|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Przecież stadion Lechii spełnia wszystkie wymogi licencyjne, więc nie wiem co ma do tego Baltic Arena. Bez tego mogą legalnie grać.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,87...gradowac_.html
Cytat:
Jeden raz to moze byc przypadek, dwa to juz przyzwyczajenie. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A moze comparch dostarcza jakis sprzet komputerowy, oprogramowanie i cala reszte do pzpn po bardzo preferencyjnych cenach ?
To mogloby jedynie tlumaczyc akcje: cala Polska ratuje Niemądrych. Bo druzyna chujowa, klub ani fajny ani jakis specjalny, bydlo na stadionie, drugie imie: korupcja, stadion brzydki, a tu 3. rok z rzedu plywaja po powierzchni. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Guest
|
|
Profesor Pejs ma sałatę na zrobienie dobrze Lacie&co, Ruch czy Polonia tej sałaty nie mają - ot co. Jeśli natomiast chodzi o wejście większej ilości mocnych finansowo i organizacyjnie drużyn z 1 ligi to też niezbyt różowo - ŁKS robi bokami, Piast może da radę, Bielsko - |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
ja mówie o tych co są teraz - byłes kiedys wgl w Gdańsku? co runde stadion jest wielką budową, wymienione jest na Nim wszystko oprócz okolic klatki gości, ale to jest zostawione specjalnie- dla celów upamietnienia jak to kiedys wyglądało, co sie na Nim działo, czyli solidarnośc, wiece, czy też Juventus. Stadion nie ma żadnego zastrzeżenia prac komisyjnych. edycja : nie zauważyłem , że kolega zim zum napisał dokłądnie to samo ![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
To gorsza zaraza niż jemioła. Szkoda drzew.
Lepiej zakopać. ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Ja pamiętam, że mieli robić w starych kopalniach soli składy na materiały radioaktywne, może tam by upchnąć? A tak swoją drogą, powiedzcie mi: jaka jest granica, przy której kibic takiej drużyny stwierdzi, że jednak no tak dalej nie można... Wpadki korupcyjne, przeskakiwanie na cudze licencje, takie tam - wiadomo, zdarza się, niektórzy kibice to łykają, często większość z danego klubu. No ale gdzie jest moment, w którym miarka się przebiera? ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak wyniki dobre to aż wracać się chce.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/jed...wiadomosc.html |
|
|
|
Guest
|
|
![]() A co do drugiej części - to pewnie dość indywidualne. ponad 300 zatrzymanych we Wrocku = właściwie wszyscy byliśmy robieni w ch... i to setki razy...tj. powód żeby już to olać x razy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Najgorsze jest to,że wszyscy publicznie o tym mówią, że Cracovia prawdopodobnie uratuje dzięki powiększeniu ligi (od)byt ligowy, ale nikt z tym nic nie zrobi. Arogancja i cynizm niższych rzędów jest tak dalece posunięty,że podobne rzeczy to chyba w republikach bananowych o większym zabanowanieniu niż u nas. Gdybysmy mieli jakieś rozsądne rządy to ten cały PZPN poszedłby w piździeć bez względu na groźby UEFY czy innego FIFA i jaja jak z ŁKS-em miejsca by nie miały.
Może zrobmy ligę zamknętą wzorem koszykówki w USA czy Rosji i będzie wszystko jasne a nie udawać,że trwa walka skoro są zespoły, ktore nie spadną choćby miały jeden punkt na koniec sezonu. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
fajnie że Lotos, ale koszulka mi do gustu nie przypadła
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy sie utrzymaja czy nie , ale jak beda na miejscu spadkowym i powieksza lige i znow sie utrzymaja to bedzie farsa , tylko do kogo to zglosic do UEFY ?Oni i tak nic nie zrobia pewnie ,jak rok temu jak ŁKS zrobili w b*ca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Mógłby ktoś wrzucić artykuł z wypowiedzią jakiegoś działacza pzpn o powiększeniu ligi lub o sprawach licencji? Być może nieptrzebnie sie nakręcamy że cracovii kolejny raz sie upiecze. Z tego co czytałem to jasno było powiedziane tylko o Ruchu o innych zespołach w sprawie licencji nie czytałem. Nie mam coziennie dostępu do internetu dlatego może coś mnie omineło ?
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja tego w ogóle nie rozumiem. Na co nam większa liga? Rozumiem już, do bram ekstraklasy pukają drużyny prezentujący wysoki poziom sportowy, na trybunach gromadzą się rzesze fanów. Spójrzcie tylko na takie Podbeskidzie.
Polska to nie Anglia, Niemcy, Francja... |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
..cztery razy w sezonie z Legią, Amiką...szlagiery w każdej kolejce, komplet na trybunach, więcej kasy dla klubów z biletów, lepsze widowiska, wyższy poziom...ale nie, lepiej powiększyć do 20 i co tydzień męczyć jakieś Podbeskidzia czy inne Wodzisławy ![]() Trzeba doprowadzić do tego, żeby pierwsza liga prezentowała poziom dzisiejszej ekstraklasy a i ekstraklasa awansowała o jeden level. Trzeba równać do góry, a nie zlewać poziomy (1liga + ekstraklasa). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Wiadomo że medal ma dwie strony i moglibyśmy dostać, czy też oni dzieki utrzymaniu się mogą stać się silniejsi, dlatego też pytam co Wy o tym sądzicie? |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Antystenes - świetny pomysł. Chętnie widziałbym takie rozwiązanie. Na prawdę fajnie byłoby, gdyby ktoś z PZPN tak pomyślał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ludzie co do zmniejszania ligi były już dyskusje i były proste porównania jakie kraja mają takie małe ligi..
Budujemy stadiony więc zaplecze będzie coraz większe, dlatego lepsze byłoby zwiększenie ligi do 18 drużyn.. W Polsce szybko by się znudziły ciągłe mecze np z Legią czy nawet derby... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Nie ma żadnych plusów. Niech spadają do okręgówki, niech zlikwidują pierwszą drużynę i zaczynają od juniorów. Pamięć ma zginąć mrokach historii. Amen. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ty lepiej sie zajmij Waszym kurnikiem, bo lada chwile i Wy bedziecie drżeć o licencje ![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
hmm może dlatego, że Lechia w przeciwieństwie do was ma dużo kibicow i się rozwija?
Ostatnio edytowane przez JoeyLG : 24.11.2010 o godz. 19:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Polonia rozdaje dzieciom bilety po złotówce na mecz z nami ;]
może przyjdzie tam z 2 tysiące ogólnie. Jak zrobią wycieczke ze szkół i darmowe drożdzówki im dadząto może może ;dd |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja sobie myślę, że jak ktoś dostaje od wszystkich bęcki i jest na ostatnim miejscu tabeli z zerową szansą na utrzymanie, to powinien przynajmniej zachować odrobinę klasy. Powiedzieć: trudno, jesteśmy zajebiście słabi i widocznie zasłużyliśmy na spadek.
Tego bym się spodziewał po prezesie Filipiaku. Ale cóż można się po tym Panu spodziewać? Klasy i honoru raczej na pewno nie. Natomiast ewentualne utrzymanie Pasów kosztem jakiegoś innego klubu, któremu odbierze się licencję... Moim zdaniem szanse na to są znikome. Gdyby jednak jakimś cudem tak się stało, to głównym poszkodowanym byłaby sama Cracovia, która stałaby się pośmiewiskiem, ale i obiektem wrogości niemal wszystkich kibiców w Polsce. A nie tylko Wisły. Ja się zastanawiam, czy dla takiego Filipiaka byłoby to aby opłacalne. Przecież marka ma się dobrze kojarzyć. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Żeby poszło do atmosfery?
A stadion przerobić na bazar.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.11.2010 o godz. 20:05.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|