The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2010, 22:53
Jak Krzywicki zagra taki mecz też z Legią, to jeszcze Smuda powoła go do kadry
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.11.2010, 22:57
MatMario napisał(a):Wyświetl post
No wy jesteście dobrzy w tłumaczeniu takich historii po tym jak Puchar Polski wam fryzjer załatwiał z Aluminium Konin.
ej... pinkbunny... no nieprzesadzaj.... to że ja tłumaczę historię na swój sposób a Ty na swój to nie znaczy że to ja jestem sfrustrowany tym wynikiem..

zapomniałem dopisać że przy 2giej i 3ciej bramce to ex-Lechita Zlatko zawalił bo "niedobiegł" i "niedoskoczył"
Powód: skleroza
Ostatnio edytowane przez sq : 26.11.2010 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.11.2010, 23:03
Tytul frajerstwa roku juz mamy Teraz tylko wybor frajera roku i babola roku Chociaz...frajer roku to moze byc obronca GKS...ten od wyskoku w miejscu i strachu o wlasna glowe

Nie przesadzajmy. Zawodnik przy 3 bramce niby tam chcial cos zrobic ale wygladalo to jakby wyskoczyl w miejscu i zdziwil sie ze nie trafil w pilke Osobnym kuriozum jest sam "strzal" takie cos widzi sie naprawde sporadycznie.

Co do Nas to meczylismy bule ale wygralismy i tylko to sie liczy.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 26.11.2010, 23:05
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Jak Krzywicki zagra taki mecz też z Legią, to jeszcze Smuda powoła go do kadry
A chłopak oleksego Ci go kupi za milion do warszawskiej ferajny.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 26.11.2010, 23:14
Ten "chłopak" chociaż ma za co kupić, nie to co dusigrosz z Myślenic.
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 26.11.2010, 23:31
i ch&* że sknera. Przynajmniej ' jakieś ' sukcesy mamy i stadion , a nie jakiś kurnik na który nawet Waltzowa nie chce dać hajsu
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.11.2010, 23:32
nbp napisał(a):Wyświetl post
i ch&* że sknera. Przynajmniej ' jakieś ' sukcesy mamy i stadion , a nie jakiś kurnik na który nawet Waltzowa nie chce dać hajsu
Kij ze stadionem, kij z sukcesami, kibiców mamy
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.11.2010, 23:48
Padłem. Jeszcze się pochwal, że Ci ekstraklasę kupił.

P.S. Nie masz zadnego wpływu na to czy Wojciechowski kupi kogos czy nie. Wiekszy wpływ ma na to jego kobieta. Jak mu zrobi dobrze to moze bedizecie mieli puchary. To samo z kasa od Waltera (sądząc po wieku, jemu sie juz pewnie nie da to i pucharów nie mamy) czy od Cupiała. Jeszcze tego brakuje, zeby sobie udowadniac ktory jest lepszy. Jaka jest Twoja zasluga w tym, ze kupil Smolarka, a jaka jego wina, ze Cupial nie kupil Smolarka?

Jedyne co mozemy robic to napędzać frekwencje.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 26.11.2010 o godz. 23:51.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.11.2010, 23:52
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Mocnei najlepsze jest to,że prawdziwe
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 27.11.2010, 00:03

P.S. Nie masz zadnego wpływu na to czy Wojciechowski kupi kogos czy nie. Wiekszy wpływ ma na to jego kobieta. Jak mu zrobi dobrze to moze bedizecie mieli puchary. To samo z kasa od Waltera (sądząc po wieku, jemu sie juz pewnie nie da to i pucharów nie mamy) czy od Cupiała. Jeszcze tego brakuje, zeby sobie udowadniac ktory jest lepszy. Jaka jest Twoja zasluga w tym, ze kupil Smolarka, a jaka jego wina, ze Cupial nie kupil Smolarka?

Ale opraw nie sponsoruje, na pięknym, nowym stadionie.

PS: Nie mam wpływu na to kogo kupi. Ale prędzej on kogoś kupi niż Walter czy Cupiał. Czytaj: prędzej czy później zdobędziemy mistrza.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.11.2010, 00:03
I nakręcać sprzedaż Coli bez zakrętki i frytek w gastronomii na Ł3

Przyznam, że całkiem niezłej i już zostawiłem tam prawie drugie tyle co wydałem na karnet.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 27.11.2010, 00:09

PS: Nie mam wpływu na to kogo kupi. Ale prędzej on kogoś kupi niż Walter czy Cupiał. Czytaj: prędzej czy później zdobędziemy mistrza.
Ale najpredzej to sie wkur** i was sprzeda
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.11.2010, 00:22
Ale opraw nie sponsoruje, na pięknym, nowym stadionie..
Takie numery tylko w Skrzydlatych Świniach. Chociaż nie, w KSP sponsorują autokary

P.S. Nie brnij w to gówno dalej, bo i Warszawę tu ośmieszasz, nie tylko Polonię.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.11.2010, 00:24

Człowieku jestes bezczelny....
Odpowiedz cytując
Ribas
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.11.2010, 00:29
Z dużym naciskiem na później
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.11.2010, 00:48
Może i zdobędą mistrza, pytanie tylko w czym.... hmm..... Curling?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.11.2010, 01:00

Staram się być obiektywny i jedynie to nie zniósł bym tu 'ziomów' z kałuży tyle że minimalnego obiektywizmu wymagam od 'obcych'.Wujek Cupiał jest jaki jest ale na dziś to od lat dobry poziom(ligowy) trzyma.Wujek Wojciechowski gdy dacie dupy w tym sezonie, najpewniej rozgoni towarzystwo i tak jak zwykłym wałem dostaliście możliwość grania o najwyższe cele(bo przecież nie wywalczyliście sobie tego na boisku), tak po pierwszym niepowodzeniu, musicie się liczyć z tym że powrócicie do punktu wyjścia.

Była by w tym jakaś sprawiedliwość tak jak i spadek Waszych ziomków z kałuży bo już przecież raz spadli a i awans kupili

Tak na marginesie przykry był ten mecz.'Śledziłem' go tylko na liveskorze, polazłem w 80 minucie przy 0-2...wracam a tu 3-2.Szok ale mimo iż jedyne co życzę im to kataklizm, to nie wydaje mi się to być przekrętem.Tak tego się nie robi
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 27.11.2010, 01:02
Coz, musze sie z PDS zgodzic. Kiedys zdobeda mistrza, jesli klubu nie zniszcza i ludzie nie znudza sie pilka nozna, ewentualnie jesli koniec swiata nie nastapi przed 3983 rokiem to maja szanse na jeden tytul.
Niech oni sie nie martwia o MP tylko o frekwencje. Takie duze miasto, podobno PRAWDZIWI kibicuja Polonii a na stadionie przeswity jak miedzy udami kurtyzany. Tam jakas zyla wodna plynie pod stadionem?
Nie smiac sie z Polonii... Tzn mozna sie smiac im w twarz ale nie mam dobrej latarki i klaustrofobie dostalem w gratisie wiec boje sie chodzic po kanalach.

PS: Cracovia sie odbila od dna i teraz na fali bedzie. Ta fala tak duza ze za tydzien dadza rade - takie glosy juz od kibicow Cracovii mozna uslyszec/przeczytac No prosze, optymizm ( to co ze przesadny ) panuje wsrod pasiastych
Ostatnio edytowane przez kreseq : 27.11.2010 o godz. 01:06.

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.11.2010, 01:40
Odnośnie meczu sąsiadki. Fryzjer dalej działa, bo jak nazwać ostatnią bramkę. Jest to po prostu skandal.
Klub który tak śmierdzi nie powinien grać w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.11.2010, 01:48

Weszlo.com napisał(a):
Zajęcia w Klubie Kokosa - bieganie po schodach

Popytaliśmy tu i tam o słynny Klub Kokosa. I co nam się udało ustalić - Daniel Kokosiński zarabia 15 tysięcy złotych miesięcznie, ale ma kontrakt rosnący i w kolejnym roku na jego konto będzie wpływać jeszcze więcej. Zajęcia w Klubie Kokosa mają polegać na tym, by Kokosa trzymać z dala od boiska, więc głównie biega po schodach, po trybunie "kamiennej". Trzy razy dziennie.

- Za piętnastaka miesięcznie, to mogę biegać i siedem razy dziennie - miał powiedzieć Kokos. No i biega. Nie udaje, że go coś boli, nie mówi, że ma grypę, nie miga się w żaden inny sposób, nie przysyła żadnych zwolnień. Biega po schodach. Najgłupszy zawód świata.

- Czym się zajmujesz na co dzień?
- Biegam?
- Ale gdzie?
- Po schodach.
- Zawodowo?
- Tak.

Kokos biega po schodach. Na razie za 15 tysięcy miesięcznie, ale wkrótce będzie więcej. Najwyraźniej ma zamiar wybiegać cały kontrakt.
Jak nie w piłkę to np mistrza we wbieganiu na a Empire State Building, no chyba że będą mistrzostwa np Burj Dubai.

Albo wbieganie na najwyższy budynek wybudowany przez JW

Ważne że idziecie w profesjonalizm, bo kontrakt jak na tak niszową dyscyplinę zacny
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.11.2010, 02:34

Może tak być.
Pytanie jakie się pojawia jest tylko jedno : Jaki to będzie klub i z jakiego miasta.
A) Polonia Odra Opole
B) Hetman Polonia Zamość
C)Czarne Koszule Wodzisław
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.11.2010, 02:47
szprotson, chyba za daleko szukasz.

Tutaj raczej chodzi o Dyskobolie Grodzisk Wlkp.
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.11.2010, 08:56
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
... zaznaczam ze nie jestem zwolennikiem teorii spiskowej....
A zauważyliście kto to sędziował? Znowu ten skośny! Facet ma rękę do dziwnych meczy.

edit : Sędzia: Masaaki Toma
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez Mahazel888 : 27.11.2010 o godz. 09:02.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 27.11.2010, 10:18
- Chcę, by drużyną zarządzał większy zespół, który na zasadzie burzy mózgów będzie dochodził do najlepszych rozwiązań. Wykładam na ten klub zbyt duże środki finansowe, byśmy grali w kratkę. Piłkarze dostają ogromne pieniądze i mają wykonywać usługi tak, jak tego oczekuję. Mam nadzieję, że nowi ludzie pomogą Janasowi sprawić, by Polonia wreszcie spełniała moje oczekiwania - mówi szef Czarnych Koszul. Podaje nawet wzór, do którego chce dążyć.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Janusz "Burza Mózgów"" Wojciechowski

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.11.2010, 10:44
sq napisał(a):Wyświetl post
trzecią obrońca puścił bo (do wyboru przeciwko teoriom spiskowym): 1.bał się że sam ją sobie wbije do bramki, 2. myślał że nie ma za nim nikogo i wyjdzie w aut, 3. myślał że bramkarz spokojnie chwyci w ręce.
Sapela nie drgnął nie wiedząc gdzie Krzywicki skieruje piłkę a Krzywicki wogóle tej piłki nie sięgnął
Proszę Cię

Widziałeś kiedykolwiek jakiś mecz gdzie obrońca uchyla się przed piłką na 10 metrze licząc na rozwój sytuacji wg wymienionych przez ciebie scenariuszy?

1) Nawet Jop drugi raz by tego do siatki nie wpakował. Wystaczyło płat czołowy przyłozyć i wyjaśnić sytuację.
2) Tak można myśleć gdy się długi słupek zamyka.
3) Gdy ją przepuszczał kłaniając się gorliwie miał ją na wysokości głowy. Jaki bramkarz do tego wyjdzie skoro jest obrońca który asekuruje sytuację. To nie była zawiesina na wysokości 2-2,50m.

Taka ciekawostka:
- Przy bramce na 1-2 kto odpuścił Sasina wbiegającego w pole karne? Obrońca z numerem 27, Zlatko Tanevski
- Przy bramce na 2-2 kto pilnował i ruszył w Pogoń za Krzywickim? Obrońca z numerem 27, Zlatko Tanevski
- Przy bramce na 3-2 kto się uchylił przed piłką? Obrońća z numerem 27, Zlatko Tanevski.

Pozatym 2-3 sek. filmu http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...cki__3_2_.html

Tanevski patrzy w prawo i musiał widzieć napastnika obok siebie. To nagle by odpuścił dośrodkowanie sądząc że nie ma przeciwnika obok niego?

Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 27.11.2010, 10:50
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Proszę Cię

Widziałeś kiedykolwiek jakiś mecz gdzie obrońca uchyla się przed piłką na 10 metrze licząc na rozwój sytuacji wg wymienionych przez ciebie scenariuszy?

1) Nawet Jop drugi raz by tego do siatki nie wpakował. Wystaczyło płat czołowy przyłozyć i wyjaśnić sytuację..
Tutaj akurat wykazałbym się większą rozwagą.

Skończmy już te rozkminy
Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Stary 27.11.2010, 10:54
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Proszę Cię

1) Nawet Jop drugi raz by tego do siatki nie wpakował. Wystaczyło płat czołowy przyłozyć i wyjaśnić sytuację.
2) Tak można myśleć gdy się długi słupek zamyka.
3) Gdy ją przepuszczał kłaniając się gorliwie miał ją na wysokości głowy. Jaki bramkarz do tego wyjdzie skoro jest obrońca który asekuruje sytuację. To nie była zawiesina na wysokości 2-2,50m.

Taka ciekawostka:
- Przy bramce na 1-2 kto odpuścił Sasina wbiegającego w pole karne? Obrońca z numerem 27, Zlatko Tanevski
- Przy bramce na 2-2 kto pilnował i ruszył w Pogoń za Krzywickim? Obrońca z numerem 27, Zlatko Tanevski
- Przy bramce na 3-2 kto się uchylił przed piłką? Obrońća z numerem 27, Zlatko Tanevski.

Pozatym 2-3 sek. filmu http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...cki__3_2_.html

Tanevski patrzy w prawo i musiał widzieć napastnika obok siebie. To nagle by odpuścił dośrodkowanie sądząc że nie ma przeciwnika obok niego?

Zgadzam sie z Tobą w 100%, to co zrobił Tanevski to woła o pomstę do nieba, ja tu nei chcę nic mówić, ale popatrzcie sobie na ostatniego gola... mam duże wątpliwości czy on w ogóle nie jest przypadkiem ślepy... bo jak można odpuścić takie dośrodkowanie... i nie ładować głową... dramat
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.11.2010, 11:35
Widziałem kilka razy tą powtórkę i na żywo jak leciało spotkanie. Poszedł na piłkę głową, ale się machnął i jej nie przeciął. Przeleciała za jego głową, a on mógł odprowadzić ją głową do bramki.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.11.2010, 11:49
Po wczorajszym "cudzie nad kałużą" mam świetny humor, o który dbają moi znajomi, którzy są pasiaści.
Dziś na Facebook'u czytam takie dowcipy jak: "Cracovia to MY! Najlepsi kibice". Hahahahaha! "najlepsi kibice" powalają mnie z nóg.
Naprawdę nie rozumiem ich. Są w czarnej du**e, utrzymają się pewnie znów dzięki zielonemu stolikowi (czyli korupcja trwa w najlepsze), wygrali raptem DRUGI mecz w sezonie i już są świetni? Ich piłkarze są do niczego, a kibice śpiewający przez 90% meczów piosenki "anty Wisła" nigdy nie będą najlepsi, nawet nie będą dobrzy.

Mam nadzieję, że w niedzielę dokopiemy ichniej warszawskiej koleżance i znowuż przeskoczymy Legię.
A Klub Kokosa trwa w najlepsze- Daniel biega po schodach. Ale zachowuje się profesjonalnie, bo nie stroi fochów.
Takie kabarety to tylko w polskiej lidze!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 27.11.2010, 12:03
Cytat:
No, mamy najbardziej oryginalną wypowiedź sezonu. A raczej dekady. Może nawet - najbardziej oryginalną wypowiedź w historii polskiej piłki. Uwaga (ale teraz to naprawdę - uwaga!), cytujemy portal sportowefakty.pl:

Po końcowym gwizdku Wróbel był pierwszym zawodnikiem GKS-u, który wyszedł z szatni do autobusu. Portal SportoweFakty.pl zapytał go o wrażenia po porażce poniesionej w tak nieprawdopodobnych okolicznościach.

- Może pan zacytować niecenzuralne słowa? - upewnił się Wróbel, a po uzyskaniu twierdzącej odpowiedzi, uzupełnił: - Proszę powiedzieć, że ja się czuję, jak dzi.wka wydymana po jakimś gang bangu. To są moje słowa.
A bukkake było?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów