The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2010, 08:38
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Kolego bez urazy ale Lechia byłaby w bardzo podobnej sytuacji do wyżej wymienionych klubów gdyby nie budowany stadion na potrzeby Euro 2012, bo czy myślisz że Baltic Arena powstałaby gdyby nie ta impreza?
Przecież stadion Lechii spełnia wszystkie wymogi licencyjne, więc nie wiem co ma do tego Baltic Arena. Bez tego mogą legalnie grać.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 24.11.2010, 08:58
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,87...gradowac_.html

Cytat:
Nikt już od nas nie dostanie nawet złotówki - stawia sprawę jasno Dariusz Smagorowicz, przewodniczący rady nadzorczej niebieskiej spółki. Na Cichej już można usłyszeć, że klub jest nękany, bo w Ekstraklasie szuka się miejsca dla Cracovii, która będzie musiała bardzo się starać, żeby obronić ligowy byt na boisku.
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, jednak pamietam jak urzadzono ŁKS, teraz to samo dzieje sie z Ruchem.

Jeden raz to moze byc przypadek, dwa to juz przyzwyczajenie.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 24.11.2010, 09:54
A moze comparch dostarcza jakis sprzet komputerowy, oprogramowanie i cala reszte do pzpn po bardzo preferencyjnych cenach ?
To mogloby jedynie tlumaczyc akcje: cala Polska ratuje Niemądrych.
Bo druzyna chujowa, klub ani fajny ani jakis specjalny, bydlo na stadionie, drugie imie: korupcja, stadion brzydki, a tu 3. rok z rzedu plywaja po powierzchni.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.11.2010, 10:09
avangarda napisał(a):Wyświetl post
Jednej rzeczy nie rozumiem, mianowicie CZEMU ratowali i być może będą ratować Cracovię? Przecież warszawka nie lubi Krakowa. Cracovia nie jest ostoją polskiej piłki, kolebką też nie, najbardziej utytułowanym klubem też. To czemu? Profesur musi mieć ogromne te haki na leśne dziadki, ogromne
Ślunska tez nie lubi... Profesor Pejs ma sałatę na zrobienie dobrze Lacie&co, Ruch czy Polonia tej sałaty nie mają - ot co.
Jeśli natomiast chodzi o wejście większej ilości mocnych finansowo i organizacyjnie drużyn z 1 ligi to też niezbyt różowo - ŁKS robi bokami, Piast może da radę, Bielsko - ?, Sandecja - być może, Flota - odpuszcza, a inni się nie liczą. Wejście Pogoni byłoby ok z tego pkt. widzenia no ale oni już przegrali sezon.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 24.11.2010, 10:50
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Bo druzyna chujowa, klub ani fajny ani jakis specjalny, bydlo na stadionie, drugie imie: korupcja, stadion brzydki, a tu 3. rok z rzedu plywaja po powierzchni.
Co ma wisiec nie utonie.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.11.2010, 10:52
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Kolego bez urazy ale Lechia byłaby w bardzo podobnej sytuacji do wyżej wymienionych klubów gdyby nie budowany stadion na potrzeby Euro 2012, bo czy myślisz że Baltic Arena powstałaby gdyby nie ta impreza?
a kto mówi o nowym stadionie?
ja mówie o tych co są teraz - byłes kiedys wgl w Gdańsku?
co runde stadion jest wielką budową, wymienione jest na Nim wszystko oprócz okolic
klatki gości, ale to jest zostawione specjalnie- dla celów upamietnienia jak to kiedys wyglądało,
co sie na Nim działo, czyli solidarnośc, wiece, czy też Juventus.
Stadion nie ma żadnego zastrzeżenia prac komisyjnych.

edycja :

nie zauważyłem , że kolega zim zum napisał dokłądnie to samo
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 24.11.2010, 10:57
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Co ma wisiec nie utonie.
No to powiesmy. W Krakowie jest duzo drzew.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.11.2010, 11:52
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
No to powiesmy. W Krakowie jest duzo drzew.
To gorsza zaraza niż jemioła. Szkoda drzew.

Lepiej zakopać.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.11.2010, 12:01
Cytat:
To gorsza zaraza niż jemioła. Szkoda drzew.

Lepiej zakopać.
Gleby wam popsują, poza tym ryzyko że przeniknie to paskudztwo do wód gruntowych.

Ja pamiętam, że mieli robić w starych kopalniach soli składy na materiały radioaktywne, może tam by upchnąć?

A tak swoją drogą, powiedzcie mi: jaka jest granica, przy której kibic takiej drużyny stwierdzi, że jednak no tak dalej nie można... Wpadki korupcyjne, przeskakiwanie na cudze licencje, takie tam - wiadomo, zdarza się, niektórzy kibice to łykają, często większość z danego klubu. No ale gdzie jest moment, w którym miarka się przebiera?
Legionista
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.11.2010, 12:03
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Gleby wam popsują, poza tym ryzyko że przeniknie to paskudztwo do wód gruntowych.

Ja pamiętam, że mieli robić w starych kopalniach soli składy na materiały radioaktywne, może tam by upchnąć?

A tak swoją drogą, powiedzcie mi: jaka jest granica, przy której kibic takiej drużyny stwierdzi, że jednak no tak dalej nie można... Wpadki korupcyjne, przeskakiwanie na cudze licencje, takie tam - wiadomo, zdarza się, niektórzy kibice to łykają, często większość z danego klubu. No ale gdzie jest moment, w którym miarka się przebiera?
Jak ktoś robi to ich kosztem...
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 24.11.2010, 12:19
Jak wyniki dobre to aż wracać się chce.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/jed...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.11.2010, 12:38

Wypalanie ogniem?
A co do drugiej części - to pewnie dość indywidualne. ponad 300 zatrzymanych we Wrocku = właściwie wszyscy byliśmy robieni w ch... i to setki razy...tj. powód żeby już to olać x razy...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.11.2010, 13:44
Najgorsze jest to,że wszyscy publicznie o tym mówią, że Cracovia prawdopodobnie uratuje dzięki powiększeniu ligi (od)byt ligowy, ale nikt z tym nic nie zrobi. Arogancja i cynizm niższych rzędów jest tak dalece posunięty,że podobne rzeczy to chyba w republikach bananowych o większym zabanowanieniu niż u nas. Gdybysmy mieli jakieś rozsądne rządy to ten cały PZPN poszedłby w piździeć bez względu na groźby UEFY czy innego FIFA i jaja jak z ŁKS-em miejsca by nie miały.

Może zrobmy ligę zamknętą wzorem koszykówki w USA czy Rosji i będzie wszystko jasne a nie udawać,że trwa walka skoro są zespoły, ktore nie spadną choćby miały jeden punkt na koniec sezonu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.11.2010, 15:39
fajnie że Lotos, ale koszulka mi do gustu nie przypadła
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.11.2010, 16:39
Miarka się u nich może wtedy przebrać kiedy PZPN nie załatwi im słusznie należnego Mistrzostwa Polski
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.11.2010, 16:52
Nie wiem czy sie utrzymaja czy nie , ale jak beda na miejscu spadkowym i powieksza lige i znow sie utrzymaja to bedzie farsa , tylko do kogo to zglosic do UEFY ?Oni i tak nic nie zrobia pewnie ,jak rok temu jak ŁKS zrobili w b*ca.
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 24.11.2010, 17:22
Mógłby ktoś wrzucić artykuł z wypowiedzią jakiegoś działacza pzpn o powiększeniu ligi lub o sprawach licencji? Być może nieptrzebnie sie nakręcamy że cracovii kolejny raz sie upiecze. Z tego co czytałem to jasno było powiedziane tylko o Ruchu o innych zespołach w sprawie licencji nie czytałem. Nie mam coziennie dostępu do internetu dlatego może coś mnie omineło ?
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.11.2010, 17:34
Ja tego w ogóle nie rozumiem. Na co nam większa liga? Rozumiem już, do bram ekstraklasy pukają drużyny prezentujący wysoki poziom sportowy, na trybunach gromadzą się rzesze fanów. Spójrzcie tylko na takie Podbeskidzie.

Polska to nie Anglia, Niemcy, Francja...
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 24.11.2010, 18:36
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Ja tego w ogóle nie rozumiem. Na co nam większa liga? Rozumiem już, do bram ekstraklasy pukają drużyny prezentujący wysoki poziom sportowy, na trybunach gromadzą się rzesze fanów. Spójrzcie tylko na takie Podbeskidzie.

Polska to nie Anglia, Niemcy, Francja...
Zgadzam się. Ja bym zmniejszył ligę, gdzieś do 10 drużyn, żeby najlepsi grali ze sobą 4 razy w sezonie. Spadała by jedna ekipa i dwie dodatkowo w barażach. Takim systemem z 1 ligi trzy drużyny miały by szanse wejść do ekstraklasy (o ile by były lepsze od tych co tam już grają). Poza tym zaostrzyć wymogi licencyjne dot. przede wszystkim stadionów.
..cztery razy w sezonie z Legią, Amiką...szlagiery w każdej kolejce, komplet na trybunach, więcej kasy dla klubów z biletów, lepsze widowiska, wyższy poziom...ale nie, lepiej powiększyć do 20 i co tydzień męczyć jakieś Podbeskidzia czy inne Wodzisławy
Trzeba doprowadzić do tego, żeby pierwsza liga prezentowała poziom dzisiejszej ekstraklasy a i ekstraklasa awansowała o jeden level.
Trzeba równać do góry, a nie zlewać poziomy (1liga + ekstraklasa).
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.11.2010, 18:59
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Najgorsze jest to,że wszyscy publicznie o tym mówią, że Cracovia prawdopodobnie uratuje dzięki powiększeniu ligi (od)byt ligowy, ale nikt z tym nic nie zrobi. Arogancja i cynizm niższych rzędów jest tak dalece posunięty,że podobne rzeczy to chyba w republikach bananowych o większym zabanowanieniu niż u nas. Gdybysmy mieli jakieś rozsądne rządy to ten cały PZPN poszedłby w piździeć bez względu na groźby UEFY czy innego FIFA i jaja jak z ŁKS-em miejsca by nie miały.

Może zrobmy ligę zamknętą wzorem koszykówki w USA czy Rosji i będzie wszystko jasne a nie udawać,że trwa walka skoro są zespoły, ktore nie spadną choćby miały jeden punkt na koniec sezonu.
pytanie czy ich spadek jest nam tak bardzo na rękę. wiadomo życzymy im najgorzej, ale taka sytuacja jak teraz że graja tragicznie, wszyscy się z nich śmieją, zasługują na spadek jak nikt inny + są derby, możliwość rozjechania ich i śmiania sie z nich jeszcze bardziej są pozytywną stroną.
Wiadomo że medal ma dwie strony i moglibyśmy dostać, czy też oni dzieki utrzymaniu się mogą stać się silniejsi, dlatego też pytam co Wy o tym sądzicie?
Odpowiedz cytując
Rond
Member

Od: 01.2009

Stary 24.11.2010, 18:59
Antystenes - świetny pomysł. Chętnie widziałbym takie rozwiązanie. Na prawdę fajnie byłoby, gdyby ktoś z PZPN tak pomyślał.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.11.2010, 19:04
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
a kto mówi o nowym stadionie?
ja mówie o tych co są teraz - byłes kiedys wgl w Gdańsku?
co runde stadion jest wielką budową, wymienione jest na Nim wszystko oprócz okolic
klatki gości, ale to jest zostawione specjalnie- dla celów upamietnienia jak to kiedys wyglądało,
co sie na Nim działo, czyli solidarnośc, wiece, czy też Juventus.
Stadion nie ma żadnego zastrzeżenia prac komisyjnych.

edycja :

nie zauważyłem , że kolega zim zum napisał dokłądnie to samo
To skoro taki wspaniały stadion, to po co się przenosicie?
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.11.2010, 19:05
Ludzie co do zmniejszania ligi były już dyskusje i były proste porównania jakie kraja mają takie małe ligi..
Budujemy stadiony więc zaplecze będzie coraz większe, dlatego lepsze byłoby zwiększenie ligi do 18 drużyn..

W Polsce szybko by się znudziły ciągłe mecze np z Legią czy nawet derby...

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.11.2010, 19:22
yogul napisał(a):Wyświetl post
pytanie czy ich spadek jest nam tak bardzo na rękę. wiadomo życzymy im najgorzej, ale taka sytuacja jak teraz że graja tragicznie, wszyscy się z nich śmieją, zasługują na spadek jak nikt inny + są derby, możliwość rozjechania ich i śmiania sie z nich jeszcze bardziej są pozytywną stroną.
Wiadomo że medal ma dwie strony i moglibyśmy dostać, czy też oni dzieki utrzymaniu się mogą stać się silniejsi, dlatego też pytam co Wy o tym sądzicie?

Nie ma żadnych plusów. Niech spadają do okręgówki, niech zlikwidują pierwszą drużynę i zaczynają od juniorów.
Pamięć ma zginąć mrokach historii.

Amen.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.11.2010, 19:22
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post

Ty lepiej sie zajmij Waszym kurnikiem, bo lada chwile i Wy bedziecie drżeć o licencje
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 24.11.2010, 19:26
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Ludzie co do zmniejszania ligi były już dyskusje i były proste porównania jakie kraja mają takie małe ligi..
Budujemy stadiony więc zaplecze będzie coraz większe, dlatego lepsze byłoby zwiększenie ligi do 18 drużyn..

W Polsce szybko by się znudziły ciągłe mecze np z Legią czy nawet derby...
Polski nie stac na 20-sto zespolowa lige bo nie mamy tylu dobrych pilkarzy. Idealnym rozwiazaniem jest 10-cio zespolowa ekstraklasa, 4 rundy 2 ostatnie spadaja i dwa pierwsze (z 1. ligi awansuja). Dowod? Podaj mi ile pilkarzy grajacych w polskich klubach (Ekstraklasa) poradziloby sobie na poziomie 4. rundy eliminacji Champions League?. Wyglada to dramatycznie ale wielu nie znajdziesz. Zmniejszyc lige, rownac w gore. Tylko to moze pomoc. Rozszrzenie Ligi spowoduje dalszy spadek jakosci ligi i dalsze obnizenie jej poziomu.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.11.2010, 19:39
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
hmm może dlatego, że Lechia w przeciwieństwie do was ma dużo kibicow i się rozwija?
Ostatnio edytowane przez JoeyLG : 24.11.2010 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 24.11.2010, 19:51
Polonia rozdaje dzieciom bilety po złotówce na mecz z nami ;]
może przyjdzie tam z 2 tysiące ogólnie. Jak zrobią wycieczke ze szkół i darmowe drożdzówki im dadząto może może ;dd
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.11.2010, 19:53
yogul napisał(a):Wyświetl post
(...)dlatego też pytam co Wy o tym sądzicie?
Ja sobie myślę, że jak ktoś dostaje od wszystkich bęcki i jest na ostatnim miejscu tabeli z zerową szansą na utrzymanie, to powinien przynajmniej zachować odrobinę klasy. Powiedzieć: trudno, jesteśmy zajebiście słabi i widocznie zasłużyliśmy na spadek.

Tego bym się spodziewał po prezesie Filipiaku. Ale cóż można się po tym Panu spodziewać? Klasy i honoru raczej na pewno nie.

Natomiast ewentualne utrzymanie Pasów kosztem jakiegoś innego klubu, któremu odbierze się licencję... Moim zdaniem szanse na to są znikome. Gdyby jednak jakimś cudem tak się stało, to głównym poszkodowanym byłaby sama Cracovia, która stałaby się pośmiewiskiem, ale i obiektem wrogości niemal wszystkich kibiców w Polsce. A nie tylko Wisły.

Ja się zastanawiam, czy dla takiego Filipiaka byłoby to aby opłacalne. Przecież marka ma się dobrze kojarzyć.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.11.2010, 19:54
arti napisał(a):Wyświetl post
Wypalanie ogniem?
Żeby poszło do atmosfery?

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie ma żadnych plusów. Niech spadają do okręgówki, niech zlikwidują pierwszą drużynę i zaczynają od juniorów.
Pamięć ma zginąć mrokach historii.

Amen.
A stadion przerobić na bazar.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.11.2010 o godz. 20:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów