The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2010, 17:44
Cytat:
Grupa Lotos będzie sponsorem Lechii. Szczegóły umowy, zostaną podane na wtorkowej konferencji prasowej. Lotos wyłoży 6 mln zł za sezon.

WTF Zdziwienie na plus oczywiście
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.11.2010, 17:59
Ciekawe kiedy My będziemy mieć sponsora? Jeśli Lechia dostała 6 mln PLN to na jakie pieniądze możemy liczyć? 6 mln, mniej, więcej?

Jeśli o mnie chodzi to myślę że mniej Wisła może dostać - Lotos związany z Gdańskiem do sypnął groszem... a u nas?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.11.2010, 18:31
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kiedy My będziemy mieć sponsora? Jeśli Lechia dostała 6 mln PLN to na jakie pieniądze możemy liczyć? 6 mln, mniej, więcej?

Jeśli o mnie chodzi to myślę że mniej Wisła może dostać - Lotos związany z Gdańskiem do sypnął groszem... a u nas?
To jest bardzo ciekawy temat, dla mnie od lat zagadka bez odpowiedzi. Marka znana w europie, z kibicami, za chwilę ze sporym stadionem nie ma sponsora na koszulkach od chyba 5 lat. Przepraszam była przerwa na bah. Ale i tak dla mnie kpina, nawet gdyby to było 5 mln to przez te lata była by już spora suma.

Finanse TF i Wisły SA to never ending story. A już to że Lech znalazł sponsora w miesiąc czy dwa... szkoda słów.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.11.2010, 18:39
MatMario napisał(a):Wyświetl post
To jest bardzo ciekawy temat, dla mnie od lat zagadka bez odpowiedzi. Marka znana w europie, z kibicami, za chwilę ze sporym stadionem nie ma sponsora na koszulkach od chyba 5 lat. Przepraszam była przerwa na bah. Ale i tak dla mnie kpina, nawet gdyby to było 5 mln to przez te lata była by już spora suma.

Finanse TF i Wisły SA to never ending story. A już to że Lech znalazł sponsora w miesiąc czy dwa... szkoda słów.
Chodzi chyba o to że TF daje pewną sume pieniędzy i jeżeli ktoś tego nie przebije to po prostu Cupiał woli reklamować swoją firmę niż komuś "po kosztach" sprzedawać dość dobre miejsce na koszulkach.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.11.2010 o godz. 18:44.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.11.2010, 18:42
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Chodzi chyba o to że TF daje pewną sumie pieniędzy i jeżeli ktoś tego nie przebije to po prostu Cupiał woli reklamować swoją firmę niż komuś "po kosztach" sprzedawać dość dobre miejsce na koszulkach.
Mówił kiedyś o tym Wilczek, że oferty są, ale dość niskie jak na renomę Wisły. Mówił, że muszą się szanować i nie schodzić poniżej pewnego poziomu.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.11.2010, 18:46
Rios bramke strzelił
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.11.2010, 19:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kiedy My będziemy mieć sponsora? Jeśli Lechia dostała 6 mln PLN
Ta dziennikarzyna sobie tak napisal zeby zrobic sensacje, bo oczywiscie on wie najlepiej przeciez byl przy negocjacjach.
To 6 czy 9 baniek bo rozrzut tu niezly, a prawda pewnie jest taka ze Lechia dostanie taka kase ale za 3 letni okres umowy ale to by sie tak nie sprzedalo.
Jak wyjdzie na jaw to juz po fakce wejscia byly na strone reklamy poszly i po spraweie.

Juz widze te mln dla Lechi niby k..a za co za ladne oczy.
Amika 4 baniek nie wyciagnela od Oliviera a to inny rozmiar kapelusza niz Lechia
,
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.11.2010, 22:49
nie rozumiem , boli Cie to czy co ?
wiem, że cieżko przeżyć że nie leje sie wszystkich co sezon 20pkt jak kiedys - że inni równają sie powoli do tego poziomu..
Ale co Ty chcesz człowieku od Lechii ? masz pretensje że maja ogarnietych ludziw zarządzie, którzy nękali Lotos przez kilka lat?
otóz te 6mln bedzie co roku, a nie na 3 lata -i nie rozumeim Twojej zawisci ?
czy ktos z Gdańska kiedys sapal że za co Wisla dostawala tyle kasy z Telefonici ?
nikt nigdy nic nie pwoiedzial, teraz Lechia sie wkoncu wybija, po latach nieudolnych dzialaczy ktorzy rozkradali klub, a Ty sie zachowujesz jak śledź zza miedzy , pelny zawisci i zarzutów...
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.11.2010, 23:01
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
wiem, że cieżko przeżyć że nie leje sie wszystkich co sezon 20pkt jak kiedys - że inni równają sie powoli do tego poziomu..
Ale co Ty chcesz człowieku od Lechii ? masz pretensje że maja ogarnietych ludziw zarządzie, którzy nękali Lotos przez kilka lat?
czy ktos z Gdańska kiedys sapal że za co Wisla dostawala tyle kasy z Telefonici ?
nikt nigdy nic nie pwoiedzial, teraz Lechia sie wkoncu wybija, po latach nieudolnych dzialaczy ktorzy rozkradali klub, a Ty sie zachowujesz jak śledź zza miedzy , pelny zawisci i zarzutów...
Uspokój się dzieciaku, nikt tu Lechii nie obraża.

Na chwilę obecną jesteście średniakiem, któremu wyszła świetna runda. Stąd właśnie niedowierzanie, bo niby czemu mielibyście dostać więcej pieniędzy niż Amika, która jest znacznie bardziej medialna? Sympatie klubowe to jedna sprawa, ale nie powinny one wpływać na ocenę rzeczywistości. Dlatego cieszyłbym się gdyby to była prawda, ale w to nie wierzę.

Obciach tylko robisz kolegom po szalu takimi tekstami.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.11.2010, 23:05
Jaka jest różnica między szkolną klasą, a piłkarską ekstraklasą?
W tej pierwszej czerwone paski wyróżniają najlepszych. W tej drugiej - najgorszych
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.11.2010, 23:22
TELE-FONIKA lub jak wolisz Boguslaw Cupial jest wlascicielem Wisly i co innego jest wpompowanie we wlasny klub pieniedzy a co innego wykupienie przez LOTOS miejsca reklamowego na wszych koszulkach.

Juz to widze jak ktos w Polsce przeplaca trzy razy za cos co nie jest tego warte.LOTOS jest spolka akcyjna i jestem ciekawy co na to akcjonariusze.
,
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.11.2010, 23:30
Nie przypominam sobie by kiedykolwiek Wisła zlała wicemistrza na 20 punktów

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Na chwilę obecną jesteście średniakiem, któremu wyszła świetna runda. Stąd właśnie niedowierzanie, bo niby czemu mielibyście dostać więcej pieniędzy niż Amika, która jest znacznie bardziej medialna?.
Moim zdaniem to nic dziwnego. Liczy się P O T E N C J A Ł. Umowa jest podpisana na 3 lata, wobec tego Lotosowi nie chodzi o drużynę już. Dla nich taka suma to pikuś, a dzięki temu za 3 lata, gdy Lechia będzie miała potencjał na poziomie Legii i Wisły, Lotos będzie miał lepszą pozycje negocjacyjną o reklamę na nowym stadionie, nowej Lechii z nowymi ambicjami.

Poza tym nie wiem jak Wam, ale mi zawsze Lotos kojarzył się z Gdańskiem i zielonym kolorem. A nie z jakimś Poznaniem.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.11.2010, 23:35
A może tu Donald pomógł W końcu Lechia to Jego ukochany klub
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.11.2010, 03:25
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Poza tym nie wiem jak Wam, ale mi zawsze Lotos kojarzył się z Gdańskiem i zielonym kolorem. A nie z jakimś Poznaniem.
Skąd to nawiązanie do Poznania? Myślałem, że kompleksy to domena "prowincji"
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 23.11.2010, 08:37
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czyzby profesór zaczal przygotowania do obrony ekstraklasy ?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 23.11.2010, 08:58
Ikki napisał(a):Wyświetl post
A może tu Donald pomógł W końcu Lechia to Jego ukochany klub
I tak to właśnie chodzi. Spółka z udziałem Skarbu Państwa dostaje cichą sugestię gdzie ma się reklamować. A całe szczęście, że trafiło to na Lechię a nie na jakiś mało sympatyczny dla nas klub. Tymbardziej, że Lotos związany jest z tamtym regionem.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.11.2010, 09:22
mic napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czyzby profesór zaczal przygotowania do obrony ekstraklasy ?
Jak te parchy kolejny rok spuszczą jakiś inny klub to będzie przekręt stulecia
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.11.2010, 09:54
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jak te parchy kolejny rok spuszczą jakiś inny klub to będzie przekręt stulecia
Jeśli Ruch faktycznie ma pismo z PZPN, że nie mają już długów to ZTP może im naskoczyć. Widać ktoś bardzo chce zniechęcić nowych potencjalnych sponsorów naszej kopanej. Skoro faktycznie ma jeszcze zaległości to na jakiej podstawie dostali licencję na sezon 2010/2011 Dlaczego wtedy się tym ine zajęli Kolejny szfindel wisi w powietrzu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 23.11.2010, 11:19
Mysle ze w ciemno mozna zalozyc, ze to kochankowie cyrankiewicza maczali w tym swoje upaprane gównem paluchy.
Dobrze byloby to rozpowszechnic wraz z historia uwalenia LyKySy.
Wsrod rodziny, znajomych, starszych pan na Kleparzu. Zeby dotarlo do wszystkich potencjalnych gosci na Bezljudzie przy Kaluzy.

Ja jeszcze czekam kiedy prokuratora sie zajmie panami filipiakiem i majchrowskim. Jeden drugiemu za miejskie pieniadze wybudowal kibel dla zony.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.11.2010, 13:27
Co do kasy dla Lechii. Po piersze primo Lechia za chwilę ma nowy stadion- większy niż nasz. Po drugie primo Tusk->rząd->Lotos brzmi rozsądnie. Po czecie primo Oliver dał Lechowi 4 mln, a co oni produkują? Koszule jakieś, czy inne gacie. Ile oni mogą mieć rocznego obrotu w Polsce? Porównajcie to sobie z finansami grupy Lotos.

Co do sprawy Ruchu to śmierdzi parchatym łojem na kilometr. Ciekawe kto będzie drugą ofiarą- Polonia Bytm? A może zrobią mega wałek i znowu ŁKS?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 23.11.2010, 13:42
Narazie to robią znane w wojsku tzw. "rozpoznanie przez atak" czyli sprawdzają kto z potencjalnych do uwalenia klubów stawi silniejszy opór. Mimo wszystko Ruch wydaje się mieć zbyt silną pozycję na Śląsku by można było tak sobie ich wywalić pod byle pretekstem jak ŁKS. Zbyt duże lobby za nimi stoi. Później tzn. po Nowym Roku atak pójdzie na Polonię Bytom, że stadion brzydki, koszulki niedoprane, brak saturatora przy wejściu do sztani itp. Wszystko bedzie zależeć od Śląskiego ZPN czy ich poświęci celem ratowania Ruchu czy też za nimi stanie w pakiecie. Wtedy zostanie poczciwy już kiedyś wywalony ŁKS, który pewnie coś tam nie spełni. Ale żeby to parchom wyszło muszą uwalić aż 2 kluby bo póki co zajmują ostatnie miejsce, a spadają 2.
Tzn. że problemy będą miały 2 kluby naraz. Może być ciekawe Lato.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 23.11.2010, 13:43
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Co do kasy dla Lechii. Po piersze primo Lechia za chwilę ma nowy stadion- większy niż nasz. Po drugie primo Tusk->rząd->Lotos brzmi rozsądnie. Po czecie primo Oliver dał Lechowi 4 mln, a co oni produkują? Koszule jakieś, czy inne gacie. Ile oni mogą mieć rocznego obrotu w Polsce? Porównajcie to sobie z finansami grupy Lotos.
Czy to znaczy, że jeśli zarabiasz 2000 zł / miesiąc to za bułkę bez zmrużenia oka zapłacisz 2x więcej niż ktoś kto zarabia 1000 pln? Za towar się płaci tyle ile jest wart, a nie 2 razy więcej bo akurat "na tyle cię stać".

Osobiście też mi się wydaje że to zawyżona suma i to sporo (taki pozytywny PR), ale jeśli im faktycznie tyle oferują - to nie moja kasa, nie mój biznes - niech im płacą choćby i 100 000 000. Tylko że realnie patrząc jedynym wytłumaczeniem takiego "przepłacenia" byłby odpowiedni "przykaz z góry" - tym bardziej że patrząc na polskie podwórko - wielkie firmy nie pchają się rękami i nogami do sponsorowania polskich klubów piłkarskich, więc po co płacić więcej, skoro można to samo mieć za mniej?

pzdrw
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 23.11.2010, 14:00
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Czy to znaczy, że jeśli zarabiasz 2000 zł / miesiąc to za bułkę bez zmrużenia oka zapłacisz 2x więcej niż ktoś kto zarabia 1000 pln? Za towar się płaci tyle ile jest wart, a nie 2 razy więcej bo akurat "na tyle cię stać".
Jeżeli buła jest reglamentowana i stoję przed wyborem kupić dwa razy drożej albo nie mieć buły, to prawdopodobnie tak bym właśnie zrobił. U nas nie ma wielu miejsc do reklamowania się. W innych sportach Lotos już działa albo działał. Teraz wchodzą do klubu piłkarskiego.

6 mln złociszy rocznie na promocję przez drużynę piłkarską, o której będzie głośno w najbliższych miesiącach ze względu na otwarcie stadionu+ wspieranie regionalnego patriotyzmu+ perspektywy rozwoju tegoż właśnie klubu. Moim zdaniem pieniądze wydane efektywniej niż na kolejną serię billboardów i reklamę telewizyjną, w której nawet muzyka jest tandetną podróbą oryginału. Poza tym jedno drugiego nie wyklucza a promować się jakoś trzeba. A prikaz z góry mógł tylko przyspieszyć negocjacje, może zawyżyć wynegocjowaną kwotę o milion czy dwa.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 23.11.2010, 14:04
Jeżeli buła jest reglamentowana i stoję przed wyborem kupić dwa razy drożej albo nie mieć buły, to prawdopodobnie tak bym właśnie zrobił. U nas nie ma wielu miejsc do reklamowania się. W innych sportach Lotos już działa albo działał. Teraz wchodzą do klubu piłkarskiego.
No właśnie. Ale ta buła reglamentowania nie jest i na razie nic się nie zanosi na to, żeby lada dzień miała się ustawić kolejka chętnych... Można przypuszczać, że coś się ruszy około ME (ja uważam, że to zbyt optymistyczne założenia i wielkiego boomu na ładowanie kasy w polską ligę nie będzie), ale na razie spokojnie można to było kupić taniej.

pzdrw
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 23.11.2010, 14:16
TeeS napisał(a):Wyświetl post
No właśnie. Ale ta buła reglamentowania nie jest i na razie nic się nie zanosi na to, żeby lada dzień miała się ustawić kolejka chętnych... Można przypuszczać, że coś się ruszy około ME (ja uważam, że to zbyt optymistyczne założenia i wielkiego boomu na ładowanie kasy w polską ligę nie będzie), ale na razie spokojnie można to było kupić taniej.

pzdrw
Ależ właśnie jest reglamentowana. Oni za te 6 mln kupili kilkadziesiąt tysięcy kibiców Lechii oraz wszystkich, którzy otworzą gazety, czy portale internetowe na stronach ze sportem i zobaczą piłkarzy Lechii w koszulkach z logo Lotosu. To jest kilkudziesięciotysięczna grupa silnego oddziaływania plus potencjalnie kilkumilionowa grupa, w której będzie utrwalana świadomość marki. Skala oddziaływania jak przy szeroko zakrojonej kampanii medialnej, w dodatku ukierunkowana na odpowiednich odbiorców bo mężczyzn w wieku 15-60, którzy korzystają lub lada moment będą korzystać z produktów tej właśnie branży. Ani koszykówka, ani siatkówka nie mają takiej siły oddziaływania, a żużel to dyscyplina, w której ten rodzaj reklamy spotyka się z olbrzymią konkurencją. Powiedz mi gdzie indziej mogli dostać podobną ofertę? Mogli co najwyżej pójść do innego klubu. Ale jak już zostało napisane kluby takie jak Wisła odrzucają za niskie oferty, a większość stacji benzynowych Lotosu z tego co kojarzę jest właśnie na Pomorzu, czyli podobne pieniądze dla Wisły im by się już nie kalkulowały w ogóle. Biorąc pod uwagę kluby z Pomorza- Lechia jest największa, ma największe perspektywy rozwoju- była bardzo logicznym rozwiązaniem. Umowa jest zapewne zawyżona ale niewiele.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.11.2010, 14:40
a mi sie po prosstu wydaje że co poniektórym żal dupę ściska, że w Lechii mają ludzi którzy potrafią coś załatwić a nie pozerów którzy tylko potrafią opowiadać bajki...

rozumiem gdyby to był Lech czy Parchy... ale że Lechia;/
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 23.11.2010, 14:53
Ależ właśnie jest reglamentowana. Oni za te 6 mln kupili kilkadziesiąt tysięcy kibiców Lechii oraz wszystkich, którzy otworzą gazety, czy portale internetowe na stronach ze sportem i zobaczą piłkarzy Lechii w koszulkach z logo Lotosu. To jest kilkudziesięciotysięczna grupa silnego oddziaływania plus potencjalnie kilkumilionowa grupa, w której będzie utrwalana świadomość marki.
Nie jest reglamentowana, bo Lechia już od kilku ładnych lat bezskutecznie usiłowała pozyskać poważny sponsoring (między innymi też od Lotosu). Nikt poważny z dużą kasą się nie znalazł, a i teraz raczej bitwy o to nie było. No chyba że się mylę

No i myślę, że mocno przesadzasz i przeceniasz znaczenie tej "grupy kibiców" i ich możliwości na których miało by zależeć Lotosowi. Choć to akurat nic dziwnego, bo jak ktoś "siedzi" w środowisku kibicowskim to wydaje mu się, że wszystko na świecie się kręci wokół piłki i tematów z nią związanych, a każdy prezes to zapalony kibic, który chętnie sypnie kasą na ukochany klub

Podsumowując. Nie mam nic przeciwko temu, żebyś miał rację i te firmy zaczęły walić z takimi kontraktami reklamowymi do klubów z naszej ligi (oby tylko nasze kluby potrafiły tę kasę mądrze spożytkować). Choć tak jak pisałem - nie bardzo wierzę w taki scenariusz.

pzdrw
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.11.2010, 14:53
Ludziska. Zwrócicie uwagę,że Lechia to jedyny klub, który przyciąga kibiców na północy kraju. Reklamując się poprzez sport to tylko u nich. Co prawda są Czarni Słupsk, Trefl Sopot czy Asseco Gdynia, ale to koszykówka i to nie ten rozmiar kapelusza. Poza tym Asseco, najbardziej utytułowane przyciąga mało kibiców i jest klubem, który istnieje w zasadzie sam dla siebie. Mimo, że gra w Eurolidze to marka jest to żadna. Lechia to co innego. Piłka nożna, kilka tysięcy kibiców co mecz, koniec budowy nowego stadionu, no i w lidze zdarza im się dobrze grać. W zasadzie na północy nie ma konkurencji jeśli chodzi o sport. Jest jeszcze Arka, ale bądźmy poważni, bardziej kojarzona jest ona z rugby niż z piłką. Poza tym gra na granicy spadku, prędzej czy później się to stanie i zleci na dobre do I ligi.

A, że dostali tyle kasy? Bardzo dobrze, widać temu co płaci to się opłaci.Lechia jako produkt sportowy, klub piłkarski to lekko nie do-szacowana jest i jej wartość jest chyba większa niż nam się zdaje. Jeśli miałbym wskazać klub, który trwale na przestrzeni kilku lat włączy się w walkę o MP, to byłaby to właśnie Lechia. Nie żaden tam efemeryda z Wronek grająca w Poznaniu, ale właśnie Lechia. Nie teraz, może za rok, ale uważam, że przyszłość raczej będą mieli dobrą i na trwałe będą jedną z sił w naszej lidze.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 23.11.2010 o godz. 14:56.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.11.2010, 15:35
http://www.weszlo.com/news/5903

Chyba skończy się na 5 punktach w tym roku
Odpowiedz cytując
Suchman
Member

Od: 03.2006

Stary 23.11.2010, 15:40
Fajnie, że Lechia pozyskała tak dużego sponsora. 6 mln zł to świetny zastrzyk finansowy. Szkoda, że my nie możemy się doczekać sponsora który reklamował by się na koszulkach...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów