gracie u siebie
Legionista
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.11.2010, 22:30
Wisła zaczyna łapać inteligentny futbol.

Spojrzałem jeszcze dziś na Jagiellonię. Typowy polski ligowiec,dzida i do przodu. Poza tym absolutny brak pomysłu na grę.Jakości w tym za grosz. Za tydzień jedzie dobrze dysponowany Sląsk , Lenczyk ustawi ich defensywnie ze sprytnym Sotirovicem i dupa zbita. Ta drużyna nie wie co ma robić,gdy rywal nie jest odkryty i można go sontrować. Probierz im nie podpowie,bo nie wygląda na myśliciela. I wychodzi na moje, że to nie tyle Jagiellonia ucieka, tylko faworyci tracą punkty. Ktoś musiał wykrzystywać słabość Wisły i Legii i robiła to Jagiellonia. Równie dobrze mogła to być Korona, Bełchatów. Dorabiano i dorabia się jakieś ideologię, o jakości naszych młodych trenerów, a najlepszym tego przykładem miał być Probierz. Masakra. Jeśli tak jest to nasza myśl trenerska nie ma przyszłości. Bazować na szybkości Grosickiego i instynkcie Franskowskiego, genialne. W tym meczy Fornalik nakrył taktykę Jagielloni czapą i koniec. Wspominano coś o " rezultatach spokojnego budowania zespołu", kolejna bajka. Wigan nie chciało Kupisza, poszedł do Jagielloni, Frankowski nie chciany w Wiśle,poszedł do Jagielloni, Grosicki,same problemy poszedł do Jagielloni. Same spady,żeby nie napisać ostrzej. Całkowity przypadek i tyle,że tam się znaleźli. Jalgiellonia, obecny lider, to takie samo zjawisko w naszym futbolu jak "Polski Murinho", milion euro za Sobiecha, i Jodłowiec do Włoch itd. Potrzeba chwili. Świat nie znosi próżni, więc wobec nędznej gry Wisły,Legii, wymyślono "budowaną od dawna Jagiellonię pod wodzą dobrego, młodego polskiego trenera". Dobry początek mieli,no to bębenek był podbijany, do tego stopnia,że w swoje umiejętności uwierzył Probierz i coś mówi o walce o MP. Deklaracja możliwa tylko u kogoś kto nie jest świadom swoich braków.Naiwny ten kto łyka takie bajki. Pelikan. Podobne rzeczy mógłby mówić Sasal,też dobrze grają, solidne wyniki mają ale on cały czas mówi o tym, że walczy o utrzymanie. Wie na czym stoi, nie uwierzył w propagandę wymyśloną przez nudzących się pismaków. Widzi jaki skład,jakie umiejętności.

Specjalnie teraz to pisze póki Jagiellonia jest na pierwszym miejscu aby nie było,że się mądrze gdy im nie idze. Chce Wam zwrócić uwagę, że polskie zespoły ligowe nic nie grają, bez ładu i składu a polscy trenerzy .......ą coś o taktyce. Zabrzmi to buńczucznie,ale huj z tym, jest dobrze to trzeba o tym pisać i mówić. Gramy dobrze,jakościowo coraz lepiej, widać myśl w tym co kopiemy. I przyszłość jest przed nami. Doceńcie to i nie dajcie się zwieść fałszywym prorokom.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.11.2010, 22:37
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wisła zaczyna łapać inteligentny futbol.

Spojrzałem jeszcze dziś na Jagiellonię. Typowy polski ligowiec,dzida i do przodu. Poza tym absolutny brak pomysłu na grę.Jakości w tym za grosz. Za tydzień jedzie dobrze dysponowany Sląsk , Lenczyk ustawi ich defensywnie ze sprytnym Sotirovicem i dupa zbita. Ta drużyna nie wie co ma robić,gdy rywal nie jest odkryty i można go sontrować. Probierz im nie podpowie,bo nie wygląda na myśliciela. I wychodzi na moje, że to nie tyle Jagiellonia ucieka, tylko faworyci tracą punkty. Ktoś musiał wykrzystywać słabość Wisły i Legii i robiła to Jagiellonia. Równie dobrze mogła to być Korona, Bełchatów. Dorabiano i dorabia się jakieś ideologię, o jakości naszych młodych trenerów, a najlepszym tego przykładem miał być Probierz. Masakra. Jeśli tak jest to nasza myśl trenerska nie ma przyszłości. Bazować na szybkości Grosickiego i instynkcie Franskowskiego, genialne. W tym meczy Fornalik nakrył taktykę Jagielloni czapą i koniec. Wspominano coś o " rezultatach spokojnego budowania zespołu", kolejna bajka. Wigan nie chciało Kupisza, poszedł do Jagielloni, Frankowski nie chciany w Wiśle,poszedł do Jagielloni, Grosicki,same problemy poszedł do Jagielloni. Same spady,żeby nie napisać ostrzej. Całkowity przypadek i tyle,że tam się znaleźli. Jalgiellonia, obecny lider, to takie samo zjawisko w naszym futbolu jak "Polski Murinho", milion euro za Sobiecha, i Jodłowiec do Włoch itd. Potrzeba chwili. Świat nie znosi próżni, więc wobec nędznej gry Wisły,Legii, wymyślono "budowaną od dawna Jagiellonię pod wodzą dobrego, młodego polskiego trenera". Dobry początek mieli,no to bębenek był podbijany, do tego stopnia,że w swoje umiejętności uwierzył Probierz i coś mówi o walce o MP. Deklaracja możliwa tylko u kogoś kto nie jest świadom swoich braków.Naiwny ten kto łyka takie bajki. Pelikan. Podobne rzeczy mógłby mówić Sasal,też dobrze grają, solidne wyniki mają ale on cały czas mówi o tym, że walczy o utrzymanie. Wie na czym stoi, nie uwierzył w propagandę wymyśloną przez nudzących się pismaków. Widzi jaki skład,jakie umiejętności.

Specjalnie teraz to pisze póki Jagiellonia jest na pierwszym miejscu aby nie było,że się mądrze gdy im nie idze. Chce Wam zwrócić uwagę, że polskie zespoły ligowe nic nie grają, bez ładu i składu a polscy trenerzy .......ą coś o taktyce. Zabrzmi to buńczucznie,ale huj z tym, jest dobrze to trzeba o tym pisać i mówić. Gramy dobrze,jakościowo coraz lepiej, widać myśl w tym co kopiemy. I przyszłość jest przed nami. Doceńcie to i nie dajcie się zwieść fałszywym prorokom.
Otóż to, mam od zawsze takie samo zdanie i niejednokrotnie je tu przytaczałem.

A najbardziej ciekawi mnie co teraz ma do powiedzenia trener z Bełchatowa. Taką napinkę swego czasu odstawił, a tu psikus ...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.11.2010, 22:41
Marszałek- ja się z Tobą za bardzo nie zgadzam.

Jaga na wyjazdach gra o wiele słabiej niż u siebie i to wiadomo nie od dziś. W Białym Jagiellonia wygra ze Śląskiem, takie jest moje zdanie.

Co do Wisły- zespół zaczyna łapać inteligentny futbol? A w czym przepraszam? Sytuacji bramkowych jak na lekarstwo (i dzidy szczególnie Bunozy dziś też były, tak jak w meczu Jagi), w obronie też błędy (Polonia miała kilka okazji jakby nie patrzeć). Pierwsze 15-20 min Wisła była bezradna, nie mogła wyjść z własnej połowy. Druga połowa zaczeła się identycznie. To, że zdarzają się jakieś fajne akcje nie oznacza, że zespół łapie rytm (bo i kilka fajnych zagrań dostrzeżesz w ekipie Cracovii). Strzałów, sytuacji bardzo mało z obu stron. No i żeby nie było, tak samo wyglądała gra i zwycięstwo Legii w Bytomiu. Gra bez polotu, błędy w obronie, dość mało okazji podbramkowych. Bida z nędzą, a nie inteligentny futbol. Zarówno Wisła i Legia powinny się cieszyć, że mają tyle pkt ile mają (fartowne wygrane Waszego zespołu z Cracovią czy Zagłębiem L. i nasze z Cracovią czy Górnikiem Z).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów