|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
WTF ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe kiedy My będziemy mieć sponsora? Jeśli Lechia dostała 6 mln PLN to na jakie pieniądze możemy liczyć? 6 mln, mniej, więcej?
Jeśli o mnie chodzi to myślę że mniej Wisła może dostać - Lotos związany z Gdańskiem do sypnął groszem... a u nas? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Finanse TF i Wisły SA to never ending story. A już to że Lech znalazł sponsora w miesiąc czy dwa... szkoda słów. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.11.2010 o godz. 18:44.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mówił kiedyś o tym Wilczek, że oferty są, ale dość niskie jak na renomę Wisły. Mówił, że muszą się szanować i nie schodzić poniżej pewnego poziomu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Rios bramke strzelił
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ta dziennikarzyna sobie tak napisal zeby zrobic sensacje, bo oczywiscie on wie najlepiej przeciez byl przy negocjacjach.
To 6 czy 9 baniek bo rozrzut tu niezly, a prawda pewnie jest taka ze Lechia dostanie taka kase ale za 3 letni okres umowy ale to by sie tak nie sprzedalo. Jak wyjdzie na jaw to juz po fakce wejscia byly na strone reklamy poszly i po spraweie. Juz widze te mln dla Lechi niby k..a za co za ladne oczy. Amika 4 baniek nie wyciagnela od Oliviera a to inny rozmiar kapelusza niz Lechia ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
nie rozumiem , boli Cie to czy co ?
wiem, że cieżko przeżyć że nie leje sie wszystkich co sezon 20pkt jak kiedys - że inni równają sie powoli do tego poziomu.. Ale co Ty chcesz człowieku od Lechii ? masz pretensje że maja ogarnietych ludziw zarządzie, którzy nękali Lotos przez kilka lat? otóz te 6mln bedzie co roku, a nie na 3 lata -i nie rozumeim Twojej zawisci ? czy ktos z Gdańska kiedys sapal że za co Wisla dostawala tyle kasy z Telefonici ? nikt nigdy nic nie pwoiedzial, teraz Lechia sie wkoncu wybija, po latach nieudolnych dzialaczy ktorzy rozkradali klub, a Ty sie zachowujesz jak śledź zza miedzy , pelny zawisci i zarzutów... ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Na chwilę obecną jesteście średniakiem, któremu wyszła świetna runda. Stąd właśnie niedowierzanie, bo niby czemu mielibyście dostać więcej pieniędzy niż Amika, która jest znacznie bardziej medialna? Sympatie klubowe to jedna sprawa, ale nie powinny one wpływać na ocenę rzeczywistości. Dlatego cieszyłbym się gdyby to była prawda, ale w to nie wierzę. Obciach tylko robisz kolegom po szalu takimi tekstami. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jaka jest różnica między szkolną klasą, a piłkarską ekstraklasą?
W tej pierwszej czerwone paski wyróżniają najlepszych. W tej drugiej - najgorszych ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Juz to widze jak ktos w Polsce przeplaca trzy razy za cos co nie jest tego warte.LOTOS jest spolka akcyjna i jestem ciekawy co na to akcjonariusze. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
![]()
![]() Poza tym nie wiem jak Wam, ale mi zawsze Lotos kojarzył się z Gdańskiem i zielonym kolorem. A nie z jakimś Poznaniem. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A może tu Donald pomógł
W końcu Lechia to Jego ukochany klub![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Czyzby profesór zaczal przygotowania do obrony ekstraklasy ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tak to właśnie chodzi. Spółka z udziałem Skarbu Państwa dostaje cichą sugestię gdzie ma się reklamować. A całe szczęście, że trafiło to na Lechię a nie na jakiś mało sympatyczny dla nas klub. Tymbardziej, że Lotos związany jest z tamtym regionem.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeśli Ruch faktycznie ma pismo z PZPN, że nie mają już długów to ZTP może im naskoczyć. Widać ktoś bardzo chce zniechęcić nowych potencjalnych sponsorów naszej kopanej. Skoro faktycznie ma jeszcze zaległości to na jakiej podstawie dostali licencję na sezon 2010/2011
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mysle ze w ciemno mozna zalozyc, ze to kochankowie cyrankiewicza maczali w tym swoje upaprane gównem paluchy.
Dobrze byloby to rozpowszechnic wraz z historia uwalenia LyKySy. Wsrod rodziny, znajomych, starszych pan na Kleparzu. Zeby dotarlo do wszystkich potencjalnych gosci na Bezljudzie przy Kaluzy. Ja jeszcze czekam kiedy prokuratora sie zajmie panami filipiakiem i majchrowskim. Jeden drugiemu za miejskie pieniadze wybudowal kibel dla zony. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Co do kasy dla Lechii. Po piersze primo Lechia za chwilę ma nowy stadion- większy niż nasz. Po drugie primo Tusk->rząd->Lotos brzmi rozsądnie. Po czecie primo Oliver dał Lechowi 4 mln, a co oni produkują? Koszule jakieś, czy inne gacie. Ile oni mogą mieć rocznego obrotu w Polsce? Porównajcie to sobie z finansami grupy Lotos.
Co do sprawy Ruchu to śmierdzi parchatym łojem na kilometr. Ciekawe kto będzie drugą ofiarą- Polonia Bytm? A może zrobią mega wałek i znowu ŁKS? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Narazie to robią znane w wojsku tzw. "rozpoznanie przez atak" czyli sprawdzają kto z potencjalnych do uwalenia klubów stawi silniejszy opór. Mimo wszystko Ruch wydaje się mieć zbyt silną pozycję na Śląsku by można było tak sobie ich wywalić pod byle pretekstem jak ŁKS. Zbyt duże lobby za nimi stoi. Później tzn. po Nowym Roku atak pójdzie na Polonię Bytom, że stadion brzydki, koszulki niedoprane, brak saturatora przy wejściu do sztani itp. Wszystko bedzie zależeć od Śląskiego ZPN czy ich poświęci celem ratowania Ruchu czy też za nimi stanie w pakiecie. Wtedy zostanie poczciwy już kiedyś wywalony ŁKS, który pewnie coś tam nie spełni. Ale żeby to parchom wyszło muszą uwalić aż 2 kluby bo póki co zajmują ostatnie miejsce, a spadają 2.
Tzn. że problemy będą miały 2 kluby naraz. Może być ciekawe Lato. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Osobiście też mi się wydaje że to zawyżona suma i to sporo (taki pozytywny PR), ale jeśli im faktycznie tyle oferują - to nie moja kasa, nie mój biznes - niech im płacą choćby i 100 000 000. Tylko że realnie patrząc jedynym wytłumaczeniem takiego "przepłacenia" byłby odpowiedni "przykaz z góry" - tym bardziej że patrząc na polskie podwórko - wielkie firmy nie pchają się rękami i nogami do sponsorowania polskich klubów piłkarskich, więc po co płacić więcej, skoro można to samo mieć za mniej? pzdrw |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
6 mln złociszy rocznie na promocję przez drużynę piłkarską, o której będzie głośno w najbliższych miesiącach ze względu na otwarcie stadionu+ wspieranie regionalnego patriotyzmu+ perspektywy rozwoju tegoż właśnie klubu. Moim zdaniem pieniądze wydane efektywniej niż na kolejną serię billboardów i reklamę telewizyjną, w której nawet muzyka jest tandetną podróbą oryginału. Poza tym jedno drugiego nie wyklucza a promować się jakoś trzeba. A prikaz z góry mógł tylko przyspieszyć negocjacje, może zawyżyć wynegocjowaną kwotę o milion czy dwa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
pzdrw |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a mi sie po prosstu wydaje że co poniektórym żal dupę ściska, że w Lechii mają ludzi którzy potrafią coś załatwić a nie pozerów którzy tylko potrafią opowiadać bajki...
rozumiem gdyby to był Lech czy Parchy... ale że Lechia ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() No i myślę, że mocno przesadzasz i przeceniasz znaczenie tej "grupy kibiców" i ich możliwości na których miało by zależeć Lotosowi. Choć to akurat nic dziwnego, bo jak ktoś "siedzi" w środowisku kibicowskim to wydaje mu się, że wszystko na świecie się kręci wokół piłki i tematów z nią związanych, a każdy prezes to zapalony kibic, który chętnie sypnie kasą na ukochany klub Podsumowując. Nie mam nic przeciwko temu, żebyś miał rację i te firmy zaczęły walić z takimi kontraktami reklamowymi do klubów z naszej ligi (oby tylko nasze kluby potrafiły tę kasę mądrze spożytkować). Choć tak jak pisałem - nie bardzo wierzę w taki scenariusz. pzdrw |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ludziska. Zwrócicie uwagę,że Lechia to jedyny klub, który przyciąga kibiców na północy kraju. Reklamując się poprzez sport to tylko u nich. Co prawda są Czarni Słupsk, Trefl Sopot czy Asseco Gdynia, ale to koszykówka i to nie ten rozmiar kapelusza. Poza tym Asseco, najbardziej utytułowane przyciąga mało kibiców i jest klubem, który istnieje w zasadzie sam dla siebie. Mimo, że gra w Eurolidze to marka jest to żadna. Lechia to co innego. Piłka nożna, kilka tysięcy kibiców co mecz, koniec budowy nowego stadionu, no i w lidze zdarza im się dobrze grać. W zasadzie na północy nie ma konkurencji jeśli chodzi o sport. Jest jeszcze Arka, ale bądźmy poważni, bardziej kojarzona jest ona z rugby niż z piłką. Poza tym gra na granicy spadku, prędzej czy później się to stanie i zleci na dobre do I ligi.
A, że dostali tyle kasy? Bardzo dobrze, widać temu co płaci to się opłaci.Lechia jako produkt sportowy, klub piłkarski to lekko nie do-szacowana jest i jej wartość jest chyba większa niż nam się zdaje. Jeśli miałbym wskazać klub, który trwale na przestrzeni kilku lat włączy się w walkę o MP, to byłaby to właśnie Lechia. Nie żaden tam efemeryda z Wronek grająca w Poznaniu, ale właśnie Lechia. Nie teraz, może za rok, ale uważam, że przyszłość raczej będą mieli dobrą i na trwałe będą jedną z sił w naszej lidze.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 23.11.2010 o godz. 14:56.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Fajnie, że Lechia pozyskała tak dużego sponsora. 6 mln zł to świetny zastrzyk finansowy. Szkoda, że my nie możemy się doczekać sponsora który reklamował by się na koszulkach...
![]() |
|
|